Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 8 часа, Maleficient написа:

За мен чувствените удоволствия не са извор на особено и интересно познание.

Изпитвайки ги, често следва изтощение след това.

Съзнателното търсене и откриване на пътища за постигане и разбиране на полезни отговори, може да  добър начин за изпълване и осмисляне на един човешки живот

Любовта и секса са "прозорец" към "Познанието" . Вратите във съзнанието се отключват най-бързо след интензивни, чувствени "приключения".

И тук съвсем не става дума за еротични преживявания с френетичен финал , а богата духовна взаимност, която да се споделя от двамата партньори. Отдаване и приемането изчиства негативният отпадък, променя химичната структура и освобождава условията за оптимална настройка към приемане на информационното поле, което ни заобикаля и в което се развиваме. В този ред на мисли "чистият ум' вижда най-дълбоко.  Не говоря за плътски връзки за начесване на половият глад и нагон. Но съм сигурна, че ме "улавяте" в мислите ми. 

Вие сте очарователна и интелигентна жена със свежо присъствие във този форум и аз ви харесвам. Харесвам обаятелни розови присъствия. За този форум от темите, в които съм била единствено за вас мога да посоча това излъчване, с което грациозно се "носите". Такива жени са като изчезващ вид и аз не се двоумя да изразя приятното впечатление. И не, не е комплимент. Не правя такива. Радвам се и че сте силна жена и не затъвате всред дребнави, жлъчни коментари, които ни свързват като една личност.  Вие знаете истината и аз я знам - Достатъчно е.  Не ми е нужна смелост да докажа кой стои зад този профил, просто не го намирам за необходимо. Бъдете все така позитивна и ви желая много любов и приятни емоции, които да ви усмихват. Вие го заслужавате !

преди 1 час, _ramus_ написа:

разбира се - за никого и според никой - няма как да са извор на познание, освен като обект на познание. Но и за да са обект, е нужно друго - което да ги опознава, защото е налице зависимост - чувствените удоволствия няма как да се опознават с чувства, нито чрез удоволствия. С изживяванията не се опознава каквото и да е... Изживяването подава само спефични неврохимикали на мозъка...

Чувствата и удоволствията нямат нищо общо с опознаването, нито с изучаването. И няма как те да 'провокират размисли'... Нещо повече - докато се изживява каквото и да е - се потъва в изживяването и колкото по-силно е изживяването е по-силно потъването в него и по-невъзможно да сработват висшите когнитивни дялове ( чрез които се реализира познание )...

В този смисъп... става въпрос за това:

съдържа ноусенс в смисъла между тия две изречения. Просто авторката се опитва да осъвместява несъвместими величини - защото няма как чувствените удоволствия и привличането на партньор в тях (или без тях) - да са "начало на осмисляне на живота"... особено пък - на "концепциите в него". Това, разбира се, не пречи с нищо авторката да има представа за 'смисъла на живота' (си) във вид на "мечти". 

Умът се характеризира в 3 основни области на функциониране Съзнателна, Подсъзнателна и Несъзнателна. 

Съзнателният разум е композиран от "Аза" , който е поема отговорността - осъзнато и мислещо. Той пилотира вашият самолет в триизмерното пространство. Той е мястото на вашите действия. Подсъзнателният "двигател е вашата "библиотека". Там са складирани вашите спомени. Там са опитът, който сте получили при предишни преживявания. И последният радар е вашият Несъзнателен разум. Там вие улавяте директно информационното поле наситено със електро импулси. Това е най-дълбокото и обширно "поле" със най-много информация. То събира всичко, но не разкодира всичко! Импулси , сигнали , знаци и символи биват разкодирани според наличната ви способност и параметрите, с който разполагате персонално. Навярно сте запознати, че мозъка излъчва вълни ? И това се измерва със ЕЕГ? Показанията откриват броя цикли на мозъчните вълни в сек. и отбелязват специфичните вълнови честоти или повторения, а това са стереотипите на мисълта. Честотата е скороста, при която се извършва ел. активност и определя различните нива на активност на мозъчните вълни - алфа , бета тета и делта.Всичко около вас е също вълни ! Мозъка приема и декодира само онези, които е способен да приеме. Така е изграден. За да неутрализира вредните слоеве, поети несъзнателно е нужно някой да му създаде условия , които да го предразположат към хармония. Тези условия се намират във любовта и секса и правилният партньор. Енергията се пречиства от любовта ! Любовта е сила най - силната вълна, която помита всичкият отпадък и въдворява вътрешен баланс, способен да фокусира дълбочината, пълна със информация на познание , дремеща във Несъзнателният двигател. Така, че аз искам любов и секс, а вие не знам какво искате. Ама само с четене и философстване без познаване на "материята " ще имате само стереотипи на "авторитети" и общи "канали" .

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

Този форум сте го наситили с "послания" към заблудените и незнаещите, и това са поредните.

Област на функциониране на "умът" - няма как да има. Та вие всичките тия думички сте си ги съставили именно от готови парченца шаблони - като например - за вълните алфа, бета, тета... Отгоре на всичко дори не правите разлика между мозъка и ума...

Вие специално пак си говорите с гласа на "вашето ДНК". Чудесно е когато сте посланичка на великата истина, на бог, на любовта... мъдростта, енергиите, вълните... които накрая незнайно защо стигат до нещо съвсем тривиално:

преди 2 часа, Inana.. написа:

Така, че аз искам любов и секс

Вие всъщност мечтаете за тия... всичко останало е просто театър. За вас е очевидно кое е "смисълът на живота", защото вие сама си го пишете.

В края на краищата - "смисълът" ... на каквото и да е - е огледалото на онзи, който го търси. Така, че с изразът на това 'какво е за вас смисъла", всъщност пишете коя сте. А по това - за какво са ви копнежите - вие разказвате какви са ви най-острите дефицити. За съжаление - никое ДНК не ги компенсира, каквито и "гласове и думички" да се леят...

Иронията е, че сте с претенции че сте много светната по отношение на "ума и мозъка", а за вашият мозък точно не сте наясно. Не че е важно... но това, което разказвате чрез думите си не е точно онова, което виждате в театъра си пред огледалото. Не че възвишеностите нямат роля и значение... но когато се поднасят с такава претенциозност, повторителност и упоритост... говорят за маниакалност. И колкото и картинки и никове да си сменяте, това не променя с нищо основното - защото то е едно и също.

преди 7 часа, Anjel Dimitrov написа:

Много правилно.

Затова моя смисъл се изразява в ,,достигане до Бога",защото от Господ Бог зависят тези неща дали ще ги имаш или не, и особено що се отнася за цяла вечност.Примерно при мен до тук нещата вървят добре даже прекрасно,във вечността ще съм със всички бивши от най-добрите ни периоди тъйкато ще имам мнго проекции и те ще имат много проекции.Е това е моя смисъл ,,да достигнеш Господ Бог" и един ден всички мечти да ми се изпълнят,а в другата тема се спомена че имам голяма фантазия такаче смятайте колко големи и разнообразни са мечтите ми,и естествено само Господ може да ми ги изпълни и затова се старая да съм колкото се може по-близо до него.

За какво мечтаеш ? И какво представлява Бог, според твоята проекция ?

преди 21 часа, _ramus_ написа:

Този форум сте го наситили с "послания" към заблудените и незнаещите, и това са поредните.

Област на функциониране на "умът" - няма как да има. Та вие всичките тия думички сте си ги съставили именно от готови парченца шаблони - като например - за вълните алфа, бета, тета... Отгоре на всичко дори не правите разлика между мозъка и ума...

Вие специално пак си говорите с гласа на "вашето ДНК". Чудесно е когато сте посланичка на великата истина, на бог, на любовта... мъдростта, енергиите, вълните... които накрая незнайно защо стигат до нещо съвсем тривиално:

Вие всъщност мечтаете за тия... всичко останало е просто театър. За вас е очевидно кое е "смисълът на живота", защото вие сама си го пишете.

В края на краищата - "смисълът" ... на каквото и да е - е огледалото на онзи, който го търси. Така, че с изразът на това 'какво е за вас смисъла", всъщност пишете коя сте. А по това - за какво са ви копнежите - вие разказвате какви са ви най-острите дефицити. За съжаление - никое ДНК не ги компенсира, каквито и "гласове и думички" да се леят...

Иронията е, че сте с претенции че сте много светната по отношение на "ума и мозъка", а за вашият мозък точно не сте наясно. Не че е важно... но това, което разказвате чрез думите си не е точно онова, което виждате в театъра си пред огледалото. Не че възвишеностите нямат роля и значение... но когато се поднасят с такава претенциозност, повторителност и упоритост... говорят за маниакалност. И колкото и картинки и никове да си сменяте, това не променя с нищо основното - защото то е едно и също.

Защо когато вие пишете аз го приемам като мнение , а когато аз пиша мнение се приема като посланичество ?

Друго , което искам да отбележа : Защо на дефицитите се акцентира като нещо срамно , като те са нещо съвсем стандартно в емоционален аспект. Сексът е изцеляващ и създава зона на комфорт и регенерира енергията. Това е съзидание ! Стимулира на клетъчно ниво и като ракета носител за духа ! Обогатява и разгръща позитивните мисъл - форми , които създават ефект на благодат.

преди 15 часа, Inana.. написа:

Защо когато вие пишете аз го приемам като мнение , а когато аз пиша мнение се приема като посланичество ?

това е по-скоро реторичен въпрос към питащия. 

1 - когато вие пишете нещо, това, как аз го приемам (интерпретирам) е израз на моя осъзната отговорост. И зависи само от мен. едно и също написано през различни четящи, ще го интерпретират различно. 

От друга страна  съществуват способи за анализ на слово според различни методики и аналитични техники и принципи. Това е наука, а способите са така реализирани че да притиснат до максимум възможността за "лични отмествания" в изводните части.

2. Когато вие пишете ... това, което наричате "мнение" то няма как да е "ваше мнение", просто защото то излиза далеч отвъд вашите лични переспективи. Обърнете внимание на изказните средства, когнитивните особености, обръщенията следват схемата - че вие сте на мястото на катедрата, а публиката пред вас е затаила дъх и внимателно слуша. Това е послание - от един, на много - вие, от една страна - често безлично и сякаш несъществуващо, но обръщението е в множествено число, дори и когато вие сте с идеята че го пишете точно на определен човек. Специално в изразните си средства е наблегнато на това и ето защо то не може да бъде никакво мнение. Мнението е израз на лична гледна точка, дори и когато то е осмислено и по него е работено, за да е обогатено, в този процес винаги се достига до условностите и относителността... при вас такова нещо просто отсъства и акцента е съвсем друг.

Отгоре на всичкото - ползвате твърде произволно съдържания на общи думички, които не сте дори осмислили какво означават. Изглежда ви че като съчетавате готово възприети думички, смисли, голото им комбиниране може само да наподоби смислен изказ, но това е само имитация и не е израз на лично извеждане и път в него. Просто парченца докопани отвсякъде, съшити някак си, за да оправдаят и обяснят основната теза. Именно в нея е разковничето - основното идва преди логическите му извеждания. Те идват само и само да го валидират и да го представят като "обективно важно" а не да е някаква форма на моментни и инстинктивни хормонални тръпки, допълнени и с психичен фантазен сърбеж. защото при вас е именно така - не гола сексуална тръпка, а задължително се придружава от фантазния момент, изпълнен с приказни идеални образи и отпечатъци... И всичко това - с клишета от идеални възвишености омесени с вдъхновителни призиви..

Отделно от това е внимателният когнитивен и семиотичен анализ на написаното - вече това е анализ на смисъла, значенията и пълнежа на понятията... Ако държите да се уверите ще ви задам няколко контролни въпроса, касаещи някои елементи от собствените ви думи. Прави се за проверка доколко и как даден изразяващ се субект е извървял път в това да обърне внимание на собствените си изразни средства, доколко контрола над това е осъзнат и осмислен и доколко всичко това се развива на инстинктивни подражателни основи.

Отделно от това - особеностите в самия изказ - изреченията, думите, подредбата, последователността... Всичките тия са аспект от общата картина в написаното. А всички аспекти, заедно - я съставят, макар и условно и само с приближение. За целите на това кратко изложение и за особеностите на форумното писане - приближението е напълно достатъчно.

преди 15 часа, Inana.. написа:

Защо на дефицитите се акцентира като нещо срамно , като те са нещо съвсем стандартно в емоционален аспект.

Никъде не пиша че дефицитите са нещо срамно, още по-малко - да акцентирам в това. Дайте ми цитат с мои думи по това обобщение.

От друга страна - винаги при всички положения, емоционалния аспект се основава на дефицити.. Той задължително ги съдържа. Емоционалната сфера в психиката е първична и се основава на дуалност. Това е първото с което започваме живота си всички живи същества. Дуалния принцип е избран от природата като най-простия, но ефикасен начин за да може да е налице възможност за бързо интерпретиране  в различаването на хищник (опасност) и Безвредно и безопасно. Това е оцеляваща стретегия, като допълнително нейното значение се простира и до привързаността куъм поколението и така - грижата за неговото оцеляване. Това е доста по-сложен въпрос и изисква поне ниво в предварително натрупване и осмисляне на основни положения... и няма да се впускам в него. А и думите ми нямат за цел да са училище за някого...

на 26.01.2019 г. в 13:33, Anjel Dimitrov написа:

Висш вселенски разум,който управлява всичко

Добре, хареса ми ! Друго е излишно ..

преди 23 часа, _ramus_ написа:

това е по-скоро реторичен въпрос към питащия. 

1 - когато вие пишете нещо, това, как аз го приемам (интерпретирам) е израз на моя осъзната отговорост. И зависи само от мен. едно и също написано през различни четящи, ще го интерпретират различно. 

От друга страна  съществуват способи за анализ на слово според различни методики и аналитични техники и принципи. Това е наука, а способите са така реализирани че да притиснат до максимум възможността за "лични отмествания" в изводните части.

2. Когато вие пишете ... това, което наричате "мнение" то няма как да е "ваше мнение", просто защото то излиза далеч отвъд вашите лични переспективи. Обърнете внимание на изказните средства, когнитивните особености, обръщенията следват схемата - че вие сте на мястото на катедрата, а публиката пред вас е затаила дъх и внимателно слуша. Това е послание - от един, на много - вие, от една страна - често безлично и сякаш несъществуващо, но обръщението е в множествено число, дори и когато вие сте с идеята че го пишете точно на определен човек. Специално в изразните си средства е наблегнато на това и ето защо то не може да бъде никакво мнение. Мнението е израз на лична гледна точка, дори и когато то е осмислено и по него е работено, за да е обогатено, в този процес винаги се достига до условностите и относителността... при вас такова нещо просто отсъства и акцента е съвсем друг.

Отгоре на всичкото - ползвате твърде произволно съдържания на общи думички, които не сте дори осмислили какво означават. Изглежда ви че като съчетавате готово възприети думички, смисли, голото им комбиниране може само да наподоби смислен изказ, но това е само имитация и не е израз на лично извеждане и път в него. Просто парченца докопани отвсякъде, съшити някак си, за да оправдаят и обяснят основната теза. Именно в нея е разковничето - основното идва преди логическите му извеждания. Те идват само и само да го валидират и да го представят като "обективно важно" а не да е някаква форма на моментни и инстинктивни хормонални тръпки, допълнени и с психичен фантазен сърбеж. защото при вас е именно така - не гола сексуална тръпка, а задължително се придружава от фантазния момент, изпълнен с приказни идеални образи и отпечатъци... И всичко това - с клишета от идеални възвишености омесени с вдъхновителни призиви..

Отделно от това е внимателният когнитивен и семиотичен анализ на написаното - вече това е анализ на смисъла, значенията и пълнежа на понятията... Ако държите да се уверите ще ви задам няколко контролни въпроса, касаещи някои елементи от собствените ви думи. Прави се за проверка доколко и как даден изразяващ се субект е извървял път в това да обърне внимание на собствените си изразни средства, доколко контрола над това е осъзнат и осмислен и доколко всичко това се развива на инстинктивни подражателни основи.

Отделно от това - особеностите в самия изказ - изреченията, думите, подредбата, последователността... Всичките тия са аспект от общата картина в написаното. А всички аспекти, заедно - я съставят, макар и условно и само с приближение. За целите на това кратко изложение и за особеностите на форумното писане - приближението е напълно достатъчно.

Никъде не пиша че дефицитите са нещо срамно, още по-малко - да акцентирам в това. Дайте ми цитат с мои думи по това обобщение.

От друга страна - винаги при всички положения, емоционалния аспект се основава на дефицити.. Той задължително ги съдържа. Емоционалната сфера в психиката е първична и се основава на дуалност. Това е първото с което започваме живота си всички живи същества. Дуалния принцип е избран от природата като най-простия, но ефикасен начин за да може да е налице възможност за бързо интерпретиране  в различаването на хищник (опасност) и Безвредно и безопасно. Това е оцеляваща стретегия, като допълнително нейното значение се простира и до привързаността куъм поколението и така - грижата за неговото оцеляване. Това е доста по-сложен въпрос и изисква поне ниво в предварително натрупване и осмисляне на основни положения... и няма да се впускам в него. А и думите ми нямат за цел да са училище за някого...

Разбира се , че всеки ще го Интерпретира според Нивото , в което стои ! Това си го запомнил и е получило приемственост в теб.  Което също ме усмихва благородно. От друга страна може да съществуват способи за анализ на "Слово" и аналитични техники и "принципи" , НО ! Тези същите се ИЗУЧАВАТ !  Замисли се едно и също ли е да Притежаваш Способността и да я "изучаваш" ? Този , който я има в себе си като Даденост и способност или онзи , който я развива , учи , експериментира ? Отговора е прост ! Онзи , който я Притежава , който не му се налага да мисли и анализира , да използва тестове и Интерпретира.  ТОЙ  Умее да "Вижда " директно в Текста и да извежда СЕНТЕНЦИЯТА ! Това е нещо ново , за което не съм споделяла и ще е хубаво да го приемеш.  Сега да акцентирам върху основната грешка , която допускаш за да те сложа при онези , които "все още се учат" . Прави ли ти впечатление за какво се "закачаш" , когато прочиташ даден текст ?   Мисълта ти "грабва" Личността , а не Текста ! Това е категоричен признак, че си първичен и се закрепваш не на Фундамента , а на "майсторите" ! Това автоматично те принизява откъм обективност и сериозност и откъм Способност. Защото за "ОПИТЪТ" означава едно - обект , с его в мъгла иска да изгрее там някъде си , за да си начеше "сърбежите". То и аз имам , ама моите са от друго естество и със много по - многоизмерна значимост. Това със катедралата и "Трона" са мои словосъчетания , които използваш , за да ме пробваш дали си спомням какво съм писала ! Помня всяко едно словосъчетание , всяка подредба , която съм оставила в глобала , помня всеки мой израз , всяка картинка , която съм Създала ! Защо ли ? Защото са Мои ! Познавам си Ароматът и стилът ми е очарователен и траен , за да възбужда желание за допир и имитация. Можеш разбира се , да си правиш каквито искаш тестове с това , което написах по-горе. А аз от своя страна нямам нищо против. Сега на друго да наблегна , което също ще ти помогне да развиеш онова , което толкова желаеш. 

Няма нужда да правиш "смешни открития " на едни толкова стандартни стереотипи и когнитивни елементарни особености. 

Всеки Съдържа във себе си своя ПЕЧАТ!  Това помниш ли го , като го споделих ? Всеки си има Персонална МЕЛОДИЯ ! 

Затова колкото и да се опитва някой да развие и предложи нещо Чуждо навън , то няма да Ухае като Негово ! 

В този ред на мисли - Няма как да "Сглобявам какво да е " ! Просто си Идва Отвътре - маниер , изказ , Вибрация , Енергия , Аромат - СТИЛ ! 

Не напразно като пропиша , всеки , който ме е чел и преди и възкликва - О' ****** , ти ли си ?!  Извън случаите , в който се шегувам и пиша обрано , естествено. 

Друго също да подчертая - Няма как да се Изведе Чужда Дълбочина и Маниер на Мисъл , ФОРМАТА на Мисълта също !  

Влиза някой и иска да се прави на друг.  В случая да вземем пример с мен или теб . Почва да използва готови наши форми на словоред - Влизаме и му задаваме по материята само неколко контролни въпроси и какво се случва ? Ами "окапва" . Защо ? 

Защо няма как да развие Сентенцията на онова , което все още не сме споделяли ! Тоест "Познанието " Свършва до там , където е било "оставено".

Оттам нататък е Мъгла !  

Та знам защо искаш да продължа с "вселенското говорене " . Имаш нужда да попълваш вътре в себе си. Имаш нужда от стойностен Катализатор , който да те въздигне и да ти отключва Вратичките.

Наясно съм. 

За дефицитите съм наясно също , че ги ползваш с някаква си твоя форма на уязвителен ефект.  Навици от многобройното висене по форуми и общуването с недорасли индивиди , сгрешили да ти опонират невежо.

Основно сега е нужно да наблягаш на Контрола при "извеждането на Мисълта си".  Той вече се Развива. Гради се! Бавничко , натрупва се опит , смачква се ненужното Его , което е нужно да се изкорени , защото единствено пречи при Самоусъвършенстването !

Знам , че е трудно да четеш "ниско ниво " и да не те напира да уязвиш.  Нормално е на едни по-примитивни нива , но нали желаеш да вървиш напред ?  

Пътят Винаги е Трънлив.  Понякога изранява ...но няма друг обходен и по-лесен :)

Имам причина да не пиша с титулярният си профил и тя е дълбоко интимна.

на 24.01.2019 г. в 22:43, Inana.. написа:

Енергията се пречиства от любовта ! Любовта е сила най - силната вълна, която помита всичкият отпадък и въдворява вътрешен баланс, способен да фокусира дълбочината, пълна със информация на познание , дремеща във Несъзнателният двигател. Така, че аз искам любов и секс, а вие не знам какво искате.

Аз като минувач да направя една вметка - разлика между любов и похот правите ли?

на 27.01.2019 г. в 4:45, Inana.. написа:

Сега на друго да наблегна , което също ще ти помогне да развиеш онова , което толкова желаеш. 

Ти си пълно ***** и колкото да се опитваш да се правиш, зад всички думички стои обикновен фантазьор. Съвсем обикновен... Цялата тая натруфеност е съвсем прозрачна маска и из целия форум си оставила тая претенциозна плява... Която - отгоре на всичко - си я заучила именно с кърпеж от много думички оттук-оттам.

От който и профил да пишеш, каквито и интимности да са ... е безсмислено да ми играеш тия елементарни театри - какво копнея, какво искам, какво развивам... че и "да ми помагаш"... даже - и "което толкова желая" . Повторителна си с тия елементарни опити да се изхвърляш и ако пред някои фантазьори, със сходни на твоите сърбежи, минават, то в случая нямаш шанс... Никакъв! Поредния опит... и пак повторение

Разбира се - че в мен е причината, можеш пак да се изхвърлиш колко си велика, кви велики мъдрости знаеш, как не е нужно нищо да учиш, щото ти си го носиш... щото секса и любовта... Бла-бла-бла... Повторително и скучно... И не ме интересува. Изтъркана до втръсване плоча, от излъскан грамофон... Колко да е излъскано онова, дето "свири"...

Редактирано от darkterminal
Може и без личностни квалификации! (преглед на промените)

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Разбира се - че в мен е причината, можеш пак да се изхвърлиш колко си велика, кви велики мъдрости знаеш, как не е нужно нищо да учиш, щото ти си го носиш... щото секса и любовта... Бла-бла-бла... Повторително и скучно... И не ме интересува.

Ramus e здраво стъпил на земята човек, понеже тя се върти ли върти, и човек трябва да е стъпил здраво да не изпадне :) Не ми се иска да влизам в темата. Не знам как точно се свързва познание и откровение със чувственост и сексуални подвизи, може би има някаква духовна връзка, но ако беше правило, то нямаше ли "жриците на любовта" да са най-просветени? А въобще не е така. Голям мрак... И на мен не ми е интересно, навлизаме най-малко в една наистина фантазьорска територия със съмнителни ползи и много подводни камъни. Лека вечер.

преди 10 часа, Lumberman написа:

съмнителни ползи

ползите никак не са съмнителни. И са твърде тривиални и банални.

по същество няма никаква разлика в значението на приказките. Дали ще е приказката за плоската земя и лъжливите космически агенции... Или пък ще е приказката за 'мъдростта, дето направо се излива върху сексуалистите и вечната либоф'... И да са гарнирани със всякакви нагласации като еднорози, аз съм говорителка на вселенската мъдрост и друго си е да изливам личните си нагласации като израз на "мъдростта". Друго си е да говоря на хората и да им казвам кое е истината и кво трябва да правят... - ролята на приказката е да приюти нуждаещите се от... нещо.

Всички знаем какво е "това нещо", защото всички сме били деца. Въпроса е, че някои деца силно се вкопчват в нещата, които е нужно да израснат. Това е психичен защитен механизъм и е израз на несправяне с етапните процеси в израстването. А етапите не могат да се прескачат. Няма как. От друга страна - едно от най-показателните елементи в детските приказки е... как без път., без цена, без усилия - и имаш постижения. Носител си на резултати, но без пътя към тях.,.,. Имаш награда наготово - но без пътя към нея... Вярно че пътуването е скучно, трудно, рисковано... и няма проблем да си измислим фантазия, за да получим от нея изживяване "наготово". Това е типично детски синдром от рода на това че всеки малък иска да е 'голям', но задължително без да чака и се труди над "порастването"...

Поради това не е никакъв проблем съвсем наивен, необразован и неграмотен човек да живее с идеята че е мъдър герой в свят на заблудени и невежи овце. Той е нужно да изпъква сред контрастна на него маса, да е налице заговор, той да се бори за правда, за истина... А за да се бори - той/тя е нужно да е специален и ...

Няма много други начини да се изживее именно на това, което не е и никога няма да е. От друга страна - като става въпрос за изживяване... то може да се породи и без нуждата от физически реал. И именно тук влизат в сила личните фантазни приказки. Не са и много... лични, защото фантазията си има свои ограничения и тя е само комбиниране на вече формиране образи. И тия образи, думички и схеми - си личат как са формирани, откъде и каквото е нивото на възприятието им - по нивото на комбиниране и осмисляне... Особено - на осмислянето и вникването.

Тия психични явления не са нищо странно, нито непознато. например - налична е проста корелация. Понеже прииказката има компенсационна роля - да достави контекст за нужното изживяване, то е налична връзка меду елементите в приказката, образите и героите, сюжета... и това, което е нужно да се компенсира от 'сънуващия' я. А по компенсацията - стават ясни и дефицитите.

Има и друга проста корелация - по нивото на настойчивост в повторенията - насочва и нуждата от изживяване... и кое е точно.

Така, че децата в плоската земя, говорителката на мъдрости, секса и либофта, с гласа на ДНК, многобройните версии на религио-философо-окултни мешавици,много от религиозните теми, както и тук - просто фантазьорите споделят фантазиите сред които постановяват и реализират изживяванията си. И нуждата от изживяването, което да замести ЖИВОТА и ЖИВЕЕНЕТО извън приказка.

на 24.01.2019 г. в 12:43, Inana.. написа:

Любовта и секса са "прозорец" към "Познанието" . Вратите във съзнанието се отключват най-бързо след интензивни, чувствени "приключения".

И тук съвсем не става дума за еротични преживявания с френетичен финал , а богата духовна взаимност, която да се споделя от двамата партньори.

Разбира се ! Необходимо е да четете по- внимателно.  Похотта е задоволяване на половият нагон , Предимно ! Никъде не споделям за похот и чисто

физични потребности от сексуални действия , задоволяващи Физическият Носител. 

преди 21 часа, _ramus_ написа:

Ти си пълно ***** и колкото да се опитваш да се правиш, зад всички думички стои обикновен фантазьор. Съвсем обикновен... Цялата тая натруфеност е съвсем прозрачна маска и из целия форум си оставила тая претенциозна плява... Която - отгоре на всичко - си я заучила именно с кърпеж от много думички оттук-оттам.

От който и профил да пишеш, каквито и интимности да са ... е безсмислено да ми играеш тия елементарни театри - какво копнея, какво искам, какво развивам... че и "да ми помагаш"... даже - и "което толкова желая" . Повторителна си с тия елементарни опити да се изхвърляш и ако пред някои фантазьори, със сходни на твоите сърбежи, минават, то в случая нямаш шанс... Никакъв! Поредния опит... и пак повторение

Разбира се - че в мен е причината, можеш пак да се изхвърлиш колко си велика, кви велики мъдрости знаеш, как не е нужно нищо да учиш, щото ти си го носиш... щото секса и любовта... Бла-бла-бла... Повторително и скучно... И не ме интересува. Изтъркана до втръсване плоча, от излъскан грамофон... Колко да е излъскано онова, дето "свири"...

Върнах се назад за си разгледам отново всички постове към теб , за да усетя къде точно те Съблазнявам , Прелъстявам , Сексуално похищавам

и извършвам някакви Съзнателни действия на сексуални домогвания спрямо личността ти , та си се разтичал рошав из стадиона , крещейки :

"Няма да ти се дам , НЯМА  да ти се Дам , НЯМА ДА ТИ СЕ ДАМ " ? 

Не открих нищо , с което да те подтикна към този пошъл мизансцен , където съвсем манипулативно създаваш сексуална картина , в която аз искам да те докосвам със сексуален апетит , а ти ми се дърпаш !

Мисля , че отговорността за тези ти интерпретации , "видения " , фантазии , асоциации , въображения и възприятия са си твоя Отговорност и твой проблем.

Не ми е приятно и да ми люшкаш утробата , обявявайки я за гладна , Жадна и празна и нуждаеща се от твоите думички да я запълнят.

Влезе много надълбоко , за да получиш тази реакция от мен,  И повярвай не го правя за себе си , а за да внеса покой в Душата на хората , на

които им причини дискомфорт с нелепите си сценарии.  Играеш "удари под кръста " и смятам това за несправедливо! 

Ако ти отправя някога Недвусмислено предложение за интимност , тогава можеш да си разиграеш по-горният сюжет , но преди това да се случи 

нямаш право да манипулираш несъществуващи сцени между двама  ни.  И друго да ти подчертая - Не ми харесва ролята на съблазнителка ! 

Многократно съм заявявала по разни поводи , че харесвам да бъда Съблазнявана ! За разнообразие Мога и тази роля , но бих я развила единствено с Любим !

Ако това са сексуалните ти фантазии е редно да ги претворяваш със сексуалната ти партньорка.  Аз нямам Апетит да бъда такава нито съм петимна към "сухи " мъже. 

Така , че имай го предвид в следващата си сексуална фантазия. 

.............................................

Толкова за нелепото ти , публично поведение !

............................................

Бих искала да поговорим за фантазиите в дълбочина , ако нямаш нищо против , разбира се.

Искам да разбера кой според е създал "Фантазията " ?   / изключвам всякакви сексуални фантазии/ 

Какъв е механизъм за зараждането на Фантазията ? 

Какъв процес се задейства при явлението "Фантазия " ?

Какъв е Смисълът от Фантазирането ? 

Ако имаш претенцията  за отговорите ще ми бъде интересно да я науча. 

Нали съм малко дете ...Обичам да слушам ..

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

преди 2 часа, Inana.. написа:

за да усетя къде точно те Съблазнявам , Прелъстявам , Сексуално похищавам 

и извършвам някакви Съзнателни действия на сексуални домогвания спрямо личността ти , та си се разтичал рошав из стадиона , крещейки :

"Няма да ти се дам , НЯМА  да ти се Дам , НЯМА ДА ТИ СЕ ДАМ " ? 

:angry:

преди 22 часа, _ramus_ написа:

Ти си пълно ****** и колкото да се опитваш да се правиш, зад всички думички стои обикновен фантазьор. Съвсем обикновен... Цялата тая натруфеност е съвсем прозрачна маска и из целия форум си оставила тая претенциозна плява... Която - отгоре на всичко - си я заучила именно с кърпеж от много думички оттук-оттам.

От който и профил да пишеш, с каквато и картинка за аватар ... е безсмислено да ми играеш тия елементарни театри - какво копнея, какво искам, какво развивам... че и "да ми помагаш"... даже - и "което толкова желая" . Повторителна си с тия елементарни опити да се изхвърляш и ако пред някои фантазьори, със сходни на твоите сърбежи, минават, то в случая нямаш шанс... Никакъв! Поредния опит... и пак повторение

Редактирано от darkterminal
Може и без личностни квалификации! (преглед на промените)

в живота има един тип личности, които съм нарекъл "дриймекзистънс хюмън". Трагедията при тях е че толкова силно потъват в един въображаем личен реал, че губят всякаква връзка към извън него.

Особено когато такива личности се потопят и вманиачат в личната си фантазия те полагат в нея всичките си изживявания. Вкопчването се превръща в обсебване - на личната приказка и колкото повече потъват в нея, толкова повече изгубват нишка за всичко и всички останали. 

С такива става невъзможна адекватна комуникация, взаимодействия... Правят огромни усилия всичко в битието да го натикат в приказката си, защото само това им носи сигурност, чрез възможността за контрол, защото така всичко зависи от тях, така се усещат подготвени, всичко им е ясно... а впоследствие друг вариант им е невъзможен... 

Изключително характерно е, че колкото и да е конструирана приказката в нея са важни образите и взаимодействието с други личности - най-малкото заради потребности. Но при това взаимодействие те използват същия принцип - първо привличат с нагласени думи, красиви описания... после се стремят да обсебват заради нуждата от точно определен образ който да  разиграват в театъра си.

Няма значение кой, какъв е човекът извън нужния за тях образ. Никога не го разбират, нито и ги интересува... С потъването престават да са способни да възприемат и отразяват каквото и да е, отвъд личните приказни граници, които задължително се превръщат в "края на вселената" (им).

Изменението на възприятието и отражението им - е нещо напълно съответствено с всички процеси и чрез това те поддържат магията на приказното си сънуване. Освен това - с времето и натрупванията неизбежно се превръщат във фанатици... Процесът веднъж задвижен и докаран до определено насищане, след една точка нататък, вече няма връщане и се превръща като в "черна дупка"... и свойствения за същата посока - КОЛАПС...

====================

Та така - за смисъла на живота. Това е обикновено клише с което всъщност чудесно се самоописват всички, които имат потребност от 'смисъл'. По това клише се разбира чудесно кой, какво има предвид - под понятието ЖИВОТ. А това понятие всъщност е комбиниран израз на "ЖИВЕЕЩИЯ" (го). Както и че търсачите на "голем смисъл" дори нямат идея какво означава самото понятие СМИСЪЛ, а още по-малко - защо е толкова важно и нужно те да търсят някакъв си "смисъл".

преди 7 часа, _ramus_ написа:

в живота има един тип личности, които съм нарекъл "дриймекзистънс хюмън". Трагедията при тях е че толкова силно потъват в един въображаем личен реал, че губят всякаква връзка към извън него.

Особено когато такива личности се потопят и вманиачат в личната си фантазия те полагат в нея всичките си изживявания. Вкопчването се превръща в обсебване - на личната приказка и колкото повече потъват в нея, толкова повече изгубват нишка за всичко и всички останали. 

С такива става невъзможна адекватна комуникация, взаимодействия... Правят огромни усилия всичко в битието да го натикат в приказката си, защото само това им носи сигурност, чрез възможността за контрол, защото така всичко зависи от тях, така се усещат подготвени, всичко им е ясно... а впоследствие друг вариант им е невъзможен... 

Изключително характерно е, че колкото и да е конструирана приказката в нея са важни образите и взаимодействието с други личности - най-малкото заради потребности. Но при това взаимодействие те използват същия принцип - първо привличат с нагласени думи, красиви описания... после се стремят да обсебват заради нуждата от точно определен образ който да  разиграват в театъра си.

Няма значение кой, какъв е човекът извън нужния за тях образ. Никога не го разбират, нито и ги интересува... С потъването престават да са способни да възприемат и отразяват каквото и да е, отвъд личните приказни граници, които задължително се превръщат в "края на вселената" (им).

Изменението на възприятието и отражението им - е нещо напълно съответствено с всички процеси и чрез това те поддържат магията на приказното си сънуване. Освен това - с времето и натрупванията неизбежно се превръщат във фанатици... Процесът веднъж задвижен и докаран до определено насищане, след една точка нататък, вече няма връщане и се превръща като в "черна дупка"... и свойствения за същата посока - КОЛАПС...

====================

Та така - за смисъла на живота. Това е обикновено клише с което всъщност чудесно се самоописват всички, които имат потребност от 'смисъл'. По това клише се разбира чудесно кой, какво има предвид - под понятието ЖИВОТ. А това понятие всъщност е комбиниран израз на "ЖИВЕЕЩИЯ" (го). Както и че търсачите на "голем смисъл" дори нямат идея какво означава самото понятие СМИСЪЛ, а още по-малко - защо е толкова важно и нужно те да търсят някакъв си "смисъл".

Tи май наистина си вярваш, като ги издрънкваш всичките тия глупости а? Значи казваш, с тия фантазьори не може да се комуникира, те си живеят в приказката и не мърдат другаде? Замислял ли си се някога, а от какво аджеба живеят тия фантазьори? М? Кой ги храни, след като с тях комуникацията е невъзможна? Накакви фантазьорски организации може би?

Хайде де, нали си по конкретиката. Май ти си най- глемия фантазьор тука, обаче изпитваш ужас от собствените си фантазии и затова постоянно крещиш френетично "Спрете фантазиите, спрете фантазиите!!!" Те са гадни! Гадни фантазии... :D   Хайде, очаквам да разкажеш, как според теб минава деня на един фантазьор. С твои думички... както винаги.

на 29.01.2019 г. в 12:34, _ramus_ написа:

в живота има един тип личности, които съм нарекъл "дриймекзистънс хюмън"

Много типично за тях е разиграването на непрекъснат театър чрез онова, което отразяват от живота... и описват начина по който го отразяват. Сценариите са многосюжетни, но се въртят около едни и същи ядра чрез които централния образ на изживявания се дефинира и за целта определя всичко останало. Заради това при дисонанси със случващото те изменят по подходящ начин личното си отражение, като в него изобилства от ролеви фантазии, нужни за подходящата за тях интерпретация.

на 28.01.2019 г. в 21:20, Inana.. написа:

, та си се разтичал рошав из стадиона , крещейки : "Няма да ти се дам , НЯМА  да ти се Дам , НЯМА ДА ТИ СЕ ДАМ " ? 

преди 17 часа, ОдаР написа:

затова постоянно крещиш френетично "Спрете фантазиите, спрете фантазиите!!!" Те са гадни! Гадни фантазии...

:) вижда се че общите елементи са съвсем показазателни за това че колкото и да се старае да играе, написаното издава общия проиход и автор

-------

Допълнително при дисонанс, личната им роля се поставя веднага в ореол на важност и значимост, много често именно като защитник, като воин с мисия, в името на... доброто, естествено... :

на 28.01.2019 г. в 21:20, Inana.. написа:

И повярвай не го правя за себе си , а за да внеса покой в Душата на хората , на които им причини дискомфорт с нелепите си сценарии.

============

Ето това е проста обща схема когато неграмотни и некомпетентни деца, се овиват в капсула от конструирана лична реалност ... Заместител на утроба, която сякаш никога не са напускали... Но пледират и имитират наука, логика, аргументи... а съвсем по детски. Не че има друг начин - защото е обикновен въпрос на съответствие.

на 29.01.2019 г. в 12:34, _ramus_ написа:

...

Освен това - с времето и натрупванията неизбежно се превръщат във фанатици... Процесът веднъж задвижен и докаран до определено насищане, след една точка нататък, вече няма връщане и се превръща като в "черна дупка"... и свойствения за същата посока - КОЛАПС...

====================

Интересно ми е, защо е толкова важно да се анализират други пишещи какви са, в какъв свят живеят и колко са неразбиращи и неадекватни спрямо действителността.

Защо, когато се обсъждат клишета трябва да е заради потребност?

Някакво основополагащо клише ще да е тоа Смисъл, щом може да ни проясни "понятието" живот.

Последно, Смисълът понятие или клише е?

Много е възможно това да е способността на разумните същества да обобщават перцепциите от околния свят и да канализират енергията си с интенция. Но нищо чудно и да греша.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

:) вижда се че общите елементи са съвсем показазателни за това че колкото и да се старае да играе, написаното издава общия проиход и автор

Aз не се съмнявам, че виждаш фантоми и духове, но те няма да изчезнат от само себе си.  :)  Защото вече ти е късно, "да го израстеш".

преди 3 часа, Maleficient написа:

1, Интересно ми е, защо е толкова важно да се анализират други пишещи какви са, в какъв свят живеят и колко са неразбиращи и неадекватни спрямо действителността.

2, Защо, когато се обсъждат клишета трябва да е заради потребност?

3, Някакво основополагащо клише ще да е тоа Смисъл, щом може да ни проясни "понятието" живот.

4, Последно, Смисълът понятие или клише е?

1. Написаното и Пишещия го са в едно неделимо единство. Аз съм сериозен човек и мен хората ме интересуват. Изследвам ги по написаното, затова използвам форумите където те се изявяват анонимно и по този начин им отпадат значителна част от стоперите на физическите и социални ограничения. В този смисъл именно виртуала е чудесна територия за изява на несъзнаваното в психичните светове и подтиснатите човешки изяви... 

Човешките явления и човешкият психичен свят са основния ми интерес и той е свързан със съвсем частни лични мои занимания. А защо е важно... - не знам, това ми е интереса. За някой важно, за други не. За мен - въпрос на естественост. Въпроса за реагиранията не ми е особено интересен - той е твърде елементарен с повторенията си.

На друго място написах повече за аналитичните техники които ползвам в комбинации, както и други способи, а не е щото имам мсърбежи на пръстите и ги чеша с натискането на клавишите на клавиатурата... :)

2. Странно е когато вие правите обобщения, го правите във въпросителна форма ... и е малко двузначно - задавате въпрос след като ме цитирате... или са си ваши лични въпросителни? Ако приема първата възможност - всичко, в поведението на повечето индивиди, се формира чрез мотиви, основани на потребности. Това е сложен въпрос и няма как да го описвам "отначало". Ако имате ваши основни положения и изводи от опитност - споделете ги за да преценя дали са налице общи моменти на които да реализирам описанията си. Ако нямате - няма как.

Клишетата са част от естествения навичен фон за използване на готови информационно образни и понятийни "елементи". Това подава лесна възможност да се употребяват когато са потребни. Повечето хора ги ползват без дори да се замислят. Именно това им е и функцията - заучават се наготово и само се ползват при нужда. Не се размисля върху тях, не се разглеждат критично и аналитично... Именно - ползването им е приоритет и именно заради потребност от това.

3. Понятието ЖИВОТ е чудесен лакмус за съжденията за всеки който се пробва с него. То е висш абстракт и заради това е специфично понятие, без ясни и точни граници в приетите наготово социални дефиниции и заради това или се ползва чрез клиширане - иинтуитивно повторение на съдържание и начина на употреба, или ако е наличен личен елемент - чудесно издава в това нивото на личностно осмисляне и осъзнаване. Именно заради това теми като "живот", бог, вяра и религия, секса, съдържат в доста компресиран вид личния психичен пълнеж на даден пишещ. И при достатъчна степен на овладяност на аналитични техники по писано слово и опит в извеждането им - се съставя условен профил на Пишещия.

Най-често този профил е много далечен от личната версия на даден субект за самия него. Това подава и допълнителен лакмус - доколко "двете версии" се различават, според какво, кое, и... защо. Но това е и най-дисонансния за всеки момент - подаването на описание как той изглежда извън неговото лично огледало...

В някакъв смисъл - отвъд 'буквите' или "между тях" е наличен канал по който даден Пишещ подава сигнали от неговото несъзнавано поле... И това е твърде скрито от самия ПИШЕЩ и така той няма идея че то съществува и по същото "тече" инфо... Пишещите са с идеята че като играят личния си театър и образа на 'който искам да съм'  скриват всичко, което не подхожда на сценария в тази игра. Но това е невъзможно и е извън техния контрол, сред думичките тече и допълнителна информация именно - за скритото, лъжата...

Всъщност стар принцип - дори някой да лъже, по какъвто и да е начин, с каквато и да е цел - по характера на самата лъжа, по начина, вида, елементите и динамиката в нея, може много да се изведе относно това, което всъщност се скрива... Именно това се превръща в основния дразнител на "прикриващите"... А за мен това е въпрос от познавателна стойност, а не на реакции или изживявания.

4. Нуждата от "СМИСЪЛ" (на живота), всъщност е опит на Съждаващия да търси ЛИЧНИЯ СИ СМИСЪЛ. Понятието ЖИВОТ няма и не може да има "СМИСЪЛ" само по себе си, защото и двете понятия са абстракти и обобщават явления и отражение само в главата на Съждаващия.

В общия случай твърде много хора имат проблем с личния смисъл - при лично усещане за незначителност, на нищожност и мало-ценност... Те компенсират това като търсят готови клишета, свързани със разни социални идеали. Голяма част от други способи са различни вдъхновителни и мотивиращи сугестии, демонстрирани с изписването на готови клиширани фрази, сентенции... Което отново означава че никой не е мислил по тях, а основното си остават личните изживявания.

Така че СМИСЪТ е просто думичка, събирателна на широк аспект от съдържания. Както и всяко друго понятие от типа "висш абстракт" (като бог, безкрайност, вечност, смисъл, любов...) това е понятие, които не се побира в тесни дефиниции или договорени колективни значения. Така, че ролята на самата личност, която го ползва и се опитва да вложи в него личната си версия на отражение си остава основната. По това, което същата личност изписва тук, или някъде другаде личната си форма на отражение - по него аз извеждам условно нейното ниво в същото. 

Всъщност писането на каквото и да е - доста добре разказва за Пишещия. Това се отнася и до мен самия, така, че аз внимателно чета каквото съм написал и извеждам по него това, което съм. Именно със същата цел е и изследванията ми по отношение на другите Пишещи и техните начини на възприятия и отражения - нещо което чудесно се събира от написаното...

Рам , Великолепний , леко ми е Тъжно да те наблюдавам как се изживяваш като несъзнателна единица , плувайки в крехката идея за Самоличност ,

отдавна напуснала социалния Коловоз .  Конструирайки една самородна Реалност , смело "стъпил " върху въздушна кула от имагинерни шаблончета , също 

като балончета , които ти помагат при издигането да достигнеш малкото прозорче към света Отвън , които Умело се опитваш да рамкираш в семпли и Сиви

стереотипчета и предразсъдъци , тъй щото нямаш Волята и Формулата да ги Приютиш в Съзнанието си и да ги Изследваш в собствена Интерпретация.

Веднага мога да посоча и кой Основен Рефлекс ти пречи при тази Висша Лична Аудиенция със "себе си" - Пиедестала на Марша на Егото ти .

Бе не разбра ли Злато мое , че това ти Затваря Очите и ти подава грешна посока и в Логика и в Мисъл и в Чувства ?

Аз те Обгрижвам нежно защото всичко е плод на Дълбока Емпатия ..принципно ги оставям да плуват по "течението" ..

На Сиренка не можеш да й насмогнеш , ако вземе да пише дълги , щекотливи "Свитъци" ..

Само , че Сирената не намира Вдъхновение в това , за да "вози" по-меко и Удобно Ежедневието си .. разбираш ли ме ? 

След като Смисълът  е Личен , Персонално изведен от потребностите , нуждите , проекцията на всеки един , защо неглижираш и критикуваш  "дефиниция " му  ?

Какво значение имам какво е Съдържанието , след като обекта го е издигнал в "пиедестал , маркирал го е като Фундамент и Вярва в него ? 

"Версията и идеологията " на всеки един е неговият Хоризонт !  

Пространството и Времето са Имагинерни понятия и ВАЖАТ единствено за това Измерение ! 

Това , в какво Вярва исконно човечеството , произхожда от древните "митове " , манипулативната структура на 'системата" и от това , което предлага "науката" като факти , условия и мнение. 

Това ли е здравата "основа" на която си положил глава ? 

Ако е така , значи се возиш във същият Социален Коловоз , срещу който толкова извиваш език да неглижираш и потопиш във ирония.

А знаеш ли , че почти цялата история е била "почистена " от "паранормални явления " и техните очарователни аспекти , съдържащи " вълшебни "

преживявания , точно в тази действителност , на която здраво си стъпил ? 

Пренебрегваш Съзидателната Сила на Въображението !  А то не е нищо друго , освен Собствените ти Записи , намиращи се в ДНК -то ти.

Няма как да Познаваш Друг Свят , ако го нямаш в Себе си !  Всеки Създава Сам своята Реалност ! 

Универсален Закон !  Това е " А" от азбуката на Съществуването. Ти още нея не си способен да приемеш , а правиш "изследвания " някакви на света около теб ?!?

Развиваш се в "хартиена среда" , а искаш да "летиш" и те влече Дълбочината ..

Няма ли Преживявания , Егрегор , по който да си развиеш "програмата " - Няма и Порастване , няма и Еволюция , няма и Самоопознаване !

Според теб дали има Смисъл Живота и Какъв е той ?   Смисълът е логично Прост !

Да Израснеш Сам , сред всичките тези Условия , Преживявания , Опит , Егрегор !

Да стоиш в "статична среда" и маршируваш , че си "над приказките , фантазиите , илюзиите и въображенията " , които са стандартни фактори и изпълняват Ключова роля , за излизането от "Общият Манипулативен канал" и поемането на собствените юзди към Собствената Програма / Карма.

Ами несъстоятелно е , най-малкото.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

1. Написаното и Пишещия го са в едно неделимо единство. Аз съм сериозен човек и мен хората ме интересуват. Изследвам ги по написаното, затова използвам форумите където те се изявяват анонимно и по този начин им отпадат значителна част от стоперите на физическите и социални ограничения. В този смисъл именно виртуала е чудесна територия за изява на несъзнаваното в психичните светове и подтиснатите човешки изяви... 

Човешките явления и човешкият психичен свят са основния ми интерес и той е свързан със съвсем частни лични мои занимания. А защо е важно... - не знам, това ми е интереса. За някой важно, за други не. За мен - въпрос на естественост. Въпроса за реагиранията не ми е особено интересен - той е твърде елементарен с повторенията си.

На друго място написах повече за аналитичните техники които ползвам в комбинации, както и други способи, а не е щото имам мсърбежи на пръстите и ги чеша с натискането на клавишите на клавиатурата... :)

Почти всички форумни психолози, твърдят същото.По- интересното е, че искат да изследват хората, но само на места, в които те имат някаква имагинерна анонимност- тоест, не са искрени. Значи искаш да изследваш неискреността на хората. И то на места където ще откриеш не повече от петдесетина индивида... Това ли дефинираш, като представителна извадка? Няма как да се върже някой нали?

Пробвай друго друже... Нали знаеш, че когато опитваш едно и също, и то дава един и същи резултат- нещо с теб самия не е съвсем наред.

преди 10 часа, __Мимски__ написа:

Ами несъстоятелно е

И аз това пиша, както и че монолозите ти пред огледалото са вече банални и не са интересни никому. Дори и за театър не стават. Щото са фантастични недоумици, нагласени да приличат на личната представа за нещо си.

Фантазьорката пледира - ти си статичен, смисълът е да се изживееш на... със ... като... Изживявай се и си карай по смислите си, никой не ти пречи. Театрото ти е в повечко и бая се унасяш в него, но то и без това издиша. Но пък за пред огледалото и пиеската "кви красиши дрешки е облечена приказната принцеса и еднорог едновременно, колко е мъдра щото е "пуетеса""... явно не е достатъчно, защото напира да показва на всеки друг колко е велико да се изживяваш в приказка и е направена да прилича на "цялата вселена"... Тц - не е. Една "вселена в бурканче" - това е, и толкова си може да е.

преди 10 часа, ОдаР написа:

Няма как да се върже някой нали?

слаб и посредствен опит. Не можеш повече - нито можеш да четеш, издиша и логическата нишка... не се напрягай излишно че това дето "излиза" е зле, доста зле.

на 25.01.2019 г. в 1:11, _ramus_ написа:

Така, че с изразът на това 'какво е за вас смисъла", всъщност пишете коя сте.

Ами аз какво да направя като съм принцесата - Войн , а ти си рицарят на печалният образ ? 

Да си съблека доспехите и да си скъсам пагоните ли ?:(

И каква е тази "вселена в бурканче " ? Какви ги вършиш ? :ohmy:

преди 2 минути, darkterminal написа:

Е! Ти пък! Щом може да има буря в чаша вода, що пък да няма вселена в бурканче? А?

Щото буря в чаша вода, няма.  :)

преди 1 минута, darkterminal написа:

Е! Ти пък! Щом може да има буря в чаша вода, що пък да няма вселена в бурканче? А?

Понеже съм поетеса и метафората "вселена в бурканче " ме приспива в чародейна асоциация. 

Ама понеже съм със доста Богато Въображение аз и рисувам доста добре.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.