Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 10 минути, Just a Stranger написа:

Той пред себе си е чист

а твърдиш ли че ти пред себе си си "мръсен"? :)

Глупостите, дето ти ръсите из религиозните теми толкова години са развъдник на глупостите за други. Имаше хора през годините които се храниха с тях и всички бяха с диагнози и повечето от тях вече ги няма. Всички, които сме тук помним диагнозните - единия от които например беше точно военния от френския легион, дето беше на медикаменти и се скъсваше да си търси по виртуала каквото докопа. И така е много преди КАЛДАТА - демек повече от 20 години

Няма как това да спре, но има начини да се ограничи, защото истерията е без граници и Истеричните напират да си получат тяхното си и така изместват всичко и всеки друг - защото са най-мотивирани от налудностите си.

Не са проблем нито вярващите, нито религиите - проблемни са винаги ПРОБЛЕМНИТЕ субекти. И когато поредния си привиди местенце за да получава рефлексии от подтиците си... това се превръща веднага във витрина от налудностите му.

Нечии налудности не са нито религия, нито той е вярващ - това са само имитации в съня на "Проблемния" с който той се бори във вечната си игра - да валидира налудностите си и да ги делегира като Всеобщи (дори вселенски) истини.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 1 час, _ramus_ написа:

няма такава "истина". Тя е просто антитеза за тия дето се фантазират за обратното. Ако я няма точно тази теза, нямаше да има нужда и от "антитеза

Хайде веднъж поне се обоснови. Как човек живеещ в свят на зависимости може да бъде свободен от тях? Най-малкото човек благодарение на зависимостите си се проявява. Самата му свобода е основана на тях. 

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Как човек живеещ в свят на зависимости може да бъде свободен от тях?

Вече съм отговарял - ето отново, чрез въпросителен отговор:

Защо е толкова важно за някого да се "освободи от зависимости" и дали той е наясно със "зависимостите" СИ в дълбочината на тяхното естество или намира утеха като ги замества с думички, понятия и игрите си с тях?

Всеки ЗАВИСИМ субект жадува някак си да се "освободи", но за да се стигне до "корена на тия зависимости" не му е възможно. Корена не е в понятията и концепциите, не е в следването на една или друга идеология - другаде е посоката... (примерно). Но колкото е повече "ПРОБЛЕМЕН" даден субект, толкова повече му е натиска да намери "решение", което емоционалното му ядро нарича "УТЕХА", до степен на "СПАСЕНИЕ". Последното - е вече проекцията за "тотален натиск" от заплахата за психична деградация и деструкция.

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Глупостите, дето ти ръсите из религиозните теми толкова години са развъдник на глупостите за други

Когато разговарям с разумен човек, ще отговоря. Ние ръсим глупости от години, а ти от години го повтаряш. Повтаряй си. Но така най-малкото също влизаш в ролята на глупак

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Когато разговарям с разумен човек, ще отговоря.

ти жадуваш за "сходен" а не за разумен човек. Възприемаш себе си за разумен, но не си - имаш си фикция, а разумът не се занимава с нечии фикции и именно това е и коренът на "ЗАВИСИМОСТТА", а не разните романтични измишльотини които ръсиш толкова години

Това че на личните си проблеми си играеш да си намерил "решения" не ги прави друго, освен лични проблеми. Живееш в главата си и това е план за няколкото "ПРОБЛЕМНИ" девианта из КАЛДАТА. И ако в общите приказки те са "у дома си" сред религиите те са сеячи на фанатизъм... И тия, които си търсят спасенията - намират фанатизма за най-лесния начин за "избавление".

Не е проблем каквото и да е - проблемите, особено остротата на дадени проблеми винаги идват от грешка в "ДОЗАТА". Проблемите с мярката идват от хората, които я загубват. И сеят това около себе си.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

Защо е толкова важно за някого да се "освободи от зависимости" и дали той е наясно със "зависимостите" СИ в дълбочината на тяхното естество или намира утеха като ги замества с думички, понятия и игрите си с тях?

Това не е отговор на въпроса ми. Ясно беше предварително, че ще избягаш по един или друг начин.

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Това не е отговор на въпроса ми.

твоят въпрос НЕ Е МОЙ ВЪПРОС. Твоите отговори НЕ СА МОИ ОТГОВОРИ и не съм ти длъжен да ги пиша като "според теб си", нито съм ти длъжен с каквото и на когото и да било.

Ето това са признаците колко живееш в главата си и колко си "културен, етичен и възвишен"... :) и как всичко това са просто благите маски, нужни за да се сънувате на духовни.

Аз съм човекът който се изправя пред всеки друг - точно както съм пред теб и нямам никаква нужда да избягам за каквото и да е. И в живота съм така - не бягам от нищо и никого, защото съм се изправил срещу лицето на личните си проблеми и не ми се налага да се местя в свят от фантазии и измишльотини само защото това ми е лесния начин.

преди 54 минути, laplandetza написа:

Да, разбира се. Религиите и мистично-<духовните> учения са мрежи за лов на хора с проблеми. 

Всички хора са с проблеми. Няма такива, които да са напълно адекватни на действителността. Хората се ловят чрез желанията им и в този смисъл маркетингът е далеч пред религията. Грешката на религиите е когато обещават спасение, което друг освен самия човек не може да осъществи. Обещават пай, щастливо бъдеще, а това си зависи от човека. Но и в маркетинга се използва същото. Обвързва се продуктът с очаквания за полза и удовлетворение, а те зависят от човека.

преди 58 минути, _ramus_ написа:

...Всяко малко нещо жадува да е голямо... жадува да е вечно, осъзнато, неизменно, силно... умно, мъдро... Това са спасенията от несигурността, която наднича и ръчка плашливите.

Тва са си твоите задвижващи механизми.

Моята работа е да ви накарам да <работите> по-бързо .......... до неизбежното прегаряне.

преди 27 минути, _ramus_ написа:

твоят въпрос НЕ Е МОЙ ВЪПРОС. Твоите отговори НЕ СА МОИ ОТГОВОРИ и не съм ти длъжен да ги пиша като "според теб си", нито съм ти длъжен с каквото и на когото и да било.

Да, не си длъжен и да се аргументираш. И не го правиш. Просто си сипеш твърдения. А въпросът ми беше свързан точно с едно такова твое празно твърдение. Но аз и не съм очаквал друга реакция. 

преди 3 минути, laplandetza написа:

Моята работа е да ви накарам

твоята работа е на бабината ти трънкина и дедовите ти тъпинкови.

преди 47 минути, _ramus_ написа:

Глупостите, дето ти ръсите из религиозните теми толкова години са развъдник на глупостите за други. Имаше хора през годините които се храниха с тях и всички бяха с диагнози и повечето от тях вече ги няма. Всички, които сме тук помним диагнозните - единия от които например беше точно военния от френския легион, дето беше на медикаменти и се скъсваше да си търси по виртуала каквото докопа. И така е много преди КАЛДАТА - демек повече от 20 години

Няма как това да спре, но има начини да се ограничи, защото истерията е без граници и Истеричните напират да си получат тяхното си и така изместват всичко и всеки друг - защото са най-мотивирани от налудностите си.

Не са проблем нито вярващите, нито религиите - проблемни са винаги ПРОБЛЕМНИТЕ субекти. И когато поредния си привиди местенце за да получава рефлексии от подтиците си... това се превръща веднага във витрина от налудностите му.

Нечии налудности не са нито религия, нито той е вярващ - това са само имитации в съня на "Проблемния" с който той се бори във вечната си игра - да валидира налудностите си и да ги делегира като Всеобщи (дори вселенски) истини.

Е и , какво от това. Болни хора и осакатени е пълно по земята. Нека се <развиват> и това е интерес. Ако пък нешо се <радикализират> и натръшкат я корумпирано ченге, я някой боклук от властта -направо отлично, религиозните глупости и <учителите> са постигнали някалъв <физически> ефект. Какво, това не го ли правим  и правят колегите от <милицията> , те когато обработват <проблемни хора с диагнози> и такива <забравени> от психиатрични грижи - това какво е.................още по гнусна злоупотреба.

Тебе са те изпуснали нещо...............ще се поправят !

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

И не го правиш.

това са си някакви си твои брътвежи, нито ми е работа, нито съм ти длъжен да ти играя в сънищата. Нито темата или КАЛДАТА са ти длъжни с нещо.

Ревеш вече години че не си доволен и тоя или оня бил виновен с нещо. :) Никой не го интересуват личните ти игри - това е. Някакъв виртуален призрак броди из темите и се фантазира за духовен и възвишен, докато си сънува нечии си фантасмагории, изписани сред анонимка книжка.

това не е клуб на анонимните алкохолици, бебчо. Нито е на поредните зависими от нещо или някой си. Утехите и спасенията си ги играйте, но не минават номерата повече от личните витрини от фантасмагории.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

твоята работа е на бабината ти трънкина и дедовите ти тъпинкови.

Точно това де. От на бабати и на дедоти , да ти  пратя абер да <побързаш> кво ми са моташ........... знаеш пътя за Диспансера😀

преди 25 минути, Just a Stranger написа:

Всички хора са с проблеми. Няма такива, които да са напълно адекватни на действителността. Хората се ловят чрез желанията им и в този смисъл маркетингът е далеч пред религията. Грешката на религиите е когато обещават спасение, което друг освен самия човек не може да осъществи. Обещават пай, щастливо бъдеще, а това си зависи от човека. Но и в маркетинга се използва същото. Обвързва се продуктът с очаквания за полза и удовлетворение, а те зависят от човека.

Ааа, не така. <религиите> като прихванат някой, това е много по-силно 

Изобщо не е грешка, <работата> на религиите е да Обещават , без Лъжи няма да има Маниполация.

преди 3 минути, laplandetza написа:

Точно това де. От на бабати и на дедоти , да ти  пратя абер да <побързаш> кво ми са моташ........... знаеш пътя за Диспансера😀

чудесен пример си... :) просто няма по-добър,  за тоталното изтрещяване, характерната арогантност на комплексара и нереализиралия се нарцис.

Така нуждата все пак да има линия отвъд която удавниците дърпат плуващите надолу, докато се играят на "спасители и спасени".

току-що, _ramus_ написа:

чудесен пример си... просто няма по-добър, за да даде примерът за тотално изтрещяване и нуждата все пак да има линия отвъд която удавниците дърпат плуващите надолу, докато се играят на "спасители и спасени".

Ба, ща дърпам, ти си заплувал към <светлината> ............продължавай , бе !, греби, греби!      Ма викам си  убаво е да е в <басейна> със спасители от Диспансера, иначе може да пада бая писане, тва-онва , кое ли младо полицайче ши му отвориш работа да трака на клавиатурата цяла вечер,.,.....😀

преди 59 минути, Just a Stranger написа:

Няма такива, които да са напълно адекватни на действителността.

преди 1 час, _ramus_ написа:

проблемите, особено остротата на дадени проблеми винаги идват от грешка в "ДОЗАТА". Проблемите с мярката идват от хората, които я загубват. И сеят това около себе си.

Просто не четеш, а повторяемо арогантничиш докато си папагалиш "не се аргументираш" - именно защото си загубил мярката отдавна и това се отприщва именно сред виртуала.

И няколкото "ПРОБЛЕМНИ" сте си така - затова ви служи КАЛДАТА, докато дръгнете възвишените си театри.

Проблемите с мярката е в смяната на приоритета - личната фантазия пред действителността, с начина да се представи едното за другото, за да се избегне дисонанса. Всичките ви истерии и нагласации се въртят около това. А маските, духовните боички и префърцунените възвишени дрешки - са просто мизансцен.

• Автор
преди 1 час, Just a Stranger написа:

Как човек живеещ в свят на зависимости може да бъде свободен от тях? Най-малкото човек благодарение на зависимостите си се проявява.

Интересен въпрос. Човек се ражда невеж и лека полека започва да осъзнава зависимостите. Дотогава той действа интуитивно спрямо егоистичните си желания. Когато се осъзнаят причините на определена зависимост, тя започва да губи предишната си сила. Това е така, защото разбираме, че има и други начини да реагираме на една и съща ситуация. 

Какъв според теб е смисълът на отречението от някои програмирани в природата ни зависимости? Например, интуитивно усещаш омраза към някого, но с разума спираш това чувство и решаваш да проявиш състрадание. На каква база може да стъпи едно такова по-висше отношение?

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Просто не четеш - именно защото си загубил мярката отдавна и това се отприщва именно сред виртуала. И няколкото девианта сте си така - затова ви служи КАЛДАТА, докато дръгнете възвишените си театри.

Няма мярка в тея <духовни> работи, на туй му викам част от <мисленето>. Прав си тука в калдатата и изобщо в животя са <ловните полета> на Експерименталната Листа. Това е игра.по добре е да пробваш разни неща от колкото да вървиш по предвидимите стъпки. Днес аз пробвам, утре друг, а днеска не съм само аз ,а още хиляди..............нали за това сме си тука да раздвижиме ,вятъра., начупим, дробим и месим мтерия, Тя това иска, това ще и получи................Играта приятел, това е ИГРАТА !🙂

преди 15 минути, laplandetza написа:

Това е игра.по добре е да пробваш разни неща от колкото да вървиш по предвидимите стъпки.

Ти какво си пробвал? И какво значи "предвидими стъпки"? Нямаш си представа какво има отвъд видимото в т.нар. кама лока примерно. Бедна ти е фантазията как можеш да се забатачиш, ако няма опитен човек, който да те води.

• Автор
преди 1 минута, _ramus_ написа:

това НЕ е така, нито го "разбираТЕ"

Виж, прочети това, може да те насърчи да потърсиш специализирана помощ.

https://www.eiacademy.bg/polezni-saveti/za-men/zashto-nartsisistite-sa-zlobni-konkurentni-i-revnivi

току-що, Just a Stranger написа:

Ти какво си пробвал? И какво значи "предвидими стъпки"? Нямаш си представа какво има отвъд видимото в т.нар. кама лока. Бедна ти е фантазията как можеш да се забатачиш, ако няма опитен човек, който да те води.

И се заиграхме със страха, основната бизнес стратегия при религиите. Пускаш някакъв плашещ мем в главата на някой и знаеш, че все някой ще се върже, защото ще задействаш инстинкта му за самосъхранение. Е, необходимо условие е и да е невеж.

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Ти какво си пробвал? И какво значи "предвидими стъпки"? Нямаш си представа какво има отвъд видимото в т.нар. кама лока примерно. Бедна ти е фантазията как можеш да се забатачиш, ако няма опитен човек, който да те води.

Хахах , <поредвидими стъпки> това са нещата , които се очаква един почтен, разумен човек да свърши през живота си.  Псевдоученията на самозванци последователи на буда няма какво да предложат. За мен е постижение ако има <материален ефект> да повлияя на някой, някои да направи нещо, някакви неща, да си промени <бъдещето> да дам или прекъсна живот, дам живот там където не се очаква да го правя .да пусна <зараза> в определени структори, да съботирам и активирам където не се очаква да мога и пр. и пр. 

Хубавото е че нямам Нищо за губене...............нали и за това се къпя всяка сутрин, готов за <внезапна смърт>, това е и една от основните <практики> на моето Минали, Предците.............Един човек е Нищо,,,,,,,,,,,,,,,, но през десетилетия и векове ..<капка по капка>.....е..........Всичко от което се нуждаем, за сега, но в момента го Променяме това <статукво>.......................

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

Виж, прочети това

:) та ти дори си нямаш представа какво значение и пълнеж влагат сериозните и компетентни хора с думичката "НАРЦИС".

Всичката ти популярна плява дето влачиш от блога ти, и с която се дрогираш - е такава. Защото ти от това имаш нужда - и е защото те отразява теб докъде си.

Пускаш някакъв плашещ мем

и релаксиращите меми са същата плява. Спасителните - пак така. Щом е налице потребност, ще й се намери и "подател" и автор. Обикновено потребителят се явява и автор - защото е мотивиран да презентира заблудата от подбрани меми, като "вселенска истина".

И се заиграхме със страха, основната бизнес стратегия при религиите. Пускаш някакъв плашещ мем в главата на някой и знаеш, че все някой ще се върже, защото ще задействаш инстинкта му за самосъхранение. Е, необходимо условие е и да е невеж.

И какво печеля, ако се върже? Ако нещата са естествени човек има някаква защита. Но дори и тогава попадайки в кама лока след смъртта с неовладени желания, човек не го чака нищо добро. Особено ако тези желания са низки и силни. Какво има да те плаша - нали умираш и край? А и аз не ти предлагам спасение от подобна възможност. Само я посочвам.

преди 13 минути, laplandetza написа:

Хахах , <поредвидими стъпки> това са нещата , които се очаква един почтен, разумен човек да свърши през живота си.  Псевдоученията на самозванци последователи на буда няма какво да предложат.

Точно обратното, но ти пишеш наизуст, без да ги познаваш. Целта е точно излизане от обичайните за масовия човек модели на мислене и начин на живот.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.