Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 11 минути, Shiniasu написа:

А ти защо не прочетеш Корана и не откриеш сам приликите и разликите с Християнството? Така сам ще можеш да отговориш на въпроса си, вместо да чакаш отговор на който много вероятно е да не повярваш.

Аз не питам за  приликите и разликите , а  да ли двете книги са свещенни според Корана. Между тях може да има прилики, но да не се приемат. Когато някой ме пита за Библията, не го карам да я чете цялата , а му обяснявам, като изваждам съотвените цитати от нея. Нали затова е форума, едни да питат, а други да отговарят. 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 409,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

на 3/3/2018 в 10:39, A.com написа:

Я кажина колко места в Библията пише "Не убивай", на колко места Бог забранява убийството и на колко места Бог заповядва да се убива? Една от божийте заповеди е "Не убивай", а в Библията е описана смъртта на над 2 000 000 (два милиона) души.

Относно  Божията заповед " Не убивай", ще го обясня по следния начин. Ако един човек убие друг, това е грях. Но ако един полицай, изпълнявайки служебните си задължение да защитава слабите и беззащитните убие престъпник и така защити други хора, престъпение ли извършва според човешките закони? Не.  Ако Бог, който  е дал закона отнеме живот или  ти заповяда да убиеш за да защитиш себе си и другите, не е грях, но ако самоволно извършиш убийство е грях. Къде е разликата? 1.Разликата е в това, Бог е Бог и има право да дава и отнема живот. В Стария Завет Той е използвал народа си за да накаже други народи, които са живяли в грях, поради тази причина не им се счита грях, защото са се покорили на Бог и са извършили волята Му.  Освен това дали Бог ще те накаже сега и ще ти отнеме живота или ще те накаже като те прати в ада след като си изживееш живота на зематя е от значение само за нас. Освен това, за Бог отнемането на живота не е първия избор. Преди това, многократно  предупреждава хората по един или друг начин и накрая когато продължат в упорството си да съгрешават, Бог може да отнеме живот. 2. Бог има право да съди хората да ги наказва по един или друг начин, защото е безгрешен и отсъжда справедливо. Когато човек убие друг човек самоволно това означава, че  изземва функцията на Бог да съди и това е грях. 

Ще се върна  на примера с полицая. Ако си престъпник и убиеш, извършваш грях, но когато Бог те спре и отнеме живота ти за да не нараниш други, това не е грях, защото Бог е "полицая", който ни защитава. Истинат е, че ако хората нямаха някакъв страх от Бог, и от възмездие, в момента на земята щеше да е хаус. 

Така, че няма прортиваречие. 

За последен път ти отговярям.

преди 1 час, realno написа:

Относно  Божията заповед " Не убивай", ще го обясня по следния начин. Ако един човек убие друг, това е грях. Но ако един полицай, изпълнявайки служебните си задължение да защитава слабите и беззащитните убие престъпник и така защити други хора, престъпение ли извършва според човешките закони? Не.  Ако Бог, който  е дал закона отнеме живот или  ти заповяда да убиеш за да защитиш себе си и другите, не е грях, но ако самоволно извършиш убийство е грях.

Много избирателно и едностранчиво тълкуваш това, което си прочел.

Цитат
32 Когато израилтяните бяха в пустинята, намериха един човек, който събираше дърва в съботен ден. space.gif
33 И ония, които го намериха като събираше дърва, доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество. space.gif
34 И туриха го под стража, понеже не беше още изявено що трябваше да сторят с него. space.gif
35 И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана. space.gif
36 И тъй, цялото общество го изведе вън от стана и го уби с камъни, та умря, според както Господ заповяда на Моисея.

Събираш дърва  - смърт, защото е било съботния ден. Не си застрашил ничиий живот, ама какво от това.

Жената на Лот  - смърт, защото Бог казал "Не се обръщай", а тя се обърнала?

Цитат
11 Така казва Господ: Ето, отсред твоя дом ще подигна против тебе злини, и ще взема жените ти пред очите ти, та ще ги дам на ближния ти; и той ще лежи с жените ти пред това слънце. space.gif
12 Защото ти си извършил това тайно; но Аз ще извърша туй нещо пред целия Израил и пред слънцето. space.gif
13 Тогава Давид каза на Натана: Съгреших Господу. А Натан каза на Давида: И Господ отстрани греха ти; няма да умреш. space.gif
14 Но понеже чрез това дело ти си дал голяма причина на Господните врагове да хулят, затова детето което ти се е родило, непременно ще умре. space.gif

15 И Натан си отиде у дома си. А Господ порази детето, което Уриевата жена роди на Давида, и то се разболя.

18 И на седмия ден детето умря.

Дете???!!! Само защото се е родило? В Библията пише ли, че децата не са виновни за греховете на родителите си? Не, нали.

Разликата е в това, Бог е Бог и има право да дава и отнема живот. В Стария Завет Той е използвал народа си за да накаже други народи, които са живяли в грях, поради тази причина не им се счита грях, защото са се покорили на Бог и са извършили волята Му. 

Бог има нужда един народ да убива и накзава други народи, за да им покаже, че са в грях? Защо този народ не наказа и египтяните, а се наложи Бог да им изпраща напаст след напаст?

2. Бог има право да съди хората да ги наказва по един или друг начин, защото е безгрешен и отсъжда справедливо.

Безгрешният и спшраведлив човек има ли за какво да съжалява и да се разкайва? Питам за човек, не за Бог.

Цитат

Господ съжали, че е създал на земята човека, и се наскърби в сърцето Си.

Цитат

Самуил вече не видя Саул до деня на смъртта си, но тъгуваше за него, защото Господ беше се разкаял, че беше поставил Саул за цар над Израил.

Цитат

И Господ каза: „Ще изтребя от лицето на земята човеците, които сътворих – човек и добитък, влечуги и птици в небето, понеже съжалих, че съм ги създал.“

Цитат

‘Ако останете в тази земя, тогава ще ви съградя, а няма да ви разоря, и ще ви насадя, а няма да ви изкореня, защото съжалих за бедствието, което ви сторих.

Ще се върна  на примера с полицая. Ако си престъпник и убиеш, извършваш грях, но когато Бог те спре и отнеме живота ти за да не нараниш други, това не е грях, защото Бог е "полицая", който ни защитава. Истинат е, че ако хората нямаха някакъв страх от Бог, и от възмездие, в момента на земята щеше да е хаус.

Истината е, че на Земята не е било хаос преди, по време и след като ервеи, християни, мюсюлмани са започнали да почитат Бога си.

Така, че няма прортиваречие. 

Да бе, да.

Ама може и аз да имам проблеми с разбирането на цитирания текст. В Библията убийствата може и да не са убийства. Също както совите не са това, което са. Или пък нищо не е такова каквото е, защото всичко е такова, каквото не е. На 37 съм и ми расте мъдрец, третият по ред. Или помъдрявам или оглупявам.

преди 36 минути, A.com написа:

За последен път ти отговярям.

Много избирателно и едностранчиво тълкуваш това, което си прочел.

Събираш дърва  - смърт, защото е било съботния ден. Не си застрашил ничиий живот, ама какво от това.

Жената на Лот  - смърт, защото Бог казал "Не се обръщай", а тя се обърнала?

Дете???!!! Само защото се е родило? В Библията пише ли, че децата не са виновни за греховете на родителите си? Не, нали.

Бог има нужда един народ да убива и накзава други народи, за да им покаже, че са в грях? Защо този народ не наказа и египтяните, а се наложи Бог да им изпраща напаст след напаст?

Безгрешният и спшраведлив човек има ли за какво да съжалява и да се разкайва? Питам за човек, не за Бог.

Истината е, че на Земята не е било хаос преди, по време и след като ервеи, християни, мюсюлмани са започнали да почитат Бога си.

Да бе, да.

Ама може и аз да имам проблеми с разбирането на цитирания текст. В Библията убийствата може и да не са убийства. Също както совите не са това, което са. Или пък нищо не е такова каквото е, защото всичко е такова, каквото не е. На 37 съм и ми расте мъдрец, третият по ред. Или помъдрявам или оглупявам.

За Бог греха е грях и следствието е смърт. Да събираш дърва изглежда малък грях, но то е следствие на  непокорство. А непокорството е сериозен грях.  1 Царе 15:23 Защото непокорността е като греха на чародейството, и упорството като нечестието и идолопоклонството. 

Стиховете, които се тълкуват така, сякаш Бог променя намерението си, са човешки опити да се обяснят действията на Бог. Бог щял да направи нещо, но вместо това е направил нещо друго. За нас това звучи като промяна. Но за Бог, който е всезнаещ и суверен, това не е промяна. Бог винаги е знаел какво ще направи. Бог прави това, което счита за нужно, за да накара човечеството да изпълни Неговия съвършен план. „…От началото заявявам края и от древните времена - нестаналите още неща, и казвам: Намерението Ми ще се изпълни и ще извърша всичко, което Ми е угодно….Казах - и ще направя да стане; намислих - и ще го извърша” (Исая 46:10-11). Бог заплаши Ниневия с унищожение, като знаеше, че щеше да накара хората там да се покаят. Бог заплаши Израел с унищожение, като знаеше, че Мойсей щеше да се застъпи. Бог не съжалява за Своите решения, но се натъжава от някои неща, които хората понякога правят в отговор на Неговите решения. Бог не променя намеренията си, а по-скоро действа в съответствие със Своето Слово в отговор на нашите действия.

преди 6 часа, realno написа:

Бог не съжалява за Своите решения, но се натъжава от някои неща, които хората понякога правят в отговор на Неговите решения. Бог не променя намеренията си, а по-скоро действа в съответствие със Своето Слово в отговор на нашите действия.

Цитат

Цитат

Самуил вече не видя Саул до деня на смъртта си, но тъгуваше за него, защото Господ беше се разкаял, че беше поставил Саул за цар над Израил.

Цитат

И Господ каза: „Ще изтребя от лицето на земята човеците, които сътворих – човек и добитък, влечуги и птици в небето, понеже съжалих, че съм ги създал.“

Цитат

‘Ако останете в тази земя, тогава ще ви съградя, а няма да ви разоря, и ще ви насадя, а няма да ви изкореня, защото съжалих за бедствието, което ви сторих.

Сега разбра ли защо повече няма да ти отговарям? Нямам нужда някой да ми казва какво пише в даден текст, след като много добре се вижда какво пише. А ти продължавай да изопачаваш думите, написани в Библията и да си мислиш, че си ревностен християнин. 

преди 11 часа, A.com написа:

Цитат

Цитат

Самуил вече не видя Саул до деня на смъртта си, но тъгуваше за него, защото Господ беше се разкаял, че беше поставил Саул за цар над Израил.

Цитат

Цитат

‘Ако останете в тази земя, тогава ще ви съградя, а няма да ви разоря, и ще ви насадя, а няма да ви изкореня, защото съжалих за бедствието, което ви сторих.

Сега разбра ли защо повече няма да ти отговарям? Нямам нужда някой да ми казва какво пише в даден текст, след като много добре се вижда какво пише. А ти продължавай да изопачаваш думите, написани в Библията и да си мислиш, че си ревностен християнин. 

Много добре знам какво е казал Бог. Разбира се, че Бог си променя мнението, както когато трябва да накаже някого, така когато трябва да спаси някого. Когато някой след много предупреждения упорства в греха, Бог го наказва, колкото и да Му е тъжно, защото Бог свят / но Бог няма да съжали, защото го прави за наше добро/. Също така, след предупреждения някой се осъзнае и признае греха си и спре да съгрешава, Бог отново ще се си промени мнението за наказание и ще покаже милост/отново за наше добро/.  Отново ще върна на примера с полицая, колкото и да му тъжно, че ще трябва да използва оръжие, за да защити беззащитния и няма да съжали, че го използвал, защото осъзнава , че защитил друг живот. Но Бог не се променя когато трябва да си постигне целта.  А целта на Бог е хората да живеят според Неговото слово и воля. Няма никога да си промени мнението за хомосексуализма, педофилията, убийствата, изнасилавнията, идолопоклонството, окултизма и всички други грехове. Най - лесното за Него беше да унищожи човечеството още при потопа и да не се занимава с нас. Но добре, че си промени мненито тогава , защото днес нямаше да ни има. Той го напрви от любов към хората. Но въпреки, че тогава си промени мнението, никога няма да си го промени когато става въпрос за живота в грях. Бог не е жесток, както се опитваш да го искараш, напротив, ако си променя моментното мнение то е в наш интерес.  Може би говорим на различни езици, че не се разбираме. 

Много добре знам какво е казал Бог.

Разбирасе, че Бог си променя мнението...

...Но Бог не се променя когато трябва да си постигне целта. 

Колко добре знаеш какво е казал бог или какво са казали хората, за да постигнат някакви техни си цели, което е в пъти по-вероятно и възможно? Или Тертулиан е прав когато пише, че вярва във възкресението на Христос точно защото е невъзможно.

Ами ако бог вече си е променил мнението, писнало му е да бъде бог и се е самоубил, оставяйки ни наистина със свободна воля, без неговото влияние? Ако е всемогъщ и мъдър не би трябвало да му е проблем. 

на 5.03.2018 г. в 23:32, darkterminal написа:

Религиите са неемпирични системи за вяра! За това там нищо не е задължително за доказване!

Зависи от религията. Ако има догма, доказателството е смислено. 

Зависи дали имаме обуславяне. Ако Бог бъде обусловен, тогава съществуване може евентуално, в зависимост от обуславянето, да се докаже или опровергае.

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Колко добре знаеш какво е казал бог или какво са казали хората, за да постигнат някакви техни си цели, което е в пъти по-вероятно и възможно? Или Тертулиан е прав когато пише, че вярва във възкресението на Христос точно защото е невъзможно.

Ами ако бог вече си е променил мнението, писнало му е да бъде бог и се е самоубил, оставяйки ни наистина със свободна воля, без неговото влияние? Ако е всемогъщ и мъдър не би трябвало да му е проблем. 

Какво е казал Бог е записано в Библията. Ако Бог и Аллах както твърдите е един и същ, не може ли да възкреси някого? Или Аллах не е Всесилен както пише в Корана? 

"Ами ако бог вече си е променил мнението, писнало му е да бъде бог и се е самоубил, оставяйки ни наистина със свободна воля, без неговото влияние? Ако е всемогъщ и мъдър не би трябвало да му е проблем. "

Пишеш глупости, без да си прочел внимателно какво съм писал изкарвайки няколко думи извън контекста.  Аллах, не си ли променя мнението? 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Зависи от религията. Ако има догма, доказателството е смислено

Зависи дали имаме обуславяне. Ако Бог бъде обусловен, тогава съществуване може евентуално, в зависимост от обуславянето, да се докаже или опровергае.

Човешкото мислене се състои от едно цяло , което се състои от две взаимносвързани части - Знание-Незнание . Извън това цяло , другото е немислимо , нямаме достъп до него . Това догма ли е или установен факт ? Възможно ли е изобщо да подлежи на опровержение ?

Основавайки върху този факт , пробвай тогава с тази "догма" : " С разбирането си за Бог , си обясняваме това което не знаем , за да можем да оперираме мислено с това което не знаем " (подобно както с X,Y,Z се мисли в математиката):)

Потребна ли е тогава религия , да си измисляме догми , или каквото и да е друго подобно , за да можем да съществуваме смислено ? :)

Истинският проблем в същност е , че на хората не им се учи , мързи ги (ІІ-ри закон на Живото) , а по някога не им се отдава да изучават "математика"......:lol6:

на 3/3/2018 в 12:05, badr написа:

В голяма грешка попадаш ако мислиш, че този  човек дори ще осмисли какво го питаш.Той е евангелист петдесятник.При тях само може да видиш суперналудничевост.Дават примери как са възкресили хора.Пускат клипове с подобни шантави разкази.В последният, който гледах един луд циганин и циганка разказват двамата как са умрели и Христос ги е възкресил.И единия свидетелства за другия.В форума на абв имаше и друг такъв възкресител, той пък ни разправяше как те възкресили дете.Отивали до болници и там почвали да се молят, а резултата както може би подозираш е множество изцерени.На предложението ми, да отидат  до избран от тях онкодиспансер и там да изцерят някого, отговорят че не можело тъй.Въобще шоуто с тези юнаци е пълно.

Разбирам защо така приемаш чудесата, защото такива не стават в исляма. Но ми отговори, кой извършва тези чудеса? Кой възкресява мърви, изцелява болни? Кой освобождава обладани от нечисти духове? 

преди 25 минути, realno написа:

Разбирам защо така приемаш чудесата, защото такива не стават в исляма. Но ми отговори, кой извършва тези чудеса? Кой възкресява мърви, изцелява болни? Кой освобождава обладани от нечисти духове? 

Ментараджиите бре , шарлатаните , тези които знаят и могат повече.......а простолюдието  ВЯРВА на Чудеса защото не ги разбира.....измисля си /измислят му религии , подменят с прости неща до които простолюдието има достъп на мислене......А то е благодарно и слави Бога ! :lol6:

П.П. Не те знам на каква си възраст и колко ти е акълът , но почти до скоро (че и сега все още) славят Вожда (Сина) , Партията (Майка , а не Отца) и Светия Дух (комунизма).....И "поповете" правеха същото - т.е. каквото си искат.....:lol6:

От както свят светува , схемата е елементарна и все си е съвсем същото !!! Сменят се само технологиите.....

На конете им слагат "капаци" на очите но отстрани. Отпред нямат. Някой хора обаче сами са си сложили капаци и отпред. 

Цитат

И на слепец да прочетеш въпросния текст ще му стане ясно каква пише и какво е казано, в прав текст без заобикалки. 

Обаче, според един реално нереален християнин :

Цитат

Бог няма да съжали

Въпросът е: Ако изчезне цялото зло от Вселената, дали вие ще останете в нея? Дори само в гнева си да пожелаеш да убиеш някого, без да го направиш, наистина е грешка. Умишлено не използвам думата грях. Достатъчно ли сте чисти, та да мислите че сте способни да създадете по-добър свят?

преди 33 минути, mecholari написа:

Въпросът е: Ако изчезне цялото зло от Вселената, дали вие ще останете в нея? Дори само в гнева си да пожелаеш да убиеш някого, без да го направиш, наистина е грешка. Умишлено не използвам думата грях. Достатъчно ли сте чисти, та да мислите че сте способни да създадете по-добър свят?

Ооооууу ! Вселената !!! :lol6:

Няма никакво значение "чисти" ли сме или "мръсни" .

Нищожни в съществуването си (един Йелоустон или Апофис ни е достатъчен за всичките) и велики в мислите си сме (може и да се самоизтрепем) !.......т.е. трябва да сме Разумни , а това много трудно ни се отдава !

Иначе , казано е : " Керванът си върви , кучетата си лаят . ":)

3. СУРА РОДЪТ НА ИМРАН (АЛ ИМРАН)

42.И когато ангелите рекоха: “О, Мариам, Аллах те избра и те пречисти, и те избра над жените от народите!

43.О,  Мариам,  смири се пред своя Господ и сведи чело до земята в суджуд,  и се кланяй с покланящите се!”

55.Когато Аллах рече: “О, Иса, Аз ще те прибера и ще те въздигна при Мен, и ще те пречистя от невярващите, и до Деня на възкресението ще сторя онези, които те последваха,  над онези,  които не повярваха. После при Мен ще се завърнете и ще отсъдя между вас в онова, по което сте били в разногласие.”

56.А онези,  които не повярваха,  ще накажа с тежко мъчение в земния живот и в отвъдния. И не ще има за тях избавители.”

87. СУРА ВСЕВИШНИЯ (АЛ-АЛЯ)

14.Сполучил е онзи, който се пречиства

15.и споменава името на своя Господ, и отслужва молитвата.

91. СУРА СЛЪНЦЕТО (АШ-ШАМС)

7.и в душата, и в Онзи, Който я е създал,

8.и на нея е посочил [що е] нечестивост и богобоязливост!

9.Сполучва онзи, който я пречиства.

10.А губи онзи, който се омърсява.

11.Самудяните отричаха поради своето непокорство.

12.Когато най-злият от тях се втурна към камилата

13.и пратеникът на Аллах [Салих] им каза: “Не посягайте на камилата на Аллах и не є пречете да пие!”,

14.ала го взеха за лъжец и я заклаха, - тогава техният Господ ги унищожи заради греха им поравно.

92. СУРА НОЩТА (АЛ-ЛАЙЛ)

14.И ви предупредих за Огъня пламтящ.

15.Ще гори в него само злият,

16.който отрича и се отвръща.

17.И ще бъде предпазен от него богобоязливият,

18.който раздава своето богатство, за да се пречисти,

19.на никого не прави благодеяние, за да бъде възнаграден,

20.а само в стремеж към Лика на своя Господ, Върховния.

21.И непременно ще е доволен.

Първо искам да попитам, Исус (Иса), било в Библията или Корана, сторил ли е на някой нещо зло?

Какво представлява пречистването? Словото на Аллах е пречистващо, също молитвата.

Ако Аллах осъжда убийството и на животно, и наказва за това, какво означава душата, в която е посочил какво е нечестивост? Призив за себепознание?

Да вземем например Раджа Йога: Йама се състои в неправене за зло на никого, в справедливост, в нямане на завист, в целомъдреност и непорочност, в неприемане на никави подаръци; всичко това пречиства ума, мисълта – Читта. Да не причиняваме никаква мъка, с мисъл, с дума, или с дела, никога и на никое живо същество, се нарича Ахимса, или: да не правим зло. Не съществува по-висша добродетел от тая.

преди 15 часа, by_chechi написа:

а по някога не им се отдава да изучават "математика"......

И в математиката е както в религията. Никой не е по голям от Декарт. Когато имаш догма, доказателството е смислено. Когато нямаш догма (когато обуславяш системата от догми) доказателството не е смислено.

преди 15 часа, mecholari написа:

42.И когато ангелите рекоха: “О, Мариам, Аллах те избра и те пречисти, и те избра над жените от народите!

43.О,  Мариам,  смири се пред своя Господ и сведи чело до земята в суджуд,  и се кланяй с покланящите се!”

55.Когато Аллах рече: “О, Иса, Аз ще те прибера и ще те въздигна при Мен, и ще те пречистя от невярващите, и до Деня на възкресението ще сторя онези, които те последваха,  над онези,  които не повярваха. После при Мен ще се завърнете и ще отсъдя между вас в онова, по което сте били в разногласие.”

56.А онези,  които не повярваха,  ще накажа с тежко мъчение в земния живот и в отвъдния. И не ще има за тях избавители.”

87. СУРА ВСЕВИШНИЯ (АЛ-АЛЯ)

14.Сполучил е онзи, който се пречиства

15.и споменава името на своя Господ, и отслужва молитвата.

91. СУРА СЛЪНЦЕТО (АШ-ШАМС)

7.и в душата, и в Онзи, Който я е създал,

8.и на нея е посочил [що е] нечестивост и богобоязливост!

9.Сполучва онзи, който я пречиства.

10.А губи онзи, който се омърсява.

11.Самудяните отричаха поради своето непокорство.

12.Когато най-злият от тях се втурна към камилата

13.и пратеникът на Аллах [Салих] им каза: “Не посягайте на камилата на Аллах и не є пречете да пие!”,

14.ала го взеха за лъжец и я заклаха, - тогава техният Господ ги унищожи заради греха им поравно.

92. СУРА НОЩТА (АЛ-ЛАЙЛ)

14.И ви предупредих за Огъня пламтящ.

15.Ще гори в него само злият,

16.който отрича и се отвръща.

17.И ще бъде предпазен от него богобоязливият,

18.който раздава своето богатство, за да се пречисти,

19.на никого не прави благодеяние, за да бъде възнаграден,

20.а само в стремеж към Лика на своя Господ, Върховния.

21.И непременно ще е доволен.

Първо искам да попитам, Исус (Иса), било в Библията или Корана, сторил ли е на някой нещо зло?

Какво представлява пречистването? Словото на Аллах е пречистващо, също молитвата.

Ако Аллах осъжда убийството и на животно, и наказва за това, какво означава душата, в която е посочил какво е нечестивост? Призив за себепознание?

Да вземем например Раджа Йога: Йама се състои в неправене за зло на никого, в справедливост, в нямане на завист, в целомъдреност и непорочност, в неприемане на никави подаръци; всичко това пречиства ума, мисълта – Читта. Да не причиняваме никаква мъка, с мисъл, с дума, или с дела, никога и на никое живо същество, се нарича Ахимса, или: да не правим зло. Не съществува по-висша добродетел от тая.

Хубаво цитираш ту Библията, ту Корана, но нещо за разликите между тях? Наприемр, според според Корана, Кой е Святия Дух? Или пък Авраам, кого е щял да пожертвал, Исак или Исмаил? 

Все пак като приемаш Бога на Библията и Бога на Корана за един и същ Бог, трябва да обясниш тези разликите. 

Според Корана еврейските пророци са святи. Същите тези прорци са изговорили стотици пророчества за Исус, а нито едно за Мохамед / т.е има пророчества за Мохамед, но с обратен знак/. Въпроса ми е, ако е Аллах е знаел отначало, че Мохамед е щял да бъде посления и най - голям пророк, защо  няма пророчества за него, а стотици за Исус?

Същите тези пророци, които и Корана признава, наричат Исус, "Бог могъщ, Отец на вечността". Ако Аллах и Бога на Библията са едни и същи, не трябва ли и Аллах да казва в Корана същото за Исус? Ако Аллах е говорил чрез пророците, както казва Корана, защо тези думи ги няма в Корана и не признава Исус за Бог?

Корана признава пророците на библията, но същите тези пророци предсказват смъртта на Исус. Ако Аллах е говорил чрез тези пророци, защо отрича смъртта Му в Корана? 

Кратко филмче, за пророчествата от Библията, които се изпълват в Исус. Вижте каква е вероятността всичките стотици пророчета да се изпълнят в ЕДНА личност. 

Всички тези пророчества са от почитаните в Корана библейски пророци.  Колко пророчетва има за Мохамед? Има ли пророчества от почитаните пророци, за неговото , раждане, живот и смърт? 

Това е въпрос и към тези, които боготворят Дънов? 

Баце - като се пишеш на реален вземи осъзнай, че реално тука няма такива малоумници, които да се вържат на тези елементарни лъжи и изключително слабата ти аргументация. Стандартния класически суеверен сдуханяк, чийто ум толкоз е мухлясал от бездействие, че две мисли на кръст не може да даде от себе си, та само папагали назубреното от ширпотреба брошурки и мънкянето на посредствените килимявки - вервай си там в шизофреничното боже и чудесата, и миризливата книга, и че се различаваш от ислямските ти събратя. За по- трезвите сте от един дол дренки, колкото повече опитваш да се диференцираш, въобще и не вдяваш, че толкова повече отговаряш на тесния калъп, по който сте се зомбирали.

преди 58 минути, sound написа:

Баце - като се пишеш на реален вземи осъзнай, че реално тука няма такива малоумници, които да се вържат на тези елементарни лъжи и изключително слабата ти аргументация. Стандартния класически суеверен сдуханяк, чийто ум толкоз е мухлясал от бездействие, че две мисли на кръст не може да даде от себе си, та само папагали назубреното от ширпотреба брошурки и мънкянето на посредствените килимявки - вервай си там в шизофреничното боже и чудесата, и миризливата книга, и че се различаваш от ислямските ти събратя. За по- трезвите сте от един дол дренки, колкото повече опитваш да се диференцираш, въобще и не вдяваш, че толкова повече отговаряш на тесния калъп, по който сте се зомбирали.

Ако ти вярваш на Мохамед, който е бил неграмотен и неморален, какъв е проблема аз да повярвам на образовани  хора, които са изследвали Библията? Затова да не се обиждаме на малоумие. Ако ти се пишет от умните и знаешите, вместо да убиждаш и да се дразниш, ми отговри, аргументирано, защо казаното не е вярно, както аз с питвам да отговарям на вашите въпроси? Ако съм малоумен, означава ли, че 2 мрд християни са малоумници? Обикновенно когато някой няма аргументи, убижда и злобее. 

От тези два милиарда, поне половината, дори не са чели тъй наречената свещена книга, която уж почитат - ако пък вземем да ги броим по деноминации, два милиарда ма на кукуво лято. После неграмотници са били и свитата на Исус - ам ся.  И накрая - състоятелността на аргументите ти, както виждам е оборена многократно в темата, нещо което обаче на теб изобщо не ти понася явно, щом като все така продължаваш с опитите да извиеш темата в други посоки ..... и все така да не ти се получава.

п.п. а колко до Мохамед - самия факт, че си прочел как аз вярвам в Мохамед, е достатъчно красноречив за менталния ти багаж. Сам си избери - или си наркоман, или си идиот. Поне аз не се сещам за друга причина да видиш в мое лице, последовател на Мохамед.

преди 56 минути, realno написа:

Ако съм малоумен, означава ли, че 2 мрд християни са малоумници? 

Количеството не е аргумент за качество и истинност. Има едни други творения, наречени мухи, които се хранят с л..на*, дай сега и ние да ядем л..на*, защото не може милиарди мухи просто тъй да се заблуждават :D

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Количеството не е аргумент за качество и истинност. Има едни други творения, наречени мухи, които се хранят с л..на*, дай сега и ние да ядем л..на*, защото не може милиарди мухи просто тъй да се заблуждават :D

То е ясно, че всички, които се смятат за християнни си нямат представа за какво става въпрос и не са прочели веднъж Библията. Същото важи и за мюсюлманите. Просто ви провокирах и видях, че с удоволствие ми отговаряте за бройката на християните, но по другите въпроси нищо.

Зададох конкретни такива, но само злобеене, убиди и нищо конкретно. Корана не говори ли по тези въпроси? 

Пак ще повторя въпросите:

1. Хубаво цитираш ту Библията, ту Корана, но нещо за разликите между тях? Наприемр, според според Корана, Кой е Святия Дух? Или пък Авраам, кого е щял да пожертвал, Исак или Исмаил? 

2.Според Корана еврейските пророци са святи. Същите тези прорци са изговорили стотици пророчества за Исус, а нито едно за Мохамед / т.е има пророчества за Мохамед, но с обратен знак/. Въпроса ми е, ако е Аллах е знаел отначало, че Мохамед е щял да бъде посления и най - голям пророк, защо  няма пророчества за него, а стотици за Исус?

3. Същите тези пророци, които и Корана признава, наричат Исус, "Бог могъщ, Отец на вечността". Ако Аллах и Бога на Библията са едни и същи, не трябва ли и Аллах да казва в Корана същото за Исус? Ако Аллах е говорил чрез пророците, както казва Корана, защо тези думи ги няма в Корана и не признава Исус за Бог?

4. Корана признава пророците на библията, но същите тези пророци предсказват смъртта на Исус. Ако Аллах е говорил чрез тези пророци, защо отрича смъртта Му в Корана? 

5.Колко пророчетва има за Мохамед? Има ли пророчества от почитаните пророци, за неговото , раждане, живот и смърт? 

Предполагам , че Аллах като Бог говори по тези въпроси в Корана. Като добре запознати, би трябвало да можете да отговорите, защото е това злобеене не разбирам?  Въпросите ми убиждат ли ви? Предполагам, че ги задавам коректно, без да искам да убидя някого. 

А е пич - да един път, да е два пъти, но когато перманентно изписваш Убидя ........... да не говоря за купищата правописни грешки. От тук насетне позицията и разбиранията ти са ясни. Тъй, че няма за какво да се убиждаш - просто толкоз си можеш, за това и толкоз ще ти струва вярата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.