Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 31 минути, _ramus_ написа:

:) да ти напомня ли кой сега е тъпия?

Да ти покажа кое е сред фантазната ти главица и кое е извън нея - я виж колко от темата се занимава с будизъм и колко с "рамус"? Вие, няколкото малчугана, понеже сте духовни, възвишени, философи и философки... се занимавате с рамус вече толкова време в темата. Един през друг - докато се лайквате помежду си, докато се правите че сте някакъв отбор... Ама "никой не го четял рамус", ама игнорирайте го

Пак лъжеш. И не, глупостите и лъжите ти не мисля да ги игнорирам. А темата ти сам я въртиш около себе си. Някак си много наивно си мислиш, че ти ще си плюеш по който решиш, а отсреща ще те игнорират. Наистина ли си толкова прост за да очакваш подобно нещо? Ами ти така в един момент започваш да губиш всякаква мяра и започваш да правиш каквото си искаш. Вижда се. Затова всъщност е и негативното ми отношение към Бадр, защото ти позволява да се правиш на господ и да спамиш без задръжки. Дотолкова си се самозабравил, че се вижда раздразнението ти, когато не ти се получава театъра. Сякаш някой ти е длъжен.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 519k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 46 минути, Just a Stranger написа:

А темата ти сам я въртиш около себе си.

темата - нищо не е. Темата, това са хората, които пишат в нея.

ВИЕ се въртите около рамус - и ти основно, за пореден път си полайваш докато дрънчат звънчетата на "кученцето на Павлов".

Раздразнение - не, пак лъжеш. Точно обратното - забавляваш ме, :) и го предпочитам за да не те съжалявам, че си прахосал с тия евтини верски измишльотини иначе съвсем реалния си потенциал и житейски ресурс. 

Вие се въртите около рамус... докато се вживяваш как да му "отвърнеш" си списваш сам какви са ти реакциите ти. По списването си личи, душко, кой е "Раздразнения"... :)

И пак лъжеш - въобще не очаквам да ме игнорираш. Просто призивите толкова пъти летяха и дебнеха отвсякъде, ама не... Уж никой не четял рамус... ама все има контри. :)

Някои по-хитри се спряха и се дистанцираха, 3-4-ма останаха верни на "духовността си", щото някой си "ги бил ПЛЮЛ", някой си бил в битка, воювал, контролирал, налагал, обиждал...  а духовността изисква те да му отвърнат... :) Ти, всъщност имаш проблем с "твоя прешъс", докато иначе - въобще не си егов, и човечетата си летите фантазно "над нещата". А рамус няма проблем - нито прешъс, нито с плюенето, нито воюва, нито има заради какво. Ако е за воюване ти си губещ всякакви битки, малчо! Не бих си мръднал пръста да се занимавам с хора, които са губещи още преди да са почнали. Дори предизвикателство за съревнователност не съм в състояние да открия с няколкото тук малчугана.

Колкото до БАДР или който да е друг - наивинитета и инфантилността ти какви отношения си имал към тоя или оня,  са показателни за нивото на което е вътрешната етапна душевност и психичен свят и никой не го интересуват, освен в хоримага, в пиянски моабети, между "кифли в мола" и ученически задявки по междучасията в 4 клас.

Но специално - като си го споменал @badr - да ти кажа че си твърде малък пред него, твърде малък. Лаят на кучетата не ги прави ГОЛЕМИ КУЧЕТА, по-скоро е обратното - най-малките и смешните си полайват най-много.

Само за съвсем елементарен пример - нито @badr, нито рамус... имаме отношения, за които да се обясняваме. Така е и с Камен, или Кипен... и няколко други...

Това тук не е детска градина и големите хора чудесно разбираме това и нямаме никакъв проблем, въпреки огромните други различия, имаме респект и уважение. И е без всякакво значение кой какво му било удобно, дали го харесвал, одобрявал или му била крива шапката и не намирал прегръдка да го милват по главицата и галят по раните и житейските драми. :)

преди 1 час, _ramus_ написа:

темата - нищо не е. Темата, това са хората, които пишат в нея

Глупости пишеш. И не се усещаш. Ама то затова свеждат всяка тема до болните си стремежи да разискваш участниците без реално да пишеш нищо по същината им. Не, това са твоите изкривени представи и игри, които Бадр те оставя да си разиграваш. Никой друг няма да се съгласи с теб. Палячо.

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

Глупости пишеш.

Лай си, душко, лай! :) Малките кутрета така си живеят - лаят си и са шумни, щото друго не могат. 

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

Никой друг няма да се съгласи с теб

Това щото си го вярваш ли? Или защото гледаш по себе си - някой да е съгласен или да не е.

Твоите съгласия са точно толкова без значение, колкото мрънкането ти, бебчо! Мен съгласията не ме интересуват, не ги търся, не ги стремя, не ми трябват. Другите не са ми фактор, не са ми мерило, не могат да ми влияят, още по-малко - когато ми лаят просто кутрета. Друго е когато сериозен и голям човек напише нещо сериозно, обмислено, широко... и издава колко много е преминал, какъв път е преодолял... Докато кутретата джафкат наоколо и си търсят "лайкове, отношения, помилвания или съгласия"... от други кутрета.

Ти още си сънуваш детската си градина, но дори и така - човекът без значение, и да си придава значение сред фантазиите си, няма значение извън тях. В твоите фантазии може и да си вселенски мъдрец, или галактически дракон... но няма кой да го интересува какво си сънуваш и си го вживяваш.

Нямаш значение, бебчо. Нямаш и публика вече, разпиляха се и дори тия, с които си играехте на "съгласия" и харесвания. Останаха използвачите и така си карате - използвате се взаимно, по взаимна договорка всеки да играе на другия в театрото - за да не остава съвсем валат и  "шоу маст гоу он".

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Лай си, душко, лай!

Посочвам фактите. И се вижда колко си жалък. Все ми е едно дали нещо ще се промени. Нямам очаквания. Но пък свинята да прехвърля върху нормалните потребители вината за мръсотията в кочината - това няма да оставя без реакция. А ти си грухти и си го приемай за лаене. Въпреки че точно ти си като псе, дето като запапе, няма пускане. Но така са лъжците и мизерниците - все прехвърлят свинщините си върху другите.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Посочвам фактите. И се вижда колко си жалък. Все ми е едно дали нещо ще се промени. Нямам очаквания. Но пък свинята да прехвърля върху нормалните потребители вината за мръсотията в кочината - това няма да оставя без реакция. А ти си грухти и си го приемай за лаене. Въпреки че точно ти си като псе, дето като запапе, няма пускане. Но така са лъжците и мизерниците - все прехвърлят свинщините си върху другите.

Много точно резюме. Белким разбере.

Аз се опитах по литературно, ама не вдява.

Възприема всичко буквално.

По неговите си букви. чки

Посочвам фактите.

:lol6:Преди това се започва с диагнозата. Тя е "първият факт".

След нея вече текат глупости и са без значение ( като примерно "нормален потребител", което е първата смешка за деня в темата. Втората е - че знаеш що е това "ФАКТ"... :) и фантазните ти игри как ги "посочваш")

Да напомня, че това е свободен форум, а не психиатричен кабинет. Диагнозите и симптоматиката са чудесни, но тук само се презентират, а не се лекуват. Трудно ми е да обоснова за кого "нормалния потребител" трябва да е пациента, а не лекаря, примерно? Но за пациентите имало едно значение... за лекарите - друго. А за тия, дето са вън от психиатричното отделение - съвсем различно.

Има и още нещо - ПОТРЕБИТЕЛЯТ е субект, който У- потребява. За мен не може да е "НОРМАЛЕН" потребителят, а да изглежда че този, който предлага потреблението - Не е. Така сякаш Карабойчев и авторите на интернет са НЕ-нормални, докато келешите които привиждат темите за кенеф, са си точно "нормалните". Това е КАЛДАТА, а не кенефоландия, или Кочиналанд.

Според мен - КАЛДАТА не е и психиатрично отделение, но все пак предлага на пациенти да се облекчават свободно... 

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Втората е - че знаеш що е това "ФАКТ"...

Много неща станаха дето да не ги знам. И то такива употребявани масово. Дали се усещаш доколко абсурдни стават писаниците ти? 

преди 31 минути, Just a Stranger написа:

И то такива употребявани масово.

Да, за пореден път си изключително представителен относно "МАСОВия потребител", за който ти имаш етикет "нормален". :)

МАСОВАТА употреба на понятието ФАКТ, не прави никого да го разбира, а само да си поставя "масовите си значения". Но не употребата й масово, я е създала тази думичка "ФАКТ", а е част от философията. Така, че средноинтелигентния човек се познава и по това, че си обръща внимание какви думички ПОЛЗВА, защо ги ползва и какво изразява с тях.

РАзбира се - и други неща, но най-добре ВЛАДИКАТА да попиташ - да ти ги обясни като за 4 клас. Знаеш как - отваря се комикса, "медитираш изфантазирано" и ченълинга е готов. После - идва време да снесеш "вселенския резултат" сред "масовите потребители"...

Разбирам чудесно че през твоите "очи" "нормалните потребители" са народни битовици от "хоримага пред мониторите си" и да припомня "ФАКТа", че именно на МАСОВИКА от народа, приляга най-добре понятието ЧАЛГАР. Много естествено, че това е твоята виртуална целева аудитория, сред която се фантазираш, главно защото така си свикнал да си резонирате сходно...

преди 31 минути, Just a Stranger написа:

Много неща станаха дето да не ги знам.

Алелуйа, бейби! :) Има нещо радостно в това, че все повече откриваш "големият свят" извън личната ти фантазна кутийка, с етикет "духовна". Това е добро "начало", бъди мъж, бъди духовен, не спирай да откриваш колко си некомпетентен и невеж... Ако издържиш, после става стимул да се събудиш и да се върнеш в света отвъд сладките духовни сънища. Е, да - трябва и кураж... щото шубето е велика сила...

преди 35 минути, _ramus_ написа:

Да, за пореден път си изключително представителен относно "МАСОВия потребител", за който ти имаш етикет "нормален

Точно си е нормален. Ама ти с твоето елитарно мислене, няма как да го приемеш. За теб масите са някъде далеч под нивото си. Сигурно ще го отречеш, но какво от това. Не е само аз да съм го забелязал. Лесно е да се оправдаеш, че те нисшите не разбират, а в много отношения си гол. Важното обаче е да си докараш усещането, че си някъде високо над средното.

Нисше, висше, средно, масите... :) Та всичко това е толкова относително.

Ти си комплексиран на тема "ниво", по множество причини... Това важи за много от хората, които долавят че "около тях" има други, които над нивото им. Никак не е трудно да се долови, както и изводът от наблюдения, че хората сме много, различни и нивата на които възприемаме и отразяваме живота и себе си понякога са сходни, но понякога и твърде различни. С това се занимават много науки, особено когато сега междучовешките и информационните връзки са вече на глобално ниво.

Не ми е нужно да си докарвам усещания че нивото ми е над други, но е под това на трети... Това си е обикновена естественост и се отнася както за мен, така и за всеки друг, но мен тия, дето са ниво над моето ме интересуват повече отколкото тия, дето ми се явяват "поднивото".

Та - Животът ме е събрал с хора, които ми дадоха доста висока летва и това със сигурност ми е задало модел на възприятие и отношение спрямо останалите. Неясно защо и как, но винаги съм участвал в среда от високо интелигентни хора, хора понякога с изключителни способности, качества, дадености... вкл и онова, което се нарича "отдаденост". Отличаваха се рязко от средата си, от социалния строй ( по комунистическо време), по цели, по мироглед, по насоченост, по идеи и стремежи...

Както Животът ми показа в годините, такива хора по принцип са редки, а аз се оказах обкръжен от тях. Тук, сред форума няма такива и общуването със "себеподобните" ми е извън виртуала, преди всичко. Макар и редки тия контакти пък са изключително наситени, задълбочени и не ми липсват с нищо. Но ми се породи известен интерес именно към "хората, които са на ниво под моето" - защото често се налага да ги коментираме - писател, лекари, психолози, физик, инженери... като това е само общо, защото всеки един от изброените всъщност е многодисциплинарен, с много висока и широка степен на обща култура, информационно обогатени и внимаващи много с фейковете, които дебнат днес отвсякъде.

Но най-големият шок ми беше когато за първи път се оставих да стигне до мен с пълна сила съвсем ясния извод - касаещ че на света огромната човешка маса, всъщност е носител на изключително ниски страсти, и дори  образованите остават съвсем примитивни основни положения и сформираните от тях сходни възприятия и отражения. Обяснения и описания на живота, на тях си, възприятие и усещания, толкова много и разхвърлян емоционален батак, залитания, страсти, копнежи и миражи... И религията, разбира се... :)

Въобще не бях подготвен за такъв мащаб на явлението, защото винаги намирах начините да съм дистанциран от него. Обаче... в казармата... :) нямах никакъв избор, нито периметър на "дистанциране" и усетих съвсем физически и психически за първи път колко остри, тежки и тромави са първосигналностите и примитивизма сред толкова голяма маса от хора. Като от годините после, смея да кажа че дори и за казарма бях сред сравнително елитни военни части, много повече "интелигентни" от повечето други такива места...

Така, че душко комплексирана - цял живот с мен са имали проблеми хората, които точно са най-комплексираните, ранените, зависимите. В тийн-годините продължавах да недоумявам защо и за известен етап продължавах да смятам съвсем инертно че нещо в мен не е наред... Имаха проблеми с мен - и ми създаваха проблеми колкото си може повече - още от училище. Не бяха виновни с нищо - просто природата така повелява когато някой го е страх и този страх е толкова силно пропит сред душицата му... до степен че в нея да няма много място за друго.

Всичко това са само сенки от миналото... и вече никого не интересуват. Но  ето че на поредното социално място, точно дечицата с комплексите им се явявам вечната 'пръчка в колелата'. Нямаше въобще да се забележеше рамус, ако не беше темата за БУДИЗЪМ - където за първи път участвах сред КАЛДАТА... :) И си трайках известно време, внимателно прочитах кой какво пише, какво казва... И се реших на друга тактика... :)

Много години изучавах типажа към който принадлежиш. За да го вникна по-добре, за да схвана кои са му движещите механизми, кое как и защо стига до него, а друго не стига, минах през много курсове и обучения, доста учих сам, при доста хора бях, с други - само общувах през виртуала...Остана и толкова много ненаучено... и неразбрано. :) Така че ти ми служиш относно чудесна кауза... Колкото пъти ти благодарих за това ( но така и не прочетох никъде "мерси" :)

преди 1 час, _ramus_ написа:

Нисше, висше, средно, масите... :) Та всичко това е толкова относително

Е и? Пишеш все едно насреща са малоумници на които не са им ясни елементарни неща. Точно показваш каквото засегнах.  "По-нисши" разбира се спрямо твоята (само)оценка. Но ти и от това се опитваш да си докараш ползичка. Да покажеш колко си над неразбиращите. А си яко затънал. Ще се усетиш, когато нуждата от засищане стане толкова голяма, че няма да можеш да я задоволиш  

Пишеш все едно насреща са малоумници на които не са им ясни елементарни неща

точно на такъв пиша. :) Съвсем точно. Чудесна характеристика на категорията, благодаря!

Един нахакан мъж на средна възраст, но отвътре е момче, което си въобразява че нещичко му е ясно, само защото вярва че е така. Въобразява си, само защото още вярва в комикси и комиксовите си герои. По тази линия няколкото форумни артиста сте доста сходни - по степента на вкопченост в комикси във вид на подборки от нета и преживяващи фантазиите си по тия комикси.

Ама те според тях си били "нормални потребители" - сигурно, но "нормални" само според потребителите на комикси. Те и комиксите точно за такива 'потребители' са направени и точно на такива резонирате.

Да покажеш колко си над неразбиращите.

няма смисъл да се опитвам да им покажа. :)

Не се опитвам, , правя го и акцентирам на това, но на въпросните "неразбиращи" защо е толкова проблем, че някой разбира повече от тях? :) Аз например нямам никакъв проблем с това да забележа че някой разбира повече от мен в даден казус, че има повече качества, че разполага с повече познания... 

Е, да - комплексарите това по принцип им е проблем, при положение че "РАЗБИРАНЕТО' е казус, който идва с развитието. И че заради това няма нищо по-естествено от това че "някой разбира повече, а други - по-малко".

Комплексарите самички се разкриват по реакциите си, както и по оправданията си за тия реакции никога не са 'комплексарски" ами са прикрити с разни геройски или клиширани обяснения - най-вече за лично ползване....

Определен тип комплексар вярва че именно той разбира, знае, познава. Преживява се в тази роля, за да може да си присвои сред мисия да обяснява, да проповядва, да съветва - като някой, който разбира. Той си избира тази роля по няколко "причини":

1. Защото подражава на любимия за самия него образ - на поучителя, на учителя, на будителя, на спасителя, на човека, който помага, съветва, който е пълен, който е мъдър, който има всички "успокояващи обяснения", решава проблеми, знае отговори...

2. Защото такъв образ извън виртуала или фантазния си свят не му е възможно да изиграе и да се вживее в него - главно защото тази му роля включва човешки фийдбек и специфично отношение на същия. А такова извън фантазния му свят няма как да се реализира, въпреки че той е опитвал и продължава да опитва. Именно тук идва замяната на неуспешното "реално" с измислено и изфантазирано замествване.

3. Нуждата от точно този образ е свързана и с нуждата от значимост, която всеки в своето си развитие е важно да получи сигналите от социалната си среда. Недостатъчното уважение, респект, отличимост, неразбиране, неприемане и липсата на резонанс - са проблемните положения, които карат искейпъра да се оттегли в един свой свят, сред който сам да си изгради липсите чрез заместителни фантазии... и да ги преживее като "истински". Най-лесно това става именно в "религиозен контекст" - по много причини.

Пък всичко това е фалш... Ок, но защо мен, или друг трябва да ме засягат личните несъответвия между въобразеното и фактическото положение на някой си? Това си е негова работа, това си е неговото развитие и такова несъответствие е част от това развитие и етапни преходи.

И точно това обяснявам - не съм длъжен да ме засягат нечии вътрешни етапи и не го правя. И съм директен като изразявам че няма да го направя и по съвсем други причини.

Не се интересувам и от мрънкането, от недоволството, от раздразнението или игрите на "отвръщане". Нищо от това няма никакво значение за мен, обаче като го поддържам, го ползвам за моите си цели. Все пак никого не насилвам, сами си скачате и просто ползвам импулса и възможността, която сами ми поднасяте.

Не само това - ползвам чудесно изразеното дразнене, недоволство, негативизъм - за да си пиша своето си Така ми създавате чудесен контрастен контекст, спрямо който изразеното от мен става по-ясно и е по-близо до похвата "3-то лице". Съвсем доброволно ми ги доставяте тия възможности, байдъуей. :) ТАка, че - колкото повече, колкото по-дълго, толкова по-добре  е да се възползвам. И не мога да не отбележа че ти се справяш чудесно и отдадено с отредената ти роля.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Ти си комплексиран на тема "ниво", по множество причини... Това важи за много от хората, които долавят че "около тях" има други, които над нивото им. Никак не е трудно да се долови...

Разбира се ти не можеш да се спреш. Много е важно, колкото и да отричаш, да си докараш изживяването на превъзходство. Дали е с покритие или не, е без значение. Ти твърдиш едно, а зад думите ти прозира друго. Точно мен не ме интересуват сравнения. Необходимостта да показваш, изобличаваш, осмиваш и т.н. е при теб и няма как да я скриеш. Да, не се сравняваш директно, но какво от това? Даже по този начин измествайки фокуса от себе си ти няма как да забележиш, че в теб са налице много от проблемите, които виждаш в другите. Повторил съм го поне десет пъти, но ти искаш постоянно да се обсъждат другите, но никога теб самия. Това показва силно-изразено желание за контрол и някои други неща.

А тези манипулации похвати като "никак не е трудно да се долови" няма да ти помогнат с нищо. Предният път беше желанието, сега е нивото. И защо? Защото съм обърнал повече внимание (но всъщност само няколко намека и нищо в дълбочина) на тези неща. Май твърде прибързано приемаш желаното за действително.

преди 29 минути, Just a Stranger написа:

Разбира се ти не можеш да се спреш.

а защо да "спирам"? :) Ти ми даваш възможности - ползвам ги. Сам ми ги даваш, ползвам си ги.

Някакви помагания спрягаш, ама теб не те интересували, ама някакви необходимости ми проектираш . Ок, проектирай си, фантазирай си - и мен не ме интересува.

Така, че караме си както досега, мен ме устройва чудесно и вече съм ти благодарил толкова много пъти, че ми подаряваш чудесната възможност.

Даже по този начин измествайки фокуса от себе си

това е обикновена лъжа - поредната Повтаряш я толкова пъти, сякаш аха - и да стане истина. :)

Непрекъснато пиша за себе си. Именно и най-много ти ми подаваш тази възможност. Погледни написаното от теб - кой от двама ни разкрива себе си, и примерно - я дай примери от последните няколко дни - ти, точно какво написа за себе си? :) Толкова си ангажиран и вживян във фантазията си че "трябва да отвърнеш, защото... бла-бла-бла", че за друго въобще няма написано.

НЕ че и без това ти си особено щедър откъм личното си разкриване... :) Но и няма как, защото героят и личността, която се явява автор на героя - живеят в две вселени.

че в теб са налице много от проблемите, които виждаш в другите. Повторил съм го поне десет пъти, но ти искаш постоянно да се обсъждат другите, но никога теб самия.

Такааа - поредната порция от заучени положения, с които се криеш. :)

Сега - да ти напомня нещичко. Ти не си в състояние да разбираш относно казусите за които рамус тук списва. Нямаш компетентност, нямаш елементарни основни положения, нямаш нужния пълнеж на понятията, защото няма как да ги имаш. В някакви си "учения" тия неща ги няма заложени сериозно, а и да ги има - те не са за чалгарията, дори и да ги има написани на плакати, няма как да бъдат схванати от същата. ю

И така - понеже тук негативността взима връх, някой си фантазира че рамус имал "същите проблеми" и бягал непрекъснато от тяхното ОБСЪЖДАНЕ: :)  Даже и "си повтарял над десет пъти". :) Това на капитанчето огледалните морафети и ти се хвана за сламката ли? 

А дай да видим сериозно - кои точно са на рамус проблемите? липсите, дефицитите...? Да видим нивото на което ги разбираш, на което си компетентен... ??? Малко темата е друга, но за мен това не е  проблем въобще.

Ако искаш - направи една тема "ПРОБЛЕМИТЕ НА РАМУС и ТОВА ЧЕ ГИ КРИЕ ОТ ОСТАНАЛИТЕ, докато ги обсъжда"... примерно. В нея списваш дадени казуси, после аз ги разкривам, обяснявам, пояснявам - все относно мен си.

Та ти не четеш толкова много от това, което вече съм написал - за какво въобще се ерчиш и се мъчиш с нещичко да се оправдаваш че изтрещяваш когато се фрустрираш. На какъв психолог въобще се преживяваш и как си въобразяваш че като се преживяваш това е достатъчно за познанието или поне нещо сериозно?

И още нещо - аз разказвам за пътя си, ти питаш - но при условие. На какъвто въпрос ще трябва да отговоря, ти изчерпателно отговаряш за себе си... Тук - публично разкриване... честно, точно, без граница... без оправдания или мрънкане.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Но най-големият шок ми беше когато за първи път се оставих да стигне до мен с пълна сила съвсем ясния извод - касаещ че на света огромната човешка маса, всъщност е носител на изключително ниски страсти, и дори  образованите остават съвсем примитивни основни положения и сформираните от тях сходни възприятия и отражения. Обяснения и описания на живота, на тях си, възприятие и усещания, толкова много и разхвърлян емоционален батак, залитания, страсти, копнежи и миражи... И религията, разбира се... :)

Въобще не бях подготвен за такъв мащаб на явлението, защото винаги намирах начините да съм дистанциран от него. Обаче... в казармата... :) нямах никакъв избор, нито периметър на "дистанциране" и усетих съвсем физически и психически за първи път колко остри, тежки и тромави са първосигналностите и примитивизма сред толкова голяма маса от хора. Като от годините после, смея да кажа че дори и за казарма бях сред сравнително елитни военни части, много повече "интелигентни" от повечето други такива места

А ти какво си направил за да провокираш положителното в хората? Защото единствено виждам как тук непрекъснато провокираш отрицателното. А оттам и изводите стават малко крайни и едностранчиви.

точно на такъв пиша. :) Съвсем точно. Чудесна характеристика на категорията, благодаря

И после твърдиш, че никого не обиждаш... Но причината сигурно е в мен, затова че се чувствам обиден (или по-точно, че бих могъл да се почувствам, евентуално). Не знам за твоите портрети, но ти по-горе много точно потвърди моите. Не съм поискал нещо - не съм го научил. Но ти това няма да го разбереш. Въпрос на търпение и вяра е нужното ми, само да дойде до мен. В случая ти ми го предостави. Та затова, мерси. Горното, разбира се, не го пиша заради теб. Който трябва ще разбере. И не, че е нещо особено, но далеч не всеки ще допусне подобна възможност. 

преди 3 часа, _ramus_ написа:

няма смисъл да се опитвам да им покажа

На себе си да покажеш. Жаждата е в теб и има нужда периодично от утоляване. Не си ли го срещал в учебниците по психология или в статиите, които четеш?

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Има и още нещо - ПОТРЕБИТЕЛЯТ е субект, който У- потребява. За мен не може да е "НОРМАЛЕН" потребителят, а да изглежда че този, който предлага потреблението - Не е. Така сякаш Карабойчев и авторите на интернет са НЕ-нормални, докато келешите които привиждат темите за кенеф, са си точно "нормалните". Това е КАЛДАТА, а не кенефоландия, или Кочиналанд.

Според мен - КАЛДАТА не е и психиатрично отделение, но все пак предлага на пациенти да се облекчават свободно... 

Не се разбира, четки ли им правиш на Началниците, или Ги плюеш...

Колко имаш по литература ?

Непрекъснато пиша за себе си

Да, каквото ти е удобно. Въпреки че с това по-рано за пред повечето (вероятно "чалгари" според теб) се представи в доста негативна светлина. Много точно изписа цялата си надменност, човеконенавист и ... Сякаш хората тук са длъжни да отговарят на претенциите ти, очакванията, сравненията с някакви елитарни кръгове в които уж принадлежиш... Но ти сам пишеш, че не те интересува нищо тук... освен театъра ти. И че за теб е без значение никой, освен доколкото го ползваш да играчките си. Е, аз по-добре не можех да те опиша, отколкото ти сам го направи. 

• Автор

Непрекъснато пиша за себе си.

Очевидно продължаваш да вярваш, че си нещо повече от илюзия. А другите вярващи продължават да ти се връзват. 

преди 23 часа, Just a Stranger написа:

А ти какво си направил за да провокираш положителното в хората?

нищо, съвсем нищо. Защото т.н. "хората" правят всичко възможно за да си показват измислени "положителности". Те сами си го правят с цел, която е доста елементарна всъщност и е свързана с това, че маниерно и инстинктивно те си измислят един фантазен герой в който се вживяват че са те самите, че е личността им.

Измислянето на този "герой" е съпроводено с изпълването му с "положителни" характеристики и качества, които са в пряка корелация с едни несъзнавани импулси. В общ смисъл, събраният измислен "герой" представя личността с "лице'", което другите искат да видят и тя го презентира пред тях с идеята те да "видят" именно това. Именно за да бъде одобрен той презентира с измислени от него "положителни качества", като заблуждава че ги има. Допълва картината и с подбрани негови лични качества, които също да са положителни.

Именно това аз наричам "ПСИХИЧЕН ТЕАТЪР" - защото нищо от това не показва реалната картина, която е зад завесата на театъра. Никой от вас не показва каквото и да е от неговите сенчести страни, качества,особености - защото най-важното е да се хареса, да бъде одобрен...

Нещо повече - вие правите това сред напълно измислена виртуална "публика"  като разигравате в главите си одобрителното представление и театъра на героя си.

Ето защо аз го наричам лицемерие - защото е една артистично сглобена измислица, направена заради щенията и потребностите на някого да компенсира неизраснатите си личностни положения, като крие едни, за сметка на други.

Между другото - именно това прави и социалното явление наречено РЕКЛАМА. :) което движи търговските и стоковите пазари и прави така че потреблението да може да се направлява в една или друга посока... Явлението РЕКЛАМА представлавя преднамерена презентация на нещо, изтъквайки преднамерено неговите желани от потребителя качества, докато скрива всичко, което не би се харесало.

Вие точно това правите - един театър на САМОРЕКЛАМА - на себе си. В нея, както и в търговската реклама всеки преднамерено показва свои измислени и нагласени "положителности", докато скрива своите "отрицателни". Прави го заради себе си и заради околните. Обаче сред виртуален форум - и "СЕБЕ СИ" и ДРУГИТЕ - са напълно виртуални образи, който артиста разиграва в главата си като ползва "огледалото на монитора".

Ето защо рамус не се занимава с нищо фактическо, а само с фиктивните личица, които няколко комплексирани личности се опитват да изиграят съвсем немощно и незряло. РАзбира се - те имат проблем с личността си като тя е вече подменена от изфантазирания им свят и нагласения основен герой в него. И реагират защитно точно както и с личността, без фантазните й черупки и мимикрии.

Цялата постановка е фалш, който тук няколкото артиста играят заради собствените си щения и нужди да  играят. В това е именно тази шизифреничност, която извира непрекъснато от техните коментари.

Иронията че фалша стига до там, че по време на сценката се разиграват заучени сценки, които артистите имитират от  оставени следи от други хора, за които това не е театър, а отдаден живот, през цялото си земно съществуване. С цената на време, ресурси, на много практически взаимодействия, на много размисли, на много смелост, на преодолени граници... :)

И така - чрез подражание и повторителни самосугестии се постига жадуваната цел да се преживява някой само като някой си взима наготово всичко това за да си го разиграва в личния си психичен театър.

=============================

В интерес на истината - всичко това е част от детските етапни процеси в развитието на личността. Всяко дете се опитва да получи одобрение, като постепенно по време на възпитанието си наглася "лице" което "другите да виждат". Лице, което да им е угодно, да ги устройва, да е близо или да се покрива с техните очаквания, нужди, търсения... 

Всяко дете прави това почти инстинктивно - като част от социалното възпитание. За него е част от адаптационния и възпитателен процес при който неговата цел е да се защити максималко от изостяване, неодобрение , от липсата на внимание... Защото децата инстинктивно разбират че имат по-голям шанс да постигнат сигурност, като си създадат измислица пред другите. Но цената е това, че когато измислицата стане по-дълбока, тя повлича и самия фантазьор и той се изгубва сред собствения си театър... Или с други думи - ДОЗАТА ОПРЕДЕЛЯ границата между ПОЛЗАТА и деструкцията.

Ето това е вече етапа в който са няколкото псевдорелигиозни артиста сред форума и те със всички сили гледат да следват сценария си, защото това е изключително важна част от личностния им живот. 

Псевдо(религиозни) - защото те всъщност са просто вярващи, а нагласеното и сценките са направени на основата на религиозните идеологии, от които те си взимат наготово за да си направят героя си повече социално автентичен, да са сигурни че могат да се скрият зад социалната приемливост. Те ползват и заложените в идеологиите правила за "добро отношение", което в социума се нарича МОРАЛ и е важна  "общовалидна ценност" на която те могат с лекота да ползват за мимикрията си...

Нищо от това не е нито оригинално или нещо особено. Още Фройд извежда логически обосновано в система елемента "лицето, което искам другите да ВИЖДАТ и наричат "мен". То е свързано с "образът на АЗ, който искам да съм" и двата образа се преплитат сложно и доста уникално, защото това всеки си го наглася според себе си.

В Будизмът това е изразено чрез други схеми, но посланията толкова много са се размили през хилядолетията - именно заради ползването му за социални цели. Сред други вътрешни науки като в ДАО, примерно, схемите са различни и са вече вплетени символно и са оставени с много символизми... И т.н.

============================

ПО-елементарно и по-детски от това не мога да го напиша. :) А и темата не е класна стая на 5 клас... Колкото - толкова... Който, каквото... 

преди 21 часа, Śūnyatā написа:

Очевидно продължаваш да вярваш

душица с "будистки етикет"... :) Очевидното... и очевидното - не е едно и също... - за толкова години дори не си чел капитанчето, а си раздавате само лайкове, без да се четете.

Всъщност - ти самият не се четеш, увлечен толкова от театрото и будисткият си фалш сред него. И защо да ти е - ден да мине, друг да дойде - с чайчето, с работата, извън нея - с блога и будистките фантазии колко си светнат, невярващ, колко си НЕИЛЮЗОРЕН... :)

Скица! Едното лице е будистки герой, а скритото - е още наранен и гневен пъпчив тийн.

Някои прикриват негативните си страни, други ги отричат... Но какво би станало, ако всички свободно започнат да изразяват отрицателните си черти? Задръжки в това отношение не е ли всъщност първата крачка към контрола над себе си? Човек да проявява съзнателно това, което смята за положително и да се въздържа от проява на другото. В началото само за пред другите, впоследствие по всяко време. 

Човек може да се самозалъгва и да заблуждава другите, но и това е част от естественото развитие, стига лъжата да не е умишлена. Така се развива различаване. А това не става насила. Който не може да различи действителното от илюзорното още не се е научил на различаване - какво толкова? Проблемът си е негов. Да, такъв човек оказва влияние и на околните, но това е част от живота. В определен смисъл той може да се приеме като тест за останалите.

Гледам, Рамус написал цял чаршаф с черно.

Начи някой го е ядосал.

Оставете го на мира човека, той ви плюе за ваше добро, като един грижовен родител, който дърпа ушите на децата си.

Ако имате акъл, ще се поучите от грешките си, вместо да го плюете.

преди 37 минути, Реджеп Иведик написа:

Гледам, Рамус написал цял чаршаф с черно

Започваш с "ето защо", а аз така и продължавам да не виждам защо. Този бил такъв, онзи - друг, и рамус затова не прави фактически нищо, а се занимава с това кой какъв е. Явно имам още много да раста.

• Автор
преди 3 часа, _ramus_ написа:

Скица! Едното лице е будистки герой, а скритото - е още наранен и гневен пъпчив тийн.

Не личи да допринасяш за развитието на темата. Такива просташки коментари могат да се видят навсякъде. Не си оригинален. Най-обикновен импотентен хейтър. Да беше написал книга като се имаш за толкова умен и зрял. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.