Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Не приписваш ли дефект на Богът с тези си думи?Бог е с нас със Знанието си и Зрението си(които са различни от нашите),не се състои в нас.

Убедена съм,че Иисус не е казал нищо такова.

Ти съзнателно избягваш да мислиш за Съдния Ден :)

Не. Не преписвам дефект на Бог. Той е съвършен. Иисус Христос също е съвършен.

Доста неща избягвам да мисля, Алия. Усетих, че няма да мога да ги измисля, но... моето мислене(или немислене) е безинтересно.

Знаеш ли... много неща не е казал Иисус Христосд в прав текст, но това за което питаш, го е казал:

"В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас." - Йоан 14:20

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

не.харис не съм го гледал , даже и не съм го и чувал.

Върни се пак на пост 127, който явно си пропуснал. Там има линк, т.е. поставяш курсора на мишката върху подчертаната дума и когато се превърне в ръчичка с показалец кликваш... Твърдението ти, че интелект + атеизъм е = на сатана, не е смислено. Ще приведа един цитат, а ти ми отговори звучи ли ти христянски и съгласен ли си с него. Цитатът:

Христянското ми чувство ми подсказва, че моят Господ и Спасител е бил борец. То ми посказва също, че този мъж, отхвърлен някога от тълпата и заобиколен само от шепа последователи, е осъзнал какво представляват евреите и е призовал хората да се борят срещу тях. И Бога ми, Той е бил по-велик не като страдалец, а като борец.

Е, звучи ли ти по христянски? После ще ти кажа кой е автора и ще дам продължението на цитата.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ами то и възмездието не предполага свобода на волята.

свобода на волята щеше да има ако нямаше следствие респ. възмездие

fermera88,ако нямаше "възмездие" и имаше само добро-тогава за каква свобода може да говорим?!Та,за да имаш свобода на волята ти трябва по някакъв начин да си доказал,че имаш воля. ;)

Aliah,Бог е съвършен.Че ти или който,и да е има проблем с разбирането Му,и мисли,че Той би могъл да създаде нещо с дефекти-определено грешката е в теб самата,а Бог си е такъв,какъвто е.И понеже fermera88 написа нещо,дай да се замислим върху него:"Христос е казал "Във вас живее божествената искра.Вие сте Богове""Защото на няколко пъти те питах как ти си Дух,душа и тяло,и дали контролираш всички процеси във физическото ти тяло съзнателно,но ти избягваш въпроса.Нел е права,но и ти си права.Сама разгадай мистерията.Защото нямам право да ти нарушавам свободният избор да НЕ знаеш.Но,ако пожелаеш винаги може да разбереш някои неща-включително и как Бог хем е Бог,как е вътре в нас,или около нас-интересна дилема,а?! ;)За Съдния ден-не мислиш ли,че е избягване на мислене за настоящето и сега като мислим само за Съдния ден.Е,Съдният ден ще дойде-е,и?!Какво от това?!Какво толкова те плаши или притеснява?!Ден като ден.Всеки според заслуженото му,но в крайна сметка Бог е вечен,тъй че какъв е проблемът по-точно,че нещо не разбрах или трябва да треперим какво ще ни се случи някога-еми,то така,или иначе във всеки един момент човек може да умре,и тогава за този човек-този момент ще е Съдния ден.Е,и какво трябва да ни притеснява по-точно?!Този,който знае какво мисли/върши и прочие-еми,той си е спокоен по всяко време.Не мога да разбера теб какво толкова те плаши,че се опитваш и другите хора да вкараш в паника?!Или мислиш,че по време на Равносметката другите ще могат да направят нещо за другте?!Че то и в момента на земята това нещо е трудно-всеки отговаря предимно за себе си,а,и това да изповядваш една религия само от страх от някакъв си ден-меко казано ми е интересно,но всеки сам знае себе си.Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

бла-бла,гадаеш.Не е ли по-добре да прочетеш?Арогантните хора винаги са губещи.

Каква по-голяма арогантност от това да мислиш, че твоята религия е единствената, която има достъп до истината?

fermera88,мен ми е интересно откъде знаеш какво са атеистите?!И второ дай определение за Сатана?!Намасте. :)

Информацията в Свещените книги е закодирана. Всяко изречение в тях ни звучи много простичко и ясно разбираемо, но не е така. То крие в себе си много повече смисъл, отколкото намираме на пръв поглед. По религиозна принадлежност съм православна християнка. Обаче ЗНАМ, че Бог е един, независимо с какви имена Го наричаме. ЗНАМ и, че Вселената е еманация на Бог. Той се проявява чрез всичко, сътворено от Него в материалния свят. Той е във всеки от нас, и във всичко около нас. Създал ни е по свой образ и подобие - творци във всички аспекти. Това е моето знание в няколко изрчения. Мисля си, че е излишно да се "разчепква" всяко изречение в Свещените книги и да се подлага на логическата ни мисъл (следствие на мозъчната ни дейност, незнаейки какво е човешкият, нашият ум и какво "може и съдържа" той... ...). В тишината, в сърцето е знанието. Така си "мисля"... ...

Звездице Синя, не се нервирай, присъдата е издадена, просто чакаме съдия-изпълнителя да дойде да прибере дълговете. Всички хора на този свят го чакат от момента от който се родят. В този смисъл тъй нареченият Апокалипсис, не е, и няма да бъде общ като дата, но пък е общ като изход, накъде води изхода, ами тук нещата отново стават индивидуални. Странно ми е да пиша тези думи като атеист, но всъщност следвам пътя на логиката, която е толкова универсално приложима, че с нейна помощ може да се достигне до някакво частично тълкование на текст от, в случая, "Откровение". Естествено приложих сдвоена гледна точка, както от позицията на човек който вярва че има Бот, така и на напълно земен обикновен човек, който счита смъртта (и не е неправ), като личен, индивидуален апокалипсис, общ като изход за всички хора, защото всички умират, оттук нататък погледа е религиозен, от който следва че физически умрелият човек, или по-скоро неговият дух трябва да поеме в посоката която му е отсъдено да следва, като са взето предвид деянията му приживе - та от там отново нещата след общият изход - смъртта, стават индивидуални. А защо присъдата е издадена ли? След като Бог е съвършен и всезнаещ, значи му е ясно стъпка по стъпка как ще изживее живота си всеки човек, така присъдата си човек издейства със самото си раждане. Та къде остна свободният избор освен на думи, или ние просто живеем в илюзията че избираме свободно? Наистина съвършена илюзия!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Искаш да кажеш, че Бог няма свобода да решава дали да ни накаже или не? Е, що за Бог е тогава?

"Във вас живее божествената искра.Вие сте Богове" Къде Спасителят е казал такова нещо? Моля, дай източник.

нещо ти куца логиката май...

Бог-Творец е създал света такъв какъвто е.

И следствията който се стоварват върху нас са резултат

от това творение.Тук няма дилема свобода-несвобода по отношение на Бога.

Божествените "понятия" не са човешките такива , в случая твоите.нали?

да точно това са думи на Христос.Източник- езотеричното християнство.

тука логиката не работи.

fermera88,ако нямаше "възмездие" и имаше само добро-тогава за каква свобода може да говорим?!Та,за да имаш свобода на волята ти трябва по някакъв начин да си доказал,че имаш воля. ;)

Aliah,Бог е съвършен.Че ти или който,и да е има проблем с разбирането Му,и мисли,че Той би могъл да създаде нещо с дефекти-определено грешката е в теб самата,а Бог си е такъв,какъвто е.И понеже fermera88 написа нещо,дай да се замислим върху него:"Христос е казал "Във вас живее божествената искра.Вие сте Богове""Защото на няколко пъти те питах как ти си Дух,душа и тяло,и дали контролираш всички процеси във физическото ти тяло съзнателно,но ти избягваш въпроса.Нел е права,но и ти си права.Сама разгадай мистерията.Защото нямам право да ти нарушавам свободният избор да НЕ знаеш.Но,ако пожелаеш винаги може да разбереш някои неща-включително и как Бог хем е Бог,как е вътре в нас,или около нас-интересна дилема,а?! ;)За Съдния ден-не мислиш ли,че е избягване на мислене за настоящето и сега като мислим само за Съдния ден.Е,Съдният ден ще дойде-е,и?!Какво от това?!Какво толкова те плаши или притеснява?!Ден като ден.Всеки според заслуженото му,но в крайна сметка Бог е вечен,тъй че какъв е проблемът по-точно,че нещо не разбрах или трябва да треперим какво ще ни се случи някога-еми,то така,или иначе във всеки един момент човек може да умре,и тогава за този човек-този момент ще е Съдния ден.Е,и какво трябва да ни притеснява по-точно?!Този,който знае какво мисли/върши и прочие-еми,той си е спокоен по всяко време.Не мога да разбера теб какво толкова те плаши,че се опитваш и другите хора да вкараш в паника?!Или мислиш,че по време на Равносметката другите ще могат да направят нещо за другте?!Че то и в момента на земята това нещо е трудно-всеки отговаря предимно за себе си,а,и това да изповядваш една религия само от страх от някакъв си ден-меко казано ми е интересно,но всеки сам знае себе си.Намасте. :)

самия факт че Христос се е въплатил в тялото на Исус от Назарет, при кръщението на река Йордан

доказва Божествения произход ,Божествената същност и Божественото бъдеще на човека.Ние сме Богове.

Човек е тяло душа и дух.чрез духа човекът е свързан с боговете.Човекът е обиталище на боговете.

който отрича това все едно казва че хората са си просто животни.

Редактирано от fermera88 (преглед на промените)

Звездице Синя, не се нервирай, присъдата е издадена, просто чакаме съдия-изпълнителя да дойде да прибере дълговете. Всички хора на този свят го чакат от момента от който се родят. В този смисъл тъй нареченият Апокалипсис, не е, и няма да бъде общ като дата, но пък е общ като изход, накъде води изхода, ами тук нещата отново стават индивидуални. Странно ми е да пиша тези думи като атеист, но всъщност следвам пътя на логиката, която е толкова универсално приложима, че с нейна помощ може да се достигне до някакво частично тълкование на текст от, в случая, "Откровение". Естествено приложих сдвоена гледна точка, както от позицията на човек който вярва че има Бот, така и на напълно земен обикновен човек, който счита смъртта (и не е неправ), като личен, индивидуален апокалипсис, общ като изход за всички хора, защото всички умират, оттук нататък погледа е религиозен, от който следва че физически умрелият човек, или по-скоро неговият дух трябва да поеме в посоката която му е отсъдено да следва, като са взето предвид деянията му приживе - та от там отново нещата след общият изход - смъртта, стават индивидуални. А защо присъдата е издадена ли? След като Бог е съвършен и всезнаещ, значи му е ясно стъпка по стъпка как ще изживее живота си всеки човек, така присъдата си човек издейства със самото си раждане. Та къде остна свободният избор освен на думи, или ние просто живеем в илюзията че избираме свободно? Наистина съвършена илюзия!

sliderum,аз съм си спокойна.Интересни въпроси си задаваш ти,особено за атеист.Бог е съвършен и всезнаещ,да.За свободната воля-въпрос на избор е.Всеки човек сам си избира някои неща,по-скоро една част от него,за да сме точни.Но кажи ми,колко хора реално се замислят какво е Бог или дори те самите?!Колко хора си дават сметка,че те самите,дори са нещо различно от това,което виждат или докосват?!Много въпроси без отговор,а отговорът е в нас винаги,но кой да погледне в себе си-нали е по-интересно,и някак по-безотговорно все друг да ти е виновен,или други?!За Апокалипсиса и смъртта на всеки човек-туй това е донякъде,но я ми кажи защо всеки човек иска след като умре светът да свърши?!Защо толкова егоизъм?!Демек,понеже те умират,искат всички да умрат с тях?!Защо?!От много обич ли?!А картите-те,вече са раздадени и макар Бог да знае всяка една карта,ние,самички избираме някои неща.Има доста ограничения и правила,да-но има,и други неща,нали така?!За илюзията-щом е илюзия-защо не излезеш от нея,а?!Да,най-добрият роб е този,който си мисли,че е свободен,несъмнено-съгласна съм с теб.Но още по-съвършената илюзия е това да си мислим,че всеки наш избор е без последствие/я.И че понеже,видиш ли сме свободни може да си правим,каквото поискаме(свобода и свободия не бяха ли различни неща,хах).А накрая дори не знаем какво правим и защо.А и какво означава да избираш свободно-дали някой се замисля,или просто само така е прието да мислим?! ;):)

самия факт че Христос се е въплатил в тялото на Исус от Назарет, при кръщението на река Йордан

доказва Божествения произход ,Божествената същност и Божественото бъдеще на човека.Ние сме Богове.

Човек е тяло душа и дух.чрез духа човекът е свързан с боговете.Човекът е обиталище на боговете.

който отрича това все едно казва че хората са си просто животни. fermera88,а кой е бил Иисус?!А и откога има нужда да се въплъщава нещо,което поначало си е в нас самите?!Просто доста голям % от хората нямат връзка с онази част от себе си,която ни отличава от животните.А и животните-също са създания на Бог.Още създаването на човека доказва някои неща.Но щом за теб доказателството е кръщението на река Йордан-лошо няма.Но всички хора ли са християни или наясно с тази история,или всеки да се оправя как знае?!Извинявай,но нямам идея за кои богове имаш предвид.Човекът си е човек,творение на Бог и не знам за какво обиталище на какви богове имаш предвид.Чрез Духът сме свързани с нещо,да-но с боговете-айде,бе?!А с кои богове по-точно сме свързани?!Намасте. ;)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Върни се пак на пост 127, който явно си пропуснал. Там има линк, т.е. поставяш курсора на мишката върху подчертаната дума и когато се превърне в ръчичка с показалец кликваш... Твърдението ти, че интелект + атеизъм е = на сатана, не е смислено. Ще приведа един цитат, а ти ми отговори звучи ли ти христянски и съгласен ли си с него. Цитатът:

Христянското ми чувство ми подсказва, че моят Господ и Спасител е бил борец. То ми посказва също, че този мъж, отхвърлен някога от тълпата и заобиколен само от шепа последователи, е осъзнал какво представляват евреите и е призовал хората да се борят срещу тях. И Бога ми, Той е бил по-велик не като страдалец, а като борец.

Е, звучи ли ти по христянски? После ще ти кажа кой е автора и ще дам продължението на цитата.

посоченият цитат е доста неверен от гледна точка на християнството.няма значение кой го е казал.

не става въпрос за борба?

А че величието на Христос е и в неизмеримото му страдание - тука не може да има 2 мнения.

Величието му е именно в неговата ЖЕРТВА.Той жертва самия себе си в името на човека.

добавка за Сатана- интелект+атеизъм=сатанист

Точно такива хора обича Сатаната.

посоченият цитат е доста неверен от гледна точка на християнството.няма значение кой го е казал.

А че величието на Христос е и в неизмеримото му страдание - тука не може да има 2 мнения.

Величието му е именно в неговата ЖЕРТВА.Той жертва самия себе си в името на човека.

добавка за Сатана- интелект+атеизъм=сатанист

Точно такива хора обича Сатаната.

fermera88,ок-ти си на това мнение.Но я ми кажи защо Бог е създал Сатаната?!И си против интелекта,така ли?!Викаш колко човек по-малко знае-по-добре(е,понякога и аз сам на това мнение,хах:Д).Намасте. :)

fermera88,мен ми е интересно откъде знаеш какво са атеистите?!И второ дай определение за Сатана?!Намасте. :)

определенията ги искат тези който нямат усет за нещата.

дай определение за Буда.Дай определение за човек.

Дай определение за точка.Дай определение за измерение.

Ако петела е цар на кокошките , то какъв е петела според лъва?

а какъв е лъва според петела?

Схващаш ли къв въпрос задаваш.

Кое определение за Сатана искаш - човешкото или божественото.

или това на неговите фенове - човеци и богове.

...

В Тартар изотвеки,

дълбоко под Етна

затворен е дух несломим.

Низвергнат жестоко

от Зевс Огнеоки,

Тифон пак изправя гърди.

И чака да дойде

момента, във който

ще паднат железни врати,

а Пустата Сянка -

на Хаос детето

погълне ще всичко с очи...

-------------------

И пустата сянка

изпълзя от дълбоко

отдолу през седем земи

на морския бряг

видях да излиза

=1"]Звяр тъмен със седем глави

и десет му бяха рогата големи

с краката на мечка върви

на тяло петнисто от леопарда,

главите му с лъвски усти.

И паднаха всинца

пред звяра чутовен

"Кой може да Му устои?"

а който не падна

пред призрака тъмен

загина в неравни войни...

sliderum,аз съм си спокойна.Интересни въпроси си задаваш ти,особено за атеист.Бог е съвършен и всезнаещ,да.За свободната воля-въпрос на избор е.Всеки човек сам си избира някои неща,по-скоро една част от него,за да сме точни.Но кажи ми,колко хора реално се замислят какво е Бог или дори те самите?!Колко хора си дават сметка,че те самите,дори са нещо различно от това,което виждат или докосват?!Много въпроси без отговор,а отговорът е в нас винаги,но кой да погледне в себе си-нали е по-интересно,и някак по-безотговорно все друг да ти е виновен,или други?!За Апокалипсиса и смъртта на всеки човек-туй това е донякъде,но я ми кажи защо всеки човек иска след като умре светът да свърши?!Защо толкова егоизъм?!Демек,понеже те умират,искат всички да умрат с тях?!Защо?!От много обич ли?!А картите-те,вече са раздадени и макар Бог да знае всяка една карта,ние,самички избираме някои неща.Има доста ограничения и правила,да-но има,и други неща,нали така?!За илюзията-щом е илюзия-защо не излезеш от нея,а?!Да,най-добрият роб е този,който си мисли,че е свободен,несъмнено-съгласна съм с теб.Но още по-съвършената илюзия е това да си мислим,че всеки наш избор е без последствие/я.И че понеже,видиш ли сме свободни може да си правим,каквото поискаме(свобода и свободия не бяха ли различни неща,хах).А накрая дори не знаем какво правим и защо.А и какво означава да избираш свободно-дали някой се замисля,или просто само така е прието да мислим?! ;):)

който отрича това все едно казва че хората са си просто животни. fermera88,а кой е бил Иисус?!А и откога има нужда да се въплъщава нещо,което поначало си е в нас самите?!Просто доста голям % от хората нямат връзка с онази част от себе си,която ни отличава от животните.А и животните-също са създания на Бог.Още създаването на човека доказва някои неща.Но щом за теб доказателството е кръщението на река Йордан-лошо няма.Но всички хора ли са християни или наясно с тази история,или всеки да се оправя как знае?!Извинявай,но нямам идея за кои богове имаш предвид.Човекът си е човек,творение на Бог и не знам за какво обиталище на какви богове имаш предвид.Чрез Духът сме свързани с нещо,да-но с боговете-айде,бе?!А с кои богове по-точно сме свързани?!Намасте. ;)

това че не разбираш християнството си е твой проблем.

и къв е този въпрос според теб -кой е бил Иисус?

ЕГН-то лиму искаш, постоянен адрес...

Исус е бил човек , толкова високо развит , че е могъл да предостави тялото си

за обиталище на самия Господ...

И говоря за богове- значи за духовни същности и индивидуалности.

Ами като творение на Бога, човек е обитаван от Бога чрез живота който има В тялото.

това че не разбираш християнството си е твой проблем.

и къв е този въпрос според теб -кой е бил Иисус?

ЕГН-то лиму искаш, постоянен адрес...

Исус е бил човек , толкова високо развит , че е могъл да предостави тялото си

за обиталище на самия Господ...

И говоря за богове- значи за духовни същности и индивидуалности.

Ами като творение на Бога, човек е обитаван от Бога чрез живота който има В тялото.

fermera88,аз ли не разбирам християнството или ти?!Замисли се сериозно върху въпроса.И един съвет от мен-ЗАПОЧНИ да мислиш със собствената си глава,а стига "хваща" оттук-оттам информация за някои неща.Не,попитах те човекът Иисус кой е бил.Но ти явно разлика между Иисус и Христос не правиш.И какво ще рече Иисус да предостави тялото си за обиталище на самия Господ...Сигурно,ако те питам кой е Господ-пак ще ме питаш дали му искам ЕГН-то.Камо ли пък,ако задам въпрос КАКВА е РАЗЛИКАТА между Господ и Бог?!Или за теб такава няма,а?!Или пък мислиш,че Христос,и Господ са едно и също нещо,а(е,може и да са-знае ли човек)?!Е,последно?!Човекът е човек!!!Няма нужда да сме скачени съдове на никого друг.ОБИТАЛИЩЕ знаеш ли какво е?!Тялото на човека е истинският храм(Иисус Христос го е казал в Библията,но видиш ли тези,които са го чули да казва,че ще съгради храма за 3 дни,ако го разрушат са мислили,че говори за друго май,а?!).Намасте. :)

определенията ги искат тези който нямат усет за нещата.

дай определение за Буда.Дай определение за човек.

Дай определение за точка.Дай определение за измерение.

Ако петела е цар на кокошките , то какъв е петела според лъва?

а какъв е лъва според петела?

Схващаш ли къв въпрос задаваш.

Кое определение за Сатана искаш - човешкото или божественото.

или това на неговите фенове - човеци и богове.

fermera88,мерси,стана ми ясно,че ти самия си толкова объркан,че няма накъде,но се стремиш да убедиш другите в нещо,в което ти самия не знаеш дали,и доколко вярваш.Определение за Буда-Посветен.Определение за човек-многоизмерно същество.Точка-пунктуационен знак.Измерение-място в пространството.А какъв е лъва според петела?!-Виж,мисля,че ще трябва да питаш самия петел. ;) Засега съм си просто човек. А че ти нямаш определение за нещата и с това,че "определенията ги искат тези,който нямат усет за нещата"-много странно изказване.Ти,нямаш ли знанието-имай си,колкото искаш усет.И не си бий главата в компютъпа,че ще ти станат цицини,хахаха. :) Намасте. :)

да точно това са думи на Христос.Източник- езотеричното християнство.

тука логиката не работи.

Като не работи, защо предлагаш да заменим понятието възмездие с понятието причинност? Каузалността е логическа категория. Има 4 основни каузални схеми: класическа причинност (ако А, то В), статистическа/вероятностна (А е причина на В, ако В настъпва по-често ако А е налице, отколкото ако А отсъства), контрафактическа (ако не-А, то не-В) и манипулабилистка причинност (А е каузално свързано с В, ако всяка промяна в А води до промяна в В, но не и обратното). Уф, забравих, че на мен логиката ми куца :)

Източникът на тези думи, казваш, бил езотеричното христянство. По-конкретно не може ли? За писмена или за устна приемственост говориш. Ако е първото, това трябва да е конкретен текст, който си има конкретно име, нали така?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

-------------------

И пустата сянка

изпълзя от дълбоко

отдолу през седем земи

на морския бряг

видях да излиза

=1"]Звяр тъмен със седем глави

и десет му бяха рогата големи

с краката на мечка върви

на тяло петнисто от леопарда,

главите му с лъвски усти.

И паднаха всинца

пред звяра чутовен

"Кой може да Му устои?"

а който не падна

пред призрака тъмен

загина в неравни войни...

* * *

Запалена сянка,

изтляваща бавно -

пет смазани

мъртви глави.

В Етиопската пустош,

нахрани Ти людете -

о много преславний -

мой Ел Шадаи!

Правилно, неверен е. Той е от една реч на Адолф Хитлер от 1922 г. Той е използвал вярата, за да се опита да осъществи своите собствени налудни и параноични идеи. Вярвал е, че е оръдие на божественото провидение. Мнозина религиозни хора са му повярвали и са го последвали. Мнозина атеисти са застанали срещу него. Сляпата, догматична вяра прави човек податлив на манипулации.

Айде със здраве, че почна мача...

fermera88,аз ли не разбирам християнството или ти?!Замисли се сериозно върху въпроса.И един съвет от мен-ЗАПОЧНИ да мислиш със собствената си глава,а стига "хваща" оттук-оттам информация за някои неща.Не,попитах те човекът Иисус кой е бил.Но ти явно разлика между Иисус и Христос не правиш.И какво ще рече Иисус да предостави тялото си за обиталище на самия Господ...Сигурно,ако те питам кой е Господ-пак ще ме питаш дали му искам ЕГН-то.Камо ли пък,ако задам въпрос КАКВА е РАЗЛИКАТА между Господ и Бог?!Или за теб такава няма,а?!Или пък мислиш,че Христос,и Господ са едно и също нещо,а(е,може и да са-знае ли човек)?!Е,последно?!Човекът е човек!!!Няма нужда да сме скачени съдове на никого друг.ОБИТАЛИЩЕ знаеш ли какво е?!Тялото на човека е истинският храм(Иисус Христос го е казал в Библията,но видиш ли тези,които са го чули да казва,че ще съгради храма за 3 дни,ако го разрушат са мислили,че говори за друго май,а?!).Намасте. :)

Абе аз разликата между Исус и Христос много добре я правя, ама ти май не си наясно очевидно.

ако питаш мен ти не си много в съзнание.вие будистите сте си напушени по условие.

за съжаление имаш доста негативни хиндуистки наноси- тоест инфантилна и доста елементарна представа за Духовния свят.и не ми се прави на разбираща християнството, щото като знам колко не знаеш

ми ставаш смешна.

а и четеш ли кво съм написал - Исус предоставя тялото на Господа(Христос).

Значи има разлика между двамата - това и дете ще го разбере.Материалното става обиталище на нематериалното.капиш?

И не разсъждавай върху християнството- че само глупости дърдориш.

Явно не си чела Евангелията, щото там Христос говори за човека

като обиталище на Бога.Апостолите също.Та преди да плямпориш почети малко поне Библията.

А разликата между Господ и Бог-отец - ще четеш и може би ще разбереш.

То с четене само не става де.Вие искате всичко на тепсия.

Приятно четене...и късмет

Като не работи, защо предлагаш да заменим понятието възмездие с понятието причинност? Каузалността е логическа категория. Има 4 основни каузални схеми: класическа причинност (ако А, то В), статистическа/вероятностна (А е причина на В, ако В настъпва по-често ако А е налице, отколкото ако А отсъства), контрафактическа (ако не-А, то не-В) и манипулабилистка причинност (А е каузално свързано с В, ако всяка промяна в А води до промяна в В, но не и обратното). Уф, забравих, че на мен логиката ми куца :)

Източникът на тези думи, казваш бил езотеричното христянство. По-конкретно не може ли? За писмена или за устна приемственост говориш. Ако е пъвото, това трябва да е конкретен текст, който си има конкретно име, нали така?

не предлагам да се заменят които и да било понятия s drugi.

Но в думата възмездие се съдържа някакъв елемент на отмъщение, омраза.

затов дадох примерите с алкохолизма- че не става въпрос за възмездие , а за това че всички неща в

света са взаимно свързани и вазимно си въздействат, унищожават,хармонират.

Бог не седи на главата ни да следи кво вършим за да получим наказанието му...

И няма смисъл да прилагаш тука някакви си каузални схеми, ако си чувал за геометрия

на Лобачевски-Бояй например.Тук не говорим за логиката от гл точка на адвоката или прависта.

а относно езотериичното християнство, по скоро става въпрос за особен вид устно предавано знание.

и разбира се че става въпрос за конкретен текст, но ако имах възможност да го постна

щях да съм го направил.просто го нямам в наличост в PC вариант.

Абе аз разликата между Исус и Христос много добре я правя, ама ти май не си наясно очевидно.

ако питаш мен ти не си много в съзнание.вие будистите сте си напушени по условие.

за съжаление имаш доста негативни хиндуистки наноси- тоест инфантилна и доста елементарна представа за Духовния свят.и не ми се прави на разбираща християнството, щото като знам колко не знаеш

ми ставаш смешна.

а и четеш ли кво съм написал - Исус предоставя тялото на Господа(Христос).

Значи има разлика между двамата - това и дете ще го разбере.Материалното става обиталище на нематериалното.капиш?

И не разсъждавай върху християнството- че само глупости дърдориш.

Явно не си чела Евангелията, щото там Христос говори за човека

като обиталище на Бога.Апостолите също.Та преди да плямпориш почети малко поне Библията.

А разликата между Господ и Бог-отец - ще четеш и може би ще разбереш.

То с четене само не става де.Вие искате всичко на тепсия.

Приятно четене...и късмет

fermera88,интересно как стигна до умозаключението,че съм будистка.А инак-мерси,развесели ме,надявам се и аз теб. :)Усещам,че си доста враждебен настроен,а нали знаеш какво е казал Иисус за враговете и обичта.Това,че въпрсите,които съм задала-ти няма как да ми отговориш е едно на ръка,а това,че ме обиждаш-съвсем друго.Честно казано-ти,ако знаеше приликата на Господ и Бог-отез нямаше да пишеш,че по време на кръщението Иисус Христос е станал обиталище на не знам си какво.Някои неща се разбират със сърцето.А някои хора избират(което си е тяхно изконно право,де,помеждодругото) логиката или (раз)съжденията на някой друг,защото наистина е по-лесно,и на тепсия,както ти искаш,помеждодругото.Но скъпи,fermera88-рядко това,което ти искаш,го искат и другите хора,нищо,че сигурно ти така си мислиш-въпрос на разбиране е.Но всеки според вярата му.Аз съм дотук!Нямам право да ти нарушавам правото да НЕ знаеш.Който иска-намира начин да разбере.Мир и много Светлина!!!Усмивки!!! :cool: Намасте. :)

fermera88,мерси,стана ми ясно,че ти самия си толкова объркан,че няма накъде,но се стремиш да убедиш другите в нещо,в което ти самия не знаеш дали,и доколко вярваш.Определение за Буда-Посветен.Определение за човек-многоизмерно същество.Точка-пунктуационен знак.Измерение-място в пространството.А какъв е лъва според петела?!-Виж,мисля,че ще трябва да питаш самия петел. :) Засега съм си просто човек. А че ти нямаш определение за нещата и с това,че "определенията ги искат тези,който нямат усет за нещата"-много странно изказване.Ти,нямаш ли знанието-имай си,колкото искаш усет.И не си бий главата в компютъпа,че ще ти станат цицини,хахаха. :cool: Намасте. :)

като ти чета определението за Буда ми става ясно че не знаеш и това.

Е под точка имах предвид геометричното понятие ама нейсе.

А с определението ти за пространство си можеш да кандидатстваш за тъпизъм на месеца.

И ограничи конопа че не можеш да се намериш в собствените си мисли...

fermera88,интересно как стигна до умозаключението,че съм будистка.А инак-мерси,развесели ме,надявам се и аз теб. :)Усещам,че си доста враждебен настроен,а нали знаеш какво е казал Иисус за враговете и обичта.Това,че въпрсите,които съм задала-ти няма как да ми отговориш е едно на ръка,а това,че ме обиждаш-съвсем друго.Честно казано-ти,ако знаеше приликата на Господ и Бог-отез нямаше да пишеш,че по време на кръщението Иисус Христос е станал обиталище на не знам си какво.Някои неща се разбират със сърцето.А някои хора избират(което си е тяхно изконно право,де,помеждодругото) логиката или (раз)съжденията на някой друг,защото наистина е по-лесно,и на тепсия,както ти искаш,помеждодругото.Но скъпи,fermera88-рядко това,което ти искаш,го искат и другите хора,нищо,че сигурно ти така си мислиш-въпрос на разбиране е.Но всеки според вярата му.Аз съм дотук!Нямам право да ти нарушавам правото да НЕ знаеш.Който иска-намира начин да разбере.Мир и много Светлина!!!Усмивки!!! :cool: Намасте. :)

разбирам че нямаш кво да кажеш затова минаваш на тема съветите на Пена клюкарката

.тъпо!Другото което е ясно е че си жертва на собственото си невежесво .

дано намериш някой да ти помогне, освен ако не е късно де...

а относно езотериичното християнство, по скоро става въпрос за особен вид устно предавано знание.

и разбира се че става въпрос за конкретен текст, но ако имах възможност да го постна

щях да съм го направил.просто го нямам в наличост в PC вариант.

Добре де, как му е наименованието на този текст? Кой е автора/авторите? А какво общо има Лобачевски с темата, не разбрах, ама карай...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.