Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

преди 15 часа, Реджеп Иведик написа:

...

A aко - както казваш - вземеш стола извън битието и съзнанието, битието извън стола и съзнанието, и съзнанието извън стола и битието, за някои хора ще прозвучиш толкова дзен, че ще им изглеждаш не на светлинни години, а на светлинни вселени напред, но така или инак, си оставаш просто обусловен по християнски, както и те. Туй "голямо- малко" от де се взе, щом поставяш стола извън съзнанието? - все си викам, "Реждепа сигурно хвърля бананови кори", ала уви, подхлъзналият се, си бил ти.  Питаш за света извън съзнанието, но най- напред кой пита, как би могъл да зададеш въпроса, ако нямаше съзнание и как отговарящия би могъл да ти отговори, ако и той няма съзнание. Но така е - за съжаление или не, не спирате да превръщате чистата медитативност в теория и философстване: но пък, ако не друго, поне си вярвате, че сте на средното такова .... път ли беше, магистрала ли, летище ли хахахаххахахахха

• Отговори 16k
  • Прегледи 894,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 33 минути, Śūnyatā написа:

Разбирам желанието да се самообожествиш, като скепсис, мохини и много други, чрез елемента на съзнанието, но то също е обусловено - санкхата. Ти го смесваш с асанкхата и бъркаш или поне това твойто не е будизъм, а некъв друг шит, който се опитваш да наложиш на хора като Реджеп, които са на светлинни години пред теб като осъзнаване, но ти и това не сгряваш, помисли за пенсия...

Щом съм писал, че съзнанието не може да се прояви без форма, значи го намирам за обусловено.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Щом съм писал, че съзнанието не може да се прояви без форма, значи го намирам за обусловено.

Тогава резултата е симулиран, зависещ от причини и условия, включително и това разсъждение и разсъждаващия? А необусловено нещо намираш ли?

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Благодаря предварително ако цитиращия откликне на молбата ми, защото за мен точно това би ми било повече от полза.

Как да откликне, когато просто повтаря чужди фрази като папагал, както и другите колеги, които се лайкват взаимно и подкрепят като слепци, които търсят пътя. Сега са си избрали Нагарджуна и Буда за водачи и считат, че като ги цитират придобиват съпричастност към тяхното осъзнаване. Напълно фантазно е, понеже нямат контрол дори над най-повърхностните си емоционални реакции, а са като Йо-йо, т.е. нагоре–надолу, според моментното си състояние.

Значи, бих могъл да отговарям като колегата Кьониг, но не знам дали модераторите биха били толкова толерантни към мен, както са към него. Щот просто не ми е присъщо да се държа като необразован смотаняк, но мога да го правя, ако е необходимо. И то по-добре от него.

Нужно ли е да доказвам, че един путьо с комплекси е путьо с комплекси?

Не визирам никого конкретно, а пиша по принцип.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

преди 17 минути, scepsis108 написа:

Сега са си избрали Нагарджуна и Буда за водачи и считат, че като ги цитират придобиват съпричастност към тяхното осъзнаване. Напълно фантазно е, понеже нямат контрол дори над най-повърхностните си емоционални реакции, а са като Йо-йо, т.е. нагоре–надолу, според моментното си състояние.

Нужно ли е да доказвам, че един путьо с комплекси е путьо с комплекси? :D

Ти с какво го прецени това, понеже е видно, че контрол нямаш? Четенето, размишлението и медитацията върху свещените книги на будизма Е и води постепенно до осъзнаване. Спомни си Гампопа и това което пише за четящите го с искрен стремеж за разбиране написаното от него, и че този стремеж е равносилен на лична среща с него, въпреки че той знаел, че няма да е измежду живите тогава, сиреч днес, когато го четем и медитираме.

Буквите така са те затиснали, неосъществените амбиции и стремежи в стремително скъсяващия се хоризонт, че регреса ти е видим за всички от почти две години, това обяснява защо се напъваш да се излагаш допълнително. Срамиш школата която следваш, но това не ти е за първи път, може и такава извратена практика да има, кой знае :D

преди 1 час, scepsis108 написа:

Нужно ли е да доказвам, че един путьо с комплекси е путьо с комплекси?

Не е нужно :)

Те въпросните... се "доказват" сами. Отгоре на всичко, вече и бялото сърце, каза по-горе нещо просто - прасето винаги тегли към кочинката си, защото то там е у дома си. И сигналите му могат да са насочени само и единствено към други прасета. Който не е прасе, няма въобще смисъл да ходи при прасето и да му носи бисери... Така или иначе - просто бели топченца, дето дори не стават за дъвчене или игри...

В този смисъл - е напълно излишно да се слуша и откликва на грухтенето. Според мен, това е значително по-мъдра версия на "състрадание" към такъв вид "чувстващо същество". А новия форум предлага толкова прост начин за вътрешна хигиена, която изключва прасенцата и празното им цвикане. Те хората добре са го замислили, като решение, което не възниква само и единствено в КАЛДАТА... В този смисъл тук виждам само хора, които имат стойност и потенциал да не живеят сред кочинки и грухтене... А това е просто чудесно - в сравнение със грухтящите сбирки и онова, което ползват за храница помежду си.

преди 52 минути, Śūnyatā написа:

Ти с какво го прецени това, понеже е видно, че контрол нямаш? Четенето, размишлението и медитацията върху свещените книги на будизма Е и води постепенно до осъзнаване. Спомни си Гампопа и това което пише за четящите го с искрен стремеж за разбиране написаното от него, и че този стремеж е равносилен на лична среща с него, въпреки че той знаел, че няма да е измежду живите тогава, сиреч днес, когато го четем и медитираме.

Буквите така са те затиснали, неосъществените амбиции и стремежи в стремително скъсяващия се хоризонт, че регреса ти е видим за всички от почти две години, това обяснява защо се напъваш да се излагаш допълнително. Срамиш школата която следваш, но това не ти е за първи път, може и такава извратена практика да има, кой знае :D

Браво Шунаята, много точно казано, плод на лично наблюдение. Никой не може да успорва осъзнатоста.

преди 5 минути, König написа:

А, путьото, пак пише и споделя неговите си реактивни състояния. Скучновато, ма толкова си може може путьо, който е голям мъжага във вирта. Слага всеки на мястото му със своя виртуален винкел увит във вестник. Вероятно му е малък и не функционира редовно, та затова го насърчава виртуално да раздава справедливост на ляво и на дясно. Изисква респект, но как да го получи, когато е просто едно бъгаво и необразовано комплексарче на средна възраст.

Не визирам никой от колегите в темата, а си пиша по принцип. Вярвам, че никой няма да се разпознае в гореописания образ.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Спомни си Гампопа

Без коментар. Само да ти кажа, че при нас практикуваме Гуру–йога, която е предадена от Гампопа, бре. Не че си чувал, че има такава, но има и всеки Кагю–лама може да ти даде абхишека, лунг и три за нея... Стига да поискаш. Тъй че да ме приканваш да си спомням за Гампопа... Ххахахха. Яко. Няма по-забавно нещо, което да са ме съветвали напоследък.

преди 12 минути, scepsis108 написа:

А, путьото, пак пише и споделя неговите си реактивни състояния. Скучновато, ма толкова си може може путьо, който е голям мъжага във вирта. Слага всеки на мястото му със своя виртуален винкел увит във вестник. Вероятно му е малък и не функционира редовно, та затова го насърчава виртуално да раздава справедливост на ляво и на дясно. Изисква респект, но как да го получи, когато е просто едно бъгаво и необразовано комплексарче на средна възраст.

Не визирам никой от колегите в темата, а си пиша по принцип. Вярвам, че никой няма да се разпознае в гореописания образ.

Без коментар. Само да ти кажа, че при нас практикуваме Гуру–йога, която е предадена от Гампопа, бре. Не че си чувал, че има такава, но има и всеки Кагю–лама може да ти даде абхишека, лунг и три за нея... Стига да поискаш. Тъй че да ме приканваш да си спомням за Гампопа... Ххахахха. Яко. Няма по-забавно нещо, което да са ме съветвали напоследък.

Давам ти искрен лайк, честно за коментара ти по горе. А сега искрено ми отговори, кой е путьото в случая?

„Първият аспект на Пътя е Тава, или Виждане. Тук не става обаче въпрос за философско или интелектуално виждане, обикновено подразбиращо се при употребата на изрази като „възгледът на Нагарджуна”, когато разговорът засяга философията на мадхямака. В Дзогчен под виждане се разбира съвсем друго.Най-важното в Дзогчен е да наблюдаваш самия себе си и да виждаш състоянието на собствените си тяло, реч и ум. Тогава човек ще си изясни доколко, във всякакви смисли, е обусловен заради ограниченията си и е затворен в клетката на двойнствеността.  (…) Затова преди всичко е нужно да успееш да видиш тази клетка, а това е възможно да се направи само постоянно наблюдавайки самия себе си. (…) Тава в Дзогчен означава, че е нужно не да се оглеждаш настрани,осъждайки недостатъците на другите, а да наблюдаваш самия себе си.

Наблюдавайки себе си, можеш да откриеш своята клетка. Но след това е необходимо истински да поискаш да излезеш от нея. Не е достатъчно да знаеш за нейното съществуване. Вторият от трите завета на Гараб Дордже е, че след получаване на прякото въвеждане в изначалното състояние, или Основата, следва „да се разделим с всички съмнения”, а това може да се постигне единствено „виждайки със собствените си очи”, тоест наблюдавайки самия себе си. Такова е истинското значение на Тава, или Виждането.”

Н. Норбу „Кристалът и Пътя на Светлината”

Това беше от линка на Скепсис от предишната изгубена тема. И то изглежда скучновато на фона на останалото, обаче има един особен момент - да поискаш истински да излезеш не е просто и обикновено нещо. Работата е там, че никой не може да те научи как да стане, сякаш просто се случва и преобръща всичко, а ако ли не, водовъртежът си продължава.

А, забравих да се извиня, че ви прекъсвам беседата така по средата. Просто долових някаква умора и луфт в патоса:)

преди 20 минути, witness написа:

Наблюдавайки себе си, можеш да откриеш своята клетка. Но след това е необходимо истински да поискаш да излезеш от нея. Не е достатъчно да знаеш за нейното съществуване. 

Клетката е навсякъде около нас и в нас, не можеш да излезеш от нея ако силно искаш, защото желанието я променя, и защото клетката е жива и реагира на всяка мисъл, трансформирайки се непрестанно. Единствения начин да излезеш от нея е да не мислиш за нея, нито за себе си - чрез медитацията. 

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Шуная след като се отказа от Исихазма библията и завета свещенни книги ли са според теб? От кого трябва да е написана книгата за да е свещенна и какво трябва да съдържа?

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Четенето, размишлението и медитацията върху свещените книги на будизма Е и води постепенно до осъзнаване.

Всеки педагог и психолог, ще ти рече, че четеното на детски приказки също Е и води постепенно до осъзнаване - ала, като си ги подминал, превръщаш свещените книги на будизма в заместители, та ги четете, баш като детски приказки, инак не се съмнявам, че "истински ви се иска" да станете принцеси и юнаци, дето тепат с един замах злата хала. :Д

Чувал съм човек да живее в рамка ама в клетка не бях.

преди 19 часа, Реджеп Иведик написа:

Когато нещо е по голямо от мене, ми се вижда голямо. Когато нещо е по малко от мене, ми се вижда малко. И проектирам собствените си кусури върху мравката и слона.

преди 17 часа, Реджеп Иведик написа:

"Няма сигурност на този свят. Той е като горяща къща. Това не е място, където можеш да останеш задълго. Ужасният демон на непостоянството ще те връхлети след миг, независимо дали си богат или беден, стар или млад. Ако искаш да бъдеш като будите и дзен учителите, просто отвърни поглед от външните неща. Чистата светлина на твоя ум в момент на самоосъзнаване е същността на Буда, която живее в теб."

Линдзи Исюан

След като можеш да виждаш и вярваш на очите си сигурно и на ушите къде я виждаш горящата къща и демона?Как ще отвърнеш поглед от външните неща?Ти вържеме кърпа на очите и така да живееш и тапи за ушите!Ще си в постоянна концентрация за медитация!:D

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

Ох това било цитат.Реджи я кажи на неколко ракии какво говориш или пееш?Дамс различно съзнание!:D

Мълчи си ама ако те подложат на психотест и разговор от пожарната такива ли ще ги говориш?За полицаите знам че има.Няма нали!Защо? За да не те уволнят.Ех тая пожарна по-важна от Будизма.

преди 13 часа, Śūnyatā написа:

Клетката е навсякъде около нас и в нас, не можеш да излезеш от нея ако силно искаш, защото желанието я променя, и защото клетката е жива и реагира на всяка мисъл, трансформирайки се непрестанно. Единствения начин да излезеш от нея е да не мислиш за нея, нито за себе си - чрез медитацията. 

Естествено, да мислиш за клетката и да виждаш клетката са съвсем различни неща. На това място той (Н. Норбу) говори за медитацията като за набор от методи, съобразени с индивидуалните особености, и за съзерцанието, също като за различни неща. Съзерцанието е по-висше в този контекст... но аз не мога да тълкувам и обяснявам това, защото, така да се каже, нямам квалификация. Нито съм будист или пък някакъв друг чешит.

Обаче ето какво мисля; виждането не идва от клетката, то е поглед извън нея, иначе не би било истинско виждане. И истинското виждане поражда истинско желание, което не е обикновено желание, тоест произлизащо от неосъзнатото ни обичайно състояние на орел, рак и щука. Сега много ми се иска едно, след минута друго и т.н. То е цялостно, както е цялостна Основата, същевременно (неуместна дума в тази връзка) и Пътя и Плода.

Виждането води до осъзнаване, че клетката не си ти, а какво си ти, не знаеш. Видът на клетката напълно зависи от вида на птицата, що за птица си; различните школи разполагат със свои методи съобразно тези типове, но всяка птица е различна. Може да я няма птицата, но изначално може да лети, и собственото доказателство на първо време е самото виждане, виждането като полет.

Въобще, поезия и музика се получава като се разсъждава така, но не пречи да си четем това-онова. По този пункт не съм съгласна с някои, че четенето и обсъждането нямали смисъл. Имат разбира се, но не като самоцел.

преди 2 часа, witness написа:

Обаче ето какво мисля; виждането не идва от клетката, то е поглед извън нея, иначе не би било истинско виждане. 

Мисленето не е виждане, а виждането идва от клетката, няма от къде другаде, то е нейн продукт. Истинското виждане може да е опасно за неподготвения търсещ, защото то разрушава и клетката и егото. Представите за тях по-точно. Всъщност няма клетка, няма "аз", а бульон от Пустота :D

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Проблема с думичките си е значим. Проблема че няма думички... и като няма конвенс по значенията им, се получава бърканица.

Когато е налице приблизително близко ниво на интерпретация и пълнеж на думите от опита, е налице и адекватен обмен. Обаче това условие в случая не е налице.

Ако това горното е точен превод на думи на НОРБУ, значи и той потъва в пързалката на популизма и вдъхновителния позитивизъм. Наивно е за сериозно разбиране да се използва отново думичка, като "желание". Това че ще я наречеш "истинско", дали е достатъчно?

Колко вида "желания" има. Колко от тях са пожелаване, кое е възнамеряване, има ли разлика между ЖЕЛАНИЕ и ИСКАНЕ. Дали има дефиниция по тия думички, дали има разбиране...

Примера за "желанието" е въпроса ОТКЪДЕ се задава - от кой вътрешен аспект. И ако е породено от един аспект - се нарича ЖЕЛАНИЕ, но когато е от друг аспект - няма как думичката да се запази, защото явлението качествено се променя. Не просто като разновидност - а напълно качествено. Да се използва за двете една и съща думичка, е просто израз на невежество, на липса на достатъчно дълбоко познаване и опит в това. На достатъчно навлизане в тия "неясни зони".

Бърканицата започва, когато човек, който има личен път през тия дълбини, вземе че се опитва да ги описва на хора, които нито имат път, нито дълбочина. Това става изключително вредно за последните.

Въобще - проблемите на идеята за "състраданието" и помагането - са нанесли на духовните пътища и развитието през тях, огромни проблеми. Колко сериозни люде са затънали и ще продължават да затъват в изгубването на превода между две условни различни нива на отражение. И че едното няма как да спуска наготово, без да се наложи да се използва образни и обяснителни приказки. Когато не е налице адекватен опит, за незрелия, изразите на опитния са му в друга реалност. Единствения начин за интерпретация е, да мине през зоната на приказката. А това... е вече огромен проблем. Защото приказката започва да живее на свой ред и части от мозъка и съзнанието, се подвеждат. Става така, че изпреварващата информация се запаметява и се настанява в дялове, които отговарят за опита. И вместо емпиричен последователен път, съобразен със собственото непрекъснато променливо ниво на възприятие и отражение, се получават разминавания. Субектите вместо да се доближават и да се стабилизират в собствения си път, се отклоняват допълнително - заради подвеждането си и несъзнателния начин на интерпретация, но това за тях е единствена възможност...

преди 1 минута, _ramus_ написа:

.........................

Стига си дърпал прасета в твоята кочина, не разбра ли че в твоята никой не иска да влиза. Виж в на другите, влизат сами, доброволно даже се натискат да влизат. Пък в твоята никой не иска, колкото и на сила да дъпаш някой вътре. Недей и да забравяш че ти си се насадил нахално в нашата "кочина" и редовно ни ни я осираш. Колегата ти СЕПСИ вчера много се изложи, пълен срам. Трябва да отиде в ретрйт сега за поне 3-4 години. 

преди 22 часа, König написа:

И аз те лайквам за реакцията ти, че не се подведе да ми отговориш.

Сериозно ли задаваш въпроса или просто така?

Ако питаш сериозно, то отговорът е, че всяко едно чувстващо същество има Буда–природа като потенциал, както знаеш.

Изказано класически в традицията на Кагюпа, то може да се опише така: Източникът на изначалната мъдрост се нарича "базова (основна) изначална мъдрост" (тиб. kun gzhi ye shes (произнася се кюн ши йеше), санскр. alaya-jnana/алая джняна), а източникът на всички модуси на съзнанието е съзнанието–основа (тиб. кun gzhi rnam shes/кюн ши нам ше, санскр. alaya-vijnana/алая виджняна). Недуалността на двете се нарича обичайно или обикновено съзнание (тиб. tha mal gyi shes pa/та мел ги шепа, санскр. prakrita-jnana/пракрита джняна). Имено това обичайно съзнание е пробудената осъзнатост, която присъства у всяко същество и затова се нарича "пробуден потенциал". Терминът "обичйно/обикновенно съзнание" обозначава естествено присъщото състояние, което има два неделими аспекта – вродена осъзнатост или изначална мъдрост (tib. ye shes/йеше, санскр. jnana/джняна) и обектно ориентирания опит на съзнанието (тиб. nam shes/нам ше, санскр. vijnana/виджняна). В този смисъл съзнанието-основа (алая–виджняна) е източник на всички обектно–ориентирани или дуални модуси на съзнанието. Когато природата на това обичайно съзнание бъде позната, то се разпознава като изначална мъдрост (тиб. rang rig pa'i ye shes/ранг ригпа йеше) или самоосъзнаване. Неразпознато, то се преживява като неосъзнаване.

Схвана ли идеята? И да не си, не е важно всъщност, понеже няма нищо за придобиване/постигане и нищо за изгубване.

Чувствай се поздравен със следното и релакс. Животът не започва и не свършва с интернет форумите: ;)

https://www.youtube.com/watch?v=BmZMTSpyPJ4&list=PLbme5ervHFrQKtP1tXlkF4WI_nG0ZBxyz

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Дано само си разбрал, какво е и защо е. Аз не съм ти враг, никога не съм бил. Аз имам съвсем друго много фино нещо което се усеща от много малко. Само от сериозни практици. :-) Споко, nadie es perfecto. :-)

преди 1 час, _ramus_ написа:

Ако това горното е точен превод на думи на НОРБУ

С Намкай Норбу Ринпоче трябва да се общува директно, а не с четене. Нямам истинска връзка с този учител, но нямам съмнение, че е един от най-уникалните в нашето време и измерение на осъзнаване. Норбу Ринпоче е напълно реализиран учител. Няма никаква разлика между това да установите контакт с него и това да установите контакт с Буда. Но при едно условие, което е да го виждате като Буда. Ако имате съмнение, то нещата няма да работят, понеже това е връзка на ниво Вадажраяна, а не Сутраяна. Принципно не може да искате да получите връзка и разбиране за тези неща без Ваджраяна–учител.

преди 1 час, König написа:

Аз не съм ти враг, никога не съм бил.

И аз на теб.

Дори идеята да враждувам с някого ми се вижда съвсем безумна. Какво има да делим, че да враждуваме?

преди 43 минути, scepsis108 написа:

И аз на теб.

Дори идеята да враждувам с някого ми се вижда съвсем безумна. Какво има да делим, че да враждуваме?

Естествено че нищо за делене нямаме. Ни се учим един на друг, всички сме ученици. Проблемът започва когато някой забавят че са ученици и използват незнанието на другите да утвърждават себе си. И никой на някой няма право да дава страдание, това не е естествено. Естествено е това природното, което който познава знае че е чиста доброта, за което спомена и ти. Къде е то тук, няма го? 

преди 29 минути, scepsis108 написа:

С Намкай Норбу Ринпоче трябва да се общува директно, а не с четене. Нямам истинска връзка с този учител, но нямам съмнение, че е един от най-уникалните в нашето време и измерение на осъзнаване. Норбу Ринпоче е напълно реализиран учител. Няма никаква разлика между това да установите контакт с него и това да установите контакт с Буда. Но при едно условие, което е да го виждате като Буда. Ако имате съмнение, то нещата няма да работят, понеже това е връзка на ниво Вадажраяна, а не Сутраяна. Принципно не може да искате да получите връзка и разбиране за тези неща без Ваджраяна–учител.

Ми, ти пусна книгата, сега пък не одобряваш, че някой я прочел. И не че искам да оспорвам мнението ти за Намкай Норбу, но как си го изградил, като не си го срещал, а само си чел, противоречиш си.

Първото условие според мен, това мисля съм ти го казвала много-много отдавна относно намирането на учител, е да установиш поне някаква връзка с... Буда. Тогава използвах израза "вътрешен водач", но то е нещо твърде близко до "пробудения потенциал" или, да кажем, посока. Пък като имаш връзка с Буда, какъв ти е проблемът, поне от време на време, да виждаш не само Намкай Норбу, ами всеки като Буда? Поне да си спомняш понякога. А, да, омраченията, но и за тях си спомняш, когато си спомняш за Буда. Иначе ги няма, уж.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.