Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Такива ми ви работи ,драги конспиратори, "интелектуалци", изковете си правила за оцеляване,сложете си пазач на вратата на генофонда , тая максима на гръцкия Исус да обичате всеки  си е вредна:P..... стискайте здраво краката ,за да не бъдат постоянно изненадвани с някое "само малко ..само веднъж" ,защото евреите обичат всички, но имат отношения   и допускат до себе си  много малко от тях :P:ass:

Тъй , друго си е да се заговори за пари..тоест по-същество:P..другото сте го яли дълго и мъчително ,защото комунизма  ви беше приравнил  до това всички да се натискате да сте със работническо-селски произход,защото само това ви е давало шанс за работа,за командировки в чужбина, за кариера,за жилище и пр... с две думи ,комунизма е бил религия без чудеса , а такава религия е невъзможна. Бог не празнува.Той е всеки ден. Това са го разбрали евреите. И запомнете хубаво религията и парите са свързани и в това няма нищо лошо. Талмуд е икономическият наръчник на евреите, а пък дебелогъзестите конспиратори с аграрен произход може да премитат оркестрината и да играят па-дьо-дьо, обаче с кубинки..останалия свят го обуват  и обличат най-добрите  от световните дизайнери ,повечето от които имат еврейска кръв  , а не бира и кумис в жилите си . Преди да словоизлиявате за добрите и лошите страни на богоизбраните препоръчвам ви да прочетете  началните глави от Битие и да проумеете едно...

И що на гръцкия Исус, да не би на еврейския Иешуа да е друга максимата? До голяма степен оцеляването еврейския генофонд последните 2000 години е следствие от тая максима. Затова трябва да си много благодарна същия този Исус. И ако не беше пак Исус и максимата му да знайш, че като нищо българските евреи по времето на фюрера са щели да претърпят трансформация в миещ препарат.

Пък за "само малко...само веднъж", ми не сме такива специалисти като евреите да се провалят с гръм и трясък всеки път когато работите им потръгнат уж добре.

За комунизма -  комунизъм не е имало. Имаше социализъм, който си е просто вид капитализъм. И когато като цяло пропада капитализма, пропадат и различните му форми. Можеш да наблюдаваш пропадането на капитализма, колкото и да ти е мил и любим, е изчерпана система. Няма какво повече да даде на човеството. Капитализма умира така или иначе, единственият актуален въпрос е дали от хуманни съображения да приложим евтаназия или да го оставим на мъчителните агонии. А комунизма изобщо не е религия, а идея за едно по-добро социално-икономическо устройство на обществените отношения и има бъдеще.

И в аграрния произход между другото няма нищо лошо или срамно, тъкмо обратното заслужава уважение. И не малко точно измежду евреите също са земеделци. Не всички евреи са милиардери, банкери или дизайнери. Много от тях упражняват най-обикновени професии за да си изкарват прехраната.

Що се отнася, до Битие, Бог и религия няма нужда да ни пращаш да четем...това, че равините ви са решили да превърнат парите в съществена част от религията ви..., ми ваш си е проблема. Имате проблем решавайте си го, ако още не сте осъзнали, че имате проблем...ми като не сте - да сте, имате опит с провалянето с гръм и трясък ...

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 314,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

Е, ако милиардерите не са алтруисти, то не знам кой. Та стана ясно - поради що Джизъса е недоволствал срещу храмовата аристокрация на юдеите: щото просто са чисти далавераджии, които са превърнали религията, в параван за престъпленията си, явно такава е и до ден днешен.

преди 1 час, sound написа:

Е, ако милиардерите не са алтруисти, то не знам кой. Та стана ясно - поради що Джизъса е недоволствал срещу храмовата аристокрация на юдеите: щото просто са чисти далавераджии, които са превърнали религията, в параван за престъпленията си, явно такава е и до ден днешен.

По скоро ще намериш алтруисти измежду обикновените хора отколкото между милиардерите. Милиардерският алтруизъм може да е всичко друго, но не и алтруизъм, тъй като по начало целите му и подбудите за него изобщо не са алтруистични. Е, все пак теоретично допускам, че може да има и някой искрен алтруист измежду милиардерите ама не ми се вярва много. Днеска положението в юдаизма е доста по-зле отколкото по времето Джизъса, ама си нямат някой пророк, който да ги светне колко е зле положението, пък те по стар обичай да го утрепят с камъни и дърве. За сметка на това обаче се сдобиха с дългоочаквания месия преди има-няма половин година, та да видим ся ква ще я забъркат с месията.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Богатството не е привилегия, то не е награда. Богатият няма нужда да търси опрощение затова ,че е богат,само трябва да поеме по-голяма отговорност в управлението на света.Богатия получава привилегиите да може да бъде полезен на другите и да ги подпомага-смисъла на цедака и обяснение за дейноста на Дейви Ротшилд.Съдбата и завещаното на евреите е тикун олам , което в основата си е дълбоко алтруистично. В това се състои  функцията на избраността - Изход 19 и Дварим 26..

Значи до момента напълно се проваляте в изпълнението на тази задача!Ако не беше така въобще нямаше да го дискутираме тук, всички щяхме да живеем щастливо и да пляскаме с ръце.:(

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Авторите на Талмуд са в по-голямата си част търговци и най-добрите експерти на евреите от онова време в икономиката.

Какво ли да очакваме от религия създадена от търговци?

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Иш, човекът без име, човекът по род, се превръща в човек и сключва с Ашем договор, преобразяващ човешката участ в проект ,да бъде осъществено божието царство на земята.

А сега де... Някои неща и за Ашем са невъзможни, така ми изглежда на мен. Марксистите какво да ги обсъждаме. В кой договор, от Второзаконие 28, 29, 30? Хубави клаузи при неизпълнение има, освен това Мойсей казва, че и двата вида благини от договора трябва да се случат непременно -

"Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони..." Второзаконие 30

И никой не се надява още да са се свършили, нито вашите хора очакват само богатство, цветя и рози, ами бълнуват атомни бомби, дето "щели да свършат своята работа". Но Ашем като обещае нещо изпълнява, няма как, и лошо ни се пише общо-взето. Пък дотогава -

"Не бой се червею (тола, пак) Якове, и вие, малцината Израилеви; Аз ще ти помагам, казва Господ, Твоят изкупител, Светият Израилев." Исая 41:14

Тия молци и червеи с лопати ги ринат в Стария Завет, синовете човешки :rolleyes:

Току що, valkiria1 написа:

да си любопитен колкото една фризьорка ,все още не те прави годен да разбереш някои неща.:P Като начало намерете си бог ,който да храни вас , а не вие него;)

Е, вие нали сте си намерили - парите!:)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Е, вие нали сте си намерили - парите!:)

Прочети малко от божиите заповеди на евреите и тогава коментирай

Not to afflict an orphan or a widow (Ex. 22:21) (CCN51).
Not to reap the entire field (Lev. 19:9; Lev. 23:22) (negative) (CCI6).
To leave the unreaped corner of the field or orchard for the poor (Lev. 19:9) (affirmative) (CCI1).
Not to gather gleanings (the ears that have fallen to the ground while reaping) (Lev. 19:9) (negative) (CCI7).
To leave the gleanings for the poor (Lev. 19:9) (affirmative) (CCI2).
Not to gather ol'loth (the imperfect clusters) of the vineyard (Lev. 19:10) (negative) (CCI8).
To leave ol'loth (the imperfect clusters) of the vineyard for the poor (Lev. 19:10; Deut. 24:21) (affirmative) (CCI3).
Not to gather the peret (grapes) that have fallen to the ground (Lev. 19:10) (negative) (CCI9).
To leave peret (the single grapes) of the vineyard for the poor (Lev. 19:10) (affirmative) (CCI4).
Not to return to take a forgotten sheaf (Deut. 24:19) This applies to all fruit trees (Deut. 24:20) (negative) (CC10).
To leave the forgotten sheaves for the poor (Deut. 24:19-20) (affirmative) (CCI5).
Not to refrain from maintaining a poor man and giving him what he needs (Deut. 15:7) (CCN62). See Tzedakah: Charity.
To give charity according to one's means (Deut. 15:11) (CCA38). See Tzedakah: Charity.

Виж само колко пъти се споменават бедните и хората в затруднено финансово положение

преди 11 часа, valkiria1 написа:

- групов живот с цел самозащита от преследване

Кой и защо ви преследва?

- непрестанно пребиваване нащрек-никакво доверие на другите ,готовност всеки миг да захвърли и остави зад себе си всичко и да замине ,ако е застрашено неговото оцеляване.

Ако да живееш като диво животно без да можеш да се довериш на никой е вашия идеал, ми жал ми е за вас!

предаване на следващото поколение културното наследство- важни са не замъците,къщите , а да се притежават номадските блага -идеи,книги, цигулка, диаманти:tongue2:

Не знаех, че идеите, цигулката и книгите са номадски блага!

самоналагане на  извънредно  строг морал

Като гледам действията ти, ще да е много разтеглив тоя морал!

приемане закона на домакините-спазваш законите на страната в която усядаш

Няма начин, иначе ще ви изгонят!

приемане на чуждия принос-най-трудния за спазване закон

Вярно е най-труден, още не успявате да го изпълнявате!

създаване на нови богатства !!!!!!

Виж, с това се справяте много добре!

преди 7 минути, capnemo написа:

Виж само колко пъти се споменават бедните и хората в затруднено финансово положение

Има ли световна религия, която не насърчава помощта за бедните и хората в затруднено положение?

Има ли бедни и онеправдани по света?

преди 8 минути, M.Николов написа:

Има ли световна религия, която не насърчава помощта за бедните и хората в затруднено положение?

Има ли бедни и онеправдани по света?

Това че последователите на другите религии не следват препоръките на техния(техните) бог(ове) не означава че и исраелтяните го правят

преди 6 минути, capnemo написа:

Те са част от Св. Писание и на християните. Освен това защо да идеализираме или демонизираме обобщително, хора всякакви има сред всички народи. Спасението е следствие на отношението Бог-човек и е личен път, макар да се влачим на "гроздове", за добро или лошо. Последното няма как да определим категорично.

Казват някои всъщност, че всичко е за добро.

преди 5 минути, capnemo написа:

Това че последователите на другите религии не следват препоръките на техния(техните) бог(ове) не означава че и исраелтяните го правят

Май по-големи проблеми създават точно тия, които само си мислят, че ги следват. Които никога не се съмняват в собствената си преценка, фанатиците тоест.

преди 13 минути, valkiria1 написа:

Това е  смисъла на цедака..обяснявала съм го хиляди пъти тук... но за съжаление тук не се замислят  затова какво им обясняваш...тукашните кресльовци не са по различни от ония от влашките кръчми ,които на пияна глава са освобождавали България поне 10000000 пъти от турско робство

Николов, никой не ти се оправдава..обяснява ти се..начина да оцелее един народ....

понеже гледам,че се напъваш да си сверяваш часовника по Бог , вземи да ми обясниш защо тълкуваш неща,които не разбираш като например  в отговор на написаното от мен :

" приемане на чуждия принос-най-трудния за спазване закон" ,ти отговаряш следното : Вярно е най-труден, още не успявате да го изпълнявате!

хайде сега да ми обясниш какво означава "приемане на чуждия принос"..та да те видя ти разбирач ли си или обикновен кресльо....?!?!

Не е ли очевидно -да признавате заслугите на другите.

преди 2 часа, koldun написа:

Днеска положението в юдаизма е доста по-зле

Koeто важи за всяка една религия - за съжаление все още са малко хората, които разбират, че всъщност това си е съвсем естествения ход на нещата. Юдаизма днес не, че е зле - а го няма. Подобно - и днес има църква някаква си там, но леко минала покрай християнството. Не, че нещо, ала до тук нищо религиозно, нищо духовно не прочетох от другарката вярваща - а като се спомена пари, се оказа, че сме заговори по същество ...... какво да му речеш, като само си обажда, как да приложиш някаква критика, като то върши тази работа вместо теб. Да издигнеш на пиедестал лакомията за власт и пари - живо падение, а тя горката го мисли за възход.

преди 11 часа, koldun написа:

По скоро ще намериш алтруисти измежду обикновените хора отколкото между милиардерите. Милиардерският алтруизъм може да е всичко друго, но не и алтруизъм, тъй като по начало целите му и подбудите за него изобщо не са алтруистични. Е, все пак теоретично допускам, че може да има и някой искрен алтруист измежду милиардерите ама не ми се вярва много. Днеска положението в юдаизма е доста по-зле отколкото по времето Джизъса, ама си нямат някой пророк, който да ги светне колко е зле положението, пък те по стар обичай да го утрепят с камъни и дърве. За сметка на това обаче се сдобиха с дългоочаквания месия преди има-няма половин година, та да видим ся ква ще я забъркат с месията.

Е, все пак, трябва да признаем, че най-много пари даряват тези, които печелят най-много.. .докато бедният човек няма какво да дари.

http://www.segabg.com/article.php?id=616769

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

От линка на Ауми:

"92-ма станаха милиардерите, които са се съгласили да дарят половината от богатството си за благотворителност, след като вчера нови 11 души се присъединиха към инициативата The Giving Pledge, предадоха агенциите. Инициатори на идеята са основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс и финансистът Уорън Бъфет, които още през лятото на 2010 г. обявиха, че даряват половината от състоянието си."

Защото живея в родния град на Уорън Бъфет - Омаха щата Небраска ( дойдохме през 1998 година с два куфара) и знам за цитираната инициатива, която наистина е велика. Уорън Бъфет, който е в десятката на най-богатите хора на света, си има старата малка къща тук в която идвал отвреме на време, не си е построил палати, но пък  с негови дарения са построени няколко болници-палати и други се строят в момента. Много се възхищавам от Бил Гейтс и Уорън Бъфет и другите като тях. 

Но аз мисля, че когато богатството на един човек е толкова , несметно ли да го нарека, ужасно голямо, то става имагинерно или нереално, защото практически той не може да си го ползва, той си е взел всичко каквото си е поискал и останалото дали го има или го няма, какво значение има за него, след като не го ползва? Разбира се че по-добре да го дари, дори не само половината, ами и повечето може да дари без да усети, че вече го няма.

Освен това, това огромно богатство, всъщност не е само негово, той е собственика, но това богатство е създадено от мнооого други хора, направили са го с ума си и с ръцете си през времето си, което им е било дадено за живот. Уорън Бъфет и Бил Гейтс, сигурна съм, че и това е част от мотивите им.

Има твърдение, не е мое но ми харесва като идея, според което обществено-икономическите услоия не могат да бъдат променени чрез промяна на материалните условия, а чрез еволюционна промяна на духовната част на човешката природа.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 6 минути, Sleda написа:

Освен това, това огромно богатство, всъщност не е само негово, той е собственика, но това богатство е създадено от мнооого други хора, направили са го с ума си и с ръцете си през времето си, което им е било дадено за живот. Уорън Бъфет и Бил Гейтс, сигурна съм, че и това е част от мотивите им.

Да, и тези много други хора, са получили възнаграждение за труда си, а Уорън и такива като него са им осигурили подходящите условия, за да могат те  да вложат своите умения и труд.

но пък  с негови дарения са построени няколко болници-палати и други се строят в момента. 

Което доказва, че светът има нужда от такива богаташи като него, които освен, че осигуряват работа на хиляди хора, със спечелените средства строят блага, които също се ползват от хиляди и милиони други хора.

Но аз мисля, че когато богатството на един човек е толкова , несметно ли да го нарека, ужасно голямо, то става имагинерно или нереално, защото практически той не може да си го ползва, той си е взел всичко каквото си е поискал и останалото дали го има или го няма, какво значение има за него, след като не го ползва? Разбира се че по-добре да го дари, дори не само половината, ами и повечето може да дари без да усети, че вече го няма

Да, но дали ще дари и колко, все пак е по негово лично желание, защото може и да не го направи.

Ами да, така е, въпрос на пресмятане е какво са получили и каво са дали и не това е най-важното. Допълних горе, че много се възхищавам от Уорън Бъфет и Бил Гейтс и другите като тях, собственици са, но това е богатство на света, и всеки го знае и те го знаят.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 17 минути, Sleda написа:

Ами да, така е, въпрос на пресмятане е какво са получили и каво са дали и не това е най-важното. Допълних горе, че много се възхищавам от Уорън Бъфет и Бил Гейтс и другите като тях, собственици са, но това е богатство на света, и всеки го знае и те го знаят.

Богатството на света не идва при този, който не полага труд. Със сигурност това богатство му е коствало много труд, енергия и нерви, които обикновения човек не може и да си представи.
Хора като него, крепят икономиките на много държави. Освен че осигуряват работа и прехрана на хиляди семейства, с техните данъци се пълнят държавните хазни.Затова на такива хора трябва да им се издигат паметници.

преди 1 минута, Aumi написа:

Богатството на света не идва при този, който не полага труд. Със сигурност това богатство му е коствало много труд, енергия и нерви, които обикновения човек не може и да си представи.
Хора като него, крепят икономиките на много държави. Освен че осигуряват работа и прехрана на хиляди семейства, с техните данъци се пълнят държавните хазни.Затова на такива хора трябва да им се издигат паметници.

С всичко друго т.е по-горното съм съгласна, но тук малко ми звучи като клише, пардон да не се обидиш.

1. Богатството не идва, а се създава, впрочем може и да идва точно при този който не полага труд, например от хазарт.

2. И той, несметно богатия, сигурно не може да си представи труда, енергията и нервите които полага обикновения човек за хляба и лекарствата си. 

3. Да, инвестициите /капиталът  създават икономиката, но и без другите не може, абе няма нужда от обяснение, а малките данъци от милионите обикновени хора като се съберат сумата става по-голяма от данъците на несметно богатите, даже много по-голяма.

преди 27 минути, Sleda написа:

С всичко друго т.е по-горното съм съгласна, но тук малко ми звучи като клише, пардон да не се обидиш.

1. Богатството не идва, а се създава, впрочем може и да идва точно при този който не полага труд, например от хазарт.

- Да, но за да дойде по този начин, човекът трябва да е голям късметлия, иначе от хазарт губещите са милиони.
Но ако искаш да кажеш, че от хазарт печелят тези които създават хазартните игри - да, те наистина печелят от наивността на хората. Но пък всеки човек сам избира дали да играе или не. Така че ако създаващият хазарт е виновен, този който играе е не по-малко виновен от другия и също толкава алчен да печели без да полага никакъв труд.

2. И той, несметно богатия, сигурно не може да си представи труда, енергията и нервите които полага обикновения човек за хляба и лекарствата си. 

- Да, хората са казали, че богатият не вярва на бедния, по същия начин както ситият не вярва на гладния, както и здравия на болния.
Но пък богатият няма никаква вина, че някой се е разболял. И именно богати хора доста често помагат на болните, бедните и гладните, въпреки че няма как да помогнат на целия свят.
А пък ако вярваме и в Кармата, то ще приемем, че и богатството и бедността са ни дадени като изпитание. И никой няма вина за Кармата на другия, така че от тази гледна точка, всички обвинения са напразни.

3. Да, инвестициите /капиталът  създават икономиката, но и без другите не може, абе няма нужда от обяснение, а малките данъци от милионите обикновени хора като се съберат сумата става по-голяма от данъците на несметно богатите, даже много по-голяма.

- Всички имат своят принос, но този който осигурява работа, има най-голям принос.

Да, съгласна съм с всичко, особено за кармата, казах "кой каквото си е посял, това да си жъне". Нали нямаш пред вид мен, че обвинявам някого. Казах, възхищавам им се.

Но да дпълня, все пак, дарение не е когато даваш нещо от което нямаш нужда, дарение е когато даваш половината от парчето си хляб когато си гладен, и то толкова гладен, че дори цялото парче хляб не би те заситило.

преди 1 час, Aumi написа:

По тази логика, богатството на мутрите в България е дошло от труд.

Да, те хвърлиха много труд, енергия и нерви за да спечелят богатство, някои дори платиха с живота си.

Такива като тях крепят сивата икономика, без която много българи биха умрели от глад.

Богатство, което е дошло от честен труд е богатство, а това, което е дошло по пресъпен начин е нещо съвсем друго.

В България забогателите от честен труд са единици.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 2 часа, Sleda написа:

Но да дпълня, все пак, дарение не е когато даваш нещо от което нямаш нужда, дарение е когато даваш половината от парчето си хляб когато си гладен, и то толкова гладен, че дори цялото парче хляб не би те заситило.

Марк 12 глава

38 И в поучението Си казваше: Пазете се от книжниците, които обичат да ходят пременени, и да приемат поздравите по пазарите,

space.gif
39 и първите столове по синагогите, и първите места при угощенията; space.gif
40 тия, които изпояждат домовете на вдовиците, даже когато за показ принасят дълги молитви. Тия ще приемат по-голямо осъждение. space.gif
41 И като седна Исус срещу съкровищницата, гледаше как народът пускаше пари в съкровищницата; и мнозина богаташи пускаха много. space.gif
42 А една бедна вдовица дойде и пусна две лепти, сиреч, един кодрант. space.gif
43 И повика учениците Си и каза им: Истина ви казвам, тая бедна вдовица пусна повече от всичките, които пускат в съкровищницата; space.gif
44 защото те всички пускат от излишъка си, а тя от немотията си пусна всичко що имаше, целия си имот.
преди 38 минути, valkiria1 написа:

това са твои предположения и звучат малко отнесено:tongue2:...цедака е сила ,при това в нея има много благородство

Зависи от мотива, а той се изследва на тайното място.

Псалм 49

11 Тайната им мисъл е, че домовете им ще траят вечно, И жилищата им из род в род; Наричат земите си със своите си имена. space.gif
12 Но човекът не пребъдва в чест; Прилича на животните, които загиват. space.gif
13 Това е пътят на безумните; Но пак идещите подир тях човеци одобряват думите им. (Села).
16 Не бой се, когато забогатее човек, Когато се умножи славата на дома му; space.gif
17 Защото, когато умре няма да вземе със себе си нищо, Нито ще мине славата му на друг подир него, space.gif
18 Ако и да е облажавал душата си приживе, И човеците да те хвалят, когато правиш добро на себе си, space.gif
19 Пак ще отиде при рода на бащите си. Които никога няма да видят виделина. space.gif
20 Човек, който е на почит, а не разбира, Прилича на животните, които загиват.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.