Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Това би трябвало да освобождава по-голямо време за престой в духовните светове.

то престоя нали пак зависи от избора ни

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Знаеш какво е девачан предполагам. Причината за пребиваването в това състояние е положителната карма, която сме създали. И докато положителната карма не бъде изразходена състоянието продължава. Трябва също да се има предвид, че въплъщението е тежест, която само много развитите духове приемат доброволно.Ние тук не можем да осъзнаем това, защото нямаме спомен за свободата, която имаме там. Отрицателната карма ще принуди по-неразвитите същества да се въплътят по-скоро.

Съжалявам, но не знам какво е девачан. Но мисля че разбирам за какво става въпрос. Според "Учението на Розенкройцерите Макс Хайндел" това става след чистилището (долните области на Света на желанията/или астралния свят в езотериката) - в горните области на астралния свят се усвоява добрата "карма". Въплътяването е тежест, да, и много развитите духове не само че доброволно го приемат, но дори приемат много тежък живот през който ще могат да ликвидират възможно най-много лоша "карма". 

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

Девачен е чистата сфера на Буда Амитаба. Докато в другите подобни не могат да попаднат обикновени същества, които не са постигнали резултати във фазата на изграждането на идама (кйе–рим) от някоя Ваджраяна–садхана, то Девачен е достъпна и за обикновени Махаяна–практикуващи по пътя на сутра или на Ваджраяна (чрез пхоуа), ако са спазили своите обети и връзки (самая), породили са бодхичита на стремежа и имат отдаденост към Буда Амитаба. Попадането в това състояние не означава автоматично, че човек постига освобождение, а е по-скоро състояние, в което той може да научи някои неща в много благоприятни условия. Нещо като да проведеш дълъг ретрит, примерно. Това е накратко.

Редактирано от scepsis108 (преглед на промените)

то престоя нали пак зависи от избора ни

Много труден въпрос. Доколкото знам ,в Божествения свят Бог те пита искаш ли да стоиш при Него или да се върнеш да помагаш. Т.е. сам избираш.

Но пък не знам колко хора достигат до Божествения свят. И дали не трябва да го  направиш още от тук от Земята, за да знаеш и после как да стигнеш до там...

Много труден въпрос. Доколкото знам ,в Божествения свят Бог те пита искаш ли да стоиш при Него или да се върнеш да помагаш. Т.е. сам избираш.

Но пък не знам колко хора достигат до Божествения свят. И дали не трябва да го  направиш още от тук от Земята, за да знаеш и после как да стигнеш до там...

нищо не ни пита Господ, избора е само и единствено наш, а Господ ни дава своето съгласие за прераждането

какво да помагам тука на земята - аз съм дошла да си науча уроците, имам си карта на живота, която сама съм си направила и е одобрена от Старейшините

под одобрение се разбира че те са преценили че ще се справя

ти кое наричаш Божествен свят ?

нашият Дом е общ за всички

нищо не ни пита Господ, избора е само и единствено наш, а Господ ни дава своето съгласие за прераждането

какво да помагам тука на земята - аз съм дошла да си науча уроците, имам си карта на живота, която сама съм си направила и е одобрена от Старейшините

под одобрение се разбира че те са преценили че ще се справя

ти кое наричаш Божествен свят ?

нашият Дом е общ за всички

Според закона на прераждането, бащата дава тяло на своя син, но в друг живот той ще стане син или дъщеря на сегашния си син, който по този начин ще се изплати на баща си. В третото прераждане синът пак ще стане баща и т.н. В Божествения свят, обаче, не става това, понеже там няма смърт. За съществата от Божествения свят няма смърт, няма прераждане. Божественият живот е живот на съвършенство.

http://www.virtualnabiblioteka.com/images/upload/books/Drugi/dunov_jivite.pdf

Според закона на прераждането, бащата дава тяло на своя син, но в друг живот той ще стане син или дъщеря на сегашния си син, който по този начин ще се изплати на баща си. В третото прераждане синът пак ще стане баща и т.н. В Божествения свят, обаче, не става това, понеже там няма смърт. За съществата от Божествения свят няма смърт, няма прераждане. Божественият живот е живот на съвършенство.

не е баш тъй защото в различните животи можеш да бъдеш с различен пол

разбрах, говориш за светците и всички, които са вече до Бог

да, те не се прераждат

баси... ква говорилня настана. Според това, според онова, според този или онзи... Какви вселенски истини, какви картинки, какви клипчета или описания... Страшни канали... страшни каналджии. Явлението е толкова старо и човешко... та още от преди МОЙСЕЙ...

И най-важното - както се каза преди няколко поста - всички знаят всичко. Само дето... като се вижда - голямото знаене, не е родило голямо можене. А от време на време някой вземе че имитира задаването на въпрос... но дори опит за навлизане в дискусия е напълно невъзможна - тук дори се знае за "истините", нивата, същностите... Веднага си личи, че Бог говори на доста хора... Освен това - бог им говори май и на "различни езици". :)

Освен това - явленията, дето се сипят тук, като примери, подрониха авторитета на Очков, който дори имаше специални писани критерии за да може бог да проговори на човек ... (естествено и те бяха от "учителя" цитирани)... Сега се оказа... че тва "учителя" е слаба бира. Тва буда - явно още трябва да се учи на божествености и... е още далече от "12-те нива"... тва ключове, тва врати, тва полове... горкия исус...

Голям цирк, хора. :)

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Този който се изказа, че другите знаели всичко, и той знаеше всичко, толкова е божествен, че даже се учуди как другите не забелязват атмана у него, не му задават въпроси, не питат за произхода си, къде е мястото им сред 50те милиарда прераждащи се, как да е еволюират в безкрайността, като нито са вечни, нито са преходни.

А на цирк, като на цирк, какъв цирк щеше да е ако не се осветеше от Архиклоуна на Астралните полета. Или всеки луд с номера си.

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

мдаам. "Всеки луд..." - най-после признание. Разбира се няма никакви разлики - лудите сред налудния свят  всички били луди. разбира се, че е така, не споря, а и няма смисъл.

Обаче има разлики между лудите. Докато върви "по канала" се оказва че някои са по-близо до бог, други - по-близо до буда, а трети - направо над всички. То знания, то цитати, каква начетеност...

Уж някои имитират "говорене". Задават си въпросите... после чакат "да им отговори - я бог, я буда, я нещо "по-така". А други - направо имат връзка с кораба на бащата и майката и... любовта им.

Много далеч е стигнала пандемията. Жалко че никой няма да признае матряла, дето се е "преродил" откъде е дошъл... Но по "каналите" явно тече... нещо божествено. От класно, по-класно.

Само да кажа, че последната говорилня на темата е взета като от специални заведения, в които хора в бели престилки, се грижат за хора в бели празни стаи. Но пък... за разлика от празната стая, вътре в същите хора, е "пълно отвсякъде".  Даже толкова "пълно" че толкова много да имат за износ... Браво! Тва е истинската състрадателност - дай на другарчето си от "своето" спасение.

===============

Всъщност отвъд имитацията, разум няма никъде. Темата и пишещите в нея, ясно показват и дават да се обобщи, че в "прераждането" няма никакъв смисъл. Язък че според вярващите, голямо "училище" за души(ци) било в основата. Но... като гледам самите пишещи - да предположим че много са научили... много на приказки, но до бялата стая... дори и да е вътре във всеки. Тук зелените рицари, със зелените биберони, направо нямат никакъв шанс - що имало да излиза още, що воини на светлината... що рицари на знанието, що защитници,  що знаещи... Няма шанс вече с нещо някой да е оригинален, щото и в цирка вече ролите станаха по-малко от играещите ги. И се налагат повторения...

Става ясно, че във времена на финансова криза, дори и да е здравно обезпечено, се предпочитат да не се взимат хапчета. Вероятно защото връщат отново към обикновен и скучен живот, пълен с премеждия, терзания, загуби... и смърт. Жалко че според някои, именно "смъртта" била критерия за "съвършенство". Това толкова добре описва житията и житейците им, че е направо като за учебник. Само дето едва ли тук някои от пишещите би надникнал в такова учебно пособие. И няма защо - те са толкова много "над нещата"... поне на думички.

То че стана говорилня - стана. Мен обаче ми е непонятно друго. Как хора с претенции за духовност или поне за интелект виждат проблем в това. Всеки искал да се изяви, да изпъкне, да покаже колко знае - ами то е очевидно. И какво от това? Това е отворен форум. Т.е. могат да бъдат публикувани мнения на всякакво ниво. И може да се каже, че повечето мнения от днес са по темата. Или май проблемът е именно в това?

Темата и пишещите в нея, ясно показват и дават да се обобщи, че в "прераждането" няма никакъв смисъл. Язък че според вярващите, голямо "училище" за души(ци) било в основата.

Mи, няма, разбира се... Училище за души ли? :D

В темата няма никакъв проблем. Нито в тематизиращите в нея.

Не мога да разбера защо когато някой срещне отражение, което да е негативно в неговите очи, го интерпретира като "проблем".

Въобще няма проблем... по принцип - въобще проблеми никъде няма, освен в... главите на Проблемните.

И да - повечето мнения от последните, са точно по темата и относно "защо няма прераждане" и няма защо е напълно безмислено да го има.

Както се вижда матряла от хилядолетия не е мръднал. Не знам, къде се ражда, къде стои между ражданията, и защо му е нужно да се учи на нещо си. И на какво точно "да се научи" - на себе си ли. Насред лудостите никой нищо не може да учи. Справка и примерите са точно сред пишещите в темата.

Д-р Станислав Гроф:
Колкото и парадоксално да звучи за съвременната наука, често пъти хората, по време на дълбинна психотерапевтична сесия, си спомнят за минали съществувания или за усещания и преживявания от престоя си в майчината утроба. Този психически материал се оказва умишлено пренебрегван или изолиран от съвременната психология и психиатрия. Открих, че именно престоя в майчината утроба носи огромен пласт от потисната психо-соматична и емоционална енергия, много силна програма, която оказва огромно влияние върху човешкото здраве... Изваждането на този несъзнаван материал на повърхността и успешното му интегриране от съзнанието води до изключително обнадеждаващи перспективи за лечението на нелечими досега психични и физически заболявания.

Какво казва Учителя за престоя в утробата:

...........................

Мислите,  че  положението  на  едно  дете,  което  е  в  утробата  на  майка  си,  е  като  в  някой  много  хубав  апартамент?  Да  бъдете  тъй  свити,  намирате  се  там,  преживявате  всичките  мъчнотии  и  страдания  на  майка  си;  то  се  чуди  туй  дете;  ако  нямаше  вяра  в  майка  си,  то  не  би  оживяло.  Децата,  които  се  раждат  без  да  имат  вяра,  умират;  деца,  които  се  раждат  мъртви,  изгубили  са  вярата,  изгубили  са  Любовта  си  и  затова  се раждат  мъртви.  Всеки  един  от  вас,  който  се  усъмни  в  утробата  на  майка  си,  законът  е  един  и  същ:  той  ще  се  роди  мъртъв.  И  наново  пак  ще  влезе  в  утробата  на  майка  си.  Ако  пак  се  усъмни,  пак  ще  умре.  Той  ще  умира  дотогава,  докато  се  научи  да  не  се  съмнява  и  тогава  ще  се  роди.

........

Всеки  човек,  който  е  слязъл  от  невидимия  свят  на  земята,  влиза  в  голямо  ограничение.  Мислите  ли,  че  един  ангел,  една  душа,  която  слиза  от  невидимия  свят  и  която  трябва  да  се  въплъти  на  земята  и  затова  трябва  да  стои  9  месеца  в  утробата  на  майка  си,  мислите  ли,  че  това  е  щастие?  Това  е  голямо  изпитание,  голямо  ограничение.  И  9  месеца  това  дете  трябва  да  мине  през  изпитания,  през  ограничения.

.........

За разлика от тях РУМЕНЧО смята, че там бил "изгубения рай".

по-големи глупости от тия, дето казал "учителя" просто не могат да се изговорят.

И ако за изключителното простолюдие, характеризиращо неговите слушатели в "беседите" е било наложително да им разказва приказките, едва ли някой в днешно време, може да приеме това за "доказателство"... и дори аргумент. Представяте ли си "руменчо" сравнен с някой си "учител"... Учителя... баси. 

Пак казвам че в темата пример, след пример върви едно и също доказателство, според което продължават хората да живеят сред налудностите си, с идеята че това било "учение", но те не са никакви "ученици".

Може би и будизма на някой му изглежда като хоспис. Но мъката е пълна.

Като си няма някой мозъче, чака "учител' да му каже, кое какво е, как е, кое е и как да го изживее. Но и с учител или без - някои неща нямат преминаване. Така е било и така си е още. Допустимо че така ще е и занапред. Къде е "прераждането" сред всичко това... и къде било развитието? Да се говори за "съвършенство" с идеята за безсмъртие. Само ако Очков си представи че ще е в това му състояние вечно, дали щеше да е "съвършен" заради това...

Няма по-голям ад от това АДА да е "вечен". Вечността е спасение само за душиците, които непрекъснато "умират". А вечността може и да е "наказание". Но не и за вечните ученици, на вечните учители...

Няма как и защо някой да се преражда, ако не се е "родил"... ЧОВЕК.

Колкото до "фетуса" и развитието му... тук вече темата е друга, а обожествяването или човешкото му "тълкувание" от "майката' се крие в някои причини от комплексен характер. И не е въпроса в "истината" за него. Иначе - както вече "мохини" отбеляза няколко пъти - "теории и версии има всякакви".

Никой  не  обича  хора,  които  много  искат.

Учителя

Всеки  човек,  който  е  слязъл  от  невидимия  свят  на  земята,  влиза  в  голямо  ограничение.  Мислите  ли,  че  един  ангел,  една  душа,  която  слиза  от  невидимия  свят  и  която  трябва  да  се  въплъти  на  земята  и  затова  трябва  да  стои  9  месеца  в  утробата  на  майка  си,  мислите  ли,  че  това  е  щастие?  Това  е  голямо  изпитание,  голямо  ограничение.  И  9  месеца  това  дете  трябва  да  мине  през  изпитания,  през  ограничения.

те не стоят 9 месеца вътре душите

В темата няма никакъв проблем. Нито в тематизиращите в нея.

Не мога да разбера защо когато някой срещне отражение, което да е негативно в неговите очи, го интерпретира като "проблем".

Въобще няма проблем... по принцип - въобще проблеми никъде няма, освен в... главите на Проблемните.

Най-малкото не пишеш по темата и това вече е проблем (за темата, не за мен). Ти може и да не го определяш така, защото получаваш търсения от теб ефект. За теб единствено от значение е да си получиш дозата. Нищо друго. Наркоманите естествена са щастливи докато си получават дозата и не могат да осъзнаят в колко жалка позиция се намират.

Ама даааа - значима и силна доза "получих". Страшна, направо съм хвръкнал отсякъде. :) Горките душици, които ползвам за "дозите си". Ама тва е - нали съм си с рогца и копитца - душепиеца рамус!

Апропо - забележката ти да не би да означава че "шиниацу" пише по темата. Можеш ли да извадиш от темата колко постинга в нея са по въпроса в заглавието? Малко така... нещо наречено "статистика". не че нещо... но си си прав - все трябва да се намери повод. Ако няма - ще се измисли... някакъв си.

Девачен е чистата сфера на Буда Амитаба. Докато в другите подобни не могат да попаднат обикновени същества, които не са постигнали резултати във фазата на изграждането на идама (кйе–рим) от някоя Ваджраяна–садхана, то Девачен е достъпна и за обикновени Махаяна–практикуващи по пътя на сутра или на Ваджраяна (чрез пхоуа), ако са спазили своите обети и връзки (самая), породили са бодхичита на стремежа и имат отдаденост към Буда Амитаба. Попадането в това състояние не означава автоматично, че човек постига освобождение, а е по-скоро състояние, в което той може да научи някои неща в много благоприятни условия. Нещо като да проведеш дълъг ретрит, примерно. Това е накратко.

scepsis108, благодаря за обяснението. Мисля, че е хубаво всеки който знае нещо да го сподели. Това не значи, че смята себе си за всезнаещ.

Потребителят  _ramus_  пише толкова вдъхновяващо , еротично - цинично и завладяващо , 

че .. те увлича да си направиш една сладка следобедна мастурбация на постовете му ..:shy11:

Потребителят  _ramus_  пише толкова вдъхновяващо , еротично - цинично и завладяващо , 

че .. те увлича да си направиш една сладка следобедна мастурбация на постовете му ..:shy11:

Така не се бях смял отдавна.

Аплодисменти. :yanim:

Ама даааа - значима и силна доза "получих". Страшна, направо съм хвръкнал отсякъде. :) Горките душици, които ползвам за "дозите си". Ама тва е - нали съм си с рогца и копитца - душепиеца рамус!

Апропо - забележката ти да не би да означава че "шиниацу" пише по темата. Можеш ли да извадиш от темата колко постинга в нея са по въпроса в заглавието? Малко така... нещо наречено "статистика". не че нещо... но си си прав - все трябва да се намери повод. Ако няма - ще се измисли... някакъв си.

Аз поне се опитвам да пиша по темата. Може и да не се получава винаги. Ти се опитваш да не пишеш по темата. И го знаеш много добре. Не, не се опитвай да се възвеличиш като си приписваш сатанински качества. Но и това е част от дозата. Другата част от дозата е да принизиш другите. Така пак изпъкваш. Въпреки че това, което изтъкваш като недостатъци на другите са и твои собствени недостатъци. Помисли, каква реална стойност има човек, който се оценява сравнявайки се с другите.

scepsis108, благодаря за обяснението. Мисля, че е хубаво всеки който знае нещо да го сподели. Това не значи, че смята себе си за всезнаещ.

Значи, значи. Особено когато невежите му го повтарят ежедневно. Само ще се пъчи после насам натам. Защо се завърна иначе, защото има нужда от това, да го хвалят. Елементарно е, и животинките са с същата програма, никаква разлика в поведението.

Аз поне се опитвам да пиша по темата. Може и да не се получава винаги. Ти се опитваш да не пишеш по темата. И го знаеш много добре. Не, не се опитвай да се възвеличиш като си приписваш сатанински качества. Но и това е част от дозата. Другата част от дозата е да принизиш другите. Така пак изпъкваш. Въпреки че това, което изтъкваш като недостатъци на другите са и твои собствени недостатъци. Помисли, каква реална стойност има човек, който се оценява сравнявайки се с другите.

Не вършат работа тези приказки, те са му казвани толкова много пъти че, са ми изгорели всички защитни механизми в ума, който предупреждават индивида че е луд!

И на мен ми хареса това, не че ще хода да си правя..........на негови постове, но е чудесна метафора. :-)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.