Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 16 минути, lsmurf написа:

Само ще припомня че човекът не е най силното животно на земята но е господарстващ вид. Обикновинно природата компенсира едни качества на индивида с други. Слепите хора развиват многократно по остър слух и обоняние например. Обикновенно липсата на физическа сила се компенсира с умствени възможности. Така че аз не бих се хвалил с физическата си сила и не бих подценявал качествата на противоположния пол и то само защото през вековете не им е дадена възможност да се развиват наравно с мъжете.

Човекът е от биологичния вид, изкачил се на върха на хранителната пирамида, а мъжът е най-силното нещо на планетата съчетало ум и физическа сила. Благодарение на мъжкия пол човечеството  е просъществувало и до днес. Слепите хора може да развиват по-остър слух и обоняние, но с това не могат да компенсират физически здравите хора, а и я ги питай кое биха предпочели, да са слепи но със остър слух и обоняние, или да са като останалите зрящи? Липсата на физическа сила не се компенсира с умствени способности и е доказано отдавна. Днес жените изведнъж станаха умни колкото мъжете, че и повече дори, след като псевдо-джендър науката започна да "доказва" несъществуващи неща. Повече от 150 години жените в Хр. свят имат същите права както мъжете и още с нищо не са се доказали, освен с плагиатство. Стив Джобс и Бил Гейтс да не би случайно да са жени? Напредъкът в науката отново се дължи на мъжкия пол, а женският е само спирачка ........(уволнения професор от ЦЕРН от жена-шеф на този изследователски център)! Ти няма как да се хвалиш с нещо, което не притежаваш, а качествата на противоположния пол са регламентирани от природата и единственото им предназначение е продължаването на човешкия род. Жените растат на ханш и задник, за да могат да раждат , което е и природното им предназначение, докато мъжете растат на мозък и мускули, за да творят и да създават условия за живот.....твърди английски учен! Сега пак щекажеш, че не е вярно и ученият е женомразец. Ето ти друго изследване, и то ли не е вярно?

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=1422

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 5 минути, herkules2 написа:

Днес жените изведнъж станаха умни колкото мъжете, че и повече дори, след като псевдо-джендър науката започна да "доказва" несъществуващи неща. Повече от 150 години жените в Хр. свят имат същите права както мъжете и още с нищо не са се доказали, освен с плагиатство. Стив Джобс и Бил Гейтс да не би случайно да са жени? Напредъкът в науката отново се дължи на мъжкия пол, а женският е само спирачка ........(уволнения професор от ЦЕРН от жена-шеф на този изследователски център)!

:giggle1:

преди 1 час, lsmurf написа:

Само ще припомня че човекът не е най силното животно на земята но е господарстващ вид. Обикновинно природата компенсира едни качества на индивида с други. Слепите хора развиват многократно по остър слух и обоняние например. Обикновенно липсата на физическа сила се компенсира с умствени възможности. Така че аз не бих се хвалил с физическата си сила и не бих подценявал качествата на противоположния пол и то само защото през вековете не им е дадена възможност да се развиват наравно с мъжете.

Женомразеца освен да се хвали как заради страховете си ифобиите си , може да избие зъбите на жена, друго няма какво да каже :) 

Дори не осъзнава колко е по нисък  в човешкото си развитие спрямо горната снимка на двете жени.

:) 

Обръщам ви внимание да не коментирате  мъже спрямо жени. Според Конституцията те са равноправни. Из европата също. Дори и някои мюсюлмански страни правят стъпки към изравняване на правата. Ясно е че половете имат физиологични различия.

Ясно е че има и хора със сбъркан мозък. Някои слух, други зрение, трети говор. Центрове бол. Все пак човешкият мозък е най-сложното творение на природата. Има дори и със сбъркан хромозомен набор. Все пак това са изключения, редното е да се занимавате с правилата.

преди 57 минути, herkules2 написа:

Страх от жени те тресе теб, за това им се подмазваш и ги величаеш, и кой знае, може би и ти си жена с тая забрадка или уж си мъж, пък не си! Мен не може никоя жена да ме заплашва или пък да ми се зъби, защото ако мине границата, може да остане без зъби! Хайде чети, и не ми разправяй, че

е отново е фейк, че това е вече твой бранд с който много се гордееш! AAUUXX искаше и той доказагелства!!!!!

Ето ги!!! Прочетете и коментарите под статията!!!

https://www.otizvora.com/2018/01/9398/comment-page-1

Ти кога работиш като по цел ден си във форума да пишеш колко голям мъж си и как трябва да се бият жените защото това били заслужавали, да не се окаже че в действителност те издържа жена ти и те бие по три пъти на ден та затова така си захапал този феминизъм и повтаряш като мантра ? :D

преди 29 минути, herkules2 написа:

Човекът е от биологичния вид, изкачил се на върха на хранителната пирамида, а мъжът е най-силното нещо на планетата съчетало ум и физическа сила. Благодарение на мъжкия пол човечеството  е просъществувало и до днес. Слепите хора може да развиват по-остър слух и обоняние, но с това не могат да компенсират физически здравите хора, а и я ги питай кое биха предпочели, да са слепи но със остър слух и обоняние, или да са като останалите зрящи? Липсата на физическа сила не се компенсира с умствени способности и е доказано отдавна. Днес жените изведнъж станаха умни колкото мъжете, че и повече дори, след като псевдо-джендър науката започна да "доказва" несъществуващи неща. Повече от 150 години жените в Хр. свят имат същите права както мъжете и още с нищо не са се доказали, освен с плагиатство. Стив Джобс и Бил Гейтс да не би случайно да са жени? Напредъкът в науката отново се дължи на мъжкия пол, а женският е само спирачка ........(уволнения професор от ЦЕРН от жена-шеф на този изследователски център)! Ти няма как да се хвалиш с нещо, което не притежаваш, а качествата на противоположния пол са регламентирани от природата и единственото им предназначение е продължаването на човешкия род. Жените растат на ханш и задник, за да могат да раждат , което е и природното им предназначение, докато мъжете растат на мозък и мускули, за да творят и да създават условия за живот.....твърди английски учен! Сега пак щекажеш, че не е вярно и ученият е женомразец. Ето ти друго изследване, и то ли не е вярно?

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=1422

Освен че е женомразец цитираният от теб "учен " е и расист. Много "научно" звучи да правиш изводи чрез средни стойности от IQ тестове само че въпросните 4 точки дори и да са били добросъвестно установени на практика нищо не доказват защото тези тестове обикновенно се базират на визуално представяне а както се казва и в споделената от теб публикация :

Цитат

Експертите като цяло са съгласни с това, че мъжете и жените мислят по различен начин и мъжете показват по-високи резултати в тестовете за “пространствените” способности, а жените - в тестовете за вербални способности. Повечето от тях обаче твърдят, че тези различия се уравновесяват и разлика в интелекта на практика няма.

Самият факт че споделяш статията като доказателство за твоето твърдение всъщност доказва че наистина трудно анализираш текстова информация.

Както и да е . Живей си с чувството за превъзходство щом това те прави щастлив.

преди 15 часа, herkules2 написа:

Такава статистика и да има никой няма да я покаже

Сетих се за шашмите на немската или берлинска полиция със статистиката за престъпленията на имигрантите, спусната за публикуване на медиите, за която четох преди няколко месеца. Тя е беше представена като прост списък от 5-6 точки, намаляващи по тежест на пръв поглед. В медиите списъкът не беше отворен с подробности, но някой го беше публикувал в пълнотата му. Последната точка най-долу, "Други", изглеждаща най-невинно на страницата на вестниците, включваше най-тежките престъпления като убийства, изнасилвания и подобни. Всичките по-горни точки включваха "кокошкарски" престъпления, като първата, например, включваше улични и  супермаркетни кражби . :D

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ти кога работиш като по цел ден си във форума да пишеш колко голям мъж си и как трябва да се бият жените защото това били заслужавали, да не се окаже че в действителност те издържа жена ти и те бие по три пъти на ден та затова така си захапал този феминизъм и повтаряш като мантра ? :D

Пиша , когато работя и имам служебна работа в нета (договори, заявки, доставка на материали и прочее), за това винаги бързам и допускам грешки, които нямам време да поправя. В офиса си имам отделен лаптоп, с който (когато имам възможност) отговарям на такива като теб, след известията по пощата! Аз жена си и щерките си си ги нося на ръце. Изучих едната, а сега чакам да завърши и другата, като съм им осигурил всичко необходимо. Ако оставаше само заплатата на жена ми от 800 лв.- колкото е социалната помощ, нямаше да покрием само текущите нужди на семейството. Не изтъквам колко аз съм голям мъж, а казвам, че мъжкият пол е повече заслужаващ уважение, а не унижение от разни истанбулски конвенции. На теб съм ти обиден и това е последният ми отговор, повече няма да ти отговарям, защото знам какво целиш-бан за мен, и не даваш право на мнение на различно мислещите от теб

преди 56 минути, lsmurf написа:

Освен че е женомразец цитираният от теб "учен " е и расист. Много "научно" звучи да правиш изводи чрез средни стойности от IQ тестове само че въпросните 4 точки дори и да са били добросъвестно установени на практика нищо не доказват защото тези тестове обикновенно се базират на визуално представяне а както се казва и в споделената от теб публикация :

Самият факт че споделяш статията като доказателство за твоето твърдение всъщност доказва че наистина трудно анализираш текстова информация.

Както и да е . Живей си с чувството за превъзходство щом това те прави щастлив.

Ще се придържам към поста на Филипов и няма да ти отговарям, защото и си си също като Миро, AAUUXX и останалите радетели за феминизъм. Все едно, щастлив съм, че ИК не успяха такива като вас да ратифицират в България, а още по-щастлив ще съм, когато някои страни в Европа денонсират подписа си относно този позорен документ. След брекзит много неща ще се променят. Сега е ред на вишеградската четворка, да каже тежката си дума, относно конвенцията, и да промени съотношението мъже/жени в световното правителство! Прав е  Януш Корвин Мике! Ако ЕС ще се управлява от жени, по-добре ще е да се разпадне, и без друго нанесе огромни вреди на народите, като им отне суверинитета и зароби с директиви и конвенции държави като нашата!

преди 16 минути, herkules2 написа:

Не изтъквам колко аз съм голям мъж, а казвам, че мъжкият пол е повече заслужаващ уважение, а не унижение от разни истанбулски конвенции. На теб съм ти обиден и това е последният ми отговор, повече няма да ти отговарям, защото знам какво целиш-бан за мен, и не даваш право на мнение на различно мислещите от теб

На каква база мислиш, че мъж заслужава повече от жена, защото това не е постоянна величина и зависи от дадени обстоятелствата и извършените действия? За да заслужиш уважение не е от значение какъв пол си а какви са действията ти, типичен пример за това е форума, няма как да те уважава някой за това че си мъж и колкото да се изтъкваш като голям  мъж защото извода се прави на база написаното от теб, а в живота от действията ти и отношение спрямо жените, тоест ако твоите са такива каквито пишеш в действителност то няма как да получуш уважение освен от такива които споделят мнение с теб. Няма как да целя бан, защото не аз определям това, целта ми е да ти покажа колко грешиш в разбиранията си и да намериш причината за това ти разбиране. 

преди 16 минути, herkules2 написа:

Прав е  Януш Корвин Мике! Ако ЕС ще се управлява от жени, по-добре ще е да се разпадне, и без друго нанесе огромни вреди на народите, като им отне суверинитета и зароби със директиви и конвенции държави като нашата!

Прав е ама не съвсем, на теория пък и на практика жената има по добри методи и умения за управление зареди вроденият и майчин инстинкт, но едва ли би го разбрал това. 

преди 19 минути, AAUUXX написа:

На каква база мислиш, че мъж заслужава повече от жена, защото това не е постоянна величина и зависи от дадени обстоятелствата и извършените действия?

Мисля да съм обективен в следващото: защото светът е мъжки, както твърдят също и борците за женски права, и съответно по-логиката, в мъжки свят мъжът прави повече и има по-голяма отговорност. Например столът, на който седиш, токът, който използваш, парното, което те грее, хладилникът, в който е бирата ти, колата, която караш, да не говорим за компютъра и телекомуникациите, с които пишеш тук... и много други основни неща на цивилизацията (мъжка, както се твърди от всички) са произведени главно от мъже, а пък са открити, организирани и управлявани почти само от мъже.

Въпросът обаче, защо светът/цивилизацията, са мъжки, е интересен, не е ли така? Политкоректният наратив обяснява този факт с това, че мъжът е по-силен физически. Само с това. Аз не мога да повярвам на такива лафчета, годни само за детската градина.

ПП. Не държа на привилегии или на признание на заслуги лично... но животът си показва, какво що е.

преди 19 минути, Ьрмалоу написа:

Мисля да съм обективен в следващото: защото светът е мъжки, както твърдят също и борците за женски права, и съответно по-логиката, в мъжки свят мъжът прави повече и има по-голяма отговорност. Например столът, на който седиш, токът, който използваш, парното, което те грее, хладилникът, в който е бирата ти, колата, която караш, да не говорим за компютъра и телекомуникациите, с които пишеш тук... и много други основни неща на цивилизацията (мъжка, както се твърди от всички) са произведени главно от мъже, а пък са открити, организирани и управлявани почти само от мъже.

Въпросът обаче, защо светът/цивилизацията, са мъжки, е интересен, не е ли така? Политкоректният наратив обяснява този факт с това, че мъжът е по-силен физически. Само с това. Аз не мога да повярвам на такива лафчета, годни само за детската градина.

ПП. Не държа на привилегии или на признание на заслуги лично... но животът си показва, какво що е.

Жените пък са по - добри в шиенето на дрехите които носиш, в педагогическото възпитание на дето ти в училище и вкъщи, в домакинството където имаш нужда да си нахранен и да ти е чисто, в медицината - мед. сестра (не че нама мъжки мед. сестри, но някак по предпочитам да е жена), в авиолиниите- стюардесите също и още много та защо да не заслужават еднакво уважение? 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Жените пък са по - добри в шиенето на дрехите които носиш, в педагогическото възпитание на дето ти в училище и вкъщи, в домакинството където имаш нужда да си нахранен и да ти е чисто, в медицината - мед. сестра (не че нама мъжки мед. сестри, но някак по предпочитам да е жена), в авиолиниите- стюардесите също и още много та защо да не заслужават еднакво уважение? 

Да, по-добри са в много неща. Според мен най-вече в нещата, касаещи човешкото и човещината.

Тук темата не е нормалният маскулизъм и нормалната еманципация, всъщност тях отдавна ги няма, защото не са на дневен ред, те дадоха резултат още преди доста  години, което доведе до приемане на текстове в законодателството, които практически да доведат до изравняване, доколкото е възможно на достъпът до професии, които преди това са били приоритетно предоставяни на по-подходящият според работодателите пол, също и до изравняване на доходите при еднакви позиции и при еднаква производителност на труда. Поне законодателно нещата са ОК от много години, така че темата в нормалната част, за изравняване на мъже/жени, по отношение на работата и задълженията са приключени и ненужни. Все пак и със законодателство няма как да се задължат мъжете да раждат, така че все още има някакви разлики, но те са естествени. Тук темата е за крайните позиции и извращенията, които се иска да ни се наложат. Тези крайности, са желание и в полза на малцинства, за беля, които от медицинска гледна точка, ако се издава правилна, а не политкоректна диагноза, са болни, които желаят да ги наложат на мнозинството. Което не е демократично по никакъв начин. Налагането на волята и нуждите на малцинствата над мнозинството, е диктатура.

преди 12 минути, Ьрмалоу написа:

Да, по-добри са в много неща. Според мен най-вече в нещата, касаещи човешкото и човещината.

Това никой не го отрича! Жените като цяло са по-добри от мъжете, но само по душа, а не по функционални способности!

преди 1 час, herkules2 написа:

Това никой не го отрича! Жените като цяло са по-добри от мъжете, но само по душа, а не по функционални способности!

Приятел, извинявай, ама ти жени виждал ли си, общувал ли си в действителността, или тия неща ги пишеш само като есе по картинка?

преди 11 минути, sliderum написа:

Приятел, извинявай, ама ти жени виждал ли си, общувал ли си в действителността, или тия неща ги пишеш само като есе по картинка?

Как да общува с жени, че да му навредят ли, няма смисъл от това :D

преди 14 минути, sliderum написа:

Какво значи "ти жени виждал ли си, общувал ли си в действителността, или тия неща ги пишеш само като есе по картинка?" Че аз си ги имам три жени у дома, живея заедно с тях, а преди да починат баба ми и майка ми бяха пет! Не разбирам, за какво есе по картинка говориш? 

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Тъй кажи още от начало

Абе казал съм го многократно, ама ей на! Тук все твърдят, че като съм станал на 50 и кусур години съм виждал жени само на картинка? То ИК е за покровителство и на хомосексуалните, и аз като гнуслив противник на такива, пак ще кажат, че само на картинка ги има и въобще не съществуват закони за хомо-права, които никой не им е отнел, нищо че 10% били по рождение такива.

преди 3 минути, herkules2 написа:

Тук все твърдят, че като съм станал на 50 и кусур години съм виждал жени само на картинка?

Кои твърдят ? Той Слидерум млад и зелен, още бавно се ориентира сред темите у форума

преди 2 часа, herkules2 написа:

начи много си прав
ако можеха да се самооплождат за да се размножават, мъжете щехме да станем излишни
свят без мъже, мечтата на всяка феминистка

преди 7 минути, дръндю написа:

начи много си прав
ако можеха да се самооплождат за да се размножават, мъжете щехме да станем излишни

Това се е вече случвало с Дева Мария педи мнооого години, към днешна дата също не е много трудно жена да роди без секс с мъж. 

Да не те е била Мецъ заранта че така негативно гледаш на нещата :D

преди 2 часа, дръндю написа:

начи много си прав

Отиват ли си мъжките момчета?

преди 2 часа, herkules2 написа:

Какво значи "ти жени виждал ли си, общувал ли си в действителността, или тия неща ги пишеш само като есе по картинка?" Че аз си ги имам три жени у дома, живея заедно с тях, а преди да починат баба ми и майка ми бяха пет! Не разбирам, за какво есе по картинка говориш? 

Т.е. живял си едновременно с майка си и баба си и жените си на едно място. Боже, помози. Не те виня вече, че си толкова адски зле.

преди 2 часа, sliderum написа:

Т.е. живял си едновременно с майка си и баба си и жените си на едно място. Боже, помози. Не те виня вече, че си толкова адски зле.

Ти за мен си приятел, не разбирам враждебността ти? Защо си настроен враждебно към мен. След като се ожених живяхме със съпругата ми в къщата на родителите ми, заедно с баба ми и дядо ми. Там се родиха и дъщерите ми, а място имаше много. След това си построих много голяма раздвижена къща където живеем в момента на дворно място, наследство от дядо ми. Успях да си купя и апартамент във Варна, в квартал "Чайка", който дадох под наем. На село имаме друга къща-селска от страна на жена ми, заедно с 25 декара селскостопанска земя. Аз имам наследени и закупени общо 90 декара. Така че, не разбирам иронията ти. Кое ми е адски зле?

преди 5 часа, дръндю написа:

начи много си прав

О, според феминистките и "Светият дух" бил жена, и чрез него ще се самооплождат, а мъжкия вид (забележи вид, а не пол, като че ли жените са друг вид) щял да изчезне след 5 милиона години. Дори и библията пренаписаха! Господ е жена и истинският мъж трябвало също да е жена, ако иска да оцелее. За това лансират идеята за джендъра в ИК!!:lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.