Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

октим, в исляма жената се признава за нещо повече от човек. Ислям, буквално означава "смирение". А, който е получил "смирение" знае, че всеки "човек" е всъщност "проявление" на нещо, което е вдъхнато от Неговия Създател. В Библията и в Корана човекът е създаден от кал, но самият Аллах(Бог)(С.А.С.)вдъхва от Него Самия в Адам(Адем).

Живял съм достатъчно дълго сред мюсюлмани, за да познавам прилагането на корана в живота!! И ако иската да ми докажете, че не съм прав давайте със случки от живота!

Редактирано от октим (преглед на промените)

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 421,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

• 2 месеца по-късно...

Мюсюлманин от Добрич пое по пътя на християнската вяра

Публикувано изображение

Мюсюлманин от Добрич изповядва християнската вяра вече три години.
Сега учи в духовната семинария, а митрополит Кирил го е ръкоположил за дякон.  

Отец Емануил вече три години е посветен в православната вяра. Интересът му към нея започва през 2003-та, когато заедно с двамата си братя идва да дострои приюта към храм Света Троица в Добрич. Тогава той и съпругата му въпреки 13 годишният си брак все още нямат дете.

Наблюдавайки делата на свещеника, който се моли винаги за други хора, тогава Ерхан тайно започнал да влиза в църквата и да се моля за съпругата си. Докато се моли за нея, той осъзнава, че се моли за себе си и за други хора - тогава решава да приема християнската вяра.

Кръстник на Ерхан става отец Стоян. Преди година и половина, покръстеният Емануил се записва да учи в Духовната семинария. Отчето казва, че няма никакви колебания  и оттук нататък животът му ще е посветен на християнската вяра.
http://tv7.bg/news/society/9589522.html

Припомняме, че миналата година бившия поп Атанас Михайлов прие исляма и вече се казва Абдуллах. В превод името му означава Раб на Аллах.
Случаят предизвика нечуван скандал между Българската православна църква и Главното мюфтийство у нас. Сегашния ход на БПЦ може да се приме като ответен удар.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1696620

Тъй че неведоми са пътищата Божии...  :)

Аз по миролюбива религия от исляма не познавам.

Толкова е миролюбива, че с удоволствие биха отрязали главите на неверниците, за да го докажат.  :)

Наскоро четох, че в Саудитска Арабия мъжете ще получават СМС, ако жените им искат да напуснат пределите на страната. Също така по "Отечествен фронт" скоро даваха предаване за стюардеса, която се е омъжила за арабин и разказа за живота си там. Имах чувството, че говори за нещо отпреди хилядолетие. Ужас!

Единствената религия, която не се понася с други религии(каквито и да са те!) е исляма! За какво смирение и мир ми говорите тогава? ФАКТ!

Допълнение:

Преди няколко дни четох за фетва на някакъв мюсюлмански духовник, който призовава жените в Сирия над 14години да сключат "временни бракове" с бунтовниците и да правят секс с тях, за да се освободят(бойците) от сексуалното напрежение.

Редактирано от bure_s_barut (преглед на промените)

Мюсюлманин от Добрич пое по пътя на християнската вяра

И какво от това.Решил - поел, негова си работа, какво общо има с темата?

Аз по миролюбива религия от исляма не познавам.

Толкова е миролюбива, че с удоволствие биха отрязали главите на неверниците, за да го докажат. :)

Наскоро четох, че в Саудитска Арабия мъжете ще получават СМС, ако жените им искат да напуснат пределите на страната. Също така по "Отечествен фронт" скоро даваха предаване за стюардеса, която се е омъжила за арабин и разказа за живота си там. Имах чувството, че говори за нещо отпреди хилядолетие. Ужас!

Единствената религия, която не се понася с други религии(каквито и да са те!) е исляма! За какво смирение и мир ми говорите тогава? ФАКТ!

Още един който трудно се орентира в значението на думите заедно с цитирания по-долу.

По "Отечествен фронт" и аз гледах тази Арабска "приказка" и наистина останах ужасен!

Съвсем не е ясно какво сте гледали.

Самата жена заявява, че по никакъв начин никой не я насилвал да сменя вярата, не са и налагали нито как да се държи, нито как да се облича.Никой обаче не задължен да я харесва Пак тя самата заявява, че точно там е имала права и дори полицията силово е осигурила и прилагането им.

Не е спирана да доведе детето тук, а то е повече кувейтски гражданин, отколкото български.Единия му родител е от там, а и раждането е пак там.

Една история, в която е налице конфликт свекърва-снаха с всички съпътстващи интриги.

Богата свекърва, бедна и презирана снаха, а многото пари са купили правосъдието.Действително грозна картинка.

Но правосъдието тук в България е милиони пъти по-корумпирано от това в Кувейт.

Не Кувейт, а България е известна с това си качество.

И всички тези неща отново без всякаква връзка с темата.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Нищо не казваш за СМС-ите и за онази фетва. Защо ли?!

Нищо не споменаваш за убийствата(и самоубийствата) на млади момичета, които са накарани да стават жени на някого против волята си. М?!

Нищо не казваш за рязането на главите на неверниците и призивите за това от много ислямски духовници. М?!

Защо не ни обясниш, че е нормално, когато не изповядваш исляма според корана и законите на шериата да ти резнат главата като на прасе. Даже за това действие ще бъдеш награден от Бог. Лъжа ли са тези неща, а?

Жена-шофьор в Саудитска Арабия има ли? Не, няма, защото ВЕЩИТЕ не могат да управляват автомобили. Там жената е ВЕЩ, която служи на мъжа. ФАКТ!

Ехоооо... 2013-та година сме вече, а 1/3-та от света живеят по религиозни правила отпреди 1500години.

Примери ли искаш?

Афганистан, Сирия, Либия, Тунис, Египет, Йемен, Саудитска Арабия, Индонезия, Пакистан и много други страни и места по света където се изповядва ислям.

Нищо не казваш за СМС-ите и за онази фетва. Защо ли?!

Нищо не споменаваш за убийствата(и самоубийствата) на млади момичета, които са накарани да стават жени на някого против волята си. М?!

Нищо не казваш за рязането на главите на неверниците и призивите за това от много ислямски духовници. М?!

Защо не ни обясниш, че е нормално, когато не изповядваш исляма според корана и законите на шериата да ти резнат главата като на прасе. Даже за това действие ще бъдеш награден от Бог. Лъжа ли са тези неща, а?

Защо аз да отговарям  за твоите фантазии?Ти посочи  източници, за да проверим твърденията ти.

Очаквам да ми посочиш линк с точният текст на онова дето му викаш фетва, недвусмислени доказателства, че това е текста написан от съответния духовник и линкове от правителствен  сайт в Саудитска арабия, където да прочетем за тези смс-и.

Очаквам да ми посочиш пак така от официални източници на СА, че там, жената съгласно законодателството е вещ.

Ако в Исляма жената е посочена като вещ, то това неминуемо би било упоменато в законодателството на СА и за теб няма да е трудно да ни го посочиш.

Никъде според Курана и Шариа не е речено да ти резнат главата, защото не изповядаш Исляма.

Ти ги пишеш тези нелепици.

Ако имаш поне капка морал и достойнство, ще ни посочиш да видим, къде е написано това в  Курана, а тъкмо ще успееш и да ме разобличиш.

Но тъй като няма как да сториш това, предвиждам, че ще подвиеш опашка и почнеш да сипеш глупости.

Я да видим, дали предвижданията ми ще оправдаят?

http://www.dnes.bg/mish-mash/2012/11/23/nov-sms-jena-vi-napuska-sauditska-arabiia.173792

http://www.novini.bg/news/109797-%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B8-page_id2.html

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1653987

За убийството на неверници не мисля, че е нужен линк, нали?

Точни 20 секунди работа с Google. Текстове на арабски няма как да ти дам, защото не разбирам този език.

Точно за 20 секунди си намерил разни сайтове, но не и тези от чието име би трябвало да излизат тези новини.

Днес.бг не е официален източник от СА , а сайт в който може да пише всичко.Дотук пълен  провал, а нататък е още по зле.

Да видим  новините.бг.Там  някакъв, далеч по невеж дори и от теб  е успял да съчини новината на хилядолетието.

Саудитски мюсулмански водач издал фетва религиозно нареждане. за временен брак.

Само това да прочете някой, който съвсем малко има понятие от Ислям ще изпадне в ужас.

Абе момко простоватий, временен брак има само в някои от шиитските секти, наричащи се маржи.Саудитските водачи са сунити и никога не може да им хрумне тая глупост.А фатуа е религиозно нареждане само при автори като твоя, отличаващи се с лумпенизирано нвежество.

Фатуа е тълкувание кои правни норми се прилагат в конкретни строго специфични условия.

За 24 часа няма даже смисъл да коментирам, там най-долу,  като пример за репресия по религиозен признак на жена в Исляма е посочено обезглавяване на жена защото отказала да проституира.

Както вече споменах ти нямаше достатъчно доблест и морал за да посочиш ясни доказателства, а си нацвъкал разни безсъдържателни линкчета.

Ако в Са е издадена някаква наредба, трябва да ми дадеш линк към нея или към сайта на съответната институция, която я е издала.

Това че не можеш е твой проблем, което доказва че послъгваш, така както излъга че ще цитираш текстовете в Курана, според които е нормално да ти резнат главата като на прасе за това че не вярваш в Исляма.

Точно за 20 секунди си намерил разни сайтове, но не и тези от чието име би трябвало да излизат тези новини.

Точно 20 секунди ми трябваха да намеря интервюто на шейх Саад арафат по египетската телевизия, в което пространно, надълго и нашироко  обяснява как правоверните трябва да постъпват със жените си. 

Някакъв коментар от твоя страна относно изказването на този представител на официалния Ислям ? 

Точно 20 секунди ми трябваха да намеря интервюто на шейх Саад арафат по египетската телевизия, в което пространно, надълго и нашироко  обяснява как правоверните трябва да постъпват със жените си. 

Някакъв коментар от твоя страна относно изказването на този представител на официалния Ислям ? 

Кое точно искаш да ти коментирам докторе.Кога е допустимо да бъде ударена жена и как ли?

Кое точно искаш да ти коментирам докторе.Кога е допустимо да бъде ударена жена и как ли?

Защо изобщо е допустимо например.... ? 

Тя човек ли е или роб който може да бъде удрян и с него да бъде вършено каквото ти е угодно  ? Има ли си достойнство или не ? 

За какви права на жените в ислямските страни говориш , щом мъжът им може да ги бие безнаказано ?

Преди два поста искаше изказване на официален духовник по тези теми.

Е, дадох ти го.

Очаквам коментара ти по тези върпоси.

Зададох точно 4.

Бадр. Ти ли си този, който ще ни назначиш сайтове, от които да си набираме инфото. Давай направо ни заповядай, или пък затвори целия достъп до всякакви други сайтове освен удобните на тебе. Вай алах, как не надрасна шериата и не стана поне малко по-светска личност за толкова години у нас?

badr, хората ти дадоха други доказателства, а ти се правиш на сляп.

Както казах ислямът реже глави на неверниците, за да покаже колко миролюбив е той. Самият факт, че за теб достоверен източник  е само сайт на арабски за мен означава, че отричаш всичко друго, което не е от ислямския свят.

П.П.: "момко простоватий" ли?! Хайде да не се обиждаме!

Защо изобщо е допустимо например.... ? 

Тя човек ли е или роб който може да бъде удрян и с него да бъде вършено каквото ти е угодно  ? Има ли си достойнство или не ? 

За какви права на жените в ислямските страни говориш , щом мъжът им може да ги бие безнаказано ?

Преди два поста искаше изказване на официален духовник по тези теми.

Е, дадох ти го.

Очаквам коментара ти по тези върпоси.

Зададох точно 4.

Разбира се докторе, с голямо удоволствие ще коментирам твоите въпроси, но преди това е редно да уточним.

Посочваш ми интервю с египетски духовник.Египет е страната на Ал-Азар, най-значимия и авторитетен източник по въпросите на Исляма.

Отлично, но исках линк към официален източник в СА, относно твърденията за наредба или друг официален документ, които потребителя "бурето с барут твърди че съществуват.Тъй както в България законите и актовете на власта са публични - например конституцията, закони, наредби са публикувани в  официалните сайтовете и могат да бъдат видяни. Така и в СА те са публикувани на съответните публично достъпни сайтове.

И аз искам точно такъв източник,  за да видим  какво пише в този документ.Това изказване на египетския духовник няма нищо общо с моето искане и не е отговор на същото.То не е отговор и на другите въпроси, за които поисках доказателства.

Ето какво написа потребителя  "бурето с барут"

Защо не ни обясниш, че е нормално, когато не изповядваш исляма според корана и законите на шериата да ти резнат главата като на прасе. Даже за това действие ще бъдеш награден от Бог.

Док. как твоят пост отговаря на искането ми да бъде посочен конкретният текст от Курана в подкрепа на това твърдение??

Ти сигурно нещо си се объркал, поясни ако обичаш.

Не разбрах как отговаря твоят пост на моето искане за  източник на другото твърдение дело на нашето  буренце с барут.:

Пак Барутлията в подкрепа на това си твърдение, ни посочва линк към сайта на в. 24 часа, според който 20г афганистанка е била заклана, защото отказала да проституира.

Къде е тук връзката с Исляма? 

Защо ти посочваш своя отговор, като реплика към моя пост, когато отговора ти е ирелевантен.

В една разумна дискусия има някои прости правила.Разумно е да се очаква включването на участник да стане по конкретния казус, а ти се изтипоса и ни в клин, ни в ръкав със своите въпроси.Така се нарушава естествения ход на разговора.

Добре, нека приключим с въпросите коментирани от мен и  събеседника ни буре с барут и с най-голямо удоволствие ще отговоря на твоите въпроси

Разбира се докторе, с голямо удоволствие ще коментирам твоите въпроси, но преди това е редно да уточним.

Посочваш ми интервю с египетски духовник.Египет е страната на Ал-Азар, най-значимия и авторитетен източник по въпросите на Исляма.

Отлично, но исках линк към официален източник в СА, относно твърденията за наредба или друг официален документ, които потребителя "бурето с барут твърди че съществуват.Тъй както в България законите и актовете на власта са публични - например конституцията, закони, наредби са публикувани в  официалните сайтовете и могат да бъдат видяни. Така и в СА те са публикувани на съответните публично достъпни сайтове.

И аз искам точно такъв източник,  за да видим  какво пише в този документ.Това изказване на египетския духовник няма нищо общо с моето искане и не е отговор на същото.То не е отговор и на другите въпроси, за които поисках доказателства.

Ето какво написа потребителя  "бурето с барут"

Док. как твоят пост отговаря на искането ми да бъде посочен конкретният текст от Курана в подкрепа на това твърдение??

Ти сигурно нещо си се объркал, поясни ако обичаш.

Не разбрах как отговаря твоят пост на моето искане за  източник на другото твърдение дело на нашето  буренце с барут.:

Пак Барутлията в подкрепа на това си твърдение, ни посочва линк към сайта на в. 24 часа, според който 20г афганистанка е била заклана, защото отказала да проституира.

Къде е тук връзката с Исляма? 

Защо ти посочваш своя отговор, като реплика към моя пост, когато отговора ти е ирелевантен.

В една разумна дискусия има някои прости правила.Разумно е да се очаква включването на участник да стане по конкретния казус, а ти се изтипоса и ни в клин, ни в ръкав със своите въпроси.Така се нарушава естествения ход на разговора.

Добре, нека приключим с въпросите коментирани от мен и  събеседника ни буре с барут и с най-голямо удоволствие ще отговоря на твоите въпроси

Не, Бадр, съжалявам, но клинчиш.

Нито ще ти показвам суни от Корана, нито нещо друго.

Това е твоя задача и с тези цитати би трябвало да обориш официален ислямски духовник. 

Бурето с барут го остави настрана засега , както и  Саудитска Арабия  и линковете от български медии.На тях ще се върнем малко по-късно. Той очевидно е млад и неопитен и не знае за какво иде реч и със кого приказва.Мхм. 

Аз обаче ти зададох четири въпроса върху интервю на официален ислямски духовник.Няма никакво занчение от коя страна е той. Свещения Коран един ли е за всички юсюлмани ?Един е. Аллах да не би да е един в СА и друг в Египет , че да  делиш мохамеданските духовници  на националности  ?

Та в това  интервю  той дава наставления на правоверните как да се държат със жените си. Темата се нарича "ислям за любопитни" , а аз, както знаеш съм любопитен, нищо повече. Ти ако искаш си продължавай разговоре с Бурето с барут - няма да ми пречиш.

Или не можеш да водиш дискусия с двама човека едновременно ? 

Неее - от доста години се познаваме и има примери, че можеш -дори и в тази тема, ако се разровим назад ще видим как водиш подобна дискусия.Не ме разочаровай, моля те.

Аз обаче искам да видя твоето мнение върху положението на жените в ислямското общество  и по-конкретно защо аджеба трябва безнаказано да си биете жените според препоръките на Вашите духовници ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Бадр. Ти ли си този, който ще ни назначиш сайтове, от които да си набираме инфото. Давай направо ни заповядай, или пък затвори целия достъп до всякакви други сайтове освен удобните на тебе. Вай алах, как не надрасна шериата и не стана поне малко по-светска личност за толкова години у нас?

Избирай по своя воля сайт от където да се информираш.Твой проблем си е.Но когато е необходимо, трябва да бъде посочен източник, от който недвусмислено да е ясно, че текста който се коментира,  произлиза  наистина от този за когото се твърди че е негов автор.

Ти например може да се информираш от където си щеш, но ако примерно коментираш изявление на корейски министър, то логично ще потърсиш официален източник  в Корея, а не произволен източник.

Както казах ислямът реже глави на неверниците, за да покаже колко миролюбив е той. Самият факт, че за теб достоверен източник  е само сайт на арабски за мен означава, че отричаш всичко друго, което не е от ислямския свят.

Прав си, не е нужно да се обиждаме, да приемем  дори че съм сгрешил и ако е трябва се извинявам, но ако за някой се твърди нещо и то се докаже то това не би било обида.

Знам например, че ти, макар и с големи усилия ще се въздържиш и въпреки голямото си желание няма употребиш изразите "рязана карабина, тъпа чалма " и друга подобна ненормирана лексика.

Задължен съм ти, задето подтискаш тези стремежи у себе си.Трогнат съм направо

Не, Бадр, съжалявам, но клинчиш.

Нито ще ти показвам суни от Корана, нито нещо друго.

Това е твоя задача и с тези цитати би трябвало да обориш официален ислямски духовник. 

Бурето с барут го остави настрана засега , както и  Саудитска Арабия  и линковете от български медии.На тях ще се върнем малко по-късно. Той очевидно е млад и неопитен и не знае за какво иде реч и със кого приказва.Мхм. 

Аз обаче ти зададох четири въпроса върху интервю на официален ислямски духовник.Няма никакво занчение от коя страна е той. Свещения Коран един ли е за всички юсюлмани ?Един е. Аллах да не би да е един в СА и друг в Египет , че да  делиш мохамеданските духовници  на националности  ?

Та в това  интервю  той дава наставления на правоверните как да се държат със жените си. Темата се нарича "ислям за любопитни" , а аз, както знаеш съм любопитен, нищо повече. Ти ако искаш си продължавай разговоре с Бурето с барут - няма да ми пречиш.

Или не можеш да водиш дискусия с двама човека едновременно ? 

Неее - от доста години се познаваме и има примери, че можеш -дори и в тази тема, ако се разровим назад ще видим как водиш подобна дискусия.Не ме разочаровай, моля те.

Аз обаче искам да видя твоето мнение върху положението на жените в ислямското общество  и по-конкретно защо аджеба трябва безнаказано да си биете жените според препоръките на Вашите духовници ? 

Ами Док, твоят пост ти го написа като реплика към моя, в който аз коментирах линкове дадени от буренцето.

Там ти твърдиш, че съм искал мнението на официален духовник по тези теми и ти в отговор си ми го посочил.Сега разбираме, че това не е баш така.

Но за да не ме упрекнеш в отклоняване от отговор ще цитирам твоите 4 въпроса и ще им отговоря.

Така ще бъдеш ли доволен?

Добре, ще приемем че си се объркал или 

Ами Док, твоят пост ти го написа като реплика към моя, в който аз коментирах линкове дадени от буренцето.

Там ти твърдиш, че съм искал мнението на официален духовник по тези теми и ти в отговор си ми го посочил.Сега разбираме, че това не е баш така.

Но за да не ме упрекнеш в отклоняване от отговор ще цитирам твоите 4 въпроса и ще им отговоря.

Така ще бъдеш ли доволен?

Добре, ще приемем че си се объркал или 

Да, да :) 

Обясни ми за какво става дума.

Къде в Корана пише, че може да се бият жените и защо духовникът дава такива съвети и наставления.

С човек, който от 20 реда статия чете само последният, няма какво да се говори. Статията била за 20-годишна, която не искала да проституира... глупости! А останалите не били от СА и затова не били верни. Смях!

Докторе, няма да излезеш на глава с него. Аллах е велик и това е, ако още не си разбрал.

Също така кОрана е свещен и ако изгориш негово копие ще бъдеш линчуван публично, защото така трябва.

Не забравяй, че ти си неверник и нямаш място под слънцето, защото не си правоверен.

Сложи го на детектор на лъжата и го питай дали това е вярно, така ще се увериш, че съм прав.

Всичките мюсюлмани разчитат на добротата на християнството, хиндуизма и будизма, и се възползват от нея, за да ги разядат и унищожат. Само слепец не би го видял това.

Докторе, този още колко ще ме обижда пред очите ти?

....

Всъщност и Аллах не му е нужен. Така както от него лъха увереност на твърдоглавието, сякаш си е самодостатъчен и никакъв Бог не му е нужен, а най-много две три страници, от точно определен сайт, за да ги чете за забавление. И тези две три страници, също са достатъчно съдържателни че да не омръзват на колегата, за всичкото време на света. УжасТ!

П.П. И аз съм атеист( и затова твърдоглав), ама що фантастика съм изчел и все търся нещо ново :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Понеже виждам че засегнахте въпроса с биенето, нека първо започнем от това че едва ли не искате да изкарате исляма проповедник на биенето ...

Явно Док нищо не си разбрал от клипа, разбрал си само това което ти оттърва....

Нека започнем от биенето като цяло , не вярвам да твърдиш че понеже уж Бг е християнска и уж по-цивилизована от арабските страни биенето е по-малко ..и че уважението към жените е по-голям .... Колкото и да го въртиш и сучете биенето и насилието над жените го има навсякъде ..

В исляма обаче е направен опит той да бъде минимален, ако изобщо го има.... Защото каквото и да говорим и в исляма и навсякъде хората са различни и не всеки е така нареченото джентълмен и защитник на слабия пол..... НО в исляма поне е въведена норма това да е само в наложителни случаи.... 

не съм теолог, но доколкото съм запознат, биенето като практика дори в разрешените случаи от Корана е изключително малък ( мисля че дори навремето четох някакви статиски за насилието над жени по света ) ....  Напоследък понеже се намирам главно сред пакистанци, мога да ти кажа че отношението им към техните жени е за пример на средностатистическия българин , разбирай го както искаш.... И самите им жени изобщо не са такива покорни каквито си мислите, напротив, имат си самочувствие досттатъчно , дори са доста устати и приказливи :) И отделно, забулени забулени но какви фасони вкарват бедна ти е фантазията .... И като цяло, повечето носят забрадки, а има и доста дето изобщо и забрадка не носят, по-младите особено ...

Та това е накратко моя опит и мнение.... 

Да, да :)

Обясни ми за какво става дума.

Къде в Корана пише, че може да се бият жените и защо духовникът дава такива съвети и наставления.

Първо на първо, исляма не реже глави , главите ги режат хора... и на животни, и на други хора.... както се случи... Други пък хора, християни или юдеи да уточня ( от разни и всякякви секти хамерикански особено, или пък изралци ) , бомбардират всичко живо дето мърда, само защото се чустват силни, назобени, цъкали кънтър или подобни пуцалки навремето, изживяващи се за кръстоносци и повелители на целия свят, мислещи си че всички трябва да им играят по свирката и да живеят по техните правила...

Какво да се прави, света е несправедлив, каквото повикало това и отговорило...

:nono: Няма норми, които да налагат погазването на човешките права. Такова отношение има спрямо и единствено срещу хора, които със своите действия са нарушили правата на другите и тук говорим за човешки права, за социални права, като по този начин са се дистанцирали от обществото и мерките обикновено целят превъзпитание чрез ограничаване свободата(което е превенция и срещу нови нарушения) и/или в по-леки случаи само заплащане на глоби и обезщетения. Всеки ще се досети, че става въпрос за светски отношения и те вече са достатъчно далеч от религиозните норми, от които са възникнали. Ти визираш че и в другите страни има побои и малтретиране на жените...Ами това не е наложено от религия и е проблем вследствие употреба на алкохол, наркотични вещества, лош характер и каквото друго още се сетиш...Но боят не е задължение или привилегия, наложено чрез пасажи било в светски или религиозен текст, а е простъпка, която след като се установи бива наказвана, освен ако пострадалият, се откаже да търси такова действие.  Посочи жена в ислямсите страни, която ако е потърсила правата си, да речем защото е смятала че е бита незаслужено, или още повече заради това че въобще е бита, която не е дори още повече пострадала...Само че как да потърси права които не са й дадени...После ми разправяй на мен и на колегите че жените се радвали на вашата любов  и т.н. и че имали равноправие и още ако искаш глупости ни пиши - колкото си искаш.

Няма какво да ти посочвам, ела и виж сам, и тогава ми говори че жените били погазвани или едва ли не морално карани да се чустват че заслужават бой :)

Иначе плявите си и въртелите може да ги сучеееш колкото искаш... Хората са казали, око да види ръка да пипне, останалото е бош лаф и избиване на комплекси че било под въздействие на акохол или еди какво си ...  :whist:

П.С Лично ще те запозная с тукашни пакистанки, може да си поприказваш свободно с тях дори , да видим какво ще ти отговорят те самите на твоите твърдения..просто ги кажи същите неща на тях ... 

А и да, не си мисли че понеже са родени тук са различен манталитет от тези в  самия Пакистан, напротив, живеят си по същите правила, и дори британците не могат гък да кажат за това....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.