Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Каквото искате си говорете, но е факт(!!!), че където има ислям има проблем.

Ислям и християнство = проблем от страна на исляма.

Ислям и хиндуизъм = проблем от страна на исляма.

Ислям и будизъм = проблем от страна на исляма.

Ислям и юдаизъм = проблем от страна на исляма.

Ислям и атеизъм = проблем от страна на исляма.

Забележете, че всички религии освен исляма са толерантни с останалите.

Случайно ли е това? Моето мнение е: НЕ!

В очите на вярващите в Аллах, религията им може да е миролюбива, но в очите на останалите не е.

Дори се избиват сами(мюсюлманите) себе си в името на пророка и Бог-а в който вярват.

Говоря с всепризнати и всеизвестни факти.

Синбад, за протокола(относно примера с пакистанките) и аз познавам мюсюлмани, които пият алкохол и ядат свинско. Познавам и ливанка, която се облича много стилно и модерно, и няма нищо общо с общоприетите норми за Близкият Изток. Обаче факта, че ислямистите побеждават в страните от "Арабската пролет" е красноречив, че всичко тези примери са изключения.

Не мога да пропусна факта, че подкрепяш боят над жените. Доколкото разбирам няма никакъв проблем да я поступваш, стига да не се стигне до болница. Аллах го разрешава, но без зверско пребиване, значи е абсолютно нормално и морално. Това ми стана ясно от думите ти в отговора към Док.

Ето ви още една статийка: http://www.dnes.bg/world/2013/01/02/novi-pravila-za-jenite-kak-da-sediat-na-motociklet.176638

Не, че ще я прочетете де... Пък и не е на индонезийски, така че сигурно е лъжа и манипулация на западната цивилизация.  :ph34r:

Не е нормално в 21 век законите да се правят въз основа на религиозни обичаи и нрави. Разберете го!

Не е нормално заради едно нискобюджетно филмче, да се убиват хора и да се вдигат бунтове. Разберете го!

Не е нормално заради някаква скъсана книжка(която не е нищо уникално) да бъдеш убит с камъни. Разберете го!

Всичко това говори само колко варварска и средновековна религия е исляма в главите на голяма(има и изключения, разбира се) част от последователите му.

Както вече казах имам познати мюсюлмани, които изобщо не се водят по религиозните норми, но както се казва "Една лястовичка, пролет не прави".

Не е нормално почти всяка седмица да попадам на новини, за това как някой някъде е бил убит просто защото е скъсал две страници от корана или просто, защото е богохулствал(има дори такъв закон в Кувейт, не знам арабски потърсете си информация).

Съжалявам, но след всичко това как очаквате да повярвам, че това е една много миролюбива религия? Как ще ме убедите в правотата си?

Изповядвайте си я, тук не сме Афганистан, за да ви пребием с камъни, защото не мислите като нас, но в никакъв случай, не се опитвайте да ни пробутвате исляма като религия на мира и толерантността!

Редактирано от bure_s_barut (преглед на промените)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

Аз съм малко по-краен: Където има религии, секти, паразити от типа на политици, излишно голям брой бюрократи и капитализъм(в това число от какъвто и да е вид, мек, твърд, див и прочие, или предидущи строеве като буржоазия и дори още по-стари форми) и съответно финансови инструменти и финансово оценяване на вещи и услуги...Yes, Sir = Yes Problem!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Отново безумие породено от шериата: http://www.dnes.bg/redakcia/2013/01/05/samoubiistvoto-na-decata-bulki-v-afganistan.176788

Насрин не е единственият пример. 17-годишната Фатима от Кабул опита да направи същото преди няколко месеца, но при нея нещата се развиха по-зле. Тя оцеля и за да бъде анулиран нейният годеж, трябваше да се яви пред съда, където действат законите на шериата и където, за да бъде чут гласът на едно момиче, то трябва да доведе най-малко 5 души, които да свидетелстват в негова полза и които естествено трябва да са от мъжки пол.

2013-та година...

Допълнение:

http://www.dnes.bg/world/2013/01/08/17-g-zatvor-za-maika-ubila-deteto-si-zaradi-korana.177050

"Майка, която уби сина си през 2010 година заради това, че не е успял да наизусти Корана, е осъдена на 17 години затвор, пише „Дейли мейл“.

Мда... Когато фактите говорят, няма какво да се каже повече.

Айде и от мен малко статистика и факти тогава, на организации като ООН и така нататък, стига с тези единични случаи и пропаганда срещу исляма и обвинения че точно той предизвиква и поражда насилие над жените във своята същност   ...

http://www.endvawnow.org/en/articles/299-fast-facts-statistics-on-violence-against-women-and-girls-.htmlhttp://www.endvawnow.org/en/articles/299-fast-facts-statistics-on-violence-against-women-and-girls-.html

http://english.pravda.ru/opinion/columnists/04-04-2011/117451-gender_violence-0/

http://www.canadianwomen.org/facts-about-violence

http://www.whiteribboncampaign.co.uk/Resources/violence_against_women

http://help-me.bg/upload/docs/0111_Report_Sexual_abuse.pdf

И така нататък...  май сега горния трябва да замълчи посрамено, но познавайки породата на подобни елементи, по вероятно е аз да стана космонавт ...мдааам...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Никой не е казал, че насилието над жени/деца е САМО в ислямският свят, а казваме, че там то се утвърждава официално като право на мъжа. Открито се обявява за нещо нормално и морално, нещо, което всеки трезвомислещ човек със съзнание от 21 век не може да приеме.

Прави ми впечатление, че не отговаряш на нищо и не коментираш нищо.

И двамата с badr коментирате само това, което ви изнася и тактично подминавате всичко останало все едно не съществува.

Така не се води дискусия и по този начин не мисля, че можете да убедите който и да било в мнението си, че исляма е миролюбива религия.

Както казах, това което ти тълкуваш като официално право за побой, за насилие, не е и няма нищо общо с насилието срещано срещу жените по света най-често... Нито Корана нито пророка някога са одобрявали насилието над жените, така нареченото удряне ( биене ) няма връзка с представата ти от Бг за бой .... 

Ако шамаросаш детето си за направена голяма глпост, или неприличен език и поведение, това счита ли се за бой или се счита за възпитание? Същото е и посочено в Корана за отношение към съпругите, и то в изключително карен случай... Сами пророк казват никога не е удрял жените си, никога не е одобрявал насилието над слаби и беззащитни.... Дори над победени врагове....

Така че въпроса ти за дискусия е просто въпрос за твоя монолог с който реално искаш да вмениш на исляма като религия , че поощрява официално боя над жените... 

Отговарям ти, не е така..... Не поощрява боя над жените... поощрява опитите за решаване на съпружески конфликти по мирен начин, дори без вербални обиди , а шамара е много краен вариант.....

П.С Намерих това набързо, на българскки е, няма нужда да знаеш арабски.... http://zaislama.blogspot.co.uk/2011/02/blog-post_09.html

П.П.С И само не разбирам, защо мислиш че твоето виждане е единствено цивилизовано и приемливо за човек от 21 век, нима ти си еталона за хуманност и човечност , не ставай смешен драги, в света има доста повече хора с друг от твоя манталитет за когото ти си варварин и нецивилизован, не те, така че ....

А и да, сега виждам че пишеш че и аз одобрявам боя, не си познал драги, през животта си съм удрял само две жени, повтарям удрял с шамар, не съм ги бил, и за единия случай съжалявам и досега че си изпуснах нервите  въпреки провокациите от нейна страна...

Та едната е сестра ми, нея я нашамарих веднъж за една голяма глупост и беля като малка... а втория е  една бивша , с която живях на съпружески начела ... това е....за втория случай съжалявам, за първия не толкова, защото възпитавах сестра си, и тя досега ме обича най-много от цялото семейство, дори пред баща ни и майка ни....

Това което си написал е против всяка конституция на страна, която не се управлява според шериата!

Твои цитати:

"Нито Корана нито пророка някога са одобрявали насилието над жените, така нареченото удряне ( биене ) няма връзка с представата ти от Бг за бой .... "

"Ако шамаросаш детето си за направена голяма глпост, или неприличен език и поведение, това счита ли се за бой или се счита за възпитание? Същото е и посочено в Корана за отношение към съпругите, и то в изключително карен случай..."

"Отговарям ти, не е така..... Не поощрява боя над жените... поощрява опитите за решаване на съпружески конфликти по мирен начин, дори без вербални обиди , а шамара е много краен вариант..."

Изясни ми се вече с кого си говоря.

Ислямът - религията на мира! Да бе...

А онези призиви от ислямисти за убийство на неверници, хич няма да ти ги зачеквам, че като нищо утре у вас може на нахълта ГДБОП. :D

Каквото искате си говорете, но е факт(!!!), че където има ислям има проблем.

Ислям и християнство = проблем от страна на исляма.

Ислям и хиндуизъм = проблем от страна на исляма.

Ислям и будизъм = проблем от страна на исляма.

Ислям и юдаизъм = проблем от страна на исляма.

Ислям и атеизъм = проблем от страна на исляма.

Забележете, че всички религии освен исляма са толерантни с останалите.

Случайно ли е това? Моето мнение е: НЕ!

Очевидно ти пак ни си чул ни видял.Какво да се прави, когато човек не иска да знае резултата е този, но когато не знае собствената си история вече е трагично.Ислямът имал проблем с Християнството.

Не зная дали си българин, не вярвам особено.Иначе нямаше да пишеш такива щуротии.Но може и да греша.Образованието ни е в дълбока криза.

Известен исторически факт е, че Българската Православна ЦЪРКВА не е създадена от православни.

А от кого? - Предугаждам как се изправяш на кътни зъби.Нормално е понякога истината да те шокира.Особено ако си млад и зелен.Виждам те с ококорени очи, но ти поднасям факт, а не като твоите "факти"

- БПЦ е създадена с указ на Султана.Не с акт на православната църква, а на Султана.

Ти разбира се можеш да поискаш потвърждение.И за разлика от теб, аз ще посоча точно сайта на патриаршията в който този факт е потвърден.Ето така се прави, за да бъдеш коректен.Например, когато коментирам християнски възгледи или догми, аз задължително се позовавам на онова, което те твърдят и посочвам смятани за авторитет техни източници, а не цитирам "днес", "24ч" и прочее. които нямат нищо с тези неща.Точно затова Доктора те предупреждава, че си неопитен и очевидно повлиян от евтина пропаганда, но тук трябва да отбележа, че вече не си виновен само ти, а процесите са далеч по дълбоки и сериозни.

Колкото и да ти е трудно или пък смяташ за ненужно, проверявай нещата винаги, когато информацията идва не от пряк/и участник/ци в събитията, а от друг  източник.Особено в случаи, когато очевидно се търсят евтини сензации.

Не знам как ти си решил, че Исляма провокира някакви конфликти с другите учения.

Вече ти казах, кой е създал БПЦ, ала това далеч не е всичко.

Православната църква се обявява против, създаването на Българската Ехзархия.

ДА, шокиран си, но е точно така.Гръцката православна църква инициира голям православен събор с участието на главите на другите четири православни църкви.Събор на който Българската Екзархия е обявена схизма, сиреч изхвърлена и обявена за разколническа клика.Така като алтернативния синод се мята за бандитско формирование от църквата, така са гледали на екзархията. 

И само властта на Султана я запазва от гръцките попълзновения.

В очите на вярващите в Аллах, религията им може да е миролюбива, но в очите на останалите не е.

Това каква е в очите ти няма никакво значение, за очите на останалите твоето мнение не е меродавно.

Говоря с всепризнати и всеизвестни факти.

Ти не правиш разлика м/у факт и твърдение, а всеизвестни за теб са клюките от  жълтата преса.

Синбад, за протокола(относно примера с пакистанките) и аз познавам мюсюлмани, които пият алкохол и ядат свинско. Познавам и ливанка, която се облича много стилно и модерно, и няма нищо общо с общоприетите норми за Близкият Изток. Обаче факта, че ислямистите побеждават в страните от "Арабската пролет" е красноречив, че всичко тези примери са изключения.

Не мога да пропусна факта, че подкрепяш боят над жените. Доколкото разбирам няма никакъв проблем да я поступваш, стига да не се стигне до болница. Аллах го разрешава, но без зверско пребиване, значи е абсолютно нормално и морално. Това ми стана ясно от думите ти в отговора към Док.

Ето ви още една статийка: http://www.dnes.bg/world/2013/01/02/novi-pravila-za-jenite-kak-da-sediat-na-motociklet.176638

Не, че ще я прочетете де... Пък и не е на индонезийски, така че сигурно е лъжа и манипулация на западната цивилизация.  :ph34r:

Отново ирелевантно  изказване, момко опитвай се да надскочиш площадните клишета.

Мога веднага да посоча хиляди линкове, в които се описват изключителни зверства извършени от българи, това означава ли че българската култура е тотално пропаднала, а българина е долен боклук.

Такива са твоите истории.Ти посочваш статии в които се говори жена заклана защото не проституирала, а друга заклана задето не се омъжила за когото и наредили.

А, какво общо има тук Исляма, покажи ни къде се казва, че Исляма позволява да бъде  омъжена жена против волята и.покажи ни, че Исляма задължава жена да проституира, та тогава да те разберем.

А вместо това ти се оправдаваш с незнанието си на арабски език.

Хубаво, не го познаваш, това си е твоя работа, но тогава нямаш право да твърдиш какво казва Исляма.Всички теологични доктрини, правни заключения и т.н в Исляма са общовалидни само и единствено на арабски език.Арабския е езика на Исляма, тъй както математиката е езика на физиката.Човек непознаващ  математиката не може да изказва стойностно мнение по въпросите на физиката. 

Не е нормално в 21 век законите да се правят въз основа на религиозни обичаи и нрави. Разберете го!

Не е нормално заради едно нискобюджетно филмче, да се убиват хора и да се вдигат бунтове. Разберете го!

Не е нормално заради някаква скъсана книжка(която не е нищо уникално) да бъдеш убит с камъни. Разберете го!

Всичко това говори само колко варварска и средновековна религия е исляма в главите на голяма(има и изключения, разбира се) част от последователите му.

Както вече казах имам познати мюсюлмани, които изобщо не се водят по религиозните норми, но както се казва "Една лястовичка, пролет не прави".

Не е нормално почти всяка седмица да попадам на новини, за това как някой някъде е бил убит просто защото е скъсал две страници от корана или просто, защото е богохулствал(има дори такъв закон в Кувейт, не знам арабски потърсете си информация).

Не осъзнаваш това което си написъл, нужна ти е повече самокритичност.Повтаряш пропаганди клишета без всякаква стойност.

Питаш защо, като от наказанията в Исляма е допустимо да бъде ударена жена, ами например тя може и да посяга на децата, и да продължава да го прави въпреки забраната и многобройни предупреждения от страна на нейния съпруг.

Защо да не е допустимо да бъде ударена заради подобно действие.

но както виждам удобно пропускаш именно категорично установените факти.

На първо място в света по брой на изнасилвания на глава от населението е САЩ.

А сега де? А ето още статистики

1980 г.  1.553.000 аборта, от тях 30% са на жени под 20г.

1982г. 80% от сключилите брак през годината са се развели през следващите 15г.

65 изнасилвания на 10000 жени.

1984 - 8млн. самотни майки.

1995г.- 82000 изнасилвания.80% от които са дело на близки хора, а полицията смята реалната цифра за 35 пъти по-голяма.

1997г. Асоцията за защита правата на жените твърди, че на 40 секунди се изнасилва жена.(Липсва официално потвърждение на тези данни)

1997г.  6 млн, случая на физическо и психическо насилие в/у жени.

70% от омъжените жени са били подлагани поне веднъж  на насилие от мъжете си.

4000 жени, ежегодно намират смъртта си от мъжете си или от лице с което съжителстват.

От 1980-1990 милион жени са проституирали, повечето под контрол на сводници.

1995г - общия доход от организираната проституция по официални данни 2,5 000 000 000$.Неофициални 5 пъти повече.

Американския институт на правосъдието съобщава че през 2000г, 588 490 жени са били подложени на насилие без да са предизвикани травми,  18% от американските жени са били жертви на изнасилване.

Ежедневно в САЩ се изнасилват 1900 девойки, а в 2% процента от случаите извършител е бащата или член на семейството.

Други източници твърдят че жертвите достигат 22% ,което поред тези статистики отрежда на страната първо място.

Американски списание за психиатрия изнася доклад, в който се твърди че 42 % от жените са подложени на сексуални домогвания и тормоз.

95% от жертвите на домашно насилие са жени, като в 3 от четири случая това е от страна на съпруга.

Този списък може да бъде продължен.

Мдам, както казах по скоро аз ще стана космонавт , отколкото немислещите, мислещи се за стожер на хуманизма и цивилизацията да се усетят колко глупости дрънкат ...

Но както и да е.... живей както си решил, и мислиш че е правилно , това си е твой проблем.... :)  само не се опитвай да се мислиш за център на света и цивилизацията , защото няма да познаеш ...нито се опитвай да ми натрисаш своите комплески и глупости, защото няма да се разберем с това твое нахалство и наглост... мдам... 

badrбягаш по тъча, както се казва. Много нещо си изписал, а като се замисли човек какво си искал да кажеш, не намира нищо.

Относно църквата... Не знам защо я намеси. Наистина не знам и не разбирам какво общо имаше това и с какво ти помогна. Говориш ми за нещо отпреди няколкостотин години, а аз мисля, че говорим за настоящето.

За статията абсолютно нищо не каза. Нещо смъмри, но точно за кое и за какво не става ясно.

За статистиките се изяснихме вече със съверникът ти. Никой никъде не е казал, че това се извършва САМО някъде си. Мисля, че не е нужно да го обяснявам отново.

Синбад, както ти казах по-добре млъкни, че утре може да нахълтат у вас онези с черните качулки. :D

Хаха, черните качулки може да ги сънуваш колкото си искаш драги... само че, ще те разочаровам, че изобщо не ми дреме за тях, нито ме притесняват... дори и да си бях в Бг :)....

Но те разбирам, пред фактите комплексарите започват да мислят за силови методи, няма лошо... само че пак не са познали .... 

П.С А на доводите на Бадр, май само можеш да повтаряш като папагал че нямат връзка с въпросите ти.. имат, но просто ти не се усещаш  ;)

И отново тревожни вести от ислямският свят: http://bulgarian.ruvr.ru/2013_01_09/Marsh-na-milionite-v-Pakistan/

Цялата статия:

В Исламабад са предприети допълнителни мерки за безопасност в навечерието на „Марша на милионите”, подготвян от ислямисти.

В града се намират усилени части на полицията и вътрешните войски. Те ще охраняват парламента, резиденциите на президента и премиера, сградите на основните министерства. Както се очаква, акцията ще започне на 14 януари в Лахор. В Исламабад участниците в марша планират организиране на безсрочен „протестен лагер”.

Екстремистите вече обещаха да организират серия терористични акции. Цел на ислямистите е оставката на прекалено светското, според тях, ръководство на страната.

Който не живее според законите на шериата, няма място под слънцето според тези промити мозъци.

Друга статия: http://bulgarian.ruvr.ru/2013_01_09/Hristijanite-v-Sirija-sa-podlozheni-na-nasilie/

Християните в Сирия са подложени на насилие, като е възможно те масово да напуснат страната. До такъв извод е стигнала Международната правозащитна организация Open doors ("Открити врати").

В публикувания в сряда "Списък на специално внимание" се подчертава, че въоръженият конфликт в Сирия е направил страната една от най-опасните за християните. Сред държавите, където християните са подложени на гонения, Сирия се е изкачила от 36-то на 11-то място.

"Има сведения, че в Сирия много християни са били похитени, подложени на насилие или убити. Десятки хиляди избягаха. На много църкви бяха нанесени щети или бяха разрушени", - се казва в документа.

:ph34r:

Не знам как искате да ме убедите в правотата си при положение, че от целият свят всекидневно чета новини, които оборват вашето твърдение, че ислямът е миролюбива религия.

Не говорим за християнството. Никой не сравнява религии тук, за да намесваш и други религии. Говорим за исляма и за това, колко миролюбив и добродушен е той като религия. Нещо, което не личи на пръв поглед(според мен!).

Не е нужно да бъдеш някъде, за да си информиран. Ползвам различни източници и обичам да имам повече гледни точки с информация.

Във всички страни в които съм бил се изповядва и ислям. :) Не си задаваш правилно въпроса.

А иначе искрено се надявам НИКОГА да не бъда в държава, която се управлява според законите на шериата.

Така е БИЛО, но отдавна не е. В по-предишният си пост уточних, че говорим за настоящето. Поне аз говоря за сега, а не за това какво е било преди 1000 години.

badrбягаш по тъча, както се казва. Много нещо си изписал, а като се замисли човек какво си искал да кажеш, не намира нищо.

Относно църквата... Не знам защо я намеси. Наистина не знам и не разбирам какво общо имаше това и с какво ти помогна. Говориш ми за нещо отпреди няколкостотин години, а аз мисля, че говорим за настоящето.

Живял някога човек на име Айнщайн.

А днес живее чалга поколение.Веднъж роден наш чалгаджия минал покрай надпис "Айнщайн" и под него  "Е=М.С.С".

Зачел се в надписа и "мъдро" заключил: - къф е сега  тоа , какво е туй  "Е" че го докрал като "Мъ", ама после се усетил и рекъл "Цъ"."Цъ".

Не вижда ли, че "М" не е "Е" та се налага и да цъка.Искал да каже нещо, ма не казъл нищо, а бунаците в даскалото го имат за голяма работа. 

За статията абсолютно нищо не каза. Нещо смъмри, но точно за кое и за какво не става ясно.

За статистиките се изяснихме вече със съверникът ти. Никой никъде не е казал, че това се извършва САМО някъде си. Мисля, че не е нужно да го обяснявам отново.

Синбад, както ти казах по-добре млъкни, че утре може да нахълтат у вас онези с черните качулки. :D

Ами буренце с барут, ти досега разправяше, че причината за насилието над жените е Исляма.Ако беше така, след като я няма причината, тогава където няма Ислям не би трябвало да има такова насилие.А вместо това се оказва, че където го няма е по-голямо.

А ти не е нужно да обесняваш нищо, то на всички картинката е ясна.

"Ами буренце с барут, ти досега разправяше, че причината за насилието над жените е Исляма"

Глупости! Казах, че е позволено от исляма и открито се проповядва от някои ислямски духовници, защото го има описано в корана.

винаги съм казвала;че когато някой пише или казва нещо или трябва да е свидетел или поне над 90% сигурен в източника.

първо ако трябва да свързваме на сто процента някой от българските  християнски духовници с християнството или поне това което то би следвало да бъде ..това означава че ;християнството е мръсна и покварена работа..като почнеш от мерцедесите и бентлитата; скъпите часовници; педофилията;педерастията и другата духовна мерзост ; то православните храмове трябва да бъдат закрити като място на поквара и най долна търговия.ти лично мислиш ли;че примерно пловдивския владика дедо ти николай може да бъде пример за християнски духовен водач?

второ :бих искала да ми отговориш на въпроса в коя страна където се изповядва ислям си бил?

Това, което описваш, се случва в абсолютно всички духовни училища и учереждения, по всички видове религии. Като най-голяма известност придобиха случаите в католическата църква, но това не значи, че и във всички останали "духовни" средища ги няма...

"Ами буренце с барут, ти досега разправяше, че причината за насилието над жените е Исляма"

Глупости! Казах, че е позволено от исляма и открито се проповядва от някои ислямски духовници, защото го има описано в корана.

Всеки може да прочете написаното от теб и примерите, които посочваш.

Всяка обществена система , допуска употреба на сила при възпрепятстване на неприемливо поведение.

Всеки може да прочете написаното от теб и примерите, които посочваш.

Всяка обществена система , допуска употреба на сила при възпрепятстване на неприемливо поведение.

Чрез органите, които са натоварени с тази задача...т.е. МВР. Като неприемливото поведение, е определено в наказателният кодекс и разни други напълно светски и достъпни за всички текстове.

Чрез органите, които са натоварени с тази задача...т.е. МВР. Като неприемливото поведение, е определено в наказателният кодекс и разни други напълно светски и достъпни за всички текстове.

Слушай, онова дете, не осъзнава добре смисъла на думите които ползва, останал  съм с впечатление, че можеш повече от това.

Нека диалога ни все пак бъде малко по съдържателен.

Незаконно и неморално са различни понятия.Един баща може да напляска детето си, ако се научи да псува и не престава въпреки многото отправени забележки.

Живота не може да бъде институционализиран.

в кое стадо няма мърша.

кой отрича това.

но да правиш генерални заключения за цяла една религия поради изказванията на някой си духовник ..мисля е прекалено.но на  това вярват  повече тия  които не са и помирисвали действителността.защото ако трябва да говорим само за свещени книги;то да се прочете един павел е достатъчно за да видим какво призовава той за жените християнки и май жени водачи е имало само в сз..ритуала сати се прави дори и до ден днешен макар и тайно в индия ;която обаче е и родината на  джайнизма..примери колкото искаш. виждала съм как живеят жени в дубай /това беше последната арабска страна която посетих/;виждала съм отношение към старите им родители... аз например мога да дам  възнаграждение на всеки  който ми намери в българия ;оставен  в старчески дом поне  един стар човек който да е мюсюлманин..това какво ти говори.?

Че капитализма  у нас, влияе по-зле на представителите на другите религии

Мисля, че някои коментиращи тук се объркват и обръщат темата на "Коя религия е по-добра?".

badr, престани да се базикаш с мен на лична основа!

Мисля, че някои коментиращи тук се объркват и обръщат темата на "Коя религия е по-добра?".

badr, престани да се базикаш с мен на лична основа!

Не знам дали ние се объркваме, след като сме създали темата навремето , или ти се бъркаш че като пише ислям е за да си изкарваш комплексите от нещо и плюеш както ти падне по него.... Едно че приказваш неща за които нямаш никаква представа ( освен някаква атавистична остатъчна в поколенията , при това видимо и явно негативна , предвана като легенда от поколение на поколение с привкус повече на приказка и героична хиперболизация целяща да прикрие вековния срам и унижение на накърнено някакво достойнство - еми ебания ебан дето се вика ама поне може да лъже като циганин после  ) , друго че и май взе да си изменяш тезите и дори забравяш и се оплиташ в тях..... 

Както и да е, както казах живей както си искаш, само недей се опитва акъли да вкарваш и да се мислиш за стожер на нещо и се мъчиш да налагаш лъжи и инсинуации... няма да го бъде....

------------------------

модраторска забележка

част от правилата за писане тук

"2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им."

удебеленият шрифт е от мен

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.