Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо няма бог

Featured Replies

на 30.04.2021 г. в 20:10, kipen написа:

А така не си толкова "страшен" и ставаш "разбираем"... в тъмнината всичко "изглежда плашещо".

Помисли малко... Това не е решение. Рамус е  проблемен за няколко човека не заради емоционалните им щения. Дори и да се представя с емоционално някакво лице - другото като дразнител, си остава. Оставам дразнител и разрушител на сделката по взаимното изфантазиране, което тече масово по форума. :)

Нещо повече - с отделянето на емоционалните сигнали, задавам една чудесна летва - така или иначе хората които са "под нея" няма как да я прескочат, а голяма част от думите ми са насочени някъде оттатък летвата. По този начин, съвсем естествено ги лишавам от допълнителни дразнения и обърквания. Дори предпоставям допълнително засилване на негативните емоционални сигнали, за да спомогна отхвърлянето.

Ако забележиш внимателно - обикновено в началото на много от коментарите си преднамерено поставям думички, с които да предизвикам емоционална негативна реакция. Това веднага ги хвърля в отхвърляне, защото думите са извор на негативен стимул. Съвсем естествено се проваля и прочита 'след този капан', което е чудесно за тях, така или иначе.

Ако вече е наличен накой, който чете внимателно, ако е мотивиран, ако има качества и вече опит да преодолява с лекота защитните си сработвания, той така или иначе ще подмине "тази въдица" и ще си вземе от "останалото"... И той вече би бил в готовност да ги възприеме по-адекватно.

Ако погледнеш внимателно по написаното слово от мен (ретроспективно) - с лекота ще забележиш "схемата"... тя е елементарна и отгоре на това толкова пъти съм я описвал, обяснявал... поне заради коректност и уважение. РАзбира се - все едно че "нищо"... :) И пак си карат така, което означава че "всичко работи" по схемата, защото "маймунката" е предвидима и е лесно да я "водиш".

Не е толкова сложно - те ми показват сами основното... аз им помагам в посоката която сами ми показват с реакциите си. Неизбежно е в масова социална среда, при наличието на значителни разлики в нивото...

Това е когнитивен прийом... :) - ползването на разликите по нива. Ползвам и други... "такива"... Те сами изписват начините и онова... с което се "хранят"... Съвсем сами - всеки, сам... без изключения.

Чудесно зная как "да се харесам" на един или друг - те всичко си пишат за целите на такава манипулация. Не ме интересува харесването, нито приемането - това само ще подтисне естествените бариери пред "несъответствието".

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз не знам. Но предпочитам да не знам и да гледам на нещата непредубедено, без да им слагам определения. Нещата, които не познавам, са неща, които не познавам. Мога да говоря само за това, което съм п

• Бог, както и да го наричат, при всички случаи "рекетира" хората, като проявява известна "милост" спрямо тези, които му се молят, а когато нещо не му отърва грабва бухалката, кибрита, лейката или някак

• Проява на лош вкус е да наречеш един от най-великите умове в историята "пълен кретеноид". Проява на още по-лош вкус е да твърдиш неща, в които няма как да си сигурен. Виждаш резултата? Горял в "пъкала

Публикувани изображения

преди 42 минути, Shiniasu написа:

В действителност двете начала освен, че трябва да са в един динамичен баланс, всяко от тях съдържа в себе си другото. Без това не би могло да се постигне единство. 

освен че е елементаризирано разглеждането на анаграмата ИН-ЯН, е и погрешно - в много аспекти. Друго си е популизма и чалгата дето върви сред народа...

Да напомня и че "такова разделение на "ляво-дясно " полукълбо - е израз на невежество и е само за "пред широката публика".

Като формации - има формално разделяне на "полукълба" ( и други формални разделения на "дялове" има ), но функционалното им разделяне да се избира за дуално разглеждане - е невежество та дрънка. Особено пък на фона на "ИН-ЯН".. Свободните и произволни нагласации са важна запазена марка на народната митология. Важното в тях е някакво масово послание, през някакви избрани сходства... който се привиди през тях - ок. Но пък е удобно и полезно (носят полза някому) и... това е най-важното.

Поредният пример доколко е адекватно "образоването" от духовни писания и чалга-митове ...

преди 2 часа, _ramus_ написа:

И това резултира като горната "митология за разликите между "МЪЖКИЯ и ЖЕНСКИЯ" мозък".

Е, не става дума за разлика в мозъка, а в поведението, което хубаво обяснявате с необходимата специализация в дейността. Фактът, че част от мъжете и жените се съгласяват със съществуването на полови разлики в предпочитанието към вярата и познанието показва, че впоследствие, след споменатата специализация, такива разлики са се утвърдили... поне в представите на хората. Разбира се, че жена- шофьор ще има по- добра пространствена ориентация от мъж- зъболекар. 

преди 1 час, _ramus_ написа:

Извинявай, защо говориш за себе си в трето лице? 

Това, какво трябва да означава...! 

Ти не си ли този, за който говориш...?

преди 43 минути, _ramus_ написа:

Поредният пример доколко е адекватно "образоването" от духовни писания и чалга-митове ...

Какви стани методи на изказване...!

Това на какво се дължи..?

преди 1 минута, Refour написа:

Извинявай

не ви извинявам. И няма защо. Ако толкова държите на вината (защото думичката "изВИНявай" е с корена ВИНА) намерете друго решение, а не през мен.

Обаче социалните автоматизми и заучености намират израз в готови клишета. Така довеждат до тия маниерни закачки като намират място сред хора които нямат дори елементарна форма на осъзнаване "какво точно говорят/пишат".

Колкото до похвата "себе си" и "трето лице"... :) странно е вие точно да го забележите. Признавам че това ме изненада - други отворковци не го забелязват вече години... Чудесата са явно не "само по коледа" а и (след) великден..

преди 20 часа, _ramus_ написа:

Няма нищо за възхищение.

Всичко това е просто техника, налична чрез последователност от стъпки. Навремето изчиствах чрез експерименти последователността, сега вече става  като "щрак" с пръстите, защото е вече рутина...

"Техниката за работа със спомени" е едно от първите ми открития и така - първите стъпки към вътрешния ми свят. Имам в нея нещо като ноу=хау. Извел съм от нея няколко приинципни положения и съм я концептуализирал схематично, понятийно и логически. Просто... много години минаха и тя е пример за връзката между теорията, разбирането, поведението и делата, и вътрешния ми свят.  :) наричам това "връзка" като аналогия към "събиране, оцялостяване, към ЕДИНСТВО" между различните аспекти, парчета, иденти... 

Смисъла и значението за "работата със спомени"... е от основна важност за всяка друга вътрешна работа.

Основни проблеми:

основно значение:

основни механизми:

Основни етапи:

практическо решение на проблемите чрез прийоми от различно естество:

Това се пренебрегва от всички други последователи на готов материал, които нито го разбират, нито имат дори основни положения в него. И им остава само да го фантазират за да генерират нужните им изживявания.

Не са проблем самите преживявания, нито който и да е друг процес или психично явление. Проблемите са че преживяванията пораждат вътрешно конструиране на  реалност, и чрез изживяването й се измества версията, която ситуира връзката УМ - ТЯЛО - ФИЗИЧЕСКА РЕАЛНОСТ.

Появата на вътрешна реалност поражда имитация на екзистенция, точно чрез ПРЕЖИВЯВАНЕТО, което и двете пораждат, но вътрешно конструираната версия дава възможност за такива преживявания, които са труднодостъпни или невъзможни за 'достигане' чрез физическа деятелност... Това е огромен проблем пред развитието, макар да е етап от него.

Намирането, разбирането и обхождането на явлението ПРЕЖИВЯВАНЕ - е ключов момент по пътя към трансформация на вътрешния свят. 

Мнго ми е интерсно това тук..!!

Но не знам въобще от къде да го започна, как да го тълкувам.

"Техниката за работа със спомени" е едно от първите ми открития и така - първите стъпки към вътрешния ми свят."

Да попитамй поърво тук, това са лични открития ли? В смисъл сам си го измислил или открил?

"Извел съм от нея няколко приинципни положения и съм я концептуализирал схематично, понятийно и логически."

Хмммм... Това изречение, въобще има ли някакъв смисъл...!!

"Просто... много години минаха и тя е пример за връзката между теорията, разбирането, поведението и делата, и вътрешния ми свят."

Аха значи това е пътя към "много дулбоката личностна трансформация." 

"към ЕДИНСТВО" между различните аспекти, парчета, иденти..."

Моля..??? Какво е това "иденти".....??? 

"Смисъла и значението за "работата със спомени"... е от основна важност за всяка друга вътрешна работа.

Основни проблеми:

основно значение:

основни механизми:

Основни етапи:

практическо решение на проблемите чрез прийоми от различно естество:"

Това звучи толкова нелепо, че направо не знам как да го разбера, пък камоли да се опитам да приложа..!!

До тук мисля че е достатачно да се опитвам да разбера какво преставлява всичко това, как се прилага и какъв ефект има евентуално..!!

На мен и за мен, тови ми звучат както абсолютни измисличи и фанатзии...!!

Но може само аз да съм, този кокто не може да разбере подобини "иденти".....

:hit:

преди 23 минути, Търсещ истини написа:

Разбира се, че жена- шофьор

запознаха ме случайно с жена от Карлово... С много интересна житейска линия. Още от малка много се запалила по хобито на баща си - трактори, мотори, мехамизми... Още като малка карала трактора по нивите, когато баща й я научил.... Та преди години станала с огромен зор и недоверие  най-препочитания шофьор на линейка за всеки медицински екип... :)  - вече като голяма. И тя има две деца... но не й пречи...

Няма да споменавам за математичките по олимпиади и състезания и колко награди има за "българия" в тия. Возил съм се в такси в шофьорка, която може да сложи огромна част от мъжете шофьори на малкия си пръст... А аз имам представа от "шофиране" не само аматьорска - точка А, до точка Б...

преди 7 минути, Refour написа:

камоли да се опитам да приложа

чудесно. Точно така е написано, поне за да разпознаете че "няма как да го приложите".

Няма шанс да го приложите въобще, така, че сменете си "интересното" с неща, в които ви бива повече. Това би било само от полезност към вас.

Виждам че рефрена "нищо не разбирам" вече е в нови форми, но отново достатъчно щедро повторяем. Какво въобще ви носи това - "изглежда ми, звучи ми като"... :)  които са просто заместители на опитите за стъкмистика на невежи хора, попаднали в среда която им е несъответствена на нивото.

преди 13 минути, _ramus_ написа:

не ви извинявам. И няма защо. Ако толкова държите на вината (защото думичката "изВИНявай" е с корена ВИНА) намерете друго решение, а не през мен.

Обаче социалните автоматизми и заучености намират израз в готови клишета. Така довеждат до тия маниерни закачки като намират място сред хора които нямат дори елементарна форма на осъзнаване "какво точно говорят/пишат".

Колкото до похвата "себе си" и "трето лице"... :) странно е вие точно да го забележите. Признавам че това ме изненада - други отворковци не го забелязват вече години... Чудесата са явно не "само по коледа" а и (след) великден..

Общуването тук, и с подобен като теб , изисква явно някакво ососбено умение и разбираране за живота. Не мисле, че е защото "хората" са нещо грешни, а защото ти си нещо особено. 

Може ли да ми разтълкуваш горния пост който цитирах..!!! Там намирам за много интересно, как и какво би означавал...

И "вие" имаш предвид мен и някои други, или Искаш да кажеш "Вие", в очтива форма..??

Сори ама трябва да питам за всичко, за не се налага да гадая. 

преди 7 минути, _ramus_ написа:

запознаха ме случайно с жена от Карлово... С много интересна житейска линия. Още от малка много се запалила по хобито на баща си - трактори, мотори, мехамизми... Още като малка карала трактора по нивите, когато баща й я научил.... Та преди години станала с огромен зор и недоверие  най-препочитания шофьор на линейка... :)  - вече като голяма. И тя има две деца...

Няма да споменавам за математичките по олимпиади и състезания и колко награди има за "българия" в тия. Возил съм се в такси в шофьорка, която може да сложи огромна част от мъжете шофьори на малкия си пръст... А аз имам представа от "шофиране" не само аматьорска - точка А, до точка Б...

А ти имаш ли книжка, да шьофираш можеш ли...!!

Просто питам...! 

преди 3 минути, Refour написа:

Може ли да ми разтълкуваш горния пост

Не. Няма начин, няма и как. Ролята на възпитателка в детски ясли не ми е рутина. За нея може ангелиста да се вживее... :) А и други... спасителки и спасители. Въпреки това - малко се съмнявам че ще се навият. Още повече че ви подозират в измамен театър с маски... и то основателно. Не че за мен има значение.

не си способен да "отключиш достъпа до всякакви спомени"... :)  Няма такова съзнание... ти ще си изгърмиш като крушка за 12в, при напрежение от 1200... Освен това по време най-често на сън, хипокампуса приема паметови отпечатъци от 'през деня' и ги ... нещо като "сортира". Ти нямаш никакъв контрол над това... Може би... енвентуално някъде по пътя към развитието, като отпаднат съпротивите... но това е несериозно и непрактично да се разглежда.

Има огромен набор от паметови записи. Само определени от тях имат стойност за развитието, защото чрез инстинктивни механизми точно с този тип се осъществяват задръжни процеси.

Това са тревожните записи, стресовите, чрез които мозъкът отключва шорткът към самозаблудни и вътрешни версии на заместители.

При работата със спомени лъсват много проблеми и преди да се започне е много важна нужната предварителна подготовка... Ако тя не е направена, ... точно проблемните "записи" няма как да се "отворят вратите" към съзнанието и няма да изскочат на повърхността. И цялата практика и принципа й - стават провалени предварително.

Всички крием в душите си огромен набор от проблемни паметови записи. Проблемни - от гледна точка на това че са "запаметени" като проблемни - съдържащи сложни наслагвания от страхове... За целите на психобаланса те биват обработени и се изтласкват в несъзнаваното... в опит да се тушира стресовия им сигнал. Опит... но в зависимост от записа и силата на негативните му отпечатъци туширането не се случва

Така, че... в началото на ясна и систематична работа - задължително "НЕЩО ПРОПУСКАШ"... Важното е да намериш начина, да напипаш подхода, да осигуриш и настроиш предварителната територия на която "негативни и проблемни спомени ще излезнат"...

Няма как да изпиша толкова много подробности и детайли, в една такава форма, на такова място... Просто подлагам само фрагменти, с които да се забележи колко са сложни нещата и колко работа е нужно да се свърши... Което няма как да стане с "общи приказки" и "емоционално-чуствени излияния" и кеф-хапченца... както е по форума. 

Също така обръщам внимание... че нищо от това не се осъществява по готовите схеми на "религиозни учения" и "духовни учители"... За нищо от това не е нужен буда, исус или тибетеца, не са нужни свещености, авторитети, вярвания или религиозност... Нужно е просто човек...

УоУ.........:no-no:

Какво по дяволите трябва да означава това...!!!!   

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Не. Няма начин, няма и как.

Виждам, че преди два часа си го направил. Както виждаш, никак не е трудно да забележи човек, кой какво и как пише..!!

Да попитам само, ти верно ли седиш зад тези думи и го имаш на сериозно това в предвид..!!

То Рамус в темата за Бог беше доста изписал за пеенето и гласните струни . Сега да не те учудва ,че е измислил спомените , нещо подобно на това как да нагряваш вода 🤣 .

преди 4 минути, Refour написа:

Какво по дяволите трябва да означава това

упорит сте. Айде  залейте със спама тая тема отново... докато пак ви изтрият повечето коментари.

Просто някои хора така го разбират живота - подобно на грухтене в кочинка и настояване всички да грухтят и само грухтенето да има значение, защото... всеки можел да си "грухти" колкото си иска... и това било негово право.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Не само баланс, но и допълване. Но вместо това много хора противопоставят вярата на разума. 

image.png.0edc3d6f816d1e4ce313d20a976414be.png

В действителност двете начала освен, че трябва да са в един динамичен баланс, всяко от тях съдържа в себе си другото. Без това не би могло да се постигне единство. 

Обикновено всеки обявява или вярата или разума за по-съществено и му отдава приоритет, най-вече според собствените си навици и предпочитания. Така е по-удобно и по-лесно. А за подсилване на илюзията за пълнота и завършеност, противоположното начало се отрича, принизява и обезценява - всичко това с цел удобното и вече притежаваното да се покаже като достатъчно.

Това важи казваш само за другите, а теб самия не..!!

Колко удобнио само..:hit:

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Не. Няма начин, няма и как. Ролята на възпитателка в детски ясли не ми е рутина. 

Ти точно тази роля разиграваш ,пък сега не ти била рутина.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

упорит сте. Айде наново залейте със спама тая тема отново... докато пак ви изтрият повечето коментари.

Не изтриха само мои коментари, а на всички вас. 

Уточнявам само. :D

току-що, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ти точно тази роля разиграваш ,пък сега не ти била рутина.

ако тази ми е ролята ти трябва да си още в предзиготно състояние.

току-що, Refour написа:

Не изтриха само мои коментари, а на всички вас. 

ааа, каква утеха само... :lol6:

преди 1 минута, _ramus_ написа:

ако тази ми е ролята ти трябва да си още в предзиготно състояние.

Какво сътояние, "предзиготно".......... 

Много "иденти" станаха нещо..

Супер трудно смилаеми...

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да ,точно тази ти е .

преди 5 минути, _ramus_ написа:

в предзиготно състояние.

точно това е. Или не знаеш какво означава? :) Попитай бог - на по бира.

преди 2 минути, Refour написа:

нямаш шанс, избери си ангелиста за духовна двойка - чудесни сте! :lol6:.

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да ,точно тази ти е .

Приятелю, този потребител имам чувството, че тотално се е издухал....

преди 4 минути, _ramus_ написа:

точно това е. Или не знаеш какво означава? :) Попитай бог - на по бира.

нямаш шанс, избери си ангелиста за духовна двойка - чудесни сте!

Не наистина не знам какво означава. 

Не всявай внушения, като защитен механизъм. Това е доста елементарно поведение, за някой който борави с толкова много "иденти'...

Приятелю

Ааа - точно за това става въпрос... Намерихте се още от преди дни - екстра е театъра.

Толкова неграмотия на едно място - все пак е нужно да има "сродни" в нея. Добре че са доста.

Приятелю, този потребител имам чувството, че тотално се е издухал....

Да ,тотално ,особено като изписа за пеенето в раздел ,,религия ,мистика ,езотерика" 

преди 14 минути, _ramus_ написа:

Ааа - точно за това става въпрос... Намерихте се още от преди дни - екстра е театъра.

Толкова неграмотия на едно място - все пак е нужно да има "сродни" в нея. Добре че са доста.

Как веднага изпадна в отбранителна позиция, опитвайки се да направиш нещо, да изглежда някак. Да си оправдаеш целите. Ама това нали знаеш, че се прави от децата в детската градина. Този участник, ми е просто симпатичен, и в случия е просто дума, без никакво значение. 

Ти я пълниш с значение, и то с твоето си значение. Кооето разкрива мострата ти на поведение. Просто опити да пълниш нещо със смисъл, какъвто няма и всяване на внушение. 

И за това се поличават такива "иденти"..

Кефиш ли се, като си звучиш така сам на себе си...

Да играеш сам, тенис на стена..

Чувстваш ли се победител, като се харесаш на себе си..!!

преди 13 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да ,тотално ,особено като изписа за пеенето в раздел ,,религия ,мистика ,езотерика" 

Май защото живеят само в някакъв форум, житейски контакти навън, никакви..

Освен с някоя трактористка, с више образование и награди от математически сътезания...

Такъв образ съм сигурен, че въобще не съществува...

преди 14 минути, _ramus_ написа:

Ще ни разкриеш ли още малко от тази уникална същност, която говори за себ си в трето лице. Уникална възможност, да се запознае човек с такъв аспект на човешкото съществуване. 

преди 38 минути, _ramus_ написа:

запознаха ме случайно с жена от Карлово... С много интересна житейска линия. Още от малка много се запалила по хобито на баща си - трактори, мотори, мехамизми... Още като малка карала трактора по нивите, когато баща й я научил.... Та преди години станала с огромен зор и недоверие  най-препочитания шофьор на линейка за всеки медицински екип... :)  - вече като голяма. И тя има две деца... но не й пречи...

чудесно. Точно така е написано, поне за да разпознаете че "няма как да го приложите".

Няма шанс да го приложите въобще, така, че сменете си "интересното" с неща, в които ви бива повече. Това би било само от полезност към вас.

Виждам че рефрена "нищо не разбирам" вече е в нови форми, но отново достатъчно щедро повторяем. Какво въобще ви носи това - "изглежда ми, звучи ми като"... :)  които са просто заместители на опитите за стъкмистика на невежи хора, попаднали в среда която им е несъответствена на нивото.

Фразата "нищо не разбирам" означава, че нищо не разбирам........ По скоро ако си толкова начетен, ще питаш. Защо нищо не разбират. Има две възможности, едната е аз да съм прекалено глупав. да мога да разбера подони "иденти"...

Или, което е много интерсното, че ти просто говориш неща които никои не може да разбере... А, ако приемем, че е так, че твоите неща не са възмиожни за разбиране, произлиза следния логичен въпрос. Защо не може да ти се разберат словата, "идентите"..??

Тук вече влизаме в сверата на вероятности, породени от нечистоти на съзнание и ум. Изкривявание в представите, на и за... И т. н. 

По скоро, бих те посъветвал там да се концентрираш, колко съм се отдалечил и ограничил, и загубил в собствените си представи, и как съм се изкривил от този факт.

А, не да обвиняваш и вменяваш на хората, колко са глупави защото не ти разбират "идентите'..

Съгласен ли си....

преди 51 минути, Refour написа:

бих те посъветвал там

за неразбралите още малки деца:

Да ме съветват хора с празна надраменна кухина, да си играят на някакъв задочен спор, с измислени диалогови форми, чрез измислените си форумни образи и никове... е признак за някои наличия на синдромни диагнози.

Няма как да прескочиш от нещо като форма на "амеба" до млекопитаещите... и остава само 'ми не разбирам' . Ми няма как - за кой път го пиша. Няма начин да го разбереш, затова пишеш тия глупости и се изживяваш че си говориш с някой си. Пък то това е само в главата ти.

Гледай си ангелиста в "духовната двойка" - той ти е лика прилика. :) Нагрухтете се, таман сте се намерили "по ъкъл" и неграмотност".

И да не забравиш да 'дадеш 5 лева' - като влезнеш в неговото такси. Не повече - от Дупница до Париж, само 5 лв ( без медитации некви). И той да се раздаде малко, а и остатъкът бог ще му го плати на следващата им среща на "по бира"...

Сега се питам - кой точно плаща сметката за бирата - бог или ангелиста, като негов специален наместник ( в такси) ? Разбира се - според това "колко бири изпива всеки от моабетчиите".

Освен това съм любопитен - каква точно бира предпочита бог - на тия им общи моабети? Пари ще направи ангелиста от това, ей - как не може да се сети. С тях ще отиде в "рая" така - още приживе... :)

Нещо повече - с отделянето на емоционалните сигнали, задавам една чудесна летва - така или иначе хората които са "под нея" няма как да я прескочат, а голяма част от думите ми са насочени някъде оттатък летвата. По този начин, съвсем естествено ги лишавам от допълнителни дразнения и обърквания. Дори предпоставям допълнително засилване на негативните емоционални сигнали, за да спомогна отхвърлянето.

Ако забележиш внимателно - обикновено в началото на много от коментарите си преднамерено поставям думички, с които да предизвикам емоционална негативна реакция. Това веднага ги хвърля в отхвърляне, защото думите са извор на негативен стимул. Съвсем естествено се проваля и прочита 'след този капан', което е чудесно за тях, така или иначе.

Аз наричам това "дресировка". Тези, които с времето привикнат към маниера ти да обиждаш и провокираш, и започнат да приемат това за нормално, а даже и като добро (Кипен например), вече са дресирани. Установил си някаква форма на контрол над тях. Разбира се ти се опитваш да покажеш това като признак на някаква изключителност, на някакво по-високо ниво - но всъщност си е най-обикновен манипулативен трик. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.