Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Хората, поради неведението си, и поради тенденциите си на комплексираност и желание, засядат в разделенията, според кармата си и си причиняват страдание, сиреч нова карма.
Човек може да открие безброй разлики, ако ги потърси и безброй прилики. Зависи какво търси и защо!
Защо да търси разлики?
За да се обособи, да се открои, като "най".

Парадоксално е, че ужким се пишат за умни, ама все още искат да се изяват като "най".
Най-умни, най-осъзнати, най-верний път хванали...
А то все комплрексираност... И все тъпота.

Най? В сравнение с кого?

преди 5 минути, realno написа:

... Ако са един и също Бог би трябвало да говораят едно и също, а не да си противоречат. Не трябва ли да ти светне червената лампичка , че един от двамато Бог или Аллах говори истината, а другия лъже. Че единия е Истинския Бог, а другия се представя за такъв. Въпроса е кой говори истината и кой лъже? 

Аа Той Бог си говори, ама хората имат различен слух. Едни имат лек слух, други тежък... :-)
После дойдат други, дето имат проблеми с точността на преписа. Път дойдат и трети, дето размърдат и променят текста... и тъй...
А Бог все едно и също си говори - 3 + 7 + 12

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 409,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 16 минути, rurk написа:

Както Аллах и Елоах са имена на един и същ Бог.

Други имена има ли този единствен бог?

току-що, аm-аm написа:

Други имена има ли този единствен бог?

Има - am-am

преди 5 минути, rurk написа:

Хората, поради неведението си, и поради тенденциите си на комплексираност и желание, засядат в разделенията, според кармата си и си причиняват страдание, сиреч нова карма.
Човек може да открие безброй разлики, ако ги потърси и безброй прилики. Зависи какво търси и защо!
Защо да търси разлики?
За да се обособи, да се открои, като "най".

Парадоксално е, че ужким се пишат за умни, ама все още искат да се изяват като "най".
Най-умни, най-осъзнати, най-верний път хванали...
А то все комплрексираност... И все тъпота.

Най? В сравнение с кого?

Искаш да ми кажеш , че и истината няма значение? Това не е сериозно. Когато става въпрос спасението на човешкта душа, единстено има значение истината и нищо друго. Другото е философско празнословие.

преди 2 часа, rurk написа:

Пиша, че Истината изисква очи.

Всеки има очи, но някои очи искат и търсят лъжата, защото на някои така повече им харесва или по този начин може да държи някого в покорство или страх.  Истината ни прави свободни и сигурни. Очите не всеки път могат да видят истината дори да е пред тях, защото са пристрастни: Лука 16:31  И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.                                                    Йоан 14:6 “Исус му казва: Аз съм ....истината .....;"                                                                                                    Йоан 8:44-46 “Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате. Кой от вас Ме обвинява в грях? Но ако говоря истина, защо не Ме вярвате?”                        Тук освен за истината Исус говори и кой е ЧОВЕКОУБИЕЦ. Кой е готов да убива за да принуди някого да приеме вярата му. Исус казва, че Бог е любов. 

преди 3 часа, realno написа:

Всеки има очи, но някои очи искат и търсят лъжата, защото на някои така повече им харесва или по този начин може да държи някого в покорство или страх.  Истината ни прави свободни и сигурни. Очите не всеки път могат да видят истината дори да е пред тях, защото са пристрастни: Лука 16:31  И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.                                                    Йоан 14:6 “Исус му казва: Аз съм ....истината .....;"                                                                                                    Йоан 8:44-46 “Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате. Кой от вас Ме обвинява в грях? Но ако говоря истина, защо не Ме вярвате?”                        Тук освен за истината Исус говори и кой е ЧОВЕКОУБИЕЦ. Кой е готов да убива за да принуди някого да приеме вярата му. Исус казва, че Бог е любов. 

Да, известни са ми тези цитати, но те гарантират виждане, защото и дявола знае писанието.

Главата е на дръвника.

преди 1 час, rurk написа:

Да, известни са ми тези цитати, но те гарантират виждане, защото и дявола знае писанието.

Главата е на дръвника.

Ако те е старх от дръвника и затова не искаш да вярваш в Исус, нямаш вечен живот: Марк 8:35 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси. 

преди 10 часа, realno написа:

Отговори на въпроса: Авраам, кого жертва на на хълма Мория, Исак или Исмаил?

Авраам, на хълма, изпитваше Господ. Господ издържа теста и затова продължи да му е Господ. Ако се беше провалил(Господ)... Авраам щеше да си намери друг Господ.

преди 3 часа, realno написа:

Ако те е старх от дръвника и затова не искаш да вярваш в Исус, нямаш вечен живот: Марк 8:35 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси. 

Хаха. Ще си на дръвника колкото и да цитираш.
Докато не видиш, че Богът е един и същ, ти ще си срещу Мира и Любовта, а от там и срещу Христос. :-)
"Който не събира заедно с мен, той разпилява. Който не е смен, против мен е."

Невеж си. Дори не си проучил че Аврамическите религии изповядват един и същ Бог. :-) То пък неграмотност... Мани, мани...

на 28.02.2018 г. в 11:33, realno написа:

Написал си голяма глупост. Ако имаш раздвоение на личностт и се мислиш и за Иван и за Драган, то Бог знае Кой е какво говори.    Много си объркан. Ако са един и също Бог би трябвало да говораят едно и също, а не да си противоречат. Не трябва ли да ти светне червената лампичка , че един от двамато Бог или Аллах говори истината, а другия лъже. Че единия е Истинския Бог, а другия се представя за такъв. Въпроса е кой говори истината и кой лъже? 

Ти надмина всички идиоти на този свят.Представи си има Библия на арабски, както и на турски.В нея пише именно Аллах, а не Бог.Арабите и турците християни се молят на Аллах.И ти си тръгнал да проповядваш при все, че не знаеш елементарни неща.

преди 25 минути, badr написа:

Ти надмина всички идиоти на този свят.Представи си има Библия на арабски, както и на турски.В нея пише именно Аллах, а не Бог.Арабите и турците християни се молят на Аллах.И ти си тръгнал да проповядваш при все, че не знаеш елементарни неща.

айде стига с тия бъзици,мислех че поне в тия теми може да се пише сериозно!:lol6::lol6::lol6:

преди 23 часа, rurk написа:

Докато не видиш, че Богът е един и същ

това не го разбирам!какво общо има Бог Отец с Алах и оня на юдовете?

преди 1 минута, badr написа:

Ами не виждам тук никакъв бъзик.

дай цитат или некакъв линк да прочета къде в Светата Библия пише че не е Бог а е Алах!аре стига бе!да не бъркаш БИБЛИЯТА С ТАЛМУДАТА?

преди 11 минути, glen написа:

дай цитат или некакъв линк да прочета къде в Светата Библия пише че не е Бог а е Алах!аре стига бе!да не бъркаш БИБЛИЯТА С ТАЛМУДАТА?

Няма да ти дам нито линк, нито цитат.И представи си нищо, ама нищичко не бъркам.Обърни се към някой свещенник да ти го разясни.

Засрами се Глен, засрами се.Най-скверно богохулстваш.Побой се Бога от всемогъщий, когото хулиш тъй нелепо.

преди 29 минути, glen написа:

Странно, че питаш подобно нещо. Ние казваме Бог, англоговорщите казват God, мюсюлманите казват Аллах. Всеки използва дума от езика, който му е роден и всяка една от тези думи не е името на Бог, че да искаш да не се превежда.

Ще ме извиниш за "несериозните" източници:

Отваряш си Google преводача и му задаваш да превежда от български на турски. След това пишеш "бог" и гледаш какъв ще е прводът на турски - Allah.

Цитат

Аллах (от араб.: الله, اللّه, اللّٰه, ﺍﷲ, Allāh) е арабската дума за „Бог“, образувана от определителния член ال al и إل ilah „бог“, т.е. „Богът“

В арабския език аллах няма нито род, нито множествено число. В исляма, тази дума се използва за обозначение на единствения Бог, смятан за идентичен с Бога на юдеите и християните.[2] Арабскоговорещите евреи и християни също използват думата аллах (даже и в Библията). И обратно – в някои преводи на Свещения Коран на български език, също се използва вместо аллах думата бог.

Това, че различните религии са основани на божества всъщност не е твърдение, че всички богове са един и същи. Примерно богът на морето и богът на мълниите са си все богове, но Посейдон не е Тор. В християнството богът се нарича Господ. Не мисля, че мюсюлманите го припознават за бог. За тях той е лъжебог, измислица.

на 28.02.2018 г. в 22:07, rurk написа:

Аврамическите религии изповядват един и същ Бог.

Много последователи на тези религии, отричат групирането на религиите под името авраамически, поради традиционно и фундаментално различаващи се идеи относно Аврам и по-специално Бог.

Тука стана весело. :Д

на 28.02.2018 г. в 19:01, realno написа:

Марк 8:35 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси. 

За саможертвата на земния живот с цената спечелване на отвъдния, според мен се говори. За два различни живота се говори и това е объркващо.

преди 53 минути, badr написа:

Засрами се Глен, засрами се.Най-скверно богохулстваш

разясни ми защо?аз не припознавам Алах за мой Бог!

преди 41 минути, A.com написа:

Ние казваме Бог, англоговорщите казват God, мюсюлманите казват Аллах

не би трябвало да има нужда да обяснявам на християнин разликата между Христос Господ и Алах!

То с тази разлика, отричаш и юдейския Бог - а с това вече става наистина нелепо.

преди 6 минути, аm-аm написа:

Това, че различните религии са основани на божества всъщност не е твърдение, че всички богове са един и същи. Примерно бога на морето и богът на мълниите са си все богове, но Посейдон не е Тор. В християнството богът се нарича Господ. Не мисля, че мюсюлманите го припознават за бог. За тях той е лъжебог, измислица.

И кой е изказвал твърдението, че всички религии имат едни и същи божества? В християнството Богът се нарича св.Троица.Състои се от Бог-отец(Йехова,Аллах) Бог -син(Христос) и Св.Дух.

преди 1 минута, badr написа:

В християнството Богът се нарича св.Троица.

То това тълкувание е един от най-големите абсурди в християнството. От един споменат гълъб християните изсмукват от пръстите си цели два бога, които правят триединен бог! Направо като трансформърс.

ed68016e0bbb00d854b5b60fa597a731.jpg

преди 4 минути, badr написа:

И кой е изказвал твърдението, че всички религии имат едни и същи божества?

С такова впечатление останах:

на 28.02.2018 г. в 9:49, rurk написа:

Само поради невежество хората не знаят, че Богът е един и същ.

Абсурда си има основание - произтича от твърдението на Исус, че той и Бог са едно. Виж относно тези думи, не съм проверявал какво се казва в исляма.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.