Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него (част 2)

Featured Replies

Елизабет Лоуел - Самотникът

Ееееееееееее,аз какво да кажа сега? :)

Нещо като ти направи впечатление,си остава запечатано и след десет прочетени други книжки.Ти си!!! :clap:

• Отговори 2k
  • Прегледи 164,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак съм аз с исторически роман. Много, много отдавна съм я чела и сега като я преглеждах си я припомнях и май й е дошло време за препрочитане. Той я обърна към себе си и леко се усмихна, положил ръце на раменете й. — Кажи ми сега, че това не ти харесва — каза той, като се наведе и я целуна. Сърцето й щеше да се пръсне в гърдите й. Тя се вцепени и се опита да се измъкне. Устата му бе топла, мека, но упорита и настойчива. Езикът му докосна мястото, където устните й се събираха възбуждащо, само за миг. Топла, влажна болка премина през нея като спирала. Той повдигна глава и се усмихна. — Ама и ти си инат и половина. Ще опитаме ли още веднъж? — Ти обеща! Той я притегли по-близо. — Обещах да не се любя с теб, принцесо — рече той, а после отново залепи уста за нейната. Този път тя се бореше, вместо да остане пасивна. Той не обърна внимание на това и само я хвана по-здраво. Тя се опита да извърне лице, но той с лекота улови задната част на главата й с една ръка и продължи да я целува, без да я кара да отваря уста. От нея се изтръгна изтерзан хлип. Той я пусна. Миранда се препъна, но не падна, а и той не се опита да й помогне. Тя предпазливо се обърна и видя гърба му, когато той се облегна на едно дърво, зареял поглед в назъбените линии на далечните планини. Тя задиша по-леко. Бе ядосана, обидена, негодуваща — и в нея бушуваха толкова много емоции, че не можеше да ги разпознае всичките. Копнееше. — Да се връщаме — каза той, като въздъхна тежко.

Мхм, това ми е познато, ама да видим дали ще се сетя.

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Един много далечен опит с мноооого далечен спомен - Джейн Фийдър "Смарагдовия лебед".

Пътуване към рая - Бренда Джойс

Пристигнаха в чифлика в пет часа сутринта. ГЛАВНАТА седеше, увита в одеяло, и отпиваше от чаша силно кафе. На пода срещу нея седеше ***** със здраво завързани ръце и крака и я гледаше яростно. Ругаеше на висок глас. Когато **** влезе, тя му изкрещя нещо. Тримата мъже гледаха слисани. — Как успя да го направиш? — попита **** ,ГЛАВНАТА. Тя изглеждаше доста добре, като се има предвид, че само преди няколко часа беше бяла като смъртта. — Подмамих я — отговори жената и отпи от кафето. — Казах й, че не се чувствам добре, и когато дойде да ми помогне — макар и с нежелание, ГЛАВНИЯ , — я ударих и завързах. Тя си го заслужава заради онова, което е направила с теб. Разбираш ли? Той не можа да сдържи смеха си. — Разбирам. ***** крещеше на френски. — Откакто я вързах, все така си крещи, но тъй като не говоря френски, не я разбирам. Нямам представа какво казва. Обижда ли ме, ГЛАВНИЯ? ГЛАВНИЯ се засмя. — Може би те е обиждала в началото. Сега вече е преминала на правнуците ти. — Всъщност — обади се **** и хвърли бърз поглед към любовницата си — сега много красноречиво напада всичките ти предшественици и любимите ти животни. — Мисля, че трябва да я развържем — каза ****. — Така се чувства много неудобно. Как мислиш, ГЛАВНАТА , наказа ли я достатъчно? ГЛАВНАТА пак отпи от кафето си. — Добре — съгласи се тя. — Нямам намерение да се занимавам с нея. Тя заслужава един добър урок, но не съм в състояние да направя повече каквото и да било. Искам да знае, че съм лоша и че няма да търпя такова поведение спрямо съпруга си. Да не е посмяла да обиди някога ГЛАВНИЯ! ГЛАВНИЯ се обърна към **** и му каза нещо на френски. Двамата с **** се засмяха. — Какво му каза? — попита подозрително ГЛАВНАТА. — Казах му — бавно каза ГЛАВНИЯ, като й се усмихваше, — че когато се научиш добре да говориш френски, би трябвало да излезеш срещу самия Наполеон. **** е съгласен, че Корсиканецът няма да има никакъв шанс срещу тебе. — Не съм сигурна — каза тя с тревога в гласа, — в момента не съм в блестяща форма. Колко време ще ми трябва да науча този проклет език? Замълча, погледна ГЛАВНАТА и очите й се разшириха. — О, Господи! Припадна. Чашата падна на земята и кафето се разля. **** престана да ругае. **** и ГЛАВНИЯ коленичиха до нея. — За три месеца може да се научи да ругае като файтонджия — каза **** и напипа пулса й. — Стига си треперил, ГЛАВНИЯ тя ще се оправи. От вълнението е.

Пристигнаха в чифлика в пет часа сутринта. ГЛАВНАТА седеше, увита в одеяло, и отпиваше от чаша силно кафе. На пода срещу нея седеше ***** със здраво завързани ръце и крака и я гледаше яростно. Ругаеше на висок глас. Когато **** влезе, тя му изкрещя нещо. Тримата мъже гледаха слисани.

— Как успя да го направиш? — попита **** ,ГЛАВНАТА.

Тя изглеждаше доста добре, като се има предвид, че само преди няколко часа беше бяла като смъртта.

— Подмамих я — отговори жената и отпи от кафето. — Казах й, че не се чувствам добре, и когато дойде да ми помогне — макар и с нежелание, ГЛАВНИЯ , — я ударих и завързах. Тя си го заслужава заради онова, което е направила с теб. Разбираш ли?

Той не можа да сдържи смеха си.

— Разбирам.

***** крещеше на френски.

— Откакто я вързах, все така си крещи, но тъй като не говоря френски, не я разбирам. Нямам представа какво казва. Обижда ли ме, ГЛАВНИЯ?

ГЛАВНИЯ се засмя.

— Може би те е обиждала в началото. Сега вече е преминала на правнуците ти.

— Всъщност — обади се **** и хвърли бърз поглед към любовницата си — сега много красноречиво напада всичките ти предшественици и любимите ти животни.

— Мисля, че трябва да я развържем — каза ****. — Така се чувства много неудобно. Как мислиш, ГЛАВНАТА , наказа ли я достатъчно?

ГЛАВНАТА пак отпи от кафето си.

— Добре — съгласи се тя. — Нямам намерение да се занимавам с нея. Тя заслужава един добър урок, но не съм в състояние да направя повече каквото и да било. Искам да знае, че съм лоша и че няма да търпя такова поведение спрямо съпруга си. Да не е посмяла да обиди някога ГЛАВНИЯ!

ГЛАВНИЯ се обърна към **** и му каза нещо на френски. Двамата с **** се засмяха.

— Какво му каза? — попита подозрително ГЛАВНАТА.

— Казах му — бавно каза ГЛАВНИЯ, като й се усмихваше, — че когато се научиш добре да говориш френски, би трябвало да излезеш срещу самия Наполеон. **** е съгласен, че Корсиканецът няма да има никакъв шанс срещу тебе.

— Не съм сигурна — каза тя с тревога в гласа, — в момента не съм в блестяща форма. Колко време ще ми трябва да науча този проклет език?

Замълча, погледна ГЛАВНАТА и очите й се разшириха.

— О, Господи!

Припадна. Чашата падна на земята и кафето се разля. **** престана да ругае. **** и ГЛАВНИЯ коленичиха до нея.

— За три месеца може да се научи да ругае като файтонджия — каза **** и напипа пулса й. — Стига си треперил, ГЛАВНИЯ тя ще се оправи. От вълнението е.

Невестата от Шербрук

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Дамата,която пусна загадката нещо я няма, а в отговора съм напълно сигурна,така че,за да не губим тренинг, ето следващия исторически цитат — Как можаха тези хора да постъпят толкова жестоко? Графът въздъхна дълбоко и я притисна към себе си. — Има закони, забраняващи лова в тази гора. — Тогава това са ужасни закони! — Не, скъпа моя. Повечето закони са справедливи и защитават хората. Селяните и крепостните работят за нас. Всеки от тях си има своето малко парче земя. Зад стените на нашия замък ние се грижим за тяхната сигурност, разрешаваме споровете им, съдим крепостните си и свободните селяни. Те ни служат, а ние… — Ние служим на краля — прошепна тя. — Татко, те нарекоха тези селяни „саксонски свини”, а Роднината — „саксонско кутре” и то с такова презрение — тръпки полазиха по гърба й. Той въздъхна отново. — Скъпа моя, повече от сто години са минали, откакто херцог Вилхелм дошъл от Нормандия, за да завладее Англия и да стане крал Уйлям. Сънародниците му считат себе си за нормандци, а англичаните са и ще си останат саксонци. Уйлям излязъл победител, но само наполовина. Хората му и до днес не престават да се боят и да мразят саксонците. Но на някои саксонци се отдаде да завладеят нормандци, както майка ти — мен, открадвайки сърцето ми. — Той нежно я погали по бузата и момичето отвърна на усмивката му. — Законите не са лоши, сърце мое. Кралят се постара да ги направи такива, че да служат на всички хора. Той е добър и силен владетел. Тя познаваше краля — красив мъж с неизчерпаема енергия, който непрекъснато се караше с жена си и синовете си. Самомнителен и арогантен, той умееше да принуждава другите да му се подчиняват. Никой обаче не го бе виждал да проявява жестокост. Не, той не би постъпил като благородника в синьо и жълто. Тя вдигна поглед към баща си. — Значи законите ще са добри, докато имаме добър крал. — И добри благородници, борещи се срещу лошите. — Но какво ще стане, когато останем без добър крал, а порочните благородници станат повече от справедливите? Мъжът като че ли изведнъж потръпна и още по-силно притисна момичето към себе си. — Тогава злото ще управлява тази земя. Едно обаче не трябва никога да забравяш, детето ми. Способният и силен владетел държи васалите си винаги покорни. Хора като тези, които видя днес, никога не ще притежават прекалено голяма власт. И още нещо — винаги ще има справедливи и храбри мъже, без значение на какъв език говорят, как се обличат и откъде идват — той се огледа, мислейки за тайнствените стрелци, спасили живота им.

Дали трябва жокерче или просто днес няма интерес?

Графинята и сребърният меч?

Аааа,нямало нужда от жокер.

Давай мила!

Аааа,нямало нужда от жокер.

Давай мила!

Май по празниците момичетата нямат много време :love:

Ето и моя цитат, исторически е:

Главния нежно взе лицето й между ръцете си и внимателно изтри с палци сълзите от очите й. Погледна дълбоко в сивите й очи и каза:

— Веднъж един много мъдър човек ми каза: Какво е душата на мъжа в сравнение с уникалните богатства, скрити в сърцето на жената?

Когато сля устни с нейните, сърцето на Главната преля от любов и радост. Тя го целуна тъкмо когато първите лъчи на слънцето се показаха над хоризонта на изток и ги потопиха в светлината на идващия ден.

"След полунощ" на Терезка, направоооо се побърках докато се сетя!

"След полунощ" на Терезка, направоооо се побърках докато се сетя!

Ти си :rolleyes:

Ти си :rolleyes:

Йеее, от кога не съм познавала!

Нещо съвременно:

"Тя вървеше към него натоварена с куп дрехи. Не, не вървеше към него, а към камионетката зад гърба му. Зелените й котешки очи проблеснаха, като че ли го гледаше. Кръвта му запулсира, а видът й сломи самообладанието му. Събитията от деня се стовариха върху него, отприщвайки унищожителен гняв, и той пожела семейството на главната да стадат както той страдаше.

- Ти си боклук - изрече той с дълбок, дрезгав глас, когато главната се изравни с него. Тя замръзна на място с детето увиснало на крака й. Не гледаше към Главния, взираше се пред себе си, а скованият й непорочен израз още повече го вбеси. - Цялото ти семейство е боклук. Майка ти е к***а, а баща ти крадлив пияница. Махайте се от тази земя и никога повече не се връщайте."

Хах, Онази нощ на Линда?

Дам, много тъжен момент бая си поревах на него.

Не само ти...

Следваща порция цитатче:

— С какво друго ви хранят? — попита заинтересовано ГЛАВНАТА.

— Обикновено сухари, солено свинско и сух боб. Само в пристанищата можеш да хапнеш прясна храна. Могат да се вземат няколко крави на борда и да се колят по време на плаването, но те обикновено трябва да се държат в трюма и не много дълго след отплаването те неминуемо си счупват краката от люшкането и тогава трябва да бъдат застреляни. Освен това, могат да се вземат живи пилета в клетки, но обикновено на малките кораби няма достатъчно място и пилетата или се разболяват, или умират. Тогава е доста рисковано да бъдат изяждани.

— Колко… интересно.

— Понякога има сирене, но след няколко дни в тропиците то започва да мирише. Не че ще умре човек, ако го изяде, но може да го „разкара" доста яко.

ГЛАВНАТА издаде звук на леко възмущение и остави вилицата си.

— О, ам'чи да, и на мен се случи предния месец — намеси се ПАЗАЧА с уста, пълна с аспержи. — Ядъх пул'вин гърне нещо, дето си гу мислех за офчу, ей там в млекарницътъ на Сайтистрийт в Сауфам'тън, нъл гу знайш?

Май никой не знаеше.

— И даже пул'вин час ни минъ и къту мъ напнъ, леле мале! Сичкото отвътри ми..

ГЛАВНАТА и АДВОКАТА се изправиха едновременно. И двамата се бяха зачервили. Тя — защото й прилоша, а той — защото едва се сдържаше да не избухне в смях. На висок глас ГЛАВНАТА предложи да им донесат кафето в библиотеката и сърдито напусна стаята. АДВОКАТА я последва.

— Мамка му, мислиш ли, че казах нещо лошо, ГЛАВЕН? — объркано каза ПАЗАЧА.

Той пъхна няколко бисквити в джоба си и се изправи.

— Не, не си мисли подобно нещо. Ти се държа като истински джентълмен.

— Наистина ли? Ми чи тя пузеленя баш, като казах… К'во като съм…

— Нищо. Аз мисля, че тя те харесва, ПАЗАЧ.

— Хъ! — С възхитителна грация ПАЗАЧА изплакна дебелите си като наденици пръсти в купичката и ги избърса в салфетката. — Айде, друже, дъ'н забрайш дъ съ измийш, ей! — Той изчака, докато ГЛАВНИЯ пъхне пръсти в проклетата купичка и после ги избърше в панталоните си. — Харесва ме, каиш? Тъй ли мислиш?

— Сигурен съм. Иначе защо ще ти говори непрекъснатo за ножа, за маслото, за салатиерата и за проклетата вилица? Мен ме е зарязала, но в теб още не е изгубила надежда.

— Тъй ли мислиш?

Броуди го насочи към хола с твърда ръка.

— Изобщо не се съмнявам.

Публикувано изображениеАХАХХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХА Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Май е време за жокерче. Забравих да кажа, че книгата е историческа. Авторката има само няколко исторически, преведени у нас.

Леле Гане - ти направо ни застриля с този цитат. Дай жокер, че ще се мъчим до другата нова година!

Хайде още едно цитатче: Тази сутрин бяха пресекли крайбрежните Алпи на път към Италия. Сега се движеха през тъмна, гъста гора. Надвисналите клони на дърветата драскаха по облицовката на колата. Напредваха бавно и монотонно. Безкрайна скука бе обхванала всички, дори и Били. Понеже никой не отвърна на въпроса, Броуди обясни: — Отбелязали са местата, където разбойници са ограбвали и убивали пътници като нас. Три глави се извърнаха рязко към него, а после отново впериха погледи навън. Ана въздъхна тихо и презрително и се загледа през прозорчето. — Така е — настоя той. — Точно така пише в тази книга, която ми даде. Тя кимна мрачно и пресече желанието му да завърже разговор. През целия ден господен Броуди се опитваше да ги забавлява с фрази, преведени от италиански. Беше ги прочел в пътеводителя, който му дадоха снощи, фразите бяха от рода на „О, божичко, състоянието му бе ударено от мълния" и „Уви, обсадени сме от вълци. Добри човече, моля да ни освободиш от тези шумни зверове." — А намерихте ли някое подходящо словосъчетание за разбойниците във вашата книга, господин Броуди? — Да, мадам. Всъщност, намерих две. „Кями ун виджиле"… което значи… — „Извикайте полиция". Сигурно ще ви свърши добра работа. Аз вече се чувствам в безопасност. Тя не обичаше сарказма, но той просто я предизвикваше. — А каква е втората? — „Еко, куеста е си белла." Тя трепна учудена. — К'во значи т'ва? — попита Били. — На това, Бил, се казва идиом. — К'во значи туй? — Значи „Здрасти, глей к'ва муцка." Броуди, Били и дори Ейдън се засмяха дружно и весело, докато Ана ги изгледа накриво. Тя не оцени чувството за хумор на господин Броуди. Аааааааааааааааххаахаахаххахаааааааааааааааааа

• Автор

Крадец на сърца, Патриша Гафни :whist:

Душко, къде се губиш, вече се бях отчаяла. Давай, ти си :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.