Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

Богът в Исляма е същия, който е в Юдаизма и в Християнството.

Това е Богът на Авраам (Ибрахим), Исаак (Исхак), Йаков (Якуб), Йосиф (Юсуф)... 

Ислямът не само признават съществуването на Иисус Христос (Иса), а го счита за един от тримата пророци говорили с Елоах (Аллах).

Това е и обаче една от основните причини за конфронтация между Исляма и Християнството - възгледа за Иса.

Според Исляма той не е Син Божи, не е "Словото дошло в плът".

Друга основна причина е Исмаил.

Третата основна причина е фактора Мохамед.

Сега, основния въпрос е след като в Исляма признават Иисус/Иса, дали признават и неговото Възкресение и неговото Възнесение.

Този въпрос стои за всички хора.

Вярвате ли, че Христос Възкръсна от мъртвите?

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 час, rurk написа:

Вярвате ли, че Христос Възкръсна от мъртвите?

А в Дядо Коледа?

преди 1 час, glen написа:

ако не е възкръснал Христос, защо тогава да вярваме в Него?

Пък като е възкръснал , защо да вярваме ? :lol6:

Днес всеки "по-шарлатанин" може да го прави (това да го обяснявам ли ? :)).........тогава само много тесен кръг посветени в знание !

преди 43 минути, by_chechi написа:

Пък като е възкръснал , защо да вярваме ? :lol6:

Днес всеки "по-шарлатанин" може да го прави (това да го обяснявам ли ? :)).........тогава само много тесен кръг посветени в знание !

Ако можеш да го демонстрираш? :)

преди 41 минути, glen написа:

ако паднеш,няма ли поне да се помъчиш да станеш?

Защо да се мъчиш, повярвай и Исус ще те спаси. 

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Защо да се мъчиш, повярвай и Исус ще те спаси. 

Всъщност Исус е рожба на идеята, че в общението с Бог се нуждаем от посредник. Месия съумяващ да съедини божественото с човешкото. Бог ни мами и не ни мами, и ние сме объркани. Исус, като месия, пророк или човекобог, както е според съответните религии ни свежда, на колкото може по понятен за човека език, божественото.

преди 27 минути, Реджеп Иведик написа:

Исус, като месия, пророк или човекобог, както е според съответните религии ни свежда, на колкото може по понятен за човека език, божественото.

Това предпоставка ли е или заключение? В Новия Завет Исус казва че говори с притчи, за да не разбираме. Можеш ли да илюстрираш, как чрез човешкия език може да стане понятно божественото? 

Необходима е солидна логическа аргументация, за да не последват един куп логически грешки. Ако Бог е разговарял с хората в Библията, защо не разговаря сега с нас? Защо е престанал да ни обяснява, явно още има нужда.

Декарт е открил, че не може да се докаже, че външния свят съществува, а ти за Бог да ни разяснява някой. Всичко което можеш да знаеш съществува само в твоя разум. Можеш да кажеш "Аз съм" и дотук. Когато хората попитали Мойсей с кой разговаря, Йехова му е наредил да каже "Аз съм" или "Ихиех" на древноеврейски. Това може да се каже, повече нищо. Това което виждаш и четеш не е света, а представа формирана в твоя разум от твоя разум. Всичко което изпитваш го знаеш, защото вярваш че го изпитваш. 

Ние нямаме знание за това което е възможно, а за това което е невъзможно. Затова Сократ е казал: "Аз знам, че нищо не знам. Но някои и това не знаят". Бог е поставил граници, които не можем да преминем дори и Син Божий да ни се яви. 

Бог ни дава света и ни принуждава да се съгласим с него. Както казва Декарт, може някой злобен демон да ни застави да се съгласим със свят, който вече не е тук. Може да ни внуши, че имитацията е реален свят. Ако това се е случило, ние даже няма и да разберем...

Способен ли е да ни мами бог? Би трябвало, нали е всемогъщ. Способен ли е да не ни мами? Как мислиш? Ако говорим с Бог ни смятат за набожни. Но ако Бог ни говори, може в лудницата да ни вкарат. Незавидна ситуация както и да я погледнеш :D

`Ми аз какво да кажа ? :)

За разлика от мнозинството тук , признавам си - има много по-умни и знаещи от мен .

Примерно това :

преди 2 часа, realno написа:

Ако можеш да го демонстрираш? :)

Не съм "шарлатанин" . Но би могъл да посетиш поне едно шоу на илюзионист . Или да се поинтересуваш в съответната литература . Пък като не ти се ходи на шоу или четат книги , гледай множеството криминални филми - там го обясняват в картинки...:)

преди 1 час, Śūnyatā написа:

.....не може да се докаже, че външния свят съществува......Всичко което можеш да знаеш съществува само в твоя разум.

Декарт не е можел ! :)

Като няма външен свят , новото знание , това което до сега не го е имало , от къде идва ? Фантазия и въображение само дали са достатъчни ?..........Е , те това е измислици ! :)

преди 40 минути, by_chechi написа:

Декарт не е можел ! :)

Като няма външен свят , новото знание , това което до сега не го е имало , от къде идва ? Фантазия и въображение само дали са достатъчни ?..........Е , те това е измислици ! :)

Външния свят е поток информация (фотони, електрони), която получаваме. Но с какво се свързва тя? Нещо подобно идва към нас.

https://m.youtube.com/watch?v=SscLwofQJHo

преди 56 минути, Śūnyatā написа:

Външния свят е поток информация (фотони, електрони), която получаваме. Но с какво се свързва тя? Нещо подобно идва към нас.

https://m.youtube.com/watch?v=SscLwofQJHo

От къде идва ?! :no-no: .......Значи (доказателството) , че това "от вън" го има , съществува ! :)

А Декарт е "открил" , че  : "..... не може да се докаже, че външния свят съществува......." .

Сега ! Какво е това "от вън" което идва към нас е друг въпрос........

Както казва Реджи , Декарт може да ни лъже , а може и да не ни лъже .....:lol6:

По-скоро се е шегувал .......А пък някои са го взели за "чиста монета" , ей така на чисто доверие , съвсем без да мислят.....

преди 6 минути, by_chechi написа:

От къде идва ?! :no-no: .......Значи (доказателството) , че това "от вън" го има , съществува ! :)

Имаш в предвид постоянно съществува или е съществувало?

преди 14 минути, Śūnyatā написа:

Имаш в предвид постоянно съществува или е съществувало?

Слушай един съвет ! Остави кокалите на Декарт на мира . По-добре се заеми с "изучаването" на Дионис - там грешка няма ! :)

Normal_dionis

преди 7 минути, by_chechi написа:

Слушай един съвет ! По-добре се "захвани" с изучаването на Дионис - там грешка няма ! :)

Normal_dionis

Пречи ми на гастрита червеното вино. Пия уиски. Алкохол има, но ако приемем че някой първо го е открил, то този човек, най-вериятно вече се е споминал. Затова те питах самия Дионис съществува ли или е съществувал.

преди 16 минути, Śūnyatā написа:

Пречи ми на гастрита червеното вино. Пия уиски. Алкохол има, но ако приемем че някой първо го е открил, то този човек, най-вериятно вече се е споминал. Затова те питах самия Дионис съществува ли или е съществувал.

Е , хубава работа - да ми задаваш такива въпроси ! Ами той е бог бре ! Безсмъртен по условие !  :angry:

Съществува в главите на хората ! В моята също . Мота се насам-натам....... Ха ! Вече и в Нет-а съществува......(това малко "от вън" се пада - снимката е от там).:)

преди 14 минути, by_chechi написа:

Е , хубава работа - да ми задаваш такива въпроси ! Ами той е бог бре ! Безсмъртен !  :angry:

Съществува в главите на хората ! В моята също . Мота се насам-натам....... Ха ! Вече и в Нет-а съществува......(това малко "от вън" се пада - снимката е от там).:)

Това е копие. Все едно да кажеш че иконата е Бог. Пий с мярка, че на стари години намаляват рязко нервните клетки и ще започне да бие на кухо ;)

преди 5 минути, Śūnyatā написа:

Това е копие. Все едно да кажеш че иконата е Бог.

......Точно ! Копие на представите на Човека за света който обитава . Съществува като копие......(другото дето си писал благоразположително не го забелязах :))

преди 22 минути, Śūnyatā написа:

Съгласно моята интерпретация е бил цар на тогавашната европейска империя, нещо като Искандар Акбар неколко хиляди години по късно. Запомнили са го с големите запои и оргии и с победите в походите до Индия. По късно са го провъзгласили за бог. А може и приживе.

Тъй си въобразявам. Казах !

преди 3 часа, by_chechi написа:

`Ми аз какво да кажа ? :)

За разлика от мнозинството тук , признавам си - има много по-умни и знаещи от мен .

Примерно това :

Не съм "шарлатанин" . Но би могъл да посетиш поне едно шоу на илюзионист . Или да се поинтересуваш в съответната литература . Пък като не ти се ходи на шоу или четат книги , гледай множеството криминални филми - там го обясняват в картинки...:)

Нека този илюзионист, цял ден да го бият с камшик и плътта му да бъде разкъсана, кръвта му да тече, после да го приковат на кръст където да виси с часове и след като умре да бъде проподен с копие в ребрата от където да изтече кръв и вода. И тогава ще повярвам, че илюзионист го може. 

преди 1 минута, realno написа:

Нека този илюзионист, цял ден да го бият с камшик и плътта му да бъде разкъсана, кръвта му да тече, после да го приковат на кръст където да виси с часове и след като умре да бъде проподен с копие в ребрата. И тогава ще повярвам, че илюзионист го може. 

Дали ще вярваш в това или ще вярваш в друго си е само твоя работа .

Важното е в нещо да вярваш . Иначе се полудява......(това вече съм го обяснявал)

преди 9 минути, realno написа:

Нека този илюзионист, цял ден да го бият с камшик и плътта му да бъде разкъсана, кръвта му да тече, после да го приковат на кръст където да виси с часове и след като умре да бъде проподен с копие в ребрата от където да изтече кръв и вода. И тогава ще повярвам, че илюзионист го може. 

Много хора са страдали по този начин, разпънати от римляните, че и по-лошо са страдали, преди да починат, но не са възкръснали. Да не са луди, ще ги разпънат пак. Исус затова не се мярка пак наоколо.

преди 11 минути, Śūnyatā написа:

Много хора са страдали по този начин, разпънати от римляните, че и по-лошо са страдали, преди да починат, но не са възкръснали. Да не са луди, ще ги разпънат пак. Исус затова не се мярка пак наоколо.

:) Те и извънземните са така . Дойдат тук и като ни видят акъла , бързо отпрашват на обратно , да са по-надалеч от нас...А едно авторитетно изследване на което може да се има вяра сочи , че тези които са виждали летящи чинии , 80% са женени мъже ......:lol6:

http://paper.standartnews.com/archive/2003/05/02/history/index.htm

преди 25 минути, by_chechi написа:

Дали ще вярваш в това или ще вярваш в друго си е само твоя работа .

Важното е в нещо да вярваш . Иначе се полудява......(това вече съм го обяснявал)

Лука 16:31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.” Всеки може да си вярва в каквото иска и всеки ще си носи отговорността един ден за това в какво вярва или не. Исус никого не караше на сила. Той дава възможност на човек да спаси душата си, но не кара никого на сила. Бог ни е направил със свободна воля. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.