Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Божкее културно да се обогатя! На умен човек забранено ли е да говори глупости? Да нахрани някого! Определяй среща място и час да те видя какъв мъж си!

И то приказки във форум колко ли струват? Едно нищо!

• Отговори 16k
  • Прегледи 894,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

Току що, _Alex&Vanko_ написа:

Божкее културно да се обогатя! На умен човек забранено ли е да говори глупости? Да нахрани някого! Определяй среща място и час да те видя какъв мъж си!

Въх недей, че ще ме изплашиш. Слушай въобще нямам намерение да троля темата с глупости. Теб ти е казано всичко вече, от сега на татък нямаш оправдание. От рода на "ма не знаех", "не разбирах". Колкото повече мърдаш толкова по навътре ще ти влиза, ето ти един много елементарен начин да разбереш. 

Въх недей, че ще ме изплашиш. Слушай въобще нямам намерение да троля темата с глупости. Теб ти е казано всичко вече, от сега на татък нямаш оправдание. От рода на "ма не знаех", "не разбирах". Колкото повече мърдаш толкова по навътре ще ти влиза, ето ти един много елементарен начин да разбереш. 

Чудесно! Стискаме си ръцете и ставаме приятели! Показваме изначална доброта,уважение,състрадание.:handshake:

Аз никога не съм имал нищо против тебе!

преди 15 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Чудесно! Стискаме си ръцете и ставаме приятели! Показваме изначална доброта,уважение,състрадание.:handshake:

Аз никога не съм имал нищо против тебе!

Спокойно, аз също не съм искал да те обиждам. Просото използвам мястото тук, да ти кажа как изглежда, какво предизвиква. Тук нямa значение кой какъв е, будист, християнин. По важното е кой какъв ум носи, с какви качества разполага. Критиката, обидите вършат работа само когато са основателни, просто ей така не, напротив. И сам предположи, каквi евентуално биха били резултатите от обиди и грубости към някой не заслужил, невинен, а се прави защото е просто лош.

Редактирано от König (преглед на промените)

Не, при мен се получава да искам да дразня някого който ми е симпатичен!;)

Аз не съм блокирал тука никой и да ме псувал гнусно.Може би трябва да се поставя на ваше място.Не придавам значение голямо на приказки във форум и не съм тук за реноме.Преди имах и почти станах модератор.

Току що, _Alex&Vanko_ написа:

Не, при мен се получава да искам да дразня някого който ми е симпатичен!;)

Аз не съм блокирал тука никой и да ме псувал гнусно.Може би трябва да се поставя на ваше място.Не придавам значение голямо на приказки във форум и не съм тук за реноме.Преди имах и почти станах модератор.

Тук можеш да правиш сухи тренировки, да се опитваш да бъдеш добър и добронамерен. Нещо от което навън ще имаш полза, ще ти откликнат други подобни хора които също харесват това. И така ще се повиши и качеството на живот, общувайки с по култивирани хора. 

Аз мога да бъда добър и добронамерен и на много хора съм помогнал! Тука има публика като манеж е и нахъсва за циркове! Ела в скайп да видиш какъв съм - ramzes1472

Има си и детско в мене!:D

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз мога да бъда добър и добронамерен и на много хора съм помогнал! Тука има публика като манеж е и нахъсва за циркове! Ела в скайп да видиш какъв съм - ramzes1472

Има си и детско в мене!:D

Просто ти казвам, пък ти си прави каквото смяташ за добре. 

Ама аз на живо естествено че се държа различно! Тук намразих основателя на форума/има защо/ и станах хейтър! Петльо здрасти!

преди 6 часа, König написа:

Шунаята с пълно основние ти повтаря едно и също. С тези твои готови шаблони с които мериш кой какъв контрол има, си много далече от нещо смислено. Ти още щом мислиш че всичко е "контрол", кво да ти се обяснява повече. Показва че въобще не си пробвал а пък да не говорим, разбрал, усвоил, развил. Контролирай, прави си там безсмислените констатации и се чуди после що, хем знаеш пък не ти става схемата. 

При мен всичко си се получава по закономерния начин и няма никакво чудене в това отношение. И не аз съм този, който се изказва по заучени шаблони. Думата "контрол" може и да не ти харесва, но всяка практика, включително и медитацията е проява на контрол. Това, че възгледите ми по отношение на медитацията не съвпадат с твоите, не означава, че не съм практикувал и то точно споменатия тип (или поне много подобен).

преди 1 час, König написа:

Просто ти казвам, пък ти си прави каквото смяташ за добре. 

На мен много добре ми е известно! Чудя се защо приказки във форум? У Фейса няма ли будистки групи?

Тук социализацията е трудна! И да не е сайт за запознанства!

преди 43 минути, Shiniasu написа:

При мен всичко си се получава по закономерния начин и няма никакво чудене в това отношение. И не аз съм този, който се изказва по заучени шаблони. Думата "контрол" може и да не ти харесва, но всяка практика, включително и медитацията е проява на контрол. Това, че възгледите ми по отношение на медитацията не съвпадат с твоите, не означава, че не съм практикувал и то точно споменатия тип (или поне много подобен).

Интересно е, какво разбираш под "естествен начин"?  По естествен начин постигнат контрол ли?

Ти чувал ли си че от медитацията се постига покой? А как ще постигнеш покой, с контрол ли? Дори интелектуално е лишено от смисъл това. А да не говорим за постигане на "велик покой", повярвай ми там няма никакъв "контрол".

Не с контрол а с изолация,изключване, но покой е близо до блаженство но не кореспондира с концентрация и съсредоточаване! Извинявам се за намесата просто така мисля! Просто хората сме различни не сме правени по калъп и мислим понякога различно! Ако искаш концентрация трябва контрол!:wors:

Не е точно така, контрол не е точната дума. По скоро внимание. Изолация не е необходима, а само внимание в момента, тук и сега,  което що повиши осъзнатоста. А преживявайки осъзнато, няма как да не осъзнаваш кое какво е. Блаженство няма нищо общо с покоя.

Редактирано от König (преглед на промените)

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не с контрол а с изолация,изключване, но покой е близо до блаженство но не кореспондира с концентрация и съсредоточаване! Извинявам се за намесата просто така мисля! Просто хората сме различни не сме правени по калъп и мислим понякога различно! Ако искаш концентрация трябва контрол!:wors:

Само, че това не е до различното мислене - вече и науката ги установява тези неща, преди година се опитах да им ги обясня тука, ала всичко живо ме нападна: точно така е, както казваш, няма концентрация без контрол и тази зависимост важи за всяка сфера на съществуването изобщо (сиреч не само до съзнанието), така че поначало трябва да е ясно и лично аз се учудвам, че будистките учители подминават небрежно тези деликатни подробности, че медитацията не е концентрация. Така че наистина - няма как да има покой, докато има концентрация. Покой означава "без- усилие" - концентрация означава "усилие". НО! - това не значи, че няма зависимост м/у концентрацията и покоя, а само, че са различни състояния.

преди 26 минути, König написа:

Не е точно така, контрол не е точната дума. По скоро внимание. Изолация не е необходима, а само внимание в момента, тук и сега,  което що повиши осъзнатоста. А преживявайки осъзнато, няма как да не осъзнаваш кое какво е. Блаженство няма нищо общо с покоя.

Не бива да ти се отвлича вниманието и е нужно насочване което говори за контрол.Някой говорят за изключване на едни сетива и усилване на други! Знаеш за слепите.За да повишиш осъзнатостта не може ума да е в покой!

Саунде, ти специално нямаш въобще необходимата опитност за да даваш някакви становища по темата. Да ме напомням че, преди месеци не знаеше какво е Шамата. 

Още веднъж ще кажа,няма такова нещо като контрол, напротив. Има пълно отдаване и приемане. Няма какво да трябва да се контролира. Не разбирате защо нямате и грам опит с това. А то е толкова елементарно, ама всичко е Карма амигос, всеки е там където живота го е поставил, докато се научи.

преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не бива да ти се отвлича вниманието и е нужно насочване което говори за контрол.Някой говорят за изключване на едни сетива и усилване на други! Знаеш за слепите.За да повишиш осъзнатостта не може ума да е в покой!

Не е точно така. Не става въпрос за отвличане на вниманието. А за осъзнаване на вниманието. Повишаване на нивото на осъзнатост с помощта на вниманието. Много е елементарно. 

Ако осъзнаването доведе до болка или радост?Това е процес!

Странно че Рамус не пише вече тука.Скепсиса ще скочи да ви защитава а Ванко е боклука дамс!

Отделяне насочване обръщане на внимание все още не е всичко.Ако ума е в покой ще гледаш с празен поглед!

Казах го тук че човек гледа с мозъка а очите са придатък.Питай невролог ако искаш!

преди 36 минути, König написа:

Още веднъж ще кажа,няма такова нещо като контрол, напротив.

Още веднъж се оказва, че си ми спорил напразно т.е. спорил си със себе си, както винаги. :Д Ма тей ше е докато не почнеш да придобиваш опит.

преди 43 минути, _Alex&Vanko_ написа:

не може ума да е в покой!

То поначало ума не може да е в покой. (:

Ако каже нещо Шунаята има допуск а някой си познат от интернет няма и се реагира защитно.Да това е приятелството Саше!

Има гласувано доверие и после оправдано.Аз кой съм?

Аз съм сигурен че се съмняваш в Библията и Завета те пак са свещенни книги а Будизма всичко е чиста монета.Така го приемаш май защо?

Излиза,че маса Християни вярващи са глупаци и не се докосват до нещо възвишено! Едва ли не са чували за Будизъм! In God we Trust казва щатския долар,който властва не само на азиатските пазари! И китайците го подкрепят всячески.Има ли връзка религия,учение и просперитет?

преди 37 минути, sound написа:

Още веднъж се оказва, че си ми спорил напразно т.е. спорил си със себе си, както винаги. :Д Ма тей ше е докато не почнеш да придобиваш опит.

То поначало ума не може да е в покой. (:

Саунде честито, удряш нови дъна. Ще те оставя да имаш тежката дума, да каже окончателно кое какво е. Просто не приставаш да си ми интересен, повече от друг който омръзват много по бързо. Но това не е комплимент, да не се възгордееш нещо. :-)

Успехи в търсенето на , къде да се присламчиш. Ако само знаеш колко и как изглеждаш от страни. Ма за това трябва осъзнатост, а това на теб ти е напълно чуждо. 

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Излиза,че маса Християни вярващи са глупаци и не се докосват до нещо възвишено! Едва ли не са чували за Будизъм! In God we Trust казва щатския долар,който властва не само на азиатските пазари! И китайците го подкрепят всячески.Има ли връзка религия,учение и просперитет?

И с това просто, оставяш всеки без коментар. Само безпринципните като Саунда, дето се слагат на всичко и на всеки.

преди 8 минути, König написа:

И с това просто, оставяш всеки без коментар. Само безпринципните като Саунда, дето се слагат на всичко и на всеки.

Добре ако сега слезе Йехова или Аллах какво ще правиш? И това е истинския бог!

преди 3 минути, König написа:

Успехи в търсенето на , къде да се присламчиш.

Изглежда и някакви проблеми с паметта имаш - ма то, що ли ти е да помниш, нали : ) нема нужда, по- добре да си измисляш разни ала- бала, че и явно ти се отдава отръки. А тежестта на думата ми, не зависи от теб - сори. хахаххахахаха

преди 13 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Излиза,че маса Християни вярващи са глупаци и не се докосват до нещо възвишено!

По- полека давай, че малко баир да видят и челата им вече припотени. ( ;

Далай Лама се кланя на Христос!!!! Показа ли ви снимката Скепсис?? Защо?? И защо си мислите,че коварството не е присъщо на жълтата раса?Те са толкова лукави и хитри.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.