Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

преди 13 часа, Росен Р. Александров написа:

добре тогава да приемем че Испания е взела най-много от арабския тъй като от древността до инквизицията е била мюсюлманска. Но това какво значение има за езиците говорени от ашкеназките евреи и сефарадските евреи. Този човек изважда целия разговор от контекста защото явно не му е удобно това което написах за теб.

...

Този човек, ти помага да осъзнаеш, че трябва да искаш разумни неща. Няма причина да искаш да ти отговорят идиш, когато традиционно българските евреи говорят друг език. Инак на този човек му е през тумбака какво е отношението ти към valkiria1. То си е твоето отношение.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 309,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

Първо се извинявам че пиша в темата по никое време...
Второ-колко от пишещите тук познават лично гражданин на държавата Израел?
Някой имал ли е съприковенност с тия хора или си пишете удобно от вкъщи?
Какво става ако детето/жена ти/съпругът ти бъде наръган при така наречените ''стабинг атаки''?
Ако турчин извърши подобно нещо в центъра на Горна Оряховица какво би било отношението?
Не ви прави чест да нападате Валкирия....
И още нещо преди да сте скочили-темата е за всички,не само за пишещите от времето на Мойсей в нея ;)    7789eaa4b5d8ca354222da8ba4296681.jpg15614.jpg

PS:Знам колко много от вас ще се израдват-''Ура.колко мн чифути са заминали по предназначение''.
И един съвет-понеже не ме познавате,пестете си прилагателните и определенията...
Поздрав на всички и мирни дебати в темата
PS: Простете но съвсем изключих-да попитам кой от тук пишещите е срещал еврейн на живо който да се е отнесъл с надменност,пренабрежение или признак на превъзходство?Повтарям-на живо,не в Теория на Конспирацията,10-те заповеди на Талмуда и подобни...на живо,поздрав,разговор и тнт...Кой?
Някой посещавал ли е Аушвиц?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 15 минути, mecholari написа:

Да не е лежала Валкирия в Аушвиц?  С чуждо страдание да я направиме мъченица?

Цитат

С чужди разговори с Бога да я направиме богоизбрана?

Попитах някой посещавал ли е Аушвиц,това с Вал какво общо има?
Стига да имате желание,какво ви пречи?Идеята е ваша.
ЕДИТ: Още чакам останалите анти-семити да наскачат с предложения
PS: Така и не видях отговор на по-горе поставеният въпрос-Вал не я намесвайте ако обичате,аз питам не тя!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 минути, izen написа:

Не си! С нищо не успя да ме убедиш и нямам основание да ти вярвам.

To явно и няма как да стане след като 90% от пишещите нямат досег с живота на улицата....четете книги и цитирате тук,е да ама не-реалноста е съвсем друга ;)

преди 3 минути, M.Николов написа:

В смисъл?

Сред каквихора/прослойка/образование/манталитет?(и отново повтарям ако чувстваш че е лично не ми отговаряй)

преди 7 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Сред каквихора/прослойка/образование/манталитет?(и отново повтарям ако чувстваш че е лично не ми отговаряй)

Общувал съм и общувам с всякакви хора/като образование и манталитет/, предимно българи, но съм общувал и с европейци.

Благодаря и на двама ви за отделенето време-явно не се получава понеже не цитирам текстове от свещенните книги.
И нещо като молба-въздържайте се от нападки над това момиче Валкирия1-не ви прави чест да обиждате девойка!
Приятен ви ден момчета,скоро пак ще се срещнем!
Приятен ден

току-що, M.Николов написа:

Общувал съм и общувам с всякакви хора/като образование и манталитет/, предимно българи, но съм общувал и с европейци.

А с еврей от български произход?
/нека не споменавам в колко държави съм пребивавал/

преди 1 час, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Попитах някой посещавал ли е Аушвиц,това с Вал какво общо има?
Стига да имате желание,какво ви пречи?Идеята е ваша.
ЕДИТ: Още чакам останалите анти-семити да наскачат с предложения
PS: Така и не видях отговор на по-горе поставеният въпрос-Вал не я намесвайте ако обичате,аз питам не тя!

Още един който вярва на лъжите.

Няма убити евреи в конц лагерите. Това за газовите камери е абсурд.

Доказано е вече многократно че холокоста е една лъжа. И е силно преувеличено.. Били избити 6 милиона евреи.

Газовите камери са били за обезпаразитяване на пленниците.

Мислиш ли че Вермахта който е зает с война на 3 фронта ще си ограничава ресурсите за да гони евреи и да ги избива?

Били са военнопленници и са работели за немската индустрия. Да вероятно е вярно че са работели до смърт. Но не са убити в газови камери, и не са 6 милиона.

преди 8 часа, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

кой от тук пишещите е срещал еврейн на живо който да се е отнесъл с надменност,пренабрежение или признак на превъзходство?

Срещал съм, познавам такива. 

Всеки ден се натъквам на тях.

Все пак в Англия има над 2 милиона полска сган като голяма част от тях са евреи, и повярвай точно така се държат.

PS:Знам колко много от вас ще се израдват-''Ура.колко мн чифути са заминали по предназначение''.

А защо не споменеш нещо което наистина се е случило и жертвите са били наистина толкова колкото са по исторически данни.

Примерно Баташкото Клане?!

И като цяло турския геноцид над България.

Защо не споменеш и за Израелския геноцид над Палестина който продължава от 1949-та до днес?

http://revisionist.blog.bg/politika/2008/03/14/mityt-za-holokosta-iurgen-graf-chast-1.172855

Не е лошо да прочетете тази книга относно измислицата холокост.

Измислица тъй като не е имало никакъв холокост, или геноцид над евреите.

преди 2 минути, Росен Р. Александров написа:

Още един който вярва на лъжите.

Доказано е вече многократно че холокоста е една лъжа. И е силно преувеличено.. Били избити 6 милиона евреи.

Газовите камери са били за обезпаразитяване на пленниците.

Мислиш ли че Вермахта който е зает с война на 3 фронта ще си ограничава ресурсите за да гони евреи и да ги избива?

Били са военнопленници и са работели за немската индустрия. Да вероятно е вярно че са работели до смърт. Но не са убити в газови камери, и не са 6 милиона.

Мен визираш,а?
Aйде да почваме :)

Цитат

NtqQAan.jpg

Явно са умрели от преяждане.....

душ с циклон -б 
215586808-goldzahn-gas-chamber-zyklon-b-heap-of-corpses.jpg

преди 12 минути, M.Николов написа:

Интересно ми е да чуя мнението на повече евреи, прави ми впечатление, че в темата за юдеизъм пишат само двама евреи.

И на мен това ми е интересно-Валкирия и Профруит

преди 33 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Мен визираш,а?
Aйде да почваме :)

NtqQAan.jpg

Явно са умрели от преяждане.....

душ с циклон -б 
215586808-goldzahn-gas-chamber-zyklon-b-heap-of-corpses.jpg

Прекалено вярваш на фалшиви снимки.

Но да предположим че е така.. По какво разбра че са евреи? На костите им има звездата на Давид ли ?!

Прекаляваш с защитата на евреите.

Всеки ден в Африка има такива деца които са не повече от 10 килограма.. Умиращи от глад, докато ционистите говорят как световните ресурси не стигали. Та за кого не стигат? Света бил пренаселен.. Също лъжа. Доказано е че всичките 6 милиарда население спокойно се събират в Австралия, като за всеки ще има достатъчно вода и земя. И въпреки всичко ще има необитавана площ.

А и как разбра за "душ циклон" това може да е снимка от всяко едно място по света.

Което са взели за пример и само са насложили разни трупове на снимката и готово... Ти прочети книгата която ти дадох. Това е най-достоверното доказателство за това че не е имало никакъв холокост, и че през годините броя на жертвите е намалян изкуствено, а този на евреите от няколко хиляди умрели от болести като много други, е увеличен до 6 милиона под предлог че са убити с газ.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

преди 1 минута, Росен Р. Александров написа:

Прекалено вярваш на фалшиви снимки.

Но да предположим че е така.. По какво разбра че са евреи? На костите им има звездата на Давид ли ?!

Всеки ден в Африка има такива деца които са не повече от 10 килограма.. Умиращи от глад, докато ционистите говорят как световните ресурси не стигали. Та за кого не стигат? Света бил пренаселен.. Също лъжа. Доказано е че всичките 6 милиарда население спокойно се събират в Австралия, като за всеки ще има достатъчно вода и земя. И въпреки всичко ще има необитавана площ.

Мислех че темата е за юдеизъм,не за политически ционизъм-и знаеш че снимката не е фабрикат.

Цитат

Разбира се-но при положение че са обикновенни хора като мен и теб...

преди 52 минути, Росен Р. Александров написа:

Все пак в Англия има над 2 милиона полска сган като голяма част от тях са евреи, и повярвай точно така се държат

4 години съм живял там и имам мн приятели поляци-Полска сган говори за самия теб...и не се бой за мен :
product_228.jpg

преди 1 минута, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Мислех че темата е за юдеизъм,не за политически ционизъм-и знаеш че снимката не е фабрикат.

Разбира се-но при положение че са обикновенни хора като мен и теб...

ти започна с приказки за холокост.

И не няма как да знам и няма как да вярвам че снимката истинска.

Та те дори и американците излъгаха че са били на луната. И точно от снимките се установи че не са били никога на луната.

И че всичко е фалшификат.

Не разбирам как винаги говорите това което ви изнася. Ако говорите за евреите то непременно е истина.. Ако обаче някой говори против евреите или ви оборва тезата то той е антисемит и нацист и расист и не знам какво.

Когато евреите са тези които в продължение на почти 70 години налагат геноцид над Палестина, незаконно заграбвайки техните земи за да строят жилища за новодошли ционисти. Но сигурно и това е лъжа ?

преди 1 минута, Росен Р. Александров написа:

Не разбирам как винаги говорите това което ви изнася. Ако говорите за евреите то непременно е истина.. Ако обаче някой говори против евреите или ви оборва тезата то той е антисемит и нацист и расист и не знам какво.

Бъркаш ме с някой-днес за първи път пиша в темата

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Вал известно ми е всичко това,но тук някой хора се опитват да го изкарат едва ли не изфабрикувано...

преди 10 минути, Росен Р. Александров написа:

Говоря за всички защитници на ционизма тук. Не само за теб.

Помисли малко над това.

Ти палестинец и начина му на мислене виждал ли си?!?!?
Щото аз съм-в Англия-и нямаш представа какво удоволствие ми доставя да ги разстрелват!
(не ти пожелавам да влезеш в затвора та да ти се отворят очите)
И още веднъж не нападайте Валкирия-ако има нещо нека първо през мен да мине,мъжката-не да обиждате жена!

PS: Простете но съвсем изключих-да попитам кой от тук пишещите е срещал еврейн на живо който да се е отнесъл с надменност,пренабрежение или признак на превъзходство?

Аз - на два пъти. В единия случай граждани на държавата Израел, бяха много тъй като по случайност се оказах на някакво честване, дали беше по повод раждане на дете или някакъв друг традиционен празник свързан с дете не разбрах. Какви бяха - надменни е меко казано, даже много меко казано. А в другия случай беше българска еврейка, която открито си ме предупреди и заплаши - наистина има възможността да ми причини големи беди. Неуточненото и поради това подвеждащо във въпроса ти е, че в случая говорим за юдеи, а не просто за евреи - все пак далеч не всички евреи са юдеи. Евреи съм срещал много - юдеи, както казах на два пъти.

През ВСВ са избити много повече руснаци, отколкото евреи - от всички участвали руснаците са дали най- много жертви, ала никой не говори за геноцид и холокост над руснаците за този исторически период. И да - Росен има известно право, вече е установено, че технически е било невъзможно да се кремират толкова много тела на година, да се добави бройката от масовите гробове, то цифрата пак е далеч от ..... всъщност и в това има много спекула, според някои са 6 милиона, според други 8 милиона, според трети над десет милиона. Което поставя един много неудобен въпрос - прави ли чест на евреите, да спекулират със броя на жертвите от собствения си народ? В тази неописуема в жестокостта си война само евреи ли са умирали, че те да са центъра на вниманието? А колко ли знаят, че първата световна отнема още повече човешки животи.

Особеността се поражда именно поради спецификите на религията, които посочих по- горе, а именно - критикувайки юдаизма, неизменно се оказва, че критикуваш и етноса. Критикуващия казва - аз нямам нищо против евреите, но имам забележки спрямо юдаизма. Но юдеите възразяват - щом критикуваш юдаизма, то значи имаш нещо против евреите. Сеш се, какво се получава и поради кого се получава - анал'гично е да кажем, че който критикува християнството, то е против българите. Та поради това, защитниците на юдаизма, все го извъртат на етническа основа - така им е по- удобно, да ти сложат в устата обвинения, различни от твоите. Нещо, от което големите банкери и властимащи евреи, се възползват изключително долно, грозно и подло - а раята им лиже задниците от кеф и въобще не се усеща, с каква лекога ги разиграват.

преди 41 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Вал известно ми е всичко това,но тук някой хора се опитват да го изкарат едва ли не изфабрикувано...

Ами да отидат до Освиенциум, прожектират кадри... трудни и за гледане, и за осмисляне... кошмар!

преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

Говоря за всички защитници на ционизма тук. Не само за теб.

Не видях защитници на ционизма.

преди 54 минути, Росен Р. Александров написа:

Просто замълчи докато не са те намразили всички Българи които четат глупостите ти.

Е, де! Не ни слагай под един знаменател, моля!

преди 43 минути, M.Николов написа:

Рицаря на бялата дама, я кажи тази твоя защита самоинициатива ли е или те помолиха?

Ако не ми настръхна косата от спомена от посещението ми в Аушвиц, щях да прихна с глас - Валкирия да търси защита??? - Ти чуваш ли се какво говориш, та тя сама е в състояние да направи кръгова отбрана... не четеш достатъчно явно...

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Преди малко направи забележка за толерантност , а сега това твоето какво е ? Защо не допуснеш за миг ,че човека има достатъчно впечатления които са лични и се дължат на база лични контакти ? Защо не допуснеш за миг ,че не му е приятно да вижда в каква помия превърнахте темата ? Знаеш ли ще ти кажа нещо , с Васко преди сме се карали жестоко  точно в тази тема. Разменяли сме си реплики ,стигало се е до наказания. нещата просто опряха да спрем да се забелязваме.  Мина време и аз с изненада виждам един коренно различен човек. Този човек е националист и българин до мозъка на костите си. Не се опитвайте даже да го бъзикате на тема България. Но той просто излезе от виртуалния свят и видя как стоят нещата на живо. Неговата степен на осъзнаване е ценност ,която той самия подари на себе си ,не на евреите или на някой друг.  

Аз съм най-невероятно изненадана от всички. Най-хубавото в този случай е ,че Васко ще възпита едно невероятно сладко момче да бъде стойностен човек и мъж.

Вал мерси за милите думи,но събеседниците едва ли осмислят какво им говориш,давай се махаме да ги видим тогава какво ще разискват помежду си 
И едва ли някой има капацитета да узнае защо те защитавам-ако се поусетят ще им стане сконфузно за изразите които изказаха....ако ли не плъхове в канализацията(не се оплаквайте на Калин-плъх идеално представя евулиционния прогрес ) Аре чао!

отвратително е когато някой "самоетикетирал се" се самозабравя доколкова, че се опитва да се изкара говорител на някакво мнозинство. Ако Росен се изкара "българин"  и напира за представител на "българското", то изумявам от нивото на тия, които биха застанали зад това обобщение. Та момчето е още дете и целия свят му е двуизмерен - който говори един кво си - е такъв, който обратното - анти... Малко ми е странно как природата може да предложи цветно зрение, а толкова много хора имитират мислене само до степента на "чернобяло".

Колкото до един друг ник - да припомня, че рицарството отдавна е останало в миналото. И не е нужно някой или нещо да бъде защитавано, още повече че ВАЛКИРИЯ няма никаква нужда от подобно нещо. Ако е въпрос до уважение, има и други начини и средства, които са далеч "по-съвременни"... и по-адекватни. Вярно е и че "нападателите също са още деца" и просто темата се разиграва по някакъв извратен сценарий на "стражари и апаши", на "наши и ваши"... Но най-смешни са претенциите на играещите, че това с което живеят, наричат "истини".

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 12 часа, sound написа:

нещо което НИЕ не сме взели предвид, та сме склонили да ви спасим задниците - 

Кои НИЕ, ти тогава още не си бил роден и няма как да си участвал в никое от събитията около отърваването на евреите от старата част на България. Фантазьорите си приписват какво ли не. А които наистина са направили нещо да спасят някого, по принцип нямат навик да го изтъкват. Още по-малко като наследствена заслуга. Заслугите са лични, както и вините, макар да сме свързани на "гроздове", това не искаме да разберем НИЕ. Но напоследък, имам предвид последните няколко години, имам нагледен пример как "бог наказва до трето и четвърто коляно". Много е просто и се случва пред очите ни, чрез нас... Раздухване на страсти, търсене на стари вражди и провинения на едни групи срещу други отпреди век или пет, или хиляди години и воала. Така ни влачи народите тялото на дракона.

преди 29 минути, valkiria1 написа:

Абе няма нищо общо с темата на  иудаизма ..ама пък ние сме свикнали ,че се изявяваш  тук според възможностите си.:tongue2:

И внимавай от тук нататък какво си обещала иначе ще си изтегля лайка  :lol6:

Скъпи приятели,

Днес, в момента, "евреите" празнуват Шабат, Седмият Ден, Денят на Божията Почивка, на Божието Успокоение.

Счита се, според първа и втора глави на книга "Битие" ("Берешит" - "в началото"), че Господ (Елохим) сътворил света за шест дни, а на седмия ден си отдъхнал от всичките си дела.

С оглед на това, всеки седми ден, "евреина" отбелязва с покой, с прекратяване на деятелността (шабат).

Знаем, че обобщено има два вида деятелност - физическа и психическа.

До колко даден човек навлиза в шабат ще разгледам малко по-нататък в мнението.

Та, тук първо говорим за сътворение и второ за дни.

Денят е ден, когато има светлина. Светлината е енергия, живот.

Хората приемат буквално историята за сътворението, но то се случва и до днес - има дни, има нощи. Има седем вида светлина.

Ако разгледаме по-дълбоко написано, ще забележим, че Господ започва Торението, със създаването на Небето и Земята, е чак след това на Светлината.

Катер и Малкут... от гледна точка на сефиротите.

Та Господ сътворява Светлината, която да освети Небето и Земята.

След това Господ се заема да устрои Земята (Малкут), създавайки на нея самата небе и земя, ден и нощ....

Стигайки до 12-ти стих, от където се описва как биват сътворени растенията, след това, в по-следващите стихове се описва сътворението на небесни светила, на риби, влечуги, птици, животни и на човека.

Гледайки към човешкото тяло, то има основа - земя, има растения в него, има, риби, влечуги, птици, животни, има светила..

Нищо ново под Слънцето.

Има материя, етер, астрал, нисш ментал и пр.

Върхът на Творението е човека. Сътворен в шестия ден.

Сравнено с Будизма, там също се говори за шест Локи, като седмата е Нирвана (на архатите, на Покоя), така и тук - има шест творчески дни (Шестоднев) има и седми ден - ден на Почивка, на Покой, на Божието Успокоение.

Сефиротите от Кабалистичното Дърво на Живота, отговарят на т.н. чакри, всяка от които има своя си светлина.

Говори се за макро и за микро-космос и човек, като образ и подобие на Бога.

Та навлизането в Шабат бива да е навлизане в Покой - физически и психически, и в този Покой Бог се разкрива.

"Евреите" правят това на всеки седем дни... щото приемат Писанието буквално. Нищо чудно, че нямат разкриване на Твореца.

Истинското разбиране е, че ти си самото Творение и че Писанието описва теб самия, че Покоят, като и цялото Творение си ти самия - небе, земя, море, риби, влечуги, птици, светила, животни и човек...

Ти си Дървото на Живота, всичките сефироти.

"Евреите" са буквалисти, фанатици и нацисти. Такова им е нивото.

Има все още нужда от такова присъствие в света.

Искайки да познае Бога и Бог да му се разкрие, човек бива да се издигне над земното, над страстите, над емоциите, над чувствата, над пространството, над принципите/идеите, сиреч да прекрати всичко това, "отивайки отвъд него".

Шабат - прекратяване на деятелността.

Да е готов на смърт, на това да се превърне в Покой-ник, за да получи "Венецът на Живота".

И това е мистичната смърт предшестваща Богопознанието, за която апостола (Св. Ап. Павел, за който знаем, че познавал прекрасно Танах, Мишна и Талмуда) е казал "всеки ден умирам - такава ми е похвалата в Иисуса Христа (Йехошуа Мешиах)".

Всеки човешки ден, апостолът е навлизал в шабат, в Седмият Божи Ден и се е сливал с Господ, като най-висш трансцедент.

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Сега виждате разликата - "евреите" опитват* да навлязат в Шабат един път седмично, докато истински отдадения навлиза всеки ден, защото знае, че седемте дни са него самия.

В този ден е позволено реално (не говоря за изопачаване традиция в Юдаизма) само едно нещо - копнежът/мисълта, стремлението към Господ. Всичко останало бива да отстъпи, да се прекрати.

Единствено в/чрез тази еднонасоченост е възможно навлизането в Шабат, в Покой, в Мир.

Върха на Танах, на т.н. Стар Завет, от гледна точка на Християнството, е навлизането в Покой, Покоя, Мира като награда.

Новия Завет започва с раждането на Любовта, на Божията светлина в сърцето - Йехошуа Мешиах, в Йерушалим, когато сърцето е свободно от всичко външно (истинския смисъл на "нохри"), от всичко разсейващо го от Бога и когато е отправено право към Бога (истинския смисъл на "исра-Ел").

От там насетне Любовта, Божията Светлина започва да расте и да проповядва в човека, да го променя и вече изпълнението на Закона (Тора) не е по задължение, а по естество.

И ако чрез Танах и Юдаизма може да се достигне единствено до Мир/Покой, Божието Успокоение, както и до това да чакаш идването на Спасител/Месия, то чрез Новия Завет и Християнството, чрез Кръвта и Тялото на Любовта може да се достигне до пълно освобождение, до съвършенство.

FB_IMG_1440741933119.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.