Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

В началото при избор на операционна   система горе в прозореца пише  GNU GRUB VER 2.0 - от тук избирам.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Е  тя  си седеше  празна така или иначе но защо са го направили така.

"пак можеш да я ползваш" - какво да ползвам като я няма 😀😀

на 18.04.2020 г. в 17:44, danieli написа:

Който го влече използва оскам и енигма. Елементарно е.

Хубавото е, че времето му минава вече.

Ако му мине врмето на него, друго нещо ще пуснат и пак ще се гледа хамериканската култура безплатно, защото това янките самите те го организират. Официално се борят уж да не се гледа без пари, но неофициално толеритат нарочно разни техни канали да са гледаеми и по втория начин точно от сателит, защото от там се захранват и нелегалните ИПТВ.
Това е систаме за привличане на нови гледачи на хамериканска култура. 
Аз като ви се похваля тука че гледам разни канали безплато и вие ще искате да ги гледате. Е, все някакъв процент ще им снася кинти пак на тях за гледането. Важното е тяхната продукция да е търсената, те да са почти монополисти.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ако му мине врмето на него, друго нещо ще пуснат и пак ще се гледа хамериканската култура безплатно, защото това янките самите те го организират. Официално се борят уж да не се гледа без пари, но неофициално толеритат нарочно разни техни канали да са гледаеми и по втория начин точно от сателит, защото от там се захранват и нелегалните ИПТВ.
Това е систаме за привличане на нови гледачи на хамериканска култура. 
Аз като ви се похваля тука че гледам разни канали безплато и вие ще искате да ги гледате. Е, все някакъв процент ще им снася кинти пак на тях за гледането. Важното е тяхната продукция да е търсената, те да са почти монополисти.

Spoiler

Винаги излиза нещо ново. Ползвал съм много отгдавна Gbox после Cccam. И в момента си подържам домашен сървър (Oscam).Не плащам нищо на никой.  Гледам каквото ми се гледа.

Извинявам се на всички за офтопика. Темата не е кой колко и какви канали гледа.

преди 23 часа, the professor написа:

оказа се че  nmcli е същия боклук като network manager (все пак е част от него) и сере нова конекция на всяко стартиране. (няма проверка на конекцията дали съществува, а си прави нова с random UUID независдиомо че не давам add в командния ред).. ще трябва да променя скрипта си да ползва текущата конекция...

Moже и да сере, но за какво е всичката тази клизма?

Ubuntu server 16.04.6 LTS над две години как е свързан към нета с Wi-Fi донгъл от "умния" ми samsung телевизор.

spacer.png

Връзка през wifi. Пинг към форума. И никакъв намек за nmcli/network manager или съчиняване на скрипт.

преди 1 минута, batipej4o написа:

Здравейте,начинаещ пита ?Този пакет в коя папка трябва да поставя?

Кой пакет? Свърши ми бобът за хвърляне, затова питам.

преди 21 минути, batipej4o написа:

snapshot2.png

Кой пакет? И кое аджеба е тва дистро?

преди 27 минути, batipej4o написа:

snapshot3.png

Като си начинаещ, по-добре не ръчкай там, където не ти е работа, а си инсталирай Firefox по нормалния начин. Кажи коя ти е дистрибуцията и ще ти кажем как да си инсталираш Firefox.

USU - 9.1 /amd 64 /2.76 GB Иска обновяване.Кодеците не вървели вече.Искам да проверя дали ще заработи?До вчера бях с 19 CINNAMON/64 bit.Но K3d записвачката спря да зписва CD -та.Затова реших да пробвам с USU но и тук не пожела.Имам доста снимки и ги качвам переодично на DVD носители.Поръчах си диск на 19.3 Tricia но след инсталация губи интернета.Иска кабелна връска с рутера.

преди 43 минути, batipej4o написа:

USU - 9.1 /amd 64 /2.76 GB Иска обновяване.Кодеците не вървели вече.Искам да проверя дали ще заработи?До вчера бях с 19 CINNAMON/64 bit.Но K3d записвачката спря да зписва CD -та.Затова реших да пробвам с USU но и тук не пожела.Имам доста снимки и ги качвам переодично на DVD носители.Поръчах си диск на 19.3 Tricia но след инсталация губи интернета.Иска кабелна връска с рутера.

Ако това УСУ е каквото ми казва Гугъл, демек базирано на Убунту, то с тази команда в терминала

sudo apt-get install firefox

би трябвало да можеш да си инсталираш браузъра. За първи път в живота си чувам за дистрибуция УСУ, така че повече от това не мога да ти помогна. Но ако е поне на 50% подобно с Убунту, тази команда ще свърши работа. А пакета от снимката горе можеш да го изтриеш.

Благодаря за бързия отговор.След рестарта всичко си работи.

Благодаря на всички за оказаната помощ.

Остана да намеря решение и за K3d .

преди 6 часа, batipej4o написа:

Това УСУ не е хубава дистрибуция, пробвай с Хана Монтана Линукс

http://hannahmontana.sourceforge.net/downloads.html

hml.2.jpg

преди 5 часа, Валсо написа:

За първи път в живота си чувам за дистрибуция УСУ, така че повече от това не мога да ти помогна

Това УСУ беше бая шум преди време че видиш ли ние българите сме имали собствено линукс дистро

преди 10 часа, batipej4o написа:

snapshot3.png

Ето, начинаещ не може да си свали от сайта готов файл който да се инсталира с десен клик на мишока, те това е пингвиния-ланд, всичко е направено да става по трудния начин и с много вазелин и родилни мъки и по три пъти на ден клизми като при адски запек.
Като го гледам тоя Dolphine, това пингвинче май не яде .deb файлове, ами от другите.

преди 58 минути, Белгиеца написа:

Ето, начинаещ не може да си свали от сайта готов файл който да се инсталира с десен клик на мишока, те това е 

... от сайта на Firefox. Не си дават тъпия браузър във вид за инсталиране с два клика. И според теб - Linux е виновен за това?!?

Като не знаеш какво да правиш с един архив, свалѝ си Opera. Хем го има като .deb, хем е много по-културен браузър.

А за начинаещи е предвидено Firefox да идва инсталирана вътре в ОС, или да се слага с два клика оттук:

889572.jpg

преди 17 минути, RudeBoy написа:

Като не знаеш какво да правиш с един архив, свалѝ си Opera. Хем го има като .deb, хем е много по-културен браузър.

Вече пусках линк от къде се сваля лисицата в .deb готова.

Вчера се зачетох на инглиш що не дават готов файл за сваляне на snap пакет от убунту.
Еми от обяснията им на тези които управляват сайта им става ясно че нарочно не искат да можеш да си свалиш нещо и да си го инсталараш после ако нямаш интеренет на друг компютър, например на вилата.
Явно се готвят за някакъв нов бизнес модел около тоя snap и им трябва те да имат пълен контрол, та да почнат я да ти крадат лични данни както прави гугъл, я някакъв друг дяволък са си намислили, ама не го казват сега. Ще го разберем по-късно, ако успеят да наберат скорост да имат много ползватели на snap магазина им.

Да бе, правачите на лунуските са виновни за всичките ядове на обикновените потребители.
Те си преследват някакви техни планове, ама не си признават какви са. 

преди 1 час, Белгиеца написа:

Като го гледам тоя Dolphine, това пингвинче май не яде .deb файлове, ами от другите.

По-голяма тъпотия не можа ли да измислиш? Долфин е просто файлов мениджър на КДЕ и форматът на файловете няма значение. Ако дистрибуцията "яде" деб файлове, и Долфин ще ги "яде".

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Ето, начинаещ не може да си свали от сайта готов файл който да се инсталира с десен клик на мишока, те това е пингвиния-ланд, всичко е направено да става по трудния начин и с много вазелин и родилни мъки и по три пъти на ден клизми като при адски запек.

И като е.deb Dolphin пак ще ти го отвори с ark така че не ти важат заключенията...  хаха:yanim:

УСУ значи Учи свободен Убунту та как мислиш дали не хрупа .deb това дистро? 😋

Всичко си има в хранилищата и стига с тоя snap :d

здравейте имам два въпроса извинете ако ви се сторат лаишки

1 може ли лентата на задачите на мх линукс да бъде свалена долу  и как става

2попаднах на статия как се инсталира cinnamon графична среда на ubuntu с синаптик някой инсталирал ли е kde с синаптик става въпрос за линукс минт 19

преди 1 минута, novaki написа:

здравейте имам два въпроса извинете ако ви се сторат лаишки

1 може ли лентата на задачите на мх линукс да бъде свалена долу  и как става

2попаднах на статия как се инсталира cinnamon графична среда на ubuntu с синаптик някой инсталирал ли е kde с синаптик става въпрос за линукс минт 19

Линукс Минт не подържат KDE за съжеление

Да може да се свали MX Linux  е с XFCE

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.