Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 12 часа, ript написа:

Имам хард  диск 160 GB  с W xp  и  RAM 2 GB и искам да кача  LinuxMint - 

Я му тури едно lubuntu да не мрънкаш после, че нещо не работи и е бавен.
Можеш да търсиш страници с обяснения стъпка по стъпка как се инсталира, на английски или руски ще намериш.
И се приготви предварително психически за доста неприятни изненади с който и да си линукс, не работи като уиндоус.
Ако успееш да му свикнеш, после ще работи ама не за всичко което ти трябва.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 47 минути, ript написа:

А  ако лимита на компа е 2  ГБ  кво правим.

32 битова система с все още поддържана версия на лисицата. Достатъчно за ежедневна работа без да се иска много от нея. Тази памет е двойна на тази, която коментирах. При възможност, лека графична среда от типа на LXDE, MATE, Xfce, въпреки, че разхода на графичната среда е незначителен, спрямо този на уеб браузърите.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Я му тури едно lubuntu да не мрънкаш после, че нещо не работи и е бавен.
Можеш да търсиш страници с обяснения стъпка по стъпка как се инсталира, на английски или руски ще намериш.
И се приготви предварително психически за доста неприятни изненади с който и да си линукс, не работи като уиндоус.
Ако успееш да му свикнеш, после ще работи ама не за всичко което ти трябва.

На сайта на Лубунту пише че има случаи на скапване на Биоса.

Няма никакъв проблем дори и на машина с 2 гб да се сложи 64 битов линукс ,както казах много по-важен е процесора и диска .Нагледали сме се на лаптопи с Атом базирани умрели процесори и въпреки ,че са с 4 гб рам се влачат ,циклят ........Печки .Една машина трябва да е балансирана за добра и плавна работа .

преди 8 минути, ript написа:

Още по-добре, тамън ще си купиш нов компютър.
И аз си пазя две антики на тавана, не мога да се реша да ги изхвърля, но си давам сметка че времето им е минало вече.

преди 29 минути, ript написа:

Сигурно съм инсталирал над 50-60 пъти Lubuntu и не съм имал такъв случай. Сваляй едно 32 битово Lubuntu 16.04 и започвай експериментите. Ако се справиш ще ти изровя теми за разкрасяване.

Лично аз му препоръчвам Това Peppermint ,също има 32 битова версия :)

Е на компа има W XP и искам Linux-a да е 2 система, ето това е  машината : CPU-Intel P4 524/3  HDD Exelstor IDE 160 GB  RAM  е 1.50GB  VideoCard ASUS EAX 1300 HM

Имам лаптоп ACER с 1 GB  RAM  и на него има WXP и LinuxMInt 19 .  Искам да кача и на горния настолен LinuxMint или  това Lubuntu е по добре. Значи всичко оставям автоматично да се прави, инсталацията ме пита -да се инсталира ли с Windows. 

Тва със скапването на биоса беше за една друга версия която не е тази от линка. Слагай я смело, остави автоматично да ти направи дяловете и ползвай. Лубунтуто е по-подходящо от Минта за този комп.

Ше върви ве ,с особенно мнение ........кажи кво е дъното да видим някой C2D дали поддържа

Кое ш върви с особенно мнение

дънотот е ASUS P5GPL-X SE/915PL/775

преди 10 часа, Hot Bastard написа:

Тва със скапването на биоса беше за една друга версия която не е тази от линка. Слагай я смело, остави автоматично да ти направи дяловете и ползвай. Лубунтуто е по-подходящо от Минта за този комп.

И защо Лубунту е по подходящо от LMint

Не поддържа дъното c2d процесори ,ще върви но не очаквай чудеса ,процесора е 1 ядрен ,за тубата и нет ще стане :)

преди 2 часа, ript написа:

За Лубунту ли пишеш или за L Mint че не се разбира.

cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/16.04/release/lubuntu-16.04.3-desktop-i386.iso

32 bits

преди 6 часа, Ивайло Димов написа:

Не , с 32 битова ОС стартира с 400 мб рам :)  дори 4-5 таба в браузъра и не прехвърля 1,1 гб ,не цикли клиповете в тубата ......За един добре работещ компютър процесора е значително по -важен ....ако имаш и ssd става още по-добре 2 гб рам са достатъчни за браузване и мултимедия .

Има си линукс за всички. 1GB РАМ  за Дебиан 8/32 -битова/  си е напълно достатъчно. От години го ползвам , вярно много рядко ползвам Нет /имам си много добър таблет за него/ ,но да пускам по 6-8 часа записани клипове при това от години и офис дейност е напълно достатъчно. Ако ми трябва да принтирам нещо от Нета  най-често прехвърлям с блутут от таблета. 2GB РАМ е достатъчна за Дебиан 9 и за Уиндоус 7. Мойте наблюдения от   други качени Дебиан 9 и 10 на  компютри на приятели за общи нужди  са, че 2 GB RAM са достатъчни.

преди 5 часа, ript написа:

Е на компа има W XP и искам Linux-a да е 2 система, ето това е  машината : CPU-Intel P4 524/3  HDD Exelstor IDE 160 GB  RAM  е 1.50GB  VideoCard ASUS EAX 1300 HM

Имам лаптоп ACER с 1 GB  RAM  и на него има WXP и LinuxMInt 19 .  Искам да кача и на горния настолен LinuxMint или  това Lubuntu е по добре. Значи всичко оставям автоматично да се прави, инсталацията ме пита -да се инсталира ли с Windows.

Компютъра е от края на 2005 год. и началото до средата на 2006 година. Само да попитам: Тази машина на 14-15 год. колко пъти е влизала за ремонт в сервиз и кога за последно е сменяна термо пастата на процесора. с AGP 8x или PCI- Express x 16-1 e слота на видеокартата.

Извинявам се за спама. Само питам от любопитство.

Лубунту ,Минт ,Пайпърминт ,XFCE ще работят на тази машина ........но както казах не очаквай чудеса .Съвременните браузъри стават все по-лакоми към рам и процесор .........

преди 5 часа, ript написа:

Хаха  аз питам Димов  отгоре.

Ок  де.

Я пробвай с MX Linux как ще се държи... Мани го Джокер белгийски с тва дърто Лубунту

преди 10 часа, petie1 написа:

Я пробвай с MX Linux как ще се държи... Мани го Джокер белгийски с тва дърто Лубунту

" Поддържане на пълна ОС в джоба ви"   - MX Linux

преди 10 минути, ript написа:

" Поддържане на пълна ОС в джоба ви"   - MX Linux

Това е за живата версия този цитат иначе MX Linux е Дебиан 10 базиран и би трябвало да върви добре на стара машина кат твоята

преди 1 час, petie1 написа:

Това е за живата версия този цитат иначе MX Linux е Дебиан 10 базиран и би трябвало да върви добре на стара машина кат твоята

Тамън няма да поддържа snap пакета на acestream и няма да може да гледа с него 800 тв канали безплатно.
Голема ливада некосена си ти бе, алооо ...
У тая твоята веганска дебианска секта всичките ли сте такива да заблуждавате хората ?

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Тамън няма да поддържа snap пакета на acestream и няма да може да гледа с него 800 тв канали безплатно.
Голема ливада некосена си ти бе, алооо ...
У тая твоята веганска дебианска секта всичките ли сте такива да заблуждавате хората ?

Голямата некосена ливада е белгийска....

Нищо не успя да подкараш под чистия Дебиан и вече сме секта а?

Викаш да помага на руснаците да си копат биткойните със snapd а?

Айде белгийската окосена ливада да чете това... https://thenextweb.com/hardfork/2018/05/15/canonical-finds-hidden-crypto-miners-in-the-linux-snap-app-store/

Разбирам, че е голям кеф да четете глупостите на Белгиеца, и да се подигравате с него :) . Ама все пак някой ще подскаже ли как да си направя интернета да не спира точно на 10-тата минута след стартирането на Linux Mint 19.3?... Просто изчезва, и трябва от иконката до часовника да цъкам на "Wired connection 1", за да тръгне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.