Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Бадр, "познавачо" на Библията и корана, по същия начин както изкривяваш написаното в корана така изкривяваш написаното и в Библията. Ставаш противник както на Аллах, така и на Бога на Библията.  :(

преди 15 часа, badr написа:

Нито питаме, нито смятаме да те питаме такива глупости.Що за мръсен мурафет - да говориш от името на опонентите си.Крайно непочтено, но пък типично теб.

Не говоря от името на никого, а от опит знам какво ще ме питате или какво ще си помислите. Но разбирам, че това те дразни, защото въплъщението на Бог в човешко тяло е болна тема за вас мюсюлманите. Разбирам, че вашия бог е неспособен на това, но за Бога на Библията е възможно, както между другото е способен да си опази словото, за разлика от Аллах, който и това не може. Но това е друга тема. 

Зададох ти въпроси във връзка с корана и вашите вярвания, на които очаквам логичен отговор, а вместо това, чета откровен небивалици. За твое съжаление чета същите ти небивалици и във връзка с корана. 

По света именно в протестантските държави възникват и  се одобряват от църквите еднополовите бракове и всички тия  мерзости.Най-разпространени са пак там.
ФАКТ

Това е неоспорим факт. Има "църкви"  и "пастори", които приемат извращението за нормално, но не и Библията. Има "пастори" хомосексуалисти. Ти го цитира. Това само потвърждава  написаното от Павел, че който се отрече от Твореца, Бог го оставя да си живее в своята заблуда. Има граница, която като бъде прекрачена в непокорството към Бог, Той те оставя. Но Библията изобличава хомосексуалността като грях, както и много други плътски извращения. Факт. НО има и друг факт, че корана НЕ изобличава педофилията, убийствата, насилието, лъжата, лукавството, изнасилването и др извращения като грях. Нещо повече, дори ги насърчава. Виждаш ли разликата? 

Да видим и кои точно са визираните глупци.

Дано си разбрал, кои са глупците от написаното по горе. :wink12:

Бог да умре - може да бъде хрумване само на умствено несполучил екземпляр.

:emoji_orte-80:Много бих внимавал с определения като това, защото директно говориш срещу живия Бог и се превръщаш в негов противник. Все пак Той не е идол като пред ислямския бог на Луната, а чува и вижда. 

Ако беше познавач на Библията щеше да знаеш, че Бог е дух. Духа няма как да умре. В човека също има дух. Когато казваме, че "Бог умря" имаме предвид, че Той пострада по плът, а и не само. 

Матей 16:21 "От тогава Исус почна да известява на учениците Си, че трябва да отиде в Ерусалим, и много да пострада от старейшините, главните свещеници и книжниците, и да бъде убит, и на третия ден да бъде възкресен."

Разбирам те! Това влиза в конфликт с корана, но след като имаш претенциите, че познаваш Библията, би трябвало да познаваш базисни неща в нея. Явно само ти знаеш, че си "познавач" на Библията. Все пак корана твърди , че Новия завет е истина и светлина. Освен това, Аллах те съветва, ако не разбираш Библията да питаш нас християните, а не да си съчиняваш небивалици. Да ти припомня ако си забравил: 

43
И преди теб изпращахме само мъже, на които давахме откровение – питайте хората на Писанието, ако вие не сте узнали
слушай
وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ إِلَّا رِجَالًا نُّوحِي إِلَيْهِمْ ۚ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ ﴿٤٣﴾

Бъди покорен на Аллах и внимавай какво ти обяснявам за да се научиш и друг път да не пишеш неверни неща.  

На Бога въобще не му е необходима никаква жертва.Прощава на когото пожелае и както пожелае.

Противоречиш на Библията и корана едновременно. 

В исляма Аллах очаква жертва на животно като благодарност към него. Ако това, което казваш е истина, спри тога да жертваш животни и да видим дали Аллах ще ти прости непокорството. :wink12:

Библията ясно говори за жертви  с цел прошка на греховете:

Левит 4:27-31 Ако някой от обикновените хора съгреши неволно, като направи нещо противно на заповедите на Господа той трябва да доведе за жертва козле без недостатък. И свещеника ще извърши изкупление за него и греха му ще бъде простен. (кратко)

Левст 17:11 "11 Защото живота на тялото е в кръвта, която Аз ви дадох да правите умилостивение на олтара за душите си; защото кръвта е, която, по силата на живота, който е в нея, прави умилостивение."

Евреи 9:22 "И почти мога да кажа, че по закона всичко с кръв се очистя; и без проливането на кръв няма прощение."

"Разбирач" си. Няма две мнения. :yanim:

И накрая. Библията казва за хората като теб, че са измамници: 

1 Йоаново 4:2  "По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;"

2 Йоаново 1:7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.

Пак да напомня, че според корана Библията е напътствие и светлина за богобоязливите. Ти реши какъв си - богобоязлив или измамник. :cool:

46
И изпратихме по следите им Иса, сина на Мариам, да потвърди Тората, която бе преди него, и му дарихме Инджила, в което има напътствие и светлина, и е потвърждение на Тората, която бе преди него, и напътствие, и поучение за богобоязливите.
слушай
وَقَفَّيْنَا عَلَىٰ آثَارِهِم بِعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ مُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ التَّوْرَاةِ ۖ وَآتَيْنَاهُ الْإِنجِيلَ فِيهِ هُدًى وَنُورٌ وَمُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ التَّوْرَاةِ وَهُدًى وَمَوْعِظَةً لِّلْمُتَّقِينَ ﴿٤٦﴾
  • Отговори 5,4k
  • Прегледи 421k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 9 часа, realno написа:

Бадр, "познавачо" на Библията и корана, по същия начин както изкривяваш написаното в корана така изкривяваш написаното и в Библията. Ставаш противник както на Аллах, така и на Бога на Библията.  :(

Но това е според теб.

Не говоря от името на никого, а от опит знам какво ще ме питате или какво ще си помислите. Но разбирам, че това те дразни, защото въплъщението на Бог в човешко тяло е болна тема за вас мюсюлманите. Разбирам, че вашия бог е неспособен на това, но за Бога на Библията е възможно, както между другото е способен да си опази словото, за разлика от Аллах, който и това не може. Но това е друга тема. 

Напротив.Написаното стои и никой не те е питал нищо подобно.И никаква болна тема за нас не може да бъде  Бог да стане човек.За вас точно е болна тема, защото е в противоречие и с Корана, и с Библията.

Пак да ти цитирам какво казва Павел.Пак  ти го  пиша - Павел, а не  аз, е писъл до римляните.

Цитат

Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.

Нетленен  означава безсмъртен.

За кой ли път се налага да ти обяснявам значението на думи в българския език.

Разбирам че не си образован и неук.Но в крайна сметка това са твои проблеми.

Много бих внимавал с определения като това, защото директно говориш срещу живия Бог и се превръщаш в негов противник. Все пак Той не е идол като пред ислямския бог на Луната, а чува и вижда. 

Ако беше познавач на Библията щеше да знаеш, че Бог е дух. Духа няма как да умре. В човека също има дух. Когато казваме, че "Бог умря" имаме предвид, че Той пострада по плът, а и не само. 

Матей 16:21 "От тогава Исус почна да известява на учениците Си, че трябва да отиде в Ерусалим, и много да пострада от старейшините, главните свещеници и книжниците, и да бъде убит, и на третия ден да бъде възкресен."

Значи да бъде убит не означава умрял.Страдащ Бог пък е друга форма на фрапираща скотска тъпота.Само истински безбожник може да съчини такава глупост.

Бог да страда. Тъпота, тъпота в/у тъпота.

Приключвам, че с овчи истории не ми се занимава.Страдащ Бог - значи има нещо, което той не може да преодолее и страда.Страда по някаква причина.

Невероятно малоумна постановка.Невероятно.

преди 13 часа, realno написа:

Разбирам, че вашия бог е неспособен на това, но за Бога на Библията е възможно, както между другото е способен да си опази словото, за разлика от Аллах, който и това не може. Но това е друга тема. 

проповедните ти глупости са поредните... и все толкова глупави. А показателното за когнитивното ти ниво е, че се фантазираш как си на службица и си сигурен, отворен, ясно ти е... ама със сугестивни трикове от времето на Аменхотеп III.

Реторичните ти трикове всичките са заимствани от заготовките и имитираш ония, дето си слушал и сам се вживяваш на "водещ". Заради това са и толкова повторяеми... и нелепи, защото им липсва фийдбек и заради това са обикновени папагалски повторения.

Умелият и опитен реторик преди всичко следи внимателно за сигналите от таргета си. Внимава за особеностите му и се адаптира спрямо тях. Ти не можеш, просто си заучил маниера и стила и си повтаряш заученото. Пред малките или пропаднали душици, търсещи сламки да се спасят от удавяне, може и да мине. То пред тях и други подобни глупости минават за да им предложат илюзията за спасителен сал, някакъв си. Но ти... си просто нелеп, но толкова ти е нивото и повече няма как. Няма и "с какво". Поне да беше се образовал, но то там при вас за службите не се иска образование и обща култура, щото си живуркате сред библейската си приказка и фукането и нахакания маниер са единственото, което остава.

на 5.12.2024 г. в 21:29, badr написа:

Пак да ти цитирам какво казва Павел.Пак  ти го  пиша - Павел, а не  аз, е писъл до римляните.

Няма да обръщам внимание на правописните ти грешки ( както съм го прави до сега) и да те наричам неук,тъп, невеж, необразован и всякакви подобни епитети. За мен е важно посланието на думите, а не грешките на опонента. 

Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.

Да цитирам какво казва малко преди това същия апостол Павел, когото ти цитираш. И него ли ще обвиниш, че не познава значението на думите или може би не внимава какво пише?   :wink12:

Рим. 1:1-3  "Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога,2 (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания),3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство"

Дай малко по - сериозно. И преди съм ти писал, че вадиш цитати извън контекста. Когато го правиш се оказва, че едва ли не ап. Павел си противоречи. Но ако четеш внимателно и с разбиране ще се убедиш, че според Павел Исус е Бог, въплътен в човешка плът, пострадал и умрял за греховете на човечеството. След това възкръсва на третия ден от гроба.  Ако Исус не е умрял, как така възкръсва от мъртвите? 

...защото е в противоречие и с Корана, и с Библията

За корана знам, но посочи къде въплъщението, смъртта, възкресението и Божествеността на Исус противоречи на Библията? 

славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.

Пак да цитирам любимия ти ап. Павел:

2 Кор. 4:4 "за тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога.

Според Павел Исус е образ на Бога. 

2 Кор. 4:6 "Понеже Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово."

Исус е Божията слава. 

Кол.1:14-16 "В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;15 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;16 понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено;"

Пак според Павел в Исус имаме прошка на греховете, той е образ на Невидимия Бог, и всичко чрез Него е създадено. Пишейки тези неща, Павел заменил ли е живия Бог с творение? Идолопоклонник ли е? :cool:

Ап. Павел не е идолопоклонник, но мога да ти кажа със сигурност кой е заменил "славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици (луна), на четвероноги и на гадини."

Това са последователите и поклонниците на пред ислямския бог на Луната Аллах т.е. мюсюлманите (и не само те). Ключовата дума не е само "нетленния" , но и "славата". Защото в Исая е записал: Исая 42:8 "Аз съм Господ; това е Моето име; И не ща да дам славата Си на друг, Нито хвалата Си на изваяните идоли."

Още - Исая 48:11 "Заради Себе Си ще сторя това; Защото как да се оскверни името Ми? Да! не ща да дам славата Си на друг."

Бога на Библията е ревнив за Славата Си и уникалността на величието Си. Всеки който се опитва да Го измести или да се представи за Него (като Аллах) гнева Му ще бъде върху него. 

Значи да бъде убит не означава умрял.Страдащ Бог пък е друга форма на фрапираща скотска тъпота.Само истински безбожник може да съчини такава глупост.

Бог да страда. Тъпота, тъпота в/у тъпота.

Разбирам те. Да си "познавач" не означава да си приемащ, но със сигурност може да означава, че си манипулатор на записаното. Цитирах ти думите на Исус, като говори за Себе си, ни продължаваш да отричаш видимото и записаното черно на бяло. Явно и Исус не разбира значението на думите, които говори. 

Пропусна да ме обориш за животните и жертвата им за греховете. :wink12:

на 5.12.2024 г. в 11:22, realno написа:

Да, Бог е Дух и няма плът като хората, животните, влечугите или насекомите, които са творения и плътта е присъща на тях.

Така че, Бог наистина няма как да бъде бит и да умре. 

Ако вярваш, че Бог се е въплътил в Исус, защо да не вярваме, че се е въплътил и в слончето Ганеша, както вярват в някои източни религии?

преди 1 час, Solly написа:

Да, Бог е Дух и няма плът като хората, животните, влечугите или насекомите, които са творения и плътта е присъща на тях.

Така че, Бог наистина няма как да бъде бит и да умре. 

Ако вярваш, че Бог се е въплътил в Исус, защо да не вярваме, че се е въплътил и в слончето Ганеша, както вярват в някои източни религии?

Нищо не ти пречи разбира се. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, дори и в дядо Коледа или в Снежанка и седемте джуджета, а защо не и други екзотични животни.  Няма нужда дори да чакаш  някой друг да ти посочи образ, а можеш сам да си го избереш. Избора е неограничен. 

Аз предпочитам да вярвам в нещо, за което е пророкувано още в дълбока древност, че ще се случи в избрания Божий народ, от Давидовото потомство, в опреден град и по определен от Бога начин с определена цел. Изпълнено и потвърдено чрез възкресението и възнесението на Исус. Доказано от всички чудеса и знамения, които виждаме днес да се случват в името на Исус. Смятам, че живота е твърде ценен, че да го опропастяваме следвайки мъртви идоли в различни форми на небесни тела или земни животни. 

Аз не мога да разбера друго,  какъв е този стремеж от човека да се опитва да избяга от истинския Бог. Да търси и вярва във всякакви мъртви измислени от човека предмети, ще се покланя на всякакви образи изработени от човешка ръка или животни, на всичко друго което може да се пипне и види или да бъде разрушено и унищожено, но не и на Бог и на Словото Му, които са се доказали във времето като истина. 

Струва ли си човек да следва лъжа? Какъв е смисъла? 

на 7.12.2024 г. в 16:48, realno написа:

Няма да обръщам внимание на правописните ти грешки ( както съм го прави до сега) и да те наричам неук,тъп, невеж, необразован и всякакви подобни епитети. За мен е важно посланието на думите, а не грешките на опонента. 

Няма, но обръщаш внимание именно на правописна грешка, които съм  допуснал.Пиша от телефон обикновено и допускам грешки, макар, че това е сериозна грешка и не се дължи на миниатюрната клавиатура, а на липса на концентрация.

Въобще, по никакъв начин, не може да е проблем да се посочва моя грешка.Напротив само най глупавите не искат грешките им да се показват.Всяка осъзната грешка е възможност за растеж.Можеш и всякак да ме наричаш.

Но аз  те посочвам като  неук и необразован, не само защото това е факт, нямам за цел да те обиждам и принципно не ме интересува, а защото това прави диалога примитивен, превръща го в дрънкане.Не посочвам твои правописни грешки, а семантични, лексикални и логически , да не говорим за етическите.

Ти обаче се опитваш да изтъкнеш мои правописни и пунктоационни грешки, за да извиниш  лъжите си.Никакво послание на думите, теб, не те вълнува.

Има прости правила за водене на диалог.Ти въобще не ги спазваш. 

Когато се напише, очевидна нелепост, това означава липса на подготовка в съответната област.А ти си длъжен да имаш такава компетентност, след като си тръгнал да спориш.

Не съществува понятие като "политеистичен бог", като "монотеистичен бог".Това е глупост.И не упоменавам  още цял куп подобни твои изпълнения. 

Такива са изрази именно на крайно ниска интелигентност.

В такава степен залиташ в глупостта си, че пишеш неща които, са в дълбоко противоречие и с християнската теология.Честито.

А какво да се каже, когато си толкова неосведомен дори за собствените си доктрини, а си тръгнал да поучаваш други хора.

на 7.12.2024 г. в 16:48, realno написа:

Дай малко по - сериозно. И преди съм ти писал, че вадиш цитати извън контекста. Когато го правиш се оказва, че едва ли не ап. Павел си противоречи. Но ако четеш внимателно и с разбиране ще се убедиш, че според Павел Исус е Бог, въплътен в човешка плът, пострадал и умрял за греховете на човечеството. След това възкръсва на третия ден от гроба.  Ако Исус не е умрял, как така възкръсва от мъртвите? 

Пак щури дивотии.

Павел е написал, "нетленния Бог".Писал е, че само неразумни глупаци изкривяват истината и лъжат, като уподобават Бога на човек.

Нищо от контекста не е извадено.И ако караме, както казваш - сериозно, то отново Павел казва, че човеците,които правят от Бога човек  са без извинение.

Благодаря за пожеланието за  внимателно и с разбиране четене, но именно защото съм чел много повече от цялата ви евангелистка дружинка взети заедно, та затова моето разбиране винаги ще се отличава от вашето.

И последно.Ако Павел е написал нещо, което противоречи на този негов цитат, то съжалявам за теб, но си е ваш проблем. 

преди 12 часа, realno написа:

какъв е този стремеж от човека да се опитва да избяга от истинския Бог.

И аз това се чудя! Ето вие, каквито и доводи да ви се дават - бягате от истинският Бог който няма образ и форма, бягате от Твореца на всичко в света, и с най-голямо упорство продължавате да обожествявате и боготворите един обикновен човек, когото се превърнали в идол,  и чрез което непрекъснато идолопоклонствате !

преди 20 часа, realno написа:

Струва ли си човек да следва лъжа

ъъъ - нещо пак се обърка. :)

преди 20 часа, realno написа:

Аз предпочитам да вярвам в нещо

Предпочиташ да си вярваш в нещо си? Ок.

Обаче как такова лично предпочитание се превърна в "истина"? И защо именно това предпочитание на някого си, да се нарече "ИСТИНА", вместо "Негова истина"?

Всеки който вярвал в негово си предпочитание - било в "лъжовен бог" :) а твоето предпочитание - "истинската истина"... и единствения "правилен бог"...

Всеки който вярвал имал нужда от "археология и история"... някакви си набедени за такива, според картинки, фейкове и нечии нагласации, с които да си подпира упоритата си делюзия че именно той вярвал в "истинския бог".

В това е проблемът, а не в това че някой си "имал предпочитания да си вярва"... Проблемът в заблудите винаги е, че на вярващите в една, винаги им се струва, че всички вярващи в друга, се заблуждават, а те вярват точно в "истината". И в целия форум и извън него изтрещелите се борят всеки за неговата си заблудна утроба, защото само сред нея те се самоусещат като "истински".

на 5.12.2024 г. в 11:22, realno написа:

срещу живия Бог

откога "аз предпочитам да вярвам в нещо си"... стана вече и "жив бог"? :) И как точно "бог'' някакъв си "стана жив"?  При положение че имаш изначален проблем с това какво и кой точно е бог...

Тва думичките си би бълтаеш толкова произволно... но дори и това са папагалски песни.

Ку-ку-ру-ку....

на 9.12.2024 г. в 8:10, Solly написа:

И аз това се чудя! Ето вие, каквито и доводи да ви се дават - бягате от истинският Бог който няма образ и форма, бягате от Твореца на всичко в света, и с най-голямо упорство продължавате да обожествявате и боготворите един обикновен човек, когото се превърнали в идол,  и чрез което непрекъснато идолопоклонствате !

Добре. Дай твои доводи за това, защо Исус не е Бог, а е обикновен човек. 

преди 1 минута, realno написа:

А не искаш ли да ти дам доводи за други хора наречени богове от плеядата на боговете в човешки образ от римската, гръцката, скандинавската и индийската митология?

на 9.12.2024 г. в 0:27, badr написа:

Павел е написал, "нетленния Бог". Писал е, че само неразумни глупаци изкривяват истината и лъжат, като уподобават Бога на човек.

на 9.12.2024 г. в 0:27, badr написа:

Ако Павел е написал нещо, което противоречи на този негов цитат, то съжалявам за теб, но си е ваш проблем. 

Първо да уточним, Павел говори ли истината или не? Ако говори истината, защо отхвърляш другите му твърдения за божествеността на Исус изваждайки една негова думичка извън контекст? Ако не говори истината, защото вярваш на твърдението му за "нетленния Бог"? Ако ап. Павел говори истината би трябвало да се приеме всяко негово твърдение и обратно, ако говори лъжи трябва да се отхвърли всичко , което твърди. Кое е вярно? 

преди 2 минути, realno написа:

Дай твои доводи за това, защо Исус не е Бог, а е обикновен човек. 

И като даде "доводи" та какво? :) Вярването заради психични ползи не е религиозност и когато има проблем, се налага да му се измислят "доводи" за да "крепи" всеки нуждаещ се от патеричка. 

Религиозността няма нужда от "доводи", попе. Ти имаш, защото се фантазираш на проповедник, но това не е религиозност, нито ще породиш или събудиш религиозност сред хората.

Отгоре на всичко, основният проблем е не дали и как исус няма как да е "бог'', а че няма как да е "единния бог", като последния няма как да е и "дух", защото той поражда всичко и няма как да бъде и "породеното от него", защото в същия миг той вече престава да е "бог". Същото се отнася и до т.н. "син"... или "дъщеря"...

Ще го напиша като за детските ясли - Родителя няма как, няма и защо да е децата си... :) когато те се въплътят в "детето си" те вече не са 'родители'... а това е напълно безумно и нелепо, когато се съотнесе до "единния бог''.

преди 3 минути, Solly написа:

А не искаш ли да ти дам доводи за други хора наречени богове от плеядата на боговете в човешки образ от римската, гръцката, скандинавската и индийската митология?

Ще те улесня. Дай доводи само за Исус. Той е централна фигура и в исляма и в християнството. 

преди 1 минута, realno написа:

Ако ап. Павел говори истината би трябвало да се приеме всяко негово твърдение и обратно

Това може да напише само някой с твърде сериозен когнитивен дефицит. :) Безумията си текат като реки...

преди 2 минути, realno написа:

за Исус. Той е централна фигура и в исляма и в християнството. 

:lol6:

току-що, realno написа:

Ще те улесня. Дай доводи само за Исус. Той е централна фигура и в исляма и в християнството. 

Исус като човек, има всички слабости на човешкото същество.

Най-простия довод е, че той сам себе си не е могъл да спаси, въпреки непрекъснатите му молби със сълзи на очи отправени към Бог да го отмине тази участ. И това слага край на всяка божественост, а показва неговата физическа слабост на обикновено човешко същество.

преди 9 минути, realno написа:

В сравнение с някои хора  дори хлебарка ще изглежда  гениална.

Не може триста пъти да се обяснява, че Бог не е човек и обратно.

преди 5 минути, badr написа:

Не може триста пъти да се обяснява

Ааа - може, може... Той човека си играе на 'доводи' - така са го учили, това подражава. Проповедността изисква и такава игра. Заигра се даже и с "някакъв дух"... и излезе че бог бил и дух... :angel19:

Освен това - горният казус му въвежда основна несъвместимост сред вярванията му, които той не само си ги е приел без въобще да мисли, но пък щото "така си го предпочел да вярва"... И сега му остава да си играе на "доводи".

преди 13 минути, realno написа:

Първо да уточним, Павел говори ли истината или не? Ако говори истината, защо отхвърляш другите му твърдения за божествеността на Исус изваждайки една негова думичка извън контекст? Ако не говори истината, защото вярваш на твърдението му за "нетленния Бог"? Ако ап. Павел говори истината би трябвало да се приеме всяко негово твърдение и обратно, ако говори лъжи трябва да се отхвърли всичко , което твърди. Кое е вярно? 

Благодаря за отделеното време.Нямам повече въпроси към теб.

преди 11 минути, badr написа:

В сравнение с някои хора  дори хлебарка ще изглежда  гениална.

Не може триста пъти да се обяснява, че Бог не е човек и обратно.

Разбира се , че Бог не е човек, но може да се въплъти в човешко тяло. Това, което е невъзможно за Аллах е възможно за Йахве. 

Като самоопределил си се за познавач на Библията, да те питам, кой се бори в Яков? Бог или човек? 

преди 6 минути, badr написа:

Благодаря за отделеното време.Нямам повече въпроси към теб.

Когато дойде време за трудно въпроси редовно нямаш време. Разбирам те. Лъжата няма логични отговори. :(

преди 11 минути, realno написа:

Разбирам те.

е гола лъжа.

Лъжците говорят за лъжите на другите... при това - за някакъв "бог", който "можел да се въплъщава"... :)

И какво като "може"? Ти МОЖЕ и да не лъжеш, Баба цоцолана МОЖЕ и да лети, петлите МОГАТ и да не кукуригат... Но ето че си играеш на нелепици само и само да ти върви театъра.

А провокациите са ти съвсем елементарни - както и ти самият.

преди 45 минути, Solly написа:

Исус като човек, има всички слабости на човешкото същество.

Най-простия довод е, че той сам себе си не е могъл да спаси, въпреки непрекъснатите му молби със сълзи на очи отправени към Бог да го отмине тази участ. И това слага край на всяка божественост, а показва неговата физическа слабост на обикновено човешко същество.

Никой не отрича. Като човешко същество Исус имаше слабостите на плътта. Огладняваше, ожадняваше, скърбеше, чувстваше болка и т.н. Но имаше нещо, което забравяш, че като Бог Той, нямаше грях. Пропускаш чудесата, които вършеше, прощаваше грехове, приемаше поклонение, възкресението и възнесението Му на Небето. 

Исус не спаси Себе си, защото въпреки агонията, която преживяваше той не желаеше, защото това не влизаше в плана Му. Исус дойде да за да умре за греховете на хората и за твоя грях. 

Йоан 10:18  Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема.

преди 15 минути, realno написа:

Като самоопределил си се за познавач на Библията, да те питам, кой се бори в Яков? Бог или човек? 

Ще те помоля да не ме питаш повече, понеже не мога да  отговарям на такива въпроси.Ако някой друг може - нека заповяда 

преди 14 минути, realno написа:

Като човешко същество Исус имаше слабостите на плътта. Огладняваше, ожадняваше, скърбеше, чувстваше болка и т.н. Но имаше нещо, което забравяш, че като Той, нямаше грях. 

Исус не спаси Себе си, защото въпреки агонията, която преживяваше той не желаеше, защото това не влизаше в плана Му.

Исус дойде да за да умре за греховете на хората и за твоя грях. 

Разбира се - поредната порция нелепици:

- всички болднати глаголни форми са изразени в минало продължително време, като че изразителят е бил личен свидетел. А това е лъжа, защото темпорално ги дели някакви си две хилядолетия, а всичко това са измислици, в които същия изразител "предпочел да ги вярва".

-Нелепица е бог да се въплъщавал в човек, да умрял заради греховете на хората, след като дори и като въплътен той не може и няма как да умре. Игрите с "човешкото тяло" са просто театър, и въпросния въплътен бог нито е умирал, нито е жертвал нещо.

- Нелепица е да се фантазира как на "единния бог" му трябвало да се въплъщава в творенията си, да си играе на съвсем човешки игри и театри.

А още по-малко пък - заради изкупуване на грехове, защото някъде, някога си имало история че такива грехове имало и те били на всички хора . Защото именно с грехове се измислило причина за "страданията". Значи - страданията били нещо като "наказанието", което обаче отпадало ако някой или нещо ги "изкупил"... :)

Глупостите и нелепостите са сред цялата история.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.