Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни) - част втора

Featured Replies

В съседна Турция е подета кампания против педофилията, с искане за смъртно наказание на педофилите.

https://www.change.org/p/adalet-bakanlığı-tecavüze-idam-istiyoruz?recruiter=86079171&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_petition&utm_term=psf_combo_share_initial

https://dariknews.bg/novini/sviat/500-godini-zatvor-za-uchitel-pedofil-v-turciq-1569480

https://news.bg/int-politics/turski-chistach-osaden-na-108-godini-zatvor-za-iznasilvane-na-siriyski-detsa.html

• Отговори 5,4k
  • Прегледи 410,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да видим какво е предписано за християните в Библията по въпроса за убийството с камъни: Йоан 8:7 Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е

• И с юдаизма (в оргинал). Алия само ще ви каже,че Мутазилите не се считат за мюсюлмани според Исляма. А философия и мистика в Исляма няма. Няма да я подкрепя. Аз приемам всичко,което

• Пророкът се е въздигнал от непостроена джамия намираща се в християнската държава Византия! Няма как да се издигне човек от Джамия, построена след смъртта му /Говоря за Ал Акса /!. И съответно няма к

Публикувани изображения

преди 1 час, badr написа:

Защо мислиш, че Писанка има потенциала да знае какво е "узаконена".

Целта ми беше да покажа нищетата на подобни писаници. При това, няма никаква причина да бъда заподозрян в пристрастно отношение към исляма. Зададох и четири въпроса, но тя не отговори на нито един. За мен беше най-интересно да отговори на въпрос 2) от първото, което питах, т.е. "какъв е етичния критерии или норма, която ползваш, за да дадеш тази оценка?"

преди 43 минути, Aumi написа:

Да. Следя темата.

преди 25 минути, dagpo19 написа:

За мен беше най-интересно да отговори на въпрос 2) от първото, което питах, т.е. "какъв е етичния критерии или норма, която ползваш, за да дадеш тази оценка?"

По-интересно е що за човек може да зададе подобни безумни въпроси!

Но отговорът ми е ясен!

преди 3 минути, Aumi написа:

По-интересно е що за човек може да зададе подобни безумни въпроси!

Във въпроса ми няма нищо "безумно". Ти или не разбираш какво питам, или нямаш отговор и затова се опитваш да ползваш argumentum ad hominem.

Следователно, или отговори, или си замълчи. Да демонстрираш некомпетентност и емоции смисъл няма.

преди 1 час, dagpo19 написа:

"какъв е етичния критерии или норма, която ползваш, за да дадеш тази оценка?"

Ползвам критерия за етика и норма, на психично здравите индивиди.

...

Интересно...как се променят хората през годините...

на 26.11.2009 г. в 12:59, dagpo написа:

Kaкто и да го обясним, педофилията е престъпление. Както казва нашият уважаем глобален модератор - баси. Може ли да има някой психически здрав човек, който да оправдава това? (сори за емоционалната реакция)

преди 6 часа, realno написа:

Нещо интересно.

Нещо наистина интересно ще ти подскажа.Следващия път, когато решиш да сервираш подобни клипчета първо ги гледай ти.Крайно нелепо е човекът да каже:

"Когато ме оставиха да умра при мен не дойде Муххамад, не дойде и Аллах, а дойде Исус"

или пък':

-"Моят бог умря за мен".

Само човек с плитък ум би говорил, че един Бог може да умре.

Клипа е пълен с още куп безподобни простотии.

И накрая в тази тема се водят дискусии свързани с Исляма и тази протестантска пропаганда тук не е на място. 

преди 13 минути, badr написа:

Нещо наистина интересно ще ти подскажа.Следващия път, когато решиш да сервираш подобни клипчета първо ги гледай ти.Крайно нелепо е човекът да каже:

"Когато ме оставиха да умра при мен не дойде Муххамад, не дойде и Аллах, а дойде Исус"

или пък':

-"Моят бог умря за мен".

Само човек с плитък ум би говорил, че един Бог може да умре.

Клипа е пълен с още куп безподобни простотии.

И накрая в тази тема се водят дискусии свързани с Исляма и тази протестантска пропаганда тук не е на място. 

Казваш: "Само човек с плитък ум би говорил, че един Бог може да умре." Само човек с" плитък ум" ще си помисли, че става въпрос за физическа смърт на някакъв бог. Разказващия казва, че този бог /Аллах/вече не съществува за него. Това има в предид като казва, това. Относно пропагандата дали е протестанска или ислямска все е проаганда. Но ако е ислямска се приема, но ако християнска не се приема.  В случая е важна истината. Щом като е казал,че Аллах и Мохамед не са му помогнали, значи е така. Кое ще накара един  посветен мюсюлманин да каже това? Ти защо не кажеш подобни думи?  Вярваш ли , че някаква сила, политик или заплахи могат да накарат  мюсюлманин да се отрече  от Аллах? Няма как да стане. Затова причината може да бъде само една, Исус наистина му се е явил.  Но Исус се е явил не само  на един мюсюлманин, но на много. 

преди 16 минути, realno написа:

Казваш: "Само човек с плитък ум би говорил, че един Бог може да умре." Само човек с" плитък ум" ще си помисли, че става въпрос за физическа смърт на някакъв бог. Разказващия казва, че този бог /Аллах/вече не съществува за него. Това има в предид като казва, това. Относно пропагандата дали е протестанска или ислямска все е проаганда. Но ако е ислямска се приема, но ако християнска не се приема.  В случая е важна истината. Щом като е казал,че Аллах и Мохамед не са му помогнали, значи е така. Кое ще накара един  посветен мюсюлманин да каже това? Ти защо не кажеш подобни думи?  Вярваш ли , че някаква сила, политик или заплахи могат да накарат  мюсюлманин да се отрече  от Аллах? Няма как да стане. Затова причината може да бъде само една, Исус наистина му се е явил.  Но Исус се е явил не само  на един мюсюлманин, но на много. 

А как ще обясниш факта, че  много християни, са приели Исляма?

http://www.dw.com/bg/защо-германци-стават-мюсюлмани/a-14991317

преди 49 минути, realno написа:

Относно пропагандата дали е протестанска или ислямска все е проаганда. Но ако е ислямска се приема, но ако християнска не се приема.  В случая е важна истината. Щом като е казал,че Аллах и Мохамед не са му помогнали, значи е така. Кое ще накара един  посветен мюсюлманин да каже това? Ти защо не кажеш подобни думи?  Вярваш ли , че някаква сила, политик или заплахи могат да накарат  мюсюлманин да се отрече  от Аллах? Няма как да стане. Затова причината може да бъде само една, Исус наистина му се е явил.  Но Исус се е явил не само  на един мюсюлманин, но на много. 

Разбира се, че истината е важна.Точно затова и реших да те попитам:

Как се случва тоя фокус? Как се случва, че на един християнин Аллах не му е помогнал, но пък му е помогнал Исус?

Това ми е извънредно интересно.

преди 1 час, Aumi написа:

А как ще обясниш факта, че  много християни, са приели Исляма?

http://www.dw.com/bg/защо-германци-стават-мюсюлмани/a-14991317

Факт е, че хора, които са родени в християннска страна са приели исляма. Случаите не са един или два, но много. Но истинате, че човек роден в христинска страна, не означава християнин, защото тогава всички мюсюлмани в Европа щяха да бъдат християни, но не са. Местоположението не те прави християнин или мюсюлманин, но личния избор на човека. Много хора в така наречената християнска страна са и атеисти,  будисти и всякакви други.  Не знам как виждаш нещата, но за мен мюсюлманин не е достатъчно да си роден в мюсюлманска страна, това важи и за християните. За да се наричаш по определен начин или да носиш нечие име, трябва да си посветен на съответния Бог, да четеш и изучаваш неговото слово. Лично не познавам, и не съм чувал човек посветен и познаващ Исус да е приел исляма, но за обратното има много примери, единия,  за който пуснак клип. Това е моето обяснение. Тези "християни" които приемат исляма, никога не са познавали Исус, не са изучавли библията, не са били посветени на Исус, нямат опитности с Него, просто са били родени в християнска страна. 

преди 22 часа, Aumi написа:

Ползвам критерия за етика и норма, на психично здравите индивиди.

Ще продължа да си позволявам да те насочвам към аналитичното съждение. Трябва да се мисли, не просто да се пишат някакви готови, назубрени фрази. Въвеждаш нова категория – "психично здрави индивиди". ОК. Кой е определя, че определена категория индивиди са "психично здрави"?

Това е затворен кръг – етичната норма е приета и въведена от психично здрави индивиди, които по презумпция са психично здрави, и имат правото да въвеждат определена норма.

Разбираш ли къде е проблема?

преди 7 минути, realno написа:

Тези "християни" които приемат исляма, никога не са познавали Исус, не са изучавли библията, не са били посветени на Исус, нямат опитности с Него, просто са били родени в християнска страна. 

Напротив, странно или не, сред тях има и такива християни, които не само са изучавали Библията, но са завършили духовна семинария.
Един от тях, е православният свещеник, който е бил състудент на митрополит Николай, но след 20 годишна служба приема Исляма.

https://www.24chasa.bg/Article/1659884

http://www.bnews.bg/article/123509

преди 1 минута, dagpo19 написа:

Ще продължа да си позволявам да те насочвам към аналитичното съждение. Трябва да се мисли, не просто да се пишат някакви готови, назубрени фрази. Въвеждаш нова категория – "психично здрави индивиди". ОК. Кой е определя, че определена категория индивиди са "психично здрави"?

Това е затворен кръг – етичната норма е приета и въведена от психично здрави индивиди, които по презумпция са психично здрави, и имат правото да въвеждат определена норма.

Разбираш ли къде е проблема?

Проблема е в несъзнаването на проблема и незачитането му като проблем!

преди 1 час, badr написа:

Как се случва тоя фокус? Как се случва, че на един християнин Аллах не му е помогнал, но пък му е помогнал Исус?

Няма фокус. Фокуса е илюзия, а не истина. В християнството чудеста са нещо естествено и често срещано. Ако си чел библията, няма как да не си забелязал, че там е пълно с всевъзможни чудеса. От излекуване на куци, слепи и глухи, освобождаване от нечисти духове и демони, до възкресяване на мъртви. Това е дно от доказателствате, че Исус е жив и днес, защото всичко това се случва в Неговото име.  В библията има не само чудеса, но и много пророчества, някои от които са се изпълнили, други предстоят да се изпълнят. Доказателство, че Исус е жив, е разказа на човека от клипа, на кото му се е явил Исус.  Когато Исус се явява, той не раздела хората на вярващи или невярващи, мюсюлмани или християни. Не ги дели на бедни или богати или по някакъв друг признак, по който ние обикновенно се делим, но Той е Бог и любящ Баща на всички хора. И когато Той се явява, целта е хората да повярват, че Исус не просто пророк, чудотворец или добър учител, а нещо повече - Син на Бога. В Новия Завет сам заявява, че това. Знам, че  исляма отрича божествеността на Исус, но на хората, които се е открил и са Го видяли те не се съмняват в това. 

преди 1 минута, realno написа:

Когато Исус се явява, той не раздела хората на вярващи или невярващи, мюсюлмани или християни

Във времената, когато е живял Исус не е имало нито християни, нито мюсюлмани! ;)

Цитат

Той се явява, целта е хората да повярват, че Исус не просто пророк, чудотворец или добър учител, а нещо повече - Син на Бога. В Новия Завет сам заявява, че това. Знам, че  исляма отрича божествеността на Исус, но на хората, които се е открил и са Го видяли те не се съмняват в това. 

Къде Исус твърди, че е син на Бога или че самият той е Бог?

преди 4 минути, Aumi написа:

Проблема е в несъзнаването на проблема и незачитането му като проблем!

Това е така по принцип, но аз говоря за нещо друго.

Всяка етична система трябва да се основава на мета-възглед или възглед, който е извън системата. Понеже, ако си част от системата, то възгледът ти е субективен, пристрастен и погрешен по дефиниция. Теистичните етически системи се основават върху това, което е казал Бог. Нетеистичните, каквато е будизма, приемат възгледа преподаден от Буда или някой друг. И в двата случая, обаче, това е мета-източник на етично познание.

Много сложно ли го обяснявам?

преди 12 минути, realno написа:

В християнството чудеста са нещо естествено и често срещано.

Във всяка религия са, не само в христянството.

преди 41 минути, realno написа:

Няма фокус. Фокуса е илюзия, а не истина. В християнството чудеста са нещо естествено и често срещано. Ако си чел библията, няма как да не си забелязал, че там е пълно с всевъзможни чудеса. От излекуване на куци, слепи и глухи, освобождаване от нечисти духове и демони, до възкресяване на мъртви. Това е дно от доказателствате, че Исус е жив и днес, защото всичко това се случва в Неговото име.

За разлика от теб например, аз не само съм чел Библията, но я и познавам детайлно и подробно.Затова отново ще те попитам:

Цитат

Как се случва, че на един християнин Аллах не му е помогнал, но пък му е помогнал Исус?

Това ми е извънредно интересно

Не схващаш ли, че подобна дивотия говори колко извънредно прост е човекът, който я е написъл.

преди 30 минути, dagpo19 написа:

Много сложно ли го обяснявам?

Не просто сложно, а много сложно.:D

преди 35 минути, dagpo19 написа:

...

Какво искаш да кажеш?
Че примерите които дадох са идентични с етиката на Исляма, или че това са единични случаи, нямащи никаква връзка с религията?

преди 13 минути, Aumi написа:

Какво искаш да кажеш?
Че примерите които дадох са идентични с етиката на Исляма, или че това са единични случаи, нямащи никаква връзка с религията?

Вече не искам да казвам нищо. Каквото исках да кажа, го казах. Сега най-разумно е да си легна да спя.

Бъди здрава!

Всъщност няма големи промени на изповядваната религия:

https://bg.wikiislam.net/wiki/Най-бързо_разрастващата_се_религия

А ето ви и един случай на мюсюлманин приел православието и станал свещеник:

https://www.youtube.com/watch?v=PvJRxW9lIyE

преди 13 часа, Aumi написа:

Във времената, когато е живял Исус не е имало нито християни, нито мюсюлмани! ;)

Къде Исус твърди, че е син на Бога или че самият той е Бог?

Лука 22:67-71 „Ако си Ти Христос, кажи ни. А Той рече: Ако ви кажа, няма да повярвате;         68 и ако ви задам въпрос, не ще отговорите. 69 Но отсега нататък Човешкият Син ще седи отдясно на Божията сила. 70 И те всички казаха: Тогава Божият Син ли си Ти? А Той им рече: Вие право казвате; защото съм. 71 А те рекоха: Каква нужда имаме вече от свидетелство? защото сами ние чухме от устата Му.“

Йоан 10:24,25,33,36 „Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно. 25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене. 33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог. 36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?“

Йоан 3:17,18 „17 Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него. 18 Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.“

Йоан 5:17,18 „А Исус им отговори: Отец Ми работи до сега, и Аз работя.    18 Затова юдеите искаха още повече да го убият; защото не само нарушаваше съботата, но и правеше Бога Свой Отец, и така правеше Себе Си равен на Бога.“

Йоан 10:38 „но ако ги върша, то, макар да не вярвате на Мене, вярвайте на делата, за да познаете и разберете, че Отец е в Мене, и Аз в Отца.“                                                                                                                                                                                               Йоан 10:30 „Аз и Отец едно сме.“                                

преди 16 часа, badr написа:

Badr, това ти си го написал като въпрос към мен. Но не мога да те разбера. 

Религията е езиков вирус, който пренаписва нервните окончания в мозъка, създава илюзорна представа която се проектира във външния свят, поддържана от желанието за безсмъртие и невежеството, което не се влияе особено от емпиричния опит и логиката, а е чисто вътрешно преживяване. Като резултат се притъпява критичното мислене.

Тази фикция, фалшива онтология се продава добре от свещеници и психиатри. А търсене има, защо да не се продаде малко светлина в края на тунела?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.