Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 9 часа, Just a Stranger написа:

но като цяло е незаненим.

недей да говориш тия работи, щото точно ти си някъде сред 'социума', колкото риба сред гората... За нея гората незаменима ли е?

преди 1 час, kipen написа:

твоята теза, че "лъжата" е независима от "истината" е грешно логически

Лъженето не е логически акт, нито е софистика или моя теза. Не ме интересува кой как се преживявал, дали бил притиснат, както според него някой си искал да каже, пък дали се чувствал така или иначе. Това си е нечия работа, не моя. Мен защо някой не ме "накара да се чувствам така или иначе"...?

като те закачат за уреда - мери ли изменения?  Знаеш отговора, нали? Както и го знаеш "ДАЛИ ЛЪЖЕШ".

Не е идеята дали някой лъже и дали лъже въобще - защото е ясно. За мен не са интересни завъртулките на един или друг - правим ги всички, пред неудобните екзистенциални въпроси. Акта на признание е основното - виж коя е темата, а не кой е раздела. Будизмът е религия само за балалайчото, за когото това е просто театър и витрина на фантазиите му.

Не се спира потокът на самоконструираната заблуда като се играе на "чувствам се ... някак си", на "логически игри" или на макиавелиански реторики".

Познай защо отново ще напиша НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДИСКУСИИ ОТНОСНО КАЗУСА "ТИ ЛЪЖЕШ ЛИ". Знам всички варианти на измъкване, разигравали са ми ги, виждам ги всеки ден, аз също съм ги разигравал. Интересува ме - как и защо някой не е способен да си признае че ЛЪЖЕ. А не какво е лъжа или истина - това не ме интересува с нищо, защото съм проиграл вече вече всички тия игри и са ми втръснали.

Не ме интересуват разни различни езици, нито че това че ЛЪЖЕМ всички е моя теза. Темата е огромна, сложна и твърде социално-щекотлива. Но друго е да се говори дистанцирано, пък си е друго да имаш куража да кажеш Да, и аз лъжа! И м@1ната им и на тезите, и на софистиката и на танците върху жаравата...

И ти лъжеш, както и аз и като седнем на полиграфа ще го изпише. Има и трикове, но това не е основното, след като се променят основни жизнени показатели и могат да се измерят. И се случва, защото лъжата не е нито философски акт, нито логика, нито е софистика, а започва далеч преди тия да ги има.

С акта на ЛЪЖА започва всяка самозаблуда - защото лъжата създава конфликт и се измисля контекст, в който да се тушира усещането за дисонанс...

алтернативно описание на САМОЗАБЛУДА е - лъжа, която се трансформира за да прилича на истина... И има механизми как, чрез какво и кога се случва

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 2 часа, kipen написа:

Тоя па?!? Видя поредна възможност да провокира с малоумия едновременно и двата му дразнителя в темата и не пропуска....

Или ти е по-лесно да приемеш такова едно "обяснение". 

преди 1 час, _ramus_ написа:

недей да говориш тия работи, щото точно ти си някъде сред 'социума', колкото риба сред гората...

Смешко

на 29.06.2022 г. в 16:33, kipen написа:

и до идиоида ще "стигнеш"

:) 

Виждам, че съм указал някакъв вид въздействие върху теб, и не само, след като забелязваш регреса сред другите, НО в действителност не знаеш моя вектор. 

Да, забелязва се, че е противоположен на твоя, но замисли се, дали ти не тикаш системата към регрес, а моя вектор да е към прогрес?! 

В действителност вашия интерес тук и извън тук не ме интересува, защото се усеща, че е нечистоплътен. 

За вас е важно да осъществявате някакъв контрол, а за мен да показвам степен на свобода. 

Вижда се, че сред "вашата" гру пич ка неудовлетворени хлапаци и де флор и не де флор тък ова ни башка. :) = Нещо губите контрола над тях, а?!

:) 

Толкова много лъжи изписа рамус в темата за волята и самоконтрола, но пък щом може да каже (гордо) "аз лъжа", всичко е наред. Статията била чалга, но пък първичната му реакция беше толкова емоционална, че само дето не се разрева. После тръгна да сипе епитети, дето и той не си е позволявал, да игнорира (колко страшно! )... Колко лъжи само за да си докара изживяването на надживял детските религиозни фантазии и постигнал устойчивост. А всичко е само бягство. То така съветват и в статията де. Затова фокусът винаги "бяга" от рамус, все към другите. Да не му се разклати фантазийката. Неговото си "май прешъс), дето така старателно крие (вкл. и от себе си). 

:lol6:Тренираш ли? Щото какво трениране е, след като изреченията са сглобки от заемки - главно от същия този рамус. Опитваш кривото да го облечеш с неговите думички и да го праснеш огледално - в някой си рамус.

Отгоре на всичко същия рамус имал фокус само някъде отвъд себе си, докато ти сред фантазията си "предимно към себе си ориентиран" - къде си го списал, ми никъде ама така е, вервайте ми, щом ви го пиша верно е. Той има аргументи, той вижда, мисли, извежда... наужким де. Затова е нужна фантазията - да се повярва в "наужким"то.

Имитираш, каквото четеш, както го четеш - после го папагалиш и представяш за своя практика, виждане, убеждения, даже и "мислене". Няма значение че пишеш глупости и простотии, но иначе пък "тренираш". :)

преди 1 час, Just a Stranger написа:

То така съветват и в статията де.

Демек  - ти си се вслушал в съветите на статията ли? :lol6:

Чудя се нещо - поглеждам и гледам темата "будизъм". Кукувичките обикалят от тема в тема, да се изхождат по рамус, който иначе нямал фокус, върху себе си, но кукувичките пък преди всичко били ориентирани именно така.

Гледам само за лъжата си писал, само за будизма, само за "практиката си" и фокуса й - дето си преди всичко ориентиран. :)

Темите нямат значение - кукувичките "тренирали" на реакции, където сварят. Имали право на "мнение"... и на изпражнения, разбира се. Няма проблеми - светът е оранжев, влагата е суха, кокошките петликат, рамус реве жално, подскача, ядосва се, бесен е, подвива опашки... Е - наужким, ама кво пречи. Фентази маст гоу он... 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 28.06.2022 г. в 23:19, _ramus_ написа:

Аз познавам какво е шамата, и какво означава. 

И как се запознахте? Мен ме научиха в Палюл център. Теб кой те научи на шамата? Сигурно от това, че я познаваш произлиза острия ти език, изпълнен с обиди към събеседниците ти, които изобщо не познаваш? 

Шамата нищо не означава, а е свобода от всички мисловни конструкти.

на 15.07.2022 г. в 20:28, Śūnyatā написа:

Мен ме научиха в Палюл център.

изгубили са си времето с теб. :)

Иначе - браво на "наученото" :

на 15.07.2022 г. в 20:28, Śūnyatā написа:

Шамата нищо не означава

Не че някой те е учил някога, не че и да беше, нещо си научил. Не че и да научиш нещо ще можеш, освен сред будистките си блянове.

Върна се от отпусчицата и пак си почна будистката лакардия. То така си върви и форума де... ти що да си различен.

• Автор
преди 8 часа, _ramus_ написа:

изгубили са си времето с теб.

Няма как да прецениш, защото не си будистки учител. 

Избягна въпроса откъде научи шамата. Дали не са само блянове, че знаеш какво означава? 

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Дали не са само блянове, че знаеш какво означава? 

:lol6:Искаш да си ги мерим ли (пак) ? Точно ти толкова пъти през годините се удряш в тоя проблем - че си гола вода с практиката. 

То Шамата не е работата "какво знаеш че е", бебчо. :baby4: За реколта фъстъци и да знаеш, и да не знаеш - все си без фъстъци и разни там будистки фантазии и форумни лакърдии нямат нищо общо с реколтата. Иначе на имитация на 'знаене' - го докарваш. Обаче - дотам.

Те и "учебниците ти са" гола вода, но в тая работа няма как да си намерил "елитни четива", защото няма как да ги разбереш. Това е съвсем същото като да четеш популярна чалга и да се фантазираш как си "професор" по даден казус.

Да се пробваме ли за пореден път - че таман си навирил гребена.  Почивчица (будистка, разбира се), днес отново на работа. Преди работа - сутрешна бустерна доза от будистки надъхвации, минаване през форума и блога - будистки ритуал. Ала-бала там... че тоя рамус там, темата иначе... И отново след работа - да наминеш да попилееш малко "будистки чаромат"... :lol6:

Как може да си толкова смотан,  бре? Ама типичен народен шапкар си си...

• Автор
на 18.07.2022 г. в 18:04, _ramus_ написа:

Как може да си толкова смотан,  бре? 

Това изказване вследствие наученото от шамата ли е? 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Това изказване вследствие наученото от шамата ли е? 

питаш ли или нещо отговаряш? :lol6:

Пак си дрогиран с будистки делюзии? На фона на останалите дрогирани из форума, не правиш изключение... Утре сутрин - с нова доза "будистка дрога" и нови глупости по стари теми

Чудно ми е - сега на улицата упорито спират и правят тестове. Ако сред форума направят някои "тестове" колко ли ще останат в калдата? Че много друсан народ се е пръкнал... да се изживява на велики, на будисти, на философи, на разбирачи, вирусолози... Пожарникар - е будист, капитан - е просветлен, брокер на имоти - духовен проповедник и експерт по "духове и материи", сливенски военен пенсионер-алкохолик - е народен философ и житейски мъдрец, докато дори от пиянските му коментари лъха на изпарения...

Мотото на Калдата - изтрещели от всички посоки на виртуала - съберете се... Заедно сте, силни сте...  Театър ли е или лудница? :)

• Автор
преди 9 часа, _ramus_ написа:

Мотото на Калдата - изтрещели от всички посоки на виртуала - съберете се... Заедно сте, силни сте...  Театър ли е или лудница? :)

Тогава ти какво правиш тук? Нали уж си нормален. Шамата ли ще обясняваш, ще спамиш или ще лъжеш, че знаеш какво е шамата? 

Пей си по църквите и остави лудите на мира.

Понякога да полудееш е адекватна реакция на "реалността". 

Шамата ли ще обясняваш,

Нееее! Пет пари не давам за обясненията, щото ги писах толкова пъти вече. :) Поредните повторилки са ти нужни просто да се върти театрото... там "темата, рамус..." .

Сакатичките от практика си играят на обяснения щото на друго няма какво. Ако не на друго - на повторилки, като децата на пясъчника...

Понякога да полудееш е адекватна реакция на "реалността". 

Полудяването - като адекватна реакция на... "реалността" :lol6:Прекалил си с "будисткото чайче" и тази сутрин.

Така ли се оправдаваш за лудетините си, с етикет "будистка реалност"?

• Автор
на 20.07.2022 г. в 9:11, _ramus_ написа:

Сакатичките от практика си играят на обяснения щото на друго няма какво. Ако не на друго - на повторилки, като децата на пясъчника... 

Може би предлагаш да си играем на певци в църковен хор като теб, без да сме вярващи и да се радваме когато бабичките ръкопляскат. 

Това, че се мислиш за експерт и много зрял не е нещо повече от илюзия, която не осъзнаваш като такава. Затова се напъваш непрекъснато по разни теми, без базови познания дори и това си личи. Защото няма какво друго да правиш... 

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

да си играем на певци в църковен хор като теб, без да сме вярващи и да се радваме когато бабичките ръкопляскат. 

от глупав - по-глупав. :)

Простоватите малоумни провокацийки от 'будисткия филм" ли са? Или от "шапкарския битовизъм"? 

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Може би предлагаш да си играем на певци в църковен хор като теб

На такъв лъжец какво му се обясняваш. Самият факт, че пее такива песни без да е вярващ говори достатъчно. Но пък претендира, че другите били фалшиви в заниманията си свързани с техните религии. Колко по-нагъл може да е човек? 

преди 13 часа, Just a Stranger написа:

че пее такива песни без да е вярващ

На фона на двама лицемери, които и двамата имитират вярване в нещо си - всеки неговото... Пък нито вярванията, нито фантазиите или лъжите им си струват имитациите.

Освен това - как да обясниш на невежия комплексар, че нито един от актьорите изиграл ИСУС - сред филмови продукции, сред театри, танцови спектакли - не е исус и никога няма да бъде. :) 

Нито един актьор не е онова, което играе и ролята на влюбен, на ядосан или духовен - е просто роля и няма отношение към личността на актьора извън тази роля... Интересно - според форумните лицемери актьора е лъжец - не за друго, а защото те се гледат в огледалото и монитора и посочват че това отсреща "не съм аз".

Човек се изписва вкл и чрез провокациите си. Нефелни и инфантилни са провокациите - защото са такива Провокаторите. Но пък защо да пречим на невежествата да грухтят...

преди 58 минути, _ramus_ написа:

На фона на двама лицемери, които и двамата имитират вярване в нещо си - всеки неговото... Пък нито вярванията, нито фантазиите или лъжите им си струват имитациите.

Не се оправдавай все с другите. Не само лъжеш (най-вече себе си), но си страхливец. Иначе нямаше все в другите да търсиш проблеми и несъответствия в декларираното от тях, а в себе си. Ама ти си "порастнал" и тази приказка не подлежи на преразглеждане. 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Не само лъжеш (най-вече себе си), но си страхливец.

:min01:Ма толкова да си смотан - една провокация не си в състояние да сглобиш и караш на папагалски повторилки. :)

Хем виждаш сам че е плиткоумна, но тя Нищетата стига до огледално със собствените ми думички, какво иначе да роди. Освен това Нищетата се издава на кое "резонира" у самата нея и се пробва малоумно и механично да го огледализира.  Инфалтилници! :)

Като паднат духовните и възвишени маски и лъсва една обикновена посредствена простотия... Сива, сива... та чак прозрачна, към невидима. И идват на ред жалките пориви Нищетата да се презентира като духовна и възвишена. Пък само до кухото дрънкане стига.

преди 56 минути, _ramus_ написа:

Ма толкова да си смотан - една провокация не си в състояние да сглобиш и караш на папагалски повторилки. :)

Мислиш, че е само провокация ли? Защото ако видиш и истината в нея, ще се срутят много фантазии. Играта ти да разобличаваш другите е част от защитата, която си изградил за да поддържаш образа на "героя", който представяш. Ти си страхливец, който не е способен да се погледне безпристрастно, а другото са фантазии. 

на 22.07.2022 г. в 13:33, Just a Stranger написа:

Играта ти да разобличаваш другите е част от защитата

Ама толкова не ме интересуват разни "защити", колкото и "нападенията и битките". Кога ще пораснете, бебоци... :)

Военните простотии си ги разигравайте по шантавите си филми и ви издават чудесно, защото сценария на личния филм пряко корелира с автора на филма и сънищата му. Също и с пълнежа и примитивизмите, които шетат в кухината между ушичките му...

Фанатици да си разказват "кое било истина" сред всяка простотия която ръсят - е просто нелепост. И понякога е смешно... :)

А папагалските напеви са просто скучни - вероятно в гората между папагалите биха били "сред свои", но сред интелигентни хора са просто пример за примитивизъм. В този смисъл имат и своето значение - опримеряват различията...  

преди 28 минути, _ramus_ написа:

Ама толкова не ме интересуват разни "защити", колкото и "нападенията и битките". Кога ще пораснете, бебоци

Лъжльо. И страхливец. 

• Автор
преди 13 часа, _ramus_ написа:

Ама толкова не ме интересуват разни "защити", колкото и "нападенията и битките". Кога ще пораснете, бебоци... :)

Вижда се колко си пораснал ;) За да "пораснем" до твоето ниво, трябва доста да деградираме. Ти не можеш да водиш разговор, няма твърдения (тези), няма примери към тях. Всеки хамалин може да се държи като теб. Нищо стойностно (дори и илюзорно) не показваш. 

на 24.07.2022 г. в 9:47, Just a Stranger написа:

Лъжльо. И страхливец. 

преди 13 часа, Śūnyatā написа:

Вижда се

------------------

Няколко форумни мижитурки  лаладжийствали нещо си... Едната - бла-бла. Другата, блъ-блъ... :baby:

Ще им честитя духовните сънища с пловдивска възвисена "благословия". :lol6:

Простащината на рамус пак се развихри на крилете на поредната криза. Както написах, маниащината вече е част от твб. И с времето ще нараства. Почти изцяло си предвидим. Мисъл - нула. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.