Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

преди 6 минути, мо_хи_ни написа:

Не всички хора имат психологична нужда да "печелят сърца", да бъдат "лечители", "учители", "гуру"…понякога комичното е повече от достатъчно. Ако не друго, поне е искрено.

Дали иска да печели сърца или не иска, ти по ги разбираш. Ама и да иска, докат не слезе от пиедестала, не може да спечели ни сърца ни джигери.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 309,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

Не знам за какви печалби говорите, за мен хората не са трофеи…има хора, които не могат да се надмогнат и хора, които могат…

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

преди 1 минута, мо_хи_ни написа:

има хора, които не могат да се надмогнат и хора, които могат…

Себепоставянето на пиедестал ако е надмогване на себе си, здраве. За да има правилен възглед, той трябва да може не само да гледа себе си отстрани, но и да прави това с чужди очи, и не само човешки очи. Рамус това направил ли го е ? Направил е грънци.

Колко бяха - над 10, близо 15 години ..... е да, наистина някои хора явно не могат да се надмогнат.

преди 11 минути, sound написа:

Странно е как заливането с помия винаги е искрено - а може би не е чак толкова странно. 

Ами, от личен опит с Рамус знам как и в моите очи всичко това изглеждаше по описания от теб начин. Ние яка война водихме с него. :biggrin:Но мина време, промених определени свои нагласи при четенето на неговите постинги, и о, каква изненада! Отдавна човек не беше ме изненадвал така, както Рамус, за което винаги ще му бъда благодарна. 

преди 8 минути, мо_хи_ни написа:

и о, каква изненада! Отдавна човек не беше ме изненадвал така, както Рамус, за което винаги ще му бъда благодарна. 

Егаси - как останалите изпускаме шанса в живота си. :Д

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Себепоставянето на пиедестал ако е надмогване на себе си, здраве.

Ми къ - добре, че са другите, инак надмогване нанайчиц.

преди 2 минути, sound написа:

Егаси - как останалите изпускаме шанса в живота си. :Д

Поредното дежа ву…

преди 23 минути, мо_хи_ни написа:

Поредното дежа ву…

То щото е много трудно да се досети човек, че театъра на рамус може да се разиграва единствено на виртуалната сцена - инак разбира се, искреността и ала бала портокала, а on live с две леви ръце.

преди 10 минути, sound написа:

То щото е много трудно да се досети човек, че театъра на рамус може да се разиграва единствено на виртуалната сцена - инак разбира се, искреността и ала бала портокала, а on live с две леви ръце.

Мхм, само Рамус е тоя, дето разиграва театри във виртуала.;)

преди 6 минути, мо_хи_ни написа:

...

Удобно пропускаш "единствено" - нали, едвали не ти е ясно, защо хората не предпочитат да се отнасят с тях гадно. Естествено няма нищо лошо в нелюбезността - за ярък пример можем да посочим Бодхидхарма. Няма нищо лошо и да не се къпеш, и да миришеш, и т.н.  но не и когато натрапваш миризмата си на околните - те не са длъжни да търпят вонята, която се разнася около теб и няма да я търпят. Но във виртуала е друго - човек може да си кендза навсякъде и да не забравяме: искрено при това.

преди 7 минути, sound написа:

Удобно пропускаш "единствено" - нали, едвали не ти е ясно, защо хората не предпочитат да се отнасят с тях гадно. Естествено няма нищо лошо в нелюбезността - за ярък пример можем да посочим Бодхидхарма. Няма нищо лошо и да не се къпеш, и да миришеш, и т.н.  но не и когато натрапваш миризмата си на околните - те не са длъжни да търпят вонята, която се разнася около теб и няма да я търпят. Но във виртуала е друго - човек може да си кендза навсякъде и да не забравяме: искрено при това.

Не знам защо не ползваш бутона "блокирай" в такъв случай? Или другия бутон - "докладвай"? Не е като да нямаш избор, никой не те кара насила да четеш, пардон, търпиш "вонята"…

Мен пък ми омръзна все да се обсъжда Рамус.

Ужасно е, "добрите" и "духовните" пак налазиха темата. Идват на пълчища. :lol6:

преди 8 минути, rurk написа:

Глупостта няма почивен ден...

Абсолютно точно наблюдение над чуждата глупост. Хайде, бъди самокритичен, и разнищи по същия начин своята собствена. :P

преди 23 минути, мо_хи_ни написа:

Ми, плеснете накрая с ръце, па се прегърнете

Обсъждаме Рамус. Не сменяй темата. Досега той ни обсъждаше. Сега да види хубаво ли е.

И що го защитаваш този обсъждач не мога да разбера.

И коронния му лаф, защо ме обсъждате. Ми танто за кукуригу. Елементарна логика. Като обсъждаш, ще те обсъждат

току-що, Реджеп Иведик написа:

Обсъждаме Рамус. Не сменяй темата. Досега той ни обсъждаше. Сега да види хубаво ли е.

И коронния му лаф, защо ме обсъждате. Ми танто за кукуригу. Елементарна логика. Като обсъждаш, ще те обсъждат

За да има равновесие. Сърце не ми дава да гледам как многото бият един. Не е по логиката на средния път. 

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

.......

Преди години бях попаднал на един кратък разказ - мисля, че бе на автора на Трейнспотинг, но може и да се бъркам. Историята бе за една мома, която фърлила дрехите и както си е по парфюм, влязла в едно поделение - та взела да се закача със войниците, да ги дразни, да им сяда по краката, да им влиза под чаршафите, а накрая .... накрая "ма те що ме натаковаха".

Неслучайно разстоянието между благородните арии и първичните асури е една нирвана.

Ко се беше набутала при Буди девойката, най-много да й се случи някое и друго просветление. 

преди 4 минути, мо_хи_ни написа:

Ко се беше набутала при Буди девойката, най-много да й се случи някое и друго просветление. 

Наивно - Сирена бе вметнала някои намеци в този контекст, идея си нямам как е разбрала, но .... Буда е бил доста по- скандален, отколкото виждам, че предполагате - прекалено розов си го представяте.

току-що, sound написа:

.... Буда е бил доста по- скандален, отколкото виждам, че предполагате - прекалено розов си го представяте.

Толкова скандален, колкото Рамус?!

:D

преди 16 минути, мо_хи_ни написа:

.......

Значи да очакваме рамусизъм. :Д

току-що, sound написа:

Значи да очакваме рамусизъм. :Д

Който си има очаквания - да си очаква! Аз отивам да папам, че у рънътъ е борбътъ.:turkey4:

преди 33 минути, мо_хи_ни написа:

Който си има очаквания - да си очаква!

хоп, хоп - ала тъй и няма скок.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Как пък не! При толкова други теми и интересни личности за обсъждане, да обсъждаш толкова безинтересен човек, си е направо самоубийство!

:wub:

Не бе, те хората сами се пишат - какво да ги обСЪжДа някой. Достатъчно е само да се чете - всичко си пишат. Когато човек се пише сам, се описва чудесно. Защото простащината отзад само чака сгодния момент да свали благите маски и да блесне в пълния си блясък.

Когато нещо отвътре те човърка не можеш да го скриеш дори и зад маските на благите думи и имитации на просветления и дуене. От простащината до просветлението е лесно - само се маха маската. Отдолу се вижда целия дефицит който с иначе такива грижи и толкова виртуално плюнчене се прикрива. Просто е... и е написано, отгоре на всичко - всеки се пише сам. Да имитираш е просто и го може всяко маймунче, папагал или гну. Но нито едно от тия живинки не е способно да падне толкова, колкото "сърдечния иначе" простак.

И за същите хора някой решава че "трябвало да се спечелят сърцата"... Душици :) Как въобще е възможно някой да не поведе състезанието да им спечели сърцата. Та това би трябвало да е вселенска мисия... и ако не - нека сега им сърба помийката. Тия същите "сърчица" са били открай време тия дето направиха революциите, и които с тях унищожиха "тия дето не им дадоха нищо за сърчицата". Гамени долни - нека видят. А други - със същите "сърчица", направиха един посредствен келеш нужната им икона, след която тръгнаха. И дето преобърнаха света в кръв... същите "сърдечници" редиха маршовете си и колиха и стреляха през цяла Европа, и направиха поредната Световна война. И само защото се намери поредния, който да "им спечели сърчицата''. После плащаха репарации на други... "сърдечници", на които също се намериха подходящите да им спечелят сърчицата, за да си направят и те само-народните си убийства в милионен тираж. И пак - хитрите такива като тях - дето иначе се оказва че "сърчицата" им има само от същата помийка и след имитации и маски цял живот, същата чака своя звезден миг да излее насъбраното.

Така, че въпросната помия е храна само за хората при които нищетата отвътре е вселена и в нея се включва грухтенето като роден език. И това е цялата вселена. Възнасянията по този или онзи... гуру, не помагат да се слагат маските, които иначе благите репликации на думички няма как да скрият отзад зурличките. И това няма да се промени... няма как... няма и защо.

МО, Бронтозавъра всъщност няма смисъл от "повдигане или местене", защото живее в ада. Той спи и сънува АДА си. Сред никоя вселена нищо не може да помръдне всичко това. Не е и нужно. Въпрос на принадлежност, а не на избор. 

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Само за протокола - тия макиавелиански хитринки да не би ти да ги измисли :) . Да имитираш говорене с "с гласа народен", с множественото число на "ранените" е обикновен трик от света на грухтенето. Великия логик, Измислителя на всички науки, на всички средни пътища и правилни възгледи... всъщност зад маската е ранена птица. Лесно ранима, при това. И става ясно защо са толкова нужни маските на "измислянето". Но тия неща в "другия живот", отвъд театъра и сценките сред форуми, имат друго съдържание. 

Още има ли надолу да се падне? Колко още да има... Само с маската и хоп... Но докъде. Има време - ще се прочете. Помийката се лее лесно, като идва отвътре. А там - леле колко се е събрала. :). Отивам за пуканки, че свършиха, пък и малко понамирисва от това, дето се лее. Но... пък съм любопитен как благостта и мъдростта се пукат като сапунени мехури.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.