Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

Позволих си да цитирам поредното Ви противоречие.

Да изглежда като противоречие защото съм пропуснал думата излишни за специален а не че нямам !

А поредното е некоректна дума във вашия пост !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да изглежда като противоречие защото съм пропуснал думата излишни за специален а не че нямам !

А поредното е некоректна дума във вашия пост !

Няма пълно щастие,така е

:yanim:

Това е отговор, който Ви е напълно достатъчен, благодаря на haidukpikaso, кратко и точно.

С постовете несвързани с темата - дотук!

Извинявам се за отклонението, но да попитам екипа - толкова ли е трудно да забраните регистрацията през проксита заради "потребители" като tnei? Ако ви трябва помощ - драснете един ред, макар че съм сигурен че Зазко ще се справи без проблеми.

В момента в който индивида (tnei) се регистрира - вече ще му имате ИП-то и след бан няма да може да се регистрира от там. Ако е с динамично ИП - драснете един ред на доставчика му. Сигурен съм, че за такъв голям сайт няма да е проблем да му спрат достъпа към форума. Т.е. много администратори биха съдействали на сайта, ако ги помолите. В случай че доставчика не съдейства - нищо не пречи да спрете достъпа за регистрация за конкретната мрежа и да обясните в отделна страничка защо, така че ако има достатъчно засегнати кандидат-потребители - да надигнат вой и да си издействате съдействието му.

Можете да забраните (за регистрация) и държавните мрежи, и клубовете и училищата. Ще трябва известно време за да изловите всички мрежи, от които може потребителите да се регистрират анонимно, но според мен си заслужава усилията. Нали искате по-добър форум? Ако новодошлите са запознати с факта, че нямат право на безброй регистрации, смятам че ще се позамислят преди да спамят и обиждат.

По темата - доволен ли съм от екипа? НЕ! Твърде много спам по форумите. Твърде малко усилие да се поддържа ниво или поне не се забелязва както преди. Вече ми е трудно да различавам Kal- от Data. Според мен, ви трябват много повече модератори...

П.П. Да, модерирал съм няколко корпоративни форума и не, не ща да се занимавам повече с това.   :whist:

Периодично отварям темата, като я засека в началната страница, а тя все по-често е там, но не виждам с какво е полезна на който и да е. TNN не ми е познат много като потребител, само знам, че пишеше в темата за вирусите, но показателно, баннахте всички клонинги, дъщери и изобщо цялото семейство на TNN, а аз, тъй като не съм следил цялата драма, не ми стана ясно защо. Не видях с какво клонирания TNN е нарушил правилата, освен с това, че влиза и пише във форума и държи да се знае, че го прави той. Ако го правеше без да се афишира, никой нямаше нито да го банне, нито да знае. Честно казано не ми стана ясно и трупането на минуси на потребител, който така или иначе ще бъде баннат, а в същото време нито е казал нещо неуважително, нито е обидил някой, просто за изказано мнение и отстояване на някаква позиция. Аз имам положително мнение за повечето, ако не и за всички модератори, поне в темите и подфорумите които следя, защото има такива, в които изобщо не влизам, не ме интересуват и нямам впечатления нито към съфорумците, които пишат там, нито към модераторите.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Следващият път, ще бъде баннат доставчикът Ви на интернет достъп, а Вие може да попаднете под съдебна отговорност...

Ти вярваш ли си, наистина?

А по темата, доволен съм, че все по-рядко, влизам по форумите. Много ми е гот. :whist:

Ти вярваш ли си, наистина?

А по темата, доволен съм, че все по-рядко, влизам по форумите. Много ми е гот. :whist:

Да, ето го "типично TNN-ска ", реакция

Типичен пост, с употреба на цинизъм.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, ето го "типично TNN-ска ", реакция

Типичен пост, с употреба на цинизъм.

Направете го това момче, модератор. Вижте колко е прилежно. ;)

• 4 месеца по-късно...

Като цяло може би да, не знам, не мога да определя точно. От активните модератори в екипа малко са тези, на които думата тежи на мястото си. Тези, в които хората се вслушват. Тези, които правят впечатление. Тези, чиито думи са истински и наистина се грижат това да бъде едно обществено място, а не частен форум на 20-30 човека, които отблъскват и често нападат новите потребители, дори попитали нещо елементарно. Как да съм доволна от такива, които не казват по една свястна приказка на 100 поста, а другото са лигавщини и закачки. То голямата работа. Да триеш тук там по нещо и да наказваш някой. Друга работа май няма. Това ли е целта на екипа? С това ли наистина трябва да се занимават.Не са администратори, за да движат нещата, а са просто пъдари. Дали съм доволна? Екип? Да, може и екип да се нарече, особено в моментите когато някой просто бива нарочен от един двама модератора. Тогава е видно колко са сплотени и как работят в екип. По всякакъв начин са склонни да убедят потребителя, че не е прав. Дори и самите те да не си вярват. Колкото и да не са сигурни в думите си. Просто се подкрепят сляпо. Ако влагат толкова усилия и в това, да се вслушат в думите на потребителите, които изказват гласно мнението си, дори и директно за някой от екипа, без да се притесняват от това, че не са желани тук, може би ще успеят да върнат хората, отишли си заради грубото и подигравателно отношение на няколко човека. А те не са малко. Да, идват и нови, но бързо си отиват отблъснати от няколкото човека, които просто се натрапват. Или именно на този екип, не му дреме за хората, оставили следите си в този форум. Ако е така, то би било жалко. Даже без да се замисля, бих казала и какви са личните ми забележки към конкретни членове на екипа, но за сега мисля да обобщя мнението си, като го адресирам към екипа като цяло, защото все пак говорим за екип и това дали сме доволни от начина, по който се грижи за реда във форума и най-вече за това потребителите да се чувстват равни, а не дискриминирани спрямо други такива в отношението към тях.

Редактирано от Малина (преглед на промените)

Като цяло може би да, не знам, не мога да определя точно. От  активните модератори в екипа малко са тези, на които думата тежи на  мястото си. Тези, в които хората се вслушват. Тези, които правят  впечатление. Тези, чиито думи са истински и наистина се грижат това да  бъде едно обществено място, а не частен форум на 20-30 човека, които  отблъскват и често нападат новите потребители, дори попитали нещо  елементарно. Как да съм доволна от такива, които не казват по една  свястна приказка на 100 поста, а другото са лигавщини и закачки. То  голямата работа. Да триеш тук там по нещо и да наказваш някой. Друга  работа май няма. Това ли е целта на екипа? С това ли наистина трябва да  се занимават.Не са администратори, за да движат нещата, а са просто  пъдари.

Дали съм доволна? Екип? Да, може и екип да се нарече, особено в  моментите когато някой просто бива нарочен от един двама модератора.  Тогава е видно колко са сплотени и как работят в екип. По всякакъв начин  са склонни да убедят потребителя, че не е прав. Дори и самите те да не  си вярват. Колкото и да не са сигурни в думите си. Просто се подкрепят  сляпо. Ако влагат толкова усилия и в това, да се вслушат в думите на  потребителите, които изказват гласно мнението си, дори и директно за  някой от екипа, без да се притесняват от това, че не са желани тук, може  би ще успеят да върнат хората, отишли си заради грубото и  подигравателно отношение на няколко човека. А те не са малко. Да, идват и  нови, но бързо си отиват отблъснати от няколкото човека, които просто  се натрапват. Или именно на този екип, не му дреме за хората, оставили  следите си в този форум. Ако е така, то би било жалко.

Даже без да се замисля, бих казала и какви са личните ми забележки към конкретни членове на екипа, но за сега мисля да обобщя мнението си, като го адресирам към екипа като цяло, защото все пак говорим за екип и това дали сме доволни от начина, по който се грижи за реда във форума и най-вече за това потребителите да се чувстват равни, а не дискриминирани спрямо други такива в отношението към тях.

Наскоро Трихо ми се похвали, че ми е свалено нивото на предупреждение. Знаете ли защо нивото ми на предупреждение е свалено? Нивото ми предупреждение е свалено, защото все по-рядко си позволявам да казвам какво мисля, все по-рядко защитавам нападнати несправедливо хора и все по-рядко соча с пръст идиотщините дело на хора от "екипа". Срамувам се от себе си, за това, срамувам се и че нивото ми предупреждение е паднало...

Наскоро Трихо ми се похвали, че ми е свалено нивото на предупреждение. Знаете ли защо нивото ми на предупреждение е свалено? Нивото ми предупреждение е свалено, защото все по-рядко си позволявам да казвам какво мисля, все по-рядко защитавам нападнати несправедливо хора и все по-рядко соча с пръст идиотщините дело на хора от "екипа". Срамувам се от себе си, за това, срамувам се и че нивото ми предупреждение е паднало...

Може би на даден етап, просто разбираш че няма смисъл..знам ли. Хайде да не пиша, че някак си ми е гадно човек от екипа, да ме слага в определения като "глупави фенки", или това е някакъв начин да те приветстват тук...е, как да не си доволен от екипа.....

Зависи как интерпретираш нещата. Според мен нивото ти на предупреждение е намалено, защото определен период от време не е имало нарушение на правилата. Можеш да си кажеш мнението с или без нарушение без значение то дали е положително или отрицателно. Можеш да критикуваш екипа по интелигентен или примитивен начин. Тези, които избират примитивните критики и си позволяват да общуват с останалите арогантно, биват съответно санкционирани :withballoon2:

Малина, би ли дала пример за използване на определението "глупави фенки" от член на екипа?

Ако чак толкова те е срам - да взема да ти "вдигна", а ?!

Като цяло може би да, не знам, не мога да определя точно. От активните модератори в екипа малко са тези, на които думата тежи на мястото си. Тези, в които хората се вслушват. Тези, които правят впечатление. Тези, чиито думи са истински и наистина се грижат това да бъде едно обществено място, а не частен форум на 20-30 човека, които отблъскват и често нападат новите потребители, дори попитали нещо елементарно. Как да съм доволна от такива, които не казват по една свястна приказка на 100 поста, а другото са лигавщини и закачки. То голямата работа. Да триеш тук там по нещо и да наказваш някой. Друга работа май няма. Това ли е целта на екипа? С това ли наистина трябва да се занимават.Не са администратори, за да движат нещата, а са просто пъдари.

Дали съм доволна? Екип? Да, може и екип да се нарече, особено в моментите когато някой просто бива нарочен от един двама модератора. Тогава е видно колко са сплотени и как работят в екип. По всякакъв начин са склонни да убедят потребителя, че не е прав. Дори и самите те да не си вярват. Колкото и да не са сигурни в думите си. Просто се подкрепят сляпо. Ако влагат толкова усилия и в това, да се вслушат в думите на потребителите, които изказват гласно мнението си, дори и директно за някой от екипа, без да се притесняват от това, че не са желани тук, може би ще успеят да върнат хората, отишли си заради грубото и подигравателно отношение на няколко човека. А те не са малко. Да, идват и нови, но бързо си отиват отблъснати от няколкото човека, които просто се натрапват. Или именно на този екип, не му дреме за хората, оставили следите си в този форум. Ако е така, то би било жалко.

Даже без да се замисля, бих казала и какви са личните ми забележки към конкретни членове на екипа, но за сега мисля да обобщя мнението си, като го адресирам към екипа като цяло, защото все пак говорим за екип и това дали сме доволни от начина, по който се грижи за реда във форума и най-вече за това потребителите да се чувстват равни, а не дискриминирани спрямо други такива в отношението към тях.

Освен това "глупави фенки", което и на мен ми е интересно кой и срещу кого го е написал би ли споделила кого визираш под :

1.)някой просто бива нарочен от един двама модератора-кой е този "някой" и кои са "модерторите" ?

2.)Да, идват и нови, но бързо си отиват отблъснати от няколкото човека, които просто се натрапват.-кои са "новите" и кои са няколкото човека, които се натрапват ?

Групова отговорност има само в мъжката баня, а ние тук не сме в такава, че да казваш "изтървах си сапуна и целия екип е виновен за случката след това".

Това с "глупавите фенки" е малко изсмукано от пръстите... В темата "Спорт ли е шахмата" беше написано това:

И в двата случая темата ти става безсмислена - или целта ти е просто да си чешеш пръстите, като се правиш на лошо момче, вървейки срещу останалите и по този начин привличане на глупави фенки, или колкото и да ти се дават доводи, няма да ги разбереш.

След което в "Какво си мислите в момента" аз написах "Мисля си за глупави фенки". Никъде не е споменат конкретен потребител, нито пък има дори намек за такъв. Ако някой се припознава в това определение, проблемът си е негов...

Ако чак толкова те е срам - да взема да ти "вдигна", а ?!

Ти нищо не можеш да ми вдигнеш, сам знаеш, че с пълното съзнание за последствията съм изказвал мнението си по културен и разумен начин. Аз форумът мога да го жертвам, принципите си - не.

1.)някой просто бива нарочен от един двама модератора-кой е този "някой" и кои са "модерторите" ?

2.)Да, идват и  нови, но бързо си отиват отблъснати от няколкото човека, които просто  се натрапват.-кои са "новите" и кои са няколкото човека, които се натрапват ?

Офф, я стига стокхолмски комплекс. Много добре знаеш, че модераторите в този форум имат имунитет срещу казване на истина по техен адрес. Пише го във форумните правила. И после Ада не бил осеян с добри намерения. Форума беше разтурен. Първо ме убеждаваха, че няма нищо такова, после че било нормално, а накрая не остана и кой да ме убеждава в каквото и да било.

Не остана и кого да се убеждава. Всъщност форума умря, погледни какво се пише на тези няколко страници - няколко религиозни души които са призвани да накарат другите да прогледнат, спамърите се броят на едната ми ръка, даже отрепките се вясват рядко, защото няма пред кого да са велики и с кого да си мерят самочувствието, няколко неграмотни умряли вече тинейджъри, изпаднали в нужда, заразени с вируси хора, минувачи които оставят теми в които първият им пост е и последният, а върху им се нахвърлят гладните за емоции отегчени домакини и безработни вземащи заплати да стоят в някой офиси, екипа който се грижи за софтуера и чистенето на вируси, аз, ти... в Калдата не останаха потребители, само потребяващи. Сега ще ме заклеймите като черногледия пророк който предрича апокалипсис в Калдата. Ми не съм, само го констатирам. Умните си заминаха, защото разбраха, че не са ценени за това което са. Преди помнех никове, помнех и имена, сега никой не заслужава това. Изключенията само припомнят, че е имало време когато хората им пукаше как ще рефлектира поведението им върху околните. А критика въобще, ама въобще не можете да носите. Онези които не ме познават в момента гледат с презрение на мен, като към някой от пълнежа на това кръстовище, а онези които ме познават или са долни или безпомощни, като кое от двете е по-лошо ми е трудно да преценя.

Ако някой иска да му изреждам, ще му изреждам, за всичките ми теми които бяха затворени и заради които бях наказван, а после други ги публикуваха и бяха хвалени от същите; за безобидните коментари на които оставаха цитирани правила от форума, сякаш е имало причина да бъдат ползвани; за групови надплювания, обидни реплики от модератори; провокации като трити лична снимка, лична страница, аватари, подписи безброй пъти, изтритата ми галерията със снимки, без и намек от нарушено правило, надсмиването, злоупотребите, разпространяването на лична информация за мен във форума от същите тези модератори които уж трябва да спазват най-газеното от тях нещо - правилата. Тази тема е една голяма лицемерна пумия, защото онези които са си пили уискито на правилната маса знаят че са безпогрешни, особено когато не са, а останалите просто не са наясно кой какво прави и първата реакция в устата им е "кат не ти харесва си ходи". Послушаха ви. Докато тук се разчита на количеството за сметка на качеството утеха ще са ви разни статистики колко регистрации и колко посещения имало. Не останаха потребители, само потребяващи.

Ако някога, някой член на модераторския екип ви обиди персонално, без повод и основание, обърнете се към Kal. Той е като всевиждащото око във форума и ако прецени, че модератора е превишил правата си, последният ще бъде санкциониран. Лично мен ме дразни писането с недомлъвки. Ако някой се чувства засегнат, нека посочи от кого и къде! Само имайте предвид, че заключването,триенето и редактирането на теми и мнения, които не са според правилата не са повод за оплакване!

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

ПП: Ето и че обади един от бисерите на Калдата. Погледнете тази тема и после ако познаете кои са модераторите на раздела наели се с нелеката задача да го развиват и създават приятна атмосфера на творците и посетителите в него, ще ви черпя една студена вода.

Ако някога, някой член на модераторския екип ви обиди персонално, без повод и основание, обърнете се към Kal. Той е като всевиждащото око във форума и ако прецени, че модератора е превишил правата си, последният ще бъде санкциониран. Лично мен ме дразни писането с недомлъвки. Ако някой се чувства засегнат, нека посочи от кого и къде! Само имайте предвид, че заключването,триенето и редактирането на теми и мнения, които не са според правилата не са повод за оплакване!

Това са глупости, дано не си достатъчно наивен за да вярваш в написаното от теб. Когато две седмици за мен стоя обръщението на модератор "червей" с някакви прилагателни, там "долен" или каквото е там и попитах същият модератор, какво ще стане ако аз го нарека така, познай самобанна ли се същият.

ПП: Ето и че обади един от бисерите на Калдата. Погледнете тази тема и после ако познаете кои са модераторите на раздела наели се с нелеката задача да го развиват и създават приятна атмосфера на творците и посетителите в него, ще ви черпя една студена вода.

Това са глупости, дано не си достатъчно наивен за да вярваш в написаното от теб. Когато две седмици за мен стоя обръщението на модератор "червей" с някакви прилагателни, там "долен" или каквото е там и попитах същият модератор, какво ще стане ако аз го нарека така, познай самобанна ли се същият.

Теб и всичките ти профили ги наблюдавам отдавна и това което мога да кажа е, че умишлено търсиш конфронтация с екипа по всевъзможен начин. Бих се учудил, ако някой от модераторския екип е на друго мнение. Е, от известно време си успокоил топката, но следва да приемеш, че не е възможно всички модератори да сме криви...

Офф, я стига стокхолмски комплекс. ...

Много думи и отново не каза нищо конкретно. И понеже спомена в "творението" си за наказание, вдигане и сваляне на нивото ти на предупреждение, си позволявам да публикувам последните три промени в него, защото те са мое дело:

Предупреден от

iovi Дата: 11 август 2010 - 20:11

Изтекло наказание

iovi Дата: 25 юли 2010 - 13:21

Предупредителното ниво е увеличено За поредно нарушение на 2.8 от правилата 10 дена без право за публикуване!

iovi Дата: 19 юли 2010 - 23:19

Предупредителното ниво е увеличено 2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

При следващо редактиране на пост, оставяйки след себе си само точки, тирета или подобни, ще има по-сериозни санкции!

Така, и кое точно не ти е ясно или е нередно? На 19.07. съм ти вдигнал нивото за поредно редактиране от твоя страна на твой пост, оставяйки след себе си само точки. Пратих ти и ЛС с молба да не го правиш повече и ако има пост, който трябва да бъде изтрит, да ми пишеш и ако преценя, че постът наистина вече няма стойност, ще го изтрия, но да не оставяш след себе си постове, които от една страна правят темата от части безсмислена, от друга страна се отразяват не особено добре в индекса на търсачките. Мислейки, че сме се разбрали (поне с такова впечатление бях останал от няколкото ЛС, които разменихме), ти само 6 дена по-късно изсираш отново същото говно в някоя от темите. Е извинявай, но с 10-те дена, които ти дадох, мина наистина метър. Нивото ти е намалено на 11.08. пак от мен и то с няколко степени поради изтеклото ти наказание, а не че си станал примерен или си се отказал от някакви твои принципи, които така и не разбрахме какви са!

Относно множеството ти "изтрити" теми мога само едно да кажа - как ли така престанахме да ти ги трием, точно когато ви беше отнето правото да си ги триете сами? И тази история май мирише от някъде на мърша! За галерията ти не съм сигурен, но освен възможността да си си я пратил сам в небитието, допускам, че е била в неправилен раздел. Преди врем kal изтри по тази причина и моя галерия, но не съм оревал форума затова!

Относно потребители ми се струва, че си противоречиш - хем не били останали такива, хем пък сме държали повече на количеството отколкото на качеството. Сега кое последно е вярно? И след като са останали само "умрели тинейджъри", "отрепки", "безработни" и не знам си още какви, ти какъв го дървиш тук? Що не вземеш и ти да се спасиш при "умните"? За апокалипсиса на Калдата слушаме от години (аз поне от 2006), в същото време форумът расте, а потребителите се увеличават.

И щом толкова те дразни сваленото ти ниво на предупреждение, може веднага да бъде коригирано до нивото, на което е било (пък и по-нагоре)!!!

Темата май пак се обръща от "доволни ли сте от екипа на сайта" в два успоредно протичащи монолога....

До колкото схванах недоволни са "малина" и vorfax.И колко последния каза едно нещо от какво е недоволен ( модераторската намеса на Whitehart в поверения му раздел ), то първата не казва нищо конкретно ?!

Да очакваме ли конкретни факти, или сапунката да продължава ?

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

От Trichnopolis главно не , но тук таме има .. но като цяло мисля ,че екипа е супер :cool: Само не мога да разбера защо Кал не участва в темите .. явно щото са мн тъпи , като мойте хахахха

Темата май пак се обръща от "доволни ли сте от екипа на сайта?" в два успоредно протичащи монолога....

Док, едва ли ще се намерят конкретни факти когато такива липсват. Не че не е имало такива, но ще трябва софтуер за възстановяване на изтрити файлове. Мяркал съм и мои мнения(по-точно липсата им), които са изчезвали напълно, даже и в коша не са, но за повечето съм доволен че така стана, щото предполагам, а за някои съм сигурен че са изцепки...Впрочем може и да има и налични мизерии, които да бъдат посочени от засегнатите лица, но да не смеят по различни причини да ги постнат, било защото са ги предизвикали(гузна съвест), било под страх от наказание. Имам някакви спомени от миналото, когато двама-трима членове на екипа май се бяха поразвихрили, но не ми се занимава да търся, защото по един или друг начин поне най-озъбеният мод вече не е толкова активен или въобще липсва, макар че мястото му може би още се пази. Но и аз няма повече да конкретизирам, понеже не се чувствам засегнат, а и съм доволен от екипа към днешният ден , плюс-минус година време...Може и причината да е, че съм горе-долу наясно вече с тънкостите на форумните правила, които са "неписани" под линията...

П.П. Случайно ли пропусна въпросителната форма "ли" и съответният препинателен знак в ограденият с кавички опит за цитат, където под "сайта", би могло да се разбира както Калдейта като цяло, така и форумите и дори какъвто и да е сайт, щото е без уточнено име...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

....

П.П. Случайно ли пропусна въпросителната форма "ли" и съответният препинателен знак в ограденият с кавички опит за цитат, където под "сайта", би могло да се разбира както Калдейта като цяло, така и форумите и дори какъвто и да е сайт, щото е без уточнено име...

случайно, разбира се - lapsus scribum :ph34r:

За апокалипсиса на Калдата слушаме от години (аз поне от 2006), в същото време форумът расте, а потребителите се увеличават.

+1 че е нараснал само на количество (нищо че може и да има общо с прогресивното затъпяване на нацията ни, и особено тинейджърите). С извинение, но вече дори не ми е интересно да чета компютърните форуми (на Калдейта). Скоро ще отида на мистиката и религията (и ще мина през тийн зоната на здрача) и поне ще знам, че съм ударил дъното. Аз лично, подкрепям "масовия спам"  с нови теми, защото както бях писал преди - така поне имаме шанс да попаднем на нови идеи и мнения, иначе тези теми от по 50+ страници (започващи например 2006 и още незавършени), са ми до болка втръснали и са най-ужасното нещо в целия форум. Но последното се предпочита от модераторите, и води до още по-голям спам в гореспоменатите теми (но за сметка на това успяхте да "убиете" чата).

Да си призная, почнах да ви чета пак новините, но с този нов дизайн се отплесвам кое е старо и кое е ново, и е адски дразнещо като се озова в античните ви ревюта. Обърнете внимание на анкетата: 52% (1773 гласа) не харесваме новия дизайн. Може би и нашето мнение има значение? Също изобщо не съм доволен от новия RichEditor, който само ми тормози Операта с нови редове, html тагове и възможно най-озадачаващото кодиране на текста (което продължавам да го виждам в мейлите от вас).

А, да - държа да отбележа, че т.к. от вас (екипа на Калдейта) зависи дизайна, функционалността, съдържанието и качеството на форума и сайта - ако не сме доволни (или съгласни) от тях, следва че не сме доволни и от вашата работа и вас самите, затова гореизброените критики не са офтопик и за да не се повтарям ги пиша само тук.

П.П. Може  да се отбия и в раздел философия както съм го подкарал, ако не намеря скоро още една кутия с Nestle After eight...

П.П.П. iovi, Калдейта започна като новинарски портал - затова за развитието на сайта трябва да съдим първо по интереса към новините, който гледайки броя коментари е почти нищожен.

Така е, количеството може и да се е увеличило, но качеството определено е паднало, а доста от полезните хора във форума не ги виждам да пишат. Единствените интересни теми за мен станаха теми като тази. Нямам нищо против любовните романи, религия и мистика, вирусната помощ на HiJackThis екипа, но, съжалявам, това са теми, в които не мога да участвам, а те запълват 90% от последните теми. И въпреки че съм доволен от екипа като цяло, допуснаха се много грешки през тези години, една от които е с репутацията, която първо беше точки, после стана звездички, после тази, последната, която в началото беше скрита, после стана явна, за да се даде повод на хората да се джавкат и обвиняват един друг кой какви точки и за какво ги е давал, а решението беше много просто - трябваше да изчистите всички точки репутация на потребителите и едва след това да направите даването на репутация явно кой на кой е давал точки. Другия момент е с последния дизайн, който явно не само според мен е зле, но и според повечето от потребителите. Вярно е и това за дългите теми, поне донякъде, както и за остарелите превюта на програмите.

Да допълня: VIP потребителите (това беше голяма глупост), невъзможността да си изтриеш мнение и да редактираш мнение, по-старо от седмица. Вярно, има логика в това, да не можеш да си изтриеш мнението, когато други са отговаряли на точно това мнение, но оставете на потребителите да преценят кога могат да го изтрият и кога не, още повече, че винаги могат да те цитират.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Отишлите си потребители ги деля на няколко групи:

Сръдливите: получили дребно наказание, например 3 дни забрана за публикуване, за системно нарушение на дадено правило дори и след предупреждение на ЛС. Мислейки си, че след като са "стари кучета" тук, могат да си го позволяват, правят нарушенията от части и умишлено. Уви, правилата трябва да се спазват от всички и след като разговори по ЛС не помагат, сме длъжни да дръннем камбаната, с надежда те да я чуят. Вината за липсата на тези потребители сигурно може да бъде наша :) Има и подсърдени от други потребители. Ако някой е прекалено чувствителен, ние не можем да поемем вината за решението му да не участва.

Изгонените: системни груби нарушения, поради които сме решили, че е по-добре тези хора да не са сред нас. Някои от тях прикачваха вируси към аватарите си, други псуваха наред, трети ръсеха спам и офтопик във всяка тема. Един от тях е прав за едно - не можем да наложим вечен бан на даден човек, а само на даден акаунт. Винаги има начин да се обиколят забраните и да се промъкне някой клонинг. Можем обаче да спрем участието на човека и това го доказваме постоянно. За липсата на тези хора признавам, вината е изцяло наша :ph34r:

Променилите се: с времето се променя както човекът, така и интересите му. Преди години си разполагал със свободно време, интересите ти са били софтуер или хардуер, нормално е да си активен. Днес те е грабнал животът, имаш работа, която отнема голямата част от това свободно време, семейство, деца, на които посвещаваш останалата част от него и за форума остават няколко до николко минути на ден.

За някои вината сигурно е при нас за това, че се стремим правилата да се спазват, за други вината е в потребителите или в самите отишли си. При трети вина няма, просто приоритетите са се променили. Но не бива всичко да се пише на задника на екипа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.