Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Прав си...Има два варианта:

1.Посочения от теб т.е. раждаме се, събираме информация, предаваме я на тези след нас, те я обработват и допълват, предават я на тези след тях, умираме, но информацията остава и се обогатява с поколенията.

2.Носим информацията постоянно със себе си, като сменяме телата, за да можем да я допълваме

За жалост първия вариант звучи по-достоверно...Много ми се иска да не умира личността ни, но единственото, което може да подкрепи втория вариант е телепатията.Това го казвам, защото ако се приеме факта, че можем да комуникираме с мислите си само, би означавало, че телата ни са вид приемници и съответно предаватели на информация.

А защо желаеш да не умира личността ти?Ако в този живот си просяк, би ли искал и в следващия да си такъв?

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

А защо желаеш да не умира личността ти?Ако в този живот си просяк, би ли искал и в следващия да си такъв?

Дори и просяка мечтае за по-добър живот...Едва ли би искал да е все просяк...Би се надявал, че някой ден ще бъде богат и уважаван и ще се стреми към това

Ако в този живот си просяк, би ли искал и в следващия да си такъв?

За да избере да е просяк някой - значи в някой от предишните си животи (а може и да не е само в един), е бил човек с власт, деспот, тиранин, робовладелец и т.н. от сорта нещо си.

И избора е направен точно с тази цел - да бъде този път в ролята на унижен и беден, да усвои още уроци.

Дори и просяка мечтае за по-добър живот...Едва ли би искал да е все просяк...Би се надявал, че някой ден ще бъде богат и уважаван и ще се стреми към това

И няма да иска да се прероди в същата личност, нали?

И няма да иска да се прероди в същата личност, нали?

Напротив - ако иска да усвои уроците пак ще избере живота на просяк.

Напротив - ако иска да усвои уроците пак ще избере живота на просяк.

Тази програма ми се струва много мазохистична. Защо трябва да избираме мъченията и какви уроци би могъл да научи човек, който дори не осъзнава че е пратен да учи уроци? Как може да напредне или еволюира един човек, който е подложен на мъчения, бедност, глад и мизерия и няма никаква възможност да се учи, чете, да развива някакви качества и който няма достъп до никаква информация, за да осъзнае, че този мъчителен живот сам си го е избрал. Дали някой от тези, чиито деца умират от глад и болести в ръцете им, ще повярват, че тази съдба са си я избрали сами?!

Внушения без ясна обосновка...Аз лично съм объркан и не мога да намеря посоката в която да мисля...Прераждане???Уроци???Минали животи, които не помним???Смисъл - непонятен за нас, защото сме несъвършени...Всеки намира отговора за себе си...Аз не мога!!!Не мога, защото при всички случаи сме от губещата страна...Ако има прераждане губим личността си, а ако няма - потъваме в забрава.Преди да се родим и след като умрем е забрава, нали?На никой не му липсва това време, нали?Всички обаче искаме да живеем, а се чудим защо.Страдаме, но искаме да живеем.Защо?

Тази програма ми се струва много мазохистична. Защо трябва да избираме мъченията и какви уроци би могъл да научи човек, който дори не осъзнава че е пратен да учи уроци? Как може да напредне или еволюира един човек, който е подложен на мъчения, бедност, глад и мизерия и няма никаква възможност да се учи, чете, да развива някакви качества и който няма достъп до никаква информация, за да осъзнае, че този мъчителен живот сам си го е избрал. Дали някой от тези, чиито деца умират от глад и болести в ръцете им, ще повярват, че тази съдба са си я избрали сами?!

това е истината

Душата знае кое е най-добро за нея - само и единствено тя

Внушения без ясна обосновка...Аз лично съм объркан и не мога да намеря посоката в която да мисля...Прераждане???Уроци???Минали животи, които не помним???Смисъл - непонятен за нас, защото сме несъвършени...Всеки намира отговора за себе си...Аз не мога!!!Не мога, защото при всички случаи сме от губещата страна...Ако има прераждане губим личността си, а ако няма - потъваме в забрава.Преди да се родим и след като умрем е забрава, нали?На никой не му липсва това време, нали?Всички обаче искаме да живеем, а се чудим защо.Страдаме, но искаме да живеем.Защо?

Не страдай от това, че не намираш отговор, защото отговорът може да лежи извън сферата на нашето познание, и никога човечеството да не достигне до него. В учението което припознавам като най-близко до моето светоусещане - будизма, в Калама Сутта се се казва следното: 

„Допускам, че има живот след смъртта и има плод, резултат от делата, извършени за добро или зло. Значи е възможно при разпадането на тялото след смъртта да се появя в божествен свят, който е изпълнен със състоянието на блаженство.“ Това е първата утеха, открита от него.

„Допускам, че няма живот след смъртта и няма плод, резултат от делата, извършени за добро или зло. Все пак в този свят, тук и сега, свободен от омраза, свободен от злоба, в безопасност и щастлив, аз се грижа за себе си.“ Това е втората утеха, открита от него.

Тук е целият текст: http://compassionbg.wordpress.com/%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%82%D1%82%D0%B0/

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

„Допускам, че има живот след смъртта и има плод, резултат от делата, извършени за добро или зло. Значи е възможно при разпадането на тялото след смъртта да се появя в божествен свят, който е изпълнен със състоянието на блаженство.“ Това е първата утеха, открита от него.

Грешно - в частта за блаженството.

Душите вършейки зло се намират в постоянен кръговрат и много малко успяват да избягат от него и да се вдигнат към Светлината и към Бог.

„Допускам, че няма живот след смъртта и няма плод, резултат от делата, извършени за добро или зло. Все пак в този свят, тук и сега, свободен от омраза, свободен от злоба, в безопасност и щастлив, аз се грижа за себе си.“ Това е втората утеха, открита от него.

Без коментар.

Много трева се пуши ей много

"Глупеца, който знае, че е глупав, все пак има някаква мъдрост. Но глупецът, който 
счита себе си за мъдър, трябва да бъде считан за истински глупец." - Дхамапада

"Глупеца, който знае, че е глупав, все пак има някаква мъдрост. Но глупецът, който 
счита себе си за мъдър, трябва да бъде считан за истински глупец." - Дхамапада

Тоз не го познавам

Т. н. душа* в човека си има програма, или път, който бива да измине.Лично не използвам думата "душа" за да назова с нея онова, което се преинкарнира и което и излязло (!) от Бога. За мен това нещо е личностния дух, индивидуалността, на духовен план, у който се съдържа душата. За мен душата е желанието на този дух, стремежа му. Това е според християнската терминология.Според нея не всеки има душа. Защото според аврамическите религии, ако душата ти, сиреч стремежът ти е насочен към ниското, то там тя, душата се погубва.Тоест, според аврамическите религии душата е жива, когато е изпълнена с Божесвена Светлина, а това е невъзможно да стане, ако тя е насочена, ако тя е привлечена към ниските сфери, защото амата тя не ще да търси Светлината, а търси удовлетворение, търси насищане в ниските сфери на съществуване. Това я прави мъртва.Сега, знам че много хора се привързани към това да ползват думата душа, в различен от горния смисъл. Няма лошо, некаси я ползват.Когато у дешата ипсва достатъчно опитност, тя е в заблуждение и счита, че ще се насити с онова, което се предлага в ниските сфери, но за нейно съжаление там всичко е нетрайно.Та душата си има план, път, отсечка, която бива да мине, чрез опитността и ако този път, по една или друга причина биде променен то душата напуска тялото и човек умира.http://m.youtube.com/watch?v=u5BYkXZ9oFcДали има прераждане, или няма?На относително ниво има, на абсолютно няма.Онази индивидуалност, която циркулира в цикличността от раждане и смърт, в отвъдния и този свят не е вечна.Вечната природа не притежава никаква индивидуалност.Съществуването на индивидуалната природа трае много еони, много калпи и тя се върти в цикличността, докато не получи освобождение. Тя следва своята програма/път.Наскоро имах серия от преживявания, в които видях всичките си прераждания и голяма част от кармата и нещата, които бива да отработя.Преживяването траеше няколко часа.Първо преживях разпадането на тялото, тоест смъртта, след това пред мен започна видението на преражданията. Те бяха подредени като различни същесва, главно хора, като керван от хора, който преминаваше от лявата ми срана, и на който бях зрител

Тоест, според аврамическите религии душата е жива, когато е изпълнена с Божесвена Светлина, а това е невъзможно да стане, ако тя е насочена, ако тя е привлечена към ниските сфери, защото амата тя не ще да търси Светлината, а търси удовлетворение, търси насищане в ниските сфери на съществуване. Това я прави мъртва. 

А животните имат ли души, според аврамическите религии и ако имат, техните души живи ли са или мъртви?

Т. н. душа* в човека си има програма, или път, който бива да измине.Лично не използвам думата "душа" за да назова с нея онова, което се преинкарнира и което и излязло (!) от Бога. За мен това нещо е личностния дух, индивидуалността, на духовен план, у който се съдържа душата. За мен душата е желанието на този дух, стремежа му. Това е според християнската терминология.Според нея не всеки има душа. Защото според аврамическите религии, ако душата ти, сиреч стремежът ти е насочен към ниското, то там тя, душата се погубва.Тоест, според аврамическите религии душата е жива, когато е изпълнена с Божесвена Светлина, а това е невъзможно да стане, ако тя е насочена, ако тя е привлечена към ниските сфери, защото амата тя не ще да търси Светлината, а търси удовлетворение, търси насищане в ниските сфери на съществуване. Това я прави мъртва.Сега, знам че много хора се привързани към това да ползват думата душа, в различен от горния смисъл. Няма лошо, некаси я ползват.Когато у дешата ипсва достатъчно опитност, тя е в заблуждение и счита, че ще се насити с онова, което се предлага в ниските сфери, но за нейно съжаление там всичко е нетрайно.Та душата си има план, път, отсечка, която бива да мине, чрез опитността и ако този път, по една или друга причина биде променен то душата напуска тялото и човек умира.http://m.youtube.com/watch?v=u5BYkXZ9oFcДали има прераждане, или няма?На относително ниво има, на абсолютно няма.Онази индивидуалност, която циркулира в цикличността от раждане и смърт, в отвъдния и този свят не е вечна.Вечната природа не притежава никаква индивидуалност.Съществуването на индивидуалната природа трае много еони, много калпи и тя се върти в цикличността, докато не получи освобождение. Тя следва своята програма/път.Наскоро имах серия от преживявания, в които видях всичките си прераждания и голяма част от кармата и нещата, които бива да отработя.Преживяването траеше няколко часа.Първо преживях разпадането на тялото, тоест смъртта, след това пред мен започна видението на преражданията. Те бяха подредени като различни същесва, главно хора, като керван от хора, който преминаваше от лявата ми срана, и на който бях зрител

Любителю на "фактологията": програмирана душа, преинкарнация, личностен дух, ниски и високи сфери, еони и калпи, различни същества, главно хора... като се добави и неграмотността, изобилието от правописни грешки, явно не трябва усилие да изсипеш личностните си халюцинации тук. Няма ли факти, както ги изискваш от другите, няма смисъл от цитати на езотерична тематика оттук и оттам. 

До тогава нещата, които пишеш ще се считат за неиздържани и лишени от фактология. 

продължение...Та минаваха всичките преинкарнации от лявата ми страна. Бяха изключително много, стотици.Всяка една, минаваше пред очите ми, а зад нея другите се виеха като керван. Тази, която се явяваше пред мен - веднага разбирах всичко свързано с този живот, свързаният с нея и така с всяка, която заставаше пред мен, докато е нижеха като мъниста. Отминеше ли една, миновенно на нейно мето идваше следващата и разбирах всичко за нея, а за първата сякаш забравях.Мъже, жени, деца, болни,възрастни, млади, мъжествени, бебета, хора с ражденни дефекти, куци,джуджета, слаби дебели, войни, просяци, и толкова изопачени от дефекти, че да им се каже изродчета е малко.Видях колко много хора съм убивал и колко много пъти съм бил убиван. Накрая се стигна до същесва, които вече не съществуватна земята, нехора, някави подобни на животни, или направо животни, които не са вече познати на науката, но не динозаври.Върху една реинкарнация се дадоха подробности, които се запечатаха като спомен.Тя бе някъде в югоисточна Турция, или северозападен Иран. Всичко беше почти пусто, почвата камениста, жълта, ронлива, с много малко растителност. Видях се ката мъж, над 50 годишен,висок, слаб, мюсулманин, с традиционно облекло. Бех застаналда едно дърво. Наоколо нямаше нищо друго и никой освен еднодете на около 12-14 години.Беше някъде по обяд, или в рания следобяд. Слъцето беше силно, а слънцето ясно. Беше лято. Голям пек, мор. Та тоава се даде, в този момент съм учил това дете на черна магия, от която умря еин мъж в последви. Това разбрах, но то не се даде като видения, а като разбиране. Аз се занимавах с магия и я владеех. Разбрах че така съм огубвалмного хора.В този си живот в момта също съм се занимавал, но с магия не съм, въпреки че мога и знам как и въпреки че съм се заигравал с восъчни фигурги. Занимавал съм се предимно с лечителво - с Таро, с руни, с радиестезия, с минерали, нумерология, но енергийно също. Инфинитета къммагьосничеството го имам.Слава Богу вече съм преминал на светлата страна и то напълно, с ясното съзнание и решение да съм там.До преди това, в минали животи, аа и все някоя дяволия извърша,въпреки, че никога не съм искал от душа.Сега вече край.Трудно се преминава напълно към светлата срана,защото човек много се срахува и много се защитава, а самозащитета е най-често нападение, агресия, его-игри, нечисти, мрачни мисли, зли, тъмни чувсва и тъмни дела.С това прераждане ми се каза, че вече старата карма, от предишните преинкарнации е изчистена и сега вече съм на чисто, защото преживях смърт, и угнетение, които изкупиха последната кармична тежест отс мъртта на този човек, дето съм го убил с магия.След като се изридиха всички преинкарнации, започна разпада на тялото и достигнах да състояние, което нямам права до описвам, а то и не може да бъде описано, където няма аз и индивидуалност, а само вечност и покой. След това започна завръщането и изграждането на телата.Нарая всичко завърши със силно реживяване на видението на Него, на Господ Бог ридружено от ослепителна Светлина, бликаща от всичко, толкова силна, че не мжеше дасе леда с очи.На фона на тези преживявания, голяма час от които са свързани и закопчани в Сансара, погледнато през очите на Будизма, Видението или Ригпа е ненадминато и като Реалнос и като Блаенство.при Ригпа човек вижда всички измерения на куп, и се себеусеща като част от тях във взаимо възка - от Пустота до груба материя и Адската сфера. Освен това човек ясно усеща че тези всичките са Той самия и в същото време, че тези всичките са Бог.Няма такова Блаженсво. В сравнение с ова цялато Сансара, сама по себе си е бледо подобие на нещо, барабар с всичките и феомени - светове, преинкарнации, енергии, души и пр.Та преинкарнации и има и няма. Зависи от гледната точка. :-)
  Ние спонтанно проецираме мисловни и езикови конструкции като реални феномени: Битие, Истина, Дух, Материя, Душа. 
  Абсолютизмът е несвобода. Когато умствената нагласа е сляпа за относителността, когато се интендира едно Абсолютно или Единно зад феномените и отвъд живота, ние се намираме в несвобода. 
  В Абсолюта няма какво да се направи за промяна. Животът обаче е неабсолютен и изисква постоянна промяна – синтези на смисли, на фона на дезинтеграцията на смисленото. Може да се визира един обективен абсолютен свят – материален или духовен. Тогава за нас остава само да чакаме края на живота, за да бъдем пренесени в абсолютното. Може да се визира един субективен абсолютен свят – съзнание или Аз. Тогава за нас остава само да бъдем това, което сме и промяната е лишена от смисъл.

проф. Сергей Герджиков

Може би си прав... То какъв е смисъла от професори по философия, физици обясняващи относителността, тия "глупаци" пък и компютри да създават, на които да пишеш "пълни глупости". Какъв мощен интелектуален изблик  :D Айде "умните" почнаха да го харесват даже  :ph34r: Да живее посредствеността :yanim:

Сега ще се обоснова накратко и ясно.

Елипсовидността на кръга, която интендира и визира абсолютната относителност и глупотевина на професорите по философия, задаващи битийността на будологията, е кръжаща над пущината.

Кухото интелектуалничене пък задава импотенцията и констипацията на маса учени, опитващи се да натоварят безумно фразата, до степен на безмислие, в стил " аз съм неразбран творец, моето изкуство го разбирам само аз, и баба ми" (Н. Волев иронизираше неразбраните от публиката творци).

Второто изречение май по не ми се получи, не успях да го накъдря достатъчно, което пък издава филологичната ми немощ на еуродицията, и немощ на дебита на изблика :D .

Редактирано от скай-фай (преглед на промените)

Може би си прав... То какъв е смисъла от професори по философия, физици обясняващи относителността, тия "глупаци" пък и компютри да създават, на които да пишеш "пълни глупости". Какъв мощен интелектуален изблик  :D Айде "умните" почнаха да го харесват даже  :ph34r: Да живее посредствеността :yanim:

блажени умните Божеее

Засегнати са основни философски проблеми: Абсолют - предопределение; относителност - свобода. Не съм умен, признавам си, нито експерт, за да категоризирам психичните заболявания и религиозния фанатизъм, които ако не бяха относителни, може би щяха да са синоними...

Между другото последния цитат от проф. Герджиков има характера на неразрешим коан, който и Реджеп ме съмнява да разреши. Но пък кой знае, може и професора не само да е будолог, но и будист, дори прикрит просветлен учител, който с този коан се опитва да даде ума ни накъсо и да разчупи като с меч концептуалното ни дуално възприятие. Мдааа..., за което пък благодаря на нефанатичния колега Шунята :wors: .

Засегнати са основни философски проблеми: Абсолют - предопределение; относителност - свобода. Не съм умен, признавам си, нито експерт, за да категоризирам психичните заболявания и религиозния фанатизъм, които ако не бяха относителни, може би щяха да са синоними...

твоя раздел е по-.долу

и нямам на идея защо изобщо се катериш до нашите висини тука

:biggrin:

А животните имат ли души, според аврамическите религии и ако имат, техните души живи ли са или мъртви?

ами имат,за тези кучета където лаят по колите някои казват,че всичките са преродени катаджий! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.