Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 22 минути, ОдаР написа:

Щото буря в чаша вода, няма.  :)

А няма? Я питай Гоблин :)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

на 5.02.2019 г. в 23:02, Inana.. написа:

ела да анал

Тц, не се мъчи, губиш си времето. Рисувай си, фантазирай си... но за анал-лизи - не ставаш.

Нещото наречено "живот", в "бурканчето ти" за мен няма стойност... Има стойност само за оная, дето се е сгушила сред изфантазираната си утроба. Нейна си работа, и не е моя работа, нито нечия друга. Ти си самозаточена да си вечно сама... В един златен, приказен и луксозно измислен затвор... Отвътре не изглежда да е затвор, освен в самотата.

Между другото сред всички детски приказки са налице описанията и символите на това явление...  А в една българска песен има фрагмент от припев - "... в двореца съм сама..." . Отвън изглежда просто "златна луксозна кутийка" с изфантазирана вселена в нея. Няма порастване... пълен блокаж...

Иначе - си ги редиш тия, без спирка вече години - само сред калдата. От време на време някой ти се върже на фантазиите, издокарани в розови и еротични тонове... И затворена група си направи... и нищо. Не става, а и няма начин. Мисия невъзможна е - ти съществуваш само в кутийката си, а за да комуникираш истински с друг човек е нужно да я напуснеш. Там, вътре няма място за друг, няма и как да има, няма и начин друг да се навре сред твоите измишльотини, защото в най-лошия случай той си има свои си и той е като теб - самозаточеник сред своята си версия на утроба.

Няма по-далечни същества от такива затворени всеки в утробата си. И по-самотни... Това е цената за лукса на "вселената в бурканче"...

преди 22 часа, _ramus_ написа:

Тц, не се мъчи, губиш си времето. Рисувай си, фантазирай си... но за анал-лизи - не ставаш.

Нещото наречено "живот", в "бурканчето ти" за мен няма стойност... Има стойност само за оная, дето се е сгушила сред изфантазираната си утроба. Нейна си работа, и не е моя работа, нито нечия друга. Ти си самозаточена да си вечно сама... В един златен, приказен и луксозно измислен затвор... Отвътре не изглежда да е затвор, освен в самотата.

Между другото сред всички детски приказки са налице описанията и символите на това явление...  А в една българска песен има фрагмент от припев - "... в двореца съм сама..." . Отвън изглежда просто "златна луксозна кутийка" с изфантазирана вселена в нея. Няма порастване... пълен блокаж...

Иначе - си ги редиш тия, без спирка вече години - само сред калдата. От време на време някой ти се върже на фантазиите, издокарани в розови и еротични тонове... И затворена група си направи... и нищо. Не става, а и няма начин. Мисия невъзможна е - ти съществуваш само в кутийката си, а за да комуникираш истински с друг човек е нужно да я напуснеш. Там, вътре няма място за друг, няма и как да има, няма и начин друг да се навре сред твоите измишльотини, защото в най-лошия случай той си има свои си и той е като теб - самозаточеник сред своята си версия на утроба.

Няма по-далечни същества от такива затворени всеки в утробата си. И по-самотни... Това е цената за лукса на "вселената в бурканче"...

Не знам какви "вселенки в бурканчета " фантазираш . Предполагам е много обаятелна интерпретацията ти за живота ми и Битието ми и там аз 

аз съм самотната принцеска с дълга буйна коса , спретната , кокетна рокличка и се гуша по цял ден в балдахина ?  Тишина и само тиха , нежна

музика се стели из двореца ми и аз си похапвам изискани блюда и си фантазирам приказки и се чудя кога момъкът - принц ще ме открие и ще

ме Покори ?  Ехаааа  :shy11: 

Знаеш ли , Много искам да живея в едно такова бурканче / вселенка !   Ще бъде чудесно , най-малкото за да изпитам тази самота и Тишина и Покой ! 

И знаеш ли защо ?  Това , което не знаеш , че на мен денят ми започва с алармата в 5 ч. и завършва в 19 ч.!

Живея изключително по часове и минути и всичко ми е разпределено , въпреки желанието ми !

В момента съм в чужбина и режима на работа ми е два пъти по-тежък , отколкото в България ! 

Да оставим това настрана , но реално аз Мечтая за Тишина и мъничко , поне мъничко Самота ! Самота ,за да остана малко със себе си .

Изборът да отстоявам този "ненормален" режим , с който за 1-ви път се сблъсквам е Мой , но както се казва " Целта ОПРАВДАВА средствата " !

А каква красива цел съм си поставилааа ....Ако я видиш - ще направиш 3 салта на поляната :D

И това са все реални , не измислени или илюзорни фантазии !  Реалност , човеко !  Моята Реалност , за която си нямаш и представа бегла.

Иначе нямам нищо напротив да живея в твоите "бурканчета вселенки" , където да си почина поне.  Аз съм един "отчаян работохолик " , легендо.

И съм обещала на всички , които се притесняват за здравето ми , че това ще е последната ми цел ! И спирам ! 

Искам да живея в прекрасният дворец / бурканче / вселенка и да си отгледам едни малки принц и принцеса ..:hush:

Обаче лесно - НЯМА !  Лесното е за Слабите ! Силните работим здраво и тичаме право към целта.

Това е реалността на принцесата Войн !  Малко по-различна от вселенка в бурканче , ама такъв е Живота !

Сега ти ще ми разкажеш ли за своята Интерпретация за Твоя Смисъл на Живота !

Моят е ясен !  Аз съм от Измерение в Измерение , ама като дойда в 3-то ми е скучно и изработвам красиви цели ,  които после ще Даря !

Обичам Щастливи Очи !  

преди 1 час, Inana.. написа:

Моята Реалност , за която си нямаш и представа бегла.

не ме интересува... В "двореца си сама"... Няма да избягаш, защото само там ти приемаш че "съществуваш". Нищо не разбираш, нямаш идея за наука, за познание... Там "в издокарания дворец", наревчен "твоя реалност" си всякаква, отварят ти се врати, търсиш си сексуалния идеален принц - да подхожда на прекрасната принцеса...

Разбира се, че "не разбираш" некви си бла-бла... за некви бурканчета... Това е примерът - за теб съществува само приказката сред която живееш. Само там имаш цели, смисли, измерения, прескачания... отчаяни работохолици... (което, байдъуей, си е точно в "дриймекзистънс" профила)...

Така, че пишеш си само за някаква си реалност. В бурканчето ти изглежда че е цялата вселена. Но отвън него - въобще не е така. Има проблем и той рефлектира и в комуникацията. Това не се отнася толкова до мен, навсякъде ти личи из форума - нямаш комуникативност, защото нямаш идея за света извън "бурканчето ти". А всички хора... и "остатъка" от вселената - са извън бурканчето. Затова я наричам "утроба" - всички свойства и качества и цели - да отговори на потребност... са налице в тази толкова проста аналогия. В края на сметка - инстинктивно свиване на света в един фантазен пашкул, в който малката буба "зрее"... И само имитира думички и смисли - от "големия свят' - извън пашкула.

Принцеси, воини... аз, въображение, искам, мога... прескачам в измерения... щото ми скучно и изработвам красиви цели... даря... Всичко това е от бурканчето... Дерзай си там - така и така "в двореца си сама"... може да се обърне внимание на точността на режисьора в избора на физиономията - преди да се плейва. Кадъра е съвсем показателен - за дриймекзистънс хюман - отнесени и замечтани очи - сънуващи приказката си... "приказка без край"... Това са очи, лишени от виждане, защото "само имитират че "виждат" - светът е само "зад тях", а не отпред

преди 1 минута, Anjel Dimitrov написа:

Добре ,смисъла на живота до тук ти е ,,да си отгледаш децата в охолство,да правиш любов отвреме на време,и да се ровичкаш в Калдата"

Много добро предложение: Рамус да си даде своя смисъл,защото само обсъжда чуждите смисли.

Мимски сирената и нам сикосибеши още хиляда акаунта - и тебе ли те залови на куката

:lol6:

разочароваш ме

преди 8 минути, Anjel Dimitrov написа:

Хареса ми това ,че предлага на Рамус да разкаже нещо за себе си,щото той само разказва за мнението си спрямо другите

и ти ли й вярваш - на лъжите

да ти извадя приказките й тука дето писала на всеки мъж - свят ще ти се завие

у чужбина била колкото аз съм на Марс хахаха

преди 4 минути, Anjel Dimitrov написа:

Сигурно търси нещо,аз ако се преселя в София ще пиша първо на теб -няма лошо,,който търси намира"

всеки търси нещо, до края си все търси

:)

преди 8 часа, haidukpikaso написа:

всеки търси нещо, до края си все търси

понеже всеки "търси" по някое време се сеща че не е лошо да "има причина" и че причините могат да се обединят с нещо си, дето го наричат "смисъл".

Нито има смисъл, нито живота "има" - каквото и да е.

Живот - е обикновено сборно нарицателно... и по онова, което всеки събира в "шапката" на тая думичка, достатъчно добре го охарактеризира.

Живот - е онова, което даден субект си съставя в представите си и събира от представите на другите около него. После, съвсем първосигнално, както е правил още от пещерите, в опита си да си обясни необозримото и необятното, прикача на "живот" разни негови си проекции... Типично негови и типично човешки.

Смисъл - е онова, което е нужно на много хора, в опита да запълнят нещо липсващо им в себе си, отвътре. Понеже най-малко разбират и се сещат че става въпрос главно за тяхното ОТВЪТРЕ, проектират върху "живота" или лесния вариант за бог, или друга готова образно-обяснителна манджа, вкл и "философска" - от тия дето обикалят човешкия свят откакто го има...

преди 8 часа, Anjel Dimitrov написа:

предлага на Рамус

и двамата сте чудесни фантазьори... изгубени някъде сред фантазиите си. Ти дори не можеш да четеш... не че и да гледаш, виждаш нещо отвъд някакви графични драскулки на монитора.

Всеки си намерил хитрия начин да си направи лично огледало и да се оглежда в него... Инана , е толкова Сирена, колкото ти си "магьосник", нищо че си смени аватарите и името, представянето. Отзад си оставаш пак същия безпомощен Ганьо, опитващ се да изкяри за себе си квото докопа.

От друга страна - сред себеподобни, това много не личи... Но пък и потъваш неразличимо в общата каша... и вече не те кефи. Некоя хитра измишльотинка - като "тая с бог" део си я съчинил, дори и тя е толкова посредствена и изтъркана плоча. Това не пречи точно такава приказка да трябва на други фантазьори. 

Сред света на фантазьорите има най-общо два условни типа - единия, с изявено лични фантазии. А другия - взимащи наготово фантазиите и стъкмистиките на други, дето да им вършат работа по нуждите и потребностите (дето пораждат нещото, наречено "търсене" ) . И двата типа образуват симбиози, доколкото е възможно. Докато има сърбежи, се ползва всичко и всеки... който каквото докопа, успее да ползва... Заради прости и съвсем първосигнални ПОЛЗИ - е целия театър. Това не пречи на "театъра" да се прикачат всякакви фантазни възвишености, псевдологични украси и имитации на интелигентност.

преди 21 часа, haidukpikaso написа:

Дай да видим кво ше извадиш и после да ми разкажеш как е на Марс.

преди 21 часа, haidukpikaso написа:

IMG_20190208_190756.jpg

току-що, Inana.. написа:

IMG_20190208_190756.jpg

Направо се качвай на марс

то и британката ми може да качи снимки от Мачу Пикчу

излагаш се ама не се усещаш ич

гепиме така действа май

току-що, haidukpikaso написа:

Дай да видим де! Нещо не ти вервам.

преди 1 минута, _слънце_ написа:

И да почва Марсиански хроники...   :D

Прати й и другите снимки от тази нощ , че не ми дава повече от 3mb . ей да гледа там , от какъв тел са снимани , има си дата , час и да се качва на марс !  

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

излагаш се ама не се усещаш ич

Няма какво да се излагам !  Някаква там в някакъв си форум ще ми се изцепва и ще ми казва аз къде се намирам ?!?

Я бегай на марс , както обеща !   

преди 7 минути, Inana.. написа:

Някаква там в някакъв си форум ще ми се изцепва и ще ми казва аз къде се намирам ?!

А ти къде си всъщност ?

Мерси за отговора, пусни си Сан Ремо тогава по Рай Уно в момента върви. Вероятно им разбираш на италианците, щом като аз отгатвам смисъла на това което си говорят.

преди 14 часа, _ramus_ написа:

Нито има смисъл, нито живота "има" - каквото и да е.

Значи да разбирам ли , че за теб Съществуването Тук и Живота като цяло е Безсмислено ? 

Раждаш се без да искаш , живееш както можеш и умираш щеш не щеш ? :D

Това ли успя да измислиш , рицарю на тъжният образ ?

Живот - е онова, което даден субект си съставя в представите си и събира от представите на другите около него. После, съвсем първосигнално, както е правил още от пещерите, в опита си да си обясни необозримото и необятното, прикача на "живот" разни негови си проекции... Типично негови и типично човешки.

Като са " негови" не ти ли Изплува в Съзнанието , че човек има и способността да минава Извън границите и рамките на "общоприетото" и сугестията на манипулативната Система , от която специално ти нямаш и бегъл поглед ? 

Смисъл - е онова, което е нужно на много хора, в опита да запълнят нещо липсващо им в себе си, отвътре. Понеже най-малко разбират и се сещат че става въпрос главно за тяхното ОТВЪТРЕ, проектират върху "живота" или лесния вариант за бог, или друга готова образно-обяснителна манджа, вкл и "философска" - от тия дето обикалят човешкия свят откакто го има...

Тук има "конфликт на интереси " !  Противоречиш си в шаблончета ! 

Когато Човек иска да си Подреди Персоналният ПЪЗЕЛ  за света около него то Взаимодейства Именно със Себе си ! 

Това се случва посредством Егрегор , Преживяване , Среща със Точно подбрана Конфигурация , която да му Отключи собствената Библиотечна ПАМЕТ !

Това какво си е "спомнил ' , какво е Изплувало в Съзнанието му , какво е Извозила Мисълта му - ти нямаш право да "обжалваш" , да неглижираш и да жонглираш в ирония.

Твоя пъзел подреден ли е ? НЕ Е ! Поне аз не видях нищо твое , от твоята "Библиотека " . 

Ако Интелект за теб е да четеш книжки и да съставяш шаблончета , с които да циркулираш и жестикулираш по разни форумчета  направо си изразходвал напразно "програма си " .

Всеки си намерил хитрия начин да си направи лично огледало и да се оглежда в него...

Кое е твоето огледало ? 'Думичките" , които толкова извират от всеки втори твои пост ? 

Думи , думички , Думища -  всеки ги 'намерил някъде и ги подредил някак си , да живеят цветно и да ухаят ? 

Това , че ти си събирал "думички " оттук - оттам и в тях се оглеждаш , говори за Точно твоето огледалце.

Акцента е със Ударен Резон ! Казвала съм ти го и преди !

По Мисълта , Акцентът на 'съдържанието"  Оформят Нивото и Зрелостта ! 

Теб те интересуват само "думичките"  - как са подредени , как са нагласени , за да носят очарователният Ефект и Харизма ! 

И щом някой борави добре с тях - няма начин да са негови ! Откраднал ги е отнякъде ! :D

А че думичките са Форма на Комуникация и без тях няма начин да комуникираме , се иска интелект да се Прозре.

А това , че всеки чрез Думичките , словореда , Аромата Създава Образ и Печат за личността си - това го няма в гугъла и рамус няма 

откъде да го прочете . 

Чудя се как за толкова години не успя да "сглобиш " нещо Твое !  Нещо лично от теб !

Нещо , с което да ми се изправиш като мислещ и прозорлив.

Тези твоите иронийки и арогантност си слагам в задният джоб да отлежават.

Подай ми нещо стойностно и като размисъл и като форма и като Познание , ако си способен , разбира се ..

Разчупи се , бъди гъвкав и отвържи чувала със личните си преживявания и опит. 

Искаш да бъдеш "атрактивен' , четен  - ми направи го обаятелно , интригуващо , завладяващо , нарисувай Фундамента .

Да ми рисуваш постни , криви , несъстоятелни , нереални образи и да вярваш в тях е най-малкото нелепо ! 

Като тази " камбанка " се писала , ама дрънчи на кухо и много я е страх да не вземе някой да се прилъже към образа на Сирена - Мимски !

А , че Сирена - Мимски не допуска до себе си , преди да преминеш през 9 кръга на Доверие , жената от 15-ят ет. и идея си няма ! 

А , че Сирена - Мимски многократно е заявявала , че не търси нищо , също е заминало в 3-та глуха на темите , които същата ми Пропиля за една нощ ! 

Та така , Рам ,   казахме си нещата , които бяха нужни да се изрекат , заради публиката , която се опитвате да манипулирате.

Вече можем да продължим по същество и по тематиката на поставената тема.

P.S  Иначе благодаря за поздрава , музикалният ..

Много мило , от твоя страна , па макар и с вплетена ирония да е избрано.

преди 4 часа, Inana.. написа:

Та така , Рам ,   казахме си нещата ,

тц... Не става. Нищо не "СИ" казваме.

Няма никакъв комуникационен мост и няма как да има и адекватен информационен пренос. В двореца си сама и само в него ти е вселената. И да ми говориш какво е там... не ме интересува какво е през твоите очила, твоят свят, твоята истина. Не ме интересува освен като обект на изследване. Но и за тази роля вече не е - от многото повторения става ясно че си е постна манджата. Приказни образи, стъкмистики, няма задълбоченост, няма сериозност, няма лична работа. Блянове, мечти, трепети или залитания... за мен това е скука и не ме интересува с нищо. Това е под път и над път...

Не съм срещал досега дори следа от сериозен и задълбочен женски индивид, който да е достигнал до нивото да е независим от настроения, емоционални и чувствени вълни и хормоналните и възрастови цикли... Говоря - да надрасне тяхното естествено влияние и да спрат да го определят. Тия приказни чувствености, маскирани в псевдоинтелигентни сценарии - там в бурканчето може това да е вселената ти. Но това няма нищо общо с мен.

Никаква ирония не беше това с песента - това е "цялата истина". Номера "какво като - ти си същия като мен" е твърде детски похват и въобще не разбираш че за мен публиката няма нищо общо и въобще не ме интересува.

Ти не разбираш и съвсем прости и обикновени неща за хората. Но няма и как - в бурканчето всички участват само с образи, които ти си нагласила, а нямат нищо общо с оригиналите... Заради това - не се мъчи и си губи времето. Твоите фантазии не ме интересуват. Нямаш път към познанието, а някакви си блянове за "отворени порти" и "гласове от ДНК" - щото така отърва. И "колегата ти " от Дупница, дето е магьосник, колкото аз съм планетоид - и той си има скалъпена удобна история... И не само вие - сред форума това е масов похват и заради това е масов театъра...

Точно - театър на сенки... Сянката  - няма значение дали е виртуална или не... Никакво значение... И така събрани са чудесно сгъстено място за изследване. Особено - с повторяемостта на значението на театъра за Играещия го... като средство да си достави изживяване. Именно така сянката придобива усещането че е "жива" и че именно " тя е жива, защото изживява" нещо си. Така е със сенките - сред бурканчетата си могат да са всичко. Но само дотам... На сянката това й е достатъчно и после тръгва на поход за "доказването" че е жива и не е сянка. ...

Нищо не си казваме - пиша си нещо си, ти си четеш своето, през очилата си, задължително сред света на вселената си в бурканче. После се правиш че коментираш... но написаното от рамус няма нищо общо с коментарите. Ей така - гледат невиждащите очи на тази от клипа, само изглежда че "гледат нещо"... В твоя свят образ някакъв си, няма нищо общо с оригинала а само с твоето отражение за същото.

Това са дрийм-хората - още са сред защитната си утроба докато "зреят" и я израснат. Ти няма как да го разбереш... но пък на мен това не ми пречи с нищо.

на 30.01.2019 г. в 19:12, _ramus_ написа:

1. ....

А защо е важно... - не знам, това ми е интереса. За някой важно, за други не. За мен - въпрос на естественост. Въпроса за реагиранията не ми е особено интересен - той е твърде елементарен с повторенията си.

2. Странно е когато вие правите обобщения, го правите във въпросителна форма ... и е малко двузначно - задавате въпрос след като ме цитирате... или са си ваши лични въпросителни? Ако приема първата възможност - всичко, в поведението на повечето индивиди, се формира чрез мотиви, основани на потребности. Това е сложен въпрос и няма как да го описвам "отначало". Ако имате ваши основни положения и изводи от опитност - споделете ги за да преценя дали са налице общи моменти на които да реализирам описанията си. Ако нямате - няма как.

Клишетата са част от естествения навичен фон за използване на готови информационно образни и понятийни "елементи". Това подава лесна възможност да се употребяват когато са потребни. Повечето хора ги ползват без дори да се замислят. . Не се размисля върху тях, не се разглеждат критично и аналитично... Именно - ползването им е приоритет и именно заради потребност от това.

3. Понятието ЖИВОТ е чудесен лакмус за съжденията за всеки който се пробва с него. То е висш абстракт и заради това е специфично понятие, без ясни и точни граници в приетите наготово социални дефиниции и ....

........ А за мен това е въпрос от познавателна стойност, а не на реакции или изживявания.

4. Нуждата от "СМИСЪЛ" (на живота), всъщност е опит на Съждаващия да търси ЛИЧНИЯ СИ СМИСЪЛ. Понятието ЖИВОТ няма и не може да има "СМИСЪЛ" само по себе си, защото и двете понятия са абстракти и обобщават явления и отражение само в главата на Съждаващия.

....

Така че СМИСЪТ е просто думичка, събирателна на широк аспект от съдържания. Както и всяко друго понятие от типа "висш абстракт" (като бог, безкрайност, вечност, смисъл, любов...) това е понятие, които не се побира в тесни дефиниции или договорени колективни значения.

.....

Много объркващо обяснявате. В стремежа си да се оправдаете без и Вие да знаете за какво точно или пък за това, че въобще сте решил да обсъждате темата показвате колко освен, че Ви харесва думата "потребност", но и Вие самият я имате. Защото е неизбежно. Да нямате потребности. Нали така? Аз това разбрах от прочетеното.

След това не сте сигурен какво точно е Смисъл. Понятие ли, абстракт ли, или "просто думичка". А трите са доста различни неща и съответно употребени в контекст и в определн алгоритъм на един сравнително балансиран и рационален светоглед, могат да дадат и покажат различни "резултати".

Има нещо, с което не съм съгласна по-горе. Че уравнявате Живот и го ограничавате с аспектите на "понятие". Да, като Понятие- Животът- няма как да има Смисъл- защото смисълът на понятията е да поясняват или обясняват теории, тези, хипотези etc. така че даден факт или явление да ти стане понятно. Само по този начин опитвайки се Вие сам да ограничите Живот в понятието го обез-смисляте. А не трябва. Животът е свойство, характеристика, качество, категория ( ако щете), отличителен белег, но не и понятие.

Веднъж е така ограничен от употребяващите го като "понятие", а втори път е ограничен с това, че има край.

Накрая, съм далеч от мисълта да Ви убеждавам, че има смисъл да се обсъжда Смисълът, но абстракт и "илюзия" са различни неща. А ми се струва, че употребявате "абстракт" със смисъл на "илюзия". И то негативен смисъл на заблуда-неистина. Хубаво може да има ирационална природа, но не и да е излишно и ненужно за определяне или установяване на някакъв смисъл.

Като цяло, ако се концентрирате върху темата и контекста, а не върху личността и спецификите на пишещите, колкото и да ви интригуват като психоархетипове, може да откриете и за Вас самия различни гледни точки и перспективи. Нещо като толерантно да изслушаш и ескимоса какво мисли като му обясняваш нещо за хладилниците и фризерите.

преди 2 часа, Maleficient написа:

Животът е свойство, характеристика, качество, категория ( ако щете), отличителен белег, но не и понятие.

всички болднати са ПОНЯТИЯ! Всички думички - също. Всички обяснения - са чрез понятия. Нищо от думичките - не съществува. Думите за "нещо"- не са Нещото.

Думичките са израз. Служат на Изразяващия се ( с тях). Изразяващият се с думичките изразява своето възприятие, интерпретация, отражение, отношение... И още доста неща, които би било добре ако ги бяхте осмислили. Разбира се това е твърде идеално пожелание... 

преди 2 часа, Maleficient написа:

Много объркващо обяснявате.

за кого?

Значи - хем объркващо обяснявам... Обаче веднага след това първо изречение следва вашата лична вече готова интерпретация - че някой си се бил оправдавал... :) Може би ви изглежда че "рамус" е на съдебен процес... А вие - в ролята на прокурор, съдия, адвокат...  или сте от публиката в публичния процес...?

Хем не сте разбрали "обясненията", но пък и без тях вие си имате готова схема интерпретация. След като си я имате, защо въобще да четете и да се налага да вниквате нещо си... (което и без тва било "доста объркано" ) ...

Разбира се - отражението ви няма нищо общо с изписаното, но пък и не сте длъжна. Само дето изглежда че го коментирате. На вас ви изглежда така... На мен не ми изглежда - това, което коментирате няма нищо общо с думичките които съм написал. Причината за това се нарича "когнитивно несъответствие" и е в основата на неадекватността в комуникацията.

Темата, нито форумът - не са заместител на училище и пропуснати лични занимания по осмисляне и осъзнаване. Още по-малко - за хора които са с претенции че знаят, че мислят, че съждават... но само на думи и на декларации.

От друга страна - всеки е свободен да претендира че е нещо си. Проблемите по несъответствията между личните образи за нещо си... и образите - вече показват разминавания. Понякога - направо липса на сходства. И за тия неща си има дисциплини които ги изучават, защото степента на разминаване и особеностите на тия разминавания - при анализ извеждат доста автентично когнитивно инфо за субекта (си).

преди 27 минути, _ramus_ написа:

всички болднати са ПОНЯТИЯ! Всички думички - също. Всички обяснения - са чрез понятия. Нищо от думичките - не съществува. Думите за "нещо"- не са Нещото.

Думичките са израз. Служат на Изразяващия се ( с тях). Изразяващият се с думичките изразява своето възприятие, интерпретация, отражение, отношение... И още доста неща, които би било добре ако ги бяхте осмислили. Разбира се това е твърде идеално пожелание... 

за кого?

Значи - хем объркващо обяснявам... Обаче веднага след това първо изречение следва вашата лична вече готова интерпретация - че някой си се бил оправдавал... :) Може би ви изглежда че "рамус" е на съдебен процес... А вие - в ролята на прокурор, съдия, адвокат...  или сте от публиката в публичния процес...?

Хем не сте разбрали "обясненията", но пък и без тях вие си имате готова схема интерпретация. След като си я имате, защо въобще да четете и да се налага да вниквате нещо си... (което и без тва било "доста объркано" ) ...

Разбира се - отражението ви няма нищо общо с изписаното, но пък и не сте длъжна. Само дето изглежда че го коментирате. На вас ви изглежда така... На мен не ми изглежда - това, което коментирате няма нищо общо с думичките които съм написал. Причината за това се нарича "когнитивно несъответствие" и е в основата на неадекватността в комуникацията.

Темата, нито форумът - не са заместител на училище и пропуснати лични занимания по осмисляне и осъзнаване. Още по-малко - за хора които са с претенции че знаят, че мислят, че съждават... но само на думи и на декларации.

От друга страна - всеки е свободен да претендира че е нещо си. Проблемите по несъответствията между личните образи за нещо си... и образите - вече показват разминавания. Понякога - направо липса на сходства. И за тия неща си има дисциплини които ги изучават, защото степента на разминаване и особеностите на тия разминавания - при анализ извеждат доста автентично когнитивно инфо за субекта (си).

Рамуско, добре че те има и още пишеш!      :emoji_smiley-04:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.