Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 3 минути, Валсо написа:

Ти сам си се унижаваш, като пишеш твоите си глупости тук, а аз ги разпространявам в 3 групи у фейса, където те пръскат от подигравки. :D

Той, белгиеца, не ползва FB, щото руснаците там го следят и му крадат картите (на жена му де, той няма свои) :)

Надявам се, че този индивид просто от скука си прави майтап.....защото, ако наистина вярва в словоизлиянията си, кофти....за België/Belgique;/Belgien

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 48 минути, Белгиеца написа:

Не ми трябва ти да си пишеш измислени текстове, дай линк към постинг, ама няма такъв.

Трябва да четеш и изучаваш житието и битието на твоят белгийски кумир, той е с 18.2

Ама аз не добавям по неандерталски репота, аз си свалям като бял човек от сайтовете които съм дал по-горе, ядец !

Знам че ви дразни не спазването на вашата религия от мързеливите потребители които си я карат по уйндоуски лесно, но това си е ваш проблем, а не мой.
Аз си намирам начини да хитрувам и да не се унижавам като вас у черен прозорец за пиша.

Ма много много лъжеш бе и страницата точно ще ти посоча само кажи.. Ами ти не хитруваш изоббщо а яко простееш нали ти казах  че репотата са за тва да си сваляш кат бял човек иначе си карай на дърти версии аз си имам най новите неща а ти си простей и си мисли че хитрееш

преди 1 час, Dan40Nooba написа:

Някой има ли решение или да не чакам?

Защо трябва да инсталираш най - новият driver ?  

Аз имам на 19,2 Минт  430 и си бачка повече от добре 

преди 2 минути, malosi написа:

Защо трябва да инсталираш най - новият driver ?  

Аз имам на 19,2 Минт  430 и си бачка повече от добре 

Може да иска поправката за Doom Eternal.

Джокер дори не можеш да лъжеш бре къв продавач си ти? Стр 278 р4р ти дава цели пет линка виж се бе опашат лъжец

преди 4 минути, petie1 написа:

Джокер дори не можеш да лъжеш бре къв продавач си ти? Стр 278 р4р ти дава цели пет линка виж се бе опашат лъжец

Тц на стр.282 е 

на 2.04.2020 г. в 12:10, p4p написа:

Но работи с .rpm.   ;)

https://i.imgur.com/SEHpQ0G.png

Аз преди ти показах за панела, но не ме отрази.

Ето и сега два "пищова":

https://i.imgur.com/OT6JufZ.png

https://i.imgur.com/dLuahSr.png

Обаче Белгиеца кефи !!!

преди 4 минути, malosi написа:

Тц на стр.282 е 

Точно на 278 е прочети хубавво а на 282 му дава още един шанс

току-що, Валсо написа:

Така е, на 278 p4p има пост с 3 линка.

А аз на същата стр 278 му показвам п ървата снимка на Убунту Гном със смъкната лента и Бангиеца нарежда ВМ и пише за негърки

После р4р му дава линковете

преди 2 минути, petie1 написа:

А аз на същата стр 278 му показвам п ървата снимка на Убунту Гном със смъкната лента и Бангиеца нарежда ВМ и пише за негърки

Тоя коментар за негърките не го намерих. Ако го знаеш къде е, намери го и над коментара, където пише "публикувано на еди-коя-си дата" е директен линк към дадения пост. Копни го и го дай тука да го видя. ;)

на 29.03.2020 г. в 14:27, Белгиеца написа:

Какво ми доказва че това е в работещ Гном 19.10 или 20.04 ?
И после кво правим с иконките да са по-малки ?
Абе верно е че може да си вмезеш една яко мургава и да я накараш да се изруси и да сложи сини контактни лещи и да си избели кожата като Майкъл Дексън, ама само ще се самозалъгваш че си с русо маце у кревата и като ти народи едни къдравки мургави дечица, ставаш за смях у махалата.
Та и с твоите изнасилени Гномски версии на виртуалка е същата работа.
Те южно африканците от каноникъл нарочно го правят тоя Гном да е коренно различен от бозата. Все в някой момент ще удариш на камък с него и нещо няма да работи да изглежда като боза 7.

Абе господине, ти що ме лъга че .exe програми за боза се подкарвали с Wine ?
А като го свалих в 19.10 и чета коментарите на френски отдолу, двама човека викат че не работи.
Е как ще работи, като цялата ви пингвинска философия е такава, да препоръчвате софтуер на публичен форум на който четат и децата , ама да забравите да им кажете че това всъщност не е работещ софтуер, щото няма графичен интерфейс. Та дечкото ако си няма татко да е разбрал от преди 15 години че имало и такова понятие като Front End , просто ще разкара пингвина от компютъра си и пак ще си сложи боза 10.

Абе живеете си в някаква виртуална реалност пингвинистите и си ви е добре да не се мешате с живи нормални хора, щото не ги разбирате тях.
Знаете ли поне че има различни форми на аутизъм ?
https://bg.wikipedia.org/wiki/Аутизъм

По ББС гледах веднъж 1 час документален английски филм. И показваха разни дами засегнати от него, които при нормални контакти е много трудно да ги познаеш че нещо не са наред.
Като гледам разни линукс интегристи колко упорито се мъчат да ми обясняват че трудното е било всъщност лесно за тях, та се чудя дали няма някой професор по психиатрия да открие и опише някой пингвински синдром на самоизолиране на индивиди от нормална социална среда и отдаване на сектански живот със собствени норми, различни от тези на 98% от другите хора в същата държава.

Много сте зле да знаете !

Що не се пробваш да продаваш ДВД дискове с някой Гном на тях за по 10 лв само, да видим кой ще си ги купи ?
Заставаш на пазарче някъде с един лаптоп и показваш на хората как изглежда гном, да скиваме колко диска ще продадеш.
После след 10 дена същия опит ама с променен xubuntu както аз съм го направил или с КДЕ пак пробваш да продадеш за 10 лв ДВД дискове с обещанието, че ако успеят да хванат вирус следващите 3 месеца им връщаш парите.

Валсо гледай и немей

преди 4 минути, petie1 написа:

Точно на 278 е прочети хубавво а на 282 му дава още един шанс

Белчо се шегува със вас както и Горещият,и имат право. Форума за Линукс се превърна във едно голямо мерене на ... 

Не знам какво пречи (може би малко мързел) да се обесняват въпросите по - подробно снимковият материал е добре дошъл.

Защо трябва да сме толкова злобни ? И надменни ? Че сме научили нещо което другите не знаят? 

Трябва ли винаги да напомняме на новодошлите колко са зле ? 

Мога да изброявам в този текст много ,но ще се огранича със това !

преди 1 минута, malosi написа:

Белчо се шегува със вас както и Горещият,и имат право. Форума за Линукс се превърна във едно голямо мерене на ... 

Не знам какво пречи (може би малко мързел) да се обесняват въпросите по - подробно снимковият материал е добре дошъл.

Защо трябва да сме толкова злобни ? И надменни ? Че сме научили нещо което другите не знаят? 

Трябва ли винаги да напомняме на новодошлите колко са зле ? 

Мога да изброявам в този текст много ,но ще се огранича със това !

Аз проблеми нямам  да обясня ако ме питат културно а не кат Джокера една камара глупости да дрънка по мой адрес... Даже сега пиша една интересна статия за средно напреднали

преди 6 минути, petie1 написа:

Аз проблеми нямам  да обясня ако ме питат културно а не кат Джокера една камара глупости да дрънка по мой адрес... Даже сега пиша една интересна статия за средно напреднали

Явно не си разбрал какво имах впредвид!

преди 4 минути, malosi написа:

Аз като науча нещо, което другите не знаят, го споделям. За справка - двете ми теми за букви с ударение. Или в темата за Firefox, дето споделих решение как да се отървеш от уголемяващата се адресна лента, ако те дразни. С другия ми профил (rado84) също трябва да имам теми и за линукс, и за боза, но си забравих и мейла, с който съм регистриран, и паролата, така че се наложи да направя този профил. :D 
В един друг форум ( @petie1 знае кой) имам повече публикации, където споделям неща, които съм открил сам и които някой може да не ги знае, но Бангиеца там няма да бъде изтърпян дълго. Точно както и Горещото Копеле не беше изтърпяно и сега всеки негов нов профил яде банан без обяснения.

А Бангиеца не е полезен с нищо за този или друг раздел - той просто обвинява всички, но не и себе си, за собствената си некадърност. И затова е обект на подигравки от край време. :D 

преди 2 минути, Валсо написа:

Аз като науча нещо, което другите не знаят, го споделям. За справка - двете ми теми за букви с ударение. Или в темата за Firefox, дето споделих решение как да се отървеш от уголемяващата се адресна лента, ако те дразни. С другия ми профил (rado84) също трябва да имам теми и за линукс, и за боза, но си забравих и мейла, с който съм регистриран, и паролата, така че се наложи да направя този профил. :D 
В един друг форум ( @petie1 знае кой) имам повече публикации, където споделям неща, които съм открил сам и които някой може да не ги знае, но Бангиеца там няма да бъде изтърпян дълго. Точно както и Горещото Копеле не беше изтърпяно и сега всеки негов нов профил яде банан без обяснения.

А Бангиеца не е полезен с нищо за този или друг раздел - той просто обвинява всички, но не и себе си, за собствената си некадърност. И затова е обект на подигравки от край време. :D 

Добре нека да е така ,но когато е попитал за решение на някакъв негов проблем (добре знаем как пита ) и има няколко  такива които са полезни не само на него .

Не съм му адвокат !!!

Двете ти теми можеха да бъдат една  !  Нали  ?

преди 6 минути, Валсо написа:

:offtopic_s:

Естествено избиване на "чивия" чрез външна форма, поради остра липса на вътрешна уравновесеност - те това е "белгиеца"...даже се съмнявам...дали е виждал Белгия

Извинете ме за тези няколко думи, но ми писна от простотии

преди 7 минути, street racer написа:

:offtopic_s:

Естествено избиване на "чивия" чрез външна форма, поради остра липса на вътрешна уравновесеност - те това е "белгиеца"...даже се съмнявам...дали е виждал Белгия

Извинете ме за тези няколко думи, но ми писна от простотии

Да щот тва се чете и генерира ....

Редактирано от malosi (преглед на промените)

преди 15 часа, Белгиеца написа:

Е не е, вярно е, ама по класациите много народ го ползва, а това дето се опитваш да ми пробуташ още сайт няма.

белгиец за това какво ще кажеш дали е уеб сайт https://ubuntudde.com/ и от къде мислиш че идва информацията на мозо .Първо провери нещо и после пиши защото иначе ставаш смешен

преди 8 часа, Валсо написа:

Що пишеш глупости по мой адрес...в камината ти имаш 100 баннати профила и сега си плащаш (правиш дарения на форума), за да може да те търпят и свободно да си покажеш неадекватността.

Абе чудя се кви сте такива линуксчиите, като обиждате другите - описвате себе си!

преди 9 часа, street racer написа:

те това е "белгиеца"...даже се съмнявам...дали е виждал Белгия

Ама верно ли не е стъпвал у Белгията тоя, леле как ви пързаля само и вие му вярвате че е бил белгиец, леле...

преди 9 часа, Валсо написа:

А Белгиеца не е полезен с нищо за този или друг раздел - той просто обвинява всички, но не и себе си, за собствената си некадърност. 

Виж сега, Белгиецът има същите човешки права на бял човек които ги имат западняците. Той е научен да го глезят, да е мързелив и да търси лесното. На всичкото отгоре и е атеист, не ебава да се съобразява с ирационалните ви вярвания на базата на които е изградена пингвинската ви философия.
Вие които сте се покръстили вече и сте се заклели във вярност към линукс религията, не сте способни да разбирате потребностите на нормалните мързеливи потребители идващи от уиндоус.
На вас ви трябва да се правите на различни от нормалните хора, докато ние мнозинството нямаме никакво желание да ви ходим по гайдата и да се правим на неандерталци.
Линукс системата е крайно лошо измислена и непригодна за ползване от случайни потребители.
Щом като на Минт 18.2 който съм го инсталирал през есента на 2017г. и който все още се поддържа, не мога да му инсталирам един нов драйвер за Канон от .deb файл, без Gdebi да писне че му липвало още нещо си там и да спре инсталацията, значи това е система боклук и половина. И две години не може да изкара и трябва да ѝ слагаш нова версия в която вече драйверът е наличен. 
Ех само ако имаше някоя нормална и работеща безплатна операционна система не ловеща вируси, въобще нямаше да ги ползвам тези смърдели пингвини. Ама няма !

Да ви повторя още веднъж, на нормалните хора просто не им се пишат команди в черен прозорец.

на 31.03.2020 г. в 7:52, RudeBoy написа:

На стар лаптоп с 1GB RAM каквото и да качиш, ще е "по бавничко". 

Иначе аз съм с Mint 19.3, работи си добре. Не знам за какви грешки говориш.

https://blog.linuxmint.com/?p=3834

Отдолу има 75 коментара - повече от половината са за проблеми!

Ползвал ли е някой Flatpak

преди 13 часа, Dan40Nooba написа:

Някой има ли решение или да не чакам?

Хвана кофти момент, от две седмици са заети да си ги мерят операционните системи.

Инсталирай препоръчания драйвер от Driver Manager. Също така прецени дали вградения линукс драйвер не върши достатъчно добра работа (имал съм случаи, които вградения драйвер е по-читав от този на нВидиа)

преди 11 часа, malosi написа:

Двете ти теми можеха да бъдат една  !  Нали  ?

Можеха. Но аз откъде да знам, че някой още ползва древното БДС и ще иска тези букви и за него? Освен това не знаех, че в конфигурационните файлове за езиците не може да има закоментирани редове с кирилица и кръгли скоби - това не го пишат никъде из файловете, откриваш го сам. И понеже тук бутонът "редактирай" стои само 10-ина минути, нямаше как да променя вече пуснатата тема и затова се наложи да пусна нова. Пак заради това с бутона "редактирай" имам два поста с линкове във втората тема.

А ето и още споделени полезни неща от мен - поне са били полезни по времето, когато съм ги публикувал. Давам линкове като доказателство, за да не бъда голословен лъжец като Бангиеца. От 5 години вече не ползвам АМД карти, а и тези неща вече са невалидни. Но така или иначе - споделил съм нещо, което сам съм открил и което някой друг може да не е знаел тогава. Вярно, не е в калдата, но пак се брои. Форумът на хардуербг отдавна "изсъхна", образно казано. Вече няма нищо интересно в него и затова не го ползвам. Сега влязох там само, за да намеря тези теми и да видите, споделям открити от мен полезни неща не от вчера и не само от линукс.

https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/266616-Инфо-тема-Как-да-ползваме-Crimson-драйвера-без-Crimson-панела-на-AMD

https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/241415-За-всички-които-имат-проблем-с-инсталирането-на-13-9-Radeon-HD-драйвери

https://www.linux.org/threads/how-to-create-multiple-directories-using-terminal.23143/

https://www.linux.org/threads/how-to-nvidia-force-flipping-to-stay-on.24298/

Някои от тези неща може да ти изглеждат елементарни. То и на мен сега ми изглеждат елементарни. Но съм повече от сигурен, че са помогнали на поне един човек оттогава. Така че аз може и да не съм нито уиндоус гуру, нито линукс такова, но поне се опитвам да съм полезен навсякъде, където имам регистрация. За разлика от знаеш кой.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.