Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

преди 11 часа, rurk написа:

Всички същества, от цялото Творение са чеда Божии. Даже, цялото Творение, само по себе си е Божие проявление.

Но, ние като проявление, не сме онова проявление, което е Христос, защото има разлика в осъзнатостта. Едно е да се инкарнира същество, у което има несъзнателност/обукловеност, а съвсем друго е самата Божественост, от страна на Втория си Ипостас, да се инкарнира, т.е. да стане плът.

"Йоан, глава 1

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

15 Иоан свидетелствува за Него, и викаше казвайки: Ето Онзи за Когото рекох, Който иде подир мене, достигна да бъде пред мене понеже спрямо мене беше пръв.

16 Защото ние всички приехме от Неговата пълнота, и благодат върху благодат;"

Не, не можеш! И не само не можеш, а и никой няма да те вземе на сериозно, нито те взима на сериозно, защото не си авторитет. :-)
Тъй че, наистина по-сериозно! Шото иначе само празни приказки.
Можел бил... :-)

Нищо не ти е ясно.
Божияа жертва е само за тези, които повярват.
Същото така е, че Сам Бог стана плът и претърпя страдание, за да покаже на всички, които повярват в Него Пътя, Истината и Живота.
Ако жертвата бе за всички, всички щяха да са спасени, а няма всички да са спасени.

Щом като Дънов са взели на сериозно, не бъди толкова сигурен :)  А относно вярата и спасението прочети пак какво съм написал.

преди 12 часа, badr написа:

Тогава Библията не трябва да я смятаме за свещенна книга.Противоречията в нея са невероятно много.Ти явно не си я чел.На това отгоре цитираш измислени и добавени по късно текстове.Например цитирания от теб текст на Матей 28/19-20 не съществува в нито един гръцки ръкопис преди 15-16век.

Можеш да ми посочиш противоречията.

преди 10 часа, A.com написа:

"Религията е като светулката. За да свети ѝ трябва тъмнина"

Нито знаеш как е писана Библията, нито кой я е писал, нито кой им е говорил на тези пишещи. Евангелията, които не са включени в Библията защо не са включени? Защото не са боговдъхновени и Светия дух не е говорил на пишещите ги ли? Кой, кога и защо е решил кои евангелия да се включат в Библията и кои да се обявят за ерес?

Иначе библията направо се пръска от хармония. Самите евангелия си противоречат по определени казуси, ама...нали са боговдъхновени, значи и противоречията са истина. Яков ми е любимия пич в цялата Библия. Краде, лъже, ама накрая... баща на основателите на 12-те израилски племена. Въобще... хармония.

Господ кога ви разреши да не приемате ритуалните закони? В Новия завет ли пише така?

Вече ти казаха, че в Библията противоречия има колкото искаш.

Той не може да докаже, кога и кой я е сглобил тази книга във вида, в който я знаем днес.

В грешка си. Може и да може. Ония перко Муун... чувал си за него. Колко народ го взе насериосно?

Евреи 8:13 А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване.

Галатяни 5:6 Понеже в Христа Исуса нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вяра, която действува чрез любов.

Йоан 5:18 Затова юдеите искаха още повече да го убият; защото не само нарушаваше съботата, но и правеше Бога Свой Отец, и така правеше Себе Си равен на Бога.

Йоан 9:16 Затова някои от фарисеите казваха: Този човек не е от Бога, защото не пази съботата. А други казваха: Как може грешен човек да върши такива знамения? И възникна раздор по между им.                                                                              Дай приемери за противоречия от библията.                                                                                                                                                    Яков не е бил съвършен като всички нас, но Бог не ни отхвърля, а ни помага и чака да се осъзнаем и променим. Бог е избрал Яков въпреки трудния му характер и не се е отказал от него. 

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 15 часа, realno написа:

Обяснил съм го няколко страници преди това. Не означава автоматично спасение на всички хора, само на тези, които повярват Исус като Господ и Спасител и  приемат смъртта Му на кръста.

А ако не ти беше обещано Спасение и Вечен живот в Рая, щеше ли пак да вярваш в Христос?!

Представи си, че днес Христос се появи отново и ви каже: Вижте какво братя, моята смърт, не ви спасява от никакви грехове, и вярата ви в мен, няма да ви дари с Вечен живот. Спасението ви, зависи единствено от вас самите.

Тогава какво ще правите?

преди 1 час, realno написа:

Щом като Дънов са взели на сериозно, не бъди толкова сигурен :)  А относно вярата и спасението прочети пак какво съм написал.

Не разбираш от Библията за да чета. :-) В Беинса Дуно е Светия Дух, за сметка на много други. За него не се грижи, а за себе си.

преди 22 часа, realno написа:

Бога на библията и Бога на Корана, ако е един и същ, защо си противоречи в двете книги? Това не показва ли, че зад едно и също име /Бог/ стоят различни Личности? Ако са различни личности, следовятелно едната е Истинския Бог, а другата само се представя за бог. Ще използвам твоя речник и ще кажа, че само идиот ще си помисли, че са една и съща личност при положение, че има очевидни разлики и противоречия.

Разликите са само в твоя ум.

:-) Незначителните разлики бяха обяснени.

Главата ти ще падне на дръвника, скоро. :-) Просто защото си фанатик.

преди 26 минути, Aumi написа:

Спасението ви, зависи единствено от вас самите.

Ок, ражда се бебе в едно племе, което няма свещени писания, не е чувало даже за такива. Предците му не знаят нищо за спасение. Те са канибали. Не могат да го възпитат в нравственост, нито в редно и нередно. Даже за тях е редно да се изяждат.
Как това бебе ще се спаси след като порасте? Кое зависи от него?

преди 24 минути, rurk написа:

Ок, ражда се бебе в едно племе, което няма свещени писания, не е чувало даже за такива. Предците му не знаят нищо за спасение. Те са канибали. Не могат да го възпитат в нравственост, нито в редно и нередно. Даже за тях е редно да се изяждат.

А как ще се спаси, ако никога не чуе за никакви свещени Писания и Христос?

Цитат

От него зависи дали ще приеме за нормално уроците които получава от племето, или пък дали ще се пробуди и осъзнае, че нещата на които го учат, не са правилни.
И постепенно ще излезе от заблудите на обкръжаващият го свят, еволюирайки стъпка по стъпка.

преди 48 минути, Aumi написа:

А ако не ти беше обещано Спасение и Вечен живот в Рая, щеше ли пак да вярваш в Христос?!

Представи си, че днес Христос се появи отново и ви каже: Вижте какво братя, моята смърт, не ви спасява от никакви грехове, и вярата ви в мен, няма да ви дари с Вечен живот. Спасението ви, зависи единствено от вас самите.

Тогава какво ще правите?

Бог е предвидил спасение чрез Исус веднага след грехопадението и няма ка да си променя спасителния план заради някого. Той държи на обещанията си. 

преди 5 минути, realno написа:

Бог е предвидил спасение чрез Исус веднага след грехопадението и няма ка да си променя спасителния план заради някого. Той държи на обещанията си. 

Не ми отговори на този въпрос:

Цитат

преди 32 минути, rurk написа:

Не разбираш от Библията за да чета. :-) В Беинса Дуно е Светия Дух, за сметка на много други. За него не се грижи, а за себе си.

Разликите са само в твоя ум.

:-) Незначителните разлики бяха обяснени.

Главата ти ще падне на дръвника, скоро. :-) Просто защото си фанатик.

Твоите несъществени разлики са огромни, колкото между земята и небето. Аз посочих разлики, но ти не посочи ни, а даваш някакви абсурдни обяснения, коиот нямат логига. 

Ако Исус е бил фанатик, значи и аз съм такъв. 

Относно примера за племето, писах стих от библията вчера. 

преди 23 минути, realno написа:

Твоите несъществени разлики са огромни, колкото между земята и небето. Аз посочих разлики, но ти не посочи ни, а даваш някакви абсурдни обяснения, коиот нямат логига. 

Ако Исус е бил фанатик, значи и аз съм такъв. 

Относно примера за племето, писах стих от библията вчера. 

Няма такива разлики. Има незначителни разлики. Само за фанатизирания ум, разликите са огромни. Точно затова главите ще се търкулят на дръвника. Съвсем скоро.
Иисус няма нищо общо с теб. Нито си Го виждал. Нито си Го чувал.
Какво си писал...ти не познаваш Истината. Затова не е важно. 

преди 34 минути, Aumi написа:

А как ще се спаси, ако никога не чуе за никакви свещени Писания и Христос?

От него зависи дали ще приеме за нормално уроците които получава от племето, или пък дали ще се пробуди и осъзнае, че нещата на които го учат, не са правилни.
И постепенно ще излезе от заблудите на обкръжаващият го свят, еволюирайки стъпка по стъпка.

Не зависи от него. Той още от дете ще бъде убеден, че канибализма е нормалност, затова той за него ще стане норма на поведение.
Няма база за сравнение. Няма с какво да съпостави.
Ето затова съществува добро, морал, нравственост и святост, за да може човек да ги види, да се поучи.
Без свети хора, без Писания с поучения, ако майка ти е курва, и ти ще бъдеш курва. За теб това ще бъде нормално.

преди 3 минути, Aumi написа:

Не ми отговори на този въпрос:

Аз вярвам в Исус поради това, което е, поради това, което е говорил, поради това, което е вършил. Не е възможно да отделиш Исус от словото Му, защото те са едно или казано по друг начин, двете страни на една и съща монета. Отиването в рая е следствие на вярата в Исус. Разбира се, че искам да отида в рая, кой не иска, но не това ме мотивира да живея според библията, а защото съм убеден, че е написана от Истинския Бог, който ме обича и се грижи за мен, когото и аз обичам.  Рая е наградата.  Да отидеш в рая означава след смъртта си да бъдеш с Бог, в Неговото присътвие. Ако не ни искаше там, нямаше да направи всичко това, което е направил през цялата човешка история за спасението на хората. 

преди 28 минути, realno написа:

Аз вярвам в Исус поради това, което е, поради това, което е говорил, поради това, което е вършил. 

Лука 14:26 
Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

Матей 19:21 
Исус му рече: Ако искаш да бъдеш съвършен, иди, продай имота си, и дай на сиромасите; и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай.

Лука 12:33 
Продайте имота си и давайте милостиня; направете си кесии, които не овехтяват, неизчерпаемо съкровище на небесата, гдето крадец не се приближава, нито молец изяжда.

Марка, глава 16

16 Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден.

17 И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят;

18 змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват.

19 И тъй, след като им говори, Господ Исус се възнесе на небето, и седна отдясно на Бога.

20 А те излязоха и проповядваха на всякъде, като им съдействуваше Господ, и потвърждаваше словото със знаменията, които го придружаваха. Амин

преди 1 час, rurk написа:

В природата съществува инстинкт и той е свързан с партньора, с децата/поколението.
Самецът ухажва самката и има известна доза уважение, особено в периодите на чифтосване. Майката милее за рожбите си. Има доста видове същества, при които и бащата милее не по-малко от майката. Те защитават своите деца, да не би нещо да им се случи. Грижат се за тях. Може да се каже, че изпитват емоционална любов, че имат доброта, нежност. Разбира се, при човека тя е много по-голяма.

И ето мъж и жена се събират, имат естествено уважение един към друг и любов, те създават дете и се грижат за него, обичат го, нежни и добри са. Дори когато му се карат, те му желаят доброто, според разбиранията си за добро и според разбиранията си за възпитание.
Сам по себе си човек се грижи за себе си. Желае си щастието.
Това са естествени кръгове на любов - от най-малкия към себе си, през този свързан с близки и роднини, та до всички същества и до всичко съществуващо.
Мъдрите хора са установили от опит, че ако човек се отнася лошо към някой, ще получи същото я от него, като отговор, често мигновенен, я от друг, под формата на отмъщение, на реваншизъм, я просто от закономерността. Именно тя е установена, че е налична.
Мъдрите хора са разпознали, че има закономерност, че нещо по-мъдро от тях подрежда света, че го гради и разрушава. Така са се родили култовете, писанията, предписанията, а в последствие и религиозните учения, в които има множество препоръки, които са изложени на готово - изложен готов жизнен опит, съвети за правилно поведение, тъй че на самия човек, който ги следва, да му бъде добре.

Ако всичко това биде зачеркнато, ако човек се роди в среда, в която този готов опит липсва, той на ново, с цената на мъката и времето, ще "открива топлата вода", с надежда да напипва вярната посока и често на базата "проба-грешка". Слепешката.
В света съществуват идиоти, а и са съществували такива, които са съветвали с лека ръка религиозните учения да бъдат зачеркнати. Те проповядват по-анархично поведение, но често анархията и хаоса, който установяват, съсипва обществото и такива масовки отиват в крайностите на поведението.
Религиозните учения обаче устояват, защото онази Закономерна Сила, строяща живота, е решила тъй. Защото те са нейна рожба.

преди 2 часа, realno написа:

Евреи 8:13 А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване.

Да обявиш нещо за остаряло и да го забраниш са... нали се сещаш, не е едно и също, ама хич.

Галатяни 5:6 Понеже в Христа Исуса нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вяра, която действува чрез любов.

Къде точно Исус забранява старите обичаи - обрязването, почитането на събота и т.н.? Къде е казал "не се обрязвайте", "не почитайте съботния ден"? Тук ли?

Цитат

Да не мислите че аз дойдох да разруша закона или пророците; не дойдох да разруша, но да изпълня.

След като старите обичаи нито са забранени, нито отменени - ти как си позволяваш да не ги спазваш?

Яков не е бил съвършен като всички нас, но Бог не ни отхвърля, а ни помага и чака да се осъзнаем и променим. Бог е избрал Яков въпреки трудния му характер и не се е отказал от него. 

Брей. Бог как само е помогнал на брата на Яков. Много избирателен този бог. Все реазбойници,лъжци и т.н. са му избранниците.

Във форума има тема за това що за хора са били част от главните персоанжи в библията. Намери я,  прочети я. След като Бог не ни отхвърля, а ни помага - защо в Библията можеш да прочтеш за смъртта на над 2 000 000 души? Включително и от собствения му народ.Гледай какво разбиране и каква помощ струи:

Цитат

Дай приемери за противоречия от библията.                                             

Я кажина колко места в Библията пише "Не убивай", на колко места Бог забранява убийството и на колко места Бог заповядва да се убива? Една от божийте заповеди е "Не убивай", а в Библията е описана смъртта на над 2 000 000 (два милиона) души.

Имаш интерент - порови се и открий кой евангелист от кого е преписвал.

Вобще, има одстаъчно теми само в този форум, в които са ти посочени само малка част от всичките противоречия. Ако не искаш да ги видиш - проблемът е твой, не на някого другиго.

преди 37 минути, rurk написа:

Не зависи от него. Той още от дете ще бъде убеден, че канибализма е нормалност, затова той за него ще стане норма на поведение.
Няма база за сравнение. Няма с какво да съпостави.
Ето затова съществува добро, морал, нравственост и святост, за да може човек да ги види, да се поучи.
Без свети хора, без Писания с поучения, ако майка ти е курва, и ти ще бъдеш курва. За теб това ще бъде нормално.

Разбира се, че без пример за подражание развитието се осъществява далеч по-бавно. Затова и идват разни учители и месии, за да напътстват хората. Ако човек трябва да се учи единствено от кармата си, ще извърши далеч повече неправилни действия (т.е. такива, които не подпомагат развитието му) и ще премине през множество страдания, които могат да бъдат избегнати. 

За канибала може да е нормално да яде хора, така както и за хищника е. Но развитието се извършва в множество направления. Канибалът може да прояви загриженост за другите членове на племето, да работи ловувайки или строейки жилища и дори да се жертва за тях. Това също води до развитие, а с канибализма може да се справи през някой друг живот. Никой не е казал, че всичко трябва да се осъществи в едно превъплъщение.

Евреите все още се придържат към стария завет, непризнавайки валидността на новия. От даването на новия са изминали две хиляди години и Християните продължават да се придържат към него, не признавайки валидността и обявявайки за ерес всичко появило се след това. Каква е разликата? Истината е над религията. Въпросът е да можем да я познаем, а това никак не е лесно. Всеки си мисли, че именно неговото учение е истинно. В Християнството има множество ценни и полезни съвети и в този смисъл това, че го следваш и спазваш заръките му е чудесно. Аз не вярвам, че сама по себе си вярата в Христос е достатъчна да ти осигури вечно блаженство в рая. Аз се придържам към становището, че дори и да не вярваш в Христос, да обичаш ближните си и си да си загрижен за тях, е далеч по-важно. Разбира се на теб никой не ти пречи да вярваш в Христос и да проявяваш любов и състрадание към хората едновременно. За мен Христос ще си остане най-извисеното същество появявало се на тази земя, но все пак несъвършено (въпреки, че ние не можем да разберем в какво се изразява това несъвършенство) и развиващо се.

преди 1 час, rurk написа:

Мъдрите хора са разпознали, че има закономерност, че нещо по-мъдро от тях подрежда света, че го гради и разрушава. Така са се родили култовете, писанията, предписанията, а в последствие и религиозните учения, в които има множество препоръки, които са изложени на готово - изложен готов жизнен опит, съвети за правилно поведение, тъй че на самия човек, който ги следва, да му бъде добре.

3. СУРА РОДЪТ НА ИМРАН (АЛ ИМРАН)

29.Кажи:  “И да скривате онова, което е в сърцата ви, и да го показвате, Аллах го знае.  Знае Той какво е на небесата и какво е на земята.  Аллах за всяко нещо има сила.”

30.В Деня всяка душа ще намери доброто,  което е сторила,  и злото,  което е сторила,  и ще иска то да се отдалечи от нея.  Аллах ви предупреждава за Себе си. Аллах е състрадателен към рабите.

31.Кажи:  “Ако обичате Аллах,  последвайте ме!  И Аллах ще ви обикне,  и ще опрости греховете ви. Аллах е опрощаващ, милосърден.”

32.Кажи:  “Подчинете се на Аллах и на Пратеника!”  А отвърнете ли се Аллах не обича неверниците.

2. СУРА КРАВАТА (АЛ-БАКАРА)

276.Аллах лишава лихвата от благодат, а надбавя за милостинята. Аллах не обича никой неблагодарник, грешник.

277.Онези, които вярват и вършат праведни дела,  и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, имат наградата си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят.

9. СУРА ПОКАЯНИЕТО (АТ-ТАУБА)

108.... Аллах обича пречистващите се.

28. СУРА РАЗКАЗЪТ (АЛ-КАСАС)

56.Не ти напътваш,  когото обичаш,  а Аллах напътва когото пожелае.  Той най-добре знае напътените.

преди 1 час, A.com написа:

Да обявиш нещо за остаряло и да го забраниш са... нали се сещаш, не е едно и също, ама хич.

Къде точно Исус забранява старите обичаи - обрязването, почитането на събота и т.н.? Къде е казал "не се обрязвайте", "не почитайте съботния ден"? Тук ли?

След като старите обичаи нито са забранени, нито отменени - ти как си позволяваш да не ги спазваш?

Брей. Бог как само е помогнал на брата на Яков. Много избирателен този бог. Все реазбойници,лъжци и т.н. са му избранниците.

Във форума има тема за това що за хора са били част от главните персоанжи в библията. Намери я,  прочети я. След като Бог не ни отхвърля, а ни помага - защо в Библията можеш да прочтеш за смъртта на над 2 000 000 души? Включително и от собствения му народ.Гледай какво разбиране и каква помощ струи:

Я кажина колко места в Библията пише "Не убивай", на колко места Бог забранява убийството и на колко места Бог заповядва да се убива? Една от божийте заповеди е "Не убивай", а в Библията е описана смъртта на над 2 000 000 (два милиона) души.

Вобще, има одстаъчно теми само в този форум, в които са ти посочени само малка част от всичките противоречия. Ако не искаш да ги видиш - проблемът е твой, не на някого другиго.

Той отне живота на много хора, цели народи и през време на потопа – Битие 6 гл. Бог уби всеки човек освен Ной и неговото семейство. Смъртта е пряк резултат от греха. Той прави така, защото “заплатата на греха е смърт” Римляни 6:23.

Тъй като Бог е добър… свят… съвършен, той не може да остане ненаказан греха. Той трябва да бъде наказан и това е.

Точно както един добър съдия не би било престъпницте да не бъдат наказани заради греховете си. Няко получават своето наказание на земята, други след това. Наказанието е смърт. Тази смърт е не само физическа, е също духовна.

В шестата заповед  “Не убивай”- изход 20:13, не означава, че Бог нарушава собствената  си заповед.  Божиите заповеди са за човечеството и те бяха дадени за да покажат греха на хората Рим 3:20 „Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.“

Всички, които не са се покаяли за греховете са повярвали  в Исус Христос трябва да се притесняват за проблема с греха и своята вечна съдба. Това е по-значимо, отколкото защо Бог отнема живота на някои хора по-рано, а на други по късно или защо Бог наказва хората.

Така, защо Бог убиват хора? Тъй като хората са престъпници пред Бога заради греха си. Но Исус Христос плати за нашите грехове и тези, които повярварвали в Него са преминали от смърт в живот, от проклетия в благословение.

Рим 8:1-2 – “Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, които ходят, не по плът, но по Дух. Защото законът на животворящия Дух в Христос Исус ме освободи от закона на греха и смъртта.”

преди 3 часа, realno написа:

Можеш да ми посочиш противоречията.

Поне понякога опитваш ли се да реагираш адекватно.Вече съм ти посочил едно от хилядите противоречия, а именно

Текста от евангелието на Матей глава 28:19-20 не съществува в нито един гръцки ръкопис преди 15/16век.

преди 2 часа, Aumi написа:

... или пък дали ще се пробуди и осъзнае...

Как става това пробуждане и осъзнаване и във волята на човек ли е?
Ето, хващаш някакъв човек от улицата и виждаш, че той си има съвсем други неща в главата, които си гони, но не и пробуждане. Не иска и да чуе и те гледа странно.
От кой зависи осъзнаването?

Ами хиляди, даже милиони атеисти. Защо те не осъзнаят на мига, че има Бог?

В голяма грешка попадаш ако мислиш, че този  човек дори ще осмисли какво го питаш.Той е евангелист петдесятник.При тях само може да видиш суперналудничевост.Дават примери как са възкресили хора.Пускат клипове с подобни шантави разкази.В последният, който гледах един луд циганин и циганка разказват двамата как са умрели и Христос ги е възкресил.И единия свидетелства за другия.В форума на абв имаше и друг такъв възкресител, той пък ни разправяше как те възкресили дете.Отивали до болници и там почвали да се молят, а резултата както може би подозираш е множество изцерени.На предложението ми, да отидат  до избран от тях онкодиспансер и там да изцерят някого, отговорят че не можело тъй.Въобще шоуто с тези юнаци е пълно.

преди 32 минути, realno написа:

...

Не става въпрос, че Бог убива. Това е ясно

Става дума, че има заповед "Не убивай!", а след това, особено във Второзаконие, е пълно с препоръки да се убива.

преди 32 минути, realno написа:

Така, защо Бог убиват хора? Тъй като хората са престъпници пред Бога заради греха си. Но Исус Христос плати за нашите грехове и тези, които повярварвали в Него са преминали от смърт в живот, от проклетия в благословение.

Рим 8:1-2 – “Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, които ходят, не по плът, но по Дух. Защото законът на животворящия Дух в Христос Исус ме освободи от закона на греха и смъртта.”

Човече, няма да станеш по-категоричен, ако "болтваш" текстовете и ако променяш големината на шрифта.
:-)
Тези, които са в Христа, да, но ти не си в Христа и не ходиш по Духа, затова и си грешен, и когато дойде Съда, ще разбереш.
Писах ти за белезите. При теб няма такива. Нито изцеляваш с ръкополагане, нито ако нещо отровно изпиеш, оставаш невредим, нито гониш бесове, нито... проговаряш чужди езици, без преди това да си ги изучавал.
Има и много други белези.
Изпълването със Светия Дух е много характерен процес.
Човек обаче първо бива да мине двете Кръщения, което не може да се случи преди да се е Покаял искрено.
Гледайки те, без да искам да те обиждам, виждам нищо повече от поредния ентусиазиран сектант, а вервай ми, аз съм виждал много сектанти и с много сектанти съм учил в университета. :-)

Смъртта е пряк резултат от греха. Той прави така, защото “заплатата на греха е смърт” Римляни 6:23.

Значи, "заплатата за греха е смърт". Яков съгрешава поне два пъти - "краде" първородството на брат си. След това, подучен от майка си(как пък все жените в тая Библия са в грях) нагло лъже баща си и откадва и благословията му(къде отиде "почитай майка си и баща си", "не лъжи"). Заплатата за греха е смърт - помниш ли? Обаче, заплатата за Яков е:

Цитат

Аз съм Бог Всемогъщий; плоди се и се размножавай. Народ, даже редица народи ще произлязат от теб и царе ще излязат от чреслата ти; и земята, която дадох на Авраам и Исаак, на тебе ще я дам; и на потомството ти след тебе ще дам земята.

Тъй като Бог е добър… свят… съвършен, той не може да остане ненаказан греха. Той трябва да бъде наказан и това е.

Тъй като Бог е какъвто го описваш, защо е оставил греховете на Яков ненаказани?

В шестата заповед  “Не убивай”- изход 20:13, не означава, че Бог нарушава собствената  си заповед.  Божиите заповеди са за човечеството и те бяха дадени за да покажат греха на хората  Рим 3:20 „Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.

Да де, Бог не си е заповядал сам да не убива. Заповядал е на хората. След което им заповядва да убиват. Ако ставаше въпрос за човек знаеш ли как би се охарактеризирало подобно поведение?

Така, защо Бог убиват хора? Тъй като хората са престъпници пред Бога заради греха си.

Така, а защо Бог убива толкова избирателно? И Яков е престъпник, ама ей го на, баща на 12 сина, основали 12-те израилеви племена.

И кой направи хората престъпници пред Бога?

преди 1 час, badr написа:

В голяма грешка попадаш ако мислиш, че този  човек дори ще осмисли какво го питаш.

Все повече се убеждавам, че си прав.

преди 4 минути, A.com написа:

Да де, Бог не си е заповядал сам да не убива. Заповядал е на хората. След което им заповядва да убиват. Ако ставаше въпрос за човек знаеш ли как би се охарактеризирало подобно поведение?

Няма логика. Бог е обективната истина. Прочети трактатите на Декарт. Критика на чистия разум на Кант. Философия на средния път на Нагарджуна. Тук колегите, кой какво прочел, недопрочел, само ще те объркат.

Материята е сериозна. И малко прозрение и напредък по пътя изисква търсене мислене и задаване на въпроси относно преживяното лично.

Сега, дали и доколко съществува обективна истина (Бог), въпросът също е сериозен, но не е крайно решим, чрез използване на човешката логика.

Затова и трактатът на Нагарджуна се казва "Философия на средния път". Чисто човешко (защото все пак сме хора) противопоставяне на крайните възгледи относно обективното.

Заглавието на трактата на Кант "Критика на чистия разум" има същия смисъл. Разглежда се доколко е възможно разумът да оцени надразумно независимо съществуващото от разума, ако има такова.

преди 9 минути, A.com написа:

Значи, "заплатата за греха е смърт". Яков съгрешава поне два пъти - "краде" първородството на брат си. След това, подучен от майка си(как пък все жените в тая Библия са в грях) нагло лъже баща си и откадва и благословията му(къде отиде "почитай майка си и баща си", "не лъжи"). Заплатата за греха е смърт - помниш ли? Обаче, заплатата за Яков е:

този цитат,за който питаш няколко пъти е с огромна поука,освен това,което цитираш има и продължение,Яков продължава с нечестив живот и при Лаван,пак лъжи,кражби,многоженство!когато Бог го извежда от това място и го връща в земята му,той окончателно пада-губи и вярата си!

.......

това е огромен пример за нас,въпреки греха да не се отчайваме!виждаме как велики грешници,след като са опознали греха и го осъдиха в себе си и най важно-дадоха плод на покаяние станаха дори патриарси!вярно,Яков опозна злото,но имаше добро сърце,осъди го и даде искренно покаяние!Бог е любов,дълготърпелив и милостив,подобно на нас с нашите си деца!

преди 26 минути, glen написа:

дълготърпелив и милостив

Само към когото си пожелае. Както и в цялата Библия. Едни са избрани, други не, ама защо избраните са избрани никой не знае и не казва. Другите - кучета ги яли и попълват бройката до 2 000 000 и нещо.

Това е и добър пример как може да правиш каквото си пожелаеш, накрая да се покаеш и всичко ти е простено. А подобни примери са вредни. Следва въпросът- може ли една добрина да измие всички грехове и злини?

Кара си Стоян колата, до него жена му, на задните седалки синът и дъщеря му. Обаче, колата пада в пропаст, запалва се. Никой не може да се измъкне сам. Идва Стойчо, изважда всички от колата тъкмо преди тя да се взриви. Радостни, че ги е спасил и им е подарил втори живот Стоян и семейството му канят Стойчо в дома си. Ядът, пият, веселят се. По едно време Стойчо завръзва Стоян за радиатора на парното и пред очите му изнасилва жена му и децата му.

Трябва ли Стоян да прости на Стойчо? Спасените животи отменят ли последващите грехове?

Всъщност няма значнеие дали Стоян ще прости на Стойчо или не. Важното е Стойчо да се покае, да приеме Христа и хоп в Рая.

Ще ти дам един подобен пример, макар и доста далечен от темата. Големият ми син е втори клас. Пише изключително нечетливо(дали е грозно вече е въпрос на личен вкус). Отивам на родителска среща, класната му ми показва негова диктовка и ми казва, че не е много четливо, но тя го хвали, казва му, че се  е справил добре, че може и по-добре и т.н. Попитах я как очаква от него да започне да пише по-четливо, след като го е похвалила за нчина по който пише сега? Как ще го мотивират тези похвали да положи повече труд, за да започне да пише четливо? Никак няма да го митивират. Прибирам се, показвам му диктовката и му казвам, че нищо не се чете.

- Ама госпожата каза, че е добре.

Очевадният извод в малката му главица е, че щом гопосжата е казал, че е добре, значи наистина а добре и вместо да седи и да се упражнява ще ходи да рита топка. И понеже, макар и малки, са големи хитреци. Ако аз кажа, че нещо е добре, а госпожата му каже, че не е, следва следният отговор:

- Госпожо, тате каза, че е добре.

Нещо подобно на - "Няма ли по-голям тъпанар от тебе?"(не визирам glen). И "да" да кажеш и "не", все си най-големия тъпанар.

Не е правилно дори и пасивно да поощряваш неправилното.

Сура Придобитото във война

61.И ако склонят за мир, склони и ти,  и се уповавай на Аллах! Той е Всечуващия, Всезнаещия.

62.И поискат ли да те измамят, Аллах ти е достатъчен.  Той е, Който те подкрепя със Своята помощ и с вярващите.

63.Обединява Той сърцата им. А ти и да раздадеш всичко, което е на земята, не би обединил сърцата им. Но Аллах ги обедини. Той е всемогъщ, премъдър. (Мединските племена Аус и Хазрадж били разделени от безкрайни вражди. Встъпвали в кървави битки помежду си и загивали мнозина и от двете страни. След като Аллах ги удостоил с Исляма,  Той заличил у тях чувството за мъст.  Те се сдобрили и обединили.)

Защо от това не се поучите?

Следва въпросът- може ли една добрина да измие всички грехове и злини?

тези неща са много дълги за обяснение затова по накратко-всички смъртни грехове са еднакви,дали ще убиеш или ще излъжеш заплатата е смърт,преди нея са болестите!Бог не желае нашата смърт.Той доброволно,без никакъв грях умря и изкупи нашите грехове и само той може да ни ги опрости!не добрината,не нашите дела измиват грехове а покаянието и смирението!ние живееме в Благодатта на Светия Дух и не чрез нашите дела и подвизи се спасяваме а по милост и чрез вяра!въпроса е ако  извършиш нещо зло,не го повтаряй,не се усъвършенствай в него а го осъди и го отречи,покай се за стореното зло,поискай прошка и ако някой също ти поиска прошка-дай,защото ако някой иска прошка за 1 нещо ти искаш Бог всичко да ти се прости!

............

що е грях?

във всеки човек,в ума му непрекеснато влизат лоши мисли,някои се пораждат вътре,някои идват отвън,прогони ги веднага,това все още нищо не е!

ако задържиш тези мисли в себе си и започнеш да ги обмисляш това вече е вина!

когато тези мисли ги развиеш в себе си и предприемеш доброволно действие да направиш зло това е греха!

ето накрая  и един цитат за любовта,покаянието и прошката-

36. Някой от фарисеите Го помоли да яде с него; и Той, като влезе в къщата на фарисея, седна на трапезата. 

37. И ето, една жена от града, която беше грешница, като узна, че Той седи на трапеза в къщата на фарисея, донесе алабастрен съд с миро;
38. и като застана отзад при нозете Му, плачейки, почна да облива нозете Му със сълзи; и ги изтриваше с косата си, целуваше ги и мажеше с миро.
39. Като видя това фарисеинът, който Го бе поканил, рече в себе си: да беше пророк Тоя, щеше да знае, коя и каква е жената, която се допира до Него, защото тя е грешница.
40. Като се обърна към него, Иисус рече: Симоне, имам нещо да ти кажа. А той отвърна: кажи, Учителю!
41. Иисус рече: един заимодавец имаше двама длъжника: единият му дължеше петстотин динария, а другият - петдесет;
42. но, понеже нямаха с какво да заплатят, той прости и на двамата. Е, кажи, кой от тях повече ще го обикне?
43. Симон отговори и рече: мисля, тоя, комуто повече прости. А Той му рече: право отсъди.
44. И като се обърна към жената, рече Симону: видиш ли тая жена? Влязох у дома ти, вода за нозете ти Ми не даде, а тая със сълзи обля нозете Ми и с косата си ги изтри.
45. Ти целование Ми не даде; а тая, откак влязох, не престана да целува нозете Ми.
46. Ти с елей не помаза главата Ми; а тая с миро помаза нозете Ми.
47. Затова казвам ти: прощават й се многото грехове, задето много обикна; а комуто малко се прощава, той малко обича.
48. Ней пък рече: прощават ти се греховете.
49. И тия, които седяха с Него, на трапезата, почнаха да си думат: кой е Тоя, дето и грехове прощава?
50. А Той рече на жената: твоята вяра те спаси; иди си смиром.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.