Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за любопитните/

Featured Replies

Агресията е човещина. Не можем да избягаме от човещината. Тук въпроса е доколко можем да избягаме от човещината, без да избягаме от човещината. Пияният учител е будист, трезвеният също. Всички сме будисти и вървим по средния път, който не е по средата. Затуй му викат среден път. Изповядваме правиния възглед, който не е правилен възглед. Затуй му викат правилен възглед.

• Отговори 16k
  • Прегледи 918,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нел, ти предполагаш, че аз съм сигурен в нещо, това са твои идеи и представи. Аз пиша в тази тема с образователна цел, темата е за будизъм. Ученията са различни. Това е чудесно. Различните учени

• Не тук, Рам. Дискусията се превърна в някаква безмислено пустословие и надприказване.   Несъмнено... Значи, то всеки претендира, че мненията му са лични и неповлияни, но такива мнения няма. Най-мал

• Това е напълно невъзможно. Просто не разбираш какво се твърди. Става дума за това, че не е възможно да изпитваш две противополжни ментални състояния в един и същ момент на съзнанието, който трае нанос

Публикувани изображения

преди 49 минути, WhiteHart написа:

Не бе пич, и аз нямам. Ама вие пък съвсем. И що да не го напиша, обида ли е, против правилата ли е, кво ли... И една поправка - да, агресивен си, но не и будист. :)

преди 49 минути, WhiteHart написа:

Аз съм изгаден ве пич, ти въобще знаеш ли кое какво е? Къв си ти че ще ми даваш оценки е?  Изгаден съм от отмен споменатите, изгаден съм от тази платформа тук която дава поле за изява на болни психопати. Изгаден съм от неадекватни модератори. Ходи си чети фентазито и блуждай ве охлюв. 

Редактирано от König (преглед на промените)

Айде, и тоя почна нови думи да измисля. Пич, не ме страхувай, хОди ваканцувай. Кат си толкоз изгаден от всичко в този форум, какво правиш тук? Аре беж.

преди 4 минути, WhiteHart написа:

Айде, и тоя почна нови думи да измисля. Пич, не ме страхувай, хОди ваканцувай. Кат си толкоз изгаден от всичко в този форум, какво правиш тук? Аре беж.

Баси елементарния пич. Къв си ти е? Нищо повече от това не си, в което ме обвиняваш. Просто ти дадох възможност да се огледаш къв и колко си още. Будистчето ми той. :-)

преди 56 минути, Реджеп Иведик написа:

Всички сме будисти и вървим по средния път, който не е по средата. Затуй му викат среден път. Изповядваме правиния възглед, който не е правилен възглед. Затуй му викат правилен възглед.

Не ми постулирай важността на пътя и че е неизбежен! Това го поражда твоята Субективна истина,че е и правилно и не правилно пречупваш го и има колебание,удари те нихилизма бегаш,удари те етернализма бегаш!Как си значим а егото ти е илюзорно?

Не те обвинявам в нищо, казвам само, че си агресивен небудист. И аз съм небудист, спокич. Признавам си.

преди 14 минути, WhiteHart написа:

Някои колеги, имат нужда да се правят на мъжкари пред някого. Като не им мине номера пред един, пробват пред друг авторитет, който считат, че трябва да сринат. В случая си ти, понеже си модератор. Няма лошо човек да се "бори със системата", но трябва да я разпознае правилно, а не да кълве всичко, което му попадне пред погледа като някое новоизлюпено пиле. :D

преди 8 минути, scepsis108 написа:

Някои колеги, имат нужда да се правят на мъжкари пред някого. Като не им мине номера пред един, пробват пред друг авторитет, който считат, че трябва да сринат. В случая си ти, понеже си модератор. Няма лошо човек да се "бори със системата", но трябва да я разпознае правилно, а не да кълве всичко, което му попадне пред погледа като някое новоизлюпено пиле. :D

О а добре дошъл, мислех че пак си се отказал да пишеш тук, ама не можеш да издържиш и ти. Напира от вътре не се търпи иска да се изяви. Нищо такова няма, пак преувеличаваш и изкривявяш. Просто му имам зъб на тоя, и сега си му го изкарам. Толкова ли не може да го приумееш? И това че ти се появи ми доказва какво трябва. Сега може всички да се съберете и групово да ме оплюете. Знаеш това на каква прилича. 

преди 2 минути, König написа:

Сега може всички да се съберете и групово да ме оплюете. Знаеш това на каква прилича. 

На Вендета ли?

Това си е твоя идея. Няма никаква група от твои противници, която да се събира тук, за да те оплюва. Кому е нужно?

Инак, нямам намерение да пиша тук за Дхарма, но видях, че си се заял с колегата–модератор, който е много свестен тип. Щеше да се съгласиш с мен, ако го познаваше. Но щом му имаш зъб и искаш да си му го изкараш, то давай. Приятно занимание, щом това ти носи наслада, удовлетворение или нещо подобно.

Аз затова съм тук, за да му дам възможност да излее негативната си енергия върху мен и да му олекне. Трябва да се помага на всички чувстващи същества, пък били те и агресивни небудисти... :)

преди 3 часа, _ramus_ написа:

НЕ-мисленето е проста работа - за ония, дето мисленето им е "чужда страна". На които това им е заучено, които само го имитират, главно пред себе си...

А иначе - и на  мислещ и на Не-мислещ, всеки може да се преструва, точно колкото "на умрелата лисица". Нещо стана доста заразен пазарния просташки изказ, толкова характерен, дори и като мода сред подрастващите.

Твойта представителна извадка за целите на анализа и тук и по другите форуми се върти се около обособени хора?Духовни и т.н.Ся изплюй камъчето!:rolleyes:

преди 5 часа, _ramus_ написа:

......

Че е проста - проста е. Ма дали е за прости хора - те това вече е под въпрос. Но всичко си иде ramus- чо, както и всите духовни запалянковци - науката си се развива и вероятно ние ще бъдем живи, когато ще може да се провери съвсем научно, кой може да мисли, кой може да не мисли, кой се преструва и кой пет пари не струва. :Д

А след науката знаеш ли какво иде - "нема па, я си знам" хахахаххахахахахах

преди 3 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Не ми постулирай важността на пътя и че е неизбежен! Това го поражда твоята Субективна истина,че е и правилно и не правилно пречупваш го и има колебание,удари те нихилизма бегаш,удари те етернализма бегаш!Как си значим а егото ти е илюзорно?

Кой си ти, че да ме командваш, какво да постулирам и какво да не постулирам. Да не би да ми даваш пари да ме издържаш, че ме командваш какво да пиша и какво да не пиша ?

преди 3 часа, scepsis108 написа:

Кому е нужно?

Нему - ала все не им се вярва, че са християни по .... да го кажем предразсъдъци.

преди 12 минути, sound написа:

А след науката знаеш ли какво иде

След марксистко ленинската етика ли ?

Научния комунизъм, много ясно.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Кой си ти, че да ме командваш, какво да постулирам и какво да не постулирам. Да не би да ми даваш пари да ме издържаш, че ме командваш какво да пиша и какво да не пиша ?

Говориш в множествено число и това не ми хареса.Говори за себе си не приобщавай! Че на проповед прилича.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

....

Реджепе - знам, че можеш повече, то туй вече не е и умряла лисица, ами умряла ..... просто умряла хахахаххахахах

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Говориш в множествено число и това не ми хареса.Говори за себе си не приобщавай! Че на проповед прилича.

Дай сто долара и ще напиша каквото искаш. А сега де, готов ли си да се разделиш със сто долара в името на комунистическата идея, която проповядваш

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Вързах ти се на тролската тактика.

Като не вярваш, че битието определя съзнанието, що тролиш и разваляш темите за духовността и средния път? Отвътре ли ти иде

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Вързах ти се на тролската тактика.

Като не вярваш, че битието определя съзнанието, що тролиш и разваляш темите за духовността и средния път? Отвътре ли ти иде

Точна така и българин да стане будист е мисия невъзможна!Благодаря Реджи!;)

Вярваш в комунизма наистина ли ?

Тогава не си човек а желязо. Нищо не може да те убеди да поемеш по друг път в живота, вместо да чакаш да дойде светлото бъдеще и междувременно да псуваш будистите, за да не ти е скучно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.