Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Конвенционална инсталация на Windows не съм правил от -найсет години.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 3 минути, Валсо написа:

Ти да не се казваш Бангиеца? Тоя "елементарен софтуер" в повечето пъти зависва по средата на копирането на данните. От всичките програми за създаване на буутващи флашки, които съм пробвал и под Уиндоус, и под Линукс, само WoeUSB не е зависвала и копира данните за максимум 10 минути. Ако писането в черния джам прави нещата по-бързо и по-сигурно от някакъв ненадежден и бъгав софтуер от трета страна, 'що пък не? На мен не ми е трябвало да търся команди за това, но ако ми се наложи и сега вече като не ме е страх от заклинания по пълнолуние, ще си го направя в черния джам, вместо да се занимавам с глупости.

А преди се смееше на мен че съм бил 2 ниво маг от НИИЧАВО

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Интересно защо на мен никога не ми "зависват".... Сигурно е от ЗКУ-то :cool: 

Може. Но така или иначе Боза вече ползвам 1-2 пъти в месеца за TruckersMP и съответно не ми трябват команди за там. За Линукс ползвам multibootusb или (ако не ме мързи) dd.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Интересно защо на мен никога не ми "зависват".... Сигурно е от ЗКУ-то :cool: 

Ай, дантий самотно, да се включа и аз. :cool:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Господин модераторът у темата за бозата не дава дума да се обели за пингвини, а тука пише ли пише за изкуството да свариш направо прокиснала боза.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Господин модераторът у темата за бозата не дава дума да се обели за пингвини, а тука пише ли пише за изкуството да свариш направо прокиснала боза.

Хах, тя си е прокиснала още от '95-та насам. :D Да ти дам един линк, където са написани всичките известни експлойти за бозата (и непрекъснато се добавят нови)? Ама са на английски, а ти езика на белите хора май не го говориш, щом зяпаш руска телевизия. Има един, който го споменавам сигурно от два месеца насам в този форум, когато давам за пример колко е "велика и нехакваема" бозичката, а от Майкрософт едва миналата седмица се сетиха да бият камбаната за него. :D Този експлойт дава възможност за отдалечено изпълнение на зловреден софтуер, като експлойтва начина, по който шрифтовете биват рендирани.

https://software.kaminata.net/it-novini/kritichna-uyazvimost-zasyaga-vsichki-versii-na-windows/

Ти явно си малоумен - отговорих на въпрос, свързан с Windows.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

прокиснала боза

Даа, гроздето е кисело...

преди 10 часа, Валсо написа:

Хах, тя си е прокиснала още от '95-та насам. :D Да ти дам един линк, където са написани всичките известни експлойти за бозата (и непрекъснато се добавят нови)? Ама са на английски, а ти езика на белите хора май не го говориш, щом зяпаш руска телевизия. Има един, който го споменавам сигурно от два месеца насам в този форум, когато давам за пример колко е "велика и нехакваема" бозичката, а от Майкрософт едва миналата седмица се сетиха да бият камбаната за него. :D Този експлойт дава възможност за отдалечено изпълнение на зловреден софтуер, като експлойтва начина, по който шрифтовете биват рендирани.

https://software.kaminata.net/it-novini/kritichna-uyazvimost-zasyaga-vsichki-versii-na-windows/

айде хакни мойта боза тогава да покажеш на всички колко е прокиснала

преди 2 часа, bvbfan написа:

IP address?

На теб ИП само ако пуснеш видео картата😁

преди 13 часа, Валсо написа:

Ама са на английски, а ти езика на белите хора май не го говориш, щом зяпаш руска телевизия. 

Иска ли ти се Белгиеца да не говори английски ?
Аз говоря английски от далечната 1986г. а на следващата една англичанка ме праща в общината да разпитвам как може да стане да се ожениме. Но понеже страх лозе пази, аз се отказах от брак с нея. И после като отидох пак в същата община да подам вече найстина заявление с подпис, ама за брак с белгийка, оня чиновничката ми извади имената на англичанката. Всичко пазеха комунягите, нямаше лабаво. А в бюрото на Балкан срещу парламента като отидах да си купувам билета за Брюксел 1989г. за първото ми посещение, тая дето ми го продаде ми напомни, че съм ходил да питам и за Лондон преди.
Е, в Лондон ме води белгийката ми 1992г.
А тука мили мой вещичарю гледам десетки английски телевизии без пари от небето.
Като търся някаква информация пиша на английски, не ебавам да търся на родния ми език и даже рядко търся на френски.
Вчера зяпах украйнска телевизия, да погледам малко хубави славянки а не разни мургавелки.
И да, приемниците ми са с Линукс Енигма 2 и се справям успешно с тях, въпреки че сънородниците от бг форумите за сателитна телевизия не искаха да помагат. Пиша на два сателитни форума на английски.  А на френските форуми недоволстват като им пускам линкове с обяснения на английски, щото те не го обичат този език.
Моят 13 годишен син се е видял у чудо с мене, зяпам телевизия на английски, чета и търся пред него даже решение на проблеми на английски, като дойде при мене да види кво правя, те страниците на английски и т.н. Сега горкото дете се опитва само да го научи за да прави като татко си като порасне.  И ползва пингвин, а не боза.

Алоу, дали ще видя някога твой пост с едно единствено изречение?
Знаеш ли - на никого тук не му пука за теб и твоето познание. Виждаме какво и колко знаеш - във всичките ти постове е съде една неграмотна логорея.
Ти просто си един досаден като конска муха палячо.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Но понеже страх лозе пази, аз се отказах от брак с нея.

Добре си направил, спасил си я от голямо зло.

на 7.04.2020 г. в 15:08, DarkEdge написа:

Знаеш ли - на никого тук не му пука за теб и твоето познание. 

На всички начинаещи им трябва да знаят, че убунту със Гном може да изглежда и ето така:

spacer.png

Менюто е като от Минт а долната лента е като от Уиндоус 7.
Само не успях да ги оправя долу вдясно иконките да не са белички и да няма стрелкички до тях.
Така както изглежда, направо може и да не го познае някой, че това е убунту със скапаният му отвратителен Гном.

Такъв Гном  ( ама на убунту ) показвал ли е някой на този форум ?

преди 13 минути, Белгиеца написа:

Менюто е като от Минт а долната лента е като от Уиндоус 7.

Ма направо си я докарал "долната лента" 1:1 с Windows 7 :

266421d1486602576t-removing-default-icon

:lol6: 

OK, направил си "великото откритие", че можеш да си къстъмизираш десктоп средата, във всеки един Linux. Кое ще бъде следващото - колелото, топлата вода?... :D 

Аха, стана ясно:

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Сега разработвам и един метод за активиране на Линукс Минт без пари.

Белгиец, просто се прекланям пред гения ти  :wors:   :lol6: 

Обаче тука се водят уникални дискусии, нямащи нищо общо с темата :D

Един говори английски, друг руски, трети не може една бутваща флашка да си направи... Цирк :D

Впрочем, за да не съм и аз съвсем спам - единственият нормален начин за правене на Windows USB през Линукс, който съм намерил за момента, си остава WoeUSB. Не знам защо няма други адекватни алтернативи за Линукс

преди 56 минути, RudeBoy написа:

От мен да мине, да кажа още един начин - UNetbootin .

Това е много капризно на тема флашки и не винаги работи.

преди 8 минути, RudeBoy написа:

Ползвал съм го един път досега, и при мен работи на 100%.

А аз много пъти, преди да открия woeusb. Една и съща флашка, един път работи с нея без проблем и качва ИСО на нея, половин час по-късно не ще - или увисва по време на копиране на файловете, или директно плюе грешки, докато woeusb няма проблем с точно същата флашка.

преди 3 часа, Белгиеца написа:

На всички начинаещи им трябва да знаят, че убунту със Гном може да изглежда и ето така:Менюто е като от Минт а долната лента е като от Уиндоус 7.
Само не успях да ги оправя долу вдясно иконките да не са белички и да няма стрелкички до тях.
Така както изглежда, направо може и да не го познае някой, че това е убунту със скапаният му отвратителен Гном.

Такъв Гном  ( ама на убунту ) показвал ли е някой на този форум ?

Да аз си имам такъв Гном на Убунту ама ти не го признаваш

преди 3 часа, RudeBoy написа:

Ма направо си я докарал "долната лента" 1:1 с Windows 7 :

266421d1486602576t-removing-default-icon

:lol6: 

OK, направил си "великото откритие", че можеш да си къстъмизираш десктоп средата, във всеки един Linux. Кое ще бъде следващото - колелото, топлата вода?... :D 

Абе мани до вчера рева че Гном не може да се променя, кат му показах почна да вика че съм го бил лъгал после намери кусури че били на виртуалка, после па се разписа за руси негърки......

преди 30 минути, Валсо написа:

А аз много пъти, преди да открия woeusb. Една и съща флашка, един път работи с нея без проблем и качва ИСО на нея, половин час по-късно не ще - или увисва по време на копиране на файловете, или директно плюе грешки, докато woeusb няма проблем с точно същата флашка.

Аз изобщо не се занимавам с флашки вече стартирам изото директно от хардиска като истински маг 2 ниво от НИИЧАВО

преди 18 часа, tremal написа:

Впрочем, за да не съм и аз съвсем спам - единственият нормален начин за правене на Windows USB през Линукс, който съм намерил за момента, си остава WoeUSB. Не знам защо няма други адекватни алтернативи за Линукс

Ти се радвай че и една има...като се има предвид колко трагично е положението с повечето "алтернативи" за Лaйнoкс

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.