Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За смисъла на живота...

Featured Replies

Обзалагам се , че не можеш да Посочиш дори Един , който не е "мравка " за теб ! 

Особено във форумът ! 

Има Разлика да си "Напуснал"  Матричният Коридор - Осъзнато  и да си Пречупен от същия - Неосъзнато !

При е второто .

Сигурно ще искаш да ти напечатам и "знаците" , по които се "набива" на прима - виста ?

Само , ако изявиш желание , разбира се и ако сметнеш , че е интересно да го узнаеш.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 257,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина много добре казано. За всеки, който живее в свой собствен свят, то смисъла на живота би било това, на което се гради тази негова измислена реалност. Дали ще са пари, власт и прочие, зависи от

• Един няколко клипа, който според мен отговарят много добре на темата :

• Има едно "нещо" над което мнго се замислям,защо !? :Повечето хора постоянно се оплакват,постоянно мрънкат:все нещо не им е угодно,все някои им е навредил,ВИНАГИ недоволни от всички и всичко ,вечните ж

Публикувани изображения

преди 5 часа, mecholari написа:

Аз само седях и си мълчах, не посмях да кажа какво съм сънувал преди 15 минути. За себе си обаче направих си изводи. И един от тях е, че индивидуалното съзнание е бул шит.

Отдавна ми е интересно това явление, макар че моите изводи, или предположения, бяха по-други - че наричаме индивидуално съзнание някакъв булшит, а то е нещо много, много по-голямо и може да е от друг порядък. Ще намеря къде бях си правила изводи и аз, май в някаква тема... А спомняш ли си някакъв елемент в съня ти от подстанцията, който да е привлякъл вниманието ти лично на теб после, по време на разговора за случая? Нещо не непременно свързано с инцидента, а което е било в обхвата на вниманието ти след това? Мисля, че се случва по мои наблюдения. Извинявай за любопитството, просто ме интересува опитът на някой друг. 

Намерих го, това ми е било мнението тогава, сега мога и да го поразширя след всичко набрано като информация

Редактирано от witness (преглед на промените)

няма как да се сънуват  неща за които мозък няма представа че съществуват

примерно преди 1000 години някой да е сънувал как го удря тока

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 14 минути, witness написа:

Отдавна ми е интересно това явление, макар че моите изводи, или предположения, бяха по-други - че наричаме индивидуално съзнание някакъв булшит, а то е нещо много, много по-голямо и може да е от друг порядък. Ще намеря къде бях си правила изводи и аз, май в някаква тема... А спомняш ли си някакъв елемент в съня ти от подстанцията, който да е привлякъл вниманието ти лично на теб после, по време на разговора за случая? Нещо не непременно свързано с инцидента, а което е било в обхвата на вниманието ти след това? Мисля, че се случва по мои наблюдения. Извинявай за любопитството, просто ме интересува опитът на някой друг. 

Aз не бях влизал в подстанция, защото докато не си издържиш изпитите по техническа безопасност, нямаш право на това.  Така че, в съня ми всичко беше напълно ново и непознато. Чак след време влязох в друга, не във същата. Все пак работех в дирекция "Мерене и управление на данните", със системите за автоматизирано събиране на данни, и отиването ми в подстанция беше за обща култура, а не пряко свързано с естеството на работата ми.

преди 17 минути, Yvan Sergeev написа:

няма как да се сънуват  неща за които мозък няма представа че съществуват

примерно преди 1000 години някой да е сънувал как го удря тока

Един приятел пък изобщо не си спомня някога да е сънувал образи/действия. Нищо-пълно петно. 

Какво мога да му кажа? Просто се отказах да му обяснявам. Той е не по-малко странен отколкото моите сънища в които след месеци се случват нещата които съм сънувал.

преди 35 минути, mecholari написа:

Aз не бях влизал в подстанция, защото докато не си издържиш изпитите по техническа безопасност, нямаш право на това.  Така че, в съня ми всичко беше напълно ново и непознато.

Да, ти каза, че си бил в някакъв склад и си сънувал подстанцията. Аз друго питах, няма значение. 

преди 36 минути, Любомир Ико написа:

Един приятел пък изобщо не си спомня някога да е сънувал образи/действия. Нищо-пълно петно. 

Какво мога да му кажа? Просто се отказах да му обяснявам. Той е не по-малко странен отколкото моите сънища в които след месеци се случват нещата които съм сънувал.

Случва се такова нещо, да сънуваш едно към едно. Макар и рядко. Повечето сънища иначе са объркани глупости обикновено. И аз съм художник, и аз сънувах като теб неща, дето се случват, а после от раз престанах също като приятеля ти да сънувам. Така много добре се наспивам, но оттогава не мога да рисувам и да пиша стихове, направо ми е смърт и не знам защо, може двете неща да са свързани. Вероятно са. 

преди 28 минути, witness написа:

....оттогава не мога да рисувам и да пиша стихове, направо ми е смърт и не знам защо, може двете неща да са свързани. Вероятно са. 

Сънищата са следствие.....Причината със сигурност е друга . Мога само да предполагам .

Няма начин да загубиш творческото си начало , фантазията , когато вече си ги имала . Творческото изчерпване е оправдание , нежелание за захващане с нещо ново (всяко начало е трудно , а това в този случай много добре се знае)....

А човек има нужда и от почивка , преосмисляне на нещата - стига да не водят до перманентен мързел....:)

Загубила си важна за теб цел в живота (или си я постигнала вече) и отсъстват свързаните с нея стимули , преживявания , терзания....Постави си нова цел и се "зарови" в нейното постигане !

Ще ти се върнат сънищата и неспокойствието , ако това ти е дерта....:)

Без сънища спят или "пребитите" от умора , или тези дето нямат никакви грижи....:)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Последното ми стихотворение, първите две изречения ги изсънувах в съня си. И след това стана и го записах. И примерно в "предтечите" ставаше въпрос за Левски. Както и да е. Колкото и недействително да звучи, нямам желание да се изявявам. Но споделям гледна точка, която не се среща под път и над път. Това не ме прави особен, обаче ми се струва, че когато хората говорят за индивидуализация, и го приемат като върха на сладоледа, върха на еволюцията, всъщност , все още са недоносчета. Чак като се индивидуализираш, започваш да се възкачваш към братството и единството. Чак тогава осъзнаваш непреривната си връзка с останалите. И не си поканен да чувстваш кеф, мир и покой. А да вземеш от тяхното страдание, което все още съществува. И са слаби, които изживяват своята отделеност. Не могат да поемат страданието до дъно. 

преди 8 минути, witness написа:

Да, ти каза, че си бил в някакъв склад и си сънувал подстанцията. Аз друго питах, няма значение. 

Случва се такова нещо, да сънуваш едно към едно. Макар и рядко. Повечето сънища иначе са объркани глупости обикновено. И аз съм художник, и аз сънувах като теб неща, дето се случват, а после от раз престанах също като приятеля ти да сънувам. Така много добре се наспивам, но оттогава не мога да рисувам и да пиша стихове, направо ми е смърт и не знам защо, може двете неща да са свързани. Вероятно са. 

Да, те тези философ-претеции дето имат проблеми с това да си намерят "смисъла на живота" съвсем малък им е проблема в сравнение с това един художник да намери вдъхновение и смисъл да рисува :D 

То това е като да умножиш "проблема" х2, тъй като рисуването си е паралелен живот, пространство, съществуване.

Но художниците имат един коз - рисуването от натура. Ако успееш да елиминираш спънката в техниката - резолюцията на идеите - и тази на изпълнението - тоест да не се бориш с медията - а процеса да тече гладко и бързо - ще изпаднеш... или поне аз изпадам ако се отдам - в някаква "наркотична зависимост" от това да пресъздавам това което виждам. В един момент погледа ми среща нещо ужасяващо банално - стол, парче домат, листо, фасада, пейка, хълм, камък, облак, локва, стара гума, дънер - където ме завари и искам да вляза под кожата му, да го обикна с всички детайли и малките му сенчици, цветове и нюанси. Направо лигите ми потичат понякога докато рисувам от натура хах - не просто смисъл - всичко друго спира да има значение - един нищожен блик може да ме подлуди от кеф - и самите материали и как се нанасят и какво влияние имат - опияняващо е. Ти си епицентър на такава каузалност - и всяка точка и щтрих има страшни последствия.

Е... и всичкия този катарзис някой да те потупа по рамото - "Добър си, но картините не се вписват с идеите на нашето пространство" :D Или пък просто да чакаш някой да купи нещо - въпреки че си намалил до минимум цената - и се готвиш да си лягаш гладен щото си им сложил и рамки :D Отделно кой вдява кооолко е скъпо това занимание - не само парично. Колко се влага вътре направо е абсурд. И не само време и чувства. И всичко това приключва с това някой да си перне погледа за няколко секунди и да отмине.

Пък ако не рисуваш от натура по ред причини - или просто искаш нещо друго и по-сложно - там е вече якото търсене на смисъл.

А ако нямаш и муза - :D

преди 10 часа, дръндю написа:

разумът си е чисто човешка измишльотина, която оправдава поведението на човека

Откога им разправям, ама ей на- преливат от разум, да ги ева... :)

преди 7 часа, Любомир Ико написа:

Кажи тогава - какво друго може да се прави с теб?

друго... ???

Нищо не "може да се направи с мен". И не е нужно "да се прави каквото и да е". Не ми е нужно нищо, което да го има в другите пишещи тук. А и промених нагласата си да го очаквам по тази линия - каквото и да е. Нужните неща първо и преди всичко ги намирам при себе си.  Не пиша тук от емоционални или социални потребности - това ти е трудно да го приемеш главно защото при теб нещата на съвсем други основи и етапи.

Отварям скоба

В поредица от свои думи, използвах възможността да те "тествам" кой си, къде си и какви са ти приоритетите, ядрото, динамиката, какво "шепне" ирациото ти по несъзнавания канал, който е налице в думите на всеки пишещ (или говорещ). Много ме насочи и музиката която представи.

С теб специално имаме когнитивни разлики. С други са налице и емоционални и/или психични несъвместимости.  Голяма част от написаното в моите думи не достига до теб адекватно на написаното и на стимула ти връщаш съвсем странични и твои си реакции. Така ти ми показваш кой си и какъв си, но и виждам ясно че са налице различия, като по много посоки те са базови. Не е трудно за мен да ги прескоча, но ми липсва мотив. На теб ти е невъзможно, а изглежда че ти е интересно заради някакъв твой мотив.

Имаме и общи положения, но те са ми някак встрани от живота и посоката на пътя ми. Не казвам това с никакво отношение, просто казвам кой съм аз през това какъв е света през моите очи.

И за да затворя скобата

ще кажа отново - няма какво да се направи с мен - нито едно, нито "друго". Няма и защо.

преди 7 часа, _sirena_ написа:

Обзалагам се , че не можеш да Посочиш дори Един , който не е "мравка " за теб ! 

вече загуби облога. Още оттук.

Не че го пишеш сериозно. Не че и можеш да си сериозна, а и не е да е важно за някого. Като гледам безпомощността да ме смелиш и да се опитваш да комуникираш, при ясно наличие на несъвместимости, които ти нямаш шанса да прескочиш. А претендираш за 'ниво', при това "вселенско". Може би - но само насън. В твоя сън. Аз там съм просто някакъв образ сред другите такива, нагласени за сънуването ти. Но съм точно толкова съответен на същността, колкото отражението в огледалото е еквивалент спрямо "оригинала".

преди 1 час, _ramus_ написа:

друго... ???

Нищо не "може да се направи с мен". И не е нужно "да се прави каквото и да е". Не ми е нужно нищо, което да го има в другите пишещи тук. А и промених нагласата си да го очаквам по тази линия - каквото и да е. Нужните неща първо и преди всичко ги намирам при себе си.  Не пиша тук от емоционални или социални потребности - това ти е трудно да го приемеш главно защото при теб нещата на съвсем други основи и етапи.

Отварям скоба

В поредица от свои думи, използвах възможността да те "тествам" кой си, къде си и какви са ти приоритетите, ядрото, динамиката, какво "шепне" ирациото ти по несъзнавания канал, който е налице в думите на всеки пишещ (или говорещ). Много ме насочи и музиката която представи.

С теб специално имаме когнитивни разлики. С други са налице и емоционални и/или психични несъвместимости.  Голяма част от написаното в моите думи не достига до теб адекватно на написаното и на стимула ти връщаш съвсем странични и твои си реакции. Така ти ми показваш кой си и какъв си, но и виждам ясно че са налице различия, като по много посоки те са базови. Не е трудно за мен да ги прескоча, но ми липсва мотив. На теб ти е невъзможно, а изглежда че ти е интересно заради някакъв твой мотив.

Имаме и общи положения, но те са ми някак встрани от живота и посоката на пътя ми. Не казвам това с никакво отношение, просто казвам кой съм аз през това какъв е света през моите очи.

И за да затворя скобата

ще кажа отново - няма какво да се направи с мен - нито едно, нито "друго". Няма и защо.

вече загуби облога. Още оттук.

Не че го пишеш сериозно. Не че и можеш да си сериозна, а и не е да е важно за някого. Като гледам безпомощността да ме смелиш и да се опитваш да комуникираш, при ясно наличие на несъвместимости, които ти нямаш шанса да прескочиш. А претендираш за 'ниво', при това "вселенско". Може би - но само насън. В твоя сън. Аз там съм просто някакъв образ сред другите такива, нагласени за сънуването ти. Но съм точно толкова съответен на същността, колкото отражението в огледалото е еквивалент спрямо "оригинала".

Напротив - Спечелих го ! 

Факт е , че няма нито едно "лице"  - Посочено като "стойност " , различна от "мравка " .

Този въпрос го задавам за 2-ри път и отговор - Няма . 

Няма и да има , по "обясними причини" .

Причините вече ще си ги "изровиш" сам .

Другото няма да го коментирам , понеже е нелепо .

Само ще ти отбележа мило , че ти спестих доста "коментари" ... в "10-та" .

Не познавам Състоянието - "Безпомощност " .

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Ами обясни тогава - каква е неназованата причина? Защо пишеш тук?

И не си прав. Може да се направи едно нещо с теб в тази ситуация - помисли си какво е.

преди 2 часа, _ramus_ написа:

А аз така и не разбрах за теб. 

Всеки стои зад личността си тук с аватар. Повечето имат какво да скрият зад тях.

А тъй като аз май цял живот се занимавам в преследване и създаване на "изкуствени неща" - даже да ти се покажа гол- пак няма да разбереш това аватар ли е, не е ли.

За мен всичко са маски върху повърхност - да си помислиш че си ме видял е все едно да погледнеш много добре нарисувано бъзово дърво, чак да помиришеш аромата му - и да кажеш яяя бъзово дърво.

От страни аз ще си стоя и ще се усмихвам.

Какво пиша тук - маски, върху лист. Даже да ти напиша и най-съкровенните си истини пак няма да пробиеш. Даже и да искам да пробиеш - пак няма да пробиеш.

Сигурен ли си че си пробил? Или си като маймуната която разкъсала енциклопедията за да изяде картинката на пеперуда?

Редактирано от Любомир Ико (преглед на промените)

Е , то няма къде другаде да си намери намери " Удобни , Социални мравки " , освен по форумите .

Във виртуалната матрица е Безопасно .

Нанизваш си шаблоните , редиш филипиките , правиш диференциални психопортрети , шариш диагнози , празниш унижение и т.н.

Яхаш Егото , което смяташ за Перцепция и ликуваш с картонена коронка , докато някой не ти "счупи трончето " и не ти издуха картончето . :)

После грабваш "метлата" и метеш здраво , очаквайки някой да възкликне - "Евала " 

Обаче липсват "желаещи"  да аплодират и "методиката " осезателно  се изражда и увяхва .

"Опити , практики , изследвания , съзнавания , несъзнавания , тука има , тука - нема "  , алабализми и "сборни програми" - всичко Увисва ,

когато не можеш да си защитиш Елементарната теза .

Когато един "постен" въпрос те въвежда във деперсонализация .

При такова положение не може да се осъществи адекватен обмен на общуване .

На мен тук ми е "бедно възпроизвеждането " , тъй щото  проницателността ми е със широк фокус и не се вмества в концептуални

стандарти , но намирам 'език " да общувам меко и разбираемо с подходящи "резони" .

Там , където не отговарям , обичайно спестявам .

Това всичко го описвам за да се назоват "нещата " с "истинските им имена " .

Всичко в интерес на 'истината " , която ще провокира - ама "Чия Истина " ! 

Неудобната Истина ! 

Онази , която Боли ! 

Очаквам Мощно Изригване да ми 'облъчи " ..Вселената .. :D

И ще видите има ли "Смисъл Живота " или няма . :clown:

мравката вдига 10 пъти над теглото си или нещо подобно :D 

преди 4 часа, _sirena_ написа:

Очаквам Мощно Изригване

очаквай си. както и с "облога". Немощ отсякъде

С глупостите ти няма как да се занимавам Марче/мравче. Раздавай си номерата на други.

====

преди 5 часа, Любомир Ико написа:

Всеки стои зад личността си тук с аватар. Повечето имат какво да скрият зад тях.

Това имах предвид - и да ти се покажа гол, няма да разбереш. Направих го и не виждаш. Заради това написах че са налице базови различия. Дори това не си прочел, написах толкова много неща за себе си. А и да си го прочел - не достига

Не ме интересуват криенията, но има неща, които като ги показвам а ти продължаваш да питаш, значи че и да ги обясня и да е мнооооого подробно - са без всякакво значение, защото липсва сходството и са налице сериозни различия в базата. А то - дори е вредно ако не е налице, да се изгражда. Вредно е за теб, да не говорим че дори и обрано, на написаното от мен ти прехвърчат импулси за защитаване.

Нямам нито аватари, нито различни лица - каквото е това тук, това е и навсякъде и отвъд темите и форума, отвъд виртуала , нито имам какво да крия. Нито има защо да го крия. Поглеждаш ме през твоята призма и твоите очила за към света и себе си. Не че имаш друг вариант, не че това е грешно или правилно, защото това е самата естественост. А тя няма как да е нито "правилна", нито грешна.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 23 часа, _ramus_ написа:

ами тогава какво "остава" и кой всъщност съм ако въобще отпаднат всички патерички идващи наготово или изграждани от мен, само и само да ми изглежда че съм "жив"

Съзерцанието на "лудостта" - това остава. Но това не е отговор, защото твоето не е въпрос.

преди 10 минути, Мо_хи_ни написа:

Съзерцанието на "лудостта" - това остава. Но това не е отговор, защото твоето не е въпрос.

Нищо не остава .....!

преди 1 час, _ramus_ написа:

Не ме интересуват криенията, но има неща, които като ги показвам а ти продължаваш да питаш, значи че и да ги обясня и да е мнооооого подробно - са без всякакво значение, защото липсва сходството и са налице сериозни различия в базата.

Хоп-хоп, тропаме с краченца. Рамус търси сходство, но намира, уви, единствено сериозни различия.

…но какво ли знам аз за устройството на човешката психика? :D

на 21 juni 2017 в 4:49, _ramus_ написа:

И второ - пристрастието много личи. Особено на моменти. Това произволно деление на 'хората' кой какъв е, кое как е - с тази толкова характерна твоя крайност в изказа... Както и в другата тема - добре е че ги "казваш" нещата кое какво е. Щом това е избора ти на начин, смисъл и потребност - ок.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 22 минути, Мо_хи_ни написа:

Хоп-хоп, тропаме с краченца.:D

Не знаеш с кого си имаш работа .......Там и Хитлер има , и Наполеон ...! Тук си имаме Рамус ! :)

http://www.mythology.tribak2007.com/india-mythology6.htm

преди 25 минути, by_chechi написа:

Нищо не остава .....!

не е нищо, Нещо е
Човекът е Вяра

преди 6 минути, дръндю написа:

не е нищо, Нещо е
Човекът е Вяра

Не си в час ! Рамус иска без Вяра ! Само Чист Разум иска.......

преди 7 минути, by_chechi написа:

Не си в час ! Рамус иска без Вяра ! Само Чист Разум иска.......

всеки има право да вярва в каквото си иска

преди 5 минути, дръндю написа:

всеки има право да вярва в каквото си иска

Може ! Ама не става ! :)

Няма Разум без Вяра ! Причината е много проста ! Знание и Вяра съществуват в единство , едно неделимо цяло представляват.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.