Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

преди 4 часа, _ramus_ написа:

направо ми липсват толкова характерните ти  "казано е"... "писано е"... "те хората са казали"... "народа е казал"... :)

Дай сега да видим следното - ти класик ли си... или си модернист? Щото ако нагласата на всеки коментар ще зависи от кайсиевата и височината на кайсията - значи не е добре положението, защото няма да се знае дали кайсията пише чрез падналия, или кайсиевата. Не е изкключено кафенцето с цигарката сутрин да променят качествено картината, но... дали се знае кой е художника и дали платното не е нарисувано отдавна, барабар с художника

А ти какъв си Рамусе? Защото си не по-малко оцветен и идеологично обсебен.

Или за теб не важи?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 257,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 9 часа, _ramus_ написа:

направо ми липсват толкова характерните ти  "казано е"... "писано е"... "те хората са казали"... "народа е казал"... :)

Дай сега да видим следното - ти класик ли си... или си модернист?....

Аз съм си аз бе ! :lol6:

Пиша това което аз мисля и го подкрепям с примери за реалистичен размисъл , не за измисляне . Нямам други претенции . Ако ги имах , щях да пиша по темата в други сайтове , пооо така ! Нямаше с теб да имам вземане-даване :angry:........ На други е работа да лепят етикети....

Каквито и фантазми за собствено величие да си въобразяваш , тук е като в квартална кръчма - всеки си има своето място . Въпреки специфичното ти отношение към кайсиевата и кафенцето с цигара , тук и "табличка се хвърля" , и "карти се играят" , и "пепелници хвърчат" по някога ....едната награда е локумче на клечка . :)

Казано е -  внимавай в картинката ! :D Масата ти може да остане празна , в ъгъла до филодендрото....! :lol6:

Щото ти имаш претенции ли ? :laughing4:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

масата ми е празна... и пълна. Аналогично смислово на "чашата - празна или пълна". На масата съм само аз, освен това - сядам и ставам от нея - там в ъгъла, но не в кварталната кръчма. Сменям кварталите на няколко години и така и не се сещам дори за "кварталната кръчма" - сигурно съм изпуснал много - голяма загуба, но ще се примиря - след като съм изпуснал и кайсиевата (към която, байдъуей, нямам никакво "специфично отношение" - просто е "никакво" отношението ).

Може би идеята за "ъгъла" е да ми покаже че ще стоя самотен и тъжен - отхвърлен там в "кварталния" ъгъл. И на тая "ъглова маса" - толкова далечна от всички, ще си стоя сам в очакване да дойде някой... пък все го гоня с грешни и обидни думи... :) Разбира се, че съм сам, но не самотен. На масата няма нищо кръчмарско - като за "кварталната кръчма" (форума и темите тук) - затова е настрани (там в ъгъла), затова идвам и си тръгвам от нея. Винаги празна я оставям, празна и я заварвам. Но като седна на масата - тя вече е пълна/заета. Когато съм там, на нея сядат и стават много, много малко хора - от тия, дето кръчмата не е точно кръчма, нито са кръчмари. Освен това, има "вечери", при които долавям че и други "ъглови маси" някъде настрани, също идват "призраци" като мен - сядат за малко и изчезват в невидимото "отвъд кръчмата и суетата". Вие за такъв живот нямате и идея, от викане и плямпане на празни приказки.

Сам - да. Постепенно се оттеглих - и от семейство, връзки и какъвто и да е зависим начин на живот... Да - цената е точно "да остана сам". Това е избор, който вече е направен, посоката е вече избрана. Всъщност избор точно "нямаше". За същностните неща, за истинските неща - няма какво да се избира. Няма и защо. Просто намираш кое е същината и естествеността на това, което си - и тръгваш по него. Проблем със това че съм сам - нямам. Поне засега, поел съм отговорността и бремето. Останаха хора с които взаимодействам - но принципа на това няма нищо общо със зависимости и социално-матричните отношения от кръстосани проекции. Ще видим живота какво и къде ще ме заведе - вече съм направил стъпката да се "оставя" да ме води - до край, до откат - без да търся контрол, пазене или " да искам касови бележки - за цената която плащам". Не зная къде, не зная към какво - ме води ЖИВОТА. Така е с  истинските приятели - за мен това дори не е "доверие".

Така, че деца, не бързайте с етикетчетата през очилата кой е рамус, докато си го нагласяте по мярката и "диоптрите" си. Нищо не знаете за рамус, не можете и да "го четете", при все че всичко си е написал. Пише го и сега - и пак няма да го прочетете. Няма и как... За живот, някъде отвъд кръчмите и социалните седянки, вие си нямате и идея. Не ви и трябва, защото отвъд кръчмата живота на човека е да е сам, а не в стадо. За стадото си има кръчми и седянки, взаимна глъч... И от това има нужда. И за него има време, има и място. Но до време... и до етап. При това положение "масата ще е винаги в ъгъла" и обикновено - празна ( с много леки и редки изключения)... Призраците прескачаме "между световете", защото не се побираме само в един и нито един не е "нашия дом". И сме само сами...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Защото е казано

"Мрежата е за да се хване рибата.

Когато се хване рибата, мрежата се забравя.

Капана е за да се хване заека.

Когато се хване заека, капана се забравя.

Думите са за да се хване смисъла.

Когато се хване смисъла, думите се забравят.

Конушмака най върви с хора, които са забравили думите."

Дзенска мисъл

преди 48 минути, _ramus_ написа:

....

Аха ! Разбрах ! Играеш си на Призрак ! :)

Имаш време призрак да станеш....според някои приказки . Но не се натискай ! Назад път няма ! :lol6:

"Назад" път няма... нито "напред". Път... е думичка дето е огледало. Каквото си, колкото си можеш - това отразяваш и за теб "това е значението й".

Обикновено казвах че "не се връщам назад за "минали работи" - приключвам, затварям вратите и продължавам - нанякъде си. Но Живота имаше други планове и за неща, които смятах че съм ги приключил - той ме завъртя отново да ги "продължа" - така стана с музиката и пеенето. А сега пък карам курсове по програмиране и... сякаш не са минали 33 години от първите ми стъпки на бейсик, на 8-битовите правец... И други разни такива... нещица - да ги превъртя, преди да си тръгна ...

Не е изключено и "други такива" да излезнат - каквото и където ме заведе... ЖИВОТА... това ще е. Оставил съм се - да го следвам. Защото това е да съм "себе си". За много други - "себе си" означава да са в кръчмата, други - на детската площадка или на манежа в цирка... Има място за всички ни - вселената е "най-голямото място"

преди 18 минути, _ramus_ написа:

сякаш не са минали 33 години от първите ми стъпки на бейсик, на 8-битовите правец...

Имам един калкулатор CASIO, програмира се на ОНЯ бейсик. Има 32 К памет. 2 пъти по малко от ОНЯ правец. Изобщо не съм ръждясал.

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

Изобщо не съм ръждясал.

ми тва е щот се смазваш и чистиш редовно - както оръжието. :) На правеца, в тогавашната компютърна зала на младежкия дом, нямаше 64 К памет - доколкото си спомням. За 64 съществуваше "карта" за разширение, безумно скъпа, а без нея си беше на 16 к. Може и да греша, доста години минаха, пък и сега това изглежда твърде смешно - като обем РАМ. Нямаше и харддискове - ролята им се поемаше от 5.24 инчови дискети с едно или две устройства за тях, дето непрекъснато дефектираха или се оказваха дефектни дискетите... Въобще - "каменната ера" при компютрите в сравнение със "сега".

По отношение на хората, обаче, този бурен темп в промените и надстройките - липсва. Да не говорим че "процесора продължава да си е същия както в "каменната ера" на човека. Опитите за надстройки и ъпгрейд продължават, но това не е като "да смениш проца, дъното и рама... и хоп - нов комп".

преди 48 минути, _ramus_ написа:

За много други - "себе си" означава да са в кръчмата, други - на детската площадка или на манежа в цирка...

Да си "себе си" означава също да си понякога в кръчмата, понякога на детската площадка и понякога в цирка. Щото себето има множество от прояви, то не е нещо фиксирано. Пък и това, което си изредил, е прекалено ограничено - животът не се свежда само до тези 3 възможности.

Просто в един момент човек "пораства" и животът му започва да протича по различен начин от преди. Предишни интереси и познанства се израстват или изгубват своята "стойност", появяват се други, характерни за новия етап на развитие, и така, докато трае животът. В това няма нищо кой знае колко особено или специално, а си е естественият ход на живота - има си както холистични за човека периоди на растеж, цъфтеж, съзряване, презряване и разлагане, така и микропериоди със същите характеристики, които са част от неговото цялостно развитие. Най-често човек къса окончателно с детството си, след като се отдели напълно от родителите си, но детето ще продължава да е част от всеки човек, докато е жив. Самостоятелността, колкото по-рано започне като начин на живот, толкова по-бързо човек израства младежките привързаности и патерици. Но някои не се израстват бързо, заради несъзнаваните комплекси, а други са свързани с поетите отговорности на самия човек, както и с ценностната му система. Нищо не е еднозначно, нито просто, това са сложни процеси с хиляди зависимости, обвързаности, отражения и алгоритми.

За мен е важно да не губя способността си да се смея на себе си. Хуморът ме е вадил от такива житейски лайна и пак хуморът ми е помагал да не се превърна в грандоман. Той е моят равновесен лакмус - той ме уравновесява след всеки пореден експеримент от плюс до минус безкрайност. Ако изобщо съм придобила някаква мъдрост за краткия си живот, то тя е в искрения ми смях, а не в надсмешката.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

По отношение на хората, обаче, този бурен темп в промените и надстройките - липсва.

Човешкият "хардуер" е достатъчен ! 90% от Потенциалът му към момента не се използва.....

Известни проблеми има с "периферията" , но това не е болка за умиране , повечето сами си ги създаваме запушваяйки си ушите , затваряйки си очите и т.н........

В същност проблемът е с "програмното осигуряване" ! До колкото познаваме Егото (дънната платка и BIOS-a , където току-така не можеш да бъркаш , "фабрично" зададени) а то е малко , в областта на Душата и Духа , а в крайна сметка Съзнанието , "програмно осигуряване" почти липсва....:)

Иначе измислици - нароил бог вируси...! :)

преди 5 минути, by_chechi написа:

Човешкият "хардуер" е достатъчен ! 90% от Потенциалът му към момента не се използва.....

Всъщност това е един поетичен мит, който толкова бързичко и нашироко се разпространи по социалните канали -  точно сред останалата социална митология.

Програмното осигуряване се модернизира реципрочно на хардуера - при компютрите. Разбира се - стимула да се разширява първо хардуера, пък после идва като за него съответния софт, но като цяло вървят двете взаимозависимо. Маркетинга в това отношение вече е разработен доста добре.

А бъркотиите - кое е БИОС, пък защо се аналогизира с ЕГО - някакво си. А душа и дух, съзнание - някакви си, ще оставя бъркотията на интерпретатора им, за когото си е нужната храна на живота му.

преди 11 минути, _ramus_ написа:

А бъркотиите - кое е БИОС, пък защо се аналогизира с ЕГО - някакво си. А душа и дух, съзнание - някакви си, ще оставя бъркотията на интерпретатора им, за когото си е нужната храна на живота му.

На теб са ти бъркотия не , ами Непознатата Земя....! :lol6:

Здраво четене на постигнатото трябва , а не смукане на измислици от пръстите . Като за теб от Уикито може да започнеш ! :)

преди 1 час, _ramus_ написа:

По отношение на хората, обаче, този бурен темп в промените и надстройките - липсва.

По-голямата част на психичното - ирационалната част пропускаш, на която разумът е само инструмент за индивидуално познание. Нищо не липсва. Всичко е така, както е и е напълно окей. Неразбирането ни е причина да си мислим, че нещо липсва - да, липсва, но единствено в собственото ни познание.

преди 2 часа, by_chechi написа:

Здраво четене на постигнатото трябва , а не смукане на измислици от пръстите . Като за теб от Уикито може да започнеш !

Стефане, как ти не прочете нещо, все съветваш всички останали да прочетат. То и като го прочетат - та какво? То и ти като дори не си го прочел - та какво. :)

Та аз 20 години компютри обслужвам и сервизирам бе човек. Ти си намерил на кого да ги въртиш номерата с "биос" и егото. Освен това ти нямаш дори идея що е това ЕГО и какъв точно е пълнежа на същото. Щото едно е да си листиш уики или популярните книжки и народните сговори и митовете им, пък друго е да разбираш смисъл и значение. Скица :)

преди 19 минути, _ramus_ написа:

......

Казах ти какво си нямаш , а и ти сам си го казваш . Казвам ти от къде можеш да си го набавиш първоначално....Ти какво ще правиш - твоя си работа .

Казано е : " Бог дава , ама в кошара не вкарва ! " . :lol6:

преди 5 часа, by_chechi написа:

Казано е : " Бог дава , ама в кошара не вкарва ! " .

Пък бог казва - не си присвоявайте думите и значенията на бог. Няма за какво да "вкарвам" някого в кошара, след като същия се е родил в нея и не е излизал. Дал съм достатъчно, за повече - сами, стига с тоя мързел! :)

преди 5 часа, by_chechi написа:

Казах ти какво си нямаш , а и ти сам си го казваш . Казвам ти от къде можеш да си го набавиш първоначално....Ти какво ще правиш - твоя си работа .

малиии - недей се хаби толкова. Направо съм изумен на мъдростта, добротата които струят от тия благи съвети...

Ако има изобщо някаква истина, особено извън субективното -

Възможността да се състои от няколко независими, даже противоположни и взаимно изключващи се мнения - е голяма.

...

Пробива при днешния компютърен процесор бе да го разделят на множество ядра - като всяко да може да изпълнява различен и независим процес докато и комуникира с другите.

По- старите модели все пак бяха по-бързи в изчисляването на един единствен процес.

А с квантовите компютри съвсем ще се промени всичко - те изчисляват с тъй наречената квантова суперпозиция, т.е. две различни гледни точки едновременно.

---

Дали хората са способни да мислят подобно на квантовите компютри - две различни гледни точки едновременно?

Ако мислят едновременно две гледни точки - "правилната" и "не правилната" просто такова делене изчезва.

За да заработят многонишковите процесори беше необходимо да се напишат на ново самите програми - не става просто да си боцнеш хардуера.

Редактирано от Любомир Ико (преглед на промените)

преди 2 часа, Любомир Ико написа:

Дали хората са способни да мислят подобно на квантовите компютри - две различни гледни точки едновременно?

Не само , че могат ами е и качествено различно . А вероятно и много повече ....

Умът и Разумът работят заедно и едновременно като един процесор , но на две качествено различни нива - Умът на ниво сетивно познание (усещане , възприятие , представа) , а Разумът на ниво абстрактно-логическо обобщение (понятие , съждение , умозаключение) .

Не е ясно до колко в този процес , едновременно се включват Душата (емоции и чувства) и Духът (избира и прави чрез Воля) или работят едно след друго , ползвайки Ум и Разум отделно за себе си....всичките едновременно ползвайки Памет.....Отделно върху цялото влияе Егото , пак едновременно ! 

Т.е. "гледните точки" за едно и също нещо са поне 3-4 (или повече) и всичките работят заедно и едновременно....

Смисълът на дуалното е съвсем друг ! Става дума за сравнение между обективно съществуващото и неговото субективно отражение в нашия мозък , а не за различни гледни точки...За това не ти трябват две или повече гледни точки . Една е достатъчна .

Ето ти примера за различни гледни точки работещи едновременно , който пример е минал между ушите ти : 

Разумът (съвместно с Ума) предлага алтернатива (умозаключение) : " Имаш холестерол - пий сода каустик ! Всичкият ще изчисти ! Абстрактно-логически всичко е издържано до последна точка ! "

Егото с отврат : " Гррр ! Не ща го ! Не ме кефи ! От това повръщам ! Не искам !..."

Душата ужасена : " Оуу ! Това изгаря ! От него ужасно боли ! Убива ! " 

Духът избира , "вслушвайки се" в Душата и Егото : " Абе ти акъл имаш ли ? Това убива ! Търси друго решение !..... Иначе върви на ма`ната си ! И без Разум ще минем . Ще си я караме с холестерола......

Разумът : " А-ха ! Значи убива ! Тогава ще пробваме с хранителна диета (нова идея за проба-грешка) ! Я да видим в Нет-а , че за обработка не достигат данни само от Паметта !

Духът пак избира  : " Приемливо ! Ей сега започвам да действам по въпроса......." :D

https://stanimirmihov.com/holesterol-ponijavane/   

И така нататък с новите данни....!:lol6:Това всичкото на куп е Съзнание !

Програмата "правилно и неправилно" е заради оцеляването. Когато човек не е под афект или не се усеща заплашен, този начин на мислене, който описваш, е напълно възможен. В природата няма такива категории - хищникът убива, за да се храни. Миличките тревопасни за него имат само един смисъл - храна. Но дори и при хищниците има изключения:

преди 5 часа, Любомир Ико написа:

Ако мислят едновременно две гледни точки - "правилната" и "не правилната" просто такова делене изчезва.

По-скоро говорех за идеологията с която хората са оцветени. Често без да има каквато и да е реална заплаха - е трудно да се приеме чуждо възприятие за света.

Възприятие напълно противоречиво но което обаче е не по-малко изпълнено с вътрешна логика.

Все пак философията помага доста в това като разглежда възможните пътища и се опитва да ги описва - не да ги индоктринира - например рационализъм и ирационализъм.

Но повечето хора избират едната страна и се окопават напълно в нея.

Докато мисля е възможно да се влючи на по-висок режим в който две(или повече) напълно противоречащи си гледни точки съжителстват.

на 6/25/2017 в 20:12, Мо_хи_ни написа:

Точно този ключов момент - колко силно е несъзнаваното желание за живот - е описан във Вероника решава да умре

Може би трябваше да употребя по-мистичното име на един от видовете торни бръмбари, ? 

Ти да не си планинарче? Щом си оживял, то вече не остана и капка от съмнение - скарабей си. Точка.

Това е много точно обяснение как си осъзнал анимата си. 

Планинец, пещерняк...но от известно време пън в гората. Иначе вярно на поход в планината щях да свърша - но не от нещо славно а някаква странна алергия към нещо - така и не разбрах какво. Подух се и от жираф станах слон. Не зная как това ме приближава до това прекрасно животно, но ми харесва да си се представя с голямото кълбо аки мммм.... Ти да не си перо от Хор?

:indian:

преди 8 часа, Любомир Ико написа:

По-скоро говорех за идеологията с която хората са оцветени. Често без да има каквато и да е реална заплаха - е трудно да се приеме чуждо възприятие за света.

Възприятие напълно противоречиво но което обаче е не по-малко изпълнено с вътрешна логика.

Все пак философията помага доста в това като разглежда възможните пътища и се опитва да ги описва - не да ги индоктринира - например рационализъм и ирационализъм.

Докато мисля е възможно да се влючи на по-висок режим в който две(или повече) напълно противоречащи си гледни точки съжителстват.

"Програмно осигуряване" - вродено и придобито . Съществените разлики се проявяват в придобитото ! 

Самият факт , че е "едната страна" означава че има и друга страна . Което пък означава , че всяка една от тези страни взета сама за себе си е непълна , ограничена , представлява част от цялото . Вътрешната логика може да е "желязна" , но е само вътрешна . Когато си подаде носа извън себе си - може вече да не е никаква логика .

Запомни примера от предния ми пост - в него има почти всичко ! Виж там първото предложение на Разума - непробиваема с нищо вътрешна логика !

Едната страна без другата , съответно води до неадекватно , едностранно отразяване на нещата . Такава "програмата" е недостатъчна сама по себе си . Може да представлява модул , съставна част от друга по-голяма програма . Следва да се обогати и развие в такава нова "програма" , "програма" на по-широка основа , повече всеобхватна преодолявайки противоречията......

Както е случаят с преодоляване на противоречието между "рационализъм-ирационализъм" , в същност представляващи единство , едно неделимо цяло , не могат да съществуват едно без друго . Всяко от тях трябва да намери своето място на съществуване в "програмата" . Ако го няма едното - няма го и другото ....!

А противоречия се преодоляват с Диалектика , В Диалектиката противоречието е основен предмет на изследване . Само Метафизика не стига...!

Да му мисли "програмиста" ! :D

преди 8 часа, Любомир Ико написа:

Да, разбрах за какво говориш, просто намекнах, че в основата на тези действия - създаване, отглеждане и неприемане на гл.т. е напълно вероятно да лежат инстинктите ни, но да не си даваме сметка за това. Съвременният човек дотолкова е свикнал да оперира в мисленето си с общеприетото, заученото и научното, че може да не осъзнава в каква степен е възможно дори идеите му да имат за изходна база и мотивация и-рационалното - т.е. инстинктивното и архетипното.

Допускам, че е напълно възможно по-сложните съзнателни процеси да скриват от разума трансформацията на инстинктите, обличайки им нови дрешки - рационално-идейни понятия, затрупвайки инстинктите с дебел кат рационализирани обяснения за мотивацията на индивида. Как иначе да си обясним битуващата нетолерантност към другомислещите? Характерно за инстинктивното е неговата защитна повторяемост.

И както във филмчето с лъвицата и бебето-антилопа - моментното надрастване или подтискане на инстинктивното, се оказва животозастрашаващо дори за самия хищник. Т.е. включването на по-висок режим на осъзнаване може да се окаже доста "погрешно", поставено в контекста на хранителната верига…

Диалектиката да си яде ушите. Не точно диалектиката, а тия за които "противоречието" е метод за изследване. Проблемите с възприятието и отражението на човека, на такова ниво, изискват дуализъм - интерпретиране чрез рзпознаване през "друга крайност". Това заляга най-вече в представите и мисленето, където субекта оперира с отразената в него реалност. Метода по принцип касае - от притовоположности да се отиде към единство - но не на противоположностите - за да се търси тяхното единство. А на това че те възникват в самото човешко отражение, а не че в природата са налице "рационално и Ирационално". В природата никъде не са налице обективни дуални двойки. Ние, хората обаче имаме нужда това, и така, да го възприемем и отразим, защото подава лесен начин на боравене с него вътре в себе си. И е наследство от проста оцеляваща стратегия - да бягам или да се боря, приятно-неприятно, опасно или безопасно...

Всъщност, вместо пример - ето я и точната конкретика. РАЦИОНАЛИЗЪМ - ИРАЦИОНАЛИЗЪМ - всъщност това са обобщения, на базата на разлики помежду им, на които веднага се постановяват нуждаещите се. А приликите - естествено не - после ще излезе че било философия и "метод на изследване". Метод - ама атавистичен и отдавна твърде архаичен. Но пък чрез него "се преодолявали противоречия". Но те противоречията възникват само и единствено в човешката глава. Къде другаде да трябва да се 'преодолеят'?

Всъщност делението е условно и разликите също са условни, целта е внасяне на яснота. Но черно-белия начин е най-лесния и заучената дуална схема непрекъснато изисква да се подадат "двете крайности" за да позволи ситуиране на самия субект. РАЦИОНАЛИЗЪМ и ИРАЦИОНАЛИЗЪМ не са дуална двойка - но в такава се превръща дори в думичките на корифея на класиката Стефан, ... който иначе смята че класиците имали недостатъци :) Това не му пречи всичките му съвети, предложения да са от микс и заемки от класици и да ги смята за изключително важни и поучителни и не спира да се позовава сам на себе си с :

преди 1 час, by_chechi написа:

Запомни примера от предния ми пост - в него има почти всичко ! Виж там първото предложение на Разума - непробиваема с нищо вътрешна логика !

народа е казал ( :) ) "умря циганката дето ме хвалеше и стана нужно да се рекламирам сам (колко важни точни, непробиваемо-логични и мъдри неща пиша - да ги запомните и да ги ползвате. А който не може, не иска... - той губи)

преди 22 минути, _ramus_ написа:

Диалектиката да си яде ушите.

:laughing4::lol6:

Твоето блъскане с черепа у дувара отдавна не ми е интересно .......Не си в състояние да видиш даже Великата Китайска Стена !.....:D

преди 25 минути, Мо_хи_ни написа:

Как иначе да си обясним битуващата нетолерантност към другомислещите?

Простичко - с безгранична и непреодолима Лакомия ! :lol6:

Искам да кажа 1-ви Закон на Живото - усвоява околната среда за целите на собственото си съществуване ! 

Това когато се разбере , нататък е по-лесно....Защото действа заедно с Мързел ! :lol6:

Искам да кажа 2-ри Закон на Живото - влага минимум усилие за постигане на максимални резултати ! 

......................

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.