Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

• Автор

Трансджендърското безумие

Цитат

Д-р Мишел Кретела за трансджендъра. Д-р Кретела е президент на Американската колегия на педиатрите,

Източник: https://www.facebook.com/kaloyan.georgiev.varna/videos/288668768470810/?v=288668768470810 

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 42 минути, Мойра написа:

най достоверния източник, където всеки малко по грамотен - може да разказва какво вижда, докато е взел розови хапченца

преди 1 час, Мойра написа:

Айде пак старите манипулации и фейкове от прословутата "американска коелгия на педиатрите" .

Само че.... тази малка анти-ЛГБТ групичка няма нищо общо с авторитетната организация /AAP/ която имитира.

Заповядай  малко подробности , и си направи изводите до колко може да се вярва на такива измислени "президенти" и "колегии" , чиито възгледи, пропаганда и фейк статии са отхвърлени от авторитетните медицински организации.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/political-minds/201705/the-american-college-pediatricians-is-anti-lgbt-group?fbclid=IwAR2CmNVa-NE3OyLwA49ccC_0N9RnVxJMEtrdJCeHTeo-wEdJUA0U5K1CeTo

Цитат

A small anti-LGBT group called the “American College of Pediatricians (ACP)” created a name that is easily confused with the AAP, the largest pediatrics organization in the country.

It is disturbing that news organizations and physicians are citing the "ACP" as a reputable source. The ACP is a small group of physicians that left the AAP after the AAP released a 2002 policy statement explaining that gay parents pose no risk to adopted children. The Southern Poverty Law Center has repeatedly labeled the ACP as an anti-LGBT hate group that promotes false claims and misleading scientific reports.

https://www.adolescenthealth.org/SAHM-News/SAHM-Responds-to-Dr-Michelle-Cretella.aspx

Цитат

The Society for Adolescent Health and Medicine strongly rejects the views of those in the medical community pushing political and ideological agendas not based on science and facts.

Recently, Dr. Michelle Cretella, the president of the American College of Pediatricians, penned a scathing attack on the transgender community thinly veiled as an argument against the dangers of transgender surgery and support; an argument based on medical omissions, circumstantial facts, hateful interpretation and peripheral context.

преди 4 минути, miro20 написа:

Айде пак старите манипулации и фейкове от прословутата "американска коелгия на педиатрите" .

Само че.... тази малка анти-ЛГБТ групичка няма нищо общо с авторитетната организация /AAP/ която имитира.

Заповядай  малко подробности , и си направи изводите до колко може да се вярва на такива измислени "президенти" и "колегии" , чиито възгледи, пропаганда и фейк статии са отхвърлени от авторитетните медицински организации.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/political-minds/201705/the-american-college-pediatricians-is-anti-lgbt-group?fbclid=IwAR2CmNVa-NE3OyLwA49ccC_0N9RnVxJMEtrdJCeHTeo-wEdJUA0U5K1CeTo

https://www.adolescenthealth.org/SAHM-News/SAHM-Responds-to-Dr-Michelle-Cretella.aspx

Мирче, имаш ли пол?

То ест мъжле ли си, женче ли си? 

Аз съм мъж. 

преди 2 часа, Дингири Банда написа:

Имам некакъв спомен, че тая тема беше заключена от барбунела? 

Не, не успя да я заключи, но сигурно ще се опита отново!

преди 2 часа, Аlex&Vanko написа:

Барбунцела моцарела!:D

Тя е феминистка не обича различните.

Да, такава ще да е, щом ме преследва навсякъде и все ме заплашва с бан. Пази Боже, ако и жена ми беше като нея. Сигурно щях да я изгоня веднага, след като разбера за такива убеждения,

преди 1 час, Дингири Банда написа:

Мирче, имаш ли пол?

Няма нужда да питаш. По забрадката и коментарите му ще го познаеш!

преди 1 час, Дингири Банда написа:

Мирче, имаш ли пол?

Аз съм мъж. 

Приеми ме че съм амеба . С толкова малък мозък, който обаче може да различи фейковете и манипулациите като тази поредна.

Е някои са доста по зле от това мое ниво.  :) 

Смятай какви сте. :) 

преди 4 минути, miro20 написа:

Приеми ме че съм амеба . С толкова малък мозък, който обаче може да различи фейковете и манипулациите като тази поредна.

Е някои са доста по зле от това мое ниво.  :) 

Смятай какви сте. :) 

Може би съм нахален, но що пък не? Имаш ли пол? 

Айде поредния който много активно се интересува от мен , пола ми, как съм изглеждал, и какво ли още не :) 

Аз не споделям хомосексуалние ви влечения, затова не смятам да ви окуражавам.

Има ли начин да не ме обсъждате? Особено хора от знатен род!

преди 4 минути, barbuncela написа:

Има ли начин да не ме обсъждате? Особено хора от знатен род!

сега виждаш ли какво ми е на мен като ме обсъждат (по цяла страница) - свиквай

току-що, Без умствен капацитет написа:

сега виждаш ли какво ми е на мен като ме обсъждат - свиквай

Виж какво професоре! Обсъждат това което права като модератор! Правя го защото е в разрез с правилата на сайта. И отиват на криво с правилата-.2.19 А мен да ме обсъждат ми пука. Да може да се каже че съм феминистка, и обратните не ги обичам.Но това няма нищо общо с действията ми като модератар! На никой не мога да забраня да бъде какъвто си иска, стига да се придържа към правилника на сайта! Престани да се обаждаш като черна станция. Бях ли ясна?

преди 5 минути, barbuncela написа:

Виж какво професоре! Обсъждат това което права като модератор! Правя го защото е в разрез с правилата на сайта. И отиват на криво с правилата-.2.19 А мен да ме обсъждат ми пука. Да може да се каже че съм феминистка, и обратните не ги обичам.Но това няма нищо общо с действията ми като модератар! На никой не мога да забраня да бъде какъвто си иска, стига да се придържа към правилника на сайта! Престани да се обаждаш като черна станция. Бях ли ясна?

ама аз не ти казвам че ти ме обсъждаш, а други от " знатен род "

с теб май наистина никога няма да се разберем

преди 12 минути, barbuncela написа:

А мен да ме обсъждат ми пука.

Де да се самосезираше така и за други.... Ама уви....

преди 19 минути, barbuncela написа:

А мен да ме обсъждат ми пука. Да може да се каже че съм феминистка, и обратните не ги обичам

Гледам и не мога да повярвам!?!:no-no: Това наистина ли си ти? Щом не обичаш обратните, няма как да си феминистка, а само се правиш на такава ...... така мисля. Чак ми се дощя да те заобичам, а и по коментарите ти някак си сме на едно мнение за много неща! Обратните и аз не ги обичам, а и те не смеят да ми се афишират в реала, за да не им се случи случка!

мдам.... това не променя факта коя е тази и че няма нищо общо с уважавани медицински организации.

все едно ти да си снимаш клипче, да се кръстиш на някаква белгийска медицинска или педиатрическа организация и това да "значи нещо" :)  :cool:

на 18.12.2019 г. в 12:09, Ьрмалоу написа:

Лека полека чета конвенцията и ми се появяват въпроси и бележки. Мисля да ги споделям тук, докато не съм ги забравил.

Източник: https://rm.coe.int/168046246f
От Преамбюла.

Продължавам.

Цитат

Като отбелязват, че насилието над жени е проява на исторически неравнопоставените властови отношения между жените и мъжете, които са довели до доминация над жените и дискриминация срещу тях от страна на мъжете, както и до възпрепятстване на пълния напредък на жените;

Първо по самото твърдение-определение. Да-да, това изречение горе е определение и не съм сигурен доколко политически независимите историци и социолози са съгласни с такава формулировка, то ест защо конвенцията си позволява научни определения от свое име? Политиците не са учени.

Неравнопоставени властови отношения. Хъм... Самото понятие власт предполага различна поставеност на елементите (неравнопоставеност), това е тавтология. В такъв случай това куцо определение неявно има предвид факта, че на високи властови позиции от време оно (то ест, исторически) се намират преимуществено или почти само мъже и рядко или почти никога – жени. И кой е "виновен" за това? Мъжете? Жените? Историята? И в трите случая трябва обяснение на причините да е така. Ако искаш да промениш едно явление, трябва да знаеш причините му и да работиш върху тях, а не само да кажеш "това явление не ми харесва и го забранявам". То е като да запушиш някой гейзер, щото не ти харесвал, и да смяташ, че си решил проблема.

Цитат

... исторически неравнопоставените властови отношения между жените и мъжете, които са довели до доминация над жените ...

Това е ключова, според мен, фраза, целяща обяснение на доминацията на мъжете над жените. Какво казва тя? – казва: доминация на мъжете, довела до доминация над жените. Това е порочен логически кръг, който създава впечатление, че обяснява, но не обяснява, а, най-много, декларира факт. Само един е успял да се извади сам от блатото, дърпайки се за косата, и това е барон Мюнхаузен. А "обяснението," което ни дава този порочен кръг, води до неявното логически, но явно пропагандното твърдение "мъжете са виновни!".

Господа мосюта мюнхаузеновци, моля за разяснение на цитирания ваш основен постулат!

преди 1 час, Ьрмалоу написа:

Продължавам.

Първо по самото твърдение-определение. Да-да, това изречение горе е определение и не съм сигурен доколко политически независимите историци и социолози са съгласни с такава формулировка, то ест защо конвенцията си позволява научни определения от свое име? Политиците не са учени.

Неравнопоставени властови отношения. Хъм... Самото понятие власт предполага различна поставеност на елементите (неравнопоставеност), това е тавтология. В такъв случай това куцо определение неявно има предвид факта, че на високи властови позиции от време оно (то ест, исторически) се намират преимуществено или почти само мъже и рядко или почти никога – жени. И кой е "виновен" за това? Мъжете? Жените? Историята? И в трите случая трябва обяснение на причините да е така. Ако искаш да промениш едно явление, трябва да знаеш причините му и да работиш върху тях, а не само да кажеш "това явление не ми харесва и го забранявам". То е като да запушиш някой гейзер, щото не ти харесвал, и да смяташ, че си решил проблема.

Това е ключова, според мен, фраза, целяща обяснение на доминацията на мъжете над жените. Какво казва тя? – казва: доминация на мъжете, довела до доминация над жените. Това е порочен логически кръг, който създава впечатление, че обяснява, но не обяснява, а, най-много, декларира факт. Само един е успял да се извади сам от блатото, дърпайки се за косата, и това е барон Мюнхаузен. А "обяснението," което ни дава този порочен кръг, води до неявното логически, но явно пропагандното твърдение "мъжете са виновни!".

Господа мосюта мюнхаузеновци, моля за разяснение на цитирания ваш основен постулат!

Много правилно поставяш въпросите си, но никой няма да посмее да ти отговори, че току виж го баннали заради женомразска реч. "Мъжът винаги е виновен" е девизът на феминистките сътворили тази конвенция и пригласящите им мъжеНствени" мъже" и хомосексуалисти. Лошото е, че стават все повече в Хр. свят, а нормалните хора намаляват, където "виновният мъж" по презумпция трябва да бъде наказан от закона. За това са всички репресивни закони срещу мъжете, които феминиските искат да се въведат с цел пълното мъжко подчинение от жените, заради хилядолетната "мъжка тирания" и "подценяване" на женската същност! Няма как да има такъв закон, с който да се отнеме мъжкото превъзходство (физическата мощ) над женския пол и да бъдат поставени мъжете на колене от жените, което всъщност е и целта на тази конвенция и стремежа на феминистките към матриархат. За това насилието над жените продължава да се увеличава, предизвикано от самите жени, въобразили си, че могат да останат ненаказани, заради гавра с мъжкия облик!

Да може да се каже че съм феминистка, и обратните не ги обичам.

Ей боже, аз направо съм изостанал с тези нови модни полу- полу- философски течения - все съм си мислел, че за феминистките е характерно да изпитват по- особени симпатии и близост с хомосексуалните.

Вземете научете какво е феминизъм, че всеки си го интерпретира самостоятелно!

Феминизмът (от англ. и фр. feminism, feminisme, които пък произхождат от лат. femina „жена“[1]) включва политически, социални и други движения, които се борят за и акцентират върху свободата и равноправието на жените, женската гледна точка за света и положението като цяло на жените в обществото.

Ей боже, аз направо съм изостанал с тези нови модни полу- полу- философски течения - все съм си мислел, че за феминистките е характерно да изпитват по- особени симпатии и близост с хомосексуалните.

Това от къде го съчини?

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 час, barbuncela написа:

Това от къде го съчини?

Преди няколко години даваха по телевизията представители на някакви феминистки организации у нас, къде изразяваха подкрепата си и сътрудничеството за гей парада в София.

преди 5 минути, sound написа:

Преди няколко години даваха по телевизията представители на някакви феминистки организации у нас, къде изразяваха подкрепата си и сътрудничеството за гей парада в София.

Тъй де феминизираните мъже.

преди 9 минути, sound написа:

Откачена работа - българска...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.