Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Не за вас , но аз смятам , че ако _ramus_  беше Бог , щеше да го създава всеки ден този свят 

и да го закрива в края на работния ден. С мисълта да не би някой да вземе да еволюира до края на седмицата. :D

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребителят  _ramus_  пише толкова вдъхновяващо , еротично - цинично и завладяващо , 

че .. те увлича да си направиш една сладка следобедна мастурбация на постовете му ..:shy11:

А ха ха ха! Е хе хе хе!

Да ме извиняват модераторите. Не мога да се  спра да се смея!

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

обаче , ако трябва да бъда още по-откровена .. мен всъщност ме интересува повече как се усмихва _ramus_  

как изглежда под душа , какво предпочита да похапва , силна и страстна прегръдка ли има .. ей такива простички нещица 

също като от "бръснача на Окам" ..:mark:

обаче , ако трябва да бъда още по-откровена .. мен всъщност ме интересува повече как се усмихва _ramus_  

как изглежда под душа , какво предпочита да похапва , силна и страстна прегръдка ли има .. ей такива простички нещица 

също като от "бръснача на Окам" ..:mark:

Той не съществува по човешки начин, той не се храни, не се изхожда, той е железен, не му трябват тези неща. Според мен може би е мазихист, аз не познавам много подобни дето от 15 г да ги плюят и гонят от всякакви форуми, и да продължават да искат да изпитват това. Не е от нормалните простосмъртни, определено го е доказал.

Въпреки че това, което изтъкваш като недостатъци на другите са и твои собствени недостатъци. Помисли, каква реална стойност има човек, който се оценява сравнявайки се с другите.

Опитите да се интерпретират тези, думички и изказ, като негативен или позитивен издава съвсем просто неизраснати детски етапи. Много е просто, и съвсем човешко. Защото тук се изписва всичко това. Може да се направи например лесна справка с ПИАЖЕ - първите два етапа от общо четири. Тук примерите на неизраснати елементи в психичното развитие са точно онова, което мотивира пишещите.

Също може да се забележи и нещо друго - пак съвсем просто - интерпретацията на текст, като отношение, е приоритетно. Точно това проверявам обикновено с написаното. ХОра, които са направили опити да могат да възприемат без отношение, вече са успели да прехвърлят това и да видят в думите ми някои съвсем други неща. Това направиха само няколко човека тук. И за да обясня това и на двойкаджиите - да кажа, че няма никакво значение дали някой харесва, или одобрява нещо (или обратното) - то е атавизъм и е налице при всеки човек, защото го носи в себе си. Въпроса при израстването е дали е в състояние да го "надкрачи", да го направи незначително в мотивите и действията си, както и в интерпретацията на всичко, което достига до него.

За малките човечета сред темата всичко е отношение и света се дели непрекъснато само на приятно и неприятно, включително и за субектите. Толкова е просто и сами се пишат - достатъчно е да се зачетат още първите изречения - те сами показват какво да видели и как инстинктивно за тях това е "истина". Достатъчно е само да се проследят елементите на изказ, на смислов пълнеж, на стил - всичко говори за замръзнали в своето развитие човешки същества, които дори се дразнят на това, че ги обобщавам като "деца".

Не знам какви "деца" е следил и изучавал ПИАЖЕ, за да изведе своите 4 етапа в когнитивното развитие, но смея да кажа, че "мерките" са му относно твърде малко хора.

И още нещо - мотивацията "да се слага прът", когато субект влиза в делириумна фаза в налудност или психотизъм е единствената възможност за него, за да се "отърси". Ако се предложи среда, сред която налудностите да срещнат подходящо съответно огледало, те веднага се засилват и излизането от "фаза" става изключително трудно. Естественото просто доказателство тук е, че при опит да "спра" това летене на всеки в просторите сред които е света му, веднага се появиха негативните отговори. Никой сънуващ не понася когато той се рее насред изживяванията си и да среща неадекватни сигнали, които да пречат на това.  

Не е трудно да се забележи всичко това. Обикновено неудостоверените за психични разстройства хора, си карат от малки и правилото е, че след като не са вредни за себе си и околните, социума няма отговорност за тях и те са оставени на себе си да се оправят. Но не могат... Тук се виждат обикновени примери за НЕСПРАВЯНЕ и невъзможност за АСИМИЛАЦИЯ. Това са прости неща.

Няма значение колко и кои хора сте, и че предположително сте "добри хора". Аз така и не срещнах никъде ЛОШ човек. Въпроса е, че бълнуването за духовни теми, вече е поле за развитие само на сънища и хора, които сами по себе си, извън своите си сънища и вярвания се усещат като шарани сред вода пълна с акули и крокодили. Това е проблема на сънуването. Но то не дава никакво решение на никое от проблемите. Дава изживявания, които субекта да си достави, когато не му е възможно от самия живот извън съня. В този смисъл всеки от вас компенсира дефицитите в живота си. Това нито е лошо, нито вие сте лоши. Но това не е решение. И вие някъде в себе си добре го знаете и някъде в самите вас го има налично... Но сякаш това е по-силно и си върви...

Вижте опитите на всеки един да се справи с конфликта който създавам с думите си - колко е различен като реакции, подходи... но колко е подобен в общ план. Сирена вероятно не знае нищо за ОКАМ, но дори и да знае, просто хвърля напосоки, пък където "кълве". Това за "прегръдките и простите неща" защо не попита "ония"... да ти отговорят, пък да проверим вярно ли е... Аз не съм за криене, всичко ми е на показ. Ама някои неща няма как да се "видят" - какво ти отговориха по канала, напиши го - кой съм аз, какво правя, кое правя, защо, та ти нали имаш "въпроси" и демонстрираш че си любопитна. АМа не е и достатъчно само да "знаеш". Не е и достатъчно само "бог" да говори, нито да си общуваш с "гласовете" дето като ги "питаш" и после да ти "говорят". Не е достатъчно просто да ти снасят информация, а ти да си обикновен посредник. Но и да не си посредник - едно "знание" е най-безполезно именно за т.н. ПОСРЕДНИЦИ. По канала е най-зле именно за каналджията. И примерите са навсякъде, да не говорим че точно в тази тема се посъбраха сякаш "заедно" на едно място.

Аз съм някакъв си, образа за мен всеки си го кове самостоятелно и дори не сте способни да осъзнаете толкова просто нещо, като това, че образа, създаден в главите ви за рамус или каквото и да е, няма нищо общо с "оригинала". Обаче какво да се направи като вие сте свикнали да сте сред свят и реал, направен само от образи.

Толкова е просто - нито една сериозна дискусия тук не е възможна. Няма я силата на "живия контакт" Средата не е от значение - дали ще е форум, или на живо в разговор - хората които могат да си позволят да се открият се броят на пръсти. Защото при откриването... може да се докосне и оголи затворения вътрешен свят на образа на самия човек, изграждащ своя си виртуална среда, която да играе ролята му на ЖИВОТ. А без това... самия субект, е сякаш напълно невъзможен и това е вид "смърт" за него. Това е фикция, която води до масова психоза и мания... И всичко това е низ от напълно неосъзнати процеси, сред които субекта се усеща като в капан. Без дори да си позволи да осъзнае, че "реала" той си го гради самостоятелно. Че всички образи на "богове" и учители, на йерархии, на ангели, дяволи или рая или ада, са просто елементи от масовите психотични процеси на хората при справяне с кризи.

Кризите вече дори и да ги няма, компенсацията им върви, сякаш е безкрайна. В този смисъл - къде е ролята на "ученето" и прераждането, след като хиляди години това тече по една и съща схема. Променят се дрешките, опаковките, изгледа или формите... но същността не мръдва с нищо. Така, че... нещо "вселенското училище" нещо не върви.. и учениците повтарят един и същи клас. Не могат да минат изпита ли... или просто "годината не свършва" от зацикляния? Може би виновни са "учителите"... ама и те, според последователите на един или друг, все спасяват, все променят, все ери идват... А нищо. Самсарата си върви, колелото се върти... Само сънища кое, кой и как "излизал от тях"

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

...............

Без да го чета, само да коментирам преди да изляза, Ти си най издухания пич тук, да го знаеш. И моля публично най близкия психодиспансер да се самосезира, издири и затвори болните!

Бегай се гръмни или си срежи вените. Друго не ти остава, тъпанар.

Бегай се гръмни или си срежи вените. Друго не ти остава, тъпанар.

yahooo, браво. явно не съм само аз на това мнение. :-)

децаааа, пропуснахте да се лайкнете взаимно...!!! Моля, следващия път да се поправите...

А и има още от "списъка" с реагиращи... Не се бавете, че "дозата" не ми стига без участието на всички самоописващи се. Айде че ме сърбят рогцата и ми трябва да "живна" отново...

yahooo, браво. явно не съм само аз на това мнение. :-)

10 години чета изродщини. Пълен изрод.

Сирена, спомена някакви 12 критерия - за тях питам. Понеже изобщо не разбирам за какво говориш или намекваш, попитах за повече информация. От това клипче нищо не разбрах. :(

децаааа, пропуснахте да се лайкнете взаимно...!!! Моля, следващия път да се поправите...

А и има още от "списъка" с реагиращи... Не се бавете, че "дозата" не ми стига без участието на всички самоописващи се. Айде че ме сърбят рогцата и ми трябва да "живна" отново...

Не се съмнявам, че си на върха на щастието в момента - толкова внимание получи днес. А и си мисля, че самочувствието невинаги вреди, затова че се радвам за теб. Лошото е, че утре ще имаш нужда от още. Ама ние сме си тук де. Темата може и да е друга, но на кой му пука.

Та да не сме много извън темата: то и с прераждането е същото, просто замени "утре" със "следващия живот".

Каза ти се, "дълбай и отключвай вратите в съзнанието". Не разбирам какво да дълбаем, като отключването става с ключ без дълбаене.

Опа, още един отговор се появи: "Който има криле, няма нужда от батут". Хубав отговор...

Който няма криле, да не би батутът да му помогне да хвръкне?!?

То е хубаво човек да говори с метафори, поетично е. 

Но ми стана любопитно за 12-те критерия, а аз съм любознателен человек. Примерно, знам, че за Буда имаше над 30 ли бяха критерия, по които може да бъде рапознат. Скепсис да ме поправи, ако греша. Та…за такива критерии ли иде ре или за нещо друго?

айде, има още от "списъка"... Айде че "дозата ми липсва"  и ще ви посоча с пръст... както тук зелените човечета пишат - че съм живеел за да "ритам" бедните детски души... Толкова детско ... толкова атавистично. Прости думички, а някои ги боляло... Щото душиците свикнали да не получат внимание, одобрение, не получили толкова прости житейски емоционални знаци от важните за тях... всеки с неговото си "нямане".

А иначе.,.. духовни. Много знаещи, много знания - за вселената, то нива, то 12, то врати и ключалки... големи думички, а са малки тия, дето ги говорят. А думичките не правят човека, нищо че децата взимат всичко по опаковката и дори театрото им е пак да си направят опаковка от думички, идеи, описания... наречена "лична приказка". А само пред огледалото вървят тия шарении. Иначе, отстрани, просто оглеждащия се е гол... гол, та няма как повече... Гол,,, с едно театро пред себе си, в главичката си...

В колко още селения ще се бяга в съня. В колко още селения няма да е налице куража да се излезе от черупката. Вярно то само кураж не е достатъчен. Но е много нужен... поне за първите опити.

Той въпроса за "утробата" и преднаталното развитие и той бил наречен че е АД, и че той бил отново извор и там се криели поредните ПРИЧИНИ за невротизмите и бягствата в съня.. Кое вече не беше извор - то секса, то родителите, то недоимъците, то какви ли не "причини". Всеки търси причините като се опитва да ги съчини дори групово договорено. И всеки е с идеята че ги намерил, щото имал теории, дори имал и "доказателства". А спасение няма, вече хиляди години, нито спасители, нито спасени. Но приказки за същото - колкото щеш. ... И на кило, на тон... има за всеки, предлагат се в групови варианти, направени предварително... от същите като тях, дето са преди тях, от които взимат същото, поемат от тях същото... и само наследяват сънища след сънища. И тия повторения не спират толкова векове, толкова култури, толкова географски места...

А бе, Рамус, защо сега така? Може да научим нещо ново? 

12 признака са си бая признаци да ти кажа! Може би според някой от тях колежката те намери за неустоим и сексапилен.:tongue2: 

Което си е…комплимент! На мен досега не ми беше минавало през акъла, като идея, че може и да си секси, мъжествен. Къде блея, за Буда!:D

Той въпроса за "утробата" и преднаталното развитие и той бил наречен че е АД, и че той бил отново извор и там се криели поредните ПРИЧИНИ за невротизмите и бягствата в съня.. Кое вече не беше извор - то секса, то родителите, то недоимъците, то какви ли не "причини". Всеки търси причините като се опитва да ги съчини дори групово договорено. И всеки е с идеята че ги намерил, щото имал теории, дори имал и "доказателства". А спасение няма, вече хиляди години, нито спасители, нито спасени. Но приказки за същото - колкото щеш. ... И на кило, на тон... има за всеки, предлагат се в групови варианти, направени предварително... от същите като тях, дето са преди тях, от които взимат същото, поемат от тях същото... и само наследяват сънища след сънища. И тия повторения не спират толкова векове, толкова култури, толкова географски места...

Туй с пренаталната психология започна да става официална научна обосновка за много психични заболявания. Към тях дори се добавят и вредните вещества, които консумираме заедно с разни храни и които попадат директно в плода от бременната майка.

Хаха... комплимент!!! :) аха... да ми стане... (самочувствието, разбира се. Похват който и без да съм ДЕСА--поетеса, ползвам)

Много добре знаеш че това е само опит за откопчване. Едни се усещат ритани и самите те налитат, щото така са програмирани, пък и тестостерона им идва вповече и ги прави ептен като орангутани.

А други си имат друга стратегия - флирт, типично по женски. Това също е вид овладяване и компенсация. Колежката просто си кара по заученото, белким може да клъвна по мъжки. Тя е толкова женствена иначе в тия опити за сладострастни "въпроси" кое й било любопитно. Но е просто форма на справяне. И каналджийството й е с такава роля. Както са всички каналджии. Това става такава социална мания - вече толкова канали, толкова посредници и всеки сипе, я в нета, я книги пише, я съветва по видеоклипове... Ама как да не, след като други пък чакат от същото. Който "пробие", става известен. А и колко хора пари направиха, станаха популярни. Обаче... от зората на МОЙСЕЙ, през всички "пророци", та до сегашните им въплъщения и репликации, едно и също върви. Взимаш дори напосоки който и да е... от схемата на учител-ученик, та до "питащ-отговарящ" са в основата си едно и също. Какво очакваш да ти каже, след като я сложиш на ескалатора на внимателния анализ от типа "кръстосани въпроси-отговори" и е дотам. Тя иначе си е намерила търпеливо и систематично, доста варианти на изход от конфликтни ситуации, и се е научила да "звучи". Но... нали се сещаш - до нейната собствена граница... И до там. Ти какво точно очакваш - някаква интересна форма на 12-те стола ли... Или някой нов божествен закон или принцип. Дори и да са - пак е нищо и никакъв резултата. Ти поне си видяла толкова много приказки досега. Та дори си ги следвала и потапяла в някои... Добре, така е - правят живота да изглежда "жив". За повечето - това е да си "ЖИВ". Обаче - приказката идва и си отива. Това е нужно и е като самия живот - и е дар, щото някога, някъде във "времето" стои възможността нещо да се израсне. Уж... Пък не става. Защо схемата се повтаря още от древни времена, нищо че някъде била кръстена с аналогията за "колело" (самсара)...

Туй с пренаталната психология започна да става официална научна обосновка за много психични заболявания. Към тях дори се добавят и вредните вещества, които консумираме заедно с разни храни и които попадат директно в плода от бременната майка.

всяко нещо - с времето си. За други времена, всичко беше в обосновката на други "причини". От Фройд, та до всички след него. Ти си цитирала и други "системи" за обяснения на причините - например АДЛЕР и комплексите ... После други, сега други... след нас... ще има поредните. Тия, сега са твърде удобни, защото голяма част от тях не могат да се проверят по никакъв начин, а и до голяма степен съвпадат с някои изменения в социалните нагласи. Да не говорим как и защо някой си представя че "знае" как било за плода, с кое "виждал", с кое "гледал" и как. Просто голяма част от "обосновките" са теоретични допускания. Дори хипотези още не са. Но дори и да станат - са просто поредните в "историята" на психологията.

Ако не друго, поне хората се опитват чрез научен подход (с целия инструментариум и знание, с който науката разполага за момента) да наблюдават и описват определени явления. Което е в пъти по-добре, отколкото да се опише с прераждане, да му се залепи този етикет и да не се търсят никакви други възможности за отговор.

Въпреки това се надявам да получа някакъв по-изчерпателен отговор за 12-те критерия. Колежката има чувство за хумор, а то е признак за интелигентност.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Обаче , аз съм сигурна , че Тук и Буда и Христос да се регнат хванати за ръка , след 4-я пост Рамус и Мохини ще ги 

навият да посетят местната психиатрия , като услужливо ще им напишат и рецепта с овладяващи антидепресанти , докато пътуват натам и ако 

имат време могат и да ги полеят благородно със студен душ , подобрявайки нестабилното им емоционално състояние.

Всъщност Рамус и Мохини едно и също лице ли е  .. звучат идентично.

Мохини , клипчетата са си мой стил и настроение , нищо тематично.

за въпросите си , можеш да прочетеш още веднъж 1-я ми пост в тази тема Бавничко.

Чудесно разбирам , желанието ти с пъхната провокация в междуредието за диалог с мен .

Сърбят те пръсчетата да ми напечаташ един строен текс - 68 реда , където да изригнеш със прочит от книжки , минали през ръцете ти , нали момиче :D

Ами давай , кой те ограничава ?

Иначе .. Рамус има интересна Харизма и съм впечатлена , макар да посипа със сол и цинизъм моето откровение .. 

…мислех, че поне с теб ще е възможен някакъв интелигентен диалог. Че има какво да се научи от теб. Съжалявам за което.

Нямам нищо против да изразяваш себе си, както намериш за добре. Но е хубаво да уважаваш и правото на другите на себеизразяване.

И за твое успокоение - Мохини и Рамус не са едно и също лице. То си се вижда от маниера на писане.

Обаче , аз съм сигурна , че Тук и Буда и Христос да се регнат хванати за ръка , след 4-я пост Рамус и Мохини ще ги 

---------------------------------------

Иначе .. Рамус има интересна Харизма и съм впечатлена , макар да посипа със сол и цинизъм моето откровение .. 

Еее, хайде де... "откровение". :) За откровени въпроси ли да ги интерпретирам тия - в комбинация с останалия коментар?... :)

Сирена, и двамата знаем, защо е нужен този театър. Ако зададеш откровен въпрос, ще получиш откровен отговор. Но това... ако за теб това е "откровеност"... за мен не е. Тук доста хора ме знаят кой съм, къде да ме намерят, как да се контактува с мен и че няма нищо за "криене". Анонимното откровение, по този начин, ми се струва доста манипулативно, поради лековатостта и несериозността. За мен това не е откровеност между сериозни хора. 

А пък... за "Хванатите за ръка..." безмислено е да се коментира. Разбира се, че е тактично да избереш този защитен похват. Ти си опитна, макар предвидима, като пропусна примерно, че в стрелянето напосоки, можеше да ползваш "жокера" по канала, да пробваме доколко е достоверен.  Той не ти ли каза - за Рамус? Или е твърде дребна риба за такава въдица. А дали ти каза "жокера" коя е Сирена и защо тя е... това, което е...

Естествено че е налице интелигентност. Но тя... Макар, че за някои... е напълно достатъчна.

Само да кажа, че ако сред всичко това виждаш някаква лично отношение, негативизъм или "удряне" е "много студено" откъм "познаване", макар че това си е твое право.

Едно е ясно - Сирена не е това, което е. Нито е Сирена, нито е жена. :ph34r:

Айде, селянията пак се почна, тя май не е и спирала.

Хей , вие двамата - Рамус и Мохини .. успокойте се , седнете , вдишайте , издишайте ..:D

Серена е жена , регнала се преди няколко нощи , както пише във профила й , а аватара й е автентичен.

Но по-Важното е , че не е пристигнала тук за да ви "превземе" територията и да ви обяви за словесни "акробати".:D

Не познавам никого от Тук. А за общуване и разузнаване още по-малко. Едва ли тежи думата ми в виртуална непозната среда , но няма как да я направя по-откровена.

Мохини , кажи ми , колко смяташ , че си запозната във казусната 'материя" за която искаш да мерим "пространство"?

И откъде смяташ да ми "доведеш" аргументи , факти и доказателства ?

Не , Мохини , не можеш да ме впечатлиш със никакви аргументи , защото всичко , което е писано на тази тема е ТЕОРИЯ , Мисли , Изображения на персонални Философии , па макар и с потоци от последователи .

Виж , по би ме впечатлила да издигнеш личното си мнение по темата , извиращо от ДНК - то ти.  И него да ми обосновеш.

Това , което аз нося във себе си , го няма никъде написано , нито е достигнато от "науката" и оповестено .

Какъв е Смисълът да го споделям , когато в очите ви ще се развие като "фантастика" ?

Еволюцията ще поведе всеки един по Пътя си и ще го Изпълни със Знанието , когато му дойде времето. Всичко е последователно .

Дадох пример , ама не си го прочела ... за ученика от 3кл. , който няма как да разбере 'задача" от 6-7-8 кл. , поради Предела в настоящото си покорено Ниво Духовно.  Безсмислено е , Мохини ..

Следвай си Пътя , който познаваш и с който се само-индефицираш . 

..............................................................................................

Рамус , виждаш във едно Чисто привличане .... театър ..

Натъжи ме .. но ще го преглътна .. 

и .. наистина исках да надникна и да видя онези "нещица" , които описах ..

Смело си позволих да ги изпиша , защото няма как да почувствам очите , които ми написаха онзи пост по-горе ... няма го погледа , няма я интонацията ..

има само една Вибрация и тя ме покори достатъчно . 

Смирена съм ..  Силата на Духа ми те подразни .. и духовито ми чувство за хумор .. 

и ...  да .. бих искала за знам кой стои зад Рамус ... Но , ако е неприятно ..или обезпокояващо .. оттеглям желанието си .

Тук всъщност никой не иска да разбере задача за осми клас. Просто "осмокласникът" иска да заяви: аз съм в осми клас, а вие в трети.

Интересен избор на ник.

Както вече казах - Сирена не е сирена, нито е жена. Тя е… Шакти!

Досега си нямахме представител на Тантра, време беше да се появи. Добре дошла в нашето отделение. 

“But I don’t want to go among mad people," Alice remarked.
"Oh, you can’t help that," said the Cat: "we’re all mad here. I’m mad. You’re mad."
"How do you know I’m mad?" said Alice.
"You must be," said the Cat, "or you wouldn’t have come here.” 
― Lewis CarrollAlice in Wonderland

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.