Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Пак прочети какво пише. Първо Бог създава човека по свой образ и подобие. Второ създава от пръст (материя) телата му. Забележи, че не се споменава самата материя да е създадена (споменава се, преди това, че отделя небето от земята, което е различно). И му вдъхва живот, т.е. това е духът, който не може да бъде създаден, бидейки вечен и неизменен, а само се свързва с материята за да я оживи. Оживеното тяло е душата. Тук разбира се нямам предвид грубото физическо тяло.

Тук положението с сходно с това при будизма, различни версии, тълкувания и накрая (за съжаление и при будизма) - фанатизъм. Ето едни мои разсъждения със следобедното кафе. Тъй като не виждам някой да притежава или да може да предаде вечен и неизменен гнозис по темата (не наблюдаваме нищо вечно и неизменно, дали не живеем в лъжа тогава) си позволих свободна интерпретация (не-будистка) на текста от първите две глави на въпросната книга. За произхода на тварите

Първа книга Моисеева
Битие
Глава 1.

1. В начало Бог сътвори небето и земята.

Да, под небе и земя може да се имат впредвид различни неща, но определено текста прави аналог с небето и земята на планетата Земя. Сътвори - даде ход на симулацията активирайки първите (основните) два елемента.

2. А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата.

Едно не особено приятно място, някой се чуди какво да прави с него или има план, стратегия. Дух Божий - програма конструктор.

3. Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина.

Активация на съзнанието. Има ток не е като да нема ток :D

4. Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината.

Съзнанието е нещо добро в представите на по-висшия Разум (реалност). Мисля че имам представа (гнозис нямам) защо е жизнено необходима, нужна, нашата реалност, чисто логически, на другата реалност.

5. Светлината Бог нарече ден, а тъмнината — нощ. Биде вечер, биде утро — ден един.

Един (първи) цикъл на тази симулация.

6. И рече Бог: да има твърд посред водата, и тя да дели вода от вода. (Тъй и стана.)

Ъпгрейд и фрагментация.

7. И създаде Бог твърдта, и отдели водата, що беше под твърдта, от водата над твърдта. Тъй и стана.
8. Твърдта Бог нарече небе. (И видя Бог, че това е добро.) Биде вечер, биде утро — ден втори.
9. И рече Бог: да се събере водата, що е под небето, на едно място, и да се яви суша. Тъй и стана. (Водата под небето се събра на местата си, и се яви суша.)
10. Сушата Бог нарече земя, а събраните води — морета. И видя Бог, че това е добро.

Небето и земята се явяват там два основни аспекта, възможно е и същности в Реалността (майка), които се прожектират (като информационен поток) и тук.

11. И рече Бог: да произведе земята злак, трева, що дава семе (по свой род и подобие), и плодно дърво, що дава според рода си на земята плод, чието семе си е в него. Тъй и стана.

Симулация чрез самовъзпроизвеждащо-еволюиращи функции.

12. И произведе земята злак, трева, що дава семе по свой род (и подобие), и (плодно) дърво, що дава (на земята) плод, чието семе си е в него според рода му. И видя Бог, че това е добро.
13. Биде вечер, биде утро — ден трети.
14. И рече Бог: да бъдат светила на небесната твърд, (за да осветляват земята и) да отделят ден от нощ и да бъдат знакове и за времена, и за дни, и за години;

Времето не е може да съществува реално в нереалното (симулираното) без знаците, представите.

15. да бъдат те светила на небесната твърд, за да светят на земята. Тъй и стана.
16. И създаде Бог двете големи светила; по-голямото светило да управлява деня, а по-малкото светило да управлява нощта, създаде и звездите;
17. и ги постави Бог на небесната твърд, за да светят на земята,
18. да управляват деня и нощта и да отделят светлина от тъмнина. И видя Бог, че това е добро.
19. Биде вечер, биде утро — ден четвърти.
20. И рече Бог: да произведе водата влечуги, живи души; и птици да полетят над земята по небесната твърд. (Тъй и стана.)

Част от симулацията (водата) произвежда други части - влечуги, живи души. Каквото и да означава тук жива душа - то е симулирано.

21. И сътвори Бог големи риби и всякакъв вид животни-влечуги, които произведе водата, според рода им, и всякакви пернати птици според рода им. И видя Бог, че това е добро.
22. След това Бог ги благослови и рече: плодете се и множете се и пълнете водите в моретата, и птиците да се множат на земята.
23. Биде вечер, биде утро — ден пети.
24. И рече Бог: да произведе земята живи души според рода им, добитък и гадини, и земни зверове според рода им. Тъй и стана.

Добитъка, гадините и земните зверове са сложени в обща категория - живи души, произведени (симулирани) от земята.

25. И създаде Бог земните зверове според рода им, и добитъка според рода му, и всички земни гадове според рода им. И видя Бог, че това е добро.
26. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.

Да симулираме човек. Подобие - не точно копие дори. Симулиране на психо-физическото същество, разполагащо със система за отразяване на симулацията, памет, интелект и др. функции.

27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.

Нещата много приличат на онези в отвъдната реалност, ама не точно. Създаване на две взаимно привличащи се (не винаги) програми. Тук е създаден прототипа на бъдещите мъж и жена.

28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.
29. И рече Бог: ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе — това ще ви бъде за храна;
30. а на всички земни зверове, на всички небесни птици и на всяка (гадина), която пълзи по земята и има жива душа, дадох за храна всичкия злак тревист. Тъй и стана.
31. И видя Бог всичко, що създаде, и ето, беше твърде добро. Биде вечер, биде утро — ден шести.

Глава 2.

7. И създаде Господ Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот; и стана човекът жива душа.

Как е станал номера само един Бог знае, но под жива душа тук се има предвид желанието за живот, което си е автоматична функция. Активиране на главната програма на психо-физическото същество човек - "Аз съм".

15. След това Господ Бог взе човека (когото създаде) и го посели в Едемската градина, да я обработва и да я пази.

Опаа, да я пази, от кого, имаме си сценарии вече ;)

16. И заповяда Господ Бог на човека и рече: от всяко дърво в градината ще ядеш;
17. а от дървото за познаване добро и зло, да не ядеш от него; защото, в който ден вкусиш от него, бездруго ще умреш.
18. И рече Господ Бог: не е добро за човека да бъде сам; да му сътворим помощник, нему подобен.

Примката се затяга :D

19. Господ Бог направи да произлязат от земята всички полски животни и всички небесни птици, и (ги) заведе при човека, за да види, как ще ги нарече той, та, както човекът нарече всяка жива душа, тъй да бъде името й.
20. И даде човекът имена на всички добитъци и небесни птици и на всички полски зверове; но за човека не се намери помощник, нему подобен.
21. И даде Господ Бог на човека дълбок сън; и когато заспа той, взе едно от ребрата му и запълни онова място с плът.

Създава се копие от копието, вкарват се ирационални елементи, които понякога помагат на съществото да се вписва по-адекватно в ираелното.

22. И създаде Господ Бог от реброто, взето от човека, жена, и я заведе при човека.
23. И рече човекът: ето, това е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарича жена, защото е взета от мъжа (си).

Но е друга модификция, мисли човеко, има специфични фунции.

24. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът.

25. И бяха двамата голи, Адам и жена му, и не се срамуваха.

Копията се мултиплицират. Имаме си човешка цивилизация с всички екстри.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Я, вторият дързък защитник на цитаделата на мъжествеността се появи с гръм и трясък.

Титанично повърна, заплаши една слаба жена (чудно как една жена изобщо може да представлява заплаха за един мъж?), оригна се и удари две медитации наекс.

Показателно е, че всички вероизповедания напълно единодушно отхвърлят, всяка поотделно и без да са се наговаряли, точно сурогатното майчинство, макар по отношение на ин витро, присаждане на органи и т.н. да са на различни позиции; най-показателно е отношението на равините, понеже по принцип винаги предпочитат продължаване на живота на всяка цена, но тук са против - трябва ли да напомняме колко важна за продължаването на един принцип, който те наричат "допълнителна еврейска душа" според тях е именно майката, средата, която дооформя даденостите на бащинството.

Тези изследвания поставят не само сурогатството, но и аборта в една съвсем друга светлина.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

......................

Така, за да не си помислят някой че, имам някакво пристрастие към определен пол, ще покоментирам малко и този индивид. Аз има аффинитет към всичко което е правеж, стойка, чупка и не е истинско, автентично. Обикновено колкото по се прави един на нещо, то е защото много го е срам от това което е, и се опитва да се прикрие. И по негова си преценка, прай проекции на себе си пред другите и света. Така, съдейки по проекцията на този индивид, си представям какво е вътре. И не ме интересува какво чак толкова говори а как. А така, по този начин се държи един загнил, миришещ на гнойен цирей от вътре индивид, индивид с някакво подобие на индивидуалност. То такава степен му мирише вътре че, му се е вмирисал и целия живот около него, сигурен съм че, хора от неговото обкръжение (ако въобще има такива) ще го потвърдят. Така понеже на него му е вмирисано, той започва да вмирисва всичко до което се докосне. Това е автоматично, реакция, опит да избяга от собствената си миризма. Не можеш да избягаш, където и да отидеш си всимаш миризмата със себе си. Където и да седнаш замирисваш на околкоте. Това са хора, вредни не само на себе си ама на всичко до което се докоснат. Никакъв препарат за чистене не може да изчисти вунята която имат и разнасят наоколо. Единствено се чувства по малко меришещ, между други гнили миризми. Има доста тук понамирисват, те се привличат. Ама неговото място и най конфотно се чувства при изпражнениеята. Там му е мястото, там да си миришат едни на други. 

Сега, ласточка мила, Кьонингске, за да не си помислиш ти, че аз случайно реагирам само на репликите до мен, а не на помията, която се лее от вас по всеки и по всичко, ще да те репликирам отново поради така създалите си причинно-следствени обстоятелства.

Започна ме да ме гложди съмнението дали случайно не те е срам от хомосексуалната ти ориентация и затова така сърцато да браниш честта на Шунята? Той ли е твойта Дулцинея? 

Тук никой няма да ти надсмее - толерантни люде сме, а и на теб ще ти стане по-леко на душата…ако е такава ситуацията де.

Сега, ласточка мила, Кьонингске, за да не си помислиш ти, че аз случайно реагирам само на репликите до мен, а не на помията, която се лее от вас по всеки и по всичко, ще да те репликирам отново поради така създалите си причинно-следствени обстоятелства.

Започна ме да ме гложди съмнението дали случайно не те е срам от хомосексуалната ти ориентация и затова така сърцато да браниш честта на Шунята? Той ли е твойта Дулцинея? 

Тук никой няма да ти надсмее - толерантни люде сме, а и на теб ще ти стане по-леко на душата…ако е такава ситуацията де.

Ти сега гайове ли ни изкара? Може ли да си по проста от това. Виждаш ли как хубаво съм ти казал всичко, щом толкова ниско падаш, и започваш да ровиш из ...!

Ти сега гайове ли ни изкара? Може ли да си по проста от това. Виждаш ли как хубаво съм ти казал всичко, щом толкова ниско падаш, и започваш да ровиш из ...!

Да не би да се почувства обиден?! 

Всичко е възможно и затова питам дали си гей. Няма нищо срамно в това.

Разбира се, че съм искренна и ти подавам ръка. В противен случай изобщо нямаше да те отразя.

Мохини, това подаване на ръка ли е? Нали не си изгубила напълно контрол над себе си? Ти и Рамус сте психолозите, професионалистите, какво ще правим ние, ако вие... Не виждам смисъл в отразяването тогава, лично не го и търся... Но защо ли търся смисъл в ирационалното тогава?

Да не би да се почувства обиден?! 

Всичко е възможно и затова питам дали си гей. Няма нищо срамно в това.

Ако падна на твоето ниво, ще кажа, "Ми ти лезбика ли си ма??". Но няма, само ще се радвам че потвърждаваш думите ми по горе. мерси много. Аз си разреших случая с тази женска! 

Редактирано от König (преглед на промените)

Ако падна на твоето ниво, ще кажа, "Ми ти лезбика ли си ма??". Но няма, само ще се радвам е потвърждаваш думите ми по горе. мерси много. Аз си разреших случая с тази женсак! 

Разбира се, че можеш да ме попиташ. Не виждам никакви пречки за подобен въпрос. Та…питаш ли ме или не?

Така и не разбрах влюбен ли си в Шунята или не?

Мохини, това подаване на ръка ли е? Нали не си изгубила напълно контрол над себе си? Ти и Рамус сте психолозите, професионалистите, какво ще правим ние, ако вие... Не виждам смисъл в отразяването тогава, лично не го и търся... Но защо ли търся смисъл в ирационалното тогава?

Чакай сега, напълно възможно е Кьонинг да е гей. За теб нямам съмнения, но той е някак…как да кажа…прекалено е женствен в държането си и реакциите си, докато ти си по-събран, по-овладян от него и е очевидно, че ти си лидера във вашите взаимоотношения.

Разбира се, че можеш да ме попиташ. Не виждам никакви пречки за подобен въпрос. Та…питаш ли ме или не?

Така и не разбрах влюбен ли си в Шунята или не?

Шунаята ми е приятел на който държа, и много ясно че ще заставам до него. Просто не си стуваш, знам какво се опитваш да направиш. Типична женска от този вид за който говоря, готова на всичко. Няма да ме ядосаш, няма да ме провокираш с това. Прекалено ми е, и си ми  елементарна!

Редактирано от König (преглед на промените)

Шунаята ми е приятел на който държа, и много ясно че ще заставам до него. Просто не си стуваш, знам какво се опитваш да направиш. Типична женска от този вид за който говоря, готова на всичко. Няма да ме ядосаш, няма да ме провокираш с това. Прекалено ми е, и си ми  елементарна!

Т.е. обичаш го само платонично и никога не си го пожелавал сексуално - така ли да разбирам?

И защо да е елементарно? Сексуалността е един твърде комплексен феномен, за да го подценяваме с лека ръка.

........................

Шунаята, тая женска просто не си струва. Няма смисъл да си хабим клавиатурите за нея, не си струва натискането на клавишите. :-)

Шунаята, тая женска просто не си струва. Няма смисъл да си хабим клавиатурите за нея, не си струва натискането на клавишите. :-)

А дано! Че що клавиатура изпотрошихте…От кога ви чакам да спрете да се хабите. От твоите пръсти в ушите на Буда! Чиърс, мейд!

Мога да дефинирам мнение по темата , ама се опасявам да не предизвикам Ефектът на Пеперудата , която да качи някои Енергийни структури на "виенското колело" в досаден оборотен "режим' на "причина >следствие>последствие".

Ама все пак кратичко да положа леки основи , които нямам намерение да развия до "покрив".

Прераждането е естествен Космичен Закон , създаден за да Обслужва , Съблюдава и Разширява "нуждите" на Енергийните Структури по Пътя към Духовното им израстване и Пречистване .

Душата , така наречена  .. е просто Частица от единен " организъм" . Висша Светла Енергия. На Земята я наричат Бог.

" Истинската История на Земята - Никога не е била Записвана . Нито една "библия" не е 'построена" и оставена в 'каналите на Времето".

Всичко Истинно се е предавало от уста на ухо и от ухо на уста от Учители , които са "слизали" , за да коригират и Родят "посоки' в Историческото развитие на човечеството.

ДНК- то е Уникалният Ключ и съдържа "паметта" на всички "дестинации , опит и развитие " на Всяка една Енергийна Структура .

Земята е Училището на Душата , просто казано.

Всяка една Душа , слиза тук с набор "инструменти" в торбичката си , с която трябва да Усвои определени персонални Параметри по Заложената си Програма , "изградена" според необходимите "критерии" , които трябва да "покрие" за да направи стъпка в Еволюционен план. 

Спомените за предишни "дестинации" се Запечатват във "файла " - секрет !

Няма как да се развиват обективно Структурите , ако разполагат със "спомените си " . 

Карма , значи Програма . Космична Програма .

Няма Хаос . Всичко е Подредено в Космоса.  

Няма как надникнете извън 3-то Измерение , бидейки в Него. 

Също Космичен Закон .

Всички "философии , учения , библии , тантри , мантри ' са създадени за да Облекчават Престоя Ви тук и да го правят по-Удобен и Мек ..

Всички спорове , които водите са безсмислени , защото Изхождат от Души на Различни Духовни Нива !

пример рисувам:

Няма как ученик в 3кл. да разбере задача от 7-8-9 кл. !

Просто не е стигнал в Материята на съответната Величина .

за него тя ще бъде просто "фантастика , теория , лудост , провокация" 

Всеки Маркира "идеал" Спрямо Собствения си ПРЕДЕЛ !

И друго .. ниските стойности , винаги са се дразнили от Високите .

безпредметно е да се надскачате ..  Всеки е в неговия си филм .

исках да е кратко , ама стана дългичко ... за което покорно се извинявам ..

sirena:

.......................................

Душата , така наречена  .. е просто Частица от единен " организъм" . Висша Светла Енергия. На Земята я наричат Бог.

..........................................

Не съм съгласен с това твърдение на sirena. Moже да е педантично, но:

Йоан 4:24
Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Вечния Дух (Евреи 9:14)

Човекът притежава и Дух и душа. Те са двойка, баща и майката на човека, свързват се в свещен съюз и го подготвят за съзнателен духовен живот.

Когато се освободите от временната обвивка на тялото, тогава ще проникнете в красотата на Духа и душата, на ума и сърцето и ще разберете какво представлява човекът. (Учителя)

http://petardanov.com/index.php/topic/21437-дух-и-душа/

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Направо ви завиждам на свободното време, с което разполагате, за да пишете във форума. Забавлявате се, докато аз чета Джефри Хопкинс и историята на ведантическите и будистките школи.... То не са Атмани, Брахмани и прочие. Писна ми...

Затова ви изчетох до 61-ва стр., коагото ми дойде в повече и спрях. Но се ориентирах долу-горе. Визираният от теб потребител не е гей, а има неразрешен Едипов комплекс, както писах и латентна хомосексуалана нагласа, понеже такова нещо като напълно хетеросексуален индивид на практика не съществува. И понеже го потиска, го избива на сексизъм и хомофобия. Нормално и често срещано... И много други подобни неща мога да напиша и обясня, но не само, че нямам време, а нямам и никакво желание и мотив. 

ПП: Да се отбележи, че не съм посочил никове и не съм визирал никой конкретно. Ако някой се разпознае в горния профил и започне да опровергава, то проблемът не е мой.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

Духът няма пол! Когато човек е пропаднал от ангелския свят (етерното ниво, ангелите нямат пол) в по-плътната материя на земята, необходимо било половината от творческата сила или силата за създаване (сексуалната функция както я наричаме тук) да се употреби за изграждане на мозък и ларинкс за да може човек да завоюва този свят. Затова е станало необходимо един човек да свързва половината сексуална функция с половината на друг човек за да се създава ново тяло. Така са били разделени половете, няма сродни души, т.е. "Моята половинка", Духът не се разполовява, той си е един. Библейската история за "Реброто Адамово" , която с право е обект на присмех, според мен, трябва да символизира единия клон на хромозомната двойка.

Човек се преражда редувайки се: един път в женско тяло, следващия път в мъжко тяло в  повечето случаи през около 1000 години, за да научи уроците на двата пола.

Посветените, повечето от тях са мъже, защото могат да си строят мъжко плътно тяло, което е положително/активно и женско етерно тяло което е също положително/активно.

Обикновеените хора: мъже имат: +плътно тяло и -етерно = физическо тяло

жени имат: -плътно тяло и +етерно = физическо тяло.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

sirena:

.......................................

..........................................

Не съм съгласен с това твърдение на sirena. Moже да е педантично, но:

Йоан 4:24
Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Вечния Дух (Евреи 9:14)

Човекът притежава и Дух и душа. Те са двойка, баща и майката на човека, свързват се в свещен съюз и го подготвят за съзнателен духовен живот.

Когато се освободите от временната обвивка на тялото, тогава ще проникнете в красотата на Духа и душата, на ума и сърцето и ще разберете какво представлява човекът. (Учителя)

http://petardanov.com/index.php/topic/21437-дух-и-душа/

Съгласна съм да не си съгласен с моето мнение , но ти ми предлагаш като аргумент постулати от "Откровения" , които аз категорично отхвърлих като не състоятелни и изброих причините да не споделям. Земята е планета на Свободния Избор.  В библии , откровения и битиета , където има "призив" за "благовение" и коленичене пред "по-висше " стоящ или поклон пред определени "закони" за "последователност" е манипулационна "схема" за въдворяване на определен "ред' в социален план. Общо взето всички религии са "поставени" с тази цел . Да изземат "опцията" на Свободната Воля. Един вид "разменна монета" , предлагайки ви спокоен живот , вързан с панделката " Вяра" , срещу вашия Свободен Дух , на който да положите доброволно "белезници" .

Появява се Конфликт на Интереси , защото никой няма Правото да ви Ограничава в "закономерност" и да спира "полета на Духа ви" , затваряйки ви в общ социален "канал" , създаден за Контрол върху Избор и Съзнанието ви . Не е справедливо , нали ? 

Иначе Дънов , можеш да го четеш спокойно , защото е Войн на Светлината .

Негово Слово е "кодирано" , обаче. Зрънца Светлина се Откриват навсякъде , но трябва да имаш и очи да ги Видиш и Отсееш от "плевелите".

Всичко е ЕНЕРГИЯ. 

Знаеш ли какво означава Триединството : " в името на отца и сина и света го духа"

Означава в името на ИН И ЯН и ЛЮБОВТА родена между тях .

Ама това , малко го знаят.

Триединството е ЗАВЪРШЕНОСТ.  Всяка Същност съдържа в себе си Мъжкото и Женското Начало , а Балансът между тях е "целта" , която трябва да се постигне. Затова се прераждат в два пола човешките същества.

А Любовта е Силата , която ги Мотивира да се Стремят едни към други.

Редактирано от _sirena_
https://www.youtube.com/watch?v=imw43ONByfA&index=2&list=PLs_Ajb8HPebWH6p900UQkmjE11faOW2A_ (преглед на промените)

Духът няма пол!

.............................

Човек е съставен от три същности: дух — висша разумност, висшето начало в човека; душа — втората същност и ум — третата същност. Що се отнася до човешкото сърце и до човешката воля, това са производни, т. е. второстепенни величини. Значи, човек е съставен от три същности: дух — първично начало; душа — вторично начало и ум . На научен език казано: духът представя изпъкнало огледало, което разпръсва светлина. Душата представя вдлъбнато огледало, което приема светлина. Умът обработва светлината. Значи, първо духът иде в света и изпраща светлина навсякъде. После душата иде да възприеме тази светлина. Умът пък, като колективно, неделимо начало в човека, започва да обработва приетата светлина. У всички хора умът е един и същ, неделим, обаче на различни степени на развитие.

Като казвам, че умът на човека е неделим, вие ще се натъкнете на известно противоречие и ще кажете: Как е възможно моят ум да е общ с ума на всички хора? Там е заблуждението именно когато човек мисли, че неговият ум или неговият дух е нещо съвършено различно и отделно от общия дух, от общия ум на космоса. Христос казва: „Всичко, каквото е на Отца ми, мое е. Каквото ме е Отец научил, това правя. Не дойдох да изпълня моята воля, но волята на Онзи, Който ме е проводил на земята”. Мнозина мислят, че имат свои разбирания, своя воля, която трябва да изпълняват. — Не, щом сте дошли на земята, вие първо ще изпълните волята на своята майка и на своя баща. Това е по човешки казано, но другояче не може.
...
Какво представя човек? Човек е онзи, който разбира положението на своя дух, на своята душа и на своя ум. Човек е онзи, който вярва на своя дух, на своята душа и на своя ум. Духът е неговият Бог, душата — неговият ближен, а умът — самият човек. Под „ближен” в широк смисъл на думата разбираме природата. Тя представя онази велика необятност, в която живеем и се движим. За тази природа, именно, всички говорят. В този смисъл всички я схващат и разбират като свой ближен.

~ Учителят Беинса Дуно, Петър Дънов

......................................

Мъжът е който дава, жената взима за да забременее. Духът (първи принцип ,дава), душата (втори принцип, взима), метафорично можем да ги приемем като баща и майка.

Съгласна съм да не си съгласен с моето мнение , но ти ми предлагаш като аргумент постулати от "Откровения" , които аз категорично отхвърлих като не състоятелни и изброих причините да не споделям. Земята е планета на Свободния Избор.  В библии , откровения и битиета , където има "призив" за "благовение" и коленичене пред "по-висше " стоящ или поклон пред определени "закони" за "последователност" е манипулационна "схема" за въдворяване на определен "ред' в социален план. Общо взето всички религии са "поставени" с тази цел . Да изземат "опцията" на Свободната Воля. Един вид "разменна монета" , предлагайки ви спокоен живот , вързан с панделката " Вяра" , срещу вашия Свободен Дух , на който да положите доброволно "белезници" .

Появява се Конфликт на Интереси , защото никой няма Правото да ви Ограничава в "закономерност" и да спира "полета на Духа ви" , затваряйки ви в общ социален "канал" , създаден за Контрол върху Избор и Съзнанието ви . Не е справедливо , нали ? 

Знаеш ли какво означава Триединството : " в името на отца и сина и света го духа"

Означава в името на ИН И ЯН и ЛЮБОВТА родена между тях .

Ама това , малко го знаят.

Триединството е ЗАВЪРШЕНОСТ.  Всяка Същност съдържа в себе си Мъжкото и Женското Начало , а Балансът между тях е "целта" , която трябва да се постигне. Затова се прераждат в два пола човешките същества. 

Тук малко си допуснала клише, според мен. Никой не е в състояние да "спира полета на Духа ти", никой не може да наложи "контрол върху избора и съзнанието ти". Ако искаш вярваш и следваш в живота учението на дадена религия, ако не искаш си правиш каквото искаш.

За триединството: нищо конкретно не обяснява каквото си написала, някаква поетична притча. Какво конкретно са ИН и ЯН и как така Любовта се РАЖДА, какво значи ражда? Защо трябва човешките същества да се прераждат в два пола за да се постигне баланса? Предполага се, два различни пола, напротив, създават дисбаланс?

Тук малко си допуснала клише, според мен. Никой не е в състояние да "спира полета на Духа ти", никой не може да наложи "контрол върху избора и съзнанието ти". Ако искаш вярваш и следваш в живота учението на дадена религия, ако не искаш си правиш каквото искаш.

За триединството: нищо конкретно не обяснява каквото си написала, някаква поетична притча. Какво конкретно са ИН и ЯН и как така Любовта се РАЖДА, какво значи ражда? Защо трябва човешките същества да се прераждат в два пола за да се постигне баланса? Предполага се, два различни пола, напротив, създават дисбаланс?

Във всяко Слово се Излъчва определена Вибрация . Когато четящият или слушащият не Вибрира в същата "тоналност" ..възникват въпроси .

С различен Характер и цели. Въпросите са с относителен акцент и не предполагат финал на единомислие. Поради тази причина смятам за безпредметно 

тяхното "разглеждане". Причините съм ги маркирала в първия ми пост по тази тема. Аз не съм пастир или пастор за да "обгрижвам" Структури в неравностойно Духовно Ниво. Подавам толкова , колкото сметна за да "засека" Сигнал от Висока Енергийна  Система .

Там няма въпроси . Там Вибрацията Свети и Вибрира сходно.

Във всяко Слово се Излъчва определена Вибрация .

А Словото какво е? Реална същност или информационно копие? Синхроничността с определена Вибрация между реални същности ли се случва или между копия?

Аз не съм пастир или пастор за да "обгрижвам" Структури в неравностойно Духовно Ниво. Подавам толкова , колкото сметна за да "засека" Сигнал от Висока Енергийна  Система .

И ако го засечеш какво ще го правиш? Както казва д-р Николай Михайлов, психиатър - "всички сме в кича".

Понеже не можах да махна клипчето, кой знае защо, връщам танто за кукуригу

Човек се преражда редувайки се: един път в женско тяло, следващия път в мъжко тяло в  повечето случаи през около 1000 години, за да научи уроците на двата пола.

През толкова много години се прераждат по-развитите хора.

...............................

Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. Ако той слиза на земята да се учи, разумните същества му определят в кое семейство да се роди - няма свободен избор. Ако идва на земята съзнателно да помага на хората, има избор да се роди където иска. Колкото по-напреднал е в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането на земята. Гениалните хора и светиите идват рядко на земята. Само за образованието някой път ти трябват 120 години най-малко и пак не можеш да свъртиш университета на света. През тези 120 години все ще те скъсат по някой предмет. И като свършиш университета, ще остане някой предмет, по който не си издържал. Та втори път ще идваш:, трети път,
четвърти път трябва да идваш, за да завършиш университета. Казват, че за да завърши човек този университет, трябвало да дойде 777 пъти на земята. За да свърши този университет, за да му дадат диплом, че да не дохожда вече на земята, 777 пъти трябва да дохожда. И колко факултети трябва да учиш! От всички прераждания, които според едни окултисти са 777, според други - 999, според трети - 9 999, при 12 прераждания според зодиите, могат да се срещнат ония души, които са свързани с великата Любов. Колко пъти човек се преражда? Безброй. Има 12 Божествени прераждания и 777 кардинални. В тези 12 прераждания се срещат две сродни души и живеят в хармония. Като се срещнат, цяла една еволюция образуват на земята. Засега онова, което трябва да живее у нас, го няма, не взема участие в нас. Ние се намираме в един свят самотен и живеем, неразбрано. Никой с никого не се разбира. Не мислете, че тези, които заминават за онзи свят, остават за дълго време. След 45-50 години отново идват тук, на земята. Малките деца идват още по-бързо, след години или след 4-5 години пак са тук. Възрастните се връщат след 40-50-70 години. По-напредналите - след около 250-300 години, най-напредналите - след 1500, а Учителите на човечеството - след 2000 години.

http://www.virtualnabiblioteka.com/images/upload/books/Drugi/dunov_jivite.pdf

Да се отсее истината? Абсурд. По-скоро може да получиш някоя по-различна гледна точка. А истината всеки сам трябва да си я отсее и това не е лек процес. Имаме нужда да се утвърждаваме - да. Много отговори в темата и почти никакви въпроси. Явно пишещите знаем всичко.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.