Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

не е баш тъй защото в различните животи можеш да бъдеш с различен пол

разбрах, говориш за светците и всички, които са вече до Бог

да, те не се прераждат

Трябва да се чете малко по-внимателно. Там пишеше, че бащата ще дойде като син или дъщеря. Т.е. няма противоречие с това, което казваш за половете.

Понеже се заговорихме за духовния и Божествения свят, ето още нещо интересно:

.......................

И  тъй,  под  думата  „дете"  Христос  разбира  особено  вътрешно  състояние  -  да  бъдем  в  съгласие,  във  връзка  с  духовния  свят,  с  всички  сили,  с  всички  същества.  Започнеш  ли  да  мислиш,  че  си  някое  велико  същество,  ти  изгубваш  тези  връзки.  Когато  един  велик  ангел  от  Небето,  който  е  живял  милиони  и  милиарди  години,  който  има  опитност  по-голяма  от  тази  на  човечеството  и  чиято  история  е  по-велика  от  тази  на  човешкия  род,  реши  да  слезе  на  земята  и  да  се  въплъти,  той  ще  вземе  формата  на  детенце,  ще  се  смири;  оттам  той  ще  започне  своето  развитие,  за  да  разбере  величието  на  Бога.

.................

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но по-Важното е , че не е пристигнала тук за да ви "превземе" територията и да ви обяви за словесни "акробати".

:D

- Едва ли тежи думата ми в виртуална непозната среда , но няма как да я направя по-откровена.

-Това , което аз нося във себе си , го няма никъде написано , нито е достигнато от "науката" и оповестено .

-Какъв е Смисълът да го споделям , когато в очите ви ще се развие като "фантастика" ?

Еволюцията ще поведе всеки един по Пътя си и ще го Изпълни със Знанието , когато му дойде времето. Всичко е последователно .

Дадох пример , ама не си го прочела ... за ученика от 3кл. , който няма как да разбере 'задача" от 6-7-8 кл. , поради Предела в настоящото си покорено Ниво Духовно.  Безсмислено е , Мохини ..

Следвай си Пътя , който познаваш и с който се само-индефицираш . 

..............................................................................................

и .. наистина исках да надникна и да видя онези "нещица" , които описах ..

Смело си позволих да ги изпиша , защото няма как да почувствам очите , които ми написаха онзи пост по-горе ... няма го погледа , няма я интонацията ..

и ...  да .. бих искала за знам кой стои зад Рамус ... Но , ако е неприятно ..или обезпокояващо .. оттеглям желанието си .

Сега, изглежда че сякаш говорим единия на уахили, а другия на кантонски. Сложно е да се чете, вероятно. Но за тези, които могат - предлагам да се зачете в горния цитат. Защо бе хора не се четете, а пък за адвансид - внимателно да се прочетете, сами себе си. И така - ние тук общуваме с думички. Какви думички се четат - болднал съм отделеното...

...не е пристигнала тук за да ви "превземе" територията - самата идея за територии... ми е малко... :)

За териториите пет пари не давам. Нито са мои, нито ми трябват. Тук не е стадо, нито са налице завоевания, поне за мен. Няма битки, няма и мерене. Но много хора не могат да живеят без тия. Ако може да се мине над над тия неща - значи някой е узрял достатъчно. Ако не може... вероятно си иска време. Не пиша всичко това с ирония. Като пишеш "че си нова" и претендираш за откровеност, ето я от мен. Ако е трудна за понасяне - сори, но това съм аз, цинизма и директността често ги бъркат. Искаш да видиш кой е рамус. Оставил съм себе си навсякъде по написаното. Аз съм това навсякъде, а не е моя маска. така, че... няколко пъти повтори че си откровена, а нямало как да я "направиш" по-откровена... Но не е така - можеш да си по-откровена, без да се налага да "правиш". Откровеността не може да се "прави". Но за да се откриеш, е нужно да паднат защитите. А това вече... е само за много напреднали.

Ако още гледаш на всичко като територии, завоевания, мерене или битки... или пък си се свила в един собствен свят сред който си отредила да съществуваш, като избягаш от живота сред собственонаправените от теб образи за всичко... И да си откровена, няма как да погледнеш в нечий друг свят, няма как и някой да влезе в твоя, защото той е направен да е далеч от хората и живота.

И така - относно "рамус" - искаш ли да видиш ония нещица, дето ги описа... или ще го направиш. Щото ако го направиш, няма да можеш да пишеш че ги искаш, нали. :) Искането ли е по-важно, да го пишеш няколко пъти или ще направиш нещо по въпроса, защото си има начини да научиш всичко това, дори само от любопитство. И... погледа и интонациите... и всичко останало. За разлика от много хора тук аз съм точно това, което изразявам. Няма пози, няма приказки. Това съм, което се вижда и на това съм отдал живота си...

И... само да допълня, сред всичко това няма нищо от "привличането". А  за "привличането" - то на какво се основава, от кое тръгва и всъщност на кое е маска... Не критикувам нито думичките, нито авторката им - давам да се разбере, че сред всички думички, за мен е интересен винаги автора им. Дори когато автора не е много наясно как и откъде му тръгват всички думички и какво носят "оттам". На мен не ми е интересно коя йерархия и кой висш учител или ангел, какво бил казал, дори това да е върха на всички сладоледи и черешка на всички "духовни" торти. Мен ме интересува човека зад думите. За мен вътре в самия човек се съдържа вселената. Аз съм изследовател на това - не на информациите за вселените, а на вселената през човека.

Странно ми е когато един човек говори, а предава "информация" отнякъде си другаде - поне в неговите очи. А самия той... е по-важния от думичките и информациите. Не е нужен "канал" за нищо и никого - защото посредника винаги е най-слабото звено. Но пък е спасително и именно по време на "криза" някак си се появява като спасение поредния "канал" и думички, идващи "отнякъде си и някой си". А идва вкопчването...

Това за учениците в 3 и 9 клас... е елементарно. А ти самата - в кой клас си. Пиша ти уж като за в 9 клас - защото сред думичките се заявяваш като в "горните класове". Обаче думичките не стигат и отражението им е като за в 3-ти клас. кажи сега - ти в кой клас си, за да направим думичките по съответствие, че има разминаване. 

Тук доста хора се заявяват дори като вишисти. Обаче само декларации, относно това, за кои се мислят. А думичките им въобще не съдържат че са минали многото класове. Повтарят си заучени фрази, идеи, покланят се на групови идеологии и се подпират както се прави навсякъде сред 3-токласниците. Ама някои били по-талантливи. Ама това не е като да мериш АЙКЮ, с тестове. Не може да се прескочи нищо и никой клас. И не става с "изпити" и оценки. Обаче за тях само така може, само това познават, само това е начина да разпознаят. Това "училище" за което се говори в тия "класове" някой още си фантазират че "знаенето" в него е всичко. ЧЕ като зазубриш думички... и си готов на "изпита". И до това се стига тук

Тук, за пояснение ползвам формално ника ти, като техника с която всъщност изглежда че ти :говоря персонално", обаче ползвам обобщителни особености, съотнесени към доста "каналджии" тук. Ако не внимаваш, би прочела че всичко това е критика, че е мерене или че "ритам някого". А то не е лично. Това са просто прийоми в общуването. За личните неща си има други места. Но дори и в тях, отношения или привличания, залитания или спасения - не ме интересуват особено. Интересуват ме хората... Ако един човек, както се вижда толкова често, не е в състояние да прескочи личните защитни реакции към написаното и за него все още всичко в света е личностно, то е безсмислено да говори за горните класове. Дори и да е максимално осведомен... въпроса е, че той самия му е още рано.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Сега, изглежда че сякаш говорим единия на уахили, а другия на кантонски. Сложно е да се чете, вероятно. Но за тези, които могат - предлагам да се зачете в горния цитат. Защо бе хора не се четете, а пък за адвансид - внимателно да се прочетете, сами себе си. И така - ние тук общуваме с думички. Какви думички се четат - болднал съм отделеното...

пристигнала тук за да ви "превземе" територията - самата идея за територии... е малко... :)

За териториите пет пари не давам. Нито са мои, нито ми трябват. Тук не е стадо, нито са налице завоевания. Няма битки, няма и мерене. Ако може да се мине над над тия неща - значи някой е узрял достатъчно. Ако не може... вероятно си иска време. Не пиша всичко това с ирония. Като пишеш "че си нова" и претендираш за откровеност, ето я от мен. Ако е трудна за понасяне - сори, но това съм аз. Искаш да видиш кой е рамус. Оставил съм себе си навсякъде по написаното. Аз съм това навсякъде, а не е моя маска. така, че... няколко пъти повтори че си откровена, а нямало как да я направиш по-откровена... Но не е така - можеш да си по-откровена, без да се налага да "правиш". Откровеността не може да се "прави". Но за да се откриеш, е нужно да паднат защитите. А това вече... е само за много напреднали.

Ако още гледаш на всичко като територии, завоевания, мерене или битки... или пък си се свила в един собствен свят сред който си отредила да съществуваш, като избягаш от живота сред собственонаправените от теб образи за всичко... И да си откровена, няма как да погледнеш в нечий друг свят, няма как и някой да влезе в твоя, защото той е направен да е далеч от хората и живота.

И така - относно "рамус" - искаш ли да видиш ония нещица, дето ги описа... или ще го направиш. Щото ако го направиш, няма да можеш да пишеш че ги искаш, нали. :) Искането ли е по-важно, да го пишеш няколко пъти или ще направиш нещо по въпроса, защото си има начини да научиш всичко това, дори само от любопитство. И... погледа и интонациите... и всичко останало. За разлика от много хора тук аз съм точно това, което изразявам. Няма пози, няма приказки. Това съм, което се вижда и на това съм отдал живота си...

И... само да допълня, сред всичко това няма нищо от "привличането". А  за "привличането" - то на какво се основава, от кое тръгва и всъщност на кое е маска... Не критикувам нито думичките, нито авторката им - давам да се разбере, че сред всички думички, за мен е интересен винаги автора им. Дори когато автора не е много наясно как и откъде му тръгват всички думички и какво носят "оттам". На мен не ми е интересно коя йерархия и кой висш учител или ангел, какво бил казал, дори това да е върха на всички сладоледи и черешка на всички "духовни" торти. Мен ме интересува човека зад думите. За мен вътре в самия човек се съдържа вселената. Аз съм изследовател на това - не на информациите за вселените, а на вселената през човека.

Странно ми е когато един човек говори, а предава "информация" отнякъде си другаде - поне в неговите очи. А самия той... е по-важния от думичките и информациите. Не е нужен "канал" за нищо и никого - защото посредника винаги е най-слабото звено. Но пък е спасително и именно по време на "криза" някак си се появява като спасение поредния "канал" и думички, идващи "отнякъде си и някой си". А идва вкопчването...

Това за учениците в 3 и 9 клас... е елементарно. А ти самата - в кой клас си. Пиша ти уж като за в 9 клас - защото сред думичките се заявяваш като в "горните класове". Обаче думичките не стигат и отражението им е като за в 3-ти клас. кажи сега - ти в кой клас си, за да направим думичките по съответствие, че има разминаване. 

Тук доста хора се заявяват дори като вишисти. Обаче само декларации, относно това, за кои се мислят. А думичките им въобще не съдържат че са минали многото класове. Повтарят си заучени фрази, идеи, покланят се на групови идеологии и се подпират както се прави навсякъде сред 3-токласниците. Ама някои били по-талантливи. Ама това не е като да мериш АЙКЮ, с тестове. Не може да се прескочи нищо и никой клас. И не става с "изпити" и оценки. Обаче за тях само така може, само това познават, само това е начина да разпознаят. Това "училище" за което се говори в тия "класове" някой още си фантазират че "знаенето" в него е всичко. ЧЕ като зазубриш думички... и си готов на "изпита". И до това се стига тук

Тук, за пояснение ползвам формално ника ти, като техника с която всъщност изглежда че ти :говоря персонално", обаче ползвам обобщителни особености, съотнесени към доста "каналджии" тук. Ако не внимаваш, би прочела че всичко това е критика, че е мерене или че "ритам някого". А то не е лично. Това са просто прийоми в общуването. За личните неща си има други места. Но дори и в тях, отношения или привличания, залитания или спасения - не ме интересуват особено. Интересуват ме хората... Ако един човек, както се вижда толкова често, не е в състояние да прескочи личните защитни реакции към написаното и за него все още всичко в света е личностно, то е безсмислено да говори за горните класове. Дори и да е максимално осведомен... въпроса е, че той самия му е още рано.

Аре тоз пак, мислех че ще зациклиш поне за една седмица, десет дена пак. След като хвърли атомните си бомби и унищожи всичко и всеки. Ма и на теб явно не ти стига, и както каза друг колега, искаш още и още. И ти го казаха пак доста очевидно. Че си най тъпия идиот тук! Никой не та чете, постовете ти просто заминават в нищото. Няма никакъв смисъл да ги пишеш а и от теб няма смисъл!

пристигнала тук за да ви "превземе" територията - самата идея за територии... е малко... :)

За териториите пет пари не давам. Нито са мои, нито ми трябват. Тук не е стадо, нито са налице завоевания. Няма битки, няма и мерене. Ако може да се мине над над тия неща - значи някой е узрял достатъчно. Ако не може... вероятно си иска време. Не пиша всичко това с ирония. Като пишеш "че си нова" и претендираш за откровеност, ето я от мен. Ако е трудна за понасяне - сори, но това съм аз, цинизма и директността често ги бъркат. Искаш да видиш кой е рамус. Оставил съм себе си навсякъде по написаното. Аз съм това навсякъде, а не е моя маска. така, че... няколко пъти повтори че си откровена, а нямало как да я "направиш" по-откровена... Но не е така - можеш да си по-откровена, без да се налага да "правиш". Откровеността не може да се "прави". Но за да се откриеш, е нужно да паднат защитите. А това вече... е само за много напреднали.

:) Рамус , свали този "гард"  , стига си поставял 'огради , парапети и табели с ограничителен пропуск" между нас.

На всеки всеки  " светофар" си забил знака "стоп" и ми правиш дисекция на словореда нежен и изпълнен  с очарование към личността ти ..:(

Призоваваш ме да чета , а ти прочете ли Бавничко стройните  постовете , които положих в това Пространство ? :(

С един "замах" мога да смачкам всичките ти "шаблонни характеристики" , които ми пробутваш под формата на "жълт картон" , за да "спънеш" интереса ми към теб , говорейки ми "снизходително" и "събличайки " от мен дрехи , които не нося ..:(

При теб всичко е "филми , приказки , театри " , като наредени холограмки по бюрото ти и само вземаш щипка оттук , щипка оттам и нанасяш върху шаблони 

подредени под номера 1,2,3,4,5,6,7 .. И какво , видя една "сирена" да плува в дълбокото и си каза : ха ..ето шаблон  "5" , я да видим кои цветове ще й отиват.. малко сивичко , зеленко , кафяво .. :( ..... станах като водорасло .

Рамус , тези Души тук не са "луди " .. просто имат различно мнение . И като цяло "луди" е обозначение за индивиди "излезли" от рамките на общоприетото 

за "нормално" . Но границите са отдавна "размити" .  Земята е в Квантов Преход . Симптоматичната "картина " носи определени характеристики като 

чувство за самота , обърканост , нужда за приобщаване към "група" , в която да почувстваш "симбиоза" и сходство в интереси , чувства се също така доза "агресия" без видима причина , несигурност , емоционална нестабилност , носи се също така усещане на непримиримост към всички , които не споделят 

персоналната Вибрация и няма хармоничност.

Сега сигурно искаш да ме обориш , че това е така от преди Христа .. :D

Не .. не  е.. ама защо не е трябва да "обяснявам " още 67 реда .. а аз не обичам да стоя в обяснителен режим ..:no-no:

Когато усетя импулс тогава "повдигам завесата" .. :)

Рамус , можеш ли да ми напечаташ един дълъг еротичен пост , в който да уловя Мир , Любов , Загриженост .. :shy11:

Без "разрези по  епидермиса ми" :D

и със усмивка , ей .. :D

Сериалът продължава! :popcorn2:Видя ли, Рамус, всичко се връща, този път под формата на отражателна половинка. Има ли необходимост да те връзваме за мачтата, или на тоя етап все още квантовият преход не те заплашва?

о, не! Оборвания няма да има, те са напълно ненужни и излишни.

Всичко е написано  в думичките ти и е доста изчерпателно - още от идеята ти за 'строен пост' и за всички "заявки" след него. А иначе... "интересната харизма" доста интересно се съчета с описанието на същия през призмата на дълбочината и огромното съдържание на сирена. :) Да е жива и здрава... както и всички "луди" от описанието й в някаква леко "ефирна" форма на "контакт" с идеята за "разговор" с някой си, сред който "искам", "интересува ме", привличане... си останаха само думички за писане сред форуми. И може би са призвани да прозвучат като откровение някакво. :)

Само да кажа и за "автентичната снимка". На нея доста неща се виждат, дори и "очите", също стойката, позата, израза, положението на косата, формите, лицето и чертите... В комбинация с думичките, се съчетават доста съответствено - включително и "гарда на рамус" и квантовите преходи и декларацията че науката и познанието още не са стигнали до дълбочината на сирена, която носи в себе си. както и нуждата си от еротика, успешните връзки, любовта, "дето все нещо не й достига", или руската музика от "тати", клипчетата, снимките. Има неща, дето като не достигат се търсят инстинктивно някъде в "дълбокото". То вероятно всички носим" дълбочини", но пътя дотам вероятно е осеян с препятствия и рамус е твърде плитък за целта.

Рамус , тези Души тук не са "луди " .. просто имат различно мнение . И като цяло "луди" е обозначение за индивиди "излезли" от рамките на общоприетото...

Въпросния индивид многократно е подчертавал за себе си, че не се вписва в никакви рамки, камо ли в общоприети, следователно не осъзнава собствената си лудост. Безгранична е милостта Божия! 

Сериалът продължава! :popcorn2:Видя ли, Рамус, всичко се връща, този път под формата на отражателна половинка. Има ли необходимост да те връзваме за мачтата, или на тоя етап все още квантовият преход не те заплашва?

да... рамус "видя" и никакви мачти не могат да ме спасят. Добре сте си вий с прехода. Чудя се дали тук пишещите знаят що е квантов преход, защо и какво прехожда и защо точно пък "квантов"... обаче нали съм на мачта вързан, ще опитам да мина по повърхността. Че много думи, много мисли, много дълбоко... там в света на дълбоките, сигурно е преходно и квантово отсякъде. Не ще разбера, туй що е скрито за мен.

Много сериали вървят. Добре че са те, че живеещите в тях нямат живот извън. Това минава иначе за норма и всички добре са се научили да си карат така. Иначе... минава за общуване... макар че някъде до 3-ти клас.

Рамус не ме харесва .. :(

Мина с "пръсти" повърхностно върху "физическия ми носител" и отсече във вяла филипика - "не ставаш" .:(

И всичко това защото не съм направила подходящия избор за по иносказателен аватар. :(

И сладкото ми чувство за хумор не възприема .. изхожда го като "дъмпинг" за да оформя нови "луфтове" между нас .

ееех , Съдба ..:(

сега с този пост ще ме обвини , че правя и салто мортале :clown:

Редактирано от _sirena_ (преглед на промените)

да... рамус "видя" и никакви мачти не могат да ме спасят. Добре сте си вий с прехода. Чудя се дали тук пишещите знаят що е квантов преход, защо и какво прехожда и защо точно пък "квантов"... обаче нали съм на мачта вързан, ще опитам да мина по повърхността. Че много думи, много мисли, много дълбоко... там в света на дълбоките, сигурно е преходно и квантово отсякъде. Не ще разбера, туй що е скрито за мен.

Много сериали вървят. Добре че са те, че живеещите в тях нямат живот извън. Това минава иначе за норма и всички добре са се научили да си карат така. Иначе... минава за общуване... макар че някъде до 3-ти клас.

Ти сериозно ли...?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/Odysseus_Sirens_BM_E440_n2.jpg/800px-Odysseus_Sirens_BM_E440_n2.jpg

Ти сериозно ли...?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/Odysseus_Sirens_BM_E440_n2.jpg/800px-Odysseus_Sirens_BM_E440_n2.jpg

Нещо и за сирените:

РЕГУЛУС

(Алфа от Лъв)

image268.jpg

Регул, с име по Галактическото Съглашение Хотúн, представя Морето на йоните с голяма жажда за уникалност. Нечистото на земната жажда за изк­лючителност, там не съществува. Морето от йони осиява некористно живота на йерархията “кóу”, стремяща се да оживява никога не съществували ра­дости и възторзи. Безмълвното отдаване на жри­ците на “коу” на любовния първи импулс, нúзата от осиявания на “коу” с мощни поредици от екстази – това е чудният свят на Хотин, пречещ на много други йерархии да правят спокойно изследванията си. Любовта на тази звезда е непрекъснато сливане, мо­гъщо преживяване на “урúо” – понятие за звезден ор­газъм.

“Преченето” наистина е много силно, защото “урио” създава смущения с титанична пробивност и сътресяемост. Молитвата на тези необикновени урио-йерархии е особена – тя се изразява с истински апокалипсис от викове, но викове, преминаващи във все по-високи октави и гами, наподобяващи вой на милиарди и милиарди космични сирени. Наистина онзи, който попада за първи път на вълната на “урио”, може да се уплаши или да изпадне в хипноза: по-силно изразяване на чувствата няма в космоса!

Но мощта на Хотин, специално, не е само в “урио”- не само в звездното съвкупяване. Регулус търси и намира ония съчетания на половете, които ще родят уникални кристализации на веществото по вселената. Преднамереност, разбира се, няма – има отдаване на първия любовен импулс незабавно. Но самият първи импулс не се ражда при всякакво съче­тание на херувими от звездата Коу. Множестве­ността на “урио” там е факт, но, за да се стигне до групов оргазъм, се молят много. Тръгва се, както ви­наги, от двойка, която е подлудяла от желание – от нейните сливания, някъде се раждат много планети. Нова двойка проверява породените от предишната планета и ако “урио” в тях се възбуди от техните вибрации – значи първата двойка е тяхната “поло­вина”. На двойки, на четворки, на осмици и пр., озаре­ните от този опит херувими се връщат със ско­ростта на “урио” на Регулус и намират по специфич­ните вибрации сродната си полярна двойка (чет­ворка, осмица и пр.). Ракурсът на сливане при всеки нов случай е неопитван от никоя друга любовна група до този момент.

Не възприемайте това с извратеното си земно съзнание като нещо “порочно” или “перверзно” – вие нямате абсолютно никакво понятие какво представ­ляват херувимите! Онзи, който не иска да се зани­мава с живота им, не е задължен – нека мисли, че нещо не е в ред в психиката на “автора”. . . Но Онзи, Който живее с част от Себе Си и на Регулус, няма причини да крие истината, защото истината не търпи извратени представи.

И така, серафимите, херувимите и дозвезд­ните йерархии от мировете на Овена се занимават със синтез на Битието. Но ако серафимите го син­тезират непосредствено, чрез поетична влюбеност, а йерархиите на Огъня – чрез спонтанно овладяване на инертните пространства, то херувимите имат нужда от уникален обект на Истината. Непосредст­вена възбуда при тях не е възможна – те намират половините си, само ако те се отличават абсо­лютно от всичко останало. Най-претенциозните, най-взискателните в любовното сливане са херуви­мите: те или намират своята половина, или не се сливат. С влюбеността си в уникалното, те под­чертават своята собствена уникалност, която, на­истина, е нещо рядко във вселената. Но звезди като Хотин носят особена програма, която позволява на зрящите и пламтящите да проверяват уникал­ността в космоса с неимоверна скорост. При нети­пични условия, един херувим е по-голям нещастник и страдалец дори от серафимите – защото послед­ните имат валенции към всичко живо и се спасяват чрез безогледно самораздаване, докато херувимът отреагирва на любов, само когато няма живо или не­живо явление, което да повтаря образа и реакциите на обикнатото. В това отношение, серафими и херу­вими са пълни антиподи; приличат си обаче по това, че щом веднъж “урио” ги е обхванало, те могат да синтезират нови звезди и планети; Синовете на Аг­неца Божий пък – да “синтезират” нови планетни чо­вечества! Регулус не е много лесна за посещение: много йерархии не разбират привличането на поляр­ностите и мислят, че нещата се пораждат повече от Универсалният Дух. Не ще и дума, че това е точно така, но Универсалният Дух има и оргазмен мир на Любовта, в който самият Той живее непре­къснато. 
http://neobyatnotogovori.blogspot.bg/2011/03/01019810819.html                       

Рамус не ме харесва .. :(

Мина с "пръсти" повърхностно върху "физическия ми носител" и отсече във вяла филипика - "не ставаш" .:(

И всичко това защото не съм направила подходящия избор за по иносказателен аватар. :(

И сладкото ми чувство за хумор не възприема .. изхожда го като "дъмпинг" за да оформя нови "луфтове" между нас .

ееех , Съдба ..:(

сега с този пост ще ме обвини , че правя и салто мортале :clown:

Спокич, аз та аресвам, Радке.  Пиши ми на мен "позивни" под формата на квантови вибрации. ;)

Спокич, аз та аресвам, Радке.  Пиши ми на мен "позивни" под формата на квантови вибрации. ;)

Не си падам по жени ...Станке ..:(

ти си добре .. аватарът ти е с иновативна формула.

Рамус ти е харесал чадърчето :(

...................................................

сложно е - с осъвместяването. Иначе големи са информациите, много велики, направо идат от висините на духовното, измеренията, мъдростта.... дето всичко е едно. Обаче... как да се осъвмести същото с любовните истории, с харесването, с мечтанието, неудовлетвореното... клипчета, музички, кеф и тук там... нещо по канала, между другото.

Не знам дали някой досега е срещал този ... "различно мислещ" - дето Очков за пореден път му е пуснал текст от линка. И то отново - в червени букви, направо "огин слова" :). А автора си е класически налуден. И текстовете му - естествено че носят същото. Мъката е толкова пълна... там, на страничката му за "представяне" всичко пише, а толкова лесно се разпознава.

Трудно е да се осъвмести толкова напористия будист, иначе с богоугодните му слова. Иначе той на други места е толкова много относно отрицанието на бог и си ги говори, много убедително. Но пък клишенцата с божиите слова направо струят и толкова неудобно издават кво има зад будистките думички. И зад тия думички... и зад ония. Колко може да е "някъде".

Някак е доста удобен класическия форум, като чудесно място за сборки на "тия, специалните, дето са различни". Дето са направо "най-различните" и горките са толкова неразбрани, толкова дълбоки отвътре... А такива имитации на мъдрост, на духовност бликат, щото са се погрижили добре да си намерят дрешки и боички за маскиране, които ги има навсякъде за покриване на голото. Едни такива... духовни дрешки, много шаренки, с велики цветове по тях...

Кво да се прави обаче с "празното" отзад, дето дрънка на кухо. С дрешки и цветности, маски и игри, като не може да се запълни, просто дрънка кухото с един особен звук... Вероятно обаче това не е "квантова вибрация", а твърде човешка, твърде прозаична. Твърде земна и светска. Твърде матрична. Направо - от Души-камбани (ако някой е наясно на какво е символ камбаната)... Ама толкова духовни... толкова мъдри... Обаче напълно кухо от разум, напълно отрицаващо точно това, дето въобще го няма. Напълно обясняващи точно това, дето си нямат, намерили си взаимен компромис дето да звучи и да изглежда "разумен", пък как да стане, след като точно това липсва и оттам идва "кухото" и празното.

Как празно от разум да имитира разум, а едновременно с това, с имитацията и репликацията на разумни думички да се издокара  колко е "разумно". Ама с предварително договорените удобни "критерии". Или пък - с доводите, защо не е нужен и колко е пуст от съществуване самия разум. Щото... нещо си. Самия АЗ, като го няма никакъв и е толкова ефимерен - бил ненужен, несъществуващ, щото нямал собствена същност. Може би... въпросните имат същност? Иначе силно настояващи за обратното, с думичките си (които също нямали същност). Вероятно всичко това "не е концепция", но един вид - концепция на Самоотричащия се, чрез взаимни Самоотричания между Твърдящия и Твърдяното от него. Един обикновен безсъщностен човек, настоява колко е велико и мъдро да нямаш същност, и това да се води "осъзнаване". Щото това бил прочита му на великата мантра. Иначе всички са велики, дори с великолепно чувство за хумор. Ама толкова хумор, толкова чувства, толкова дълбоки, толкова широки. Един, с едно, друг - с друго, трети... всеки който каквото докопа, с което си резонира... само да върви играта.

Може би на кухото отвътре някой го прекръщава да е 'дълбоко'. И някой "носи дълбокото в себе си, дето иначе нито науката, нито познанието, нито простосмъртните още не знаят, не са чували, не са докосвали... само и само да избягат от празното, дето дрънчи на кухо... От тази празнота, отвътре как да избягаш. А толкова много плаши. И толкова еднакво бягате, толкова еднотипно, колкото е матричното във всяка маймунка, колкото програмите на еволюцията редят и управляват. Всеки се докопал до събрания микс, и гони форуми, контакти... само и само да го наложи, да се скрие някъде сред "пазвата му". Че гадното "празно" някъде отзад, да му се заглуши звука, да не се чуват гласчетата от призраците. За целта просто се крещи, с настоятелни и повторяеми "мантри", фрази, готови мисли, готови шаблони... готови думички от цитати, от прочетено или чуто, само и само да се крещят силно, настоятелно и непрекъснато, да се занимава умчето, да е заето с мимикрията и ролята, с пиесата и сцената.  Важното е да не се спира, за да не пробива никъде звука на "празното" отзад.

Обаче думичките се раждат зад маските. При достатъчни условия, при достатъчно писане, и най-добрия прикривач да е, не може да спре това. За него е невидимо, то излиза отвъд видимото нагласено поле. Как да скриеш нещо, което за самия теб е важно да е скрито. И от толкова криене... накрая го скриваш от себе си и се самоослепяваш за него. И всичко... с единствената цел да се избяга.

Толкова човешко, толкова атавистично и древно, толкова наследено - да се избяга, щото в програмката това е записано. И още преди раждането тя вече е направила връзките между синапсите, щото еволюцията е записала че това е "спасението". Милиони години - все спасяването и спасението. Джунглата и хищниците вече са отвътре, врага става нещо... от което е много важно да се избяга. И... е нещо от което не е възможно да избягаш. Как да избягаш от опашката или сянката си. Къде да избягаш след като навсякъде си го носиш със себе си. И като не може да се избяга, щото е отвътре, намерен е начин да се бяга отвътре - от него, по неговия начин, там, където ПРАЗНОТО е асоциирано несъзнателно с опасно, с болка, и стартира онова, което природата е заложила за съвсем други условия, други особености, за други цели. Обаче... това има, това се стартира, това сработва...

И сред всичко това как въобще някой може да се излъже на "духовност", като отзад зад мимикриите и сценките просто дрънка празното. Няма как да се скрие това с никакви думички, дори и да е виртуоз на игрите и маските. Не е възможно, няма и как. Но пък.... онова отвътре и то си тласка своето... и артиста, дето иначе е много велик, много дълбок, някак си... малко подминал точно тази "дълбочина". Съвсем по "духовному".

А иначе деца - те разбират и познават света още по хокането или погалването, по милувките и образите им на приятно или обратното, по критиката или размахването на пръст срещу тях. Оголват зъбки или крещят, бягат или мрънкат, нападат или униват... страдат или екстазират... Те са обикновени деца, играещи в игри на "мъдри величия" и "велики мъдрости" - за по-забавно... и "по-спасително".

Никакво прераждане няма, ние умираме всеки ден щом заспим и сме в безсъзнание, но си има утро. А при живота утро няма.

За "Аз-а" няма утро, защото той и сега не съществува реално. Живота (концепцията, представата която сме си изградили) идва от относителното минало, следователно ние сме били други животи преди този, иначе нямаше да ни има сега и да пишем насам-натам. 

.................................

Тоя болен психопат, пак не си е взел лекарствата рано сутринта. Толкова си смачкан и глупав, не виждаш ли че никой не интересуваш с твоите тъпи постове. Бахти простото мекере, иди са гръмни някъде, смотаняк!

Тоя болен психопат, пак не си е взел лекарствата рано сутринта. Толкова си смачкан и глупав, не виждаш ли че никой не интересуваш с твоите тъпи постове. Бахти простото мекере, иди са гръмни някъде, смотаняк!

На мен ми е жал за него, толкова много концепции, плюс нуждата да ги категоризира като "верни" или "неверни", това наистина е голямо страдание...

На мен ми е жал за него, толкова много концепции, плюс нуждата да ги категоризира като "верни" или "неверни", това наистина е голямо страдание...

Това не е страдание а жива простотия, нищо друго. Пълен палячо, казвал съм му го много пъти директно. Ся пак ще почне с неговите буламачи, ма вие тва, ма онова, направо да ти се преповръща. То бива бива ма това неговото не нищо не прилича. Кух прос изветрял палячо!

Най-смешното е ,че с червени буквички, от текстовете на "Необятното продължава да говори", се изписват думите изказани от Бог. И така Руменчо четейки си говори с Бога...

Черно-белия телевизор плямпащ само за крайностите "Ад и Рай" в утробата на майката щото 'нема средно", получава цветен лъч, информация за истинските райове...

Най-смешното е ,че с червени буквички, от текстовете на "Необятното продължава да говори", се изписват думите изказани от Бог. И така Руменчо четейки си говори с Бога...

Черно-белия телевизор плямпащ само за крайностите "Ад и Рай" в утробата на майката щото 'нема средно", получава цветен лъч, информация за истинските райове...

И най хубавото е че, постът му остана веднага в историята. Безсмислено написан. Без даже да бъде видян от  хора която би му се искало. Нова страница без него. Толкова трае слава та му, мимолетна, като самия него.

п.п. Ся гледам точи ножовете, да очакваме голямо накълцване пак, жалък нещастник!

Редактирано от König (преглед на промените)

Аз честно казано толкова дълги постове рядко чета - в случая нито на Рамус, нито това с червените буквички. Трябва много да ме хване още от първите две изречения, че да ги прочета докрай.

За "Аз-а" няма утро, защото той и сега не съществува реално. Живота (концепцията, представата която сме си изградили) идва от относителното минало, следователно ние сме били други животи преди този, иначе нямаше да ни има сега и да пишем насам-натам. 

И кои сме тези "ние", които сме били "други животи преди това"? Явно нямаш предвид атман, нито аз-а съставен от сканди. Остава някои от съставящите аз-а сканди да не са чак толкова празни, ама това го имаше в някои други школи, които май не следваш. По-рано отхвърли и алая виджняна, което също е поне на теория възможност.

И кои сме тези "ние", които сме били "други животи преди това"? Явно нямаш предвид атман, нито аз-а съставен от сканди. Остава някои от съставящите аз-а сканди да не са чак толкова празни, ама това го имаше в някои други школи, които май не следваш. По-рано отхвърли и алая виджняна, което също е поне на теория възможност.

Ние сме пусти. Но ако не знаеш какво значи това (ако правилно съм разбрал въпроса ти), един-два поста няма да свършат работа. Единия вариант е да хванеш някакво превозно средство за Индия, да си платиш на учители (колкото повече - по-добре), които да те научат, другите начини са военна тайна :D

Не отговори на въпроса. Пустотата и анатман не са понятия, които присъстват само в будизма. И доколкото става въпрос за явления, форми, процеси и други съставни неща, то съм напълно съгласен със съществуването им. Но само за съставените неща. Това, което обаче ти имаш предвид под "ние", предполага някаква същност, която не е съставеният от петте сканди аз. За мен разбира се няма проблем да приема, че това е атман, но интересно ми е твоето мнение.

А там някъде , Вятърът донася въздишка от тъжния звук на горчива флейта , разказваща за пречупен полет на лъчезарна усмивка , преминала 

в Мрака на Сиво Безвремие. 

Рамус , Рамус , Рамус , О'Рицарю на печалния образ , какъв е този горчив вкус , останал по мъжките ти устни ?

Къде е Любовта , Рам ?

Намери ли я ? Изгуби ли я ? Не успя да я Познаеш ли ?

В това 3-то измерение от векове се търкаля едно мъдро Бисерче от Сакрално Учение:

" По Словата ще ги Познаете"

Защото в Словата се Съдържа Вибрацията на целия спектър от менталната "картина" на всяка Същност .

Твоето звучене е на пречупен полет там някъде назад във Времето , изтръгнати криле и кърваво стъпкани на земята.

Знаеш ли кой е Двигателя във Всички Измерения - ЛЮБОВТА , Рам.

Любовта , Движи , Спасява , Мотивира , Изгражда , Променя , Еволюира , Възкресява .

Всички тези Същности Тук са Търсещи. Не са се Предали - Търсят своето място , следват някакви цели , носят на гърба си 

Надежда , Вяра , Прозорливост , че някъде там имат Мисия , която трябва да приключат и Търсят , Търсят , Търсят във СЪЗНАТЕЛЕН РЕЖИМ.

Говориш за "филми , приказки и ролеви игри" ..

Кой е Твоят филм , Рам?

Коя роля Избра ?

Защото аз не Улавам роля , Рицарю ..

Виждам сиви картинки , с избледнели цветове от въртящи се 284 думички , които ползваш за да въртиш от юг на север и от запад на изток.

Последователно , монотонно , без маска и грим.

Леко брадясал , със измъчени нежни очи и повяхнал блясък .

Искаш да убиеш всеки аромат , който ти напомня на цвете , окъпано в сладострастна роса ..

Каквото Химлер за евреите , това е Рамус за Калдата.:D

Само аз чувам онази горчива флейта , на която свириш в Дълбочината на думичките , които умело подреждаш за да светят като в 3D - Изображение .

Щом си в 3-то Измерение , значи мястото ти е Тук . Хаос и Грешки в Спирата - НЯМА !

Знаеш ли кои са Инструментите , за които споменах някъде по-горе ? Инструментите с които всяка Частица идва в матрицата на това Пространство 

са Емоция и Чувства , Мислите и прилежащите им характеристики. Основни са двата полюса - СВЕТЛИ И ТЪМНИ , диапазона между тях Изгражда.

Колоритността се Създава от Интензитета на натрупания Опит И Мъдростта от Усвоените "параметри" .

Кармата е Алтернативна парадигма , в която се поставя Съзнанието за да намери Автономно - ключовият Фактор по Пътя на Само-изцелението.

Не искам да звучи като диагностика на потребителя Рамус , просто .."зачиствам прозорците " , за да видиш какво има Отвъд .

Отвъд това Сиво поле , в което си се барикадирал и в средата на което си построил трон , скован от тъмните инструменти , лежащи в торбичката ти , 

и на който стоиш с празен поглед , крещейки от време на време ;

" Там , където отивате - Няма Нищооо , празноглавци .

Всички "кутии" са Празни !

Няма Съкровища , няма богове , няма принцеси , няма битиета , няма вселени ..Къв космос бе ?????  аз скочих зад него !!!

Тук е Сиво и празно , Илоти !!

Малко ми е скучно , ама па вие сте ми на една ръка разстояние в паралела .":D

Скочил си , Рам ..ама в създадена от Теб - АИ / алтернативна истина/

и от там биеш "камбаната" ..:D

Е .. аз те чух ...

Ползвай Светлите Инструменти.

'Любовта ще Спаси Света " - това е жокера 

Тя ще задвижи Двигателя ти за да излетиш и Продължиш ..

Ако я Няма - СЪЗДАЙ Я . Рисувай я и Тя ще те намери и ще се Въплъти , за да Изпълни със Животворната си Сила и Наслада , която носи 

уморените ти сетива , ще повдигне с Нежност тежкия кръст , който Сам си Избра да носиш в страниците на Времето ..

Любовта , Рам . ... Любовта , ЛЮбовта ...ЛЮБовта ... ЛЮБОВТААА ..:shy11:

Има ама не е точно будистка. Предлагам, да си направите клипче, за да го видим всички. Пък може и да прихванем нещо от просветлението ви.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.