Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Колко ти е заплатата от мюфтийството?

Някъде между 400 и 500лв, ако не се лъжа, нали?

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

И отново тревожни вести от ислямският свят: http://bulgarian.ruvr.ru/2013_01_09/Marsh-na-milionite-v-Pakistan/

Цялата статия:

В Исламабад са предприети допълнителни мерки за безопасност в навечерието на „Марша на милионите”, подготвян от ислямисти.

В града се намират усилени части на полицията и вътрешните войски. Те ще охраняват парламента, резиденциите на президента и премиера, сградите на основните министерства. Както се очаква, акцията ще започне на 14 януари в Лахор. В Исламабад участниците в марша планират организиране на безсрочен „протестен лагер”.

Екстремистите вече обещаха да организират серия терористични акции. Цел на ислямистите е оставката на прекалено светското, според тях, ръководство на страната.

Ето и продължението на ситуацията: http://bulgarian.ruvr.ru/2013_01_11/ZHertvite-v-Pakistan-sa-nad-80-dushi/

Повече от 80 души загинаха в резултат от двойна терористична акция в югозападния пакистански град Квета. Броят ранени надхвърли 120 души.

Съгласно сведения на полицията, взривовете са извършени от терористи-камикадзета. Първият се взривил в един билярден клуб. Вторият, след 10 минути, до входа в помещението. Сред загиналите има и 10 полицаи.

Засега никой не е поел отговорност за трагедията.

Имаме, след като исляма е толкова миролюбив, тогава защо толкова много негови последователи са войствено настроени и убиват под предлог, че убиват в името на Бог?

Нека не пускам линкове от северно Мали, където се показва как ислямисти унищожават исторически сгради, обекти и т.н., защото тези сгради били против вярваният им. Или за призивите в Египет, относно премахването на пирамидите и всичко старо останало от древността.

Защо обикновеният човек остава с впечатлението, че исляма е агресивна религия спрямо останалите, а дори понякога и спрямо самата себе си? Само не ми казвай, че медиите са виновни за това!

И моля те не ми вади неща отпреди 10 века! Говорим за сега.

Редактирано от bure_s_barut (преглед на промените)

Както се казва: И смях, и грях с вас.

Не мога да не отлича това постижение на буренцето с барут.

Цитира себе си и в коментар към цитата виждам следното.

И моля те не ми вади неща отпреди 10 века! Говорим за сега.

Не знам шизофренията дали е болест или състояние, това трябва да оставим на докторите.

Нека защитя обаче едното буре с барут против другото.

Далеч преди 10века е била известна таблицата за умножение.Не виждам защо едното буре да не може да я ползва, нищо че е отпреди повече от 20века.

Съвсем друг е въпроса дали я знае.

А да не говорим за частния случай на косинусовата теорема открит още от Питагор.

За него, понеже е открит пред 25 века от буренцето не се очаква да го знае.

Логично дори  и не може да разбере за какво става дума.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Както се казва: И смях, и грях с вас.

Не мога да не отлича това постижение на буренцето с барут.

Цитира себе си и в коментар към цитата виждам следното.

Не знам шизофренията дали е болест или състояние, това трябва да оставим на докторите.

Нека защитя обаче едното буре с барут против другото.

Далеч преди 10века е била известна таблицата за умножение.Не виждам защо едното буре да не може да я ползва, нищо че е отпреди повече от 20века.

Съвсем друг е въпроса дали я знае.

Ето че аргументацията ти издъхна и ти премина към аргументи ad hominem

Цитирах, за да се види на кое е продължението и да няма после неразбрали.

Зададох ти два въпроса. Отговор не получих на нито един от тях. За теб бе по-интересно това, че съм цитирал мой стар пост тук, отколкото да прочетеш и да отговориш.

Шизофрения щеше да е ако сам се питах за нещо от собственият си цитат, но при положение, че питам теб не виждам къде е проблема. Даже съм се обърнал към теб с титлата ти, но явно си бил запленен от цитата и не си го забелязал.

Прочети го отново и дай отговор, ако обичаш.

Зададох ти два въпроса. Отговор не получих на нито един от тях. За теб бе по-интересно това, че съм цитирал мой стар пост тук, отколкото да прочетеш и да отговориш.

Шизофрения щеше да е ако сам се питах за нещо от собственият си цитат, но при положение, че питам теб не виждам къде е проблема. Даже съм се обърнал към теб с титлата ти, но явно си бил запленен от цитата и не си го забелязал.

Не можеш да очакваш от някой (нещо) да осмисли по-сложни неща , след като не е в състояние да осмисли простата история (1430) на "Слънчевия неандерталец" - контактът е безсмислен !

Също като в оня виц : 

Един си купува консерва и пита :

Моля , с какво да я отворя ?

Отговарят му :

Вътре има отварачка..... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

valkiria1,

1. Въпросът към теб ли е зададен, че отговаряш?

2. Нищо не ти се разбира. Стилът ти на писане е ужасен.

3. Откъде знаеш, че не съм пострадал от исляма?

4. Четох го до 5-тия ред някъде. Начинът по който е написано ми изморява очите, а смисълът между думите на места изчезва. И тези препинатемни знаци дето ги слагаш където ти падне... Редактирай си го.

5. Фактът, че този, който се е отказал от исляма, за теб е "посерко" е достатъчно красноречив.

6. 1

by_chechi, все се надявам някой да вземе да вдява нещо. Все пак сме 2013 и се имаме за по-информирани отколкото отпреди няколко века.

Омраза?!

Аз не мразя никой от вас. Аз не обиждам никой от вас. Разни хора тук изповядващи исляма ме обиждаха на "момко простоватий", на "онуй дете", сто пъти намекваха, че съм/сме глупави и т.н. Аз никого не съм обидил.

Попитах нещо някой, а се обаждаш ти.

Според някои хора тук, които изповядват ислям, ако съм ти мъж спокойно може да взема една пръчка и да ти нашаря задника за това ти действие. :D (Шегувам се!)

П.П.: Не сме в. "Лична драма", за да споделям случки от личния си живот.

Продължавате(ти и останалите от твоята вяра) с личните нападки...

Както казах вече, исляма не е миролюбив и вие го доказвате.

Всички, които не мислят като вас и не изповядват вашите вярвания са глупави, а онези, които се отмятат от вашата религия са "посерковци"(ти го каза!).

Това е много далеч от миролюбиво и културно.

С всеки ваш пост изпълнен с агресия под една или друга форма само доказвате, колко "миролюбиви" и "културни" хора сте, с което само потвърждавате мнението ми относно исляма и хората, които го проповядват.

Какви въпроси си задал буренце с барут? Няма никакъв въпрос.

Посочваш  Пакистан и питаш: - Виждаш ли какво става?

А какво да видя, и жертвите  нападателите се предполага, че изповядват исляма, поне такъв е контекста.

Следователно религията им не е в основа на конфликта, а причините следва да се търсят в други области.

И тези причини трябва да са толкова сериозни, щото да преодолеят нравствените бариерите наложени им от Исляма и да стигнат до убийство на единоверци.

Всичко това ти сам априори трябваше да знаеш, и да не питаш такива глупости.

Продължавате(ти и останалите от твоята вяра) с личните нападки...

Както казах вече, исляма не е миролюбив и вие го доказвате.

Всички, които не мислят като вас и не изповядват вашите вярвания са глупави, а онези, които се отмятат от вашата религия са "посерковци"(ти го каза!).

Това е много далеч от миролюбиво и културно.

С всеки ваш пост изпълнен с агресия под една или друга форма само доказвате, колко "миролюбиви" и "културни" хора сте, с което само потвърждавате мнението ми относно исляма и хората, които го проповядват.

Малък проблем, Валкирия, към  която си адресирал този пост, изповядва не ислям, а юдаизъм.

.Което показва, колко жалки са твоите обвинения. 

badr, точно религията им е в основата на проблема. Едните искат да живеят според законите на шериата, който е основан на религията, а другите искат да изповядват религията си със светски начин на живот.

Този конфликт не е изключение. Същият проблем го има на много места където се изповядва ислям.

Ти каза, че си имам, значи трябва да можеш да дадеш малко по-смислен и аргументиран отговор.

Допълнение:

След като не виждаш въпросите ще ти ги извадя отделно.

Въпрос 1: Имаме, след като исляма е толкова миролюбив, тогава защо толкова много негови последователи са войствено настроени и убиват под предлог, че убиват в името на Бог?

Въпрос 2: Защо обикновеният човек остава с впечатлението, че исляма е агресивна религия спрямо останалите, а дори понякога и спрямо самата себе си? Само не ми казвай, че медиите са виновни за това!

badr, точно религията им е в основата на проблема. Едните искат да живеят според законите на шериата, който е основан на религията, а другите искат да изповядват религията си със светски начин на живот.

Този конфликт не е изключение. Същият проблем го има на много места където се изповядва ислям.

Това е твърдение, при това дълбоко невярно.

Аз мисля,че когато политиката се прикрива зад религията,без да я разбира и сее омраза между обикновенните хора се случват подобни неща!Ако религията е мир, нито кръстоносците, нито мюсюлманските им двойници, са религиозни. Те търсят война, не мир.За войнстващите ислямисти, както и за християнските кръстоносци, първата задача е да се справят с единоверците, които твърдят, че са вярващи, но не желаят да се борят за вярата.Аз не бих преследвал ислямист и невярвам,че bard би ми резнал главата заради това че съм христянин!Имах случай един турчин ми поиска пари за път да се прибере у дома за голям техен празник,като видях мъката в очите на тоя човек не се сдържах и дадох!Един ден тоя човек заедно с цялото си семейство ме чакаше пред вратата с парите и много дарове!Подобна блатодарност трудно се среща!Не съм чел корана,но хората навсякъде искат да живеят в мир !В Евангелието на Йоан Христос казва: "Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои" (Йоан 14:27).!

В почти всяка религия има различни крайни течения, които опитват да заблуждават и манипулират по-простоватите хора, най-често с цел някаква лична облага - финансова, властова и т.н. Лошото е, че този иначе малък процент от масата създава лош имидж на всички останали. По мое мнение ислямът като че ли е по-уязвим за подобни крайни идеологии, то се вижда навсякъде по света. Нещата, разбира се, са свързани - когато живееш сред война, мизерия и терор, и изведнъж се появи някаква силна фигура с брътвежите си за рая и девиците дето те чакат там, ти изперкваш и отиваш да взривиш автобус с невинни граждани. Но при нормални обстоятелства едва ли някой би го правил... Просто в момента е налице един сблъсък на култури, който е в основата на всичко това. Американците, под предтекст че са големите освободители и човекол'бци, си пъхат гагата в общества, които векове наред са живели по един начин и промяната, която тези окупатори носят, не се приема лесно. Оттам възникват и множеството организации, сеещи омраза и нетолерантност - един вид ответна реакция.Та нещата не опират толкова до религия, колкото до налагане на икономически интереси, погазване на личната свобода и безскрупулната намеса на външна сила в определена култура и начин на живот. Лично аз смятам, че всяко едно общество, както и всеки един индивид, трябва сам да узрее за определени промени, сам да достигне до някаква си своя истина, базирана на личния опит. И всяка външна намеса води до деформация и лоши резултати... Малко философски стана, ама дреме ви :D  Айде пишете си, само спокойно и без обиди, че да не се наказваме :P

Никак не ме очудва фактът , че извънземните (ако ги има наблизо) все още не са установили връзка с нас ! Няма и да установят - контактът е безсмислен !  :)

Доообре! :D

П.П.: Въпросите пак не ги видя, а? :D

Ами въпросите ти бяха основани на предположение, а след като предположенията са необосновани и ти си съгласен, то въпросите ти са нонсенс.

И това ли трябва да се обяснява, а после се сърдиш.

Трябва да прилагам по 300 страници доклад към всеки въпрос, за да го приемеш ли? :D От друга страна може да не ти хареса доклада и да го приемеш за недостоверен. :D

Май по-скоро не ти харесват отговорите, които ще дадеш и се чудиш как да ги избегнеш.

Трябва да прилагам по 300 страници доклад към всеки въпрос, за да го приемеш ли? :D От друга страна може да не ти хареса доклада и да го приемеш за недостоверен. :D

Май по-скоро не ти харесват отговорите, които ще дадеш и се чудиш как да ги избегнеш.

Е, ти може да ме питаш - защо съм на хиляда години? А на възражението ми, че съм на 30 пъти по-малко и няма как да ти отговоря на такъв въпрос, да заявиш че бягам от отговор.

Примерът ти е повече от неудачен.

Явно няма да отговориш, защото не те устройва, както вече казах.

Напротив примера чудесно илюстрира казаното.

Колкото и да настоявам, че нямам сестра, ти пак питаш: - ама защо тя е блондинка?

Еее, това със сестрата уби ать!:D

Защо до преди малко нямаше проблем да отговаряш дори и на неща, за които не си бил питан, а на конкретно поставени въпроси отказваш да отговориш категорично?

Отричаш ФАКТИТЕ в Мали, Пакистан, Египет и т.н. ли? Явно си сляп и глух, за да го правиш.

Бъди така добродушен и престани да се държиш като дебил.

П.П.: Поставените в този пост въпроси са риторични и не изискват отговор. Не се хаби.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.