Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 3 минути, some_spirit написа:

от това следвало че Бог е един

А ти след като не вярваш в съществуването на Бог, как твърдиш, че има не само един Бог, а много богове?

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 40 минути, Theros написа:

. Малко е тъпо обаче да се свързват религиите и бизнеса изначално. Ами то и здравеопазването е превърнато в бизнес. И какво, лъжа ли е?

Религиите са ,, Измами " защото залъгват че някакви духовни практики ще ти помогнат да си изкараш вечността добре и в щастие , даже залъгват че духовните практики ще помогнат и в земният живот .

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Религиите са ,, Измами " защото залъгват че някакви духовни практики ще ти помогнат да си изкараш вечността добре и в щастие , даже залъгват че духовните практики ще помогнат и в земният живот .

Ами, "маркетинг", т.е. отново засягаш нещо, което не е само при религиите - нещо да бъде представяно къде умишлено, къде не, по неадекватен и/или тендецнциозен начин.

А обещанията също са така - рай, награда, но не при всички религии са вечни. Лесният живот, даже може да се забрави, доколкото знанията, осъзнатостта и израстването водят до по-голяма отговорност и участие в целокупния живот. Но осъзнатостта и пълнотата на изживяванията си заслужават тази цена...

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

всичко свързано с Божията промисъл се обяснява за 10 минути

Всъщност донякъде си прав! Всички религии определят основни правила и принципи по които е нужно да живеят вярващите. Техният прочит отнема дори по-малко от 10 минути. Останалото е пълнеж с допълващи приказки и обяснения  подплатени с художествени похвати, които са били нужни, за да бъдат по-внушителни и убедителни посланията.

Иначе, нямаше да бъдат приети толкова насериозно, ако бяха останали само 10-те Божии заповеди от Стария завет, двете най-важни заповеди на Исус, няколко утвърждаващи послания от Корана, основните принципи на Буда побрани в Благародния осмократен път и т.н., всяка една религия има някакви основни принципи, които регулират и определят поведението и морала в тези общества. Догмите и практиките идват в допълнение с цел да се създаде по-голяма дисциплина у вярващите.

преди 1 час, Solly написа:

А ти след като не вярваш в съществуването на Бог, как твърдиш, че има не само един Бог, а много богове?

да се разберем веднъж и завинаги, в Корана се твърди че Алах е един и единствения бог, същото се твърди и в Библията за техния си Бог, кой прав кой крив, не ме интересува и двата бога от тези две кухи учения (религии) не съществуват, сега ясно ли съм написал какво смятам

не съм писал че твърдя, а писах да си представим (може да има) че има да речем че има още 1000 същности като Бог, не ми извъртай думите

преди 25 минути, some_spirit написа:

да се разберем веднъж и завинаги, в Корана се твърди че Алах е един и единствения бог, същото се твърди и в Библията за техния си Бог, кой прав кой крив, не ме интересува и двата бога от тези две кухи учения (религии) не съществуват, сега ясно ли съм написал какво смятам

не съм писал че твърдя, а писах да си представим (може да има) че има да речем че има още 1000 същности като Бог, не ми извъртай думите

Защо не питаш енергийните разуми. Те ще ти отговорят най-добре, освен ако не са плод на  фантазията ти, или собственият ти ум не си играе игрички в мозъка ти.

преди 4 минути, Solly написа:

Защо не питаш енергийните разуми.

за какво да ги питам, не ми стана ясно ......

току-що, some_spirit написа:

за какво да ги питам, не ми стана ясно ......

За Бог ... или боговете.

казват че не са срещали досега Бог (Висшия разум) създал Вселената и не знаят кой ги е създал тях, тези две книжлета Библията и Корана щели да си избършат лайняния задник с тях, това е мнението им и казват че те не са нещо като Бог, нямат такива чак способности, накратко това е

преди 2 часа, some_spirit написа:

Добре .

преди 9 часа, some_spirit написа:

тези две книжлета Библията и Корана щели да си избършат лайняния задник с тях

Не знам защо, атеистите винаги свързват Бог с тези писания.

А тези и други писания са само едни от опитите на определени племена и народи да опишат Бог и са създадени с цел да обединят тези народи налагайки им определени правила, морал и начин на живот. Те са само човешки проекции и са истина само за тези които вярват в тях.

Бог като Абсолют е независим е необвързан, и нито една религия няма правото да претендира за монопол над него, въпреки че си позволяват да правят точно това. Всяка една от тях има себе си за висша инстанция говорейки от името на Бог.

преди 12 часа, some_spirit написа:

казват че не са срещали досега Бог (Висшия разум) създал Вселената и не знаят кой ги е създал тях, тези две книжлета Библията и Корана щели да си избършат лайняния задник с тях, това е мнението им и казват че те не са нещо като Бог, нямат такива чак способности, накратко това е

Интересен подбор на думи, но един енергиен разум не би трябвало да използва такива свързани с човешката физиология думи, освен ако те не са отзвук от съществуване в човешко тяло. Другият вариант е да са взели думите от собствения ти ум, но така това са твои мисли, които те само отразяват. Общо взето дори не съм убеден, че тези "разуми" мислят, а повтарят автоматично вече установени мисловни модели, без да имат собствена воля. Ако често повтарят едно и също, и без някаква реална стойност, това е признак, че е така. Нещо като това с окосмяването ни, което освен това на косата било предизвикано от тях - безмислици съчетани с ниска култура. Как са стигнали до Земята тези простаци, ако наистина са извънземни, не мога да си представя. Но в астрала има подобни персонификатори имитиращи чужд разум.

преди 3 часа, Solly написа:

значи ти обяви някакви си извънземни енергийни разуми за атеисти, щом цитираш казано нещо от тях и после пишеш за някакви си атеисти, това е смехотворно твърдение да си правиш такъв извод

преди 31 минути, Theros написа:

Интересен подбор на думи, но един енергиен разум не би трябвало да използва такива свързани с човешката физиология думи, освен ако те не са отзвук от съществуване в човешко тяло.

доста тъпанарско твърдение, един енергиен разум може да използва каквото си поиска, бедна ти е фантазията какво може да се измисли

Общо взето дори не съм убеден, че тези "разуми" мислят, а повтарят автоматично вече установени мисловни модели, без да имат собствена воля.

това вече е върховенство на простотията, както има Върховенство на Закона в Европейския Съюз което също е голяма простотия

Как са стигнали до Земята тези простаци, ако наистина са извънземни, не мога да си представя.

като си на мисловна енергия само, може да се лети (в космоса) в този форма доста бързо и така е станало явно, ти нещо май си обиден нещо от тях щом ги наричаш простаци, кажи кое тяхно заявление те е ядосало

аз си ги наричам врагове за по-кратко и ми стига

преди 34 минути, Theros написа:

Нещо като това с окосмяването ни, което освен това на косата било предизвикано от тях - безмислици съчетани с ниска култура

значи нещо да си говорим така един с друг за окосмяване е ниска култура така ли, явно вътрешно нещо се притесняваш от космите по тялото ти, щом не искаш да се приказва за това нещо открито, пък гледай енергийните разуми могат да го правят без проблем, те май те превъзхождат на ниво умствени способности, щом нямат  такива задръжки както е при теб

преди 6 часа, Solly написа:

.

Защото това са най - лансираните и нашумели писания .

Бог като Абсолют е независим е необвързан, и нито една религия няма правото да претендира за монопол над него, въпреки че си позволяват да правят точно това. Всяка една от тях има себе си за висша инстанция говорейки от името на Бог.

Епа , борбата е за последователи , защото последователите пълнят касичките на религиите .

преди 2 часа, some_spirit написа:

значи нещо да си говорим така един с друг за окосмяване е ниска култура така ли, явно вътрешно нещо се притесняваш от космите по тялото ти, щом не искаш да се приказва за това нещо открито, пък гледай енергийните разуми могат да го правят без проблем, те май те превъзхождат на ниво умствени способности, щом нямат  такива задръжки както е при теб

Само , да не обърнете разговора за епилатори управлявани от AI 😅

преди 6 часа, some_spirit написа:

значи ти обяви някакви си извънземни енергийни разуми за атеисти,

Не наричам тях атеисти, а такива като теб, които твърдите, че няма Бог.

@Solly - @some_spirit пак е вярващ във Вечният живот и , че велик разум управлява нещата . Нещо подобно на ученията за Бог , но по малко по различен начин .

преди 12 часа, Theros написа:

Интересен подбор на думи, но един енергиен разум не би трябвало да използва такива свързани с човешката физиология думи, освен ако те не са отзвук от съществуване в човешко тяло. Другият вариант е да са взели думите от собствения ти ум, но така това са твои мисли, които те само отразяват. Общо взето дори не съм убеден, че тези "разуми" мислят, а повтарят автоматично вече установени мисловни модели, без да имат собствена воля. Ако често повтарят едно и също, и без някаква реална стойност, това е признак, че е така. 

Според теб , дали @some_spirit може да е обладан от AI от филмът ,, Матрицата " .

Поне както си го обяснил ми прилича на теорията от  този филм.

Един изтрещял постепенно завъртя в изтрещелостите си и другите като него. Обаче... винаги е по-важно да върви някакво подобие на моабет, колкото и да е изтрещял. :) И без това е на аванта, кво му плащаш. Филмирани от всички посоки си джуркат фантазиите, дори и глупости да са, под предлог че са "вярващи"... ама всеки в неговия си филм.

преди 11 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Според теб , дали @some_spirit може да е обладан от AI от филмът ,, Матрицата " .

Не го знам точно с какво контактува и защо. Предположих, че взема нещо, защото някои вещества предизвикват слухови и визуални изживявания извън обичайните, но може да е и друго 

Така или иначе важно е нивото на комуникация, ако има такава, а дотук разбирам, че между тях има някаква вражда. Но пък не ми става ясно защо продължава контакта - дали не може или не иска да го прекрати.

преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

дали @some_spirit може да е обладан

обладан е, разбира се - по много пъти, макар и астрално и "енергийно".

Бих го нарекъл 'групово обладаване"... и то многократно. Направо оргия са си спретнали "енергийните разуми". Тя май продължава и на този етап.

Може би му харесва... щото и хапчетата май не спират процеса, докато той се 'дърпа' и го играе на "състезание" дали ще стане на неговото, докато го "обладават". Също така не е изяснен и казуса дали стигат до "енергиен оргазъм" ( каквото и да значи това) двете страни, само едната, или това им е проблем и не спират да опитват.

Случаят е доста заплетен, налице е даже и елемент от "стокхолмски синдром"... но важното е, и двете страни имат ползи и всички сред форума сме спокойни и щастливи. ...:lol6:

преди 4 часа, _ramus_ написа:

обладан е, разбира се - по много пъти, макар и астрално и "енергийно".

Бих го нарекъл 'групово обладаване"... и то многократно. Направо оргия са си спретнали "енергийните разуми". Тя май продължава и на този етап.

Може би му харесва... щото и хапчетата май не спират процеса, докато той се 'дърпа' и го играе на "състезание" дали ще стане на неговото, докато го "обладават". Също така не е изяснен и казуса дали стигат до "енергиен оргазъм" ( каквото и да значи това) двете страни, само едната, или това им е проблем и не спират да опитват.

Случаят е доста заплетен, налице е даже и елемент от "стокхолмски синдром"... но важното е, и двете страни имат ползи и всички сред форума сме спокойни и щастливи. ...:lol6:

Въобще не е смешно .

на 13.12.2024 г. в 16:30, some_spirit написа:
  на 11.12.2024 г. в 19:26, Anzhel Dimitrov написа:

Вземайки Библията на предвид , че и Исляма я признават , си правим извода че Бога е само Един .

А Библията признавали корана и Аллах?:question:

Това, че някой се опитва да се отъждестви с авторитета на някой друг ( или казано по друг начин да придобие славата му) за да изглежда приемлив не го прави истина. 

Обикновено лъжата търси истината за да се прикрие, а не обратното . Самия факт, че Аллах (лъжата) се опитва да се отъждестви с Бога (Истината) на Библията е показателен на това, че търси легитимация и приемане. Това е признание, че Йахве е Истината. Но Йахве (Истината) НИКОГА  не е търсил легитимация преструвайки се на друг бог (лъжата), опитвайки се да се отъждестви с него за да бъде лесно приет. Напротив. Той забранява това. Нещо повече, Йахве не се среща в друга култура или в друго Писания освен в Библията, за разлика от предислямския бог на Луната, който се среща сред много народи. Факт, който избожда очите на Празнословеца( активира го към още по - дейно празнословие) и противниците на Истината. 

преди 10 минути, realno написа:

А Библията признавали корана и Аллах?:question:

Това, че някой се опитва да се отъждестви с авторитета на някой друг ( или казано по друг начин да придобие славата му) за да изглежда приемлив не го прави истина. 

Обикновено лъжата търси истината за да се прикрие, а не обратното . Самия факт, че Аллах (лъжата) се опитва да се отъждестви с Бога (Истината) на Библията е показателен на това, че търси легитимация и приемане. Това е признание, че Йахве е Истината. Но Йахве (Истината) НИКОГА  не е търсил легитимация преструвайки се на друг бог (лъжата), опитвайки се да се отъждестви с него за да бъде лесно приет. Напротив. Той забранява това. Нещо повече, Йахве не се среща в друга култура или в друго Писания освен в Библията, за разлика от предислямския бог на Луната, който се среща сред много народи. Факт, който избожда очите на Празнословеца( активира го към още по - дейно празнословие) и противниците на Истината. 

Странни съждения.Ако тези глупости могат да се нарекат така.

Библията е книга и нищо не признава или отрича.

Напомням, че форума не е медицински и  тук не се провежда обучение на лица с умствена изостаналост. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.