Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)

Featured Replies

Не май, ами са точно така издадени, за съжаление.

А аз снощи започнах "Игра на тронове". Много ми шумят около мен за сериала и определено се зарибих да го изгледам, но реших първо да изчета книгата. Вътрешно се бях подготвила за абсолютно скучно и поне за мен неразбираемо четиво, (каквито са спомените ми от "Властелина на пръстените", очаквах и тази книга да е същата), но след 150 страници съм много приятно изненадана. Със сигурност се чете малко по-бавно от любовен роман, обаче си заслужава да изчиташ внимателно всяка дума. Много е интересна книгата, пълна с герои, но е така написано че не се объркваш и историята върви много гладко, определено ми харесва стила на автора.

Малко ми е пренаселено с гадни персонажи, но не се впечатлявам особено, подготвена съм психически за гадни предстоящи неща и ще ги понеса, не вярвам да ми развалят впечатлението от книгата.

Адски ми е интересна историята и само съжалявам, че следващите няколко дни съм ангажирана и няма да мога да я доизчета на един дъх, както обичам.

Мисля да гледам и сериала успоредно докато чета книгата, даже вече нямам търпение, едвам се удържах за първия епизод, докато докопах книгата.

На мен книгата не ми беше толкова интересна, колкото сериала. Просто явнос тила на автора не ми понася, изнервих се докато четях книгата. А от сериала, най-много си харесвам Денерис и Диого. За жалост едва ли ще се навия да гледам втори сезон, след края на първи http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif
  • Отговори 1k
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

На мен книгата не ми беше толкова интересна, колкото сериала. Просто явнос тила на автора не ми понася, изнервих се докато четях книгата. А от сериала, най-много си харесвам Денерис и Диого. За жалост едва ли ще се навия да гледам втори сезон, след края на първи http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Мисля, че е ясно защо ги харесваш, но пък за себе си мога да кажа, че се отърсих вечно водещето ме чувство при романите за добрия край, любовния хепиенд в който всичко се нарежда перфектно дори за злодеите.

Лично за мен - имах нужда от нещо по-различно, с ръка на сърцето мога да кажа, че повече от две години не съм пипвала друго за четене освен любовни романи и сега направо се чувствам освежена!

Такъм, аз пък паралелно със всичко, което чете и превеждам, съм подхванала "Магията на Макензи". Сладко книжле и се чете бързо. Обаче в един момент вече ми идват много толкова книги за семейство Макензи. В смисъл персонажите са страхотни, обожавам да чета за тях, но поредицата става прекалено дълга и се разтяга като локум. Марис е абсолютно същата като братята си, а Алекс не й отстъпва по нищо. Наслаждавам се на макс на превода и мога само да благодаря, че сте се заели с трудната задача да преведете книгата и да я редактирате. Благодаря ви, момичета!!! :)

Мисля, че е ясно защо ги харесваш, но пък за себе си мога да кажа, че се отърсих вечно водещето ме чувство при романите за добрия край, любовния хепиенд в който всичко се нарежда перфектно дори за злодеите.

Лично за мен - имах нужда от нещо по-различно, с ръка на сърцето мога да кажа, че повече от две години не съм пипвала друго за четене освен любовни романи и сега направо се чувствам освежена!

Може би съм прекалената романтичка, ама харесвам Хепи Енда. Затова гледам винаги да чета или да гледам нещо,където той присъства. Просто не мога да се насиля да чета или да гледам нещо, и накрая пуф, някой от главните убит. Трудно го преживявам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Може би съм прекалената романтичка, ама харесвам Хепи Енда. Затова гледам винаги да чета или да гледам нещо,където той присъства. Просто не мога да се насиля да чета или да гледам нещо, и накрая пуф, някой от главните убит. Трудно го преживявам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Според мен не си прекалена романтичка Ине. Аз въобще не почвам да чета книга, ако знам, че ще свърши гадно, камо ли пък да дам и пари за някакъв гаден край. В живота съм свидетел на толкова гадости, че ако трябва да се примирявам с тях и в книгите, е, че къде му е удоволствието на човек тогава.

Според мен не си прекалена романтичка Ине. Аз въобще не почвам да чета книга, ако знам, че ще свърши гадно, камо ли пък да дам и пари за някакъв гаден край. В живота съм свидетел на толкова гадости, че ако трябва да се примирявам с тях и в книгите, е, че къде му е удоволствието на човек тогава.

Да и аз съм на това мнение.Да седнеш да пречетеш една разкошна книжка и да свърши гадно е много тъпо.До момента не съм чела такава книга и не искам.Миналата година гледах един турски сериал "Двама завинаги" плаках като магарица накрая когато главния умря.И както казваш ти на толкова гадости е свидетел един човек в този живот,че ако немога да се разтоваря като чета въобще няма и да сядам да се мъча :ph34r:

Чудя се как да отговоря на коментарите ви, като се има предвид че с Ина коментирахме книга която е толкова далеч от любовните романи, колкото аз от титлата Мис Свят, но да пробвам да обясня какво имам предвид. Ок, романтичната ни настроеност и пристрасност - тя е ясна, обаче аз искам да ви попитам нещо, предварително да подчертая, че изобщо не говоря за любовните романи - роман в който на финала главните не се събират, за да заживеят щастливо и за дълго с многолюдна челяд не е никакъв любовен роман... Говоря за другите жанрове или например за филмите, за жалост точно в момента не мога да се сетя за подходящ филмов пример, но за книжен - да речем "Под игото", "Железния светилник", "Клетниците", "На изток от рая", и т.н. или някое друго заглавие - култова книга/филм, но с кофти финал за част от героите. Все трябва да има поне едно заглавие което да харесвате, мислите ли че би предизвикало същите емоции както ако бе вървяло гладко и леко, без драма - без трагизми. Изобщо не се отказвам от драмата на края, 100 пъти предпочитам да рева на финала на истински хубава книга, отколкото да повръщам от тъпотия на абсолютно нескопосано четиво, пък било и то с хепи енд. Хубаво е да го има, но не всеки сюжет го позволява...

Ми и аз се чудя. Нема лошо в хепи енда. Има лошо в недобре разказаната история. И мисля тук ни напомнят, че трябва сме позитивни поне на книга. Драма драма колко да е драма. Нали изгрява слънце после пак. Живеем живия живот все пак а не виртуален. А конкретната книга захапах одеве. До седемдесет и втора страница тоя автор не знае кво ша пише. Добре че авторите на сериала са го разгадали до някъде.

Аз схванах вече за какво става жъпрос :) снощи не съм прочела както трябва коментарите че бяхме много хора :mad: извинявам се :rolleyes:

Аз приключих с третата книга за тюлените на Марлис. Страшно ме кефи тази поредица :mad: Тези дни се надявам да имам време да почна и четвъртата. Видях, че има още две, които не са преведени. Някой знае ли за кого се разказва в тях :rolleyes: Книгите са супер увлекателни. Героите са страхотни, историите също. Има и екшън, оръжия, мисии, което мен много ме кефи. Толкова се запалих по морските тюлени, че дори попроучих какво им е военното обучение :) Ще се пробвам да си намеря и последните две книги от поредицата на английски :mad: Последните страници сте коментирали интересни книжки, на които им се каня от сума време. Но нещо не мога да се наканя да се върна пак на исторически романи. Като се има предвид, че до скоро въобще не поглеждах съвременни, сега съм просто погълната от тях и не искам да ги оставям :blink:

Като казвате хепиенд се сещам за 1-2 книги(лр),историите в тях са толкова изстрадали,че ти се иска да няма такъв щастлив край.

Аз схванах вече за какво става жъпрос :) снощи не съм прочела както трябва коментарите че бяхме много хора :cool: извинявам се ;)

Скъпа, няма защо да се извиняваш. Чувствай се свободна да си изказваш мнението. Хората сме толкова различни, че няма как да мислим еднакво и да харесваме еднакви неща. За мен много пъти например черното е бяло и обратно. :)

Скъпа, няма защо да се извиняваш. Чувствай се свободна да си изказваш мнението. Хората сме толкова различни, че няма как да мислим еднакво и да харесваме еднакви неща. За мен много пъти например черното е бяло и обратно. :rolleyes:

Не съм разбрала правилно ...не ставало въпрос за любовните романи ами за друг жанр книга ама аз разбрала недоразбрала да си изкажа мнението :speak: Както обичам да казвам и аз Разни хора Разни идеали,неможем да мислим еднакво

Аз в момента съм на "Как да хванеш наследница" на Джулия Куин. Крис мило, уникална книга. Така се смях, като главната кашля цяла нощ, за да не може да говори с главния. И въпреки, че нямаше глас, беше невероятно забавна. Смяла съм се с глас, миличкия Блейк, тая жена му взе здравето, а се познават само от няколко дни, направо не знам до края на книгата как ще са му нервите на тоя човек не знам. :speak::) :)

Ине, обещавам ти, че ще се смееш до края. Особено като се появи Пъруик - този уникален образ. Двамата с Каро, почти ще доведат Блейк до заекване.

Чакай ин да прекопае градината и да тръгне да го спасява. За тогаз предписвам два пакета кърпички за попиване сълзи от смях.

Снощи започнах четвъртата книга от поредицата на Марлис - Набелязана мишена. Много добра книга! Снощи едвам я оставих към 2 при положение, че днес съм на работа и попринцип ставането сутрин ми е трудна работа :cool: Много по-емоционална е от предишните. Отделно, че по случайност преди да я започна, попаднах в нета на няколко статии за истинската случка в Афганистан, която е ползвана за основа на сюжета - при опит да спасят отряд от четирима тюлени на разузнавателна мисия, загиват още 14 командоси. Талибаните взривяват хеликоптера на подкреплението и убиват трима от разузнавателния отряд. Оцелява само 1...Авторката посвещава книгата на тези войници и написва история за оцелелия тюлен. Потресаващо е с какво трява да живеят не само семействата на убитите, но и оцелелите...Аз попринцип не рева на книги и филми, но тук на няколко пъти се просълзих...Още по-въздействащо е, като знаеш че това наистина се е случило...и все още се случва...

Писах, писах, страницата заби, изгубих написаното :mad: така че сега ще давам по кратката процедура. Снощи прочетох Нещо назаем на Емили Гифин след като гледах трейлъра на филма. Страшно ми хареса. Като цяло не е от сюжетите, които ми допадат - жена открадва годеника на най-добрата си приятелка, но всъщност историята не е толкова повърхностна, дори на моменти много съчувствах на Рейчъл (главната) :shy11: и ми беше неприятна Дарси (измамената годеница) :P А пък Декс (измамният годеник) също не е от типа мъже, от които си представях, че ще бъде. Наистина препоръчвам тази книжка, ако ви се чете нещо съвременно :)

Снощи започнах четвъртата книга от поредицата на Марлис - Набелязана мишена. Много добра книга! Снощи едвам я оставих към 2 при положение, че днес съм на работа и попринцип ставането сутрин ми е трудна работа :) Много по-емоционална е от предишните. Отделно, че по случайност преди да я започна, попаднах в нета на няколко статии за истинската случка в Афганистан, която е ползвана за основа на сюжета - при опит да спасят отряд от четирима тюлени на разузнавателна мисия, загиват още 14 командоси. Талибаните взривяват хеликоптера на подкреплението и убиват трима от разузнавателния отряд. Оцелява само 1...Авторката посвещава книгата на тези войници и написва история за оцелелия тюлен. Потресаващо е с какво трява да живеят не само семействата на убитите, но и оцелелите...Аз попринцип не рева на книги и филми, но тук на няколко пъти се просълзих...Още по-въздействащо е, като знаеш че това наистина се е случило...и все още се случва...

Ммм, направо ти завиждам, че четеш книгите за първи път! И като гледам/чета как си пламнала по тюлените, в случай,че още не си разгледала сайта на М.М-направи го. Има доста за войниците,на които са посветени книгите й-истории, снимки. Заслужава си да загубиш малко време.

Вече се чудя коя да започна да чета хаххаа ще взема да започна "Как да си хванеш наследница" явно е доста забавна :angry:

Вече се чудя коя да започна да чета хаххаа ще взема да започна "Как да си хванеш наследница" явно е доста забавна :yanim:

Факт. После чакам отзиви.:beer:

Натоящият автор има желанието да ви съобщи, че преди пет минутки приключи с втората книжка от поредицата и в момента се оглежда за An Offer from a Gentleman. Последното може да се тълкува и в пряк и в преносен смисъл, всякак е вярно. Настоящият автор, ако сте пропуснали - да отбележа, е много нагъл. ПП: :) за "Дрийм Тийм"

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

В момента съм маниакално обсебена от едно невероятно семейство Найт от поредицата Knight Miscellany series на една великолепна авторка Gaelen Foley Публикувано изображение Петимата братя-мъжанги и една сестра-проклетия (дет ги изправя на нокти и петимата едновременно) с устремен щурм и фронтална атака превзеха душата ми и се бетонираха в сърцето ми сред отбора на най-обичаните от мен семейства.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif И като си представя, че за малко щях да подмина цялата поредичка, заради първата книга - за най-големия от братята (херцога), ама кат прочетох резюмето, че главната е куртизанка и става любовница на главния, направо изтърчах ужасено веднагически далеко от авторката. Публикувано изображение Ноооо, слава богу,се престраших и геройски, с голяяяма доза съмнение, предпазливо подхванах втората от поредицата Lord of Fire и ооооо, боже, залепването ми за компа в стремежа си да изсмуча цялата предица до последната капка романтична и нежна любов, струяща от всеки ред, ме превърна вече трети ден в закоравял оксиженист с огромни очки. Публикувано изображение Един уникален роман, излъчващ болезнено покоряваща чувственост, а главния- Люсиен е един зашеметяващо чаровен женкар, невероятен Мъж-мечта, Мъж-вдъхновение и за най-бедното въображение, обвит в пластове тайни, а загадъчността го прави легендарен сред дамите от висшето общество. Главната е една изключително порядъчна млада дама, която отглежда с много любов племенника си докато развратната вдовица на брат й се мандахерца по партита и чужди спални. един прекрасен ден малкия се раболява тежко, а майка му-веселата вдовичка вместо да се прибере при малкия си син, решава да се забавлява на частно парти на любовника си - главния. Е, кат побесня и се развилня главната, отиде на разхайтеното парти, за да разпъртушини всички развратници и да измъкне разюзданата си снаха от лапите на "безобразния" главен... Обачееее, главния като я видя, все едно дъска го хлопна по развратната му чутура, направо му увусна ченето от потрес, главната му се видя като слънчев, топъл лъч, дошъл специално да сгрее погубената му черна душа. И веднага реши, че тя е неговото спасение, неговата панацея, която ще излекува ранената му душа и е неговото бъдеще. Ужасен, че ще я загуби, преди да успее да я спечели, се реши на отчаяна стъпка. Задържа я в имението си за една седмица и я обгради с толкова непоносимо-нежна чувственост и гореща любов, че главната сдаде фронта още на втория ден. Но отказваше да се омъжи за него, щот е голям развратник и женкар. Ииииии нашия се впусна в едно лудо ухажванееее, направо да му окапят ноктите на човек от кеф.Публикувано изображение

Сега се наслаждавам с пълно гърло на четвъртата от поредичката Lady of Desire - за бесната сестра дет подлуди мнооого успешно всичките си братя, кат се метна да бяга от нежелан брак с приятел на семейството. И естествено веднагически се нахака посред нощ, насред най-опасните райони на Лондон, в епицентъра на жесток бой между две улични банди. Главния е главатар на една от шайките бандити, който е избягал още като дете от тираничния си баща-побойник. Той е граф и наследник на херцог, подвизаващ се като бандюха, за да оцелее. И разбира се, спаси главната не само от бандитите, но и от самата нея като я върна на братята й. Горкия, така беше обсебен и ослепен от главната, че не можа да й устои въпреки джентълменското си възпитание, и й се метна да я целува и здраво я награби. А после кат разбра, че е сестра на Люсиен (с който са приятели), направо се ужаси. Но обстоятелствата го принудиха да се върне в обществото и да приеме титлата си, а това му отвърза ръцете да се впусне в бясно преследване на главната да си я вземе за жена. Даже всичко си уговори, милия, с братята й, кат ги привлече на своя страна в борбата за ръката й... Ейййй, голям борба пада, да видим как ша я омае сега, направо изгарям от нетърпение да стигна до капитулацията на главната... Публикувано изображение

А след това се мятам с бясна скорост на следващата от поредичката. Еййй, таквиз великолепни авторки направо трябва да се трепят - бива ли да създават такива омагьосващи, зашеметяващо-затрогващи романи, че човек колкото повече пие от нектара им, толкова повече му се ще хищно да засмуче следващата задъхваща любовна история Публикувано изображение

Бобииииии, направо не те е срам. Сега ако кажеш и как да се клонирам, равна няма да имаш. От къде ги изнамираш тия авторки и поредици, направо не знам. Вероятно имаш вграден радар. ;)

В момента съм маниакално обсебена от едно невероятно семейство Найт от поредицата Knight Miscellany series на една великолепна авторка Gaelen Foley Публикувано изображение Петимата братя-мъжанги и една сестра-проклетия (дет ги изправя на нокти и петимата едновременно) с устремен щурм и фронтална атака превзеха душата ми и се бетонираха в сърцето ми сред отбора на най-обичаните от мен семейства.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif И като си представя, че за малко щях да подмина цялата поредичка, заради първата книга - за най-големия от братята (херцога), ама кат прочетох резюмето, че главната е куртизанка и става любовница на главния, направо изтърчах ужасено веднагически далеко от авторката. Ма възмутително, кък ша пропусниш херцога.Я веднагически да му отдадеш заслуженото!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.