Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Ех,стеротипите са грозно нещо,уви.

Блу-права си за много неща.Пропускаш обаче факта,абсолютно всички психично нормални хора

имат вродена предразположеност да вярват,че има нещо Висше и търсят смисъл на живота си дори и да е само в определени моменти от живота им.

Господ им е и знаци и възможност да ги разпознаят и разберат.Останалото е техен избор,който е дар,

чрез който хората превъзхождат ангелите.Господ обича усилията.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето колко е простичко: 1. Бог-Отец е ИЗВЪН Универса, извън Битието. Той го обгръща, прониква, планира, еманира и абдейтва. 2. Бог-син е В Универса, в Битието - Той е конкретна еманация на Бог-Отец и като феноменален субект подлежи на логически анализ и синтез /субстратен, функционален и системен подход/ от нас, хората. 3. Светият Дух - Божието дихание, Божията сила, Божието присъствие В Универса, в Битието - усеща се от всеки от нас и особено в определени моменти и ситуации. Той ни докосва, въздейства и помага по Пътя.Или точно обратното :beer:

Публикувано изображение ей ,валио, кви глупости изрече......... аве някой сядал ли е да прочете Библията и да види- по тоя въпрос дали Исус е казал нещо Публикувано изображение

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Публикувано изображение ей ,валио, кви глупости изрече......... аве някой сядал ли е да прочете Библията и да види- по тоя въпрос дали Исус е казал нещо Публикувано изображение

Къде съм казал, че цитирам Библията?

Това си е мое мнение и приемам като обида Вашата квалификация :beer:

Мнението ти не се "свързва " според Библията... Ама кой да я чете.... ( вместо да обсъждате нещо- което не го знаете- прочете Библията и 7те вселенски събора) и после обсъждайте Нещо което е било гласувано- защо ли е било гласувано-...... много пишете ама "нищо" не знаете по тия въпроси, нито оригиналните текстове на арамейски и гръцки и на иврит. Проучи по тая тема да видим- до какво ще стигнеш(няма да ти е лесно да намериш отговори за нещо- което не се говори"много" а се крие усърдно)

Според аналогията на Християните:

1.Семка-сама по себе си е ПОРТОКАЛ

2.Месеста сърцевина-сама по себе си е ПОРТОКАЛ

3.Кора-сама по себе си е ПОРТОКАЛ

Това дава 3 портокала,нека сега видим как ги сравняват:

Алиа, невръстно дете разбира, че е един портокал(за пръв път чувам това обяснение впрочем),

а ти не го разбираш.

Ако преди не си била християнка, бих махнала с ръка, но ти си била и явно не си положила никакви усилия(Бог изисква усилия)да го разбереш.

С такова мислене(което е липса на мислене) няма как да разбереш думите на Валентинус.

Но ще ти предложа едно много по-лесно описание, дано него да разбереш.

Слънцето, лъчът светлина и топлината генерирана от този лъч.

Всъщност... не е толкова лесно да се разбере тринитарианството, но с малко усилие, се постига резултат.

Успех!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Но това не е всичко!Троичните Християни измислят и други глупави примери в подкрепа на това да ни накарат да вярваме,че 3 бога са 1 бог...

Слънцето, лъчът светлина и топлината генерирана от този лъч.

Всъщност... не е толкова лесно да се разбере тринитарианството, но с малко усилие, се постига резултат.

Успех!

За да се разберат нелогичните измислици бая усилия трябват.

Бъркаш ''атрибути'' със ''същност'',КОЕТО Е ГРУБА ГРЕШКА.

Успеха е монотеизма,не политеизма.

Къде съм казал, че цитирам Библията?

Това си е мое мнение и приемам като обида Вашата квалификация :yanim:

Приеми нашите извинения.Мир!

Алиа, уважавам интелекта на всеки човек, но ми е тъжно когато човекът не уважава собствения си интелект.

Вземи един портокал, обели му коричката, извади семчиците и ако пак твърдиш, че са три портокала...

май няма какво повече да ти кажа.

Не знам кой е авторът на абсурдното твърдение, че един портокал са три портокала, но той изключително е подценил аудиторията... Това дори и като невежество не мога да го квалифицирам...

Умно момиче си.

Спести ни това свое унижение, моля!

"Разделянето" на Троицата е чисто логическо упражнение, целящо да се намери поглед към същността на Бога, която да е достъпна за разбиране, за да бъде доближена идеята за Него до хората. Моля не намесвайте пряко вашият материалистичен възглед в темата.

Според теб Бог всемогъщ ли е?

Иса (Исус), синът на Мариам (Мария)

Мюсюлманинът се чувства неангажиран както по отношение на края на Иса, така и по отношение на неговото начало. Мюсюлманинът вярва, че Иса нито е убит, нито разпнат, а че Аллах го е издигнал при Себе Си като благодат и милост от Него. Мюсюлманите имат ясно съзнание по този въпрос. Коранът окончателно е разрешил този спор. Вярването, че Иса е разпнат, повдига редица неизбежни въпроси. Някои от тях са следните:

1. Дали разпъването на Иса, както се схваща от християнските учения, съответства на справедливостта, милостта, силата и мъдростта на Аллах?

Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно.Да нямаш други богове, освен Мене! Не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят!

Пояснявам за неразбралите -това го пише в Библията -тоест получаваш директен отговор от НЕГО -не скверни името му с глупави въпроси и по глупави въпроси !Човек се обръща към своя Бог само и единствено с молитва!Така е прието при нас христяните ...

Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно.Да нямаш други богове, освен Мене! Не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят!

Пояснявам за неразбралите -това го пише в Библията -тоест получаваш директен отговор от НЕГО -не скверни името му с глупави въпроси и по глупави въпроси !Човек се обръща към своя Бог само и единствено с молитва!Така е прието при нас христяните ...

Защо?

--------------------------------

двурогата луна

притихналият свят облива

с оскъдна светлина...

---------------------------------

Велики Озирис

баща на водите

творец на космическа мощ

Кажи ми, Велики

защо любовта ми

беснее в безлунната нощ?

Защо?

Защото Божият храм е вътре в сърцето на всеки един от нас и ако притихнем(да спрем да обвиняваме, да съдим и да се мислим за по-различни от другите хора и да развяваме Бог като някакво лично знаме, което е възможно да превърнем и в плашило...)ще "чуем" отговорите Му. Отговори, идващи от нашето вътре.

Молитвата е нещо толкова съкровено и трябва да остане недокосната от лицемерието на външната ни фасада. Позволим ли това... обричаме се като слуги на "Обвинителя". Искреността е нещо толкова лесно пред самите нас, вътре в храма ни... там никой не крещи "осанна", нито "разпни го", но... самите ние рядко разбираме колко е важно да сме искрени със себе си... с Бог.

Озирис, извинявай че отговарям преди теб.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Защото Божият храм е вътре в сърцето на всеки един от нас и ако притихнем(да спрем да обвиняваме, да съдим и да се мислим за по-различни от другите хора и да развяваме Бог като някакво лично знаме, което е възможно да превърнем и в плашило...)ще "чуем" отговорите Му. Отговори, идващи от нашето вътре.

Молитвата е нещо толкова съкровено и трябва да остане недокосната от лицемерието на външната ни фасада. Позволим ли това... обричаме се като слуги на "Обвинителя". Искреността е нещо толкова лесно пред самите нас, вътре в храма ни... там никой не крещи "осанна", нито "разпни го", но... самите ние рядко разбираме колко е важно да сме искрени със себе си... с Бог.

Озирис, извинявай че отговарям преди теб.

--------------------------------------------

36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.

39 Всяка плът не е еднаква; но друга е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите.

40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните.

41 Друг е блясъкът на слънцето, друг блясъкът на луната и друг блясъкът на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясъка.

42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление;

43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила;

44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

48 Какъвто е пръстният, такива са и пръстните; и какъвто е небесният, такива са и небесните.

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Коринтяни, 15

---------------------------------------

Никой не говори в нас,

защото сме мъртви черупки - остатък

вековен

чутовен

отронен

отровен

от някога буден човек.

Защо?

--------------------------------

двурогата луна

притихналият свят облива

с оскъдна светлина...

Велики Озирис

баща на водите

творец на космическа мощ

Кажи ми, Велики

защо любовта ми

беснее в безлунната нощ?

Сет

От пясъка отговор иде,

в чакалския вой изтерзан,

без сянка в светлината изникнал,

безтъжен, огромен и сам.

Приижда на сухи талази,

приижда със бесни вълни,

той място за никой не пази,

и никой не пита дали...

И няма начало без него,

и всичко остава без край,

той хода на времето пази,

безмилостно спокоен и сам...

Ех,стеротипите са грозно нещо,уви.

Блу-права си за много неща.Пропускаш обаче факта,абсолютно всички психично нормални хора

имат вродена предразположеност да вярват,че има нещо Висше и търсят смисъл на живота си дори и да е само в определени моменти от живота им.

Господ им е и знаци и възможност да ги разпознаят и разберат.Останалото е техен избор,който е дар,

чрез който хората превъзхождат ангелите.Господ обича усилията.

Aliah,съгласна съм.За психично нормалните хора и ненормалните-може да се поспори,но няма да го направя.Всмисъл такъв,че преди време "нормалните" психически хора са приемали за "луд" този,който вижда или вярва в неща,които за тях са невидими. :clap: Мисля,че ме разбираш какво имам предвид.За търсенето-повечето хора,поне веднъж в живота си са се сблъскали с Истината,но доста голям процент от тях стават изтупват се и си продължават по пътя-и така,до следващото им "спъване" в истината.Колко хора приемат физическата обвивка за най-важната и дори за самия човек?!Колко хора могат да обичат някой,ако е грозен или без коса,с крив нос,я без ръка,крака и прочие?!Ей това имам предвид.Малцина са тези,които гледат и виждат нещата такива,каквито са в действителност.За нещо Висше-еми ние самите сме многоизмерни същества и си имаме Свръх Аз,но нямаме връзка с него?!Тъй че,дали някой ще разпознае знаците и разбере,и използва възможностите,които Бог му е дал-негов/нейн избор си е.И кои усилия имаш предвид,че Господ обича?!Ако правя нещо,за да намеря себе си или Висшето-що за усилие е това?!Тъй де,аз го правя,за да покажа усилие или дори да ми струва неимоверни усилия-продължавам да го правя,защото съм достатъчно осъзната,и съм наясно защо го правя?! :down: Човек да се изкарва жертва и все друг да му е виновен-няма равен в това.Избор винаги има,но знам ли някои неща-аз пак бих избрала тях,дори да ми е трудно,понеже неимоверно накрая е по-хубаво.Пътят към Рая е трънлив и чат-пат човек си наранява краката,а като изкачва каманаци-може,дори да му кървят,забиват му се тръни,и въобще доста хора ще го мислят за "луд",че е избрал този път,а се е отказал доброволно от лесния път,които е осят с цветчета примерно.Разлика реално няма,ако и двата пътя водят към Рая.Но,ако човек минавайки по трудния път-трупа опитност и вижда/преживява неща,които по лесния път няма как-за него/нея си има смисъл.Всичко си опира до съответния човек.А Бог,ако откаже да ни сложи вярата в сърцата-колкото и да се молиш,колкото,и възможности да използваш-няма как да стане.Затова написах,че понякога всичко си зависи от Аллах.Но пък все си мисля и вярвам,че човек,ако е достатъчно искрен,и истински желае Истината-все Бог ще се смили,и ще му я даде.Но знае ли човек...Поздрави!Намасте. :)

абе кво означава тва Намасте щото мене ми се римува с яжте пасти. ами превеждайте де.говорете български все пак. то не всички знаят цигански.

абе кво означава тва Намасте щото мене ми се римува с яжте пасти.

ами превеждайте де.говорете български все пак.

то не всички знаят цигански.

Означава "Поклон" и далеч не е на цигански, ама като не си знаеш дори собственият си език защо го рекламираш?!

П.П. Стига си спамил бре човече...Върви се срещни с Мара Петпръстова та дано да се успокоиш малко!:whist:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Означава "Поклон" и далеч не е на цигански, ама като не си знаеш дори собственият си език защо го рекламираш?!

П.П. Стига си спамил бре човече...Върви се срещни с Мара Петпръстова та дано да се успокоиш малко!;)

един познат би казал че ако 5-те пръста са на сестра ти или майка ти ти нема никакъв проблем.веднага тръгвам.

айде като държите сатъра не се правете на герои.

и като не е цигански , на къв език е бе брато?

шото ако е на хинди те май са си цигани.штото наште цигани са дошли от индия. :whist: намасте

айде бе кажете на къв език е тва намасте.

да не е на санскрит???

понеже никой не знае питах чичко гугъл .

"Намасте" е древна санскритска дума, която означава "Почитам божествената същност в теб."

и още малко

"Намасте", това е йогийски (по-точно изобщо индийският) поздрав. Този поздрав следва да се казва с допрени длани пред сърдечната чакра - това е Атманджали мудра, която дава сила, успокоение и яснота.

Какво означава "Намасте"?

Ето пълното значение на това, което се казва с тази дума:

НАМАСТЕ

(йогийски поздрав)

Почитам това кътче в теб,

в което цялата вселена се намира.

което е от Любов,

от Истина, от Светлина, от Мир

Когато ти си в това кътче в себе си

И аз съм в това кътче в мен

Ние сме Едно цяло

Редактирано от fermera88 (преглед на промените)

един познат би казал че ако 5-те пръста са на сестра ти или майка ти ти нема никакъв проблем.веднага тръгвам.

айде като държите сатъра не се правете на герои.

и като не е цигански , на къв език е бе брато?

шото ако е на хинди те май са си цигани.штото наште цигани са дошли от индия. :blink: намасте

айде бе кажете на къв език е тва намасте.

да не е на санскрит???

понеже никой не знае питах чичко гугъл .

"Намасте" е древна санскритска дума, която означава "Почитам божествената същност в теб."

и още малко

"Намасте", това е йогийски (по-точно изобщо индийският) поздрав. Този поздрав следва да се казва с допрени длани пред сърдечната чакра - това е Атманджали мудра, която дава сила, успокоение и яснота.

Какво означава "Намасте"?

Ето пълното значение на това, което се казва с тази дума:

НАМАСТЕ

(йогийски поздрав)

което е от Любов,

Ние сме Едно цяло

Всичко това е пълното определение, аз съм дал реалнато определение, в смисъла на което се използува, само с една дума.

Която е напълно достатъчна!

Официалният език в републиката е българският. -Говорете на български -още сте в България ! Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание. Ти ,мюсюлманино - религията ли ми оспорваш ? КОНСТИТУЦИЯ

Редактирано от Гост (преглед на промените)

НАМАСТЕ

(йогийски поздрав)

което е от Любов,

Ние сме Едно цяло

сравнете с:

В чистите лъчи на светлината,

сияе Божеството на Света.

В чиста Любов към всички Същества,

излъчва се Божествеността на моята Душа.

Аз се смирявам в Божеството на Света.

Аз ще намеря самия себе си,

в Божеството на Света

това е християнска медитация.

коментирайте !!!

Редактирано от fermera88 (преглед на промените)

Сет

От пясъка отговор иде,

в чакалския вой изтерзан,

без сянка в светлината изникнал,

безтъжен, огромен и сам.

Приижда на сухи талази,

приижда със бесни вълни,

той място за никой не пази,

и никой не пита дали...

И няма начало без него,

и всичко остава без край,

той хода на времето пази,

безмилостно спокоен и сам...

------------------------------------

Това ли, Велики,

е отговор прашен

заглъхнал сред мъртви води

Сатурн се изправя

изсъхнал и страшен

господар над железни звезди.

На времето хода

отмерва везстрастно

на всичко предречен е край

- култура и мода

и пълно, и празно

изчезва без ад и без рай...

----------------------------------

Ехей,защо се ядосваш така?

Много се радвам,че имаш добър колега,прати му поздрави от нас.

Проблема е,че Бог няма да ни опрости греховете просто така,заради сините ни очи

и чрез словесни конфронтация търсим правилния подход.

От еврейски пророк," Ако искате господ да ви опрости , първо опростете околните си " . Превода на това означава ,че трябва първо да сме способни да общуваме помежду си и след като сме го постигнали да се обърнем към бог . Относно това , мюсюлманите са най-напреднали в това.

Извинете ме ако имам гресшки или не точно същите думи от цитатите .

fermera88,всяко нещо,което е ново за теб ли приемаш така?!Интересна реакция. :cool: За сходството между някои неща-еми то нещата са си едни и същи,но представени по различен начин.Включително и чакрите-хвани,и използвай чичо гугъл,и ще разбереш българите кога са знаели още за тях. ;) И вместо да търсиш сходство,и да скачаш на всичко християнско,или различно-хвани се опитай да вникнеш в нещата.Четеш,но отказваш да разбираш,гледаш,но отказваш да виждаш,слушаш,но отказваш да чуеш!!! Aliah,ако ти имаш проблем с опрощаването-ок.Но защо се опитваш на всички да го втълпиш този проблем или да съдиш другите хора?!Така или иначе само Един (ще)ни съди накрая,в крайна сметка,нали?!А и виж колко спокойно хората приемат провокациите...Или поне доста по-спокойно от това как биха приели повечето мюсюлмани(с редки изключения)факта,че някой е казал,че Коранът е събран окончателно едва след смъртта на Мухаммед(С.А.С.),че всъщност превода,за тези,които умрат във война,и онези с джихада няма да отидат в Рая,и да ги чакат 72 девственици,а ще ги чака грозде/стафиди,или да речем една безобидна карикатура на Пророка(С.А.С.)?! Намасте. :blink:

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.