Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 4 минути, some_spirit написа:

хи хи, гледай сега ще напсувам Бог и чакам да ми го върне някак си, ако ще направо или чрез карма някаква си, ето  ти го, о Боже (Бог) колко си прост и тъп, а как ти звучи

За теб си е. Но защо се заяждаш с Бога , като знаеш че може да има лоши последствия ? 

Това е парадокс при много хора ,предизвикват Бога и чак като ги връхлетят бедите тогава започнат да Го уважават и почитат .

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

За теб си е. Но защо се заяждаш с Бога , като знаеш че може да има лоши последствия ? 

че те минаха 10 минути от  както написах поста с напсуването, Бог нищо не ми е направил, нищо няма и да стане, Бог го няма наоколо (Слънчева система, Вселената) или се крие (има користни цели затова се крие)

преди 8 минути, some_spirit написа:

че те минаха 10 минути от  както написах поста с напсуването, Бог нищо не ми е направил, нищо няма и да стане, Бог го няма наоколо (Слънчева система, Вселената) или се крие (има користни цели затова се крие)

Дано Бог ти Прости . 

За користните цели на Бога - да - Има користни цели . Правилата са следните : 1 - има голямата награда - ,, Вечен щастлив живот " за най добрите . Избора си е твой дали ще се състезаваш за пенсия от десетки хиляди левове или ще се задоволиш с минималната - и то , това за цяла Вечност . 

Аз съм тук само да свидетелствам , за ,, задгробният живот " и отвреме на време давам насоки как да си подобрите положението за вечността ( сиреч да получавате по - голяма пенсия , за да може да имате повече възможности и придобивки ) ...

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Дано Бог ти Прости . 

искам тогава Бог някак си да влезе в контакт с мен и да ми  прости, иначе си пишете  глупости само някакви, но аз не му искам никаква прошка тогава какво става ....... а просто вие си пишете религиозни тъпанарщини защото така ........

и защо Библията казва че Бог е само един, че то може да има още 100 или още 10 000 или 15 000 и 1 000 000 повече същности като Бог и да имат еднакви възможности, кой ви наби в главите че Бог е само един

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

защото Бог чрез кармата връща всичко

:lol6:Мдаааа - макиажа ти на библеец и лични срещи с библейския ти бог, се провалиха с тази недомислена изцепка. Обаче ти си мешиш което, каквото докопаш, там нещо си да прилича на мизансцен

преди 55 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз съм тук само да свидетелствам

:masquerade2:пък рамус е тук заради Дарт Вейдър, с когото редовно пия уиски с фъстъци в "една много далечна галактика". Чаках Оби Уан да ми се обади за сутрешно дуелче, за загрявка към деня, но той е страхливец и само ми върза тенекия от яд, че старите джедаи не пиели алкохол.

В тази връзка Вейдър ме е изпратил сред КАЛДАТА за да набирам нов вид сити - такива с дружелюбни сърца, даже и да са от ЛБГТ+. Освен това и аз свидетелвам за нивото на изтрещелост  сред глобалния и галактическия виртуал.

-------------------

Кукуригуто с "астралите" ви докара постепенно до тия налудни изцепки... ама понеже тук всеки един от изтрещелите имал представа кое и какво значило "човек"... :) докато си повтаря поредно делюзиите си, в опит да си ги "сподели и получи рефлексия и утвърждение". 

преди 55 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Дано Бог ти Прости . 

Амиии - ще му прости, но астралните му паранои няма да се укротят. Нито пък диагнозата му ще се подобри с нещо.

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Амиии - ще му прости, но астралните му паранои няма да се укротят. Нито пък диагнозата му ще се подобри с нещо.

ти май не четеш нещо какво пиша, писах няколко пъти, че астрален свят (астрал) няма, има едни извънземни енергийни разуми те се наричат сами астрални, това е за астрала ........

диагнозата, изобщо не ме интересува, в  концлагера да извънземните да имаш диагноза е майтап някакъв, че кой го интересува, мен лично никак, нали ти писах вземам сироп, не хапчета там според диагнозата да ме  лекуват уж от бръмбари, с доктор всякакъв май скоро от 5-6 години не съм  виждал, дори уши  носи и гърло,  защото не боледувам от такива болести

Каквато и вяра да има някой не трябва да се подиграва . Принципно не трябва да се правят подигравки на никого , за нищо , защото Бог чрез кармата връща всичко .

А защо пък да можело да се подиграват с Бог като му придават човешка форма? Мислиш ли, че Бог ще им прости за тази подигравка да го приравняват на човек? 

Цитат

За користните цели на Бога - да - Има користни цели

Също, дали ще ви прости, че му се подигравате, че Бог имал користни цели?

преди 3 минути, Solly написа:

Мислиш ли, че Бог ще им прости

Ти пък си намерила кого да попиташ! :lol6:

Че той точно е подигравка дори за "неговия бог''. Последно се оказа че библейския бог не го интересува толкова, колкото "карма" някаква си решава въпросите с греховете.

Циркът е смешен, ако не беше от изтрещели нямаше да е жалко.

Исус носи  единадесетата Божа заповед - Да се прощава , защото освен да се страни от греха , трябва да се правят и добрини , а прошката е голямо добро .. 

Да се прощава, ама дали Бог ще прости на тези които са избили милиони в името на Исус чрез Инквизицията и Кръстоносните походи? 

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Ти пък си намерила кого да попиташ! :lol6:

Че той точно е подигравка дори за "неговия бог''. Последно се оказа че библейския бог не го интересува толкова, колкото "карма" някаква си решава въпросите с греховете.

Подлагам го на кръстосан разпит! 😁

сиреч да получавате по - голяма пенсия

Ти се страхуваш, че в този живот ще получиш малка пенсия, затова се надяваш да ти се даде по-голяма в Отвъдното. Както и с надеждите за всичко останало което не можеш да постигнеш тук, се надяваш да ти се даде Там.

Това е мечтата на всички, които не са способни да си осигурят тези неща още в този живот!

преди 44 минути, Solly написа:

А защо пък да можело да се подиграват с Бог като му придават човешка форма? Мислиш ли, че Бог ще им прости за тази подигравка да го приравняват на човек? 

Какво има да прощава в случая? Доста се престараваш в опитите да изсараш християните грешници. Ако човек е божие творение, то да кажеш, че човек е нисш, е обида към Бог. Изобщо това разделяне на духа на човешки и божествен е признак на невежество.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Кукуригуто с "астралите" ви докара постепенно до тия налудни изцепки... ама понеже тук всеки един от изтрещелите имал представа кое и какво значило "човек"... :) докато си повтаря поредно делюзиите си, в опит да си ги "сподели и получи рефлексия и утвърждение". 

Дано Бог ти Прости . 

нещо почваш да ми ходиш по нервите, защото ме обиждаш с тези заявления за "астралните му паранои", ами  защото нито астрал има нито имам параноя, аз си стоя вкъщи и си  слушам музика хубава, подбирам си я от това което се прави като музикални видео клипове, не всичко е хубаво направено, ето един клип който звучи добре:

този клип го гледам с нематериална телепатична плазма целия и черно, червено и сяра и става доста добре, звука  е кристално чист нематериален

този клип е направен от враговете, тоест от някои извънземни енергийни разуми (не от хората), но  какво от това мога да правя и така

(като се гледа клипа и звука се усилва доста защото ефекта от възприемането е по-добър)

преди 33 минути, Theros написа:

Изобщо това разделяне на духа на човешки и божествен е признак на невежество.

Само че никой не е "делил духа" на човешки или божествен. Но и не че си чел де... важното е че си мрънкаш нещо си там...

преди 33 минути, Theros написа:

Ако човек е божие творение, то да кажеш, че човек е нисш, е обида към Бог.

Така ли - нисш.. значи. Но никой не е наричал никого нисш в монолозите си дотук. Така, че заедно с 'деленето на духа' и някакви си "нисши"... подсказва че някъде в теб  си върви някаква рефлексия - някаква си. Вървят някакви думи и казуси на някакви си твои си герои и само имитираш "участие", някакво си.

Заради което ще се обадя на Вейдър да срита владиката. Ако ще и да се оплаква на управителя после...

преди 58 минути, Theros написа:

Какво има да прощава в случая? Доста се престараваш в опитите да изсараш християните грешници. Ако човек е божие творение, то да кажеш, че човек е нисш, е обида към Бог. Изобщо това разделяне на духа на човешки и божествен е признак на невежество.

Напротив, аз не приравнявам човека на Бог, и да, твърдя, че хората са по-низши  от него, особено някои изобщо е грях да се сравняват с несравнимия Творец на Вселената.

преди 7 минути, Solly написа:

особено някои изобщо е грях да се сравняват с несравнимия Творец на Вселената.

защо да е грях, че се сравняваш с Бог ,то това е само според Библията, аз досега никъде през живота си не съм употребявал думата "грях", само когато стане дума за религия или някой друг спомене тази дума тогава я обсъждам, но никога не я ползвам

я ми кажи така да речем примерно ти вчера през целия ден какви грехове си направил/а, ами никакви, но в Библията гъмжи от грехове, никъде в Библията не пише че Дявола имал много грехове, що така, ами само човеците (хората)

преди 16 минути, Solly написа:

Напротив, аз не приравнявам човека на Бог, и да, твърдя, че хората са по-низши  от него, особено някои изобщо е грях да се сравняват с несравнимия Творец на Вселената.

Сравняваш ти. Исус кога се е сравнявал с Бог? Но в духа всички сме едно. "Не аз, а Бог (Отец) в мен" - ти обаче няма как да си представиш това отъждествяване и сливане на съзнанията и волите, и го принизяваш до някаква надменност и греховност от страна на Исус, каквито няма как да има. Това не е личностното съзнание което се възгордява, поставя се първо по важност и има нужда да се отличи. 

преди 5 часа, Solly написа:

Версията е че Бога се е изявил в Христос , защото като са питали Христос да Покаже ,, Бог - Отец " Христос е отговорил -  ,, Щом виждате мен ,значи виждате Отца " , и от тогава тръгва всичко за ,, Триединството " . Хората вярват за в Христос , защото е единственият до сега , който е лекувал и прогонвал болести в хората  с едно изречение и е вършел чудеса ,които никой до сега не е извършвал.

От там и връзката че Христос изявява абсолюта ,, Бог Отец '" или в най - лошият случай Му е син пратен на земята сред хората .

Затова , за всеки случай  ( и да не признаваме изявата на Бог Отец в Христос ) , поне да не се подиграваме защото може да се окаже истина .

преди 6 часа, some_spirit написа:

искам тогава Бог някак си да влезе в контакт с мен и да ми  прости, иначе си пишете  глупости само някакви, но аз не му искам никаква прошка тогава какво става ....... а просто вие си пишете религиозни тъпанарщини защото така ........

и защо Библията казва че Бог е само един, че то може да има още 100 или още 10 000 или 15 000 и 1 000 000 повече същности като Бог и да имат еднакви възможности, кой ви наби в главите че Бог е само един

Добре , разбери какво искаш и тогава кажи какво искаш .

Вземайки Библията на предвид , че и Исляма я признават , си правим извода че Бога е само Един .

Не допускаш ли че и извънземните вярват в Библейският Бог ?

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 19 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не допускаш ли че и извънземните вярват в Библейският Бог ?

това вица на деня ли беше?

как си преставяш това нещо, някакви извънземни неща идват на Земята и прочитат Библията и стават религиозни започват да вярват в Бога от Библията, аз по-първобитно нещо от книгата наречена Библия не съм виждал

преди 20 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Вземайки Библията на предвид , че и Исляма я признават , си правим извода че Бога е само Един .

още един виц

преди 21 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Добре , разбери какво искаш и тогава кажи какво искаш .

нали съм написал какво искам, Бог да влезе в контакт с мен, не четеш ли какво пиша

преди 11 минути, Anzhel Dimitrov написа:

От там и връзката че Христос изявява абсолюта ,, Бог Отец '" или в най - лошият случай Му е син пратен на земята сред хората .

Затова , за всеки случай  ( и да не признаваме изявата на Бог Отец в Христос ) , поне да не се подиграваме защото може да се окаже истина .

Всъщност е от доста по-рано и от доста по- на изток. Идентичността на божествената същност с тази на човека е разглеждана много преди Исус от различни школи.  Ayam Ātmā Brahma е споменато още в атхарва веда, около 1000 г. пр.н.е. 

преди 21 минути, some_spirit написа:

това вица на деня ли беше?

как си преставяш това нещо, някакви извънземни неща идват на Земята и прочитат Библията и стават религиозни започват да вярват в Бога от Библията, аз по-първобитно нещо от книгата наречена Библия не съм виждал

още един виц

нали съм написал какво искам, Бог да влезе в контакт с мен, не четеш ли какво пиша

----

Извънземните може да си имат други книги , и като дойдат да обменяме опит в духовността .

......

А готов ли си да преживееш някакъв инцидент , да изпаднеш в кома за да влезеш в контакт с Бога ? Готов ли си да се откажеш на прага между живота и смъртта ? 

преди 16 минути, Theros написа:

Ayam Ātmā Brahma 

Това още едно име на Бога ли е , защото станаха много ? 

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Извънземните може да си имат други книги , и като дойдат да обменяме опит в духовността .

Библията за духовност някаква ли я имаш, аз я имам за духовата музика, в училище едно време имаше такива ученици свиреха на духови инструменти, една доста скапана музика по манифестациите, това е твоята духовност за мен

преди 10 минути, Anzhel Dimitrov написа:

А готов ли си да преживееш някакъв инцидент , да изпаднеш в кома за да влезеш в контакт с Бога ? Готов ли си да се откажеш на прага между живота и смъртта ? 

никакъв инцидент не е нужен да преживявам, ами направо Бог влиза в контакт с мен, както иска да го направи, нали той е всеможещ Висш Вселенски разум ще измисли нещо; то няма такъв праг когато уж ще умираш, нали бяхме вечни като се повреди тялото отиваш в Рая, ти за каква смърт ми говориш, нещо яко май си объркал нещата

преди 7 минути, some_spirit написа:
преди 7 минути, some_spirit написа:

никакъв инцидент не е нужен да преживявам, ами направо Бог влиза в контакт с мен, както иска да го направи, нали той е всеможещ Висш Вселенски разум ще измисли нещо; то няма такъв праг когато уж ще умираш, нали бяхме вечни като се повреди тялото отиваш в Рая, ти за каква смърт ми говориш, нещо яко май си объркал нещата

Бог е влязъл в контакт с теб чрез Божието слово ( Библията например ) . 

За лична среща трябва да се окажеш на прага с отвъдното . Такива са правилата .

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

За лична среща трябва да се окажеш на прага с отвъдното . Такива са правилата .

тези правила са само за религиозните хора, аз не съм такъв, Бог не е дошъл при мен и не ме е информирал никога какви са му правилата, като го направи (евентуално) ще преценя дали да ги спазвам или не, да не ми е шеф диригент че да ги спазвам, аз съм си самостоятелна личност, всестранно развита по изискванията на социализма, нали така беше едно време

преди 30 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Това още едно име на Бога ли е , защото станаха много ? 

Не, това е израз утвърждаваш единството на човешкия дух и Бога, изказан доста преди Исус. Но повечето хора приемат това единство като нещо отвлечено и нереално, дори сред вярващите. Затова и думите на Исус им изглеждат неудачни.

преди 49 минути, Anzhel Dimitrov написа:

чел съм части от Библията, дори имахме една бройка от нея вкъщи (по някое време отиде на боклука, само събираше прах на етажерката с книги), ами не съм забелязъл Бог да влиза в контакт с мен вследствие на това че чета Библията

и този израз Божието слово идва от думата "слова" което значи "думи" и става така - Божието думи

нематериалния енергиен разум ме подсеща, че всъщност я знам цялата Библия, но на места не съм чел дословно

преди 1 час, Theros написа:

единството на човешкия дух и Бога

това е поредния ти фейк. Няма как ДУХ да има нарицателно и прилагателно, вкл и "човешки". Още по-малко пък - да бил "единство с бог". Това са поредните ти изцепки от "закона за аналогиите"... :)

преди 2 часа, Theros написа:

Ayam Ātmā Brahma

И..? какво като било "споменато, че Атман е Брахман ( Това АЗ е Брахман )" :) Още преди Адвайта е "споменавано", в четвъртата Упанишада, но как "закона на аналогиите" се съотнася до "исус" и свободните ти съчинения?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.