Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

5771 г.от сътворението на света настъпва тази вечер. Това е еврейската нова година Рош Ашана. ЧНГ! :ph34r:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,8k
  • Прегледи 309,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

Благодаря за снимките, Profruit.Особено ме впечатли Old Synagoge...вероятно много стара...сигурно датира от времето на първите евреи...А къде се намира?

Стената си я представях съвсем по различен начин.Тези пластмасови столове там развалят целия пейзаж :ph34r: /но вероятно е посещавана постоянно от различни хора и са необходими...

Мерси за снимките.

Ex, а дали въобще си имате представа кои са първите истинските описани в Светото Писание-/ Словото Божие/- юдеи? Това,което е написано за юдаизма тук, е просто свободно литературно съчинение.Каквото в същност представлява самата Талмуда,Танаха,Кабала...и пр. фалшифицирани легенди,.... дори не можах да издържа да прочета глупостите докрай.

Съжалявам и не желая да споря с никого, предварително се извинявам ако съм засегнал някого,но това е самата истина и времето ще покаже и докаже това.

• 5 месеца по-късно...

Още в първия пост има снатиментални грешки. И така... 1. Аврам е повикан бидейки един от най-заможните жители (търговец) на Ур от един бог (Йехова), за да събере малко от така наречените джипсита (бъдещите евреи) - лесно манипулируеми и необразовани части на населението, поради несъгласие с другите богове (обявени за нищожни) 2. Йехова е имал солидни технически и духовни познания и е бил изгонен в изгнание, поради която причина не е срещал разбиране след другите богове, причините са - властолюбие. 3. Аврам разбира се се подчинил, все пак един от знатните богове го прави своя "дясна ръка" едва ли не и му обещава собствени земи за владеене и многобройна челяд 4. Това дотук още не е юдейство Истинската догма започва при Моисей.

AdXok има достъп до източници, за които ние дори не сме и сънували. :whist: Само не разбрах защо нарича евреите - джипсита...

Аха, ти трябваше да видиш U.Ra как ги наричаше! Направо ум да ти зайде! Сега, като се сетя, май и той ги спрягаше за Чандала (някакво пропаднало коляно на Индо-Ариите - май още им викаше и Дравиди). Възможно е да ползват идентични източници...

• 3 месеца по-късно...

На 50-я ден (седем седмици) след празник Песах се празнува Шавуот (Седмици). Той тече два дни. На Шавуот евреите получават Тората, приближавайки към планина Синай. На трапезата присъсътват първите плодове на годината. След този ден може да се встъпва в брак.

Подобно на други празници, държавата плаща на всеки трудоспособен за 8 часов трудов ден. Прието да се дават подаръци изразени в чекове.

хаг шавуот самех ле кулям!

• 4 седмици по-късно...

Разхождайки се по разни сайтове, попаднах на сайта на Софийската синагога, а там, вътре, на списъка с кашерни храни в България...... Какво можем да научим от от него ли ? Ами - например как братята евреи разбират живота :wors:

Да ви кажа под секрет -според мен-твърде добре го разбират.

Алкохолни напитки: Всички марки бира без добавени вкусове. Същото се отнася и за рома и за Single Malt шотландско уиски (което не е отлежавало в бъчви за вино).

Ирландско уиски: Jameson е кашерно.

Водка: ако е отбелязано, че е от 100% зърно, без добавки.

Бърбън: Jack Daniels, Jim Bean

.....

Мхм.

Мисля и аз да наблягам вече само на кашерни продукти :)

Разхождайки се по разни сайтове, попаднах на сайта на Софийската синагога, а там, вътре, на списъка с кашерни храни в България...... Какво можем да научим от от него ли ? Ами - например как братята евреи разбират живота :)

Да ви кажа под секрет -според мен-твърде добре го разбират.

Мхм.

Мисля и аз да наблягам вече само на кашерни продукти ;)

Добре, ама кашерността на тия храни не зависи ли и от количеството поето за едно хранене? Има ли някакви препоръки в това направление, ама по конкретни, не като рекламата на Смирноф: "консумирай умерено" ?
  • 2 месеца по-късно...

Корекция. Настъпи 5772г.

Този йом шиши (петък) 07.10.11 е йом кипур. Приблизителен превод Денят на съда. Към интерпретацията за небесните книги се добавя четвърта. Това е книгите на лидерите. Кому е писано да бъде президент - несия или рош ха медина, кому мин. председател - рош ха мемшала. Денят преминава в молитви и пълно въздържание от ядене и пиене.

• 3 месеца по-късно...

Уфф, хайде сега! Мюсюлманите причисляват християните към съдружаващите! Неверниците са друга категория! И юдеите и християните са хора на Писанието - пак според Исляма!

• 3 седмици по-късно...

...

Мисля и аз да наблягам вече само на кашерни продукти

Япония може и да умира, но там продължителността на живот е най-голяма и веднага след нея се нареждат обетованите. Съмнение за това пада върху кашерността. Не яж мляко с месо. Край на таратора като студена супа, а след него селски кебапчета от свинско. Ще ти изтрещи холестерола!

За да си сдържаща сила, трябва да имаш въздушно превъзходство над околните. По памет класацията е САЩ, Русия, Китай и на 4-място обетованите. Става въпрос за хвърчила,

Бойният компютър на F-16D струва 2 100 000 зелени пари. Той работи под DOS-подобна система. Има техническа поддръжка, но (забележи) сертификат за изправност издава равината.Проверяващият е техническо ортодоксално лице. Никак не се връзва аналогията дядо Михундрий от светия синод да обикаля казармите и да изпитва двигателите на танк т-55 от плевенската школа и там да им бае и да им пее песнички, а после да навърже тестерите.

И още. Самолет изпял си песента не се предава на скрап, ни за резервни части. Има авиогробище. Прави последен почетен полет и каца на гробището завинаги.

• 3 седмици по-късно...

Леле хора нямате идея колко съм ви благодарна за инфото :wors: .Това са най-интересни за мен теми изобщо-евреите като народ,Израел като държава,юдеизма като религия и иврита като език.Мисля че това е най-интересната нация на света и мечтата ми е да отида някога в Израел.Така че отново хиляди благодарности за инфото,доста работи знаех и преди това,но научих и много нови :)

И какво толкова интересно има в Израел ?Една пустош. :ohmy:

Да,че е най-интересната нация -така е.Доста умна нация са евреите,след като са създали Триото Авраамски религии,и по този начин са наложили контрол над по-голямата част от света. :wink12:

:yanim::wors:

Е-е-ей ;ама първи пост и толкова знаещ човек.Сигурно от лични впечатления сте с толкова категорично мнение.

Хайде сега да ни кажете тия българи дето ходят на поклонение на Божи Гроб ...хаджии ли стават? :questions:

Хаджии ?!?! :ohmy:

:help: Само на думи...

Един християнин ;никога не може да бъде хаджия;точно първо в смисъла на думата.

Толкова разбирате от иудаизъм;от християнство..още пък по малко познавате и Израел.

Ако;досега не сте получили и sms от Ги дьо Мопасан;да знаете ;че и Бел Ами ;не сте :P

А аз нещо различно от това ли казах ? :ohmy:

Християните ходят там ,и уж стават хаджии,казах че са хаджии само на думи.

Не може човек да стане хаджия ,само с посещението си на дадено място.

А,вие бихте ли ми обяснили ,защо християните не могат да станат хаджии ?

И каква е същността на това човек да се нарече хаджия, и да бъде хаджия в пълния смисъл на думата ? :whist:

Признавам си,че не разбирам много от Юдаизъм,и че никога не съм ходила в Израел.

А може би вие ще ми разкажете нещо повече,за да го разбера по-добре. :withflowers:

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Напротив.Човек;може да стане хаджия;само с посещението си на едно място;но това място не е Йерушалаим; а е Мека.

Думата "хадж"..това е ;което показва ;че християнин ; хаджия не става.Хаджия става мюсюлманин.

Хадж е посещението /поне само веднъж в живота/на свещения град Мека;от всеки мюсюлманин. ...

повече тук:

http://bg.wikipedia....%B0%D0%B4%D0%B6

Поклонниците християни много се радват удостоверения на които пише "поклонник на Светия град" но никъде не пише хаджия.

Но пък българското религиозно павство с радост казва"станахме хаджии";като се завърне от Йерушалаим..простотия и невежество това е!!

Колкото до Израел..трябва да отидеш и да видиш сама.Поне ще видиш как от пустинята се прави оазис;а в България от оазис се прави пустиня/образно казано/.

Така ;че друг път;като не знаеш;като не разбираш;като не си видяла недей да бъдеш толкова категорична в изказванията си.Човек олеква когато просто само си "дрънка" / в случая пише/Това е съвсем добронамерен съвет.

Малка част от "пустошта Израел"

Да,изнивявай.Наистина са превърнали пустошта в оазис.Не бях виждала такав кадри.Туристическите агенции показват само кадри от полуразрушени старини.

Да,знам,че мюсюлманите стават хаджии,но тъй-като тук се говори ,че хаджия се става и при посещението на Йерусалим,затова казах,че е формално,и само на думи.

Нямам лоши впечатления от евреите,дори напротив,възхищавам им се за много неща.

Въпреки,че масово в света се говори против тях.

Но,по принцип хората мразят и завиждат на по-преуспелите хора.Не само на евреите.

Евреите са силна нация,която колкото и да е била гонена и преследвана,толкова по-силна духом е ставала.

:wors:

• 4 месеца по-късно...

Не е нужно да си иудеи (в иврит няма звуци Ю, Я и Ъ, а и произнесено така е най-вярно). Достатъчно е да се отвори "дъската на годината" (календар) и да се види, че последния голям иудейски празник бе "Тиша бе-ав" (годишнина от събаряне на Втория храм). Тази годишнина съвпада с събарянето на Първия, причина всички магазини да бъдат затворени и да се отдадат на мъката.

Иначе напъните до моя пост догонват биологичните на съседката ми и ако продължа в този дух ще усетя култ към личността като motherfather на каруцарска реч.

Следващият голям празник е наближаващата годишна отпуска и полагащата се меа авраа (пари за здраве), които са почти заплата.

Все си мисля, че съседката ми яде кашалоти и хипопотами. Везувий, Хирошима - това е само в началото на скалата.

Здравейте, във връзка с вашите публикации по темита за Юдаизма , и една друга тема за Сатурн , където сте писал, че е Юдаизма е Сатураински и Лунен култ искам да ви питам може ли човек на базата на Наталната карта сам да определи коя религия да приеме. При мен при мен Слънцето е в 12 дом /доста трудно положение/, а в същото време Сатурн е в 1 дом и Луната е в 5 дом. Не знам дали астрологията може да помогне в случая за това се интересувам от вашето мнение. Ако примерно аз си сменя религията и от православна приема юдаизма как ще се отрази това на моя живот. И изобщо ще има ли по -силно влияние на Сатурн и Луната или не?

Здравейте геверет Сангалов, с това си обръщение ме метнахте по тъч линията. Моите публикации по темита за Юдаизма намирам за прах в очите на слепите. Инако е положението с култови книги, които осветиха името ми и ми донесоха слава. Горд съм с тях и напомням заглавията им: "Как да убием вампир" и "Книгата на живота". Чувствам се леко смутен. Признавам, че с затаен дъх следях поредицата на Карл Сейгън, но това не ми помогна в живота да стана космонафт, ни астролог. Карл Сейгън е евреин, но аз отричам да съм писал за Сатурн, Слънцето, Луната и Наталната карта. Дреме ми за тях на хастара на небесно-синия шлифер, с когото бях облечен по време на посещението в мавзолея на Ленин. Аз не съм равин, аз съм микрохирург. Воля ваша да си смените религията, но ви предупреждавам, че не е лесно. Назначете си среща с местния рабанут и положете изпит. Едва тяхното решение, ще ви признае за еврейка. Условието, че сте покръстена рязко намалява шансовете за успех. Отделно, изпита се води на иврит, староиврит и арамейски. Започнете с изучаване на танах, талмуд, еврейски обичай, празници и традиции. Вашият живот е в вашите ръце. Аз не съм ясновидец. Признаят ли ви за юдейка, можете да се репатрирате в Израел, а след 6 месеца къде ви видят очите. Сатурн и Луната едва ли могат това да ви го предложат!!!

Ma shlomcha;бре Емче;какво ти става в тая жега???Преди време четох;че един перуански иудеин искал да става индианец;сега пък ти..

кажи сега душата;като станеш иудейка;кой ще казва стихчето "Аз съм българче";ааааа;????????Сигурно иудеите;то и без това има световен иудейски заговор да затрием българите и да им вземем славното минало и земята;та такива като теб са ни добре дошли.Обаче да ти кажа тая работа с иудаизма; изобщо не е лесна.Виждам;че уважаем съфорумец ;който се явява като репортер от центъра на събитието; те светнал какво чака като начало.Да взема да ти допълня..сутрин и вечер по време на shacharit и arvit;след ставане и преди лягане;през целия си останал живот/желателно е даже като даваш богу дух/ даказваш Адонай мелех, Адонай малах, Адонай имлох леолам ваед...което ще рече..Бог - Царят, Бог е царствал, Бог ще се възцари навеки...или така известната на всички иудеи молитва Шема Исраел.Когато един иудеин произнася тази молитва той приема абсолютния монотеизъм;Небесното царство и Божиите заповеди .Готви се за як монотеизъм..такива тинтириминтхири като Коледа;Сирни Заговезни;говеене;нестинарски подскачания върху жарава;разнасяне на икони;палене и духане на свещи;свещени огньове;Христос измислен от християнчета;щото иудейския Господ е известен с това ;че е труден за директно комуникиране..казват;че се бил появявал само на има-няма двайсетина индивида за цялото си съществуване и в Стария Завет такова лице като Иисус Христос ;няма споменато .Освен това като православна християнка която ще става иудейка;веднъж за винаги ще забравиш за тая измишльотина като светената вода. Нямам спомен да съм чела иудейския Господ да е оторизирал с лиценз някоя от християнските деноминации да произвежда тоя елексир .Лиценз за огнена вода май имат "Пещерска гроздова" и "Карнобат";обаче иудейския Бог ;категорично няма пръст в тая работа..направо се заклевам в думите си. :tongue2:

За допълване на уДжаса ;който те чака до живот;ще трябва да се примириш и приемеш факта ;че с мюсюлманите ; ще си ;си по близка като религия..щото и тях ги тресе як монотеизъм;признават Стария Завет;признават Авраам; и смятат ;че Мухаммад се е възнесъл тъкмо от Even ha-Shetiyah;което ще рече камъка;на който Авраам едва не принесъл сина си в жертва и върху който иудеите били издигнали своите два храма.Мюсюлманите събрали останките;разхвърляни от римските войници из хълма Мория ;и построили тук своите светилища.Репортера е забравил да ти спомене;че всъщност заповедите на иудейския Бог;не са 10;а малко повече от 600 и дето се вика требЕ ги прочетеш поне...и тогава ще разбереш ;че между тия 613 забрани е трудно да намериш нещо; дето да правиш на своя глава.Подготви се старателно и търпеливо за "световната слава" която те очаква като иудейка.......Холокоста сме си го измислили сами; убиваме по план християнски деца и от кръвта им си правим квас за ритуален хляб;в момента сме в последния етап от това да завладеем света;всички конспирации са създадени от иудеи;понеже знаем ;че само и единствено българите са способни да ни спрат по пътя към световното могъщество ;правим всичко възможно да им обезлюдим страната;да им съсипем икономиката; религията;секса;науката и културата .Слушай сега Емче;вземи си стой на мястото..нали знаеш приказката за камъка.Може да си иудейка ; дори и да окончаваш на "ова"..за разлика от някой дето е Коен/това е техническа подробност;дето може да ти я разясни пак репортера ни от Исраел/ :wink12: ;ако си пропуснала тоя шанс..то да станеш иудейка е трудна работа и дето се вика много пот и сълзи ше падат.Защото да си иудеин и да се ползуваш от привилегиите на това положение ;преди всичко е задължение свързано с много отговорности.Вземи се успокой ..пий нЕкви успокоителни като вземе да припича много Слънцето и при пълнолуние и помни;че Рут е моабитка;която се омъжва за Боаз ;и оттам започва родословието на Йешуа :wink12:

Здравейте , аз не го правя заради някакви привилиеги, с които се ползват евреите. Аз стигнах до този извод тъй като то 3 години се занимавам с Астрология и в 1 дом на личната ми карта стои Лилит/Черната лува/ в съвпад със Сатурн/Черно Слънце/ и търсих дълго време информация за Лилит , но намирах сведения за нея само във Астрологични форуми и най накрай открих статия на една швейцарска писателка от еврейски произход http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=break&Number=1949484779&page=13&view=collapsed&sb=5,, в която се казва че Лилит е била първата жена на Адам и за да се помири човек с нея трябва Равин да извърши ритуала по съзряването , от там стигнах до извода , че трябва да приема Юдаизма за да ми извършат този ритуал. Проблема , е че като задам то зи въпрос във форумите по астрология не могат да ми отговорят , а като го задам във форумите по Религия и езотерика ми отговорят само колко е трудо да приема юдаизма и колко забрани имала религията. Дано да се намери някой който да коментира и двте страни този проблем.

Шалом Емичка;

вие българите;като чуете думите привилегия и веднага за финикийски знаци и постове се сещате. :tongue2: Най-голямата привилегия за иудеите е;че Бог ги посочи за свой народ и оттогава сме си много близки.Обаче да не си помислиш случайно ;че го държим за шлифера;заради тая привилегия..всекидневно се трудим да му докажем;че правилно е преценил ма;треала..за разлика от вашия Господ; дето се оплака в Америка ;че не разполага с качествен български такъв.За това да знаеш ;че тая приказка ;че Господ е българин не е вярна! :tongue2: Бог е иудеин..от веки веков;до веки веков и точка по въпроса;за уДжас на птицата Гамаюн :tongue2: Сега;да ти кажа ;аз тая иудейска писателка и нейното виждане за Лилит ги знам..има некви клюки и слухове за тая работа и в Библията.Обаче май става въпрос за секс и нЕкви пози;дето Адам ги недоразбирал и му идвали в повече на морала;та пратил Лилит заедно с нейната Кама Сутра да се плоди с демоните.Виж сега;човечеството е поправило тая саморазправа с Лилит и дет се вика секса вече не е табу;пък в нЕкои страни ; по-специалните му жрици са на особена висота..дават ги даже по телвидението във формат XXL;и в Италия даже си имат и представителка в парламента.По принцип в секса нема лошо;щото Бог го е заявил.."плодете и множете се";ама за криворзбирането пак имат вина христиенчетата;дето като видели женска кълка и по щедра пазва;грабвали по неква пръчка и започвали за наказание сами да се шибат;където сварят.Иудеите сме разбрали по дословно тая заповед и редовно я изпълняваме..освен бижутата и оргазмите ни са истински.Освен това държим и на по специалните екологично чисти пушки при изпълнение на тоя ритуал..ама това е в другата тема;където милият ни братовчед Бадр;съвсем разбираемо пак е най-прав и аргументиран.

Емче;

в тоя форум като гледам и чета е имало един кукундрел "У-ра";дето се е изявявал като голЕм специалист по зодиите и астрологията.Остави тая работа;че ще изперкаш и ти.

Йехошуа и Мухаммад са били зодия Овен;аз също съм тази зодия и това ми стига да разбера ;че съм гОлема работа :whist::tongue2:

Малееейй;ти Емче да не би да имаш предвид "черна вулва " бре..ай моля те вземи си замълчи;ни са издавай..ааа

Амии приеми го тоя иудаизъм бре мила Емче;щом са чувствуваш прецакана от христиенството ..дерзай;може пък светът да ти стане по хубаво място за живеене.Личното ми мнение;е ;че като намериш свестен мъж;ще мирясаш :wink12:

Имах предвид Черната ЛУНА - Лилит . Като цяла картата ми е трудна имам Слънце в 12 дом и Неаспектиран МАрс в секстил единствено с черната ЛУна и проблеми в личния ми живот по отношение на партньорите и много астролози ми казаха , че се дължат на Лилит и САтурн в 1 дом всеки поне малко запознат с астрогоията знае че това е Кармата. За това реших да приема Юдаизма надявам се ако не личния живот ми се оправи поне душата да ми е вред като стана ДЕте на Закона както и Исус на 13 години е станал дете на закона.

...

Здравейте,

с този си мотив вие няма да бъдете призната за еврейка. Много сте далече от понятието юдаизъм. Има офис, нарича се мисрад ха-клита (министерство на абсорбaцията). Този офис/канцелария се занимава с въпроса за преход в юдаизъм - гиюр. Там разглеждат молбата ви за преход и откриват тикия към бейт дином (рабанут) или по-точно религиозен съд с право да утвърждава галахическо решение.

Един вид набира се група от съмишленици. Окрива се папка. Назначава се първа среща, където решават да ви допуснат ли до изпит. Следва същински изпит и едва тогава става ясно оценката. Примерно 10 мес - година време. Такъв бейт дином има в Израел, САЩ, Украйна, Англия, Германия, Русия. Не съм наясно дали има в България или там където сте в момента.

Ритуала изисква приемане на миква. Неща от които сте на светлинни години като понятие. Условие номер едно е да бъдете искрена в намеренията си. Това с картите, Лилит и астрологията са откровени глупости. Вие не знаете предписанията на Рамбам, Галаха, Тората, мицвот. Възможен е преводач на срещата, но без базови понятия по език иврит е безсмислено.

Отказ получават:

умствено непълноценни,

глухонеми,

живеещи на място не позволяващо съблюдаване на заповедите,

антисемити.

На първо време се подгответе да станете гер, четете Тора и учете иврит (четене-писане-говорене), най-вече преосмислете понятието Всевишен и вярата си в Твореца.

Гиюр не е механическа процедура и реално, ако сте упорита, виждам прехода ви не по-рано от 5 години.

от мен успех

• 1 година по-късно...

не и във случая.нямаш понятие за кой става въпрос.нямаш понятие за историческото време в което е живял.нямаш представа за събитията в онези времена.нямаш представа за стария завет,талмуд и всичко каквото се сетиш за иудаизъм,история на древен исраел.

изобщо,имаш ли представа,че почти от нищо нямаш представа  :whist:

Я, да видим сега, дали си нямам представа какво казва Талмуда и откъде идва това его, ненавист, чувство на превъзходство и агресия към неевреите.

Известният еврейски писател Хърман Уук, илюстрира влиянието на Талмуда така: " До ден днешен Талмудът е циркулиращата кръв през сърцето на юдейската религия. Каквито и закони, обичаи или церемонии да спазваме - независимо дали сме ортодоксални, консерватори, реформисти или просто от време на време се разчувстваме, ние следваме Талмуда. Той е нашият общ закон".

Ето и няколко извадки от този закон, който следват юдеите:

"Хитит (неверник), който се моли в Тората, е осъден на смърт, защото е писано: това е наше наследство, не тяхно".

"Само евреите са хора. Гоите са животни." (Baba Mezia 114a - 114b).

"Дори най-добрият от гоите следва да бъде убит". (Babylonian Talmud).

"Ако един евреин е изкушен да извърши злина, той трябва да отиде в град, в който не го познават и да стори злото там." (Moed Kattan 17a).

"Плътта на гоите е като плътта на магаретата, а тяхното семе е като семето на конете."

"Онова, което евреин придобие чрез кражба от кутеан, може да го запази." (Sanhedrin 57a).

"Гоите са извън защитата на закона и Бог е предоставил техните пари на Израил." (Baba Kamma 37b).

"Евреите могат да използват лъжи, за да изиграят някой гои." (Baba Kamma 113a).

"Всички деца на гоите са животни." (Yebamoth 98a).

"Валаам [Исус] развратничеше с магарето си." (Санхедрин 105a-b).

"Юдейски свещеници вдигнаха Валаам от мъртвите и го наказаха във вряща сперма." (Гитин 57а).

"Тя, която бе наследница на принцове и управници [Дева Мария], се забавляваше като проститутка с един дърводелец." (Санхедрин 106а).

"[Исус] бе спуснат в торна яма и заровен до мишниците. След това около врата му бе увит един мек плат, в който бе поставен груб плат, и двата края бяха дръпнати в противоположни посоки, докато той умря." (Санхедрин 57b).

"Чували ли сте колко годишен е бил Валаам? Окървавените измамници не бива да изживеят и половината от дните си, така че излиза как той е бил на трийсет и три години?" (Санхедрин 106).

"Онези, които четат неканонични книги [Новия завет], няма да имат място в бъдещия свят." (Санхедрин 90а).

"Евреите трябва да унищожават книгите на християните." (Шабат 116а).

"Ако евреинът има коитус [полово сношение] с жена-гой - без значение дали тя е дете на три годинки или е възрастна, дали е омъжена или мома, и дори да е невръстна, само на девет годинки и един ден, - понеже той е имал доброволен коитус с нея, тя трябва да бъде убита, както е в случая с един звяр, понеже чрез нея евреинът си е докарал неприятност."

Откъс от "Еврейското превъзходство", Дейвид Дюк

Да не знае тези неща, не са пропуск за нито един нормален човек. Но пък само нехора могат да проповядват и следват тази човеко-ненавистническа докрина.

Ти си против хуманната ала ала Кабала, както я наричаш . Но пък следваш Талмуда, което си личи от всеки твой пост.

И си мислиш, че това ти дава право да се държиш с останалите хора, като с животни.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.