Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 50 минути, _ramus_ написа:

Ти да не би да Свърза някакви "тела" с "лъчения"?

Къде е разликата, освен може би в ограничената ти представа за "тяло"? Лъченията също са организирани във форма (а формата, рупа се обуславя от граници, които не е задължително да са пространствени, но ти и в разбирането на това понятие си доста ограничен). Всеки обект, явление, проява има форма. Неизбежно е.

преди 1 час, _ramus_ написа:

Ти дори не си опитал да помислиш - абе какво са това "тела", какво всъщност са 'лъчения'... кой използва тия думи, защо ги ползва, кога ги ползва... Как "телата" могат да са от "лъчения" и какви "тела" ще са тогава...

Всъщност ти точно не си помислил като пишеш. И ей така първосигнално си изписваш реакцията породена от неразбиране. От това имаш нужда - това правиш. 

Но тук идва "свободното фантазиране" - и казва че висшите същества са от "специална материя", дето била "сияйна" те си пътували, и можели да си "правят чудеса" и... И така стават чудесата - като си измислим как стават и да ги направим да изглеждат "истински

Много от това не съм го писал. Не лъжи.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 51 минути, Śūnyatā написа:

Очеловеченные марионетки не воспринимают себя марионетками вообще, поскольку если они наделены сознанием, это сознание производит в них непоколебимую уверенность в собственном отличии от прочих объектов творения

Ти това разбираш ли го изобщо? Първо кажи за какво творение става въпрос, защото не е ясно. После за "марионетките". Това е този, който не владее мислите, чувствата си, зависим е от предразсъдъци, пороци, нисши желания и емоции... Но нали практиката е за да се премахне всичко това и човек да овладее първо себе си, а след това и обкръжаващата среда по един различен от сегашния начин.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Не е възникнала от себе си тази марионетка, Нито е създадено от друг това страдание. А от причини се е появила тази кукла, И ще се разпадне при прекратяване на причините

Това са празни приказки. Едно, че не се посочва причина. Второ, че другите споменати също са причини. И какво всъщност възниква? Всичко ли? Това ли е човекът, сбор от клетки, а те сбор от атоми? Ама дори и атомите имат нужда от нещо, което да ги поддържа, което като кажеш, че са силни или слаби взаимодействия, всъщност нищо не казваш. Като авторът на текста ти - "причини" и вече все едно е изказал някаква велика мъдрост.

• Автор
преди 2 часа, Just a Stranger написа:

После за "марионетките". Това е този, който не владее мислите, чувствата си, зависим е от предразсъдъци, пороци, нисши желания и емоции... 

Ами ако мисълта, че съществува някой, който "владее" е просто илюзия? 

________

В этой книге я попытаюсь убедить вас, что никакого Я не существует. Вопреки общему убеждению, ни у кого нет и не было Я.

Давайте, начиная с этого момента, называть любую систему, способную производить осознаваемое Я, эго-машиной. Эго-машина необязательно должна быть живым существом: она может быть чем угодно, лишь бы обладала осознаваемой я-моделью.

Мы – эго-машины, природные системы обработки информации, возникшие в ходе биологической эволюции на этой планете.

Мы – эго-машины. У нас нет Я. Ответ на основной вопрос вступления таков: мы не можем покинуть тоннель эго, потому что его некому покидать.

Мы – генетически копирующиеся устройства, способные вырабатывать осознаваемые я-модели и создавать большие сообщества.

Томас Метцингер "Его-тунел" 

преди 5 минути, Śūnyatā написа:

Ами ако мисълта, че съществува някой, който "владее" е просто илюзия? 

Нищо. Няма да има кой да се заблуждава, няма да има и илюзия.

преди 16 минути, Śūnyatā написа:

Эго-машина необязательно должна быть живым существом: она может быть чем угодно, лишь бы обладала осознаваемой я-моделью

А какво е "живо същество" в такъв случай? И как все питаш за доказателства, а приемаш горното при положение, че съзнание никой човек никога не е създавал. 

• Автор
преди 18 минути, Just a Stranger написа:

Нищо. Няма да има кой да се заблуждава, няма да има и илюзия.

А какво е "живо същество" в такъв случай? И как все питаш за доказателства, а приемаш горното при положение, че съзнание никой човек никога не е създавал. 

Няма кой да се заблуждава. Съществува мисъл, че има кой да се заблуждава, както и мисъл, че съществува някой, който да напусне това тяло след смъртта. 

От това, че човек досега не е създавал съзнание, не следва, че няма да създаде такова в бъдеще или ние не сме такъв продукт. 

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

Няма кой да се заблуждава. Съществува мисъл, че има кой да се заблуждава, както и мисъл, че съществува някой, който да напусне това тяло след смъртта

Как така съществува мисъл. Тя мисълта не е ли илюзия? А илюзията - по думите ти тя съществува, но пък заблуждавашият се не.

преди 6 часа, Śūnyatā написа:

Расте в зависимост от две условия – Хранителните вещества в почвата И непрестанното наличие на влага.

това е отново фейк. :) Има и други условия - температурата е едно от тях. Семе... почва... - сред тия пък колко друго е... Ти явно си садил и отглеждал 'семена', колкото си "будист, философ или щастливец". :)

преди 6 часа, Śūnyatā написа:

Каква е връзката между полето и метерията?

много сложна... И не е за обясняване с "лъчения" и фантастичните измишльотини, които си е харесал и само ги папагали.

Деца, изглежда все още не сте схванали, че на седенки и раздумки всеки си пише каквото му харесва без никакви претенции за съдържанието и смислеността му. Важното е докато тече седенката нещо си да носи радост, покой, наслади, облекчение, разтоварване и зареждане, вдъхновение, забава или поне с нещо да е "интересно" - т.н. ползи. И да не е само раздумката - важното е да носят полза.

Но раздумката свършва и хората се връщат на работа с мотиките, лопатите, животните по двора, лабораториите, залите за практика и експерименти... Демек - връщат се обратно "на тръстиката", която с фантазии никой никога не е засадил, окопал и събрал като реколта.

Взимате си пари за работата, вършите там... нещо си, докато всичко си минава и нетърпеливо бързате да си влезнете отново в главите си, с любимите си дози сънища и преживяванията от тях.

Тук основният проблем са вживелиците и уверенията колко сте духовни, колко ги разбирате нещата и непрекъснатият театър с някаква "виртуална публика", пред която си списвате някакви сценарийни речитативи.

Пиша "проблем", защото претенциите и изписаното - са израз на два различни свята, докато вие настоявате че е "е само един и той е тоя, в който се фантазирате".

Няма пред кого да ви минат номерата, освен пред неграмотници като "библейския религиозник" дето в неква си негова религия бил говорител на бог. Отдавна вече останалите грамотни хора сме напуснали килийните възрожденски училища. А вие още се преживявате като даскали сред същите.

Вероятно сценката ви носи ползи, ок, но за друго не става. Опитите да я представите за нещо повече... с тия настоявания и повторителни голи уверения - вече е изтъркан номер на всяко дете от детските градини, докато "динозаврите" се опитват да се маскират на "интелигентни".

Деца, изглежда все още не сте схванали, че на седенки и раздумки всеки си пише каквото му харесва

Прекрасно знаем, че тук във форума всеки си пише каквото иска, малоумнико. И къде видя претенции, не е ясно. Само ти изразяват такива. Като не те харесва, върви ... ( знаеш къде). По-духовно не мога да те го кажа. 

преди 18 минути, Just a Stranger написа:

И къде видя претенции

дебнат от всякъде... многоумнико! :) Ти си една от тях.

Уверенията, декларациите и показните глупотевини са ти сред всеки коментар. И телата, и лъченията  и владиците... Всичко е обикновен шарж и вие сте му единствените потребители и автори едновременно.

Понеже сте си омръзнали сам самички, се ползвате един на друг... Вероятно - от напиращата духовност, от благост, възвишеност, смиреност и фалша, който залива отвсякъде.

Претенции? - отвсякъде. От типа кое какво било, кой какво преразказвал, кое било важно, какво било правилно...

И лицемерието "само един да разбрал" или пък "хората, които се интересуват"...

Ето това са претенциите, бебчо - на непорасналите момченца и момиченца, на които друго не им остава и са пропаднали до свободни и нелепи фантазии.

Къде - ми как къде, където докопат, където се намерят да си хортуват, където ги пуснат свободно да се "дрогира" всеки с неговото си, сред фантазията как те самите раздават дрогички за "щастие", сполука и спасения... Фантазират колко света е направен като за несретни фантазьори - като тях самите...

Така, бебчо! Понеже няма още кой да ти смени памперса и да ти даде фантазно млекце, опъваш вече толкова години тоя свой "духовен герой", сглобен от тия елементаристиките, на които си залепнал...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

дебнат от всякъде... многоумнико! :) Ти си една от тях

Ок. Ти винаги си прав,. Аз освен претенции друго не изразявам. Пиша си тук за да си споделям фантазиите, без което не мога да съществувам. Ок. Отправям ти предизвикателство: Аз спирам да пиша във форума и ти спираш. Да видим кой е зависимият. Аз твърдя, че си маниак, който не може без да пише тук. Опровергай ме. 

преди 31 минути, Just a Stranger написа:

Прекрасно знаем

Типичен отговор на тийн - толкова характерен, толкова повторяем... "знам"...

Като че да знаете въобще за някого или за нещо сериозно е 'достатъчно'. ЗнаЕМ - и това е... То да знаехте... ми и това е гола-вода.

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Отправям ти предизвикателство

Предизвикателство?

Нали "прекрасно знаехте нещо си", бебчо? До предизвикателства ли го докара - точно ти!!!

С двете висши ли? Или с лъченията и телата? С кое точно... кога ще пораснеш, е въпросът. Но не е моят... Не е.

Нито ми пречиш, нито ме интересуват игрите ти. Нещо повече - чудесно ми играеш по звънеца... и ми предоставяш толкова възможности, съвсем сам и доброволно...

Недей да спираш нищо - екстра си тече, таман инерция е набрало...

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Ти винаги си прав

Типична реакция и интерпретация на тийн. :)

Просто "посланията" извират отвсякъде... Само дето са толкова далеч от "духовни", докато тече другия 'духовен театът", с духовния нагласен герой сред него.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

Предизвикателство?

Разбира се и двамата знаем прекрасно, че няма да се съгласиш. Знаем прекрасно, че няма как да издържи дори седмица-две, а какво оставя да винаги. Все пишеш кой колко години пише тук, но виж се ти. Маниак отвсякъде. Не че е проблем, но ти не пишеш нищо по темите и моралът ти е нулев.. И добре, че е Бадр да те пази и да си затваря очите. Иначе кой знае как  ще избие манията ти. То така или иначе е въпрос на време де. 

Сега докара до играта на предизвикателство ли? Точно ти? :)

Вие "ЗНАЕТЕ", ама само наужким... И до морал ли го докара - ти, който етикетите ти са "морални ли"? :) Мен моралът на дечицата и изтрещелите не ме интересува с нищо - те са си го измислили да ги обслужва. Аз какво общо имам... че ти пиша нещо, дето иначе си го "ЗНАЕТЕ"  

Или с дежурната черупчица - ти "...не пишеш нищо по темите..." - :) ти пишеш по темите ли, бебчо? Наистина ли? Кои са темите - щото ти си спец по "будизма" ли? Или що пък да си спец?

Той и "будиста" защо пък да е спец - друго си е да се крие зад любимия повторяем рефрен "само един да разбере"... Като че лудостите някой може да ги "разбира", след като главния герой сред тях не го интересува "разбирането" а само да си докара преживяванията и сънува филмите.

А иначе - кой в какво бил маниак? - ЧЕ ТИ САМ СИ НАПИСА че имало неща, в които човек (демек ти) трябва да остане вкопчен дори и във вечността... Иначе ако вкопченият пусне... значи ставал "предател". И веднага след това си написа клишето "че истината щяла да ви направи свободни" . :)

Чия истина, бебчо? Чия "свобода", точно? Затворника копнее за "една свобода", тоя извън затвора - за друга. Робът копнее за "една свобода", господарят му - за друг вид... Имат значение само разликите между "свободите", но те са израз на "КОПНЕЖИТЕ" и на авторите им...

Застинал си сред тийн-фантазиите си и времето, хората, животът вървят, развиват се, но сред черупката си живееш някъде сред времето от преди над век...

• Автор
преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Как така съществува мисъл. Тя мисълта не е ли илюзия? А илюзията - по думите ти тя съществува, но пък заблуждавашият се не.

В Будизма терминът аната (на (пали) или анатман, на санскрит: अनात्मन्) се отнася до понятието за „не-аз“ или илюзията за „аз“. В най-първите будистки ръкописи е записано, че Буда често е използвал тази дума в контекста на учението, че всички неща са възприемани от сетивата (вкл. умствените сетива) и не са реално „аз“ и „мое“ и затова човек не трябва да се вкопчва към тях.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Аната

преди 49 минути, Śūnyatā написа:

В най-първите будистки ръкописи е записано, че Буда често е използвал тази дума

И? какво като " е използвал тази дума"? Отгоре на всичкото - транслирана от английски език, от западен автор относно "будистката доктрина"... Демек - интерпретация , от интерпретация, на интерпретации...

РАзбира се - буда бил ползвал "ТАЗИ ДУМА"... :) Въх!!! То ако беше само до "думите"... 

преди 49 минути, Śūnyatā написа:

се отнася до понятието за „не-аз“ или илюзията за „аз“.

понятието НЕ-АЗ, е точно като понятието АЗ.

Вторият абзац от текста по линка е направо потресаващ с глупостта си...

"...В някои от сутрите усъвършенстването на мъдростта за отсъствието на аз се посочва като състояние на истинското аз "

Къде са разликите между "понятие, някакво си" - АЗ или НЕаз... И къде е "СЪСТОЯНИЕ на АЗ, (което било НЕ-АЗ, ама не онова "аз" , ами вече "истинско" :) )

Този "превод", така написан, е направо един от най-смешните фейкове относно "будизма". Докъде могат да стигнат любителските усилия от преписване и дилетантски преводи...

От друга страна - е типичен за чалгата, която се лее в темата. И Чалгарите в нея.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

В Будизма терминът аната (на (пали) или анатман, на санскрит: अनात्मन्) се отнася до понятието за „не-аз“ или илюзията за „аз“. В най-първите будистки ръкописи е записано, че Буда често е използвал тази дума в контекста на учението, че всички неща са възприемани от сетивата (вкл. умствените сетива) и не са реално „аз“ и „мое“ и затова човек не трябва да се вкопчва към тях.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Аната

Е това вече колко пъти го цитираш? И защо, след като няма връзка с написаното от мен? Но това ти е основата, която няма да пуснеш, но няма и да надградиш, защото това ще доведе до някои противоречия. Така си повтаряш едно и също. Четеш автори, които повтарят от същото, защото те устройва.

Атман не е аз. Много по точно е да се преведе като християнското дух, защото духът е общото между човека и цялото, между индивидуалното и универсалното. И точно приемайки, че човекът и цялото в основата си са едно, е пътят за излизане от себичността. Не е въпросът да нямаш идентичност, а да се осъзнае условността  на индивидуалността.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Така си повтаряш едно и също. Четеш автори, които повтарят от същото, защото те устройва.

не думай! :) ЪЪЪ - само той ли прави така? Ти, например - как правиш?

Скици - един на друг, иначе, си играете на забелязване. Единия забелязва че другия бил вярвал, бил си повтарял едно и също, чел думички дето да повтарят същото... :)

преди 1 час, Just a Stranger написа:

защото духът е общото между човека и цялото, между индивидуалното и универсалното.

Ми не... Само за фантазни дилетанти "духът" е общото между човека и цялото. А съвсем друг казус е - че АТМАН трябвало да се интерпретира като "дух".

РАзбира се - като АЗ е подобно недоразумение... но това е конвенс за преводачите - кое как трябва, кое трябва да се "разбира"... И четирите "благородни истини" не са нито благо-родни, нито са "истини"... но на запад така се се договорили да "означава"...

преди 35 минути, _ramus_ написа:

не думай! :) ЪЪЪ - само той ли прави така? Ти, например - как правиш

А ти какво правиш? Не е ли от години едно и също. Кога поне веднъж ще погледнеш и към себе си? Не си по-различен. Превърна под форума в свинарник. Ти и Бадр. Но може би това и искате.

• Автор
преди 12 часа, Just a Stranger написа:

И точно приемайки, че човекът и цялото в основата си са едно, е пътят за излизане от себичността. 

Няма как да се приеме, защото никакъв единен реален свят не съществува, а съществуват само фантазми въплътени в живата плът на преминаващите. Общото между всички явления е, че са взаимозависими и пусти от трайна реалност. Тоест, в тях няма субстанция или "съществуване" само по себе си. 

Единствения път за излизане от себичността е осъзнаването на егото като призрак, като маска, като игра на сенки. Само тогава няма да има към какво да се привързваме и какво да ненавиждаме. Как трябва да гледаме на света е описано в последния стих на Диамантената Сутра. 

"Ето как да съзерцаваме нашето обусловено съществуване в този блуждаещ свят:

‘Като дребна капчица роса или мехурче, плуващо в потока, Като проблясък на светкавица в летен облак, Като мъждукаща лампа, илюзия, фантом или сън.’ Така трябва цялото обусловено съществуване да се разбира.”

преди 10 часа, Just a Stranger написа:

Ти и Бадр. Но може би това и искате.

Между другото - така ти пошепна владиката или това е част от размислителната част в комикса? :) Ами... вече е разкрит духовният заговор на злото...

Защитните клишенца се леят, без оглед че така си вкарваш автогол... :) Но той, "свинарника"...  

преди 34 минути, Śūnyatā написа:

Как трябва да гледаме на света е описано в последния стих на Диамантената Сутра. 

Малоумие е някой да си вярва че като подражава "как да гледа на света" ще е буда... :) То не само в будизма - сума ти душици сред мизерията си вярват че като подражават на исус, както е по приказката и ще са "като него"... 

Генералната грешка на Заблудения е да си намери утеха чрез конструкция и спазване на рецепти, само и само да си формира ПРОЕКЦИЯта си за "това е начина, това е условието". То и друг начин той не може да си представи...

Въпросният цитиран текст, касае човек, който е минал на друго ниво на възприятие и отражение. Такива редки хора като него, никога не твърдят че "така трябва да правят другите", защото това е нелепо и е невежествено. И цялата сценка е само елемент от цирка на жадуващите и търсещите спасение.

Рецептата - дайте да си внушаваме "как се гледа на света" като много го искаме, много го желаем и така да си докараме жадуваният резултат от НЕизминатият път. Това е родено от склонността на огромна маса от хора да опитат да скъсят пътя си на развитие, като си докарат направо резултите, без да "платят сметката". Това се случва защото им се предлага да го повярват и тях ги привлича леснотата и магията на самозаблудата.

Без ПЪТЯ е невъзможно да се достигне до неговите "последствия". Остават само имитациите и подражанията и ... се вижда по темите тази АВАНТА до колко смешни или тъжни резултати е довела.

• Автор
преди 3 часа, _ramus_ написа:

Въпросният цитиран текст, касае човек, който е минал на друго ниво на възприятие и отражение. 

Точно за това става на въпрос. Всеки изминава път, но пътищата могат и да се пресичат. Това явно не го допускаш, затворен в капсулата си. Без да имаш представа за пътя изминат от другите, можеш да продължаваш да плюеш и да сипеш лъжи. Това е твоя път и твоето отражение, което е доста мизерно. Ако беше нещо повече от призрак, който мисли, че реално съществува и вижда реалността, можеше и да се засегна :)

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Всеки изминава път, но пътищата могат и да се пресичат.

не кръстопътищата имат значение, а само изминатото. :) Освен това - само фантазираш че "пресичаш пътя си с някого". Този човек вече отдавна го няма... и неговият път никой друг няма да измине. НИКОЙ.

Нито някой друг ще изминава твоят път, нито с папагалщини можеш да излъжеш развитието, че си нещо повече от ментаджия и папагал. 

Мен твоите засяганици въобще не ме интесуват, нито някого другито. Още повече че ти също трябвало да си призрак, сред самотна планета, който само си мисли че "можело да се засегне" :) 

Няма как да си дадеш сметка, че шизофреничните изцепки стоят даже и в съседни изречения - заради изреждането на дежурните заучени папагалщини. И стоят нелепо, но за папагалите това няма никакво значение, защото "това е в природата им - толкова да си могат". Папагалът може да изрече до края на живота си повече човешки думички отколкото човек ги изрича, но папагалът човек никога няма да стане.

Така е и с "папагала на будистки думички"... Може да си ги повтаря, да се вживява "как трябвало", но буда няма да стане. И остава само "театъра на щастливците". Даже и това не можеш да го докараш до образ...

Иначе - нещастните опити за аванта е от безсилие за друго... Сред социалният живот вицовете за тарикатите от типа "габровци" е само смешен. Сред незрелите душици - е просто израз на безсилие за друго. Изостаналите се борят с нещо да "наваксат" - ама са тарикатлък и ако мине авантата. :) Пък тя не минава и няма как да мине.

Развитието никога не може да се заблуди, нито етапите - да се прескачат. Още от зората пред пещерите това толкова тарикатчета са го опитвали и никога, никой не е успял. Нищо - опитите продължават, защото всеки малък тарикат си минава през тази фаза. Е - някои още не са я "минали". :) За тях вечността е вечна... имат време. 

• Автор
преди 31 минути, _ramus_ написа:

Още от зората пред пещерите това толкова тарикатчета са го опитвали и никога, никой не е успял. 

Продължаваш да бълнуваш. Все още не схващаш, че съзнанието се намира в света на илюзиите създаден от мозъка. Продължаваш да се заблуждаваш, че си автор на мислите, които възникват в главата на кожената торба която влачиш. Не можеш да пораснеш и да осъзнаеш, че всичко което пляскаш тук не е продукт на личност, лични знания и личен път обусловен от свободна воля. Експериментът на Бенджамин Либет го е доказал. Ти си роб на ДНК. Ти си Пинокио, който сънува, че има някаква безценна и уникална личност и не може да се събуди и да види, че е кукла на конци. 

преди 55 минути, Śūnyatā написа:

Експериментът на Бенджамин Либет го е доказал.

:baby4: Бълнуваш, бебчо!

Нищо, всички сънуват кошмари, празноти, будизъм некъв си... и много копнеят за щастливи сънища. Но все да е насън, че само така минават тарикатлъците. 

И когато вживян самодоволен тарикат вземе да ми обяснява "кое схващам и кое не"... е само за комедия, шарж и шеги...

преди 55 минути, Śūnyatā написа:

Не можеш да пораснеш

не думай... :)

Някакво дежавю и поредният нефелен опит с "Говорителя на владиката" да си папагалите от каквото имате ползичка, без да можете да вникнете в смисъла. A огледалните повторяеми "отвръщания"... са просто детински.

С цитираните готови заемки дето си изхождате е същото положението,

• Автор

... да ми обяснява "кое схващам и кое не"... 

Пинокио, ти си само маска, която крие отсъствието на същност, тишината и пустотата. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.