Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

badr, като ти чета словата започвам да се чудя дали не е по-добре да пиша едно писмо на ГДБОП, а те съответно да се свържат с колегите си, ако не си в България. Започваш да ме плашиш с всеки твой пост.

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

badr, като ти чета словата започвам да се чудя дали не е по-добре да пиша едно писмо на ГДБОП, а те съответно да се свържат с колегите си, ако не си в България. Започваш да ме плашиш с всеки твой пост.

-------------

ХАЙДЕ ДА СЕ ПОСПРЕШ МАЛКО, ЧЕ МАЙ ПРЕКАЛИ...

Заплашване?! :ohmy:  Има си органи на реда, които ако сметнат за нужно ще вземат необходимите мерки(надявам се).

valentinus, имаш ЛС.

Редактирано от bure_s_barut (преглед на промените)

Заплашване?! :ohmy:  Има си органи на реда, които ако сметнат за нужно ще вземат необходимите мерки(надявам се).

Много са ни търпеливи модераторите - аз бих те баннал отдавна - ШЕГА. Все пак, каква ти е тезата или си пишеш просто така, за спорта?

Тезата ми е, че се чувствам леко изплашен от думите на някои коментиращи тук.

За тях е нормално да биеш съпругата си. За тях е нормално да бъдеш наречен "посерко", ако се откажеш от исляма. За тях е нормално всички останали религии да са по-нисши и най-откровено да го показват. Теб това не те ли притеснява поне малко?

Всичко това противоречи на светската държава, каквато е България.

За тях е нормално да биеш съпругата си.

За Badr, е нормално да бие съпругата си ли? Абсурд. Има много христяни и атеисти, които бият жените си или са сексисти. Това няма пряка връзка с духовните им убеждения, ценности и т.н. Това е свързано с културата, в която живеем и сме възпитани и т.н.

За Badr, е нормално да бие съпругата си ли? Абсурд. Има много христяни и атеисти, които бият жените си или са сексисти. Това няма пряка връзка с духовните им убеждения, ценности и т.н. Това е свързано с културата, в която живеем и сме възпитани и т.н.
    тц.   Думите са на Badr, от пост    
....... Питаш защо, като от наказанията в Исляма е допустимо да бъде ударена жена, ами например тя може и да посяга на децата, и да продължава да го прави въпреки забраната и многобройни предупреждения от страна на нейния съпруг. Защо да не е допустимо да бъде ударена заради подобно действие. ........
    тц.   Думите са на Badr, от пост

Да, Док, вече ми казаха това в ЛС. Бадр е посочил някакъв трудно приемлив аргумент. Тези правила са били установени за друга епоха и култура, т.е. в някоя номадска общност те биха били съвсем на място. Мисълта ми беше, че той и повечето мюсулмани у нас не следват тези неща едно към едно. А може и да го правят. Те да кажат дали все още следват етика, която е подходяща за племената в пустинята или не. Дали все още смятат за приемливо да бият жените си или не? Трябва ли ислямът да премине през процес подобен на западната реформация или не? Всъщност, такава тенденция съществува от поне няколко деситилетия, но съпротивата срещу нея е много силна. Причините са много - повечето сме ги засягали в темата.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Да, Док, вече ми казаха това в ЛС. Бадр е посочил някакъв трудно приемлив аргумент. Тези правила са били установени за друга епоха и култура, т.е. в някоя номадска общност те биха били съвсем на място. Мисълта ми беше, че той и повечето мюсулмани у нас не следват тези неща едно към едно. А може и да го правят. Те да кажат дали все още следват етика, която е подходяща за племената в пустинята или не. Дали все още смятат за приемливо да бият жените си или не? Трябва ли ислямът да премине през процес подобен на западната реформация или не? Всъщност, такава тенденция съществува от поне няколко деситилетия, но съпротивата срещу нея е много силна. Причините са много - повечето сме ги засягали в темата.

Да, обсъждали сме ги :)

преди няколко дни пуснах едно видео на виден ислямски духовник именно по въпроса за боя над жените  , предполагам, че си го пропуснал

http://youtu.be/ChnpaMK1oLQ

и....

реакцията на двата мохамедани, участващи в нашия форум беше доста показателна за това, че е рано все още за реформи в Исляма.

(чети от пост 1364 надолу)

Нямам време да изчета всичко, но напр. следното е бисер "НО в исляма поне е въведена норма това да е само в наложителни случаи...." Става дума за побоя над жени.

че е рано все още за реформи в Исляма.

Ами и аз това казвам. Има огромна съпротива срещу подобна промяна, макар че тя е единственото решение за да поемат тези общества по някакъв нормален път.

Нямам време да изчета всичко, но напр. следното е бисер "НО в исляма поне е въведена норма това да е само в наложителни случаи...." Става дума за побоя над жени.

Ами и аз това казвам. Има огромна съпротива срещу подобна промяна, макар че тя е единственото решение за да поемат тези общества по някакъв нормален път.

В момента даже заваляха доклади срещу моя пост, че вкарва другите читатели в заблуждение и съм четял само това, което ми е изгодно.... 

Мисля, че с това си поведение от тяхна страна самите мохамедани насаждат непримиримост към себе си.

Прекратявам участието си по темата и ми се струва, че скоро пак ще се наложи да я заключи.

С някои хора просто нормален диалог не може да се води.

Аз се опитвам, но ако си прав е жалко и тъжно.

В момента даже заваляха доклади срещу моя пост, че вкарва другите читатели в заблуждение и съм четял само това, което ми е изгодно.... 

Мисля, че с това си поведение от тяхна страна самите мохамедани насаждат непримиримост към себе си.

Прекратявам участието си по темата и ми се струва, че скоро пак ще се наложи да я заключи.

Нека уточним някои неща, така че да стане ясно на всички.

Може ли да покажеш ти или кой да е модератор на форума  мой доклад срещу твоя пост!!!Аз твърдя, че такъв няма.

Как тогава насаждам непримиримост към себе си?

Темата може да заключиш, но не защото са нарушени някакви правила на форума, а затова че не можеш да противопоставиш никакви аргументи, а напротив пускаш някакви намеци по-мой адрес.

Елементарната логика твърди че дори с/у жени може да бъде употребена сила.

Жени също  нарушават законите и спрямо тях е допустима употреба на сила.Точно това казвам и в своя пост.

Изведнъж се оказва, че с мен не може да се води диалог и насаждам неприязън.

Трябва да излезе, че аз бия жена си, защото е допустима(но не и задължителна) употреба на сила с/у жена.Макар,  никога през живота си не съм удрял жена и определено мога да заявя, че винаги съм обичал жените, а и се ползвам с успех сред тях..  .

Но сигурно това ще е защото съм бияч на жени.

Волю, неволю трябва обаче да се констатират фактите.

По света именно ние, мюсулманите, се славим с превъзходното си отношение към жените. 

Най-често срещано е насилието с/у жени не в мюсулманския свят, а в САЩ - "пазителите на човешките права" и то съгласно тяхната статистика.  

А какво да кажем за сексисткия ти подпис, в който жената е приравнена на паразит

Ето цитата.

Мъж без жена е като куче без бълхи... Живее си, но скучно. А жена без мъж е като бълха без куче... може да живее, но няма кого да хапе!.

badr, пий си хаповете!

До оня ден опява, че е нормално да биеш съпругата си с възпитателна цел, както се пошляпват децата, а днес ми говориш, че мюсюлманите много уважават жените си.

Сигурно заради това Валкирия разправя как саудитките, като излизали в свободни държави и махали традиционните си дрехи. Може да видиш карикатурката, която постнах днес и която е много красноречива.

Я ни разкажи отново как трябва да се бият съпругите с възпитателна цел, че сме започнали да забравяме.

Превода е кофти, но който знае английски да си иде на оригиналната статия. После, да ми обясни за какво иде дума, че нещо ми се е схванало сивото вещество!

Не кой да е, а самият Джорджо Армани казва за нея: "Рания е от онзи рядък тип жени, които имат красиви лица, фигури на манекенки и поведение на истински кралици."

Моите уважения към Армани, но се е изказал като типичен български селянин от близкото минало, по отношение на нещо, което селяните наричат „стока”, тоест домашния скот и децата за женене. Нещо от сорта "очите й черни маслини, лицето й бяло сирене", все за ядене... Ама какво отношение да очакваш в средите на модата и шоу бизнеса, там са най-важни замашките и външността.

Само боят ли наранява? Не е ли вярно, че в Европа се е възприемало и се възприема като нормално мъж публично да коментира и оценява жена по външния вид? Може би "подобрението" е, че сега вече и жените могат да го правят. Всеки човек и в така наречения цивилизован, и по останалия свят, доста подмолно е приравнен от пропагандната машина (в това число и лявата) с парче месо, роб или автомат, който използва и бива използван, насърчават се и дори се създават желания и зависимости. Всичко отвън или вътре в него има единствено пазарна стойност – тялото с органите му, образованието, интелекта. Ако на някой това му се струва нормално, да не негодува от последиците. Това е задънена улица. И религиите, оглавени удобно от Бог-собственик, ще ни вкарват в същия порочен кръг. Подивяването е като лудостта – става незабелязано… Като дойдох дотук, сетих се за един съветски виц:

Каменый век. Первобытный человек каменным долотом выбивает на стене пещеры лозунг: "Да здравствует рабовладельческий строй - светлое будущее всего человечества!"

Валкирия, ще си позволя един личен въпрос към теб в публичното пространство.

Каква е връзката ти с исляма?

Личното си е лично, то си остава там. Аз исках да разберем(ние, дискутиращите тук) каква е връзката ти с исляма.

мила;

бихте ли споделили;ако разбира се намирате за нужно..как е нормално според вас една жена да бъде ухажвана.

Нямам идея. :) Не съм се замисляла, по-точно не бих могла да си задам въпроса по този начин. Ако го сведем до животинско ниво, нещата стават по-общи и ясни, специфични за всеки животински вид. Но ако не смятаме хората само за животни е по-сложно, защото човекът е индивидуалност и нямаме само една, а много и различни жени, както и мъже; освен това личността е нещо непостоянно.  Не е като във вицовете за блондинки, за „българина, французина и англичанина…”, за Моше, Хасан или Гарабед, макар че те отразяват нещо разпространено и характерно, нещо излъчено от и проектирано обратно върху някаква група. Което обаче не е тотално правило, а щом не е, не би трябвало да се налага за единствено правилно. Не за друго, ами защото причинява страдание. Та… откъде да знам?  Може би което е нормално за мен, не е нормално за друг, и обратно?

Редактирано от witness (преглед на промените)

В някои райони на британската столица Лондон,  вече   няколко седмици действат така наречените “шариатски патрули”, които включват най-ревностните поддръжници за зачитане на  ислямските традиции дори и в чужбина. Това , като се позовава на изявление на Скотланд Ярд, пише  вестник “Сънди Таймс”.

Облечени в черни суичъри с качулки, радикалните представители на  ислямската младеж  “патрулират”  в най-отдалечените райони на Лондон през нощта.

Действайки в група те, по собствените им думи, “защитават мюсюлманската територия от лошото  поведение” на други лондончани. В категорията на неприемливите  действия влизат пиене на алкохол, предизвикателни дрехи, или някаква външна реклама.

По-късно видеоклипове с техните акции тези “патрули” разпространяват в интернет. В тях може да се как група млади хора, издърпва от ръцете на изплашен британски тийнейджър бутилка бира, след което я хвърлят на асфалта. В сподобно  видео, което вече е премахнато от портала на  Youtube , същите тези активисти буквално принуждават мъж да излее съдържанието на своята бутилка.

“Това е мюсюлманска територия, така че алкохолът е забранен” – казват младите хора. “Не може така да се обличаш в район, където има джамия” – се казва по отношение момиче с мини-пола в друг клип.  Освен това тези “патрули” поставят стикери със символите на собствената си група и замазват с черна боя твърде откровени реклами на  дрехи.

Зачестилите оплаквания за сплашване от тези активисти принуди местните власти да засили полицейското присъствие особено в източен Лондон, където близост до старото пристанище исторически се заселват имигранти, пристигнали в Англия.

Според Скотланд Ярд, тези групи могат да имат тясна връзка с организацията на “Ислям за Великобритания” / Islam4UK /, дейността на която преди това е била призната за екстремистка. Още  през 2010 г.  членството в групата, известна също като “Aл Махджирун”, се счита за престъпление, а  виновните са заплашени с лишаване от свобода за срок до десет години.

Източник: http://30dumi.eu/2013/01/shariatski-patruli-se-poyaviha-v-london/

Ислям... Мир, любов и разбирателство... Навсякъде където отиде!  :wink12:  Да бе, да...  :D

Малко и на английски, за да не каже после някой нещо: http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/Society/article1198014.ece

Личното си е лично, то си остава там. Аз исках да разберем(ние, дискутиращите тук) каква е връзката ти с исляма.

Ами ние дискутиращите сме  разбрали. За вас останалите - ами всекиму според даденото.

Следващия път попитай: "от какви позиции изхождаш, когато изразяваш мнение по темата?" А не да задаваш лични въпроси.

Ислям... Мир, любов и разбирателство... Навсякъде където отиде!  :wink12:  Да бе, да...  :D

Даааа.Нищо ново под слънцето.Сега се вайкаш, защото в Англия мюсулманите не харесвали пияни тинейджъри и даже им изливали алкохола.И какво лошо има в това?

Ами има една държава наречена САЩ, а там видите ли е инкриминирана употребата на алкохол от лица до 21г. Във Великобритания предполагам също, а у нас тази забрана е формална.

Ето защо в България е нормално един изрод да се качи пиян на джип Хамър и да убие един и осакати за цял живот друг, но за едно буре това не може да е проблем.

По пътищата у нас, в резултат на употребата на алкохол годишно загиват поне няколко десетки  души по пътищата.В резултат на пиянски сцени и скандали се извършват и ред криминални деяния вкл.убийства.

Но за теб това е нещо незначително, да си мрат нали, тебе кво ти пука.

Но нека да дадем думата на учените.

За вредата от алкохола.Видеолекции на професор Жданов.

Още по интересно. 

Жданов 130 Пиво превращает мужчин в бесполых существ!

http://www.youtube.com/watch?v=-pOKmyHQluc

И разбира се в съгласие с науката е и Свещенният Куран където е казано.

"О вярващи нечистотия от делата на сатана са алкохола и хазарта, странете от тях и може  да успеете."

Това е именно неприязънта, която събужда алкохола у мюсулманина.

Към него, нямаме никаква толерантност.И това е за добро, много добро.

Как от толкова примери дадени в статията ти се хвана само за един и типично в твой стил дума не обели за другите?

За мъжа нищо не каза, за жената нищо не каза, за мацането с боя нищо не каза, за стикерите нищо не каза, за сплашването на хората отново нищо не каза.

Прочете ли статията или като стигна до "тийнейджър бутилка бира" започна да търсиш клипчета от Youtube?

Редактирано от bure_s_barut (преглед на промените)

Как от толкова примери дадени в статията ти се хвана само за един и типично в твой стил дума не обели за другите?

За мъжа нищо не каза, за жената нищо не каза, за мацането с боя нищо не каза, за стикерите нищо не каза, за сплашването на хората отново нищо не каза.

Прочете ли статията или като стигна до "тийнейджър бутилка бира" започна да търсиш клипчета от Youtube?

Абе синко, бива ли пак такива прояви, ами повече от половината ти цитат е посветена точно на този пример - тинейджъра с бутилка бира.

Ами ти защо не обърнеш внимание на професора, на учения, а ме занимаваш с глуповатите си истории.

Къде в Исляма има позволение да се маца с боя и какво отношение има това с темата?

Какво да коментирам неща, които не са позволени от Исляма?

Ако ти, в резултат на непознаването на таблицата за умножение, достигаш до грешен резултат, то трябва ли да ти викаме математик и да обвиняваме алгебрата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.