Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

искам да попитам и за обрязването.за евреите е ясно,но защо го правят мюсюлманите,от къде е започнало,мохамед бил ли е обрязан?ако може и цитат!

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

Самоубийствените атентати са харам по редица причини, главната е, че няма полза от тях, а само вреда. 

Категорично, доколкото разбирам, т.е. няма никакво изключение или все пак има?

Категорично, доколкото разбирам, т.е. няма никакво изключение или все пак има?

Няма изключения.По онова време не е имало взривни материали. Съответно самоубиеца няма как със самоубийството си да нанесе някакви поражения на евентуални врагове. Разбира се остава възможността да е решил да ги умори от смях.

Така че няма как тези атентати да са част от Исляма.Това е нововъведение от 20в. В хадисите са посочени случаи на самоубийства от любовна мъка, други лични проблеми, нетърпима болка и т.н. За всички такива случаи е казано че наказанието е вечните адски мъки.Защото, който убива себе си е загубил вяра в милостта на Аллах.  

искам да попитам и за обрязването.за евреите е ясно,но защо го правят мюсюлманите,от къде е започнало,мохамед бил ли е обрязан?ако може и цитат!

Според Хадис Сахих от Бухари пратеника на Аллах - Мухаммад(С.А.С) е казал: Традиция(сунна) на пророците е да бъдат обрязани. А в Курана е казано, че пророка е примерът за подражание.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Няма изключения.

Благодаря за отговора. Попитах, защото някой хора, които не разграничават религия от политика, твърдят такива неща. Затова исках да не остане никакво двусмислие или съмнение.

Традицията, води началото си от техния духовен предтеча Ибрахим (същият този Абрахам от Тората или Авраам, както го превеждат гърците в Старият Завет), който обрязва краекожието си в знак на завета между него и Господ! Обрязването е обещание, причастност, посвещение, отдаване...

Лидера на Хизбула:

.....

http://neverojatno.wordpress.com/2013/02/09/hizbula/

За пореден път ти правя забележка : 

Условия за ползване

Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.

Съвпадението с реални събития, свързани с дей- ствително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно. Всеки читател и посетител на тази страница приема безусловно гореизложеното.

Читателите са единствените, които носят отговорност, за това как приемат информацията от художествените измислици. Никой няма право да я разпространява (информацията), тълкува и внушава като истинна.

това са условията за ползване на сайта, от където си копнала горното "нтервю" ! 

Продължаваш да се опитваш да ни манипулираш !

За пореден път ти правя забележка : 

това са условията за ползване на сайта, от където си копнала горното "нтервю" ! 

Продължаваш да се опитваш да ни манипулираш !

По-леко с тона, моля. Не помня да си ми правил забележки, а и съм дала линк към поста. Можеше да го прескоча ако исках да манипулирам, не мислиш ли? Ще редактирам поста иншаАллах.

''И не убивайте сами себе си!'' [сура Ниса':29]

Камикадзетата са промити мозъци, хора без знания за религита. Иначе щеше да знаят какво е наказанието за подобно дело. 

А не им ли се обещава на тези камикадзета вечен живот в Рая и те не стават ли някакви герои или мъченици, ако се самоубият "в името на Аллах", според тях?

Така, че свободната воля в Исляма не се разглежда като абсолютна. Друг стълб в Исляма е вярата, че всичко което е станало, става и ще става е записано много преди нашия свят да бъде създаден. Това отбелязва Могъществото на Бог. Също е важно да се знае, че Исляма разглежда земния живот като изпитание. Как бихме могли да бъдем изпитани без тази свободна воля? Целта на човешкия живот според Исляма е да осъзнаем Бог чрез знаците които ни е дал и да Го признаем за Единствен  и Всемогъщ Творец. Съдбата, която ни е начертана се променя с молитва. Молитвата е нещото което Бог иска от нас. Това осъзнаване и служене го правим благодарение на свободната си воля и съответно си чертаем пътя към успех или пък падение. Даден ни е избор и са ни пратени Пророци, които са казали как да действаме. Действаме според волята си. Това е.

Значи в Исляма се вярва в предопределението ? Или в Кармата ? Кармата може да се променя от свободната воля, която е дадена на човека? Интересно е че е казано че всичко което е станало и ще става е записано... А мислиш  ли,че и войните които се водят също са записани,че ще станат ? Тези войни от свободната воля ли зависят или са предопределени да се случат ? Кой според Исляма е виновен за войните ? Бог/Аллах защо не се намесва в земния живот на хората ? Според Закона на Карма, днешният ни живот е следствие от посяти причини в предишния ни живот, или това което правим е причина, а това което ще получим след време ,е плод на тези причини, които ние сме създали .Според Исляма, защо едни хора живет по-добре, а други тънат в нищета, глад и мизерия ?

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

По-леко с тона, моля. Не помня да си ми правил забележки, а и съм дала линк към поста. Можеше да го прескоча ако исках да манипулирам, не мислиш ли? Ще редактирам поста иншаАллах.

--------------------

Извинявам се за намесата, но съм провокиран от от реакцията Ви.

........

Вие явно сте горд човек, нали не се лъжа?

И се отнасяте със снизхождение /и с малко прикрито презрение/ към неверниците, нали?

Ако е така защо сте приели да сте роб без никакви права и унизен до последно пред Твореца?

И защо приемате Всевишния  като ревнив, дребнав и отмъстителен параноиден шизофреник - планирал предварително всичките ни простъпки само и само да ни наказва най-жестоко? И никакви оправдания, че приликата Му с някой злобен властолюбив и безкрайно жесток източен сатрап е съвсем случайна не важат тук, при цивилизованите европейци.

..........

С тези си вярвяния и практики, уважаема, априори сте се лишили от правото да настоявате за нашето уважение и толеранс.

Бях пределно искрен и не пиша това с намерение да Ви засегна, а да ви обясня защо не намирате тук това, което търсите.

А Кармата може да се променя от свободната воля, която е дадена на човека?

Без въпросителната. Кармата са просто нашите навици, тенденции и нагласи, а не нещо фиксирано и предопределено.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

*А не им ли се обещава на тези камикадзета вечен живот в Рая и те не стават ли някакви герои или мъченици, ако се самоубият "в името на Аллах", според тях?

1) Значи в Исляма се вярва в предопределението ? 2) Или в Кармата ? Кармата може да се променя от свободната воля, която е дадена на човека? 3) Интересно е че е казано че всичко което е станало и ще става е записано... 4) А мислиш  ли,че и войните които се водят също са записани,че ще станат ? 5) Тези войни от свободната воля ли зависят или са предопределени да се случат ? 6) Кой според Исляма е виновен за войните ? Бог/Аллах защо не се намесва в земния живот на хората ? 7) Според Закона на Карма, днешният ни живот е следствие от посяти причини в предишния ни живот, или това което правим е причина, а това което ще получим след време ,е плод на тези причини, които ние сме създали 8) Според Исляма, защо едни хора живет по-добре, а други тънат в нищета, глад и мизерия ?

* Не. Бадр каза за самоубийството по-горе.

1) Да.

2) Ако под Карма се разбира предопределение тогава да, човек може да го променя. Термините в Исляма са Съдба и Предопределение. Нап. на някой е предопределено да се разболее, но с правилен начин на живот, според съветите в Курана и ислямските традиции, той може да избегне това изпитание.

3) Създателя според Исляма е абсолютен, съвършен, извън нашето време и свят. Не е подобен на нищо създадено за което можем да си помислим.

4) Да.

5) И от двете.

6) Хората са виновни за войните. Бог/Аллах не твори абсолютно зло, но това е друга тема. Защо мислиш, че не се намесва? Бог помага на този, който Му се моли за помощ.

7) Според Исляма живеем само един земен живот, който е изпитание. Всеки си има свой тест и способности да се справи с него.

8) Всеки с изпитанията си. И двата варианта са изпитание, както се обеснява в Курана.

здравейте,искам да попитам нещо и нека ми отговорят само тези дето знаят за да не се объркам пове4е,нормално ли е при мюсюлманите големи мъже да се женят за малки моми4ета,мими4енца 6-7 годишни,и дали е позволено при тях секс от един и същи пол,бяха ми казали 4е мъжът ве4е женен имал право и да кръшка понеже бил мъж,благодаря предварително

здравейте,искам да попитам нещо и нека ми отговорят само тези дето знаят за да не се объркам пове4е,нормално ли е при мюсюлманите големи мъже да се женят за малки моми4ета,мими4енца 6-7 годишни,и дали е позволено при тях секс от един и същи пол,бяха ми казали 4е мъжът ве4е женен имал право и да кръшка понеже бил мъж,благодаря предварително

Няма как да се объркаш повече от това.Всичко, което си написала не само че не е позволено, а е изрично и строго забранено.

Отговаря ти един такъв дето знае, а и извършва ритуала по бракосъчетание.

ааа бадр...курана не забранява многоженството..ти що въвеждаш в залуждение :tongue2:

A, че то многоженството кръшкане ли е? Това са множество ангажименти, а не бягане от тях.

ааа драги ми бадр/аллах да е доволен от теб/ безплатен обяд и кеф няма :tongue2: голям товар наистина; ама питам се;тия жени с един мъж като как се чувствуват.?!

Ето че пак стигнахме до консенсус.Нали не бива нежните и прекрасни рамене да бъдат обременявани  с товар възтежък.

Жена кранистка или щангистка звучи грозно( дори спелчека не одобрява думата 'щангистка")

Предполагам поделения товар е по лек.Мъжете нека си носим сами товарите, а вие може да си поделяте.

Боже, колко йезуитски съм го написъл.

да те попитам..защо сред мусюлманите се държи на девствеността ;след като от всички  жени на пророка ;само айша е била девствена;другите са били вдовици или изоставени и защо многоженството е ограничено само до четири жени:

И не са ти разрешени отпосле други жени освен тези, нито да ги подменяш със съпруги, дори да те е възхитила тяхната красота, освен владените от десницата ти. Аллах всяко нещо наблюдава. (33:52)

Ти говориш за пророка, човек, спрямо когото, ние всичките мюсулмани, не  струваме  дори колкото косъм от брадата му.

Тази привързаност към девствеността има и елемент на собственическо отношение.

Защо до четири.Ето това е въпрос, на който не знам отговора.

благодаря за отговорите,да разбирам 4е жената я нямат за нищо,той може да изневерява,да прави секс от същия пол а жената само да му се кланя

kaldata маниак, как ще е изри4но и строго забранено,като 4етох то4но обратното

post-335270-0-29448100-1361703386_thumb.

post-335270-0-28999800-1361703410_thumb.

ЕЗащо до четири.Ето това е въпрос, на който не знам отговора.

Бог е имал състрадание към мъжете. :)

благодаря за отговорите,да разбирам 4е жената я нямат за нищо,той може да изневерява,да прави секс от същия пол а жената само да му се кланя

kaldata маниак, как ще е изри4но и строго забранено,като 4етох то4но обратното

Не, обикновено нямат за нищо хора с ниска култура и бликаща простотия.Без значение на пола.

скъпи ми бадр;едно е да товарят раменете ти с тежки железа;друго е със секс :tongue2:

съмнявам се;че някоя жена ще откаже да я товарят така;и да дели първото място с други. :tongue2: ама нейсе..аз поне съм наясно ;че мъжът е жувотно полигимно..където и да се обърнем в природата ;мъжкият е един на много женски в стадото.

наистина е йезуитски. :tongue2:защото исляма позволява  ограничената полигиния;а  полиандрията съвсем забранява.

И туй е трудна и трудова дейност и добре , че ние сме хора трудолюбиви.Ще страдаме мълчаливо и туй е. :ph34r:  .

Закачливка такава.

Предполагам ти е ясно, че все пак и за пророка Соломон съм чувал.

Редактирано от badr (преглед на промените)

о, да те защото имат много висока култура и са много умни за това при прелюбодейство ги бият с камъни пред хората и в цял свят не ги искат,и жените им ве4но с наведени глави и цял живот им робуват,не коментирайте неща с които не сте запознати,оставете това на хората които наистина са запознати с исляма, а не кой квото знае си го пише  ей така свободно,в сто форума да  да влвзеш сто разли4ни мнения ще 4уеш,едните казват да така е, другите казват това е лъжа, или като теб подценяват щото си мислят 4е са запознати с вси4ко,ако ще отговориш на някои  в дадена тема отговори,ако не желаеш или намираш въпроса на някой тъп или не си компетентен  по добре не коментирай

калдата маниак-о, да те защото имат много висока култура и са много умни за това при прелюбодейство ги бият с камъни пред хората и в цял свят не ги искат,и жените им ве4но с наведени глави и цял живот им робуват,не коментирайте неща с които не сте запознати,оставете това на хората които наистина са запознати с исляма, а не кой квото знае си го пише  ей така свободно,в сто форума да  да влвзеш сто разли4ни мнения ще 4уеш,едните казват да така е, другите казват това е лъжа, или като теб подценяват щото си мислят 4е са запознати с вси4ко,ако ще отговориш на някои  в дадена тема отговори,ако не желаеш или намираш въпроса на някой тъп или не си компетентен  по добре не коментирай

калдата маниак-о, да те защото имат много висока култура и са много умни за това при прелюбодейство ги бият с камъни пред хората и в цял свят не ги искат,и жените им ве4но с наведени глави и цял живот им робуват,не коментирайте неща с които не сте запознати,оставете това на хората които наистина са запознати с исляма, а не кой

калдата маниак-о, да те защото имат много висока култура и са много умни за това при прелюбодейство ги бият с камъни пред хората и в цял свят не ги искат,и жените им ве4но с наведени глави и цял живот им робуват,не коментирайте неща с които не сте запознати,оставете това на хората които наистина са запознати с исляма, а не кой квото знае си го пише  ей така свободно,в сто форума да  да влвзеш сто разли4ни мнения ще 4уеш,едните казват да така е, другите казват това е лъжа, или като теб подценяват щото си мислят 4е са запознати с вси4ко,ако ще отговориш на някои  в дадена тема отговори,ако не желаеш или намираш въпроса на някой тъп или не си компетентен  по добре не коментирай

Доренце, пиле шарено, калдата маниак е обозначение за човек имащ  определен брой постове във форума, за 5-6г имам около 1000 поста.

Има хора с много повече постове.Самото обръщение красноречиво показва общата ти култура.Прекалено красноречиво бих казал.

това 4е има определен брои постове не зна4и 4е може отговаря по на4ина по които ми отговори на мен,за това писах 4е ако не му допада нещо което съм казала нека го подмине, а не да ми казва 4е мюсюлманите  обикновено нямат за нищо хората с ниска култура и бликаща простотия,то като гледам май много ви допада да подценявате,това ли е вашата култура,аз не си спомням да съм се обърнала така към някоий както вие смеете,и моля не говори за общата ми култура защото не ме познаваш,гордеете се с колко постове имате а  не гледате колко си противоре4ите,

о, да те защото имат много висока култура и са много умни за това при прелюбодейство ги бият с камъни пред хората и в цял свят не ги искат,и жените им ве4но с наведени глави и цял живот им робуват,не коментирайте неща с които не сте запознати,оставете това на хората които наистина са запознати с исляма, а не кой квото знае си го пише  ей така свободно,в сто форума да  да влвзеш сто разли4ни мнения ще 4уеш,едните казват да така е, другите казват това е лъжа, или като теб подценяват щото си мислят 4е са запознати с вси4ко,ако ще отговориш на някои  в дадена тема отговори,ако не желаеш или намираш въпроса на някой тъп или не си компетентен  по добре не коментирай

Дорче, не знам какво четеш, но яко глупости ръсиш както ти намекнаха вече ....

Първо на първо жени с наведени глави и робуващи има навсякъде и във всяка религия, но точно за исляма да твърдиш че ги прави такива е пълна глупост ...

Второ, колегата Badr  е много по-запознат от теб и нещата които си чела от други със сигурност ... да, можеш и тука да чуеш сто менения, все пак хората приказват каквото си искат и то без дори да имат познанията, но това не значи че автоматично е истина, дори да е мнение на повечето....

Трето, това че в цял свят не ги искат, за някои части на света знаем, знаем и причините.. но знаем и за други където ги приемат добре ...така че пак говориш глупости..

И последно, обуждаш се че те иронизират, ами извинявай, тогава аз ше ти го кажа в прав текст, върви да четеш там където ти харесват меннията, а ако не ти харесват, можеш да напуснеш тукашния форум без никой да те задържа.....Защото тука на предразсъдъци сме  се нагледали достатъчно, и глупости сме слушали всякакви....търпим ги, но това не означава че трябва да им пригласяме....

П.С - И на комплекси сме се нагледали да ти кажа, както и на неграмотни писания... както вече споменаха и преди мен...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

има сайт в който описват вси4ко ясно и то4но без да критикуват хората,не исползват такива епитети към новите потребители квито вие исползвате за съжаление, питам без притеснение 4е ще има обиди,критики и ми обясняват вси4ко,културни хора   :angry: знам 4е сте по-запознати,за това се допитвам до вас но явно като не ви допада нещо го игнорирате, благодаря 4е ме нари4ате дор4е-така ми казвашв баща ми,не го бях 4увала това от 22 години и ми върнахте много спомени,лека ве4ер и sorry за притеснението

Мдам, е успех там където трупаш знания за исляма и света.... А за дорчето, еми ти си на акъла на такова с извинение, манталитета също....  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.