Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Пууу да кажеш една свястна приказка. Къде ходиш тук един те търси по дърво и камък. Има явно много какво да ти каже, научил го е от един Стрелец, много проницателен и прям. :mark:

По-рядко ще се виждаме/чуваме....20 години съм на Windows - сега съм се заел с Linux....

Сменям Бога ! Този не ме задоволява. Много зъл и лаком стана , все повече и повече иска , пък нищо свястно не дава на среща.....И както се досещаш - трудничко е ! :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Проблемът, драги, е, че винаги казвам онова, което мисля. Искреност е това. Това, че някой ми е форумен приятел не означава, че ще променя своята гл.т. или че ще премълча, когато виждам, че дрънка глупости или се е уплел като пате в калчища. Както факта, че не ми е форумен приятел също не означава, че ще се включа в някакъв дружен лай и няма да оценя нещата, които казва и ще му опонирам само заради някаква тъпа гимнастика. Отдавна съм разбрала каква клопка е играта на взаимоотношения и колко много може да пречи човек да изрази себе си.

Аз не изпитвам психологична нужда от принадлежност, самостоятелна съм. За това не мога да кажа на черното бяло. Има неща, които са много над разни дребни, междуличностни отношения и когато ги видя в нечий постинг, тези отношения, независимо дали са били с положителна или отрицателна конотация, не ми пречат да ги оценя. Не изпитвам страх случайно да не ме намразят и за това мен няма да ме видиш да съм част от "клика". Нямам нужда от нечия поддръжка, за да знам дали едно нещо е истина е или не е. Сама преценявам. 

Проблемът, драги, е, че винаги казвам онова, което мисля. Искреност е това...

Нямам нужда от нечия поддръжка, за да знам дали едно нещо е истина е или не е. Сама преценявам. 

Искреност е за теб, твоите мисли в такъв контекст мен не ме интересуват. Твоите мисли са погрешни спрямо мен, а и не само, те целят нещо което няма да постигнат при мен конкретно. Ти го знаеш това, но това не те спира, лъжите ти ще бъдат повярвани от някой и ще бъдат използвани за избълване на поредната порция помия срещу мен или някой друг, а не за полезна дискусия по зададена тема. Много си нечистоплътна и както сама се изказа веднъж, цялата работа смърди около теб (каква е тази миризма).

Ако можеше да вникнеш в това което си написала може и да разбереш защо си на този хал. Утрешната гимнастика на съзнанието ми приключи. 

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

....

Хубаво де ! Изглежда вярно ! 

Но аз така знам :

Умната и хубава жена не само , че не и трябва еманципация , ами и всякак я избягва !

Еманципацията отнема привилегии и натоварва с не свойнствени отговорности...!

А запазването на женски привилегии и придобиването на нови мъжки привилегии ( но без отговорности) , няма как да се случи..несъвместими са по-природа....твърда ръка или мека китка примерно.....:)

Нефертити - дали и е била нужна еманципация ? Клеопатра ?

А Жана Д"Арк каква е жалка картинка за жена.....ще ме извинвиняваш !

alinapopa.jpg

Бах ти - пълен отврат !

А Жана Д"Арк каква е жалка картинка за жена.....ще ме извиняваш !

http://vbox7.com/play:5db501e229

Проблемът, драги, е, че винаги казвам онова, което мисля. Искреност е това. Това, че някой ми е форумен приятел не означава, че ще променя своята гл.т. или че ще премълча, когато виждам, че дрънка глупости или се е уплел като пате в калчища. Както факта, че не ми е форумен приятел също не означава, че ще се включа в някакъв дружен лай и няма да оценя нещата, които казва и ще му опонирам само заради някаква тъпа гимнастика. Отдавна съм разбрала каква клопка е играта на взаимоотношения и колко много може да пречи човек да изрази себе си.

Аз не изпитвам психологична нужда от принадлежност, самостоятелна съм. За това не мога да кажа на черното бяло. Има неща, които са много над разни дребни, междуличностни отношения и когато ги видя в нечий постинг, тези отношения, независимо дали са били с положителна или отрицателна конотация, не ми пречат да ги оценя. Не изпитвам страх случайно да не ме намразят и за това мен няма да ме видиш да съм част от "клика". Нямам нужда от нечия поддръжка, за да знам дали едно нещо е истина е или не е. Сама преценявам. 

А ти въобще някакви слабости имаш ли? Или си абсолютно перфектна? А дали не си с един белюк неосъзнати слабости? По цялото ти проявление тук, неизбежно си оставила някакво впечатление. Да ли е перфектно, за каквато са имаш? Или една типична феминистка, която се чуди как да избие комплексите си? И как този път не го обърна на ..........? Това ти е основен атрибут, като библиотекарското ти знание с което се мериш насам натам, като мъж си мери една работа с друг, шот знае че, не е особено голяма?

Спекулациите с невежеството на хората край нямат....:)

Тая малоумна патка , още малко и свидетел на Христос ще стане ! :lol6:

В същност , не тя е малоумна.....

Безкритично и сляпо вярващи на всяка дума , винаги ще се намерят....:(

alinapopa.jpg

Бах ти - пълен отврат !

Чечи, нищо и няма на мацката, въпрос на вкус. На мен ми харесва, не като сексуално привличане но като постижение. Това е много труд и сериозна работа. Имам подобна позната, от нея може много да се научи, за хранене, дисциплина, упоритост и преследване на цел. Сега до колко това е необходимо е отделен въпрос. Но качествата и са безспорни, и моята позната има едно предимство. Просто бие мъжете дето не и допадат. :-)

Я виж, тези. Много добре изглеждат и тук има сексуално излъчване. :-)

Говори ми малко за тези двете. Внимавай само да не вдигнеш кръвно, или да не ти падне по скоро кръвното. :-)

Парцуланите сами да се усетят и спрат да се тъпчат с мазни баници темп подобни, ами малко спорт, малко здравословен начин на живот, и ще грейнат. Ма не знаят горкичките, ама иначе жадуват и копнеят, да ги харесват и обичат. Ми направете нещо де, само на готово всичко искат, натрупайте заслуги и ще ви харесат.

http://profit.bg/news/Top-10-na-naj-uspelite-fitnes-modeli/nid-107903.html

mindi.jpg

ava.jpg

Монхини ти къде си в тази класация? Едва ли въобще можеш да се похвалиш с нещо подобно. Твоята сила е да гравитираш около мъжкия или да злобееш. И щом спомена че си сама, значи смятай и мъж не можеш да задържиш около себе си. От там тръгва всичко и озлобяването ти, и търсенето на несъществуващи кусури в мъжете. И много ясно че та са виновни, теб всички знаем че, си неземна принцеса. :-)

Редактирано от König (преглед на промените)

....

Дръж си ги твоите културистки .....! :)

Предпочитам компанията на тези , които могат само с поглед да ти изпият акъла....:D

С поздрав към всички будисти ! :lol6:

Дръж си ги твоите културистки .....! :)

Предпочитам компанията на тези , които могат само с поглед да ти изпият акъла....:D

Еха супер е, нищо не мога да кажа. За по старата генерация малко, но класика. И вечната комбинация, готина мацка, бързи коли и рок музика. Няма какво да се обърка. :-)

п.п. И моите на са културистки, а фитнес дами. :-)

ava.jpg

Че кво бе, Будистите не могат ли да бъдат ценители на красотата и красивото? И да знаят да го ценят и уважават. Не е Будистко ако, заради тази красота пренебрегнеш много друго. Както се случва на много не будисти мъже. :-)

Редактирано от König (преглед на промените)

Бе, гледам аз как сексистично продължавате да описвате жената само като сексуален обект, един вид украса за мъжа, продължение на егото и пениса му, а не като самостоятелно, мислещо същество, имащо толкова много други достойнства освен външността. То дядо Фройд неслучайно се е изказал, че най-първичното в нас са сексуалния нагон и агресията. Но в 21 век на човек буквално може да му се доповръща от толкова много първичност накуп.

Поне да бяхте красавци и колоритни фигури от ранга на Матю Макхонъки или Анди Уайтфийлд, лека му пръст, а то само голи претенции без никакво покритие.  Мен човешката глупост отдавна спря да ме дразни и определено се забавлявам в реалността на интелектуалните лилипути.:)

...

Нали знаеш кое е "женската логика" - онова, дето наранява егото на мъжа. :Д

Искреност е за теб, твоите мисли в такъв контекст мен не ме интересуват. Твоите мисли са погрешни спрямо мен, а и не само, те целят нещо което няма да постигнат при мен конкретно. Ти го знаеш това, но това не те спира, лъжите ти ще бъдат повярвани от някой и ще бъдат използвани за избълване на поредната порция помия срещу мен или някой друг, а не за полезна дискусия по зададена тема. Много си нечистоплътна и както сама се изказа веднъж, цялата работа смърди около теб (каква е тази миризма).

Ако можеше да вникнеш в това което си написала може и да разбереш защо си на този хал. Утрешната гимнастика на съзнанието ми приключи. 

Моите мисли са абсолютно точни спрямо теб, право в десетката. Може номерцата ти да минават за мъжественост в очите на някои представителки на женския пол или на някои мъже, но те са или наивни/неопитни, или изключително отчаяни. Няма нормална, психически здрава жена, която да изкара и 2 минути в твоята компания и да не побегне ужасена. 

Ми, пишлемета са още, не са осъзнали, че мъжествността е въпрос на съзнателност, а не на тестостерон.:D

Бе, гледам аз как сексистично продължавате да описвате жената само като сексуален обект, един вид украса за мъжа, продължение на егото и пениса му, а не като самостоятелно, мислещо същество, имащо толкова много други достойнства освен външността. То дядо Фройд неслучайно се е изказал, че най-първичното в нас са сексуалния нагон и агресията. Но в 21 век на човек буквално може да му се доповръща от толкова много първичност накуп.

Поне да бяхте красавци и колоритни фигури от ранга на Матю Макхонъки или Анди Уайтфийлд, лека му пръст, а то само голи претенции без никакво покритие.  Мен човешката глупост отдавна спря да ме дразни и определено се забавлявам в реалността на интелектуалните лилипути.:)

Ми ти като не искаш така да те възприемат, защо не направиш нещо по въпроса? Като например да покажеш и докажеш че има нещо друго за което да те уважава човек? Не са мо да казваш че имало нещо си. Нищо такова не си демонстрирала, само дето гравитираш като спътник около по голям обект. Ти се тази сексиска и феменистка, която обижда мъжете. Ти тръгваш да поставяш диагнози на мъжете тук. Ти си го просиш, просто. Ама като ти го кажат почваш да се оправдаваш. И е всеизвестен фактът че, най големите сексисти са жените, щот едва ли не ги пренебрегвали, щот били жени, а не щот нямат качества. Както най големите расисти за цветнокожите, които си мислят че каквото и да им кажеш е щото е заради цвета на кожата, а не щот е глупав индивид например. Тъка че колкото и да напъваш, пак само ще си жертва на гравитация, ти самата нищо смислено никога няма да привлечеш. 

А ти господинчо, сподели ли нам любимата си Мохини, че си сгънал без пари и живееш на село при баба си? Храниш кокоте и обръщаш градината, стсар ерген? Каза ли и че нямаш жена, с която да си медитирате, както ми беше споменал. Каза ли и защо си в това положение? Аз знам, да видим тя какво мъжко ще намери в теб. И дали ще си като Матю Макхонъки или по скоро Джорджиано. 

Не ми трябва потвърждението на някаква кифла дет не знае друго освен форумите. Аз потвържфдение какъв съм получавам ежедневно, точно тук къде то се намирам в ежедневието. И ти казвам ама въобще не страдам от липса на внимание, а особено ако го провокирам, ще се изтрепят. Не съм Матю ама съм хубав здрав Българин и на всякъде където отида тук, ми го споменават. По улицата даже като се разминавам ми казват, "guapo, estas muy bueno". Жени безпристрастни не като теб. Така че можеш да си дрънкате колкото искате, и Шунаята си е много добре даже, семейството му и цялото му положение. За тези които така и не разбраха от толкова време, че ние се познаваме лично от много време и сме добри приятели. Знаем се кой какъв е, и само сте ставали жертви на елементарни, постановки от моя страна. Ама любимото ми занимание е да гледам сейр, 

Не тук да си разправям патилата! Ако искаш скайп или мейл.Няма как да ти е ясно щом не правиш постъпки това да се промени.Не мисля,че будизма учи на злоба и отмъщение.Скепсис каза,че е толерантно учение!

Ти пич ми звучиш нещо начаткан, така че ще си спестя разговора с теб. :-)

Моите мисли са абсолютно точни спрямо теб, право в десетката. Може номерцата ти да минават за мъжественост в очите на някои представителки на женския пол или на някои мъже, но те са или наивни/неопитни, или изключително отчаяни. Няма нормална, психически здрава жена, която да изкара и 2 минути в твоята компания и да не побегне ужасена. 

Ми, пишлемета са още, не са осъзнали, че мъжествността е въпрос на съзнателност, а не на тестостерон.:D

Много си далече още веднъж ще ти го кажа, жертва си, разбери, на една чиста постановка, Само и само да ти, ви гледаме сейра. :-)

Единият - отдавна разведен, щот гепил жена си в изневяра и й разцепил физиономията от бой, а другият цял живот нищо не е работил и го издържат майка му и сестра му. Страшни мъжаги сте. Направо потрес.

Единият - отдавна разведен, щот гепил жена си в изневяра и й разцепил физиономията от бой, а другият цял живот нищо не е работил и го издържат майка му и сестра му. Страшни мъжаги сте. Направо потрес.

WTF....?  Ти почна да стреляш на сляпо вече, в отчаяния си опит да уцелиш нещо. Нищо, паткаш с конфетки и само правиш въздух. Господата за който говориш, може да са Скепсис и Саунд, ама не и ние. Пукай се през кръста. :-)

Само вдигат врява, ма за какво и те не знаят - лапешка им работа. Но което си е и нормално де - за форум със всякакви тематики.

Така, аз предлагам всички постове откак се включих аз в темата да ги преведеш и да ги пратиш по имейла на твоя учител! Да видиме той какво ще каже!

Още преди повече от половин година им предложих същото.

Само вдигат врява, ма за какво и те не знаят - лапешка им работа. Но което си е и нормално де - за форум със всякакви тематики.

Казваме истината на заблудените самовлюбени и самозабравени индивиди. Здраво стъпили сме в живота и двамата, Шунаята има много благородна професия, спасява човешки животи. Ти Саунде с какво можеш да се похвалиш? С обръщане на градината и поливане на овошките? Животът достатъчно те е наказал, що ми точно там, точно такъв. И докато не си научиш уроците, няма да ти предостави никаква добра възможност. Ще си згънал и сам, безнадежно. 

А за да я докараш като мен, има много да се потрудиш, мен живота ме дарил с много благодат и благоприятни условия. И съм се научил отдавна да не грабя и просто да знам как да боравя с ресурси. И то такива че, ти даже и на сън не си си и помислял един ден да имаш и можеш.

Така че, кой е тук въздуха под налягане и гой е просто житейска карикатура, оставям на ситуацията да определи. :-)

:D

За Буда, хора, пийте си хапчетата!

Още преди повече от половин година им предложих същото.

Няма никакви учители, няма никакви такива неща. Жертви, сте просто. Саунде ти просто ме убиваш от безпринципнос, колко дупета си склонен да излижеш, само и само да се позиционираш някъде. Жалак си, с това поведение, подмазвач и мекотело. Таквиз на вън, само шутове, да се разкарват от пътя на свестните хора.

А мацките да мият чиниите и да си гледат домакинската работа. Докато не развият качества да седят достойно до един мъж.

Още някой нещо че, ще излизам. На място където само може да си мечтаете да бъдете по начин който съм аз. Ама иначе чафкат единия от селу другата от кухнята, фенове на психично болни и маниаци Будисти. Вземете си направете една Санга там, от безпринципни, мазни, и неадекватни индивиди. 

И колкото пъти провокирате ще си го получавате, такива са законите на съществуването. Аре едно мазно, лека и от мен. :-)

Такива бронебойни хапчета все още не са открити - като за нормални хора. Само прераждане до откат, като гледам... то цял сериал тука, ама все изпускам епизоди :)

Има случаи, за които фармацевтиката все още е безсилна .... изглежда, че и будизма е безсилен. :Д

Умната и хубава жена не само , че не и трябва еманципация , ами и всякак я избягва !

Еманципацията отнема привилегии и натоварва с не свойнствени отговорности...!

И какви са свойствата на нееманципираната жена ? Да се върти само около печката, да гледа деца и да бъде домашна прислужница?

Безсмислено е. Това може да се продължава с векове. И това в един по-общ смисъл си продължава много повече.

Няма на света "учение", с което може да се компенсират вътрешни дефицити - на потенциал за мислене, на интелект, на емоционални или характерови недостатъчности. На травмирани хора...

Хората опитват да се спасяват кой както може. Религиозния човек живее днес в среда, която не е такава. И той, веднъж докоснал се до нейната форма на защита, подкрепа и опора, никога не я напуска, защото в него продължава да дреме един инстинктивен страх - на запомнените травми, от спомените от неустойчивостта и изживяването на умиране... и ужаса запомнен от това или дори представата че може да се върне отново... Няма човек, който да е докоснал религията като спасителност и след това да я е напуснал. В някакъв дълбок смисъл, именно това е и толкова голямата социална и лична значимост и важност.

На религията може да се погледне просто като на поредната форма на "връщане в утробата" - социална форма на приютяване, на обещания, на проекции, чрез които се привличат именно субекти и личности, които са в етап на неустойчива идентичност. По време на всички кризи... всеки човек, се усеща несъзнателно "изгубен"... И му е потребно точно в този момент да намери "пристан". Да намери опорни точки. В социото те се предлагат в готови системи от подредени и стуктурирани образни приказки. Допълването им с "цвят" на видовата програма... допълването им с елементи, които също са записани в видовата памет на ХОМО, прави нещата толкова силно привлекателни... и толкова мощни. Всички тук знаят чудесно, че "с вярата се вършат чудеса". С вярата могат да се помръднат планини... Поне като изживяване. Всички знаят и всеки в някакъв смисъл познава че когато липсва друг мотив, когато нищо от сериозните процеси и комплексни системи не е готово или узряло, именно тя запълва празнината. Ясно е за ползите... но това са краткосрочни ползи. Това са ограничени ползи... Всеки "допинг" може да накара някой да се почувства или изживява сила, важност, пълнота... да забрави за несъзнателната тревожност, спомена за "празнотата", самотата или изоставянето. Именно това е проблема с вярата - че страха и изживяването на абстиненцията, пречи на всеки субект от откачане от нея.

Разбира се - винаги дозата определя. Това че вярата е етап в човешкото развитие, е нещо напълно естествено. Но въпроса е... че само нарастването на осъзнатия потенциал... и зреенето на нещото, наречено РАЗУМ (но не за маймунското му схващане и описание) е в състояние да вкара ред сред борбите и вътрешния хаос, който се поражда сред няколкото вътрешни психични центъра, всеки от които в дадени моменти се изживява за "цар" и воюват помежду си за трона... В чисто неврален и психичен смисъл само РАЗУМА е нещото, което е способно да въдвори мир, сред вътрешните битки... за да подреди всяка структура, да ги синхронизира и нагласи една спрямо друга... да са в синергетичен режим.

Съвсем е ясно че "никой не е виновен" че е какъвто е. Никой несъзнателен човек не може да носи отговорност. В контактите помежду си... има просто правило - този, който е най-осъзнат единствено може да носи отговорността, резултата, процесите... Ако е наистина осъзнат, може да слуша, да предвижда, да усеща, да прогнозира, да ситуира... Това е проблема на разумните хора... това е една огромна тежест - огромната отговорност, че виждат... А не трябва нищо да променят. Не могат нищо да променят. И да внесат промяна... някаква си... само същинския разумен човек, има възможността да носи отговорност, без да се налага въобще да се занимава с "вината". Да е израснал и "вината" и срама, и страхуването... Защото само така се реализира саморазширяваща се самостоятелност и независимост.

Само разумния човек, може да управлява импулсите, да настройва нагласите, да оставя опорите, да ползва факторите, условията... но никога не му е потребно да се вкопчва.

РАЗУМНИЯ субект никога не загубва опори... защото разума е вече качествено нова идентичност. Нещо напълно различно, нещо напълно зряло, нещо... което повечето хора никога няма да докоснат, поне в предоставеното им "време" на нещото, което според тях, се нарича "ЖИВОТ".

А РАЗУМНИЯ човек нарича нещо съвсем друго "ЖИВОТ". Той нарича нещо друго СВОБОДА, нещо друго нарича "ВРЕМЕ" и ВЕЧНОСТ. За него много от думичките на маймунките не са думички.

РАЗУМНИЯ ЧОВЕК няма проблем с никой медиатор (посредник) защото може да ги ползва и оставя, да ги сменя или изключва напълно.

РАЗУМНИЯ човек е в свят, сред който той е самата вселена - и я носи в себе си. Носи я и като отговорност... и като идентичност.... Това е качествено различно ниво на идентичност... За маймунките то е толкова всеобхватно, толкова широко, толкова голямо... че от тяхната камбанария, явлението изглежда че се загубва, че се разтваря... Но това е толкова обикновено и е просто да се изведе от наблюдения и знания. В началото групите са били съвсем малки и идентичността - съвсем обща и слята с групата. Групата е носила идентичността, а не личността в нея. Постепенно групите стават все по-големи. Личностите вече могат да избират към кои групи да се приобщят, за да придобият тяхната идентичност (по принадлежност, по критерии, по условности, отличителни белези). Въпроса е, че е дошло време планетата да стане глобална. А старите форми на идентичност и принадлежности към народ, етнос, култури, религии или идеологии... са вече атавизъм и дърпат обобщаването на личностите в глобална идентичност. Докато стане глобалната... ако оцелеем като вид... после следва "космическата", после галактическата... и накрая може би... някъде, някога... ще дойде ред на вселенската и отпадането на принадлежността въобще... Ще дойдат други критерии, за други процеси...

Когато липсва самостоятелно изградена идентичност, налице е винаги груповата й форма. В това няма нищо негативно, нито грешно, а е просто обикновен принцип, който народно е останал в нещо като във фразелогичната формула "ПРАЗНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА, няма и защо"... Просто това са етапи в израстването - когато не е нещо налице, то е заместено от това, което е налице в дадения момент...

-------------------------

Толкова по приказката за РАЗУМА... Не че е толкова важно... но това е приказка, която не обещава светло бъдеще, нито дава надежди, не дава любови, нито бъднини. Не дава проекции за съществувания и пребъдене. няма "
животи и няма прераждания, няма самсари, няма и спасения. За маймунките - ги има, но за света някъде отвъд техния... тия неща просто си самоотпадат.

РАЗУМА няма нищо общо с частните случаи на това, дето маймунките наричат ЕГО, при положение че ползването на самото понятие е типично по маймунски... И както всичко маймунско, служи просто да се живее сред маймунския "хаотичен" свят на непрекъснати дефицити и техните компенсации...

-----------------

Всички тия неща са напълно несъзнателни. Големия проблем в мозъка е, че човеците са в етап, който може да се нарече в някакъв смисъл "преходен". Голяма част от новите дялове не работят и нямат още потенциала да поемат управлението. Докато другите, наследените, са все още приоритетни... И ще са - докато продължава етапа на несъзнателност.

Когато липсва съзнание, се замества от програмираните и заложените програми. Така е било, така е и сега, така и ще бъде, докато се тепърва се натрупват връзки и развиват новите възможности... Но проблема идва от факта, че маниакалността към контрол и конструкция на света около субектите, го докарват до асимилация на средата в която живеят. Скъсването на връзката с естествения хабитат и особеностите в него... довеждат единствено до разруха на средата, защото инстинктите и несъзнателните действия, не могат да водят до дългосрочни и рационални цели и резултати, отвъд представите на "прицеления". Едновременно с това - когато тия са налице, винаги зад тях стои в тъмното лична или групова мотивация, която отново да реши въпросите около разширяването, удобствата, във вид на обещание или проекции за приятно, за спокойно, за сигурно... Отново и отново... това сякаш няма край. Или не - всъщност точно с тия - може би ще дойде и "края". До предположителното ново начало... И пак... и пак. Докато се прескочи "нужната летва" и настане възможност разума да овладее инстинктите...  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.