Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 25 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дали твоята "модел" е значим е божа работа.

Уви, Бог е мъртъв. Ние сами трябва да поемем отговорност за себе си. Да се оценяваме, да планираме разумно постъпките си. Животът вече е наше право, дълг и отговорност.

С другото съм съгласен.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Уви, Бог е мъртъв. Ние сами трябва да поемем отговорност за себе си. Да се оценяваме, да планираме разумно постъпките си. Животът вече е наше право, дълг и отговорност.

Това е пълна глупост.

Ще си говорим след 300 000 000 000 000 ... години. :) 

Бог е всичко. Реално за него е без значение каква ще е генната подредба. Ти, или ползваш своите гениталии или не. :) Крайния продукт - отново е пръст или пепел. :) 

По-важно е как живееш и дали може ти, твоето съзнание, да направи по-добро друг вид съзнание. С кого ще споделиш съзнателността я избираш ти. Другото е вид съвпадения, а не случайности. Най-малко след 50 години ще видим твоите постижения и ще видим дали са ти били по-добри гените. :) 

Дай боже да научиш децата си правилно да мислят,  а не да търсят истината. Амин

преди 21 минути, Търсещ истини написа:

Ние сами трябва да поемем отговорност за себе си. Да се оценяваме, да планираме разумно постъпките си. Животът вече е наше право, дълг и отговорност.

нищо не можеш, защото е съдба
на кой квот му е писано, това ще стане
цър сигън съм роден и цял живот не можах да променя тас съдба
1899698206_Bitmap.jpg.dd94f1805d65553c8c1e5584e5f53980.jpg

преди 25 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ще си говорим след 300 000 000 000 000 ... години.

пак ще се срещнем...след двеста години
вчера ли беше на двайсе и две

преди 48 минути, дръндю написа:

.....защото е съдба
на кой квот му е писано, това ще стане.....

Писано е как и какво МОЖЕ да става - възможностИ !  Друг е въпросът можеш ли да го прочетеш и разбереш....

Това което може , какво ще стане от теб зависи , от твоя избор според дали разбираш и правиш . 

Писано е , примерно : " Ако можеш да ядеш зеле , няма да правиваш гръб . Ако можеш да превиваш гръб - няма да ядеш зеле ! ".....

ВъзможносТ превърната в действителност - "дървото" се разклонява....

Като не разбираш , е съдба - каквото стане........ ! .....

...........................

Може да се получи Уможаване и Развитие , но също така и Апокалипсис може да стане .....

Смисълът на Живота (не този измислен от Някой Си) е Умножаване и Развитие ......

А на околната среда (Природата) въобще не й "пука" за теб - има ли те , или те няма.....

На първо място - ТРЯБВА да се ограничи Лакомията в Разумни граници ! Да се ограничи във всичките й разновидности. Иначе следва " След нас потоп " (при отворена система) , или Апокалипсис (при затворена система) !... :nono:

Днес Земята вече е затворена система......докато не излезем трайно в Космоса.... !

преди 2 минути, by_chechi написа:

Може да се получи Уможаване и Развитие , но също така и (само)Унищожаване , Апокалипсис може да стане .

ъхъ, развитие в рамките на пътя който ти е даден, а си посмял да излезеш извън пътя, получаваш шут в гъзо и тъ праща пак в твоя път
много е болезнено като получиш удар от съдбата за да те прати там дето ти е мястото
нещо такова като  "всяка жаба да си знае гьола"

преди 1 час, дръндю написа:

нищо не можеш, защото е съдба
на кой квот му е писано, това ще стане
цър сигън съм роден и цял живот не можах да променя тас съдба

Е, да. За някои е непоправимо. :) 

Мислиш ли, че хомо- кампанията на Азис беше от съдбата или някой му беше платил да промотира хомосексуализма? Щото след някакъв период и Азис, и Верка Сердючка си промениха съдбата.

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Най-малко след 50 години ще видим твоите постижения и ще видим дали са ти били по-добри гените.

Това във всички случаи ще е моя заслуга, защото антинаталистите от сега си ги мразят и няма да видят нищо.

А по въпроса

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това е пълна глупост.

аз имам различно мнение. Намирам за такива, тези, които не се справят с отговорностите на живота и им е нужен Бог.

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Мислиш ли, че хомо- кампанията на Азис беше от съдбата

вероятно съдбата му е такава, да се възползва от мотото "сексът продава"
:shy11:

преди 7 минути, дръндю написа:

вероятно съдбата му е такава,

Снощи пак даваха "Беднякът милионер" за съдбата и човещината според сигъните. В главната роля- сигънин от Англия

преди 5 часа, дръндю написа:

ъхъ, развитие в рамките на пътя който ти е даден, а си посмял да излезеш извън пътя, получаваш шут в гъзо и тъ праща пак в твоя път
много е болезнено като получиш удар от съдбата за да те прати там дето ти е мястото
нещо такова като  "всяка жаба да си знае гьола"

Не си разбрал какво пиша (може би) , или не ти е удобно да го разбереш , не искаш ! :nono:

Всяка нова крачка не е по единствен път , а е начало на множество пътища ........разклонява се .......

Би трябвало да се знае приказката " Витязь на разпутье " . То , сега е едно образование... .......(былины «Илья Муромец и разбойники».:

814281.jpg

Твоята работа е като на картинката , но със следния текст :

:lol6:На камъка пише :

- Ако тръгнеш направо - ще ядеш бой .

- Ако тръгнеш на ляво - пак ще ядеш бой .

- Ако тръгнеш на дясно - бой ще ядеш .

А зад камъка се чува прокобен глас :

- Ако още малко седиш и се чудиш , тук ще ядеш бой.....! :lol6:

на 24.05.2020 г. в 13:21, Milkydead написа:

феномена на живота е космическа грешка и то изключително невероятна никога не трябваше да съществува , доколкото знаем в космическото пространство само на планетата която наименувахме "Земя" проклятието на живота се е образувало и то дори без да знаем как.Но ето че интелекта достигна нивото при което вече идентифицираме грешката и мислим как да я поправим или поне при тези при които интелекта се е развил до такова ниво.Смисъла на живота разбира се е в неговото изкупление , а изкуплението може да се постигне само чрез "отричането от волята за живот" както твърди и Шопенхауер , това разбира се е не достатъчно защото живота трябва да достигне своето себеотрицание при което "волята за живот" напълно загива.Това себеотрицание се постига чрез следването философията  на антинатализма, която е единственото спасение за човешкия род.Философията на живота не може да напредне повече от нея и тя е последния стадий при който живота намира собствената си рефлексия и корена на злото в този свят бива  идентифициран, това е самия живот.
Действително тъй като философията изчерпва своя потенциал в антинатализма изборите пред човечеството са два : Ще продължат възпроизводството си и ще се мъчат ненужно или ще следват антинатализма и ще постигнат спасението си.Това е избор който всяко човешко същество в репродуктивна възраст трябва да направи.

Трудно може да се намери по-смотано съчетание от произволни бълнувания на глупости.

Стига пушете тия фъшкии, че от напушването с тревица, здравата се изпростява. Примерите са навсякъде, упоритостта - непрекъсната и се продължава с повторенията.

на 11.05.2020 г. в 5:15, iИ.дИоNд.Ni написа:

Смисъла на живота е да правиш блага не само на себе си, а и на други. Ти обаче избираш с кой да споделиш въпросните блага.

преди 11 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Смисъла на живота е всяко нещо да правиш с необходимата любов, а не против нея.

преди 11 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Само и единствено дете направено с любов и отгледано с любов е по-добрия ген.

Не е трудно да се отгатне защо баналностите и "детските повторителни заучени мантри" са толкова повторяеми. Причината е именно те да излезнат на "предна линия" когато всичко останало е "празно".

преди 6 часа, by_chechi написа:

Всяка нова крачка не е по единствен път , а е начало на множество пътища ........разклонява се .......

ъъъ - откога "крачките " могат да се отклоняват? Ти по време на крачката как ще се отклониш бре - нали само ако сте "няколко отвътре" дето се бутат кой да крачи "разклонително" :)

И кога "всяка крачка" била "начало на множество пътища". 

И всяка крачка, щом е реализирана, е по "ЕДИНСТВЕН ПЪТ" - причината е проста - между две точки ( на крачката с два крака) има само една възможна съединителна права линия. И щом има две точки - то има и "изминат път". И следващата крачка - пак означава че е изминат ЕДИНСТВЕН ПЪТ - по същата причина.

Изминат път - е когато "линията" на всяка крачка, се съедини с тая от вече направените крачки. Това е житейският път. Не е път, когато се фантазира по форуми и се играе на палячо, щото няма никакви крачки, значи няма и ПЪТ.

Ей така - като пишеш глупости, а не ги дописваш, стават още по-глупости, но пък са смешни.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Не е трудно да се отгатне защо баналностите и "детските повторителни заучени мантри" са толкова повторяеми. Причината е именно те да излезнат на "предна линия" когато всичко останало е "празно".

Дали ще се нарекат мантри или алгоритми, то да, в празното (хаоса) така се действа - изнамираш детските неща и по този начин успяваш да се движещ на пред, а не да си закотвен в миналото.

Що се касае дали са баналности или не, не мисля, че човек който отрича детското в себе си ще разбере. В основата е да може да се отнасяш към другия като равен. Единствената власт която имаш е да нареждаш  над твоите деца докато започнат да си изкарват прехраната. После помагаш на внуците си и чак когато станеш пра отец или майка - идват твоите златни години - да стоиш и се радваш на това което си постигнал.

Преди няколко месеца срещнах една щастлива прабаба, която се бе качила на влака от село Антон с разни вкусни неща от горски плодове и отиваше на гости на своите правнуци в град Гурково. Щастието,  да сподели вид празник с тях, което излъчваше не може да се опише.

Дай боже да доживееш да си прадядо и да го направиш въпросното. Амин

Останалото ще са само и единствено суетни слова от теб. Никаква полза, нищо градивно. Нищетата в теб прозира.

Бъди щастлив, а не говори какво виждаш в "огледалото".

Успех!

п.п. Може и с автомобил, ако имаш нужното свидетелство, ако ли не - може и на автостоп.      

преди 17 часа, Търсещ истини написа:

Е, да. За някои е непоправимо. :) 

Мислиш ли, че хомо- кампанията на Азис беше от съдбата или някой му беше платил да промотира хомосексуализма? Щото след някакъв период и Азис, и Верка Сердючка си промениха съдбата.

Това във всички случаи ще е моя заслуга, защото антинаталистите от сега си ги мразят и няма да видят нищо.

А по въпроса

аз имам различно мнение. Намирам за такива, тези, които не се справят с отговорностите на живота и им е нужен Бог.

Не знам коя е Вера Сердючка, но Азис - виждал съм го.

Това, че даден човек има талант и си е избрал целева група (пазарна група), за да реализира своите умения му позволяват да си създаде какъвто си иска имидж.

В даден бизнес си има екип. Във който си има вид протоколи. Не спазваш ли въпросните протоколи - не успяваш. Няма да се разбере кой го е лансирал в миналото, но имам честа да познавам въпросния човек, или поне един от по-голяма група.

Може да не споделям въпросната субкултура, но не мога да не виждам вид добър професионализъм в даден екип.

Да, ще е твоя заслуга.

Що се касае за Бог.

Всеки човек следва вид учение в което или изповядва вид религия, или ползва разнообразните религии, или разчита само и единствено на себе си. Историята показва, че по-лесно е да си в дадена група. Да вярваш в Бог е не да следваш вид религиозни обреди, а да избереш Принципала заложен във вид вяра. В християнството това е Иисус Христос, при мюсюлманите Мехмед, при будистите - Буда и т.н.

Да, на този свят не ти е нужен Бог. Но са ти нужни принципи. Не е въпроса как е направен този свят и от кого. По-важно е какво правиш ти с него. До колко живееш в хармония с него, до колко може да съчетаеш твоите неща които вършиш, да са очи приятни и най-вече да не превръщаш въпросния в пустота, в празнота, в пущиняк.

Кратко: Ти избираш своята пътека по която твоите деца ще им е по-леко да реализират своите мечти, но живееш във вид общество. То, към сегашния момент се преструктурира, защото има вид глобализация. Методите на антагонизма от миналия век вече не са актуални.

На теб не ти трябва Бог, но на други им трябва. Стига въпросните да не посягат на твое, то всичко е нормално, но посегнат ли на твое - си в правото да се защитиш или умреш достойно. За какво изобщо обръщаш внимание на омразата, а?! Да, тя съществува, но в какво именно ти пречи да реализираш мечтите ти, а?! Нали от теб зависи, а?! Не и обръщай внимание, т.е. не говори за наличието ѝ, и си праведен. Прави това което за теб е правилно и не мисли за въпросните които мразят. Те, са нещастни. На тях не може им помогнеш. Помагай на другите. Ако нямаш сили да помогнеш, то дай собствен пример как си успял в живота и не си допуснал вид друг поминък да унищожи твоя. Ако ли пък не може и това да направиш, то просто не говори за наличие на вид омраза. Да, тя се излъчва и въпроса се свежда дали си "проводник" на същата или не.

Спрямо моите разбирания си станал такъв, но това е субективно мнение.

Един невярващ в Бог - не може да разбере вярващ в него. Приел съм този факт. Смирил съм се. (По модерно казано - спрял съм се). Да, сега се осланям само на него - Бог, и да, за мен е нужен, но само и единствено аз знам как ми помага.

Тук не съм, за да проповядвам вид вяра, а да споделя личен опит. За някои може да не им е потребно, но на други - може да е.

Аз не съм Принципал, нито Принц, нито какъвто и да е Мажор. Обикновен човек който е постигнал нещо в този живот. Какво е то, то, само и единствено, тесен кръг от хората които ме познават - знаят. Никой не ще разбере през какви собствени лишения и какъв вид отговорности съм понасял в името на нещо по-хубаво в бъдещия свят. Оттеглих се и вече не мога да помогна на моите млади. Те на мен - също.

Само това ще споделя: Хубаво е да си пенсионер! :) Да си правиш неща привидно ненужни на този свят. :) Да си свободен, да не поемаш вече вид отговорности, и да си отново, и отново, щастлив, че си оставил наследство доволно, и да имаш вяра, че младите ще го ползват в името на по-добро. :) 

Това е моя живот, това е моя смисъл. Той е само и единствено - мой. Живота е божествен и трябва да го изживеем, а не преживеем. ;) 

Способа го избира всеки по вид критерии и приоритети. Казва се ценностна система. Вид мироглед. Вид култура и т.н. Дали е актуално и в бъдеще въпросната по моя критерий = Да!!! По твоя - не проявявам интерес, защото все още не си се формирал като личност. Все още търсиш нещо.

Бъди щастлив! Амин 

преди 16 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това, че даден човек има талант и си е избрал целева група (пазарна група), за да реализира своите умения му позволяват да си създаде какъвто си иска имидж.

скандализира обществото за да успее нековия бизнес
и успя ве, а пъ ас само съ чеша, там дет не мъ апи...тъй де, като мнозинството ут нашту маалъ

преди 5 минути, дръндю написа:

скандализира обществото за да успее нековия бизнес
и успя ве, а пъ ас само съ чеша, там дет не мъ апи...тъй де, като мнозинството ут нашту маалъ

Дънди, на дърти години да издирваш твоя талант си е вид гъдел по две топки, мъ де се вика да е жива и здрава щерката. ;) 

К'во става, изучи ли роботиката, а?!

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

К'во става, изучи ли роботиката, а?!

сега набира стаж-опит в ено малко предприятие
аве никой не я бръска в калабалъка, чей магистъринджинерин

преди 2 минути, дръндю написа:

сега набира стаж-опит в ено малко предприятие

Браво!

Тъй де, требе ѝ малко утърквъне в практикътъ. ;) 

Винаги съм бил зад автоматизацията. Сегашнътъ по ми харесва. На времето ставаше на мангал, докато я направиш да функционира как трябва. Сега само избираш модулите, правиш необходимите алгоритми и те пъ - по-убаво става. :) 

Хубаво е, че някои хора ползват компютри за правилните неща, а не за медии и бля прочие. ;) 

преди 14 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

На времето ставаше на мангал

аве ас и ся съм си мангал ...натюр
начи ас жица събирам, а уна джелезо...за фторични суровини
виш къф екип сме

пп

те твай смисъла,...да събираш нещо...де акъл, де съчки, де джелезо и тънъ

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 27 минути, дръндю написа:

те твай смисъла,...да събираш нещо...де акъл, де съчки, де джелезо и тънъ

Тъй е Дънди. Може и информация и прочие. Избереш ли какво да "колекционира", всичко е ОК.

Ние едно, нашите млади друго, а техните млади ще е друго. Въпроса е да има трансформация, На нас не бе лесно, но по-важното е, че на младите сме им осигурили правилния начин на мислене и да им е по-лесно в бъдеще.

Да са ни живи и здрави! Мисля, че сме достойни и сме втъкнали в тях това което им е необходимо, за да направят живота си по-хубав от нашия.

Поне за мен това е важно. С мисъл човек може всичко!

преди 10 часа, _ramus_ написа:

ъъъ - откога "крачките " могат да се отклоняват? Ти по време на крачката как ще се отклониш бре - нали само ако сте "няколко отвътре" дето се бутат кой да крачи "разклонително" :)

И кога "всяка крачка" била "начало на множество пътища". 

И всяка крачка, щом е реализирана, е по "ЕДИНСТВЕН ПЪТ" - причината е проста - между две точки ( на крачката с два крака) има само една възможна съединителна права линия. И щом има две точки - то има и "изминат път". И следващата крачка - пак означава че е изминат ЕДИНСТВЕН ПЪТ - по същата причина.

Изминат път - е когато "линията" на всяка крачка, се съедини с тая от вече направените крачки. Това е житейският път. Не е път, когато се фантазира по форуми и се играе на палячо, щото няма никакви крачки, значи няма и ПЪТ.

Ей така - като пишеш глупости, а не ги дописваш, стават още по-глупости, но пък са смешни.

И картинка ти "начертах" за крачките , и ти го обясних съвсем достъпно - не разбираш ! ..........(виж предния ми пост)

Очевидно нямаш достъп за мислене ! Нито образОвание ти стига , нито пък образУвание.....:nono:

.....същия си като един изявен тъпак в политическите теми....лайно с витамини ! :lol6:

преди 20 минути, by_chechi написа:

И картинка ти "начертах" за крачките , и ти го обясних съвсем достъпно 

опитай да го изкукуригаш... ще го разберат "чуруликите" в темите. Даже и напушените... :)

Но и да го гугуткаш, и 100 пъти да го повториш - няма да стане смислено и пак ще са просто звуци на някой си, на вятъра. 

Не се отнася само до напушения - и от алкохола се изпростява. Особено от "некачествения". А после - остават само емотиконите ( за  няколко секунди изживяване)

преди 21 минути, by_chechi написа:

Очевидно нямаш достъп за мислене

това е дежурна фраза, напълно като за гугутки... Достъпите вероятно раздават само на гугутките. Ааа - и на Маркс, ъф корс.

преди 42 минути, _ramus_ написа:

опитай да го изкукуригаш... ще го разберат "чуруликите" в темите. Даже и напушените... :)

Но и да го гугуткаш, и 100 пъти да го повториш - няма да стане смислено и пак ще са просто звуци на някой си, на вятъра. 

Не се отнася само до напушения - и от алкохола се изпростява. Особено от "некачествения". А после - остават само емотиконите ( за  няколко секунди изживяване)

това е дежурна фраза, напълно като за гугутки... Достъпите вероятно раздават само на гугутките. Ааа - и на Маркс, ъф корс.

Поста ти е пример за класическо лайно с витамини ! :lol6:

на 25.05.2020 г. в 9:21, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дай боже да научиш децата си правилно да мислят,  а не да търсят истината. 

А правилно мислещите бягат на запад и не се връщат за погребения даже.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.