Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съзнание и(ли) неосъзнатост?

Featured Replies

От това , че аз съм зависим от собствените си възприятия като средство за отразяване на околната среда , не може да има никакъв спор !!! Примерно като съм кьорав - трябват ми очила ! Т.е. зависим съм от зрението си.

Но от това обаче никак не следва , че дали има вода на Марс или няма е зависимо от мен и моите възприятия (Ега ти Бога съм тогава !) . :)

Водата си е вода и без моите зависимости , каквито и да са те !

В определен момент на взаимодействие с нея , само тогава тя може да зависи от мен.....примерно да я подгрея до точка на изпаряване.Първото условие обаче е нея да я има в действителност , вън и независимо от моите възприятия за нея. Иначе какво подгрявам освен собственото си въображение ?!

А , бе нещо не ги различавате нещата ми се струва....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 958
  • Прегледи 61,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз като си ползвам шестото ми чувство и виждам, че човекът си има вътрешни проблеми които мира не му дават, та дългите му писания са вик за помощ, някой да му обърне внимание. Той си търси някой който да е вещ по неговите заплетени проблеми, та заради това нарочно пише неразбрано, та само "специалист" да може да прочете между редовете какви са му неговите проблеми.

Човека се оптива да си провежда терапия тука на наш гръб.

Вероятно му върши някаква работа, де да знам.

Присмял се хърбел на щърбел! :)

Т.е. зависим съм от зрението си.

Зависими сме не само от сетивата си, Байко.

Към *_ramus_

Всичко това добре, но едно нещо не ми е ясно.

Как жевееш със себе си в подобна самота и изолираност?

Залитането в посока някакви или нечии теории, не е ли просто опит, да се опиташ да пребориш самотата и нещастието си?

Не ми излизай с коментари от типа на колко жизнерадостно същество си, защото и двамата знаем, че не си.

Дълбоко в себе си страдаш от най-елементарната нужда за поне вербална съпричастност с още някого поне на твоето ниво.

Ползата от подобни дълбокомислия в един такъв форум клони към нула, нещо повече, най-много да подхлъзнеш нечии незрял ум.

Не вярвам да имаш вопиющата нужда да променяш хората, това е много, ама много грешно.

Остави ги, нека всеки сам да намери пътя си, на който до където му стигнат силите.

В превод или иначе казано: дай им сламка, а не прът.

Не ме занимават ничии умове, дали са незряли, дали узряли... не ми е работа да определям. Пет пари не давам относно ползите, дълбокомислията, и подхлъзванията. Ако някой ще се хлъзга, ще си намери на какво и по кое. Съдбата на всеки човек е в ръцете на самия човек. Не ме интересуват празните приказки за морал, етика или нюейджистките новорелигиозни недомислици. Не ме интересуват нито сламките, нито прътите. Нито персонални разговори с хора, които са като напомпени балони. Който не му изнася - да не чете. който иска си коментира, друг привиждал едно или друго. Темата има своя въвеждащ текст. Някой има ли какво да каже по него... щото се пишете като примери, само дето, разбира се, за никого не се отнася написаното в антрето.

Значи и "двамата знаем" аз какво същество съм, така ли - и откъде? (Ауууу - най-после някой да ме "знае" къв депресар съм) Не ми излизай... дълбоко в себе си страдаш... вербални съпричастности. Самота и изолираност.

Леле, поредния от серията "психоанализ на рамус - кой е по-добър". Не съм чел форума по другите теми, но не съм срещал някой да привлича толкова относно това да бъде психодиагностициран. Изглежда че това е забавление приятно, така, че нека състезанието да си продължи. Едни и същи хора, си продължават едно и също. Между другото водя само интелигентни разговори... с интелигентни хора. Който си има личностни или характерови дефицити, да си ги решава - там, в "НИЕ"-клуба... Може би не е ясно че не ме интересува на кого как му изглеждам - отразявайте се през мен по ваш избор. Това можете, това правите. Който може друго - прави друго - толкова е просто.

За глупостите с идентификациите няма да коментирам - много е показателно, когато се четат писания и учебници... но е ниско нивото на разбиране. С ниско лично ниво, каквото и да се прочете или до което и да се докосне субекта - остава да се "гледа" през него. И за него - това е целия свят. Е - нека е който, както си го вижда. Привиждат се всякакви претенции чрез прочита на всеки, само защото не може да се отдели отразено от отразяващия се.

Апропо - само НЕЛ се изказа по отношение що е това "ОСЪЗНАВАНЕ" - колкото и да е условно, но поне тематично. Всеки път ЛИ когато някой сложи тема, се състезават да го диагностицират и каква е връзката на темата с личността на рамус. И дали е въпрос само на личност? Или личност, долавя само друга личност - съответствие по ниво. Емоционалния - долавя емоционалното, менталния - на менталното. Но само тоя, който държи "връзката със всички части" разбира че всяка част има свое поле, и всеки аспект си има периметър на проявление. За всеки, който се оглежда само през една, си мисли че онова, което долавя е едно, че е единствено... За него е точно така - истина, основана на типа и широтата и характеристиките на възприятието му.

Не ме занимават ничии умове, дали са незряли, дали узряли... не ми е работа да определям. Пет пари не давам относно ползите, дълбокомислията, и подхлъзванията. Ако някой ще се хлъзга, ще си намери на какво и по кое. Съдбата на всеки човек е в ръцете на самия човек. Не ме интересуват празните приказки за морал, етика или нюейджистките новорелигиозни недомислици. Не ме интересуват нито сламките, нито прътите. Нито персонални разговори с хора, които са като напомпени балони. Който не му изнася - да не чете. който иска си коментира, друг привиждал едно или друго. Темата има своя въвеждащ текст. Някой има ли какво да каже по него... щото се пишете като примери, само дето, разбира се, за никого не се отнася написаното в антрето.

Значи и "двамата знаем" аз какво същество съм, така ли - и откъде? (Ауууу - най-после някой да ме "знае" къв депресар съм) Не ми излизай... дълбоко в себе си страдаш... вербални съпричастности. Самота и изолираност.

Леле, поредния от серията "психоанализ на рамус - кой е по-добър". Не съм чел форума по другите теми, но не съм срещал някой да привлича толкова относно това да бъде психодиагностициран. Изглежда че това е забавление приятно, така, че нека състезанието да си продължи. Едни и същи хора, си продължават едно и също. Между другото водя само интелигентни разговори... с интелигентни хора. Който си има личностни или характерови дефицити, да си ги решава - там, в "НИЕ"-клуба... Може би не е ясно че не ме интересува на кого как му изглеждам - отразявайте се през мен по ваш избор. Това можете, това правите. Който може друго - прави друго - толкова е просто.

За глупостите с идентификациите няма да коментирам - много е показателно, когато се четат писания и учебници... но е ниско нивото на разбиране. С ниско лично ниво, каквото и да се прочете или до което и да се докосне субекта - остава да се "гледа" през него. И за него - това е целия свят. Е - нека е който, както си го вижда. Привиждат се всякакви претенции чрез прочита на всеки, само защото не може да се отдели отразено от отразяващия се.

Апропо - само НЕЛ се изказа по отношение що е това "ОСЪЗНАВАНЕ" - колкото и да е условно, но поне тематично. Всеки път ЛИ когато някой сложи тема, се състезават да го диагностицират и каква е връзката на темата с личността на рамус. И дали е въпрос само на личност? Или личност, долавя само друга личност - съответствие по ниво. Емоционалния - долавя емоционалното, менталния - на менталното. Но само тоя, който държи "връзката със всички части" разбира че всяка част има свое поле, и всеки аспект си има периметър на проявление. За всеки, който се оглежда само през една, си мисли че онова, което долавя е едно, че е единствено... За него е точно така - истина, основана на типа и широтата и характеристиките на възприятието му.

Нали знаеш приликите и отликите между дългобрадия мъдрец и козела?

Аз няма какво повече да кажа, написах го кратко и ясно, чини ми се обаче, че не ти се нравят простите слова, сякаш издават духовна нищета, кой знае.

Късмет ти пожелавам, другото сам ще си набавиш.

Нали знаеш приликите и отликите между дългобрадия мъдрец и козела?

Аз няма какво повече да кажа, написах го кратко и ясно, чини ми се обаче, че не ти се нравят простите слова, сякаш издават духовна нищета, кой знае.

между козела и дългобрадия мъдрец няма разлики - въпрос на интерпретация, възможности и широта на възприятието спрямо тях. И - има разлики - пак според същото.

Ако оградата е зелена... и тревата също е зелена - то за много хора те са едно и също само защото имат сходство. За "повече", трябва повече (багаж).

Духовна нищета - да... духовно съм нищетен. Как кой - ТИ знаеш - какъв съм, кой съм... радвам се че един толкова дълбокомислен мой познавач (поредния) е налице, за да ме открехне и отправи духовните си послания спрямо мен. Тук хора, които говорят за духовно и са толкова знаещи, можещи и духовно се скъсаха да ми дават съвети, да ме показват кой съм, да ме описват и диагностицират. Тук на слова всички са толкова добри и мъдри. Ма като съм депресиран тиквеник - не мога да доловя тънките духовни нотки на мъдрост.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

между козела и дългобрадия мъдрец няма разлики - въпрос на интерпретация, възможности и широта на възприятието спрямо тях. И - има разлики - пак според същото.

Ако оградата е зелена... и тревата също е зелена - то за много хора те са едно и също само защото имат сходство. За "повече", трябва повече (багаж).

Духовна нищета - да... духовно съм нищетен. Как кой - ТИ знаеш - какъв съм, кой съм... радвам се че един толкова дълбокомислен мой познавач (поредния) е налице, за да ме открехне и отправи духовните си послания спрямо мен. Тук хора, които говорят за духовно и са толкова знаещи, можещи и духовно се скъсаха да ми дават съвети, да ме показват кой съм, да ме описват и диагностицират. Това са хора, които иначе са отзивчиви, любовни, духовни, знаещи познаващи и можещи... Тук на слова всички са толкова добри и мъдри. Ма като съм депресиран тиквеник - не мога да доловя тънките духовни нотки на мъдрост.

О, не си въобразявай, че някой специално е тръгнал да те диагностицира или да ти прави психопортрети.

Просто всички ние искаме да намерим общ език с теб, но ти си толкова заслепен от себе си, че имаш вопиюща нужда от това някой да те хвали, да те въздига на пиедестал...и не искаш, не позволяваш диалог с теб.

Това че пускаш теми и пишеш дълги постове е за да се насладиш на себе си, на това което ражда ума ти, а не за да разговаряш по поставената тема с другите.

Но пък аз ще ти цитирам един мъдрец, за да видиш къде се намираш, въпреки че и него може би ще отречеш и отхвърлиш, защото за теб не съществуват авторитети. Ти си единственият авторитет за себе си и си толкова сомовлюбен и самодостатъчен, че нямаш нужда, въпреки че ти самият си повлиян от много прочетени неща, които са препълнили ума ти. И това че пишеш по форуми е за да се покажеш на публиката, да те чуят колко си велик, ...те, простите и невежите хора от тълпата. За теб е без значение как те виждат другите. Ти си си бог сам за себе си и не ти трябва нито тяхната оценка, нито пък тяхното разбиране.

==============

Съществуват много доктрини. Но всяка от тях е измислица, човешка приумица. Това не е откритие, а изобретение. Човешкият ум е способен да роди безкраен брой системи и доктрини, но да се познае истината чрез теория е невъзможно.

Откровението идва в момента, в който спира знанието. Има две възможности - или да се мисли за нещото, или да се влезе в него екзистенциално. Колкото повече мисли човек, толкова повече се отдалечава от това, което е тук и сега. Да се мисли за нещо, значи да се изгуби контактът с него.

Знанието може да води само до измислица, до проекции. То не е способно да бъде средство за постигане на истината. Но ако ти си познал истината, знанието може да се използва за споделяне с тези, които не знаят. Тогава езикът, доктрините, теориите могат да станат средства. Но все пак недостатъчно адекватни. Те непременно ще изкривяват нещата.

Всичко, което е познато екзистенциално, не може да се изрази изцяло. То може само да се обозначи. Щом изразя това, което съм познал, до вас достига слово, което не носи значение. Идва мъртво слово. То е безсмислено, защото самото преживяване има смисъл.

Затова знанието може да бъде средство за изразяване, но не и способ за постижение, за реализация. Знаещият ум е пречка, защото когато знаеш в теб няма смирение. Когато си натъпкан със знание, нямаш пространство за приемане на неизвестното. Умът трябва да стане пуст, празен - утроба, пълна с приемане.

Можеш да бъдеш отворен за неизвестното само когато си смирен. Необходимо е постоянно да осъзнаваш невежеството си - винаги остава нещо неизвестно. Умът, който се основава на паметта, на информацията, на писанията, теориите, доктрините и догмите е егоцентричен, не е смирен. Знанието не води към смирение. Само безкрайното неизвестно може да те направи смирен.

Можеш или да се отъждествиш с това, което знаеш, или да станеш негов свидетел. При отъждествяването ти и твоята памет ставате едно. Но ако няма отъждествяване, ако оставаш отделен от спомените си, нетъждествен с тях, тогава ти осъзнаваш себе си като нещо различно от спомените си. Това осъзнаване става път към неизвестното. Колкото повече си способен да бъдеш свидетел на знанието си, толкова по-малка вероятност има егото ти да стане господар на това знание.

Процесът на познание е вечен и никой не може да стигне до момент, в който да може да каже: "Аз постигнах". Този, който казва това, отново попада в модела на паметта, в модела на знанието. И тогава умира. Моментът на утвърждаване на знанието е момент на смърт. Животът свършва.

Никой не може да каже кога, как и къде това ще се случи, но ако осъзнаването продължава, то от само себе си става по-дълбоко. Това е автоматичен процес. От ума той отива в сърцето; от интелекта - към интуитивния ум; от съзнанието - бавно се движи към подсъзнанието.

И в един прекрасен ден ти напълно се пробуждаш. Нещо се е случило. Ти нищо не си култивирал; то е дошло поради факта, че през цялото време си помнил. Не защото си следвал някаква доктрина, а защото си се пробудил за вътрешния факт, за вътрешното виждане. Нещо е проникнало дълбоко в теб.

Когато настъпи моментът, той идва неочаквано като взрив. В момента на взрива ти си съвършено пуст, теб те няма, престанал си да съществуваш. Няма нито интелект, нито доводи, нито памет. Има само съзнание, само осъзнаване на нищото, на пустотата. В тази пустота е знанието. Но то е знание в съвсем друг смисъл. Няма нито познаващ, нито познаваемо, има просто знание. То е екзистенциално.

Щом започнеш за осъзнаваш, ще се измени целият ти живот, целият ти начин на живот. Но тези изменения сами ще дойдат при теб, не е нужно да ги подготвяш. Щом започнеш да практикуваш нещо целият смисъл се губи. Всичките изменения трябва да станат спонтанно.

Умът търси постоянство. Той се бои от абсурда. Бои се от нелогичното и непознатото, но истината не е страничен продукт на интелектуалниченето. Това не е индукция или дедукция. Тук няма логика или умозаключения.

ОШО

Зависими сме не само от сетивата си, Байко.

Така е ! Какво противоречие намираш тук ?

При това сме зависими както материално , така и идеално !

Но! 

Всяко нещо следва да се разглежда в условията на неговото съществуване и законите на неговото изменение и развитие  , и да не го пренасяме произволно на всичко останало .

В този случай е много важно да се установят връзките на взаимодействие между материалното и идеалното .

Основна грешка в подобни случаи е откъсването , разделяне на идеалното от материалното и разглеждането му като самостоятелна същност само за себе си.

В подобни случаи неизбежно се получават , хайде да го кажем в по-мека форма - несъответствия на действителността.

В областта на шегата , но и наистина :

"Мъка изпитва душата , когато се разделя от тялото!"....Тук настъпването на смъртта е един много , много частен , ограничен момент на разбиране. В същност отнася се за мисленето изобщо , закон на неговото съществуване !... :)

Водата си е вода и без моите зависимости , каквито и да са те !

Няма никакъв начин, драги ми бай Чеци, да докажеш, че водата съществува обективно и независимо от консенсусната реалност, която твори твоето съзнание и която споделяш със себеподобните си. Просто няма такъв. Може да допуснеш, че това е така, т.е. да направиш метафизичен избор в полза на тази хипотеза, но няма как да го докажеш. Природните закони също са част от начина, по който възприемаме и интерпретираме реалността. Тъй че, както викаш, няма противоречие... Просто не разбираш какво казвам.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Така е ! Какво противоречие намираш тук ?

Парадоксът е, че и сетивата ни определят "граници". Най-общо казано сме едновременно затворници и тъмничари на самите себе си. И откъсването от тези зависимости е твърде трудно, освен ако не осъзнаем, че съзнанието ни е това, което налага формите..

Знам, че няма да ме разбереш, както не разбра и Скептика, но няма лошо.

Парадоксът е, че и сетивата ни определят "граници". Най-общо казано сме едновременно затворници и тъмничари на самите себе си. И откъсването от тези зависимости е твърде трудно, освен ако не осъзнаем, че съзнанието ни е това, което налага формите..

Знам, че няма да ме разбереш, както не разбра и Скептика, но няма лошо.

....попаднали сте неподготвени за заблудите в "Храма на Обречените" . Не желаете да ги видите , камо ли да ги проумеете . Пък аз нямам никакво намерение да ви изнасям на ръце от него.Трябва поне  малко и сами да си помогнете за да изпълзите в реалния свят....

Между другото много по-добре от вас знам в какво блато сте се олепали....блатото на неразличителите на измислица от реалност....то се вижда 1:1 във вашите постове.

....попаднали сте неподготвени за заблудите в "Храма на Обречените" . Не желаете да ги видите , камо ли да ги проумеете . Пък аз нямам никакво намерение да ви изнасям на ръце от него.Трябва поне  малко и сами да си помогнете за да изпълзите в реалния свят....

Между другото много по-добре от вас знам в какво блато сте се олепали....блатото на неразличителите на измислица от реалност....то се вижда 1:1 във вашите постове.

:D  Казах ли, че няма да разбереш? - Казах! :D

Предсказуемост.

Това е то-съзнанието, Байко - матрица.

Сетих се за думите на един велик луд-Салвадор Дали: "Разликата между лудият и мен се състои в това, че той си мисли,че е нормален, а аз знам, че съм луд"(цитирам по памет и смисъл)

---------------

:D  Казах ли, че няма да разбереш? - Казах! :D

Предсказуемост.

Това е то-съзнанието, Байко - матрица.

Сетих се за думите на един велик луд-Салвадор Дали: "Разликата между лудият и мен се състои в това, че той си мисли,че е нормален, а аз знам, че съм луд"(цитирам по памет и смисъл)

Аз също не разбрах какво искаш да кажеш.

Би ли обяснила какво е това съзнателност и какво несъзнателност.Или какво е осъзнатост и какво - неосъзнатост?

Просто всички ние искаме да намерим общ език с теб,

ВСИЧКИ НИЕ ИСКАМЕ...- говорителка ли те назначиха - от партията НИЕ?  :) Връзка с обществеността ли... пъбликрилейшън??? Поздравления!!!

Повтаряш се за пореден път. Повторението било майка на знанието... но и баща на затъпяването. Така казват разни народни авторитети. Може и глупости да са, знам ли.

Плочите от много повторения се изтъркват пистичките и почват да звучат с прескачане и фалшивеят. На някои им омръзва... на други не...

Сладурка...!!! Как да не ти се радва човек :)

---------------

Аз също не разбрах какво искаш да кажеш.

Би ли обяснила какво е това съзнателност и какво несъзнателност.Или какво е осъзнатост и какво - неосъзнатост?

Аумка, онзи цитат на Ошо(на предната страница) ти ли го пейстна?

А вземи го прочети сега, особено наблегни на последните редове. :D

Аумка, онзи цитат на Ошо(на предната страница) ти ли го пейстна?

А вземи го прочети сега, особено наблегни на последните редове. :D

Да, знам какво казва Ошо, но питам теб, защото това което обясни на Чечи, и каза, че той не го разбира, аз също не можах да го разбера. Та затова исках да го обясниш по-ясно...ако можеш....

ВСИЧКИ НИЕ ИСКАМЕ...- говорителка ли те назначиха - от партията НИЕ?  :) Връзка с обществеността ли... пъбликрилейшън??? Поздравления!!!

Повтаряш се за пореден път. Повторението било майка на знанието... но и баща на затъпяването. Така казват разни народни авторитети. Може и глупости да са, знам ли.

Плочите от много повторения се изтъркват пистичките и почват да звучат с прескачане и фалшивеят. На някои им омръзва... на други не...

Сладурка...!!! Как да не ти се радва човек :)

Да, с това НИЕ, ти определяш другите. Затова ти го казах в твой стил.

Ти и НИЕ, останалите. ;)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Да, знам какво казва Ошо, но питам теб, защото ... аз също не можах да го разбера. Та затова исках да го обясниш по-ясно...

НЕЛ,

Тя ЗНАЕ какво казва ОШО - тя вече го е прочела и го знае. Затова иска да й го обясниш, но не как да е - ако може "по-ясничко" така... и да знаеш че не трябва да е дълго, да е с прости и обикновени думички. И да знаеш че и тия думички ще ги "прочете" и ще ги "знае". После евентуално "ще пита някой друг" или ще отвори нова тема, за да се говори онова, което се "знае", което е вече "прочетено".

Затова й се радвам - защото всички думички са й типологични - като автограф, на цяло едно човешко съсловие... Най-голямото.

НЕЛ,

Тя ЗНАЕ какво казва ОШО - тя вече го е прочела и го знае. Затова иска да й го обясниш, но не как да е - ако може "по-ясничко" така... и да знаеш че не трябва да е дълго, да е с прости и обикновени думички. И да знаеш че и тия думички ще ги "прочете" и ще ги "знае". После евентуално "ще пита някой друг" или ще отвори нова тема, за да се говори онова, което се "знае", което е вече "прочетено".

Затова й се радвам - защото всички думички са й типологични - като автограф, на цяло едно човешко съсловие... Най-голямото.

Колко се заблуждаваш само...

Защото ние всички, включително и ти , сме част от това най-голямо съсловие.

Но, моите мисли са си мои.Твоите са си твои. Моята същност си е моя, и няма нищо общо с твоята или с която и да е същност.

Рамус да не се прави на ощипана мома, а да се включва в партията Love&Peace!

––––––––––––––––––––––––––––

Затова иска да й го обясниш, но не как да е - ако може "по-ясничко" така... и да знаеш че не трябва да е дълго, да е с прости и обикновени думички.

Няма лошо, в което, според мен.

И аз бих се пробвал, но от електриково-синя цвят на буквичките ме заболяват очите. :tongue2:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

НЕЛ,

Мда..."Пази, Боже, сляпо да прогледа!"

Един човек от селски произход, издигнал се до "гражданче", който сънува, че е аристократ и си позолява да говори за съсловия. С Уевче и 68 стинки в джобето... О! Каква велика сила е невежеството! Един шудра го играе брахман. Смях!  :)

Рамус да не се прави на ощипана мома, а да се включва в партията Love&Peace!

––––––––––––––––––––––––––––

Няма лошо, в което, според мен.

И аз бих се пробвал, но от електриково-синя цвят на буквичките ме заболяват очите. :tongue2:

За да се включиш в тази "партия" или съсловие, трябва да си духовно осъзнат.

Не всеки го приемат там. :tongue2:  :)

Мисля, че в крайна сметка, интуитивно всеки стига до полезното за него ниво на осъзнатост. Ако се правим на много осъзнати, ама не сме съвсем, може да се захванем с опити да контролираме и нещата, които правим несъзнателно и... да забравим да дишаме... Знам ли?! ;)

.... не мога да доловя тънките духовни нотки на мъдрост.

Не можеш, да. Прекалено си зает с една друга персона - себе си. Vanity... :)

"...it's so basic. Self-love. The all-natural opiate.

It's not that you didn't care for Mary Ann, Kevin... it's just that you were a little more involved with someone else. Yourself."

Да си призная, по-простичко, отколкото го опростих :) не мога.

Ауми, същото което казва Ошо, казах и аз на Байко, но без да залитам в подробности. 

И да!-Мога да го обясня, но предварително знам, че отново няма да бъде разбрано. :D  Защото съзнанието оперира с помощта на форми, а аз няма как да разчупя нечия чужда форма(мога само своите собствени). Затова цитирах и Салвадор Дали. Той го казва перфектно. Ето го примерът тук и сега: За Байко съм "обречена", защото споделям различна от неговата "форма" :D

Разбра ли ме, Ауми?

Аз поне знам, че съм пленник на съзнанието си. :D

Мисля, че в крайна сметка, интуитивно всеки стига до полезното за него ниво на осъзнатост. Ако се правим на много осъзнати, ама не сме съвсем, може да се захванем с опити да контролираме и нещата, които правим несъзнателно и... да забравим да дишаме... Знам ли?! ;)

Гепи пет за болднатото. :*

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Аз поне знам, че съм пленник на съзнанието си. :D

Ако наистина го знаеш, тогава не си в негов плен, Нел. :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.