Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Калдатски факултет по история

Featured Replies

https://www.dw.com/bg/как-съветските-колхози-съсипаха-българското-село/a-37719835?fbclid=IwAR13okKbEcoRdWDS4XmCMG_vP1k04rYlSgxL3DDBQ_IgzWLJYLswjgFAnpo

• Отговори 787
  • Прегледи 96k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Спри да съдиш за другите по себе си. В този форум едва ли има някой друг, който да НЕ може повече от теб. Ето ти списък с руските возила, които съм карал: Лада 1200 (Жигули), 1500, 1600, Самара (

• я па ... към десертите : https://www.bulblog.com/секретни-документи-проговарят-руси/  

• И защо да е нямало българско самосъзнание? Георги Мамарчев дори опитва да вдигне въстание,  но самите руснаци не му позволяват. 

Публикувани изображения

• Автор

Джон Атанасов не е  измислил компютъра а е създал първия електронен компютър и то не в България

преди 6 минути, Michigan111 написа:

Не друже, кредита е купуване на послушание.  Междудържавните финансови отношения не са като отношенията между теб и банката.

:) Между държавните отношения, щом са финансови, са банкови - както всички други. При банковите отношения, всичко е интерес, а не идеология.

Лакомията е наддържавен и надполитически фактор. Дори и сред студената война, дори и сред двете световни - финансите не обръщаха внимание на коя страна продават, за да печелят. Старите комунисти се превърнаха в най-богатите бизнесмени, щото получиха готови пари. много от тях пропаднаха, защото като ги получиха наготово, не им разбраха цената и се провалиха.

Управлението на пари не е проста работа. Управлението на хора, както и политиката - също. Знам че българина се дуе че всичко разбира, всичко му е ясно - както за футбола, тениса, така и за политиката... Това е гениален народ - от разбирачи и гении сред всичко.... Главно на маса и моабети, форуми и социални медии...

преди 7 минути, miro20 написа:

Прочети първото изречение и кажи, колко села изчезнаха от картата на България след 1989-та. По мои изчисления 80% от селата ги няма или са с под 50 постоянни жители, а 100% от малките ни градове са с два пъти по-малко население. Те дори по население се доближават до топ 50 от най-големите ни села през комунизма. 

преди 7 минути, petie1 написа:

Джон Атанасов не е  измислил компютъра а е създал първия електронен компютър и то не в България

Така е, но голяма част от българите са забегнали и в Аржентина ;)  Не бива да сравняваме тогавашните САЩ със сегашните. Някой се е преселвал, но се е преселвал с причина. И то не е бягал от комунизма, а от ...и аз не знам как да го нарека. някои му викат фашизъм, други се обиждат от определението "фашизъм". Лично аз съм пас. за мен България си е България, без значение кой ни е управлявал. То и сега не сме цвете за мирисане, та да се срамъувам и от бившите ни управници.  Реално хората винаги са бягали от мизерията. И днес е така и в миналото е било така. Кой е могъл, избягал. може и да не е попаднал на по-добро, но поне  се е пробвал. Нали сте съгласни, че всеки младеж в БГ последните 30 години се е пробвал...аз не познавам младеж, дето да не се е пробвал. И аз съм се пробвал да направя нещо.  Младежката кръв кипи и на всеки му се струва, че някъде там е по-добре от тук. А и това е нормално - да си някъде далеч от мама и тате. 

току-що, _ramus_ написа:

:) Между държавните отношения, щом са финансови, са банкови - както всички други. При банковите отношения, всичко е интерес, а не идеология.

А идеологиите какво са, ако не интерес :D

Ако ти не си обслужваш кредита,  идва ЧСИ и ти взема колата, апартамента. ..

Ако държавата не си обслужва кредита,  фалит, смяна на режим,  намеса във вътрешните работи на държавата , набутват се НПО-та, които работят против интересите на народа. ... за теб може да е едно и също, но реално не е . 

На дребно се гледа интереса на банките,  на едро - интересите на едрия капитал.  

преди 6 часа, by_chechi написа:

господа (и дами)

някиой пак се качи на ораторския престол. Бурните аплодисменти на публиката и феновете са само  в нечия глава, като част от филма.

преди 1 минута, Michigan111 написа:

интересите на народа

айде стига с тоя народ вече... че аман от самоназовали се негови защитници и говорители. Какво е това 'народ' - стига вече с тия битови реторики.

преди 2 минути, Кико написа:

Прочети първото изречение и кажи, колко села изчезнаха от картата на България след 1989-та.

Ами разгледай ги селата по обстойно,  голяма част от тях имат статистика на населението,  виж как е вървяло населението преди 44та,  виж го след 44та,  и след 89та.  Повечето села намаляват още от първите години след 44та.  Реално 89та година завари селата с основно възрастно население, младите отдавна бяха напуснали да работят в заводите и да живеят в панелките. 

току-що, _ramus_ написа:

айде стига с тоя народ вече... че аман от самоназовали се негови защитници и говорители. Какво е това 'народ' - стига вече с тия битови реторики.

Уж за финанси акъл даваше, сега говориш за незнайно какво :D

преди 1 час, Michigan111 написа:

акъл даваше

ъкъл не давам. не си го давам - квото има, тва си е.

Гледам че 'ората си изкарват ъкъла като на витрина, нещо като "на панаир". Всеки изкарва неговото, с идеята че няма по-убав от неговия (ъкъл).

преди 1 час, Michigan111 написа:

сега говориш за незнайно какво

хм-хммм - ами ще го повторя като за двойкаджия, дето повтаря за 5 път 4-ти клас:

няма такова понятие "НАРОД". Тия битови митове са част "народопсихологията", щото така като общо е лесничко, без значение че нищо не значи. Върши работа само за моабет и за изживяване на народни говорители, пазители, защитници... Неизживяно детство и фантазни рицари, дето бранят "народа", за да се изживяват 'от негово име' , и да играят че им е ясно. пък и заради поученията.

НАРОД - вече отдавна няма, щото никога не е било хомогенно общо, за да се обобщи, без да се има предвид колко сложно-съставно е и няма как да се изрази с една дума, който и да го ползва за свои цели.

Марксизма вече не е на мода, щото бая вода изтече, нищо че някои още с него живеят. малоумица е да се дели на 'управляващи' и 'народ' - освен за конспираторите, за които народа - винаги е добрия и доброто, а Управляващите - са лошите, злото и гадните използвачи. Доста е инфантилно и детинско, но пък децата само така си могат.

Така, че  - тия митове остават само в битовата реторика, на маса, след трета ракия и мъжки надпирания и подобни глупотевини.

--------------

Чете се бавно и по няколко пъти. И не на третата чаша червено вино, без мезе. Ако на третата дума вече си изпуснал предишните две - значи направо си лягай да изтрезняваш, пък и "лека нощ деца" отдавна мина.

Кое точно не се разбра, да го опитам още "по-така" - като за бавноразвиващи? И само за уточнение - на алкохолици не обяснявам. По принцип само те обясняват на всички други...

преди 20 минути, _ramus_ написа:

няма такова понятие "НАРОД". Тия битови митове са част "народопсихологията", 

Да, понятие народ, но понятие народопсихология има 😂

До тук четох, не прочетох целия пост. Казвам ти го, да си знаеш да не ме цитираш в такива дълги словоизявления, да си пестиш времето, дет се вика. Пробвай се в психологията, там по може да ти се върже някой  ;)

преди 38 минути, Michigan111 написа:

Пробвай се в психологията, там по може да ти се върже някой  ;)

Цъ - то там му бе най- големия резил.

преди 3 часа, petie1 написа:

Как не го е измислил?! :) Стоял си в бара и гледал бутилките. Една полупълна друга полупразна. :) Започнал да мисли как да ги обедини , за да са все пълни или празни. :)  

преди 4 часа, petie1 написа:

Ей вие на финансоф факултет го обърнахте

То си е така, т.е. преди историята се е пишела от тези с големите войски, а сега с големите пари. :) 

А, забравих философското, преди преди пък се е пишела с големите идеологии. :) 

Сега би следвало да се пише с големия интернет, но уви май все още тези с големите пари са по-меродавни. :) 

Та, в бъдеще тази тема ще е пълна с какви ли не арт е факт, т.е. какви ли не творения ... :) 

За другите драги, немили съ@ИИ-чета:

Не Ви ли стигна, че махнахте мавзолея на Георги Димитров, а?!

Историческите факти са: Няма вече България! Няма вече българи. Няма вече Тракия. няма вече тракийци. Няма такава държава. Има вече нова Ромска държава. Има роми. Има американски интереси. Това довя вятъра на промяната в България. Реално няма промяна. Живи здрави, дай боже след десет години на 01.03.2030 ще видим какво ще изучават децата и ще видим кой е бил прав, кой крив по отношение на историята по нашите земи. Може би ще излезе, че османците са на освободили от некадърните ни управници, че американците също, и де факто Европа трябва да се кланя на Анадола и Америка. :) 

Та, който не му изнася в България да бяга в Русия.... :) 

преди 28 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не Ви ли стигна, че махнахте мавзолея на Георги Димитров, а?!

Историческите факти са: Няма вече България! Няма вече българи. Няма вече Тракия. няма вече тракийци. Няма такава държава.

Виж колко си объркан. А не бе ли Г.Димитров, който в Москва създадоха Македония ? Под егидата на Коминтерна ??

https://www.btv.bg/video/shows/btv-dokumentite/videos/makedoniya-posledniyat-proekt-na-kominterna-epizod-1-1-chast.html

https://www.dw.com/bg/една-от-най-срамните-страници-в-българската-история/a-39101888

Защо си фен на такива които са работели против България ?

преди 12 часа, _ramus_ написа:

Ти май все още влакове ти се иска да взривяваш... и да ревеш "венсеремос".

Мда .... историята за автомобилите вече е разисквана викаш, да влезе историята за влаковете .... дооообле ... :) 

България никога не е била прикачена на правилния влак. Сега има възможност да се прикачи към Европа. Само дето американците ни предлагат да се закачим на самолет, щото влака много се клати. :) 

Що така бе драги ми съИИ-чо?! Къде ма видиш дърт човек да викам "вен бен са рамус" .... :) Я виж сега кой реве, а?! Да, имам сълзи по очите, но те са от смях. :) 

преди 7 часа, miro20 написа:

Парадокса е че плюеш и обвиняваш това на което идеологически си верен безпаметно.

Мире, както кааазах, ти си ми любим.  :) За разлика от Рамус бен лад изхабен лист, който освен нищо, друго не познава и всичко руши, то в теб аз виждам и нещо положително. ;) Знам какво правиш, но ще си мълчим ... :) 

Това е забавното. Създавам някакъв имидж, който аз искам да си мислите, че е такъв. ;) Реално съм троу. Само дето си го признава. :) 

Всячески всички които ме подхващате мен сте такива, но отричате - браво на вас .... :) Отричането е първата фаза на прозрението ... :) 

Чувайте великия Рамус, той ще ви освободи и ще опознаете нищото ... а то е по голямо от нещото ... :) 

преди 8 часа, insec написа:

И това ти го каза баба Ванга.

Не драго ми съИИ-чо. Живял съм по онова време и знам какво е произвеждала България.

След '90 г. съм запознат кои промишлености бяха сринати, за да може на българския пазар да се намести стоката на някой от вън.

Не ми е известно от кое поколение си, но тогава бе ерата на Генерация "Пи". Бурни години и в действителност тогава ги излъгаха огромното количество българи, а не преди това са ги лъгали.

преди 50 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не драго ми съИИ-чо. Живял съм по онова време и знам какво е произвеждала България.

Пак те питам, щото преди не ми даде отговор - Можеш д твърдиш че си ЗНАЕЛ единствено и само ако си бил в политбюто, или в икономическтие засекретени отдели, изготвящи реалните справки за управляващата червена мафия.

99.99% от останалите хора които са ЖИВЕЛИ в НРБ сме ЗНАЕЛИ единствено и само спусканата за простолюдието , пропаганда.

Да ВИЖДАШ нещо не означава че имаш цялостен поглед . Проблема е именно че дори да сме произвеждали и работили, в крайна сметка повечето е било на тотална загуба, отделно от "качеството" .

Сега има вече данни за тези засекретени справки, с източник архивите на БКП. Ти обаче тотално отричаш тези източници. Защо ?

Това чувал ли си го ? или чел ? :)  

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/15/2454459_nasledstvoto_na_soca/

Чети бе Пенчо , Пенчо не чете....

След '90 г. съм запознат кои промишлености бяха сринати

А от кого а ? От кого ? От същата тази ваша червена номенклатура, която си създаде условия и закони и доограби каквото може да се граби.Защото само те имаха такава възможност.

Не без участието и на фалшивите "сини" , които се оказаха не всички , но повечето подконтролни проекти на тази номенклатура и служби .

Плюс създаването пак от вашите червени кадри, на всичката тази застрахователно-мутрагенска  трибуквена престъпност.

Всячески всички които ме подхващате мен сте такива, но отричате - браво на вас ....

Какви ? Заблудени идеалисти утописти ?

Мне, не мисля.... имаме много пвоече разлики отколкото прилики с теб :)  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Защо си фен на такива които са работели против България ?

Мире, как да не те обича човек бе мило .... :) 

Нема пък да ти отговоря ... :) 

Глей сега ... хм .... знам, че си от отбора на принцеса Аннекънеза ... :)

Кефиш ме понякога ... все някаква конспирация и прочие и те тъй ... интрига да има ... :) 

Мире, само едно ще ти кажа: В спора не се намира истината. Бяга се от истината. ;) 

Колкото повече се спори, то де факто се дезориентират хората. Това за някой е удобно.

Да, знам, че съм с удобен имидж, за да си провеждате въпросната манипулация. ;) На теб лично съм се поддавал многократно, както и на Рамус, но там под друга форма ... :) 

Вие си имате точно определена цел и сте се концентрирали в нея. Няма лошо. Това Ви е работата. От това си изкарвате прехраната. Как бе .... парите нямат мирис и прочие ... вземате си парите, пък какво ви пука, че било истина или не. Важно е вие да си взимате заплатата, за да си я харчите.

Казах ти, не рева аз, нито пък съм партийно обременен. Дал съм си някога клетва пред нещо наречено България. Тя вече я няма. Приеми, че съм ронин.  

Мире, не съм фен. Пенсионер съм!

Та, не клеймете БКП или друга коя да е партия мои фенове на партийни лидери. Не сте се налапали ли, ми сега какво да направим, че Вашия партиен водач не Ви е вкарал в парламента.

Извадете го въпросния списък на тези които работят против България и всички на народен съд.

Ето още за съд след Сергей Станишев и Иван Костов - Ахмет Доган, Емел Етем, Емилияна Масларова .... и прочие и прочие.

Какво, партията майка или баща ... дайте ги по именно Ви казах ... това от новата история ...

Ето и един тъмен балкански субект - Делян Пеевски ... и ред други в сянка .... дайте да видим де факто кои хора съсипаха България и по онова време и по сегашно, а?!

Много Ви е лесно - Тодор Живков виновен ... не става другари, не става!!! Много Ви е лесно - Сталин виновен .... също не става ... Не така!!!

Ето Русия какво направи - масово уволнение на разни бюрократични корумпирани личности.

Да, Мире .... къде ти толкова ум в някой, а?!

Та, аз съм дърт пенсионер който все още не си подмокря върховете на пантофите си и ей тъй си мрънкам, а кервана си върви.

Де ве дечковци се закачихте за меня бе и съм бил злобен пък и съм ви обиждам ... :) 

Това е Мире ... това, че Вие сте некадърни, не означава, че което говорите е чиста монета ... просто си заработвате хляба.

Простено да Ви е! Амин

Нека Бог Ви прости волните и неволни грешки. Амин

преди 7 минути, miro20 написа:

Пак те питам, щото преди не ми даде отговор

Мире няма да получите от мен отговор. Това което казах е моето мнение - Вие хулите без грам достоверност в тези Ви ваши аргументи.

Вземете поне малко да мислите ... но уви ... не умеете ... няма лошо ... оригинали има ... който е умен, ще ги анализира и така.

Вашето не е обективна история!!! Да, за тук във "факултету" ... бива на ред с конспирациите на Анне ... :) 

преди 20 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

не рева аз, нито пък съм партийно обременен.

А не бе, никак не си ....

преди 20 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

не клеймете БКП

на 24.02.2020 г. в 12:21, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не пипайте обаче БКП!!!

преди 23 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това което казах е моето мнение - Вие хулите без грам достоверност в тези Ви ваши аргументи.

Именно че това "мнение" не е вярно.

Така и нямаш отговор защо не приемаш аргументи с аудио и текст на самите ваши червени партийци ? На вашите стенограми , на вашите пленуми и т.н. На твоята "любима и свята" БКП ?

Защо ?

преди 8 минути, miro20 написа:

Така и нямаш отговор защо не приемаш аргументи с аудио и текст на самите ваши червени партийци ? На вашите стенограми , на вашите пленуми и т.н. На твоята "любима и свята" БКП ?

Защо ?

Защото аргументите Ви са нищожни! Кратко!

Дали имам отговор, то не мисля да го споделям тук, защото явно това само чакате.

Дерзайте ... :) Направо ме размазахте ... ай ... да Ви е честито злорадството ... :) 

Мире, продължавате со фъкъните си кафяви нещицъ ... ай ... приятно фи фъкъна придовкъ "Фъкултет" ... :) 

Пф ... браво на авторъ ... вкаръ ви в неговия казан ... :) 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Защото аргументите Ви са нищожни! Кратко!

Твоята партия, вашите стенограми , вашите пленуми ??? :lol6:

преди 36 минути, miro20 написа:

На твоята "любима и свята" БКП ?

Мире. Понеже си ми любимец, то в комунистическата партия нещата не са по различни спрямо другите партии.

Идеала който изповядва комунистът няма нищо общо  с реалната партия. Партията е сбор на индивиди с определени интереси, а не идеали.

Не забравяй и това, че сме били Народна Република в която е имало Парламент. Парламента е отговорен за на къде върви дадена Република, а въпросния се избира от народа. Сега пак е така. Така, че народа ни ли изкарваш виновен, а?!

Нека го разгледаме така: На времето е имало три основни група хора: работници в заводите, работници на полето и такива които са били против фашизма и така нареченото ОФ. Хайде да видим кои интереси не са били представени в тогавашния парламент.

След договореностите на великите сили по отношение на разпределение на зоните на влияние до към 1956 година е било всичко добре. Период в който по една или друга причина някак си се излиза от последиците на ВСВ.

1956 година е съществена. Сталин вече го няма. Започва ново преразпределение на зоните на влияние в следствие на какво, а?!

Натиска на САЩ се увеличава, т.е. делото на Хитлер отново е подновено, но с други похвати. Да, западна Европа де факто е подпомогната от САЩ, но не забравяй, че в САЩ де факто не се е водила война. Замисли се и друго - кризата в САЩ кога е била, а?! Де факто кой печели от ВСВ, а?!

Та западна Европа наистина трябва да благодари на САЩ, но не и източна. После настъпва кубинската криза и Кенеди с Хрушчов се разбират, но определени кръгове в САЩ са недоволни и следва мистериозно убийство. Защо, а?!

Та замисли се малко, кой има интерес да има някакви безредици, а?! Определено не някаква БКП и прочие партия.

Та, до колко са промити мозъците на обикновените американци, а?! Дай да видим как онзи де ми разправя за огромна маса с промити мозъци в България какво ще каже за промитите мозъци в САЩ, а?! Кой търси вечно врагът извън държавата си, а?!

Искаш да ти отговарям, но ти имаш ли достъп до секретните документи на САЩ, а?!

Мире, някои хора са имали допир до такива секретни документи. Това не е сгодно за определени хора от САЩ. Чудят се как е изтекла информация ... :) Изтекла е, защото е имало наивни и глуповати хора които не знаят какво прави компютъра и че свържи ли се една машина към глобалната мрежа, то тя е компрометирана. ;) 

Та, да ти открехна едни неща. Определени секретни документи след определен период от време се унищожават. ;) Разсекретяват се само определени с които се цели да попаднат в твои/ваши ръце. Ти/Вие даже не знаете как и кой Ви манипулира, но ти/ви се плаща за това, а това е важно за теб.

Агресора в случая е САЩ. Не ми пробутвай, че друг е такъв. Това което ти/вие правите е само едно - дезинформация. Това е сгодно на кой, а?!

Има два варианта или за САЩ или за продължаващия съюз между Русия и Китай. Тук трябва да кажем и ползата на Д-8, които какви са, а?!

Хегемона, т.е. лидерството на САЩ е разклатено в Г-7. САЩ отново ще жертва Европа само и само те промитите мозъци в новата империя САЩ да робуват на кого, а?!

Ще повторя специално за принцеса Аннекънезъ ... няма конспирация, а само и единствено интереси на определени родове в САЩ.

Та във въпросната геополитика България е пушечно месо. Има договорености: Югоизточните територии спрямо Стара планина да се управляват от Анадола. Североизточните също. Северните от Русия. Северозападните от ромите. Западните от Европа, а Югозападните от гърците. Не знам на нас българите кое остана ... май ще духаме супата и ще сме като Бай Ганю. :) Просто някакви роби на чужди народи ... :) щото сме прости и не знаем какво е култура.

Та, нема начин ... Мире да няма и такива като мен от Сливен ... ке Ви пукам на хранилките Ви ... :) Пъ каквото сабя покаже!!! :) 

Едно не можете да ми отнемете - любовта към руснаците ... ;) 

Мире, се, ради бога, що прокарваш някаква ерес, а?! Май не си православен ...мда ... но поне не бъди ислямист бе Мире ... :) 

преди 9 минути, miro20 написа:

Мире, аз партия нямам, а имам народ!!! Де бе мое лукаво хубавелче съ@ИИ-че ... забавляваш се на чужд гръб ... :) 

преди 9 часа, _ramus_ написа:

някиой пак се качи на ораторския престол. Бурните аплодисменти на публиката и феновете са само  в нечия глава, като част от филма.

И какво следва ? Предложения ?........т.е. до тук НИЩО , празнословие...... ! А това показва и празноглавие....:nono:

А бе може и само с една дума - Рррртанус ....:lol6:

.....ами да затваряме Калдата (и не само) тогава .....за хатъра на Рамус .... :lol6:

преди 1 час, miro20 написа:

Твоите кои са ? С какво са по-добри ? ......На всички сегашни , от където и да произлизат , резултатите са видни ! :(

Или просто се състезаваш с Ррррртанус ? :lol6:

Предложения ? Реалистични !:nono:

Защото , примерно лустрацията която дъвчеш за дъвка е нереалистична - нито някой който може я иска , нито пък има кой да я направи . Нито пък има за какво ! .....Вид лустрация и без това се случва - бавно , постепенно и на парче . Компромати - ей ти лустрация..... :nono:

......Другото ти по нищо не се различава от Рамус ......т.е. НИЩО ! :nono:

преди 8 часа, _ramus_ написа:

...няма такова понятие "НАРОД".....

Няма за теб , както сам ти често твърдиш ! :nono:Пък те иначе си ги има , но за твоето мислене са недостъпни....! :nono:

Нямаш основни понятия за нещата ! :nono:

А тези , които все пак твърдиш че имаш , подлежат на доказване от теб самия .....

....далеч си от тези неща . Не се напъвай , щото резултатът е виден....:lol6:

Вий да видите пък до де е достигнал социализмът ... :) Лелей какъв страх ва е налегнал ... :) 

Тъй е ... щото промитите мозъци в САЩ, ако им кажеш, че си комунист ... директно са та гръмнали ... :) 

Пък после някой да води разследване за мистичното убийство де го е спретнала Русия ... :) 

Та, другарки и другари,  съ@ИИ-чета и вси останали аннакенизестичета да живее Социализма!!! :) Вива фор евър камаради и девачки хубавелки ... Деди ще ви оправи ... :) мъ не плътски ... ;) 

Аз не съм трети пол, а съм от трета българска армия де.... хм ... ке ви пукаме по инстънбульскътъ конфекция ... :) до де не бъде мир!!

преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Вий да видите пък до де е достигнал социализмът ... :) Лелей какъв страх ва е налегнал ... :) 

Тъй е ... щото промитите мозъци в САЩ, ако им кажеш, че си комунист ... директно са та гръмнали ... :) 

Моля , моля ! :nono:Основен претендент за президент на следващите избори в САЩ е демократ проповядващ социализъм ! За сведение на невежите името му е Б.Сандърс.....:nono:Т.е. днес социализмът , даже в САЩ има солидна основа за развитие .:nono:

Що се отнася до промити мозъци - на всякъде ги има ! Някои даже няма какво да им се мие....:lol6:

преди 1 минута, by_chechi написа:

Моля , моля ! :nono:Основен претендент за президент на следващите избори в САЩ е демократ проповядващ социализъм ! .....:nono:

Що се отнася до промити мозъци - на всякъде ги има ! Някои даже няма какво да им се мие....:lol6:

Глей сега ... не си в час по някои нещицъ ... хм .. навремето се обзалагахме с един мой приятел атеист дали ще е русо или негро ... избраха мулат. После бе ред на русо, но не женско ... сега е ред на дедо ... ;) Се ... той май е някакъв руски евреин да знаеш, мъ се ... не е като Ленин ... ;) У ред си е човека ... :) 

Та марксизма се завръща ... :) Да, социализъм, комунизъм като идеологии веч са изхабени, за капитализъм също ... та ... хм .... ти не се бъркай в партията майка ... :) 

Не можа ли да разбереш, че бъщи по, над, под път, но по е важно поколението бе бай Стиви де нещо все като ти чета ника се сещам за Течи ил Тека ... но не за чице ... ил чиче ... де на брата на бащата му викат чичо ... :) 

Та, освен полов живот си трябва и социален ... хм ... не може от вратата за кракака и искаш не искаш бум ставаш майка ... :) Любов преди това бе ... ухажване, ласки, трябва да се предразположи народа бе ... пф ... явно не разбираш нищо от политика .... :) 

На тебе съм ти фен! Хвала брате ил адаш ... :) Хвала чичо ... :) сам дет аз съм дърт, тъ дет се вика не съм чичо, но по документи съм ... :) 

преди 3 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

..... Та марксизма се завръща ... :)  

Марксизмът не се завръща - той не си е отивал !

Друг е въпросът , че истинският или го крият (има за какво !) , или го извращават . Дивотиите които пишат за него , Маркс никога не е писал....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.