Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него (част 2)

Featured Replies

Аааа, тази е лесна "Ангелите не плачат" Аманда Стивънс. Едно от малкото арлекинчета, които съм препрочела няколко пъти.

• Отговори 2k
  • Прегледи 166,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

— Целият този разговор...

— Нали?

— ... е нелеп. Той е...

— Нали? — гласът му звучеше глухо.

— Да! — изкрещя тя.

ХХХ получи отговора, който искаше, и той го задоволи. Но само частично.

— Но се страхуваш от реакцията си. И от това, което ще поискам да направя после..

— Да — прошепна тя.

В следващия миг УУУ усети как лека-полека я завладява ужас. Той щеше-да я накара да му каже! Щеше да измъкне цялата отвратителна истина!

— Искам да знам кой и какво ти е сторил — настояваше ХХХ, — та трябва да стоим тук и да водим този смешен разговор, вместо да сме горе и да се любим. Искам да знам защо не мога дори да те погаля.

— ХХХ... — В гласа й имаше пълно отчаяние. Никога не го беше молила по такъв начин. Но той пренебрегна молбата й и продължи:

— Не е нужно да те галя, УУУ, но трябва да знам защо не мога.

Очите му настояваха да чуе истината, която тя не искаше да признае. УУУ се обърна и остави чашата на количката.

В стаята отекна тъпия звук от удар на дърво и стъкло. Не можеше да му каже. Не можеше. По-скоро щеше да го загуби, заради отказа си да говори.

— Намери си друга жена, ХХХ — с безизразен глас каза тя. Той гневно прекоси стаята, хвана грубо ръката й и я завъртя срещу себе си.

— По дяволите! Не искам друга! Искам теб! — ХХХ усети как цялото й тяло се стегна, как всеки мускул в нея се превърна в камък. Той беше изненадан и обиден от реакцията й. — Боже, УУУ, държиш се така, сякаш искам да те изнасиля!

Думата сякаш я зашлеви. Очите й се разшириха. Лицето й пребледня като платно. Тя цялата се разлюля.

В този миг той разбра. В един-единствен миг той проумя. И сякаш в подкрепа на адското разкритие, в съзнанието му се занизаха откъслеци от разговори и мисли. Не се чувства спокойно с мъже... трепери при докосване от мъж... страхува се от мен... от собствената си сексуалност... двойни брави на вратата... изнасилване... изнасилване... изнасилване!

— О, Господи! — прошепна ХХХ и бавно отпусна хватката си.

Първата му реакция беше да отхвърли мисълта, после го завладя сляп изпепеляващ гняв. За първи път в живота си усещаше, че е в състояние да убива. Да убива безмилостно и само с голи ръце. Стомахът му се сви на топка от странно усещане, сякаш той самият е бил насилен. Изпита напълно необяснимо чувство на вина. Какво, за Бога, е правел, той самият, докато са изтезавали УУУ?

Лицето на ХХХ в този момент бе така безизразно, че по гърба на УУУ пропълъзяха ледени тръпки. Тя се обърна към количката. Взе бутилката с уиски. Опряното на ръба на чашата гърло звънна в треперещата й ръка. УУУ отново глътна питието, на един дъх. Наля си още веднъж и изпи съдържанието на чашата също така стремително.

Редактирано от poisonn (преглед на промените)

Абе душо, от време на време пишеш с адски дребен шрифт - хич и не се дзверя да те чета. Може ли нещо по въпроса са сториш, моля.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Абе душо, отвреме навреме пишеш с адски дребен шрифт - хич и не се дзверя да те чета. Може ли нещо по въпроса са сториш, моля.

Извинявам се, явно е от копи-пейста.

Цитатът е от исторически роман.

"Изпълнена с нежност и топлота, Главната затвори очи, напълно предавайки се в силните му ръце. Той наведе глава, целуна слепоочието й и я погали по гърдите. Докосването на устните му я възпламеняваше, оставяйки горещи следи по лицето й, а пръстите му се плъзнаха под дрехата й.

Потънала в дълбокия океан на усещанията, тя изобщо не се възпротиви, когато устните му се сляха с нейните, а ръцете му я притеглиха още по-близо към тялото му. Роклята й се свлече на земята и тя не изпита никакъв срам от обстоятелството, че е гола пред него, защото в следващите секунди и той се освободи от дрехите си.Главният нежно я положи в леглото — мускулестите ръце и рамене на съпруга й изглеждаха като излети от бронз на светлината на свещите. Младата жена обви ръце около врата му, пръстите й се заровиха в къдриците му и устата му се притисна в нейната. Езикът му потърси пролука между устните й и тя го прие с желание, предоставяйки му своя. Невинният й плам, ласките й и огнената й страст бяха нещо, на което изгладнялото за сласт тяло на Главния не можеше да се съпротивлява. Той повдигна бедрата й и проникна в нея, докато тялото му се извиваше, опитвайки се да се слее с нейното.

Тя отдръпна устни от неговите и херцогът изпъшка разочаровано, мислейки си, че я бе поуплашил с необузданата си страст. Обаче щом отвори очите си, видя, че на лицето й не е изписано отвращение или болка, а възхищение. Главната задвижи ханша си в унисон с неговите тласъци и той изохка от удоволствие, след което пръстите й пробягаха по лицето му, изследвайки всяка извивка. Заляха го изумление и нежност, когато тя изведнъж се завъртя и го обърна по гръб, без да отделя тялото си от неговото, и той изстена, щом устните й се затвориха над зърното на едната му гръд."

Лесно.

Джудит Макнот - Кралство на мечтите.

Мерси, че ми напомни за нея, отдавна не съм я препрочитала!

Мерси!

Съвременен роман:

На сутринта тя се събуди и го видя напълно облечен, застанал до прозореца. Сякаш усетил погледа й, се обърна и тя прочете мъка по лицето му. Той се приближи към леглото и седна до нея.

— Аз… Аз исках да си отида, докато спиш — каза й той. — Само че реших, че трябва да се сбогувам с тебе.

Тя остана безмълвна. Очите й се пълнеха със сълзи. Той я целуна леко. После обаче целувката им стана по-дълбока, дълга и изпълнена с копнеж.

— Не си отивай! — прошепна му тя.

— Трябва. Ако някога отново те нараня… — той се изтръгна от ръцете й. Изправи се и тръгна към вратата.

Тя замря, а сърцето й лудо биеше. После скочи, навлече хавлиения си халат и хукна след него.

Той вече беше излязъл на двора и вървеше по алеята към портата.

— Ти, глупак такъв! — извика тя след него и той спря, целият напрегнат. — Как може да се държиш като истински глупак! ХХХ, кълна се, че единственият начин, по който можеш да ме нараниш, е да ме изоставиш! Мога да понеса всичко, всичко на света, ако си с мен. Не разбираш ли? ХХХ, обичам те. За Бога, не си отивай отново от мен. ХХХ, имам нужда от теб! — тя спря за миг, после тихо добави: — Завинаги, моя любов.

И зачака сякаш безкрайно дълго, а той все така стоеше на едно място.

После се обърна и се затича към нея. Когато я достигна, коленичи и притисна глава към корема й.

Пръстите й ровеха в косата му. После тя повдигна главата му към себе си и прошепна:

— Моля те, не ме оставяй пак, моля те.

— Наистина ли мислиш, че ще можем да бъдем пак заедно?

— Убедена съм.

— Характерът ми е ужасен.

— И моят. Но това не пречи, ХХХ, не виждаш ли? О, ХХХ, ти никога не си загубвал контрол над себе си, никога, никога! Само че след това, което се случи, си помисли… живееше с убеждението… ХХХ, това просто не беше вярно! О, ХХХ…

Той се изправи и я вдигна на ръце. После я погледна право в очите и изрече:

— УУУ, обичам те. Завинаги!

Тя се усмихна и докосна лицето му.

— Добре. Можеш отново да се ожениш за мен. И то бързо. Нали? Стига сме живели в грях. Дори ще поканя Марла на сватбата.

— Аз пък ще позволя на Аксел да дойде. Можем да ги запознаем.

— Да — отвърна УУУ.

Той затвори очи, после отново ги отвори.

— УУУ, страх ме е!

Нейните очи се разшириха. Него никога не го беше страх. Тя го обичаше и заради неговата прямота, за толкова много неща.

— И мен също — прошепна тя. — Но не виждаш ли? Това няма значение, щом сме заедно.

"Завинаги, моя любов"

Хедър Греъм Позесъри :)

Извинете за закъснението, зима... какво да се прави  :snowflake: 

Ето новата загадка, с много помощ от приятел :inlove1:

"— Капитан „Глупак” — лорд „Серсема” наклони главата си леко за поздрав. „Слугата” можеше само да се възхити на тактиката на лорд „Серсема”. По-рано „Слугата” бе извикал откъм палубата, че има неотложен въпрос за решаване, което накара екипажа на другия кораб да снижат платната си и да се приготвят за посещение. Но лорд „Серсема”току-що бе успокоил Капитан „Глупака” със своя сърдечен поздрав. За да го остави неподготвен за нападението … Лорд „Серсема”отправи първия залп като извади официалните документи от вътрешния джоб на сакото си и ги постави на бюрото. Капитан „Глупака” го погледна любопитно, повдигна ги и зачете единия, при което веднага се намръщи. Лорд „Серсема” не го изчака да приключи с четенето: — Както виждате, до вниманието ни достигна, че транспортирате невинен мъж. Следва веднага да го освободите и да ми го предадете. Капитан „Глупака”не отговори веднага. Продължаваше да чете, след което очите му се разшириха. — Един от затворниците е благородник? Грешки от такава величина не се случват, лорд „Серсем”. Няма човек с такова име на кораба ми. — Не съм си и помислял, че сте глупав — отбеляза лорд „Серсема”  сухо. — Но ще приема, че вече напълно разбирате последствията от участието си в този заговор, затова не ви виня, че се опитвате да го отречете. Лицето на Капитан „Глупака”почервеня: — Наистина, нямам представа за какво говорите. Мога да ви покажа списъка. Всеки затворник в трюма е описан и е налице. — Тогава изръмжа на моряка, който ги бе придружил: — Иди да ги преброиш. — Остани на мястото си — лорд „Серсема”отмени изречената заповед с тон, който парализира мъжа от екипажа. — Вижте сега… — Капитан „Глупака” започна да се бунтува. — Не смятате настина, че ще ви дам възможност да скриете доказателствата, нали? — Не ме обиждайте повече от това, Лорд „Серсема”. — Или? „Слугата” изпъшка вътрешно. Лорд „Серсема”  трябваше да показва превъзходството на по-висшестоящ офицер в тази битка, а не да смазва с гюлета, но „Слугата”  трябваше да се съгласи, че зет му бе привикнал да прави второто. Лорд „Серсема” не остави възможност на мъжа да отговори и добави: — Не мислите наистина да ми се противопоставите, нали? — Изведнъж сграбчи моряка до него за ризата, повдигна го и стовари як юмрук в лицето му. Остави човека да се свлече бавно на пода, вече в безсъзнание, преди да погледне към Капитан „Глупака” отново и да каже с ясна заплаха в гласа: — Не ви съветвам да го правите. — Това е безчинство — Капитан „Глупака” повиши глас, но в изявлението му липсваше ожесточеност. — Съгласен съм. Благородниците на страната не получават такова отношение, без значение какви са престъпленията им. Наясно сте с това, нали? — Разбира се. — Много добре. Въпреки точната си преценка, ще приема, че може би действително не знаете нищо за случая. Предполагам, че синът на графа може да ви е бил предаден с фалшиво име, може дори да е бил в безсъзнание и вследствие на това, неспособен да поправи нанесеното му оскърбление, преди да е станало прекалено късно. Въпреки че — добави лорд „Серсема”разумно — по-вероятно е да е крещял кой е в действителност достатъчно силно, че да бъде чут чак в Лондон. — Пазачите не биха му повярвали — каза Капитан „Глупака” бързо, явно предпочитайки последната версия на лорд „Серсема” в случай, че трябваше да предаде затворника си. Беше достатъчно глупав, обаче, да опита още веднъж да избегне това, като добави: — Ще разпитам пазачите веднага. Ще видите, че някой е бил информиран погрешно относно местонахождението на лорд „Нещастника”. — И ще изгубите още от времето ми? Не мисля. Имате три варианта. Предайте лорд „Нещастника”веднага и може да успеете да уредите получаването на комисионна, като се върнете в родината. Доста се съмнявам, че ще стане, но съм сигурен, че този вариант е по-приемлив от арестуването ви на следващото пристанище. — Нямате тази власт! — Съмнявате се в титлата ми, така ли? Предполагам не сте чували за семейството ми? — Тогава лорд „Серсема” добави с потресен тон: — Мили Боже, трябва ли наистина да споменавам имена? „Слугата”  почти се изсмя. Но опитът на лорд „Серсема”  да намали напрежението, ако това целеше коментарът му, проработи. — Това не е необходимо — каза Капитан „Глупака”. — Семейството ви е добре познато, лорд „Серсем”. Нека преминем към трюма да проверим дали този липсващ лорд погрешно е качен на моя кораб. — каза Капитан „Глупака”, отстоявайки невинността си до край. Лорд „Серсем” не можеше да бъде излъган. Като повдигна тъмнорусата си вежда, той каза: — Аз? В недрата на затворнически кораб? Със сигурност няма да се случи. Слугата на Нещастника е тук, за да го разпознае. Издайте директна заповед за освобождаването. Капитан „Глупака” кимна отсечено и отиде до врата да извика помощник-капитана, преди да се върне зад бюрото си. След няколко минути мъжът пристигна. Помощник-капитанът се втренчи, в припадналия на пода моряк, с влизането си в кабината. Това накара Капитан „Глупака” нетърпеливо да обясни: — Дисциплинарен въпрос. — И добави: — Тези господа са дошли да освободят невинен мъж, който по погрешка сме качили на борда. Ако е вярно, той трябва да бъде освободен незабавно. Неговият слуга е тук, за да го разпознае. „Слугата” излизаше от каютата, следвайки помощник-капитана, когато чу Капитан „Глупака”  да пита лорд „Серсема”: — Какъв беше третият вариант, лорд „Серсем”? — Да ви убия."

Вие сте ;)

"Съвършен годеник" Джоана Линдзи.

Лорд "Серсем"  :wors: :lol6:

Сори, не можах да се стърпя...

• 2 седмици по-късно...

Честита Нова Година, мили дами!

Играта нещо позамря, така че предлагам следващата, която влезе в темата да пусне цитат.

Чакаме ви :)

Една много сладка приказна история:

Докато свиваше по главния път към тясната пътечка в гората, @@@ почувства вина и угризение. Но вълнението и трепетното очакване надделяха.

@@@ отново остави майка си да вярва, че тя се придържа единствено към главния път. Но ако го направеше, никога нямаше да срещне отново $$$. @@@ изпитваше известно съчувствие към него, въпреки че той не бе човек, към когото можеха да се изпитват такива чувства. Всеки предполагаше най-лошото за него, някои дори го мразеха. Никога преди @@@ не се беше съмнявала в достоверността на скандала, който хвърляше позорно петно върху репутацията на $$$, но след като го бе срещнала, след като бе застанала с него лице в лице, не преставаше да се чуди дали всичко, което говореха хората, е истина.

Една много сладка приказна история:

Докато свиваше по главния път към тясната пътечка в гората, @@@ почувства вина и угризение. Но вълнението и трепетното очакване надделяха.

@@@ отново остави майка си да вярва, че тя се придържа единствено към главния път. Но ако го направеше, никога нямаше да срещне отново $$$. @@@ изпитваше известно съчувствие към него, въпреки че той не бе човек, към когото можеха да се изпитват такива чувства. Всеки предполагаше най-лошото за него, някои дори го мразеха. Никога преди @@@ не се беше съмнявала в достоверността на скандала, който хвърляше позорно петно върху репутацията на $$$, но след като го бе срещнала, след като бе застанала с него лице в лице, не преставаше да се чуди дали всичко, което говореха хората, е истина.

Линда Джоунс Големият лош вълк

Извинявам се за забавянето.

Цитат от исторически роман.

— Към онези далечни острови ли сме се отправили? — попита Изабела, беше се промъкнала до перилата, където Главната се радваше на лекия бриз.

— Да — отвърна Главната, разочарована, че пламенната синьорина наруши усамотението й.

— Той е привлекателен дявол, нали? — отбеляза с въздишка Изабела и погледна към Главния на капитанския мостик. — Очите му… Никога не съм виждала такива очи. Щом ме погледне и забравям, че съм дама. Само да свирне и съм готова да…

— Не се и съмнявам — прекъсна я Главната грубо. Мечтаеше единствено да остане сама. Не я интересуваше колко пъти Главния ще легне с Изабела. Или поне така си внушаваше.

Черните очи на Изабела блеснаха презрително.

— Какъв ти е Главния? Не споделяш леглото му, значи не си му любовница   ..........................................................................................................................................................................................................

Гневът на Гваната пламна, а сините й очи изпуснаха пламъци към ехидната Изабела. Крайно време бе португалката да научи истината.

— Аз съм съпругата на Главния.

— Лъжеш! — изкрещя Изабела...........

Мисля че за повечето от вас ще е много лесно!

Танцуващият дявол на Кони Мейсън???

От мен - съвременно и лесно:

Когато с КУЧЕТО влязоха в коридора, телефонът звънеше. Затвори вратата и вдигна безжичната слушалка.

- Тук е ГЛАВЕН.

- ГЛАВЕН? - обади се ТЯ.

- Ще дойда след около половин час. - Погледна часовника си. - Трябва да си взема душ и да се преоблека.

- Не бързай. С БЪДЕЩАТА ПРИЯТЕЛКА НА БРАТА все още се занимаваме с последните дреболии. Позвъних ти само да те питам дали имаш нещо против да си донесеш инструментите.

Кръвта му закипя от пламенно очакване.

- Не се безпокой. Никъде не ходя без тях.

От другата страна на линията последва изненадано мълчание. После ТЯ се изкиска

- Всъщност имах предвид другите ти инструменти - поясни тя. - Онези, които държиш в работилницата. Един кран в банята ми тече, и то толкова силно, че не ми дава да заспя.

- О, онези инструменти! Добре, ще донеса и някои от тях.

Половин час по-късно, току -що изкъпан и облечен в риза и памучни панталони, той влезе в работилницата. Избра един гаечен ключ и некои други дреболии, които смяташе, че може да са му нужни при поправката на течащ кран.

Когато излезе, КУЧЕТО го чакаше на входната врата с каишка в уста.

- Съжалявам приятел, този път не. - Кучето доби отчаян вид. ТОЙ се наведе пред него и го почеса зад ушите. - Ситуацията е следната: възможно е да ме покани да пренощувам в нейната къща. Мисля, че ако си с мен, няма да имам такъв шанс. Едно е да поканиш мъж да остане, и съвсем друго - да поканиш и него, и кучето му. Схващаш ли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.